Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje?
chłopiec 23 41,82%
dziewczynka 11 20,00%
nie wiem 21 38,18%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-14, 09:01   #4861
Karolinak82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II

Dzień dobry

Ja już też na nogach...mieszkanko posprzątane...i czekam na Tżeta

A później zakupy Jedziemy po lustro do łazienki bo jakoś jescze nie było...i moze coś dla dzidzi

Miłej soboty dla wszystkich Mamuś

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Ja też jestem

Od rana zdążyłam posprzątać, zrobić krótki spacerek i pokłocić się z tż. A o co? O całokształt. Poszło na początku o sprzątanie, miał wymyć wc, wlał do kibelka wybielacz i stwierdził po 5 minutach, że już posprzątane. Jak mu powiedziałam, że "mycie kibelka" to całościowe - wewnątrz i na zewnątrz + klapa + umywalka w ubikacji to był wielce zdziwiony, że to w ogóle się myje Potem poszło o głupie soki. tzn. kupujemy zawsze więcej i kilka zamkniętych stoi zawsze w szafce. Dzisiaj myślałam, że coś z oczami mam nie tak: w każdym pomieszczeniu w domu pootwierane kartony soków. (nie puste, tak około po pół w każdym). Pytam się tż po co tak robi? Niech otworzy jeden, wypije do końca i bierze się za następny. A on do mnie, że mu ograniczam. (rozumiem jakby było kilka smaków, a to same pomarańczowe z jednej firmy)
No i na koniec poszło o wybór samochodu. Ja chcę jakieś kombi żeby zmieścić wózek i mieć trochę miejsca w samochodzie, a nie cisnąć się w jakichś mikroskopijnych autach. I cały czas mu podkreślam, że ma być takie, że ma się zmieścić wózek. A on patrzy na to, żeby auto było jak najbardziej "męskie" a bajerami. I stwierdził, że on cały czas myślał, że z tym wózkiem to ja sobie żartuję.
Oj Ci faceci...zawsze coś musi być...a ze sprzątaniem to chyba każdy tak ma Nie daj się Fridzia
Stary 2009-03-14, 09:02   #4862
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

dziewczyny odebralam wczoraj wyniki badan- morfologie i cukier, a wiec cukier mam w normie, ale ta morfologia mnie troche martwi....

Morfologia krwi i OB

■ WBC (white blood cells) oznaczający białe ciałka krwi (leukocyty)
- norma wynosi 4,0-10,0 K/µL. Gdy jest ich więcej, może to świadczyć o stanie zapalnym w organizmie, nowotworach, dnie moczanowej
- w ciąży, szczególnie pod koniec, liczba białych krwinek może przekroczyć 10 K/µL

■ RBC (red blood cells) oznaczający czerwone ciałka krwi (erytrocyty)
- norma wynosi 4,0-5,0 M/µL u kobiet i 4,5-5,5 M/µL u mężczyzn. Mała liczba czerwonych krwinek może świadczyć o anemii
- w ciąży, zwłaszcza w drugiej połowie, liczba czerwonych krwinek często spada poniżej 3,5 M/µL

■ HGB - hemoglobina, barwnik krwinek czerwonych przenoszący tlen.
- norma wynosi 12-16 g/dl dla kobiet i 14-18 g/dl dla mężczyzn. Niski poziom hemoglobiny jak i erytrocytów może świadczyć o niedokrwistości
- w ciąży hemoglobina może spaść poniżej 11 g/dl

■ PLT - płytki krwi (trombocyty)
- norma wynosi 150-400 K/µL. Mniejsza liczba może świadczyć o zaburzeniach krzepliwości krwi, natomiast większa o przewlekłych zakażeniach lub nawet nowotworach
- w ciąży liczba płytek nie powinna ulec zmianie

■ OB (Odczyn Biernackiego lub tzw. opad)
- norma: wynik nie powinnen przekraczać 20 mm/godz. Gdy jest podwyższony może oznaczać stan zapalny. Wartość OB wzrasta czasem pod wpływem przyjmowanych leków oraz czasem z powodu stresu
- w ciąży OB przeważnie przekracza 20 mm/godz

a wiec tak wedlug tych norm , ktore tu podalam poziom żelaza mam w normie, ale te leukocycty mam za wysokie!!pisze ze norma jest do 10,0 a ja mam 12,7!!
troche sie boje, mam nadzieje ze to nic groźnego, chociaz z tego co wynika powyzej to chyba jakis stan zapalny

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 09:19   #4863
skierka1981
BAN stały

Dzień dobry mamusie ze słonecznego Olsztyna - nareszcie. ja w sumie niedawno wstałam,teraz trochę pokój ogarnęi biorę się za te kartacze bo ze 3 godz mi to zajmie. i mam w planach jeszcze jakieś ciasteczka zrobić, tylko za duży wybór mam, ale coś wybiorę. Dzisiaj w końcu mąż wraca po całym tygodniu , a Amelka coś cichutko dziś, rano zanim wstałam to czułam jak delikatnie puka, a teraz cosik nie za bardzo - pewnie się jeszcze rozkręci
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 09:36   #4864
Miramej
Zakorzenienie

Cześć Mamusie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Ps. A nasza córeczka wczoraj po raz pierwszy kopnęła tatusia
Gratulujemy kopniętemu tatusiowi

Cytat:
Napisane przez ulika Pokaż wiadomość
Dziękuję
Dla mnie to wielka sprawa, ale wy w większości macie już pierwszy kopiaczek za sobą i staje się to słodką codziennością, no i w porównaniu do wyników badań czy odkryciu płci dzidzi to nie taka znowu sensacja
A właśnie, że sensacja

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
ale jak mój dzidź kopnął to dla mnie tez była sensacja! To było tak fantastyczne uczucie, ze siedziałam przez godzine i cieszyłam sie sama do siebie
Ja się wciąż cieszę, jak głupia .

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Się czuję wywołana do odpowiedzi
Zaglądam do Was codziennie i podczytuje, ale pisać weny nie mam.Zresztą Wy już pewnie zapomniałyście o sweet.Ale co tam, odświeże się
(...)
Ale się będę denerwować we wtorek, mam nadzieję, że dzidziolek rośnie sobie cały i zdrowy wcinam sobie jabłko, na słodycze w ogóle ochoty nie mam, zresztą nigdy nie byłam łasuchem.
Pamiętamy, pamiętamy , ale pisać częściej nie zawadzi . Dzidziol na pewno jest okazem zdrowia, czekamy na wtorkowe newsy .

Cytat:
Ja dzisaij 3 razy usłyszłam ze promienieje i bardzo ładnie wygladam ... a pan, który jest portierem na restauracji stwierdził, ze widać na mojej twarzy, ze jestem w ciązy hmmm .... ja tam po twarzy nic nie widzę ... bardziej po brzuchu
Ja usłyszałam wczoraj miłe słowa od położnej. I co tam - wierzę Jej .

Cytat:
U mnie już w końcu też się brzusio pokazał mało, ale zawsze.Wrzucę fotki na dniach.Jak okaże się, że będzie chłopczyk, to przez dłuższy czas też będzie dzidziem No jakoś imienia dla chłopca nie możemy wymyśleć, tz zaproponował Aleksander, ale tak jakoś, no sama nie wiem, ładne, ale nie jestem przekonana.
Dlatego mogłaby być już ta mała Łucyjka Nie obraziłabym się.
Tak, dawaj fotki .

Cytat:
Mojej mamie i teściom czuje, że nie podchodzi imię Łucja dla dziewczynki, ostatnio nawet tz zaczął coś pobąkiwać, że mu nie pasuje, ale do jasnej ciasnej jak będzie dziewczynka i tak będzie Łucja i tak.Nie złamię się
My się nie przejmujemy, czy komuś będzie podchodzić imię czy nie. To nam się ma podobać .

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj tez usłyszalam pochwały, że cudnie wyglądam. A co nie będę gorsza. Mamy wątek samych promieniejących mam w końcu, prawda?
Ba

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
A ja ciągle słyszę że córka zabiera mi urodę...zwłaszcza od Mamy to słyszę To jej odpowiadam że przynajmniej ładną córkę będziemy mieli A mi uroda wróci Podobno tak jest że z chłopakami w brzuszku Mamy rozkwitają jeszcze bardziej a z córkami nie bardzo
To się nie sprawdza . A mama taktowna w tym temacie, widzę .

Cytat:
Dzisiaj rozpoczynam 21 tydzień!!!

Cytat:
Od rana zdążyłam posprzątać, zrobić krótki spacerek i pokłocić się z tż. A o co? O całokształt. Poszło na początku o sprzątanie, miał wymyć wc, wlał do kibelka wybielacz i stwierdził po 5 minutach, że już posprzątane. Jak mu powiedziałam, że "mycie kibelka" to całościowe - wewnątrz i na zewnątrz + klapa + umywalka w ubikacji to był wielce zdziwiony, że to w ogóle się myje Potem poszło o głupie soki. tzn. kupujemy zawsze więcej i kilka zamkniętych stoi zawsze w szafce. Dzisiaj myślałam, że coś z oczami mam nie tak: w każdym pomieszczeniu w domu pootwierane kartony soków. (nie puste, tak około po pół w każdym). Pytam się tż po co tak robi? Niech otworzy jeden, wypije do końca i bierze się za następny. A on do mnie, że mu ograniczam. (rozumiem jakby było kilka smaków, a to same pomarańczowe z jednej firmy)
No i na koniec poszło o wybór samochodu. Ja chcę jakieś kombi żeby zmieścić wózek i mieć trochę miejsca w samochodzie, a nie cisnąć się w jakichś mikroskopijnych autach. I cały czas mu podkreślam, że ma być takie, że ma się zmieścić wózek. A on patrzy na to, żeby auto było jak najbardziej "męskie" a bajerami. I stwierdził, że on cały czas myślał, że z tym wózkiem to ja sobie żartuję.
Mój już wie, na czym polega mycie kibelka .
Powiedz, że Ty myślisz, że On sobie żartuje, chcąc "męskie", a nie praktyczne auto .

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
dziewczyny odebralam wczoraj wyniki badan- morfologie i cukier, a wiec cukier mam w normie, ale ta morfologia mnie troche martwi....

Morfologia krwi i OB

■ WBC (white blood cells) oznaczający białe ciałka krwi (leukocyty)
- norma wynosi 4,0-10,0 K/µL. Gdy jest ich więcej, może to świadczyć o stanie zapalnym w organizmie, nowotworach, dnie moczanowej
- w ciąży, szczególnie pod koniec, liczba białych krwinek może przekroczyć 10 K/µL

■ RBC (red blood cells) oznaczający czerwone ciałka krwi (erytrocyty)
- norma wynosi 4,0-5,0 M/µL u kobiet i 4,5-5,5 M/µL u mężczyzn. Mała liczba czerwonych krwinek może świadczyć o anemii
- w ciąży, zwłaszcza w drugiej połowie, liczba czerwonych krwinek często spada poniżej 3,5 M/µL

■ HGB - hemoglobina, barwnik krwinek czerwonych przenoszący tlen.
- norma wynosi 12-16 g/dl dla kobiet i 14-18 g/dl dla mężczyzn. Niski poziom hemoglobiny jak i erytrocytów może świadczyć o niedokrwistości
- w ciąży hemoglobina może spaść poniżej 11 g/dl

■ PLT - płytki krwi (trombocyty)
- norma wynosi 150-400 K/µL. Mniejsza liczba może świadczyć o zaburzeniach krzepliwości krwi, natomiast większa o przewlekłych zakażeniach lub nawet nowotworach
- w ciąży liczba płytek nie powinna ulec zmianie

■ OB (Odczyn Biernackiego lub tzw. opad)
- norma: wynik nie powinnen przekraczać 20 mm/godz. Gdy jest podwyższony może oznaczać stan zapalny. Wartość OB wzrasta czasem pod wpływem przyjmowanych leków oraz czasem z powodu stresu
- w ciąży OB przeważnie przekracza 20 mm/godz

a wiec tak wedlug tych norm , ktore tu podalam poziom żelaza mam w normie, ale te leukocycty mam za wysokie!!pisze ze norma jest do 10,0 a ja mam 12,7!!
troche sie boje, mam nadzieje ze to nic groźnego, chociaz z tego co wynika powyzej to chyba jakis stan zapalny
czekoladka nie martw się na zapas . Mój gin mi wczoraj tłumaczył, że trzeba patrzeć na wyniki całościowo, np. oprócz ilości danych krwinek również na ich objętość itp. Zostaw to jemu do interpteracji.

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
... a Amelka coś cichutko dziś, rano zanim wstałam to czułam jak delikatnie puka, a teraz cosik nie za bardzo - pewnie się jeszcze rozkręci
No pewnie, że się rozkręci, musi się dziecko porządnie obudzić .

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 09:43   #4865
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

czekoladka nie martw się na zapas . Mój gin mi wczoraj tłumaczył, że trzeba patrzeć na wyniki całościowo, np. oprócz ilości danych krwinek również na ich objętość itp. Zostaw to jemu do interpteracji.

.
dziekuje Miramejku za pocieszeniewlasnie wyczytalam na innym forum ze poziom leukocytów dla kobiet w ciazy moze wynosic do 16,0 !!
takze troche sie uspokoiłam.........

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-03-14, 09:45   #4866
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej
w koncu spalam w nocy

tylko, ze magiczna mikstura mi nie pomogla i tak mnie boli gardlo, ze nie moge mowic ani sliny przelknac - nie wiem jak zjem cokolwiek i jeszcze katar dostalam
kurcze chyba sie rozkladam na amen

Cytat:
Ja też jestem

oj biedactwo nie przejmuj sie, tak jak juz pisalysmy wczesniej - faceci nie maja mozgu i to wszystko dlatego

widze, ze porody Wam w glowie ja swoj staram sie wymazac z pamieci
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 09:48   #4867
majka versace
Zadomowienie

Dzieńdoberek Nareszcie troche wolnego może bede mogła sobie troche z wami "pogadać" a nie tylko czytam i czasem coś skrobne.

U nas jak narazie słoneczko ale strasznie wieje, bleeee ja nie cierpie wiatru! Ale ogólnie to chyba nawet ciepło coś koło 10 stopni.

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 09:49   #4868
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek Nareszcie troche wolnego może bede mogła sobie troche z wami "pogadać" a nie tylko czytam i czasem coś skrobne.

U nas jak narazie słoneczko ale strasznie wieje, bleeee ja nie cierpie wiatru! Ale ogólnie to chyba nawet ciepło coś koło 10 stopni.
u nas tez słoneczko swieci i nawet ciepelko jest, ale snieg lezy niech juz stopnieje i wiecej nie pada

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-03-14, 09:53   #4869
majka versace
Zadomowienie

Co do wyników badań.... To chyba tutaj jest dobry system bo ja żadnych wyników od poczatku ciąży (tak samo przed) nigdy na oczy nie widziałam! Wystarczy że widzą je lekarz i położna którzy sie znają. I wiem że jeśli będzie coś nie tak to dadzą znać. Ja to bym zaraz każdy taki wynik sama sprawdzała czy jest dobry itd. i się denerwowała. Na poczatku mnie to dziwiło ale już przywykłam i jest ok.

Stary 2009-03-14, 09:55   #4870
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Co do wyników badań.... To chyba tutaj jest dobry system bo ja żadnych wyników od poczatku ciąży (tak samo przed) nigdy na oczy nie widziałam! Wystarczy że widzą je lekarz i położna którzy sie znają. I wiem że jeśli będzie coś nie tak to dadzą znać. Ja to bym zaraz każdy taki wynik sama sprawdzała czy jest dobry itd. i się denerwowała. Na poczatku mnie to dziwiło ale już przywykłam i jest ok.
w sumie fajnie nie musisz sie niepotrzebnie stresować.........

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-03-14, 09:55   #4871
majka versace
Zadomowienie

Niedługo wiosna więc nie powinno już śniegiem sypać, ale różne rzeczy się zdarzają, zwłaszcza w ostatnich latach....

Stary 2009-03-14, 10:06   #4872
UnholyOne
Ola-Unhola

U mnie dzisiaj też słoneczko.
Chłopaki na zajęcia jadą, ja obiadek, a potem może spacerek - czyli co sobotni schemat
Tylko jaką ja zuoę dzisiaj mam ugotowac hmmm
Drugie danie mam, bo dostałam wczoraj z imienin u mamy mięsko i surówki, tylko ziemniaczki dogotuję.
Idę ubierac małego.
Stary 2009-03-14, 10:12   #4873
majka versace
Zadomowienie

Mój sobotni "schemat" to rano: kawa, śniadanie i internet ; potem obiadek i krótkie leniuchowanie; dopiero potem sprzątanie i ewentualnie jakaś sałatka na kolacje lub na niedziele; wieczorem czas wolny każdy według uznania

Stary 2009-03-14, 10:26   #4874
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

no taka ladna pogoda a my z malym w domu musimy siedziec ehh

kurcze coraz gorzej sie czuje, chyba naprawde sie rozloze, oslabiony mam organizm przez te wszystkie przeboje
Stary 2009-03-14, 10:33   #4875
majka versace
Zadomowienie

Oj znam to.... Sama już dwa razy byłam chora a teraz mnie ucho pobolewa.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-14, 10:36   #4876
Ania0104
Zakorzenienie

Dzień dobry promieniejące mamusie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
TZ byl wlasnie - matko puscic chlopa samego po cos, jakie on klamki do mieszkania wybral
pokaz ... dziewczyny mają rację - facetów samych na zakupy się nie puszcza!
Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość

[/COLOR]Dobra dziewcyzny lece, musze wstac o 7 rano bo jedizemy z TZ i tesciami do krakowa na dwa dni do jego rodiznki wiec trzeba sie wyspac
udanego wypadu życzę
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Wróciłam od mamusi nażarta jak świnka. Było fajnie, poplotkowałam trochę z mamą i jej koleżanką, żeby się nie nudzic czekając jak małż mnie odbierze po swojej integracji...
Ja dzisiaj tez usłyszalam pochwały, że cudnie wyglądam. A co nie będę gorsza. Mamy wątek samych promieniejących mam w końcu, prawda?

Tata przygotował pyszną sałatkę, pewnie nie jedna z Was Super Kuchareczek ją zna, ale dla tych co nie znają wklejam przepis. U rodziców była z migdałami zamiast z orzechami -pyyychotka
http://kobieta.gazeta.pl/slub/1,67025,3231365.html
hmmm interesująca ta sałatka
Cytat:
aaa Karolinko polecam Ci bardzo taka tuniczke :
http://www.allegro.pl/item569754755_...a_zielona.html

jest super - jest dosc duza i rozciagliwa - na bank zmiescisz swoje cycolki
sa rozne kolory
własnie miałóam pytać Cie o tą tuniczkę ... bo zielona jakoś mi nie pasuje ... czyli są też inne kolory - musze się nad nią zastanowić

Cytat:
Ja też jestem

noooo mojego małza tez musiałam uczyć co to znaczy wyczyścić łazienkę nie tylko wlać jakiś Domestos do kibelka ... Oni to zawsze na łatwiznę idą!

A z samochodem się nie daj! Bądz twarda!
Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie ze słonecznego Olsztyna - nareszcie. ja w sumie niedawno wstałam,teraz trochę pokój ogarnęi biorę się za te kartacze bo ze 3 godz mi to zajmie. i mam w planach jeszcze jakieś ciasteczka zrobić, tylko za duży wybór mam, ale coś wybiorę. Dzisiaj w końcu mąż wraca po całym tygodniu , a Amelka coś cichutko dziś, rano zanim wstałam to czułam jak delikatnie puka, a teraz cosik nie za bardzo - pewnie się jeszcze rozkręci
Ja zaplanowałam na dzisaij szarlotkę mmm już mi ślinka leci na samą myśl o niej

Cytat:
Mój sobotni "schemat" to rano: kawa, śniadanie i internet ; potem obiadek i krótkie leniuchowanie; dopiero potem sprzątanie i ewentualnie jakaś sałatka na kolacje lub na niedziele; wieczorem czas wolny każdy według uznania
cześć Majka

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 10:43   #4877
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Aniu sa inne kolory - wejdz w przedmioty sprzedawcy to znajdziesz

a klamek nie pokaze bo pogonilam go z nimi gdzie pieprz rosnie

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

hehe to taka klamka:
http://www.allegro.pl/item577015986_...it_cenowy.html
Stary 2009-03-14, 10:45   #4878
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry promieniejące mamusie
......................... ......................... ......
cześć Majka
No właśnie miałam zapytać czy te "nie promieniejące" też witasz? Bo ja to strasznie wyglądam.....

Stary 2009-03-14, 10:47   #4879
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a ja podobno slicznie wygladam - ale oczywiscie w lustrze widze co innego

ale ludzie juz tak maja, ze kazdej kobiecie w ciazy slodza jak to ona pieknie wyglada
Stary 2009-03-14, 10:49   #4880
majka versace
Zadomowienie

Mi też niektórzy przepowiadali synka bo ponoć ładnie wyglądam... ale gdyby mnie zobaczyli bez makijażu i ułożonych włosów to by mówili że mam w brzuchu z 10 dziewczynek co mi urode zabieraja

Stary 2009-03-14, 10:57   #4881
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Hej Mamuśki! Chyba mocna trzymałyście kciuki i oczywiście miałyście racje. Właśnie wróciła, od lekarza i...wszystko ok łożysko na swoim miejscu, dzidzia rośnie i już wiemy na pewno że będzie Chłopak!! Dziękuję Wam za słowa wsparcia i otuchy odezwę się później

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 10:59   #4882
UnholyOne
Ola-Unhola

No cóż za niespodzianka...kolejny chłopak
Serdecznie gratulacje
Super, że wszystko dobrze. Łożysko ok i w ogóle
Stary 2009-03-14, 11:02   #4883
mariolasl
Zakorzenienie

Smile Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II

Witam wszystkie Mamusie i Brzuszki!

Wczoraj zrobiłam porządki w szafie, ciuchy nieciążowe popakowałam w szczelne kontenery i pójdą na stryszek. Zostały same ciążowe i wyszło na to, że mam sporo i raczej już nic dla siebie kupować nie będę.

Zrobiłam też zakupy dla Antosia, kupiłam z 10 pajacyków i to:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0716.jpg (31,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0717.jpg (40,3 KB, 20 załadowań)
Stary 2009-03-14, 11:03   #4884
mariolasl
Zakorzenienie

Anusia_82 gratuluję synka!
Stary 2009-03-14, 11:04   #4885
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki! Chyba mocna trzymałyście kciuki i oczywiście miałyście racje. Właśnie wróciła, od lekarza i...wszystko ok łożysko na swoim miejscu, dzidzia rośnie i już wiemy na pewno że będzie Chłopak!! Dziękuję Wam za słowa wsparcia i otuchy odezwę się później
super i gratuluje

mariolasl fajne ciuszki
Stary 2009-03-14, 11:04   #4886
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu sa inne kolory - wejdz w przedmioty sprzedawcy to znajdziesz

a klamek nie pokaze bo pogonilam go z nimi gdzie pieprz rosnie

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

hehe to taka klamka:
http://www.allegro.pl/item577015986_...it_cenowy.html
bluzeczki już oglądałam

i klamki .... jakie kwadraciaki
Cytat:
No właśnie miałam zapytać czy te "nie promieniejące" też witasz? Bo ja to strasznie wyglądam.....
no wiesz ... ja wszystkie witam wg mnie kazda jest promieniująca
Cytat:
Mi też niektórzy przepowiadali synka bo ponoć ładnie wyglądam... ale gdyby mnie zobaczyli bez makijażu i ułożonych włosów to by mówili że mam w brzuchu z 10 dziewczynek co mi urode zabieraja
o tak tak! Dokładnie! Jakby mnie ktoś zobaczył np teraz jak nie jestem pomalowana to masakra!
No ale cóż ... my umiemy się kamuflować
Cytat:
huraaa! Super wiadomości !!! Strasznie się ciesze!!!
No i gratuluje syneczka!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-03-14, 11:06   #4887
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hehe on chcial tez krany w domu takie zamontowac kwadraciaki
ale wybilam mu to z glowy
Stary 2009-03-14, 11:07   #4888
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Mamusie i Brzuszki!

Wczoraj zrobiłam porządki w szafie, ciuchy nieciążowe popakowałam w szczelne kontenery i pójdą na stryszek. Zostały same ciążowe i wyszło na to, że mam sporo i raczej już nic dla siebie kupować nie będę.

Zrobiłam też zakupy dla Antosia, kupiłam z 10 pajacyków i to:
jakie słodkie!!!!
hmmm całą szafe ciuchów ciążowych masz??? Ja mam jedne spodnie i bluzkę

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-03-14, 11:08   #4889
UnholyOne
Ola-Unhola

Kolejna zakupoholiczna na wątku
Oh, te nasze pociechy, to na wybieg trzeba będzie od razu zaprowadzic
Fajne ciuszki

Ja dzisiaj mam jakiś rozstrój żołądkowy, czyżbym wczoraj za bardzo pomieszała na imieninach
Już 4 razy w kibelku od rana byłam.

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2009-03-14 o 11:20
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 11:08   #4890
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
super wiadomosc!!! kolejny chlopaczek do druzyny

Dominika 04.11.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości