![]() |
#481 |
Przyczajenie
|
Dot.: Praca jako au-pair
Ja duzo polskich potraw gotuje, czemu nie?
![]() Przewaznie pokaza Ci co i jak gotowac dla dzieci, pewnie z czasem pozwola Ci byc bardziej kreatywna jesli chodzi o zarcie. Przewaznie beda to chicken nuggets lub fish fingers ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Raczkowanie
|
Nie ma potrzeby panikowac. Ja swoja rodzinke znalazlam w 2 tygodnie. Mialam od groma ofert ale tylko kilka mialo szanse bytu ze wzgledu na moje wymagania
![]() Ja zaczelam szukac rodzinki we wrzesniu i mialam zamiar wyjechac w listopadzie. W koncu sprawy potoczyly sie nieco inaczej i wyjechalam pod koniec wrzesnia, a nie jak planowalam w listopadzie. Wlasciwie nawet nie szukalam bo nie mialam czasu - sami mnie znajdowali ![]() Rodzina, u ktorej jestem potrzebowala kogos wlasciwie od zaraz. Spelniali wszystkie moje wymogi, zdobyli moja sympatie i zaufanie, wiec nie moglam przegapic okazji - zwlaszcza, ze zdecydowali sie wlasnie na mnie, sposrod 3 faworytek ![]() W tym czasie musialam zalatwic wszystkie swoje sprawy. Rzucilam prace, 2 dni przed wyjazdem zdalam prawko, zakupy, pakowanie, odbieranie nowego paszportu (bo stary tracil waznosc) etc. Z tego co zaobserwowalam, to rodzinki zaczynaja szukac Au-pair mniej-wiecej miesiac, max. dwa przed terminem, od ktorego jej potrzebuja. Tak wiec, glowa do gory i sugeruje uzbroic sie w cierpliwosc ![]() ![]() ![]()
#483 |
Konto usunięte
|
elfik5 ale ty na rok, to mialas wieksze szanse by znalezc rodzinke a na wakacje malo rodzin chce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Raczkowanie
|
i jak dziewczyny?Jakies postepy?
Ja z powodu chwilowego zastoju zalogowalam sie na stronie aupair-options.com ale nie polecam.. Moim zdaniem aupair-world.net jest najlepsza!Szkoda,ze nie wszystkie rodzinki maja wykupione to czlonkostwo specjalne ![]() Ja znalazlam fajna rodzine,ale trojka dzieci malych i dosc absporbujacych,chyba sie nie zdecyduje..no i tylko na miesiac.Male dzieci ok bo mam doswiadczenie ale czy ja dam rade z trojka,zazdrosnych o siebie nawzajem maluchow?wiem,ze mi nie powiecie ![]() Mam jeszcze do was pytanie co sadzicie o czasie wolnym dla au pair?Czy waszym zdaniem to normalne,ze siedzi ona prawie cale dnie z dzieciakami czy uwazacie,ze powinna miec przynajmniej 2 godz wolnego dziennie? podyskutujmy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisała do mnie francuska rodzina mieszkająca w centrum Londynu. Wszystko ładnie i pięknie ale nie chcieli mi maila od poprzedniej au pair podać. Pasowało mi wszytsko im też za wyjątkiem tego maila. Powiedzieli mi, że jestem zbyt nachalna i znajdą kogoś innego. Jakieś podejrzane ![]() no większość au pair ma więcej wolnego czasu - zależy od rodziny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobietoooo au pair powinna pracowac max 8!! a pozniej...zakupki, zwiedzanko, spotkania z innymi au pair, spanie, leniuchowanie....byle z dala od dzieci! ![]() Nie daj sie wkrecic w prace 16 h dziennie i to z taka iloscia dzieci, zapomnisz co to wakacje! ![]() a ja chyba wracam juz 3 raz do tej samej rodzinki, poki co nic interesującego nie znajduje..wiec...oni sa najlepszym wyjsciem, tym bardziej ze w tym roku przybylo jeszcze jedno dziecko (teraz w sumie jest ich 2) wiec moze i kieszonkowe mi podniosą, choc..przy takim kilkumiesiecznym maluchu to wlasciwie nie ma pracy....eehh... sanrioo tak Ci napisali?!!!! wiesz, chyba masz szczescie, ze w koncu nie jedziesz do nich cos tu smierdzi. ja raz mialam angielska rodzinke, juz prawue do nich lecialam..ale okazali sie banda oszustów, mowie wam jaki cyrk byl...klamstwo szybko wyszlo na jaw, w ostatniej chwili zrezygnowałam, gdybym sie nie zorientowała to nie wiem czy jeszcze bym tu tera zbyła, penwie by mnie przerobili na pszteciki dla angielskich psów ![]()
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2009-03-07 o 13:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Raczkowanie
|
roux-moglabys opowiedziec ta historie?Ku przestrodze dla nas i dla innych
![]() Jesli chodzi o godziny pracy to mam takie samo zdanie jak ty ![]() Sanrioo-zdecydowanie podejrzane!jakby mieli czyste sumienie to by ten kontakt po prostu dali.. |
![]() ![]() |
![]() |
#488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Zakorzenienie
|
masz racje Nowinka, napisze historie, aby sie inne dziewczyny nie nabrały
wiec wyglądało to tak napisala do mnie angielska rodzinka, na stronie greataupair.com mieli w profilu zdjecie - wygladalo jakby zrobione telefonem komorkowym, ale bardzo male wiec ledwo bylo widac rodzicow i dzieci. na maila wyslali mi to samo zdjecie mimo ze prosilam o wiecej zdjec dzieci...(!!!) pozniej w trakcie pisania maili obiecywali mi bardzo wysokie wynagrodzenie i niewiele pracy co takze bylo dziwne, poniewaz za tydzien za 20 h pracy nikt nie dawał 200 funtów. Na moje maile odpisywali rzadko, tlumaczyli sie brakiem czasu, i kilka razy prosiłam, bardzo malo pisali o dzieciach - jakie są co lubią. pozniej gdy poprosiłam o maila do ich poprzedniej au pair, dali mi go. napisałam do niej, ale dostałam dziwną odpowiedz, pisala w takim samym stylu jak rodzice- aa co mnie zaskoczyło, rodzina angielska, robiąca BŁEDY w mailach) - ona robiła podobne błędy. dziwne to dla mnie bylo, poniewaz specjalistka nie jestem, ale styl pisania od razy skojarzyłam. na koncu mi napisala ze musi juz konczyc bo musi isc pomoc mamie, i to byl pierwszy i statni mail od niej, bardzo podejrzany. Pozniej rodzinka mi zaproponowała ze agencja sie zajmie moim biletem, ze ludzie z agencji po mnie wyjadą na lotnisko. Kazlai mi czekac na maila od agencji i wyslac im chyba 10 funtów na bilet- podczas gdy ja znalazłam z plishc linii lotniczych całkiem niedrogi i piszę im, ze jak ja sama sobie kupie to zapłacę polowę z tego ale nie oni sie uparli na agencję. i dostałam maila od agencji... co mnie znowu zdziwiło..napisali mi "zapewnimy tobie i twojej córce bezpieczny lot, ubezpieczenie.." odpisałam im, ze nie mam corki ze nie chce ich biletu, ze sama kupie, a w odpowiedzi dostałam nr konta na ktre mam wyslac pieniazki i dalej pozdrawiają mnie i moją córkę. zarty sie skonczyły, napisałam do adminów greataupair.com - profil rodzinki został skasowany i nigdy pozniej ich juz nie znalazłam. byłam załamana, 2 tyg do wakacji a ja nikogo nie miałam, ale poznałam polsko-amerykańską rodzinke mieszkajacą we francji...i ..za chwile juz u nich byłam, dzis traktują mnie jak swoją rodzinę, tak samo ja ich. no i co? pewnie juz w czerwcu znowu u nich będę. Dziewczyny, jesli choc najmniejszy szczegół Wam sie nie podoba w profilu, macie PRAWO pytac, dociekac...a jesli rodzinka sie upiera i dalej jest dziwna- rezygnujcie. lepiej zostac w Poslce bez pracy niz byc wykorzystywaną i zastraszaną za granicą. och, ale sie rozpisałam ![]()
#490 |
Konto usunięte
|
a ja nadal nie mam rodzinki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 |
Konto usunięte
|
to jestesmy obie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Raczkowanie
|
ja tez..z jednej strony ma to swoje plusy bo do wakacji jeszcze troche czasu i zawsze moga sie rozmyslic wiec lepiej na ostatnia chwile, a z drugiej strony przygnebiajace jest to kiedy koresponduje z fajna rodzina, ktora proponuje swietne warunki i wzbudza zaufanie, a potem nagle przestaje odpisywac:-/bardzo mnie to irytuje!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Zakorzenienie
|
nowinko głowa do góry, napewno Ci sie jakas fajna rodzinka trafi!
![]() a tak swoja droga, to gdzie szukacie rodzin?? chodzi mi o kraje.
#495 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Raczkowanie
|
Ja przede wszystkim Francja potem Szwajcaria,Belgia, rowniez Wlochy,Hiszpania,Portugal ia-ale do rodzin francusko jezycznych (lub polskich
![]() Pisalam z rodzina ktora mi sie podobala,co prawda 3 dzieci ale mieszkaja nad oceanem i opieka tylko wieczorami wiec fajnie-chca do mnei zadzwonic!a ja zlapalam stresa ![]() Teraz napisala do mnie babka ktora tez mi sie podoba,mieszkaja kolo st tropez,jedno dziecko 6 lat,tez tylko wieczory.Dalej chyba nie szukam tylko zdecyduje sie na kogos z nich albo zobacze na kogo oni sie zdecyduja,za duzo zamieszania wprowadzaja te oferty,jedna lepsza od drugiej,juz czuje jakby to byl jakis casting,albo licytacja!tez macie takie wrazenie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Konto usunięte
|
ja nie
![]() mnie nikt nie chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bede w tym roku we Francji, w Alpach, wiec jak bedziesz kolo st tropez to moglybysmy sie spotkac ![]() ![]() btw, wiem ze jedna rodzinka szuka, maja 2 albo 3 letnie dziecko i oferuja oddzielne mieszkanie 3 pokojowe i w ogole full wypas. musiałabym poszukac. Generalnie wpisz sobie Briancon albo alpes hautes to moglybysmy gdzies kolo siebie byc ![]()
![]() |
#499 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem co robic-babka z st tropez napisala mi wczoraj wieczorem,ze jesli ja sie zgadzam to ona tez,w nocy jej odpisalam,ze oczywiscie sie zgadzam i ze czekam na jej ostateczna odpowiedz i do tej pory sie nie odezwala a wie,ze mi sie spieszy z decyzja. Natomiast nie wiem co zrobic z ta druga rodzina bo jesli jutro bede z nimi gadac i powie mi,ze wybrala mnie to klamka zapadla:-/Duzo mnie nerwow kosztuje to "au-pair'owanie" ![]() ![]() Kachaaa moze zmodyfikuj swoj profil albo pomysl nad innymi krajami(chyba,ze zaznaczylas opcje ,ze wszystkie bierzesz pod uwage ..),zaloguj sie na kilku innych stronach,glowa do gory! Pozdr. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#500 |
Raczkowanie
|
Roux-jednak wszystko wskazuje na to,ze bede u tej rodziny koło St Tropez..dostalam odpowiedz,ze wszyscy sa zadowoleni,ze mnie poznaja itd itp..nie wiem czemu, ale i tak sie czuje niepewnie,ze mnie wystawia w ostatniej chwili,ale chyba nie ma sposobu zeby sie jakos przed tym zabezpieczyc?
|
![]() ![]() |
![]() |
#501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozesz sparwdzic, czy ich profil zniknął z serwisu, i ...jak często będą sie z Tobą kontaktowac w celu poznania Ciebie, wiesz, maile, zdjecia, moze telefony.... tak patrze na mapę, jakies 200 km mniej wiecej od siebie bedziemy... ![]() kiedy dokładnie wyruszasz i na ile? w ogole powiedz cos o rodzince..! ![]() Kachaaa a Tobie jak idzie?
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2009-03-15 o 13:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Raczkowanie
|
jesli wyrusze
![]() Wlasnie profil nie zniknal,wiec napisalam w mailu czy mozemy skasowac nasze profile dla pewnosci..Rodzina wydaje sie sympatyczna i otwarta,mam duzo wolnego czasu,opieka nad 6 letnim chlopcem tylko wieczory bo wtedy oni ida do pracy-(restauracja),proponuja tez wspolne spedzanie czasu,wyjazdy do okolicznych miast w celu zwiedzenia itd.przede wszystkim chca zebym sie dobrze u nich czula.Proponowala mi maila od ich poprzedniej au pair ktora byla u nich 3 razy ale wypadlo mi to z glowy wiec poprosze nastepnym razem..wydaja sie wiarygodni-sprawdzalam w necie ![]() ![]() 200 km to kawalek,ale mam nadzieje,ze sie spotkamy! ![]() ![]() No i czy masz duzo czasu wolnego? |
![]() ![]() |
![]() |
#503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zawsze staram sie dowiedziec gdzie jest jakas au pairka, akurat miejscowosc w ktorej ja bede jest malenka i wszyscy osobie wszytsko wiedza i duzo jest wlascicieli restauracji wiec oni maja au pairki- od razu sie wiadomosci rozchodza jak jest jakas 'nowa". heh moi hosci tez prowadza biznes rest. za pierwszym razem poznałam tylko 3 au pairki, ale w tamtym roku było nas w sumie oki 15 a całego swiata wlasciwie ![]()
![]() |
#504 |
Zakorzenienie
|
dostałam maila od angoli. no i ku mojemu zdziwieniu przysłali mi maila od ich poprzedniej au pair. Dziewczyna sympatyczna i mówiła, że było super!!! nie wiem co mam już myśleć. Mama piszę że jest bardzo zainteresowana. Dostałam nawet telefon od tej au pairki. I co tu robić?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Raczkowanie
|
Witam po raz 2 : )
Jechała któraś z tego biura ? http://www.polska-anglia.co.uk/Au%20...20brytanii.htm Ja się nad nim zastanawiam ... Jednak wolałabym jechać z biurem za pierwszym razem ![]()
![]() |
#506 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja bym sie bala do anglii- slyszalam strasznie duzo opinii ze male angole to okropne dzieci ...ze au pairki to maja ich dosc. ale nie moge gheneralizowac, nie wszystkie napewno takie są. Cytat:
przeciez szukajac na stronach sama mozesz tez sprawdzic rodzinke, a bez pomocy biura tez w razie czego mozesz ich "rzucic i uciec".... ale skoro tak wybierasz, Twoja decyzja. Ja osobiscie uwazam ze to strata kasy. pozdrawiam
![]() |
#507 |
Raczkowanie
|
Zgadzam sie z Roux..a poza tym jak ci sie cos nie spodoba to wyjezdzasz bez mrugniecia oka, a z agencja zwykle jest tak, ze sa klopoty ze zmiana rodziny albo musisz solidnie umotywowac dlaczego itd itp do tego placisz zwykle kupe kasy..jak wybiore sobie rodzine i bede zawiedziona to moge miec tylko do siebie pretensje.
Sanrio ja bym tych anglikow olala..to nie swiadczy o nich dobrze,ze cie tak potraktowali..dziwna sprawa,najpierw ci mowia,ze nie sa zainteresowani bo za nachalna jestes potem wysylaja maila..hm.. Ja sie z kolei zastanawiam czy nie bedzie glupio poprosic jednak o maila do ich poprzedniej au pair,proponowali mi to,ja jednak zapomnialam. Napisali mi,ze oni tez nie zmienia zdania bo sa zadowoleni ze swojej decyzji ,ale zostawia profil w razie jakbym miala klopoty przed wyjazdem..jednak dzis weszlam na strone i w dalszym ciagu sie loguja..co sadzicie? Roux zazdroszcze ci tego Paryza,tak bardzo chcialam jechac w tym roku ale chyba znowu bedzie kicha z planow ![]() Pozdr. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 |
Konto usunięte
|
ja nie mam nikogo nadal
![]() niby ze sa zainteresowani wysylaja a potem napisze to cisza |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Zakorzenienie
|
No i już pogadane z byłymi au pair angoli. tzn. francuzów mieszkających w angli :P czekam na odpowiedź hostki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Konto usunięte
|
fajnie masz zazdroszce ci
![]() tak ciezko na wakacje cos znalezc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.