Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje?
chłopiec 23 41,82%
dziewczynka 11 20,00%
nie wiem 21 38,18%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-14, 14:00   #4921
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II

a jak bardzo rozlaza sie te ciastka? to zn jak daleko od siebie musze je poukladac zeby sie nie zlaly razem?

ja tez nie mam czekolday ale dzwonie wlasnie do mamy zeby kupila po drodze

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

tak sie zastanawiam jeszcze czy tej czekolady nie dac na wierzch tych ciasteczek no bo ona sie chyba rozpusci nie? i juz nie beda pieguski
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 14:07   #4922
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
a jak bardzo rozlaza sie te ciastka? to zn jak daleko od siebie musze je poukladac zeby sie nie zlaly razem?

ja tez nie mam czekolday ale dzwonie wlasnie do mamy zeby kupila po drodze

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

tak sie zastanawiam jeszcze czy tej czekolady nie dac na wierzch tych ciasteczek no bo ona sie chyba rozpusci nie? i juz nie beda pieguski
ja nakladalam je lyzeczka w odstepach mniej wiecej 2-3cm........
acha a nawet jak sie ciastka razem skleja to nie ma problemu zeby je rozdzielic, a z papieru schodza bardzo łatwo wystarczy tylko nozem je podwazyc......
a o czekolade sie nie martw- troszke sie rozjedzie, ale jak ciasteczka wystygna to sa w nich kawalki czekolady

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2009-03-14 o 14:09
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 14:15   #4923
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

aha no to dobrze, to jak mama kupi czekolade to zrobie po obiedzie
Stary 2009-03-14, 14:27   #4924
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Cieszę się, że ciuszki się podobają
Czekam jeszcze na kilka rzeczy i na razie z zakupami koniec. W przyszłym miesiącu będzie wózek .

Aniu, ja do niczego przedciążowego nie wchodzę i to już od 2-3 miesięcy, tak więc tak- mam sporo , ale we wszystkim chodzę i nic się nie marnuje
to fajnie! Ja wlasnie stwierdziłam, że muszę zrobic porzadek w moich ciuchać ... pochować, te w które nie wejde i od razu zrobi mi się więcej miejca w szafie
Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Ja na wyjścia mam tylko jedne spodnie a żadnej bluzki I do pracy dwie pary spodni. Jakoś nie potrzebuje narazie więcej. Ale w maju lecimy do Polski na 2 komunie do chrześniaków i MUSZE coś kupić wyjściowego.
ja planuję coś kupić na święta ... w sumie inne wielkie imprezy mi się nie zapowiadają, ale lepij jest coś mieć
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Aleksander Olek,Oleczek, Oluś mi się bardzo podoba, ale będzie cótunia. Tz mowil, że zadnego Kwasniewskiego w domu nie chce, a mi sie podoba

a ja przed ciąża cere miałam wręcz boską, dużo koleżanek mi zazdrościło takiej "brzoskwinki" mam też stosunkowo ciemną karnację, wiec jak podsmazyłam się odrobinkę solarką , to make up był zbędny...oczywiście oprócz tego który mam rano, wieczor, we dnie w nocy...permanentny. Luxux niesmowity, wciąż zrobiona

już kiedyś miałam pytać o ten Twój makijaż permanentny ... co dokładnie masz zrobione? To pewnie kupa kasy, no nie?
Cytat:
bo na codzień to chodzę tylko po to co na dany dzień potrzebuję, bo to w łapkach pieszo muszę naznosić, a na większych to byłam wczoraj z mamusia, po całą spozywkę, warzywa, mięsko, nabiał, jogurty.Zapasy uzupełniłam bo znowu wszytskiego brak, a w lodówce to mialam koncentrat i margaryne no i opustoszałą zamrażarkę.
A tak późno to leciałam bo kumeplka zazwoniła, ze w Piotrze i Pawle (pewnie nie każdej znana jest siec delikatesów) mają makaron canneloni po 2,40, więc stosunkowo duży zapas zrobiłam
Dziś sama całą sobotkę jestem w sensie z wami Odkurzaczem pojeździłam, rosołek dochodzi, pranko się wyprało wiec zaraz na dwór je wystawie chyba, i na tym kończy sie mój plan...Tz w pracy, na spacer sama tak głupio
uhmmmm .... rozumiem
widze, ze dzisaij rosołek rządzi ... ja też przed chwilą wpałaszowałam cały talerz
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
No i wspomniany prezent od cioci
jaka słodka myszka
Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Zaraz z Tż idziemy na imprezkę imieninową do mojego ojca. Niesiemy na imprezę butelkę Absoluta i tam jest znaczek: przekreślone kółeczko a w nim kobieta w ciąży (zakaz picia w kobietom w ciąży). Pierwszy raz spotkałam się z takim oznaczeniem na alkoholu.
no to udanej imprezki życzę
Mi własnie wypadła imprezka niespodziewana - brata urodziny
Siostra piecze własnie tort, mama robi sałatkę ... a ja miałam szarlotkę piec ... i pewnie nic z tego
Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Idziemy z tym naszym psem na zabieg i proszę trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok

Jakoś mam stresa, cholera, że mi psa nie dobudzą

Idę, narka.

wiem co przeżywasz, bo mój "malutki" piesek miał 3 operacje w tamtym roku ... a ze taki malutki, to musili go operować na podłodze

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 14:45   #4925
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
już kiedyś miałam pytać o ten Twój makijaż permanentny ... co dokładnie masz zrobione? To pewnie kupa kasy, no nie?
ojej..make to jak długi temat, ale w telegraficznym skróci napisze ci tak....chorowałam na niego ponad 2 lata, dwukrotnie byłam już zapisana i odmawiałam bo albo nie starczyło mi odwagi lub kobietka miala tak odległy termin że zdązyłam stracić kasę.
W Poznaniu na tamtą chwilę miałam chyba wszystkie kobietki przerobione, albo nie wzbudzały mojego zaufania, albo efekty ich pracy mnie odstraszały, co znów rodziło we mnie kupe watpliwości.
Tz jak słyszał temat makijażu to dostawał powolutku furii I mówił : "kobieto ty juz idz i będzie swiety spokój, skoro 2 lata ględzisz to musisz byc przekonana"...i znalazam babkę....100% mojego zaufania zdobyła i w planie miałam tylko brwi sobie zrobić a poszłam szeroko i zrobiłam brwi, kreskę górna i usta kontur z wypełnieniem. Wszystko w odpowiednio dobranych tonacjach, wiec bez makijazu wygladam kobieco,a z to już w zaleznosci jak popłynę...
Z efektu jestem zadowlona od początku po stokroć...cena niestety wysoka, ale naoglądałam się w ciągu 2lat róznych efektów, a nie o to w makijazu trwałym chodzi, zeby z stać przed lustrem i maskować mankamenty.
Więc odżałowałam wszystkiego i sobie zafundowalam.Wszystkim polecam
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 15:41   #4926
Ania0104
Zakorzenienie

A co tu takie pustki? Jeszcze przątacie?
Ja sie przyznaje, ze dalej mam nie poodkurzane ale czekam z tym na TZ-ta

A tak wogóle to nie wiem czy będzie jeszcze miał siły odkurzac bo od rana na działce siedzi i robi skosy przy wjeździe ... a ziemię zwozi koło domu, bo mi się grządki z marchewką zamarzyły
Cytat:
ojej..make to jak długi temat, ale w telegraficznym skróci napisze ci tak....chorowałam na niego ponad 2 lata, dwukrotnie byłam już zapisana i odmawiałam bo albo nie starczyło mi odwagi lub kobietka miala tak odległy termin że zdązyłam stracić kasę.
W Poznaniu na tamtą chwilę miałam chyba wszystkie kobietki przerobione, albo nie wzbudzały mojego zaufania, albo efekty ich pracy mnie odstraszały, co znów rodziło we mnie kupe watpliwości.
Tz jak słyszał temat makijażu to dostawał powolutku furii I mówił : "kobieto ty juz idz i będzie swiety spokój, skoro 2 lata ględzisz to musisz byc przekonana"...i znalazam babkę....100% mojego zaufania zdobyła i w planie miałam tylko brwi sobie zrobić a poszłam szeroko i zrobiłam brwi, kreskę górna i usta kontur z wypełnieniem. Wszystko w odpowiednio dobranych tonacjach, wiec bez makijazu wygladam kobieco,a z to już w zaleznosci jak popłynę...
Z efektu jestem zadowlona od początku po stokroć...cena niestety wysoka, ale naoglądałam się w ciągu 2lat róznych efektów, a nie o to w makijazu trwałym chodzi, zeby z stać przed lustrem i maskować mankamenty.
dzięki za informację
Ja sie kiedys zastanawiałam nad oczami ... jak jestem nie pomalowana to wydaje mi się, ze oczy są bleeee ... wogóle nie lubie siebie bez makijażu ... no tylko kasa ... teraz wszystko idzie na budowę domu a jeszcze zakupy dla dzidzi ... i mój TZ jeszcze na auto odkłada

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-03-14, 15:55   #4927
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dzięki za informację
Ja sie kiedys zastanawiałam nad oczami ... jak jestem nie pomalowana to wydaje mi się, ze oczy są bleeee ... wogóle nie lubie siebie bez makijażu ... no tylko kasa ... teraz wszystko idzie na budowę domu a jeszcze zakupy dla dzidzi ... i mój TZ jeszcze na auto odkłada
ja jak patrzę na fotki gdzie jeszcze nie miałam, to też mi się wydaje ze bleee, ale to kwestia przyzwyczajenia
A swoja drogą...kreski to najmniejszy wydatek... więc wiesz...po porodzie za trudy i męki sobie zafunduj

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-14, 16:35   #4928
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
ja jak patrzę na fotki gdzie jeszcze nie miałam, to też mi się wydaje ze bleee, ale to kwestia przyzwyczajenia
A swoja drogą...kreski to najmniejszy wydatek... więc wiesz...po porodzie za trudy i męki sobie zafunduj
hehe pomyśle nad tym ... wkońcu mamusia musi ładnie wyglądać, a przy dzidzi nie będzie czasu na malowanie

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-03-14, 17:02   #4929
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
ja tez mam permanentny ale tylko brwi
oczywiscie mialam w planach zrobic oczy i usta ale jakos nie bylo czasu albo byly inne wydatki

no i tych oczu boje sie najbardziej - podobno boli nie?

po ciazy wybiore sie do mojej magiczki i zrobie sobie reszte bo z brwi jestem mega zadowolona

de robic ciasteczka

ale mnie gardlo boli
Stary 2009-03-14, 17:44   #4930
p4w
Zakorzenienie

cześć Mamusie

strasznie dużo mam do nadrobienia

ale dziś nie mam już siły - byłam na konferencji z endodoncji od 9.30 do 18 i ledwo się ruszam...

zatem do zobaczenia

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 17:48   #4931
skierka1981
BAN stały

cichutko dziś na forum, ja też teraz piszę bo mąż lada chwila będzie i nareszcie będziemy mieli czas dla siebie i Amelka się troszkę ożywiła to już od razu lepiej się czuję

zatem miłego wieczoru mamusie i do jutra
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 18:00   #4932
UnholyOne
Ola-Unhola

A ja dopiero usiadłam i wcale nie byłam na spacerku itp.
Sprzatałam i jeszcze nie skończyłam, bo został pokój małego - przebranie ciuszków za małych i zimowych, wszystko leży u niego na łóżku, ale chyba zostawię to na jutro, bo nie mam już siły.
Oczywiście jeszcze dużo mam w szafkach itp, ale to zostawię na kiedy indziej.
Małż stwierdził, że chyba coś brałam , bo coś mi odbiło i od 13 non stop sprzatam. Odkurzyłam, pomyłam podłogi, wytarłam kurze, ugotowałam zupkę, pomyłam caaałą łazienkę, posegregowałam szaliki i czapki, garnitury i duzo dużo jeszcze innych rzeczy. Oj padam
Stary 2009-03-14, 18:34   #4933
megi b
Wtajemniczenie

UnholyOne to mi pojechałaś po sumieniu ja się cały dzień leniłam

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 18:50   #4934
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a ja zrobilam ciasteczka wyszly super

a teraz wlasnie robie malemu na kolacje makaron z truskawkami

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

a TZ robi dzis w mieszkaniu - jak da rade jeszcze dzis ze mna pojechac do tesco po srodki czystosci to jutro pojade posprzatam sobie lazieneczki
Stary 2009-03-14, 19:05   #4935
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a ja wlasnie zrobilam caly talerz ciasteczek jak pieguski
i sie objadam hehe, poki co zjadlam tez rosolek z makaronem.......

my dzisiaj z tż jedziemy do jego rodzicow w odwiedziny, bo zawsze tak raz na tydzien tam jeździmy...........

kurcze ale slonko daje i te błękitne niebo........pojezdzilabym na rowerku, ale taka pogoda w sumie najgorsza zeby przeziebienie zalapac......
Czy w naszym stanie można jeździć rowerem? Bo ja jestem bardzo rowerowa.I tak się zastanawiałam czy są jakieś przeciwskazania, bo już mi tego mojego rowerku brakuje. Czy lepiej się wstrzymać i zacząć jeździć dopiero na jesień?

Cytat:
...
Można wiedzieć dokładnie jak wysoka jest ta cena?

Idę oglądać "Nianię" Dobranoc dziewuszki
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-14, 19:13   #4936
majka versace
Zadomowienie

Rzeczywiście cisza tutaj. Ja już dawno wszystko porobiłam ale miałam gości "na kawce" więc troche sie przeciągnęło.

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 20:29   #4937
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

frida ceny sa bardzo zroznicowane - przejzyj stronki gabinetow, ktore wykonuja permanentny

u mnie brwi kosztuja 700zl
usta kontur 700zl a z wypelnieniem 900zl
oczy 550, kreska gorna 350zl

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

nie no takiej ciszy to jeszcze nigdy nie bylo

ja czekam na TZ i jedziemy do tesco
chociaz nie mam sily w ogole :/
Stary 2009-03-14, 21:43   #4938
megi b
Wtajemniczenie

Zaraz nam się nietoperze na wątku zalęgną taaaaaaaaaka cisza To ja pajęczynę zdejmę

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2009-03-14, 21:55   #4939
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez mam permanentny ale tylko brwi
oczywiscie mialam w planach zrobic oczy i usta ale jakos nie bylo czasu albo byly inne wydatki

no i tych oczu boje sie najbardziej - podobno boli nie?

po ciazy wybiore sie do mojej magiczki i zrobie sobie reszte bo z brwi jestem mega zadowolona

de robic ciasteczka

ale mnie gardlo boli
no z całego kompletu to oczka były relaxem.Poważnie.Nastawił am sie na okropny ból, bo to oczy, mocno unerwione itp, a na dobrą sprawe byłam mocno zdziwiona że to jest to.
Kreska jest robiona na linii rzęs, wiec uczucie porównałabym do ...hm...grzebania czymś w rzęsach.Nieprzyjemne było jak igła zahaczała o włoski,ale ból znikomy,poprotu dyskomfort.
Mnie najbardziej bolały usta, a brwi miałam robione bez znieczulenia, bo jakos nie miałam potrzeby ich znieczulać i jakos w połowie zapytałam czy mam je znieczulone, bo się z babeczka zagadałysmy i umknęło, a że ja nie oponowałam
to i jej wyleciało z głowy.
Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Można wiedzieć dokładnie jak wysoka jest ta cena?
Cytat:
frida ceny sa bardzo zroznicowane - przejzyj stronki gabinetow, ktore wykonuja permanentny

u mnie brwi kosztuja 700zl
usta kontur 700zl a z wypelnieniem 900zl
oczy 550, kreska gorna 350zl
brwi, kreski gorne tyle samo, a usta 1200.Może dlatego że to kontur z wypełnieniem-cieniowanym. Albo porostu taka stawka.
Ale można też znaleźć zdecydowanie taniej...podłozyć się kursantką pod okiem nauczyciela, ale ja dziękuje...wszystkie kolezanki żałują ze sie skusiły na taka cene a w efekcie maja 2 rózne kształty brwi lub usta ze szczelina koloru skóry i dopiero kontur.Usta podczas makijażu puchną, lekko sie deformują ze tak to określe od ingerencji igły z barwnikiem wiec trzeba miec naprawde wprawę i nie żałować paru stów żeby móc sie cieszyc pięknymi ustkami.

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Zaraz nam się nietoperze na wątku zalęgną taaaaaaaaaka cisza To ja pajęczynę zdejmę
nie no, to jest dobre

A zmieniając temat...strasznie przezywam historię koleżanki z która razem pracowałam i temat taki praktycznie na czasie...
http://www.youtube.com/watch?v=d6PXn-RzhTw
nie chce opowiadac całej historii, bo nie czuje sie upowazniona do opowiadania o ludzkiej tragedii...
Wszystko było dobrze, nikt nic nie przeczuwał...
Nie moge sie otrzasnac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-14, 22:22   #4940
megi b
Wtajemniczenie

Brak mi słów na taką tragedię na pewno cieszyła się na to macierzyństwo jak każda z nas teraz a tu taki los

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2009-03-14, 23:41   #4941
Sweet_21
Zakorzenienie

Witam mamusie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Pamiętamy, pamiętamy , ale pisać częściej nie zawadzi . Dzidziol na pewno jest okazem zdrowia, czekamy na wtorkowe newsy .

Tak, dawaj fotki .
My się nie przejmujemy, czy komuś będzie podchodzić imię czy nie. To nam się ma podobać
Miramej Oczywista masz racje
Fotki wkleje na dniach.Tylko muszę poszukać aparatu

A co do dzisiejszego dnia.

Byłam jednak dzisiaj u gina, bo we wtorek okazało się, że tz pracuje, a chciał iść razem ze mną, więc przełożyliśmy na dzisiaj.
No i okazuje się po badaniu, że maluszek wygląda na 17 tc, a ja sobie liczyłam i wychodzi mi, że jestem w 16.Dopiero 19.03 stuknie 17 tc.
Ale najważniejsze!
Maluszek prawidłowo się rozwija, lekarz zmierzył czaszke,kość udową, brzuszek, sprawdzaliśmy mózg, kręgosłup czyściutki i zdrowiutki.Gin stwierdził, że maluszek ma bardzo dobre warunki do rozwoju , czyli łożysko, wody płodowe, macica, wszystko ok.
Jestem bardzo zadowolona bo pokazywał nam wszystko, dokładnie tłumaczył i pokazywał: żołądek, płuca, nerki, pupke Aha, no i powiedział, że płci nie powie, bo nie chce wprowadzać w błąd, powie po 20 tc.Próbowałam się tam dopatrzeć, ale maluszek siedział jakby mu się nudziło, podparty o rączki i tak ruszał paluszkami jakby sobie je liczył
Ach, cieszę się, że wszystko z maluszkiem w porządku

Cytat:
no właśnie...dobrze że sie przypominasz, co prawda nie należysz do tych co się tylko przedstawiły i zamikły, ale widuję cię na kulinarnym a u nas coś sporadycznie Moim zdaniem jak dobry sprzęt ma to ci powie juz w 17tyg, no i ułożenie musi być odpowiednie
Aleksander Olek,Oleczek, Oluś mi się bardzo podoba, ale będzie cótunia. Tz mowil, że zadnego Kwasniewskiego w domu nie chce, a mi sie podoba

Łucja, również ma swoj urok i mi sie podoba, siostra miała miec mała Lucje a w ost chwili zmienila
A ginka nie naciskaj, lepiej wiedziec docelowo, bez zmian niz synka robić córeczkę
Na kulinarnym często bywam fakt lubię czytać co tam wyczyniasz na obiad
Łucja mi się bardzo podoba
A z tym Kwaśniewskim, to tak samo mi się skojarzyło jak tz zaproponował

Cytat:
Brak mi słów na taką tragedię na pewno cieszyła się na to macierzyństwo jak każda z nas teraz a tu taki los
Mnie również.

Anusia_82 - gratuluję synka!!
Czekoladko - ja przy badaniach miałam o ile sobie przypominam podobną sytuację z leuko i okazało się, że badania bardzo dobre, niepotrzebnie się martwiłam, więc i Ty się nie martw!

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 23:53   #4942
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

loo matko ale mnie wykonczylo to tesco - kregoslup mnie boli, ja sie juz nie nadaje
no ale jak sie debatuje pol godziny nad proszkiem do prania to tak bywa

Cytat:
no z całego kompletu to oczka były relaxem.Poważnie.Nastawił am sie na okropny ból, bo to oczy, mocno unerwione itp, a na dobrą sprawe byłam mocno zdziwiona że to jest to.
Kreska jest robiona na linii rzęs, wiec uczucie porównałabym do ...hm...grzebania czymś w rzęsach.Nieprzyjemne było jak igła zahaczała o włoski,ale ból znikomy,poprotu dyskomfort.
Mnie najbardziej bolały usta, a brwi miałam robione bez znieczulenia, bo jakos nie miałam potrzeby ich znieczulać i jakos w połowie zapytałam czy mam je znieczulone, bo się z babeczka zagadałysmy i umknęło, a że ja nie oponowałam
to i jej wyleciało z głowy.

brwi, kreski gorne tyle samo, a usta 1200.Może dlatego że to kontur z wypełnieniem-cieniowanym. Albo porostu taka stawka.
Ale można też znaleźć zdecydowanie taniej...podłozyć się kursantką pod okiem nauczyciela, ale ja dziękuje...wszystkie kolezanki żałują ze sie skusiły na taka cene a w efekcie maja 2 rózne kształty brwi lub usta ze szczelina koloru skóry i dopiero kontur.Usta podczas makijażu puchną, lekko sie deformują ze tak to określe od ingerencji igły z barwnikiem wiec trzeba miec naprawde wprawę i nie żałować paru stów żeby móc sie cieszyc pięknymi ustkami.

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

nie no, to jest dobre

A zmieniając temat...strasznie przezywam historię koleżanki z która razem pracowałam i temat taki praktycznie na czasie...
http://www.youtube.com/watch?v=d6PXn-RzhTw
nie chce opowiadac całej historii, bo nie czuje sie upowazniona do opowiadania o ludzkiej tragedii...
Wszystko było dobrze, nikt nic nie przeczuwał...
Nie moge sie otrzasnac
ja mialam znieczulone brwi i nie bolalo, troche dyskomfort sie czuje pod koniec moze ale ogolnie nie boli

no ja robilam i bede robic permanentny u mojej znajomej - ona jest jakas tam mistrzynia, prowadzi szkolenia na cala polske i sprzedaje sprzet i kosmetyki niemieckiej firmy jako jedyny przedstawiciel na polske

co do linka...nawet nie wchodze, nie chce sie dolowac i tak mam podly nastroj :/
Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Witam mamusie

Miramej Oczywista masz racje
Fotki wkleje na dniach.Tylko muszę poszukać aparatu

A co do dzisiejszego dnia.

Byłam jednak dzisiaj u gina, bo we wtorek okazało się, że tz pracuje, a chciał iść razem ze mną, więc przełożyliśmy na dzisiaj.
No i okazuje się po badaniu, że maluszek wygląda na 17 tc, a ja sobie liczyłam i wychodzi mi, że jestem w 16.Dopiero 19.03 stuknie 17 tc.
Ale najważniejsze!
Maluszek prawidłowo się rozwija, lekarz zmierzył czaszke,kość udową, brzuszek, sprawdzaliśmy mózg, kręgosłup czyściutki i zdrowiutki.Gin stwierdził, że maluszek ma bardzo dobre warunki do rozwoju , czyli łożysko, wody płodowe, macica, wszystko ok.
Jestem bardzo zadowolona bo pokazywał nam wszystko, dokładnie tłumaczył i pokazywał: żołądek, płuca, nerki, pupke Aha, no i powiedział, że płci nie powie, bo nie chce wprowadzać w błąd, powie po 20 tc.Próbowałam się tam dopatrzeć, ale maluszek siedział jakby mu się nudziło, podparty o rączki i tak ruszał paluszkami jakby sobie je liczył
Ach, cieszę się, że wszystko z maluszkiem w porządku
to super wiesci szkoda tylko, ze plci nie znasz bo skoro bylo widac co jest miedzy nogami to gin powinien okreslic, chyba, ze ma kiepski sprzet no ale skoro badal to wszystko co piszesz to chyba ma dobry nie wiem

a ja kupilam cos dla marcelka
nie moglam sie powstrzymac

Edytowane przez Svinecka
Czas edycji: 2009-03-14 o 23:56
Stary 2009-03-15, 00:02   #4943
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:
to super wiesci szkoda tylko, ze plci nie znasz bo skoro bylo widac co jest miedzy nogami to gin powinien okreslic, chyba, ze ma kiepski sprzet no ale skoro badal to wszystko co piszesz to chyba ma dobry nie wiem

a ja kupilam cos dla marcelka
nie moglam sie powstrzymac
Tak czułam, że nie śpisz

Tzn gin mówił mi od początku, że płeć podaje dopiero po 20 tc.O ile sobie przypominam kiedyś coś wspominał o kobietach, którym właśnie około17-18tc mówił płeć, a potem okazało się, że jednak maleństwo 'zamieniło się' , a kobiety miały pretensje.Więc po części go rozumiem.
Zresztą na początku kwietnia będę w Pl, tak więc może jak nie będę mogła wytrzymać z niepewności to pójdę do gina.

Co takiego kupiłaś Marcelkowi?
Dzisiaj rozmawiałam z teściową, która wraca na dniach z Włoch z czterema walizkami w tym jedna jest cała wypchana z myślą o naszym maleństwie
Świetnie.

Bartuś
29.08.2009

/S.J.Lec/
Stary 2009-03-15, 00:05   #4944
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Tak czułam, że nie śpisz

Tzn gin mówił mi od początku, że płeć podaje dopiero po 20 tc.O ile sobie przypominam kiedyś coś wspominał o kobietach, którym właśnie około17-18tc mówił płeć, a potem okazało się, że jednak maleństwo 'zamieniło się' , a kobiety miały pretensje.Więc po części go rozumiem.
Zresztą na początku kwietnia będę w Pl, tak więc może jak nie będę mogła wytrzymać z niepewności to pójdę do gina.

Co takiego kupiłaś Marcelkowi?
Dzisiaj rozmawiałam z teściową, która wraca na dniach z Włoch z czterema walizkami w tym jedna jest cała wypchana z myślą o naszym maleństwie
Świetnie.
no tak ale np w 16-17 tyg narzady sa tak uksztaltowane, ze jesli maluszek pozwoli i jest dobry sprzet to nie da sie pomylic chlopca z dziewczynka bo jest wyksztalcona moszna i pracie i widac to dokladnie i to nie moze sie zmienic w nic innego

mi gin pokazywala no i nie ma bata zeby to bylo cos innego - widac dokladnie dwa jadra i penisa

a kupilam takie fajne cus

to Twoja tesciowa zaszala
my poki co to dostajemy rzeczy do domu a nie dla malucha
Stary 2009-03-15, 00:13   #4945
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:
no tak ale np w 16-17 tyg narzady sa tak uksztaltowane, ze jesli maluszek pozwoli i jest dobry sprzet to nie da sie pomylic chlopca z dziewczynka bo jest wyksztalcona moszna i pracie i widac to dokladnie i to nie moze sie zmienic w nic innego

mi gin pokazywala no i nie ma bata zeby to bylo cos innego - widac dokladnie dwa jadra i penisa
Wiem, wiem Ale on ma takie podejście i widziałam, że raczej nic z niego nie wyduszę.Zresztą jak okazało się, że dzidziuś zdrowo rośnie, to już szczerze mówiąc o tej płci to zapomniałam taka byłam szczęśliwa.
No nic jak będę w Pl to tam się dowiem.

Cytat:
Napisane przez Svinecka
to Twoja tesciowa zaszala
my poki co to dostajemy rzeczy do domu a nie dla malucha
Nom, zaszalała My jeszcze niczego dla maluszka nie kupiliśmy.
Inni robią to za nas.Troszkę mnie to..wkurza, bo jak będę znała płeć to chciałabym, żeby mi jeszcze zostało coś do kupienia oprócz wózka i wanienki Chociaż nie powiem, odciążenie materialne to dobra sprawa

Bartuś
29.08.2009

/S.J.Lec/
Stary 2009-03-15, 00:23   #4946
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

no to ja sie pochwale co kupilam:
1. bodki z kubusiem
2. wyprawka - spiochy, body, czapeczka, niedrapki, sliniaczek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04188 (Large).jpg (51,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04189 (Large).jpg (63,6 KB, 28 załadowań)
Stary 2009-03-15, 00:25   #4947
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dzisiaj to juz nawet Karolinak spi
Stary 2009-03-15, 00:27   #4948
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:
no to ja sie pochwale co kupilam:
1. bodki z kubusiem
2. wyprawka - spiochy, body, czapeczka, niedrapki, sliniaczek
Ale słodkieWszystko mi się podoba!

Lecę się położyć bo coś mnie w pachwinach ciągnie
Dobrej nocy

Bartuś
29.08.2009

/S.J.Lec/
Stary 2009-03-15, 00:29   #4949
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

to ja tez juz lece bo sama nie bede siedziec
i jeszcze TZ mnie zdolowal

dobranoc
Stary 2009-03-15, 07:37   #4950
frida110
Zakorzenienie

Dzień dobry

Sweet
- cieszę się że wszystko w porządku z dzidzią

Svinecko, Katarzynko cena rzeczywiście wysoka. Chyba narazie nie będę mogła sobie pozwolić na taki makijaż.

U mnie za oknem deszcz, ale może potem się wypogodzi. Miłego dnia Może dzisiaj dobijemy do 5000 postów i zaczniemy kolejną część?

Svinecko nocne doły na tż już przeszły?

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

No i po deszczu Zaczyna wychodzić słonko. Zaraz idziemy z tż na śniadanko do rodziców a potem wyciągnę go na spacerek

Edytowane przez frida110
Czas edycji: 2009-03-15 o 06:19
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości