Praca jako au-pair - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-03, 08:44   #481
Joaniaa
Przyczajenie

Dot.: Praca jako au-pair

Ja duzo polskich potraw gotuje, czemu nie?

Przewaznie pokaza Ci co i jak gotowac dla dzieci, pewnie z czasem pozwola Ci byc bardziej kreatywna jesli chodzi o zarcie. Przewaznie beda to chicken nuggets lub fish fingers
Joaniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 08:49   #482
elfik5
Raczkowanie

Nie ma potrzeby panikowac. Ja swoja rodzinke znalazlam w 2 tygodnie. Mialam od groma ofert ale tylko kilka mialo szanse bytu ze wzgledu na moje wymagania
Ja zaczelam szukac rodzinki we wrzesniu i mialam zamiar wyjechac w listopadzie. W koncu sprawy potoczyly sie nieco inaczej i wyjechalam pod koniec wrzesnia, a nie jak planowalam w listopadzie. Wlasciwie nawet nie szukalam bo nie mialam czasu - sami mnie znajdowali
Rodzina, u ktorej jestem potrzebowala kogos wlasciwie od zaraz. Spelniali wszystkie moje wymogi, zdobyli moja sympatie i zaufanie, wiec nie moglam przegapic okazji - zwlaszcza, ze zdecydowali sie wlasnie na mnie, sposrod 3 faworytek Niespelna 1,5 tyg pozniej bylam juz u nich.
W tym czasie musialam zalatwic wszystkie swoje sprawy. Rzucilam prace, 2 dni przed wyjazdem zdalam prawko, zakupy, pakowanie, odbieranie nowego paszportu (bo stary tracil waznosc) etc.
Z tego co zaobserwowalam, to rodzinki zaczynaja szukac Au-pair mniej-wiecej miesiac, max. dwa przed terminem, od ktorego jej potrzebuja.
Tak wiec, glowa do gory i sugeruje uzbroic sie w cierpliwosc

elfik5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 15:38   #483
2018070520180950
Konto usunięte

elfik5 ale ty na rok, to mialas wieksze szanse by znalezc rodzinke a na wakacje malo rodzin chce
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 13:07   #484
nowinka
Raczkowanie

i jak dziewczyny?Jakies postepy?
Ja z powodu chwilowego zastoju zalogowalam sie na stronie aupair-options.com ale nie polecam..
Moim zdaniem aupair-world.net jest najlepsza!Szkoda,ze nie wszystkie rodzinki maja wykupione to czlonkostwo specjalnebo wiadomo,ze dla nas to jest wydatek znaczny, ale korzysci jakie plyna z tego to druga sprawa. Pewnie by sprawniej wszystko szlo gdyby sie mialo bezposredni dostep do danych rodziny..
Ja znalazlam fajna rodzine,ale trojka dzieci malych i dosc absporbujacych,chyba sie nie zdecyduje..no i tylko na miesiac.Male dzieci ok bo mam doswiadczenie ale czy ja dam rade z trojka,zazdrosnych o siebie nawzajem maluchow?wiem,ze mi nie powiecie
Mam jeszcze do was pytanie co sadzicie o czasie wolnym dla au pair?Czy waszym zdaniem to normalne,ze siedzi ona prawie cale dnie z dzieciakami czy uwazacie,ze powinna miec przynajmniej 2 godz wolnego dziennie?
podyskutujmy bo 'au-pair'owanie' pochlania mi ostatnio bardzo duzo czasu,praktycznie non stop siedze na poczcie albo na stronceeh..
nowinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 13:11   #485
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Napisane przez nowinka Pokaż wiadomość
Ja z powodu chwilowego zastoju zalogowalam sie na stronie aupair-options.com ale nie polecam..
Moim zdaniem aupair-world.net jest najlepsza!Szkoda,ze nie wszystkie rodzinki maja wykupione to czlonkostwo specjalnebo wiadomo,ze dla nas to jest wydatek znaczny, ale korzysci jakie plyna z tego to druga sprawa. Pewnie by sprawniej wszystko szlo gdyby sie mialo bezposredni dostep do danych rodziny..
Ja znalazlam fajna rodzine,ale trojka dzieci malych i dosc absporbujacych,chyba sie nie zdecyduje..no i tylko na miesiac.Male dzieci ok bo mam doswiadczenie ale czy ja dam rade z trojka,zazdrosnych o siebie nawzajem maluchow?wiem,ze mi nie powiecie
Mam jeszcze do was pytanie co sadzicie o czasie wolnym dla au pair?Czy waszym zdaniem to normalne,ze siedzi ona prawie cale dnie z dzieciakami czy uwazacie,ze powinna miec przynajmniej 2 godz wolnego dziennie?
podyskutujmy bo 'au-pair'owanie' pochlania mi ostatnio bardzo duzo czasu,praktycznie non stop siedze na poczcie albo na stronceeh..

napisała do mnie francuska rodzina mieszkająca w centrum Londynu. Wszystko ładnie i pięknie ale nie chcieli mi maila od poprzedniej au pair podać. Pasowało mi wszytsko im też za wyjątkiem tego maila. Powiedzieli mi, że jestem zbyt nachalna i znajdą kogoś innego. Jakieś podejrzane

no większość au pair ma więcej wolnego czasu - zależy od rodziny
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 13:13   #486
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
2 h dziennie?
Kobietoooo au pair powinna pracowac max 8!!
a pozniej...zakupki, zwiedzanko, spotkania z innymi au pair, spanie, leniuchowanie....byle z dala od dzieci! ))
Nie daj sie wkrecic w prace 16 h dziennie i to z taka iloscia dzieci, zapomnisz co to wakacje!

a ja chyba wracam juz 3 raz do tej samej rodzinki, poki co nic interesującego nie znajduje..wiec...oni sa najlepszym wyjsciem, tym bardziej ze w tym roku przybylo jeszcze jedno dziecko (teraz w sumie jest ich 2) wiec moze i kieszonkowe mi podniosą, choc..przy takim kilkumiesiecznym maluchu to wlasciwie nie ma pracy....eehh...
sanrioo tak Ci napisali?!!!! wiesz, chyba masz szczescie, ze w koncu nie jedziesz do nich cos tu smierdzi.
ja raz mialam angielska rodzinke, juz prawue do nich lecialam..ale okazali sie banda oszustów, mowie wam jaki cyrk byl...klamstwo szybko wyszlo na jaw, w ostatniej chwili zrezygnowałam, gdybym sie nie zorientowała to nie wiem czy jeszcze bym tu tera zbyła, penwie by mnie przerobili na pszteciki dla angielskich psów

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood

Edytowane przez roux666
Czas edycji: 2009-03-07 o 13:16
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 15:45   #487
nowinka
Raczkowanie

roux-moglabys opowiedziec ta historie?Ku przestrodze dla nas i dla innych

Jesli chodzi o godziny pracy to mam takie samo zdanie jak tyno moze nie rowne 8 ale zeby to nie bylo na zasadzie wykorzystywania!Wlasnie dlatego nie jade do zeszlorocznej rodziny,bo w tym roku chcieli mnie na max wykorzystac,a jak sie zbuntowalam to napisali mi,ze chcialam jechac do nich w tym roku tylko dlatego bo w zeszlym mialam prawdziwe wakacje(phi..)a oni nie szukaja au pair nie po to zeby sie opalala tylko zeby pilnowala ich dziecka(od rana do nocy non stop i jeden dzien w tygodniu wolny!)-wyszla cala ich natura..
Sanrioo-zdecydowanie podejrzane!jakby mieli czyste sumienie to by ten kontakt po prostu dali..
Stary 2009-03-07, 15:57   #488
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:

Sanrioo-zdecydowanie podejrzane!jakby mieli czyste sumienie to by ten kontakt po prostu dali..
tak też pomyślałam, tym bardziej że mówili że wyślą oczywiście. nie doczekałam się a przecież to pare minut chyba tej polskiej au pairce się nie podobało albo ją wykorzystywali bardzo że nie chcieli mi dać jej namiarów.
Stary 2009-03-07, 16:18   #489
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

masz racje Nowinka, napisze historie, aby sie inne dziewczyny nie nabrały

wiec wyglądało to tak
napisala do mnie angielska rodzinka, na stronie greataupair.com mieli w profilu zdjecie - wygladalo jakby zrobione telefonem komorkowym, ale bardzo male wiec ledwo bylo widac rodzicow i dzieci. na maila wyslali mi to samo zdjecie mimo ze prosilam o wiecej zdjec dzieci...(!!!)
pozniej w trakcie pisania maili obiecywali mi bardzo wysokie wynagrodzenie i niewiele pracy co takze bylo dziwne, poniewaz za tydzien za 20 h pracy nikt nie dawał 200 funtów. Na moje maile odpisywali rzadko, tlumaczyli sie brakiem czasu, i kilka razy prosiłam, bardzo malo pisali o dzieciach - jakie są co lubią. pozniej gdy poprosiłam o maila do ich poprzedniej au pair, dali mi go. napisałam do niej, ale dostałam dziwną odpowiedz, pisala w takim samym stylu jak rodzice- aa co mnie zaskoczyło, rodzina angielska, robiąca BŁEDY w mailach) - ona robiła podobne błędy. dziwne to dla mnie bylo, poniewaz specjalistka nie jestem, ale styl pisania od razy skojarzyłam. na koncu mi napisala ze musi juz konczyc bo musi isc pomoc mamie, i to byl pierwszy i statni mail od niej, bardzo podejrzany. Pozniej rodzinka mi zaproponowała ze agencja sie zajmie moim biletem, ze ludzie z agencji po mnie wyjadą na lotnisko. Kazlai mi czekac na maila od agencji i wyslac im chyba 10 funtów na bilet- podczas gdy ja znalazłam z plishc linii lotniczych całkiem niedrogi i piszę im, ze jak ja sama sobie kupie to zapłacę polowę z tego ale nie oni sie uparli na agencję. i dostałam maila od agencji...
co mnie znowu zdziwiło..napisali mi "zapewnimy tobie i twojej córce bezpieczny lot, ubezpieczenie.." odpisałam im, ze nie mam corki ze nie chce ich biletu, ze sama kupie, a w odpowiedzi dostałam nr konta na ktre mam wyslac pieniazki i dalej pozdrawiają mnie i moją córkę.
zarty sie skonczyły, napisałam do adminów greataupair.com - profil rodzinki został skasowany i nigdy pozniej ich juz nie znalazłam.

byłam załamana, 2 tyg do wakacji a ja nikogo nie miałam, ale poznałam polsko-amerykańską rodzinke mieszkajacą we francji...i ..za chwile juz u nich byłam, dzis traktują mnie jak swoją rodzinę, tak samo ja ich. no i co? pewnie juz w czerwcu znowu u nich będę.

Dziewczyny, jesli choc najmniejszy szczegół Wam sie nie podoba w profilu, macie PRAWO pytac, dociekac...a jesli rodzinka sie upiera i dalej jest dziwna- rezygnujcie. lepiej zostac w Poslce bez pracy niz byc wykorzystywaną i zastraszaną za granicą.

och, ale sie rozpisałam

Stary 2009-03-08, 11:45   #490
2018070520180950
Konto usunięte

a ja nadal nie mam rodzinki
Stary 2009-03-08, 12:14   #491
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
a ja nadal nie mam rodzinki
ja też nie ale co tam
Stary 2009-03-08, 13:06   #492
2018070520180950
Konto usunięte

to jestesmy obie
Stary 2009-03-11, 20:25   #493
nowinka
Raczkowanie

ja tez..z jednej strony ma to swoje plusy bo do wakacji jeszcze troche czasu i zawsze moga sie rozmyslic wiec lepiej na ostatnia chwile, a z drugiej strony przygnebiajace jest to kiedy koresponduje z fajna rodzina, ktora proponuje swietne warunki i wzbudza zaufanie, a potem nagle przestaje odpisywac:-/bardzo mnie to irytuje!!!
Stary 2009-03-11, 20:44   #494
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

nowinko głowa do góry, napewno Ci sie jakas fajna rodzinka trafi!
a tak swoja droga, to gdzie szukacie rodzin?? chodzi mi o kraje.

Stary 2009-03-12, 06:03   #495
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
nowinko głowa do góry, napewno Ci sie jakas fajna rodzinka trafi!
a tak swoja droga, to gdzie szukacie rodzin?? chodzi mi o kraje.
ja: Holandia, Dania, U.K, Szkocja, U.S.A, ale kazda rozpatrzę
Stary 2009-03-13, 10:14   #496
nowinka
Raczkowanie

Ja przede wszystkim Francja potem Szwajcaria,Belgia, rowniez Wlochy,Hiszpania,Portugal ia-ale do rodzin francusko jezycznych (lub polskich)
Pisalam z rodzina ktora mi sie podobala,co prawda 3 dzieci ale mieszkaja nad oceanem i opieka tylko wieczorami wiec fajnie-chca do mnei zadzwonic!a ja zlapalam stresa
Teraz napisala do mnie babka ktora tez mi sie podoba,mieszkaja kolo st tropez,jedno dziecko 6 lat,tez tylko wieczory.Dalej chyba nie szukam tylko zdecyduje sie na kogos z nich albo zobacze na kogo oni sie zdecyduja,za duzo zamieszania wprowadzaja te oferty,jedna lepsza od drugiej,juz czuje jakby to byl jakis casting,albo licytacja!tez macie takie wrazenie?
Stary 2009-03-13, 11:51   #497
2018070520180950
Konto usunięte

ja nie
mnie nikt nie chce buuu
Stary 2009-03-14, 11:36   #498
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Ja przede wszystkim Francja potem Szwajcaria,Belgia, rowniez Wlochy,Hiszpania,Portugal ia-ale do rodzin francusko jezycznych (lub polskich)
Pisalam z rodzina ktora mi sie podobala,co prawda 3 dzieci ale mieszkaja nad oceanem i opieka tylko wieczorami wiec fajnie-chca do mnei zadzwonic!a ja zlapalam stresa
Teraz napisala do mnie babka ktora tez mi sie podoba,mieszkaja kolo st tropez,jedno dziecko 6 lat,tez tylko wieczory.Dalej chyba nie szukam tylko zdecyduje sie na kogos z nich albo zobacze na kogo oni sie zdecyduja,za duzo zamieszania wprowadzaja te oferty,jedna lepsza od drugiej,juz czuje jakby to byl jakis casting,albo licytacja!tez macie takie wrazenie?
oo fajnie!
ja bede w tym roku we Francji, w Alpach, wiec jak bedziesz kolo st tropez to moglybysmy sie spotkac jak chcesz to popatrze na au pairworld rodzinki moich kolezanek au pairek i Ci podesle linki moze akurat z nimi sie dogadasz i bylybysmy gdzies kolo siebie
btw, wiem ze jedna rodzinka szuka, maja 2 albo 3 letnie dziecko i oferuja oddzielne mieszkanie 3 pokojowe i w ogole full wypas. musiałabym poszukac.
Generalnie wpisz sobie Briancon albo alpes hautes to moglybysmy gdzies kolo siebie byc)

Stary 2009-03-14, 16:03   #499
nowinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
oo fajnie!
ja bede w tym roku we Francji, w Alpach, wiec jak bedziesz kolo st tropez to moglybysmy sie spotkac jak chcesz to popatrze na au pairworld rodzinki moich kolezanek au pairek i Ci podesle linki moze akurat z nimi sie dogadasz i bylybysmy gdzies kolo siebie
btw, wiem ze jedna rodzinka szuka, maja 2 albo 3 letnie dziecko i oferuja oddzielne mieszkanie 3 pokojowe i w ogole full wypas. musiałabym poszukac.
Generalnie wpisz sobie Briancon albo alpes hautes to moglybysmy gdzies kolo siebie byc)
Byłoby świetnie!jesli masz mozliwosc popytac to bylabym wdzieczna.
Nie wiem co robic-babka z st tropez napisala mi wczoraj wieczorem,ze jesli ja sie zgadzam to ona tez,w nocy jej odpisalam,ze oczywiscie sie zgadzam i ze czekam na jej ostateczna odpowiedz i do tej pory sie nie odezwala a wie,ze mi sie spieszy z decyzja. Natomiast nie wiem co zrobic z ta druga rodzina bo jesli jutro bede z nimi gadac i powie mi,ze wybrala mnie to klamka zapadla:-/Duzo mnie nerwow kosztuje to "au-pair'owanie"i to,ze ludzie tak niepowaznie do tego podchodza..np nagle przestaja sie odzywac,podupadam juz serio

Kachaaa moze zmodyfikuj swoj profil albo pomysl nad innymi krajami(chyba,ze zaznaczylas opcje ,ze wszystkie bierzesz pod uwage ..),zaloguj sie na kilku innych stronach,glowa do gory!

Pozdr.
Stary 2009-03-15, 13:39   #500
nowinka
Raczkowanie

Roux-jednak wszystko wskazuje na to,ze bede u tej rodziny koło St Tropez..dostalam odpowiedz,ze wszyscy sa zadowoleni,ze mnie poznaja itd itp..nie wiem czemu, ale i tak sie czuje niepewnie,ze mnie wystawia w ostatniej chwili,ale chyba nie ma sposobu zeby sie jakos przed tym zabezpieczyc?
Stary 2009-03-15, 13:55   #501
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Roux-jednak wszystko wskazuje na to,ze bede u tej rodziny koło St Tropez..dostalam odpowiedz,ze wszyscy sa zadowoleni,ze mnie poznaja itd itp..nie wiem czemu, ale i tak sie czuje niepewnie,ze mnie wystawia w ostatniej chwili,ale chyba nie ma sposobu zeby sie jakos przed tym zabezpieczyc?
hmm pewnosci ani oni 100% nie maja ze ich nie wystawisz, ani Ty niestety...
mozesz sparwdzic, czy ich profil zniknął z serwisu, i ...jak często będą sie z Tobą kontaktowac w celu poznania Ciebie, wiesz, maile, zdjecia, moze telefony....

tak patrze na mapę, jakies 200 km mniej wiecej od siebie bedziemy...

kiedy dokładnie wyruszasz i na ile? w ogole powiedz cos o rodzince..!

Kachaaa a Tobie jak idzie?

Edytowane przez roux666
Czas edycji: 2009-03-15 o 13:58
Stary 2009-03-15, 15:10   #502
nowinka
Raczkowanie

jesli wyruszeto na poczatku czerwca lub pod koniec maja do polowy wrzesnia.
Wlasnie profil nie zniknal,wiec napisalam w mailu czy mozemy skasowac nasze profile dla pewnosci..Rodzina wydaje sie sympatyczna i otwarta,mam duzo wolnego czasu,opieka nad 6 letnim chlopcem tylko wieczory bo wtedy oni ida do pracy-(restauracja),proponuja tez wspolne spedzanie czasu,wyjazdy do okolicznych miast w celu zwiedzenia itd.przede wszystkim chca zebym sie dobrze u nich czula.Proponowala mi maila od ich poprzedniej au pair ktora byla u nich 3 razy ale wypadlo mi to z glowy wiec poprosze nastepnym razem..wydaja sie wiarygodni-sprawdzalam w necieplaca za podroz.No zapowiada sie ciekawie
200 km to kawalek,ale mam nadzieje,ze sie spotkamy!jak jestem u swojej rodzinki to poznajesz inne au pair, z ktorymi wychodzisz czy spedzasz czas raczej sama?
No i czy masz duzo czasu wolnego?
Stary 2009-03-15, 16:15   #503
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
jesli wyruszeto na poczatku czerwca lub pod koniec maja do polowy wrzesnia.
Wlasnie profil nie zniknal,wiec napisalam w mailu czy mozemy skasowac nasze profile dla pewnosci..Rodzina wydaje sie sympatyczna i otwarta,mam duzo wolnego czasu,opieka nad 6 letnim chlopcem tylko wieczory bo wtedy oni ida do pracy-(restauracja),proponuja tez wspolne spedzanie czasu,wyjazdy do okolicznych miast w celu zwiedzenia itd.przede wszystkim chca zebym sie dobrze u nich czula.Proponowala mi maila od ich poprzedniej au pair ktora byla u nich 3 razy ale wypadlo mi to z glowy wiec poprosze nastepnym razem..wydaja sie wiarygodni-sprawdzalam w necieplaca za podroz.No zapowiada sie ciekawie
200 km to kawalek,ale mam nadzieje,ze sie spotkamy!jak jestem u swojej rodzinki to poznajesz inne au pair, z ktorymi wychodzisz czy spedzasz czas raczej sama?
No i czy masz duzo czasu wolnego?
heh nowinko, to wyjezdzamy mniej wiecej w tym samym czasie, tylko ze ja zostaje do konca sierpnia tylko bo mała idzie do przedszkola, a pozniej (mam nadzieje) na cały miesiac do TZ do Paryza wyruszam. heh chyba wiem o ktorej rodzince piszesz, mialam od nich aplikację. Z tego co piszesz to calkiem niezle masz Obys byla zadowolona. Ja juz 3 raz do tej samej rodzinki jade, 2 wczesniejsze razy mialam jedną dziewczynkę (2 latka), 40 godzin tygodniowo pracowałam i niedziela wolna.w tym roku urodziło sie nowe malenstwo, wiec pewnie bede miała wiecej obowiązków. Całe szczescie mała w dzien spała 2-3 h. to i ja odpoczywałam. Nie musiałam gotowac, prac, spzratac, jedynie raz w tygodniu prasowałam jej rzeczy, ale jak juz miałam kosz z rzeczami moich hostów i swoimi to prasowałam jak leci Jedzonko tez zawsze gotowe miałam.
Zawsze staram sie dowiedziec gdzie jest jakas au pairka, akurat miejscowosc w ktorej ja bede jest malenka i wszyscy osobie wszytsko wiedza i duzo jest wlascicieli restauracji wiec oni maja au pairki- od razu sie wiadomosci rozchodza jak jest jakas 'nowa". heh moi hosci tez prowadza biznes rest.
za pierwszym razem poznałam tylko 3 au pairki, ale w tamtym roku było nas w sumie oki 15 a całego swiata wlasciwie

Stary 2009-03-15, 17:44   #504
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

dostałam maila od angoli. no i ku mojemu zdziwieniu przysłali mi maila od ich poprzedniej au pair. Dziewczyna sympatyczna i mówiła, że było super!!! nie wiem co mam już myśleć. Mama piszę że jest bardzo zainteresowana. Dostałam nawet telefon od tej au pairki. I co tu robić?
Stary 2009-03-15, 22:08   #505
Oddycham69CanYouSee
Raczkowanie

Witam po raz 2 : )

Jechała któraś z tego biura ?
http://www.polska-anglia.co.uk/Au%20...20brytanii.htm

Ja się nad nim zastanawiam ...
Jednak wolałabym jechać z biurem za pierwszym razem
Stary 2009-03-15, 22:15   #506
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
dostałam maila od angoli. no i ku mojemu zdziwieniu przysłali mi maila od ich poprzedniej au pair. Dziewczyna sympatyczna i mówiła, że było super!!! nie wiem co mam już myśleć. Mama piszę że jest bardzo zainteresowana. Dostałam nawet telefon od tej au pairki. I co tu robić?
kontaktowac sie z nia!!!
a ja bym sie bala do anglii- slyszalam strasznie duzo opinii ze male angole to okropne dzieci ...ze au pairki to maja ich dosc. ale nie moge gheneralizowac, nie wszystkie napewno takie są.

Cytat:
Napisane przez Oddycham69CanYouSee Pokaż wiadomość
Witam po raz 2 : )

Jechała któraś z tego biura ?
http://www.polska-anglia.co.uk/Au%20...20brytanii.htm

Ja się nad nim zastanawiam ...
Jednak wolałabym jechać z biurem za pierwszym razem
ale dlaczego? w biurze placisz i takznajdują Ci cos, co równie dobrze sama mozesz znalezc...
przeciez szukajac na stronach sama mozesz tez sprawdzic rodzinke, a bez pomocy biura tez w razie czego mozesz ich "rzucic i uciec"....
ale skoro tak wybierasz, Twoja decyzja. Ja osobiscie uwazam ze to strata kasy.
pozdrawiam

Stary 2009-03-16, 15:21   #507
nowinka
Raczkowanie

Zgadzam sie z Roux..a poza tym jak ci sie cos nie spodoba to wyjezdzasz bez mrugniecia oka, a z agencja zwykle jest tak, ze sa klopoty ze zmiana rodziny albo musisz solidnie umotywowac dlaczego itd itp do tego placisz zwykle kupe kasy..jak wybiore sobie rodzine i bede zawiedziona to moge miec tylko do siebie pretensje.

Sanrio ja bym tych anglikow olala..to nie swiadczy o nich dobrze,ze cie tak potraktowali..dziwna sprawa,najpierw ci mowia,ze nie sa zainteresowani bo za nachalna jestes potem wysylaja maila..hm..

Ja sie z kolei zastanawiam czy nie bedzie glupio poprosic jednak o maila do ich poprzedniej au pair,proponowali mi to,ja jednak zapomnialam. Napisali mi,ze oni tez nie zmienia zdania bo sa zadowoleni ze swojej decyzji ,ale zostawia profil w razie jakbym miala klopoty przed wyjazdem..jednak dzis weszlam na strone i w dalszym ciagu sie loguja..co sadzicie?

Roux zazdroszcze ci tego Paryza,tak bardzo chcialam jechac w tym roku ale chyba znowu bedzie kicha z planow
Pozdr.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-16, 16:09   #508
2018070520180950
Konto usunięte

ja nie mam nikogo nadalehh

niby ze sa zainteresowani wysylaja a potem napisze to cisza
Stary 2009-03-16, 17:05   #509
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

No i już pogadane z byłymi au pair angoli. tzn. francuzów mieszkających w angli :P czekam na odpowiedź hostki.
Stary 2009-03-16, 17:51   #510
2018070520180950
Konto usunięte

fajnie masz zazdroszce ci

tak ciezko na wakacje cos znalezc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości