Aparaty ortodontyczne, cz. V :) - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-13, 21:53   #1531
ksylwia
Zadomowienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)

[quote=Kmee;11432719]O nie nie.. łączę się z Tobą w bólu
W sumie teraz widać jak to dobrze, że możemy się wspierać i pocieszać równolegle
Musi przejść.. przecież nie może tak być ciągle
Mnie też jedynka boli co dziwniejsze wcale nie ta, która powinna się przesunąć i trochę się nad tym zastanawiam
Chociaż już czuje zbawienne działanie Panadolu, pasty łagodzącej i mojej magicznej folii na zamki
Próbowałam zrobić zdjęcie, ale za ciemno mam, jutro w dzień zrobię lepsze, ale wydaje mi się że mamy identyczne zamki
Wrzuciłam powiększenie w załącznik.

No rzeczywiście chyba są identyczne, a już myślałam, że w osamotnieniu walczę z moimi wielkoludami Dobrze, że mam współkompana. Właściwie brać tabletek z powolu aparatu ani separacji nie musiałam, ale bolą te poobcierane miejsca.

Ciekawe w jakim tempie będą nam się zębiska przesuwać mam zamiar robić foteczki co miesiąc - już rozpoczęłam serię zwaną - metamorfozy. Datuję ją na 26.02 - czyli punkt wyjścia dla zębów i twarzy bo ja wielotorowo lecę

Dobrej, przespanej nocki życzę. Oby jutrzejszy dzionek łaskawszym dla nas był
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 21:59   #1532
klada
Zakorzenienie

Wrocilam od orto.
Wymienila mi seperacje. Okazalo sie, ze zabki niezbyt sie przesunely, wiec do zalozenia aparatu (wtorek) mam seperacje. I oczywiscie zrobila mi wycisk.
Nie moglam sie powstrzymac i zapytalam sie czy moze mi pokazac te gumki, jakie ma. A ona daje mi pudelko i otwiera. A tam z 15 kolorow, po jasne i ciemne Szok Ale bedzie zabawa

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

A, i pudelko wypelnione po brzegi, a nie po jednej galazce (?) gumek Nie wiem czy czytelnie to napisalam, wiec moze inaczej:
Jest tam z 15 kolorow i kazdy kolor ma dwie toancje: jasny i ciemny, a na dodatek jest pare galazek jednego koloru.

Mam nadzieje ze mnie zrozumialyscie

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Wiec orto jest zaopatrzona niezle w gumki. Bo szczerze mowiac troche balam sie, gdy czytalam o was, ze ledwo mogliscie miec jeden luk tego samego koloru gumeczek, ze ja tez nie bede miec takeigo wyboru
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 22:11   #1533
yourenglish
Raczkowanie

Heh, mclilu, na pewno bedziemy sobie kibicowac! Dzieki za wsparcie Ja, coprawda, troche odstaje, ale tym razem twardo postanowilam sie zadrutowac. Walcze teraz tylko ze soba co do usuwania zdrowych 4ek lub 5ek.
Klada,dobrze ze jestes. Chcialam sie Ciebie spytac jak sie miewasz po wyrwaniu? Jak szybko Ci sie goi rana? Czy usuwanie rzeczywiscie jest takie straszne jak sie wydaje?

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

yourenglish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 22:12   #1534
monk111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kmee Pokaż wiadomość

Aparat wszystko w końcu wyrówna.. a powiedz, wiesz już co z Twoją stałą trójką, która powinna być na tym miejscu?
Tak, wyrosla daleko od swojego przeznaczonego miejsca, tak pomiedzy 4 i 5 nad nimi... Wstepnie ortodontka mowila mi ze przesunie 4 na miejsce 3 a ta stala 3 wepchnie na jej miejsce kurcze, ale tak sie boje tego ze bede szczerbata!!
monk111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 22:12   #1535
melodyP
Wtajemniczenie

A ja w środę byłam na pierwszej wizycie po założeniu aparatu. I tylko 10 minut siedziałam. Kładę się na fotel ale głowę wykręcam, żeby obejrzeć kolory gumeczek, a orto ,,nie dziś kolorowych gumek nie będzie" . I nie mam teraz żadnych. Wiem, ze robiła mi jakąś aktywację drutu czy coś. Wymieniała drut na nowy. I teraz z jednej strony wyjęła i mnie nie obciera, a z drugiej mam go dosłownie na 5 mm, nie wiem czy zapomniała obciąć czy jak. Zorientowałam się dopiero w domu. Normalnie moge sobie palca podłożyć pod niego i go widać jak komus pokazuje. Ale masakrycznie bolało jak mi dokręcała drut na jednej jedynce, która mnie bolała tego samego dnia, już prawie zaczęłam krzyczeć
Przyszłam do domu patrzę na zęby i szok. One po miesiącu są już prawie w jednej linii a miałam wystające 2 dwójki i trójkę i to mocno. I szpara mi się zrobiła miedzy jedynkami na milimetr i teraz syczę jak mówię na dźwięcznych głoskach
Jeszcze rozmawiałam z siostrą i ona się pyta czy mnie tak codziennie bolą, ja mówię ,,nie codziennie, jednego dnia mnie bolą zęby, po dwóch dniach przestają i boli warga, po 3 dniach przestaje i boli język i tak w kółko " ona ,,i chcesz go dalej nosić", ja mówię, ze tak patrz jak teraz wyglądają bez gumek, a ona ,, allee ci się wyprostowały!! to już wiem czego chcesz go dalej nosić"
Tylko najgorsze jest jedzenie bo jem trzonowcami, przednimi nie potrafię bo strasznie bolą jak gryzę no chyba, ze miękkie rzeczy.
Ale normalnie jestem zadowolona z założenia aparatu to chyba moja najlepsza decyzja w życiu
Stary 2009-03-13, 22:14   #1536
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość

Wiec orto jest zaopatrzona niezle w gumki. Bo szczerze mowiac troche balam sie, gdy czytalam o was, ze ledwo mogliscie miec jeden luk tego samego koloru gumeczek, ze ja tez nie bede miec takeigo wyboru
ja nie narzekam na brak kolorowych ligaturek u mojego orto-wręcz przeciwnie ma mnóstwo kolorów

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 22:14   #1537
mclilu
Rozeznanie

Klada
to we wtorek prawdziwa uczta!!!
U mnie decyzja z kolarami była o tyle łatwiejsza, że u mojego było pełne pudło
ale tylko żywych kolorów - zero pasteli, a za pierwszym razem i tak bylam uparta na przezroczyste, które teraz szczerze odradzam!
In my time of need
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 22:16   #1538
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melodyP Pokaż wiadomość
A ja w środę byłam na pierwszej wizycie po założeniu aparatu. I tylko 10 minut siedziałam. Kładę się na fotel ale głowę wykręcam, żeby obejrzeć kolory gumeczek, a orto ,,nie dziś kolorowych gumek nie będzie" . I nie mam teraz żadnych. Wiem, ze robiła mi jakąś aktywację drutu czy coś. Wymieniała drut na nowy. I teraz z jednej strony wyjęła i mnie nie obciera, a z drugiej mam go dosłownie na 5 mm, nie wiem czy zapomniała obciąć czy jak. Zorientowałam się dopiero w domu. Normalnie moge sobie palca podłożyć pod niego i go widać jak komus pokazuje. Ale masakrycznie bolało jak mi dokręcała drut na jednej jedynce, która mnie bolała tego samego dnia, już prawie zaczęłam krzyczeć
Przyszłam do domu patrzę na zęby i szok. One po miesiącu są już prawie w jednej linii a miałam wystające 2 dwójki i trójkę i to mocno. I szpara mi się zrobiła miedzy jedynkami na milimetr i teraz syczę jak mówię na dźwięcznych głoskach
Jeszcze rozmawiałam z siostrą i ona się pyta czy mnie tak codziennie bolą, ja mówię ,,nie codziennie, jednego dnia mnie bolą zęby, po dwóch dniach przestają i boli warga, po 3 dniach przestaje i boli język i tak w kółko " ona ,,i chcesz go dalej nosić", ja mówię, ze tak patrz jak teraz wyglądają bez gumek, a ona ,, allee ci się wyprostowały!! to już wiem czego chcesz go dalej nosić"
Tylko najgorsze jest jedzenie bo jem trzonowcami, przednimi nie potrafię bo strasznie bolą jak gryzę no chyba, ze miękkie rzeczy.
Ale normalnie jestem zadowolona z założenia aparatu to chyba moja najlepsza decyzja w życiu
jak to nie masz ligaturek??hmm
mój orto zawsze pyta czy coś nie obciera czy drucik nigdzie nie wystaje i nie kaleczy bo w razie co to od razu przycina

Stary 2009-03-13, 22:29   #1539
klada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość
Klada,dobrze ze jestes. Chcialam sie Ciebie spytac jak sie miewasz po wyrwaniu? Jak szybko Ci sie goi rana? Czy usuwanie rzeczywiscie jest takie straszne jak sie wydaje?
Powiem ci tak: strasznie balam sie wyrwania, i nie wierzylam innym wizazankom jak mowily ze to nic nie boli itp, bo myslalam ze tylko tak mnie pocieszaja abym sie nie bala A to byla czysta prawda
Znieczulenie nic nie bolalo (bylo czuc ze wbija mi igle, ale nie bolalo). Rana mi sie juz z 4 dni temu calkowicie zagoila, bo odpadl strupek. Teraz mam juz ladna dzuire A wyrywalam prawie 2 tyg temu Wiec GLOWA DO GORY I NIE BOJ SIE

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
ja nie narzekam na brak kolorowych ligaturek u mojego orto-wręcz przeciwnie ma mnóstwo kolorów
to tak samo jak u mojej

Cytat:
Napisane przez mclilu Pokaż wiadomość
Klada
to we wtorek prawdziwa uczta!!!
U mnie decyzja z kolarami była o tyle łatwiejsza, że u mojego było pełne pudło
ale tylko żywych kolorów - zero pasteli, a za pierwszym razem i tak bylam uparta na przezroczyste, które teraz szczerze odradzam!
Tak, we etorek bedzie wielka uczta Za to w srode...
Ja tez przezroczystych nie chce z dwoch powodow:
1. aparat jest taki bezplciowy
2. nie chce, aby bylo widac na pierwszy rzut oka cos srebnego w mojej buzi, wiec chce takie wziac gumki 'oczoj*bne'

A ona chciala mi zalozyc aparat na dwa razy, aby nie obciazac moich zebow, ale zapomnialam sie zapytac jak chciala mi wiec zalozyc ten aparat, ale w tym czasie dala mi to pudelko z tymi gumkami, ze w koncu zapomnialam o wszytskim
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Stary 2009-03-13, 22:30   #1540
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monk111 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
pragne się do was dołączyć bo potrzebuje wsparcia! niedlugo bede miala aparat - jestem po I wizycie... I generalnie moim problemem oprocz śćisku zębów jest także mleczna gorna trójka:/ która to zostala jakos tak zablokowana przez inne zeby i nie udalo jej się wyleciec jak bylo trzeba... No i prawdopodobnie bede musiala ją usunąć a na jej miejsce zostanie przesunięta 4 no i lekko wepchnięta 2 która troche jest wychylona do przodu. Strasznie się boję, że bede musiala być taka szczerbata! Bo aparat chyba tego nie zasloni :/ Jestem załamana jak o tym pomyśle
Moja kumpelka, miała podobną sytuację z 2 i 3. Z tym, ze ona miała zawiązki stałych i miała je chirurgicznie wyciągane..

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 22:32   #1541
LegalnaMarihuana
Raczkowanie

Chciałabym się dopisać do wątkuu też jestem zadrutowana xD juz chyba od 2 miesięcy? ;d
LegalnaMarihuana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 22:34   #1542
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, we etorek bedzie wielka uczta Za to w srode...
Ja tez przezroczystych nie chce z dwoch powodow:
1. aparat jest taki bezplciowy
2. nie chce, aby bylo widac na pierwszy rzut oka cos srebnego w mojej buzi, wiec chce takie wziac gumki 'oczoj*bne'

A ona chciala mi zalozyc aparat na dwa razy, aby nie obciazac moich zebow, ale zapomnialam sie zapytac jak chciala mi wiec zalozyc ten aparat, ale w tym czasie dala mi to pudelko z tymi gumkami, ze w koncu zapomnialam o wszytskim
świetne określenie
ja mam zakładany aprat na dwa razy-pisąłm juz o tym ze dwa dni temu.najwpierw mam zamki od piatki do piątki ,kilka dni przed nast wizytą idę na separację i chyba z 6 dni później mam mieć zakładane pierścienie.taką samą metoda miałam zakładaną górę i cieszę się bo przynajmniej nie cierpiłam tak bardzo przy zakładaniu góry

Stary 2009-03-13, 22:38   #1543
klada
Zakorzenienie

Cytat:
świetne określenie
ja mam zakładany aprat na dwa razy-pisąłm juz o tym ze dwa dni temu.najwpierw mam zamki od piatki do piątki ,kilka dni przed nast wizytą idę na separację i chyba z 6 dni później mam mieć zakładane pierścienie.taką samą metoda miałam zakładaną górę i cieszę się bo przynajmniej nie cierpiłam tak bardzo przy zakładaniu góry
Bo to prawda
Ja wlasnie chce aparat od razu, bo nie mgoe sie doczekac Moze na dol bede miala tak na dwa razy
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Stary 2009-03-13, 22:39   #1544
ksylwia
Zadomowienie

Witaj witaj w naszym gronie! A jaki masz aparacik? Góra i dół - długo przewiduje Twoja orto byś go nosiła?
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 22:40   #1545
klada
Zakorzenienie

Jeszcze nie mam aparatu Gore zakladam we wtorek, a dol po 3/4 miesiacach chyba Aparat raczej bede miec tak 2 lata ( +/- pare miesiecy ) i oczywiscie zwykly druciak Nie potrzebuje miec niewidocznego jak nasza zbanowana star...
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Stary 2009-03-13, 22:44   #1546
melodyP
Wtajemniczenie

Cytat:
jak to nie masz ligaturek??hmm
mój orto zawsze pyta czy coś nie obciera czy drucik nigdzie nie wystaje i nie kaleczy bo w razie co to od razu przycina
no też się zdziwiłam. zdjęła stare i powiedziała, ze nie założy, bo musi aktywować drut i po tej wizycie szybko mi się porozchodziły zęby w pozytywnym tego słowa znaczeniu a wokół zamków mam druciki chyba, bo ona je zawijała tak kilka razy wokół zamka i teraz z boku zamka do góry tak wystaje taki drucik przy każdym.
Chyba, że to są te metalowe ligatury o których gdzieś tu czytałam. Jak będę miała foto to wkleję
Stary 2009-03-13, 23:25   #1547
yourenglish
Raczkowanie

Ech, Klada, troche mnie pocieszylas. Dojrzewam od decyzji, dojrzewam.

Z rok temu jak bylam u orto na wstepnej konsultacji i mi powiedziala, ze trzeba bedzie usunac zabki, pomyslalam ze to jakis chory pomysl. Moi znajomi, ktorzy nie sa w temacie leczenia ortodontycznego, tez sa przerazeni i mowia, ze nigdy by sie na to nie zdecydowali i zebym sie nie meczyla i zostawial jak jest. A jednak lektura wizazu bywa pomocna! Powoli sie przekonuje, ze skoro tyle osob to przezylo, to i ja dam rade.

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

Stary 2009-03-13, 23:42   #1548
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość
Z rok temu jak bylam u orto na wstepnej konsultacji i mi powiedziala, ze trzeba bedzie usunac zabki, pomyslalam ze to jakis chory pomysl. Moi znajomi, ktorzy nie sa w temacie leczenia ortodontycznego, tez sa przerazeni i mowia, ze nigdy by sie na to nie zdecydowali i zebym sie nie meczyla i zostawial jak jest. A jednak lektura wizazu bywa pomocna! Powoli sie przekonuje, ze skoro tyle osob to przezylo, to i ja dam rade.
To mnie czasami wkurza u ludzi, że dziwią się nam, że zakładamy aparat, że po co się męczyć, po drugie takie koszty i tak dalej... I sami chodzą z krzywusami
Stary 2009-03-13, 23:44   #1549
kasiek87
Kokon pro

100 lat mnie nie bylo ;] szczerze tak czytam i czytam te wszystkie watpliwosci o wyrywaniu i sie dziwie, czy nie lepiej poswiecic te pare zebow teraz, czego po kilku mscach widac nie bedzie, czy moze zostac szczerbatym po 30 ? sama pozbylam sie 4 i nie zaluje zadnego z nich ;]

p.s. Paprikos zamowilam biala perle ciekawe czy u mnie tez jakis efekt bedzie

trzymajcie sie i nie ma sie co wahac ;] jak chcecie to jutro zmierze linijka moje zamki metalowe ktore mam na pamiatke, wcale nie sa duze, a napewno sa zdecydowanie mniejsze i wezsze niz te kosmetyczne, ktore dziewczyny wklejaly troche wczesniej

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-14, 08:52   #1550
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
Napisane przez LegalnaMarihuana Pokaż wiadomość
Chciałabym się dopisać do wątkuu też jestem zadrutowana xD juz chyba od 2 miesięcy? ;d
W takim razie witamy Powiedz nam coś więcej o swoim aparacie, leczeniu itp.

Czasami potrzeba odrobiny szaleństwa, by postawić kolejny krok.

Nieustanna marzycielka.!
kar0link4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-14, 09:32   #1551
manka1982
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)

A ja wczoraj usunęłam kamień sprawdziłam uzebienie i mój dentysta powiedział, że nie mam żadnych ubytków i nie ma co plombowac bardzo mnie to ucieszyło, bo chyba juz 3 lata nie byłam u dentysty, az wstyd sie przyznac
Czekam teraz z utęsknieniem na 25 marca ehhhhhh
Martwi mnie tylko jedna rzecz na zdjęciu panoramicznym wyszły mi jakies dziwne plamki ponizej zębów jakby w "brodzie" konsultowałam to wczoraj tak jak zalecił ortodonta z chirurgiem stomatologicznym i nic mi nie powiedzial konkretnie kazał isc do kliniki stomatologicznej i tam sie spotkac z chirurgirm, ale i tak twierdzi ze powiedza tylko tyle zebym co jakis czas ponawiała zdjęcie i beda sprawdzac czy to się powiększa

manka1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-14, 09:39   #1552
MZZZ2
Raczkowanie

A ja juz za godzine zakladam aparat...
MZZZ2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-14, 09:52   #1553
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
Napisane przez MZZZ2 Pokaż wiadomość
No to spuer.! Życzę powodzenia, no i oczywiście czekamy na relację

Nieustanna marzycielka.!
Stary 2009-03-14, 10:17   #1554
Sylviiaa
Raczkowanie

GG do Sylviiaa

30 kwietnia - to jest mój dzień, w którym założe aparat
Wcześniej nie da rady, bo orto wybiera się na urlop.
Trzymajcie kciuki! ;-)

What shall I do to believe? Love.
What shall I do to love? Believe.

Aparatka
=> 19.06.2009 => góra (ligatury ciemnoniebieskie)
=> 14.07.2009 => góra (ligatury różowe)
Sylviiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-14, 11:39   #1555
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez melodyP Pokaż wiadomość
no też się zdziwiłam. zdjęła stare i powiedziała, ze nie założy, bo musi aktywować drut i po tej wizycie szybko mi się porozchodziły zęby w pozytywnym tego słowa znaczeniu a wokół zamków mam druciki chyba, bo ona je zawijała tak kilka razy wokół zamka i teraz z boku zamka do góry tak wystaje taki drucik przy każdym.
Chyba, że to są te metalowe ligatury o których gdzieś tu czytałam. Jak będę miała foto to wkleję
Zawija się czasami takimi cieniutkimi drucikami .

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-14, 12:31   #1556
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MZZZ2 Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki! Wpadaj po powrocie na forum i opowiadaj!!!

Mnie po czwartkowej wizycie strasznie ciągną jedynki .......ale przyświeca mi cel więc dam radę!!!

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez manka1982 Pokaż wiadomość
A ja wczoraj usunęłam kamień sprawdziłam uzebienie i mój dentysta powiedział, że nie mam żadnych ubytków i nie ma co plombowac bardzo mnie to ucieszyło, bo chyba juz 3 lata nie byłam u dentysty, az wstyd sie przyznac Czekam teraz z utęsknieniem na 25 marca ehhhhhh
Super, czyli aparacik tuż, tuż!!!!
A tymi plamkami sie nie przejmuj jezeli byłoby to jakies przeciwskazanie do zadrutowania orto by powiedział!!!
In my time of need

Edytowane przez mclilu
Czas edycji: 2009-03-14 o 12:28
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-14, 12:33   #1557
klada
Zakorzenienie

wiecie co? nie moge sobie wyobrazic siebie z protymi zebami. To takie dziwne... zawsze moj usmiech przyslanial wystajacy kiel...
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Stary 2009-03-14, 12:41   #1558
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Proszę powiedzcie ile mniej więcej muszę przeznaczyć sobie pieniędzy na aparat ceramiczny? I jak często musicie chodzić do orto na kontrolę?

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-14, 12:50   #1559
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
wiecie co? nie moge sobie wyobrazic siebie z protymi zebami. To takie dziwne... zawsze moj usmiech przyslanial wystajacy kiel...
Hehe, ja też już kiedyś o tym myślałam Będzie tak dziwnie, zupełnie inaczej... Dobrze jest mi z moim żelastwem na ząbkach i nie wyobrażam sobie siebie bez aparatu (po zdjęciu), ale chciałabym już zdjąć aparat i cieszyć się prostymi ząbkami, a także zgryzem. No ale jeszcze trochę...

Nieustanna marzycielka.!
Stary 2009-03-14, 12:55   #1560
yourenglish
Raczkowanie

redrose, z tego co widzialam, aparat ceramiczny to koszt okolo 1800-2500 w Warszawie. Calkiem mozliwe, ze tam gdzie mieszkasz bedzie on kosztowal mniej. Wizyty sa srednio co 4-5 tygodni.

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości