![]() |
#2041 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
W takim razie zwracam honor
![]() ![]() ![]()
#2042 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2043 |
Zakorzenienie
|
mój wczorajszy słooodki jadłospis:
I kajzerka z serem białym zmieszanym ze śmietaną i szczypiorkiem, ogórkiem i rzodkiewkami z pomidorkiem i przyprawami, dwie kromki razowca z masłem i serem żółtym i jakąś wędliną i pomidorkiem, sporo twarogu j.w. II kakao, serek homo z bananem posypane kakaem ![]() III pomidorowa z ryżem (zabielanaaaaa, gotowana przez Siostry zakonne ![]() deserek kinder country, kawa jabłko (w podróży) IV kanapka kupna z serem zółtym, wędliną jakąś, sosem, trzy wafle ryżowe z czekoladą i kokosem (pyszne) V naleśniki z serem i rodzynkami posypane kakaem ![]() gdzieś tam przewijał się też Kubuś ![]() i jak? poza tym, że mało nnkt i owoców?
![]() |
#2044 |
Zadomowienie
|
Mysle, ze jest ciut lepiej wiec dodaje moje UW:
sniadanie: serek wiejski z jablkiem, cynamonem, lyzeczka miodu, lyzka rodzynek i orzeszkow, kawalek bagietki, jedna polowka z szynka, druga z pasztetem IIsniadanie: jablko, 70g sera bialego z lyzka dzemu, 2 suszone daktyle obiad:2 ziemniaki, w miare duzy kawalek indyka, surowka z czerwonej kapusty, 3 duszone pieczarki podwieczorek: serek wiejski z polowa banana, lyzka orzeszkow i rodzynek, 1 czekoladka, kilka winogron kolacja: kawalek bagietki z szynka, sledzie z cebula I jak??Lepiej??
Zdrowo się odżywiam ![]() Ćwiczę ![]() Zapuszczam włosy ![]() Edytowane przez cytrusekxD Czas edycji: 2009-03-15 o 16:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2045 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2046 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nistety jadłospisu nie ocenię, bo nie za bardzo się na tym znam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nnkt były przeciez w orzechach w mieszance ![]()
![]() |
#2048 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2050 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja babkę też uwielbiam ![]() ![]() placek po węgiersku gorąco polecam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2051 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2052 |
Raczkowanie
|
R :
1. omlet z 2 jaj i łyżki mąki żytniej z ćwiartką pomidora i plastrem szynki drobiowej posmażony na oliwie rzepakowej , pomarańczka 2. 2 żytniaki posmarowane serkiem i dzemem bez cukru , kiwi 3. spora miska zupy pomidorowej na jogurcie naturalnym z lanymi kluseczkami (z mąki żytniej) 4. sałatka warzywna z kawałkami indyczka i jajkiem może 5. twarożek domowy z papryką z góry dziękuje za ocenę ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2053 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hej Wiosenko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2054 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mongan, Kikuś, dziękuję za oceny ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2055 |
Zakorzenienie
|
Iza- jaki występ, jaki? Powiedzcie najbardziej ciekawskiej babie świata o co chodzi
![]() Przepraszam za OT ![]()
![]() |
#2056 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2057 |
Rozeznanie
|
[quote=iza_wiosenna;114567 64]ojej dzięęęęęęęęękuję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To skoro mało trenowałaś zobacz jakie masz rezerwy! ![]() ![]()
#2058 |
Zadomowienie
|
R
śn: omlet z 3 jaj z ziołami prowansalskimi, po 2 plasterki szynki z indyka i serka fit II śn: jogurt naturalny z 2 mandarynkami i zbyt dużą ilością nerkowców i orzeszków ziemnych ob: pierś z kurczaka duszona w pomidorach podw: bułka wieloziarnista, 2 plasterki szynki z indyka, plasterek serka fit, pomidor, ogórek, papryka, cebulka kol: pewnie pół twarogu z warzywami albo makrelą w pomidorach Prosze o ocenkę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2059 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2060 |
Rozeznanie
|
R
I: płatki z 5 zbóż z mlekiem 2% + orzechy + szklanka soku II: bułka żytnia z nasionami + ogórek + trochę orzechów + szklanka soku III: ryba + surówka z różnych warzyw IV: wieśniak + pomidor Później jeszcze zjem coś białkowego, bo będę późno szła spać ![]() Proszę o ocenę.
#2061 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2062 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2063 |
Rozeznanie
|
Moje niedzielne P:
Ś: bułka 100g z ziarnami, jedna połówka z masłem, twarogiem półtłustym ze szczypiorkiem i rzeżuchą, 2 pomidorami koktajlowymi, druga z masłem, polędwicą z indyka, jajkiem, majonezem i szczypiorkiem, 1 kabanos drobiowy, gruszka, kawa z mlekiem 3% ŚII: Tymbark wiśniowy, jogobella truskawkowa ze zbożami + 5 łyżek musli tropikalnego jabłko O: rosół z makaronem udko pieczone, ziemniaki, surówka z ogórków kiszonych z cebulą i oliwą z oliwek D: cappuccino z magnezem, ekler z masą budyniową pół opakowania draży kokosowych, dużo paluszków z sezamem P:kawa z mlekiem, kawałek murzynka, kawałek sernika z toffi gorący kubek-grochowa ![]() K: śledź w sosie musztardowym, 2 kromki chleba z masłem ziołowym i 1 kromka ze smalcem i ogórkiem kiszonym ![]() ![]() ![]() I jak dziś?
![]() ![]() Edytowane przez Kawwaa Czas edycji: 2009-03-15 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2064 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() P: Iśn- ok 200gr placka drożdżowego z brzoskwiniami i miodkiem, ok 200 gr płatków śniad z mlekiem 3.2%, banan ponad 100gr krakersów z masełkiem orzechowym ![]() IIśn- wielki kawał drożdżowego z dżemem brzoskwioniowym, serek wiejski słodzony z kawwwą i bananem 2 kiwi O- rosół z makaronem i warzywkami, ziemniaczki polane tłuszczykiem i posypane koperkiem, udko kurczaka w miodzie i sezamie, buraczki, grzybki w occie, kompocik truskawkowy cappuccinoooo, 2 kawałki rolady twarogowo-truskawkowej mars P-udko jw z musztardą i 2 kanapkami + kanapka z masełkiem, szynką i musztardą K-jajecznica z 3 jaj z kiełbaską drobiową, cebulką i pomidorami, posypana szczypiorkiem, grahamka z masełkiem, szynką i serem oraz majonezem, herbatka teraz kakao i kawałek rolady jw ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2065 |
Rozeznanie
|
Niedzielne U:
1:Serek wiejski 200gr z miodem i bananem, 2 grzanki z żóltym serem i dżemem, kubek kakao 2:Serek waniliowy TSM,ciasteczka owsiano-orzechowe(domowe,sztuk około 10chyba) 3:Zupa ogórkowa, pierogi z mięsem i ruskie, surówka Kawka i kostka orzechowca(niestety kupnego) ![]() 4:Cappucino brandy, ciasteczka owsiano-orzechowe 5: Jajecznica na masełku ze szczypiorkiem i szynką, bagietka z masłem, żóltym serem i pomidorem. ---- Wpadnie kakao i troszkę tych ciasteczek no ![]()
#2066 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2067 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() kikuś, Kawuś, Nasturcja- jak zwykle c u d o w n i e! jakoś tłoczno się tu zrobiło pod względem jadłospisów na P, więc ja też dołączę swój dzisiejszy ![]() P: Iśn: 10 placków serowych: 2 z waniliowym serkiem homo i brzoskwiniami z puszki, 2 z serkiem homo i ananasami, 2 z grubą warstwą kremu nugatowo-orzechowego i garścią płatków migdałów, 2 z twarogiem sernikowym i konfiturą wiśniową, 2 z syropem klonowym i bananami ![]() IIśn: samosy z sosem, porcją kiełków, surówek i kaszą gryczaną; koktajl jagodowy 3 gałki lodów (miętowe, pinacolada, truflowe) z polewą czekoladową o: zupa fasolowa na zasmażce z furą warzyw i mięcha (karkówka); pieczone udko z kurczaka, ogrom młodych ziemniaczków z masłem i tłuszczykiem z pieczenia i furą koperku ![]() d: kawał sernika na kruchym spodzie z polewą kajmakową i orzechami, duuużo czekoladek z bombonierki (orzechowych, kawowych i kokosowych), cappuccino toblerone na mleku z cukrem i kostkami czekolady p: micha uszek z mięsem zapieczona z tartym żółtym serem, oregano i masłem czosnkowym z furą keczupu; 500ml maślanki truskawkowej kawał sernika, princessa kokosowa maxi, duuuuże jabłko k: ogrom mini-kanapek na chlebie żytnim z ziarnami i sezamem: - z masłem, szynką, żółtym serem, sałatą, jajkiem na twardo, majonezem i szczypiorkiem - z masłem, żółtym serem, jajkiem na twardo i pastą łososiową - z masłem, almette, kiełbasą, pomidorem i mozarellą - z serkiem topionym, szynką, majonezem i szczypiorkiem - z masłem, pasztetem, ogórkiem konserwowym i keczupem - z masłem, kozim serem, salami i oliwkami - z masłem, żółtym serem, pomidorem, jajkiem na twardo i sosem 1000 wysp + herbata jaśminowa z cukrem + z cyklu 'wariacje kulinarne mamy': karmelizowane banany pieczone z rumem i czekoladą w naleśnikach odsmażanych na patelni z cukrem (karmel się zrobił) z gęstą śmietaną, cukrem cynamonowym, rodzynkami i sosem czekoladowym ![]() ![]() ale dłuuugie wyszło ![]()
![]() |
#2068 |
Raczkowanie
|
U:
Śn: ok 80g musli crunchy tropikalnych z jog. naturalnym , kromka orkiszowego z masłem i ogórkiem kiszonym ; jabłko , kubek inki z mlekiem II śn: 2 jabłka, 2 kromki orkiszowego zapieczona z plastrem sera żółtego polane ketchupem, kromka orkiszowego z masłem i ogórkiem kiszonym(uwielbiam:P) , czekoladka deserowa Merci O: 1,5 dużego talerza zupy ogórkowej zabielanej z ziemniakami, podjadłam troche sałatki warzywnej ze słoika po obiedzie: jabłko, kubek kakao nat. na mleku 2% z małą łyżeczką miodu P: 2 spore kawałki pizzy z kurczakiem, ananasem,brzoskwiniami itp polane ketchupem+chili ![]() K: miska twarogu z orzechami włoskimi,słonecznikiem, ogórkami kiszonymi ; herbata z cytryną |
![]() ![]() |
![]() |
#2069 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2070 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.