|
|
#1681 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
|
|
|
|
|
#1682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam okulary i jak je założyłam do aparatu, to wyglądałam po prostu koszmarnie, ale wiem, że wystarczyłoby zmienić oprawki, albo wybrać takie okulary bez oprawek i już byłoby o niebo lepiej. No ale nie musiałam nosić okularów, więc nie zaprzątałam sobie tym głowy. Teraz przydałoby się pomyśleć znów o okuliście
|
|
|
#1683 |
|
Raczkowanie
|
a jeszcze do dziewczyn narzekajacych na haczyki w zamkach: ja mam haczyk w kazdym zamku
kazdym jednym
|
|
|
|
|
#1684 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kmee Świetny ten Twój nowy avatar Dziewczynki tak się denerwowac w niedzielny wieczór? A może włącza nam się stresik przed ukachanym poniedziałkowym porankiem - mały syndrom końca weekendu!
|
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
klada od jesieni to faktycznie długo czekasz
![]() mclilu dzięki ![]() hehehe fajne określenie "syndrom końca weekendu", mogę podkraść? ![]() Ja lubię poniedziałki, ale u mnie to pracoholizm się kłania |
|
|
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
No, dlugo czekam, bo od jesieni. A to dlatego, ze musialam wybrac ortodonte (spotkalam sie z czteroma
) A pozniej leczylam zeby (a terminy byly bardzo dlugie...) Niewazne ze tylko 3 zeby wleczylam...
|
|
#1687 |
|
Wtajemniczenie
|
tez mam ceramikę na zębach, ale moja jest mniej wystajaca
|
|
#1688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ... biegnę do mężunia do łóżeczka... do jutra!
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-03-15 o 23:29 |
|
|
|
|
|
#1689 |
|
Raczkowanie
|
smiechotka to co napisalas że cyt. "Subiektywnie rzecz biorąc nie jesteś psychicznie gotowa na aparat.. Takie mam wrażenie czytając Twoje wypociny"...jest żenujace i co to ma być za ocena??? To może z twoja psychiką jest coś nie tak
nie jestem idiotką i dobrze wiem że wszystko zależy od ortodonty bo to on się zna na tym jak długo trzeba nosić aparat, chyba że trafi się na niezbyt dobrego tzw naciągacza, ale to już inna bajka. Chciałam poprostu poznać zdanie dziewczyn których sytuacja była podobna do mojej.
|
|
#1690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten tydzień będzie debiutem w pracy i wśród ludzi... w sumie go lubię i nie będę robić kaczego dzióbka jak coś mnie rozśmieszy, a że śmiać się lubię...
Edytowane przez ksylwia Czas edycji: 2009-03-16 o 10:32 |
|
|
|
|
|
#1691 | |||||
|
Blond forever!
|
Cytat:
Bo nie widziałam nigdy mojego ojca jak palił. I w domu nie byłam zasmradzana i dlatego ja też nie mam takich "ciągot". A uskładane pieniążki przeznacz na zrobienie czegoś tylko dla siebie - jakiś fryzjer, kosmetyczka - taka nagroda ![]() Będzie to swoista motywacja Mclilu - Powodzenia Cytat:
![]() Dziewczyno - aparat zakładasz po to aby byc piękną, a nie brzydką ![]() Jak założysz sobie złomexa i będziesz oglądać w lustrze efekty, od razu wybijesz sobie z głowy myślenie, że jest to szpetne Cytat:
![]() Cytat:
Teksty Smiechotki często mnie rozbrajają Cytat:
|
|
|
|
#1692 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Ja aparat zakładam już za tydzień, chociaż jak narazie sporo się wycierpiałam z tego powodu. Wyrwałam dwie czwórki w poprzednim tygodniu, bardzo mnie bolało więc przez 4 dni brałam leki przeciwbólowe, okazała się że mam stan zapalny w paszczy , dostałam antybiotyk. Jednak nie zdązyłam już go wziąc, bo trafiłam do szpitala z powodu silnych bólów brzucha, podrażniłam sobie brzuchola tabletkami. Właśnie dziś wyszłam ze szpitala i strzasznie mnie bolą dziąsła i ranki w buzi. Plłukałam już szałwią, wodą utlenioną i nic :/ a antybiotyku boję się brac na mój biedny żołądek jutro idę do dentysty niech mi trochę poczyści, ale przydało by mi się coś na mą paszczę ...
|
|
#1693 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba większość na forum musiała przejść przez horror wyrywania zębów chociaż z tego co wiem to dla niektórych wcale nie było to horrorem tylko czymś naturalnym, nie gorszym od leczenia zęba to fakt, że pierwsze dni po założeniu aparatu i po każdej wymianie drutu ząbki bolą, ale ja tam lubie ten ból, bo wiem, że moje ząbki się prostują a jak przestaje boleć to mam wrażenie, że przestało działać wiem że dalej aparat działa no ale to juz takie moje głupie odczucia a no i widzę że chyba jest u Ciebie jakieś postanowienie zrzucenia kilku kilogramów o to akurat nie musisz się martwić bo jak założysz aparat to ząbki początkowo będą bolały i wcale nie będzie Cię ciągnęło do jedzenia, no a później jak przestaną boleć to jak sobie pomyślisz, że zaraz po jedzeniu musisz myć ząbki, to odechciewa się podjadania przynajmniej ja tak mam a poza tym radzę Ci popatrzeć w gazetach albo w tv jakie mają piękne proste ząbki to zapomnisz o bólu
|
|
|
|
|
|
#1694 | |||
|
Zakorzenienie
|
A jaką masz? Pochwal się jakimiś fotkami
Cytat:
Ja zęby przygotowałam już w zeszłe wakacje, więc miałam to z głowy ![]() Oj tam ![]() No i włosy takie same ![]() Cytat:
![]() Też miałąś taką radochę z jedzenia obiadu? Już daaawno mielony z indyczka nie był taki smakowity!!! ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to wina chorych dziąseł, kto wie. PO prostu jak się całuję, czy inne tam takie różne , to aparat mnie obciera po ustach i mnie to po prostu boli. Ech.... Ale TŻ jak mowie, nie narzekaooo a pokazesz swoją? a jak tam Daruniu z obsesjami na punkcie świeżości w ustach? Kupiłaś Listerine? ![]() hie hie ;p Edytowane przez kilianna Czas edycji: 2009-03-16 o 14:36 |
|
|
|
|
|
#1696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do wypowiedzi ania86ka to ma rację z tym odchudzaniem - pierwsze 3 dni ścisła dieta, a później efekt stałego nie podjadania!!! ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Dzięki ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- .. oj, już nie bądźmy tacy skromni... czasem poprostu nam się należy ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- zobaczymy co z tej milości się wykluje ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- A fotki? ... nawet ja się odważyłam! Czekamy
|
|
|
|
#1697 |
|
Wtajemniczenie
|
a dla mnie juz kolejne wyciagi popekaly
.jak tak dalej pojdzie to zaraz mi ich zabraknie... . ![]() śmiechotka.-tez jestes z Bialegostoku... a do jakiego/jakiej ortodontki chodzisz? |
|
|
|
|
#1698 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ihih
|
|
|
|
|
|
#1699 | |
|
Rozeznanie
|
yyyy, ale o co chodzi bo nie kaman
(chyba że to nie o mnie chodziło )Cytat:
Później i tak przerzuciłam się na soczewki, ale to już raczej ze względu na wygodę, a nie wygląd ![]() edit: Teraz dopiero zobaczyłam, że mam dzisiaj małą rocznicę aparatową - już równiutko rok i 7 miesięcy z druciakiem
![]() Goniowe karteczki quillingowe soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul ![]() Edytowane przez ~Gonia~ Czas edycji: 2009-03-16 o 15:57 |
|
|
|
|
|
#1700 | ||
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Mnie się jeszcze to nie zdarzyło A jakie masz wyciągi? Ja mam teraz 'baranki' ![]() Cytat:
![]() Szybko zleciało? Mi się wydaje, że jeżeli chodzi o aparat to ten czas się wlecze i wlecze i już tak strasznie długo ten aparat mam... PeeS Gdzie są nasze męskie rodzynki?? ![]()
|
|
|
|
#1701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TŻci to są bardzo cierpliwi.. ja nic nie chcę mówić, ale mój właśnie świetnie odnalazł się w sytuacji.. usłyszałam, że dziś musi do mnie wpaść, bo musimy dużo ćwiczyć, żeby go nie uszkodzić.. Dziękuję |
|
|
|
|
|
#1702 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki.... długo trwa takie zakładanie aparatu??? Pytam bo nie wiem czy wolne w pracy brać i zy mi się po wizycie będzie opłacało wracać do pracy ![]() Bo ja to bym wolała w miasto pouśmiechać się dużo, no i opić druciaka
|
|
|
|
|
|
#1703 |
|
Rozeznanie
|
Mi też się zdarzyło, że wyciągi pękały (szczególnie jak próbowałam coś podjadać
) - takie śmieszne wrażenie wtedy mam, że mi cały zamek odpada ![]() Faktycznie ten czas z aparatem strasznie szybko mi zleciał - zakładałam aparat w wakacje i dopiero teraz jak zobaczyłam ile czasu już go mam to uświadomiłam sobie, że to nie w te wakacje go założyłam tylko jeszcze rok wcześniej Jakoś tak mi się coś pomieszało
![]() Goniowe karteczki quillingowe soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul ![]() Edytowane przez ~Gonia~ Czas edycji: 2009-03-16 o 16:26 Powód: literówy ;p |
|
|
|
|
#1704 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra to teraz zrobię Wam mały teścik. Ciekawe czy też zwrócicie uwagę na to co ja (w domyśle czy jesteście już tak samo chore). Artykuł jest nie ważny. Ważne są zdjecia
<klik>
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jak to gwiazda moze miec aparat? Inaczej nie bedzie miec zadnych propozycji ![]() (Nie bierzcie tego na serio To tylko iluzja do naszej star
|
|
|
#1706 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wzięłam wolne, a co mi tam Tak naprawdę, to bardziej przydałoby się następnego dnia, bo ostro mnie wszystko bolało ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
Ja zawsze zwracałam uwagę na zęby, bardzo
|
|||
|
|
|
|
#1707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To moje pierwsze w zyciu wyciagi, sa naprawde baaardzo delikatne, w zasadzie to tego ciagniecia juz nie czuje.... Sa cienkie wiec moze dlatego tak łatwo pękają...
|
|
|
|
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie zakladanie tez jakas godzinke, ale to dołu bo nad góra to jakos ze 2 godziny siedzialam...leżałam;]
|
|
#1709 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2 łuki zakładane mi prawie 2 godzinki - dnia wolnego nie brałam jakoś dalam radę, zresztą u mnie jak coś boli i doskwiera to nasila się wieczorami, w dzień daje radę! ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
![]() Gonia przeglądalam Twoje postępy i powiem Ci że sliczne masz teraz ząbki. Kurcze to naprawdę motywujące.
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-03-16 o 17:20 |
|||
|
|
|
|
#1710 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a tak w ogóle to posty na tym forum mnożą się w zastraszającym tempie nie jestem na necie codziennie i ledwo nadążam co do aparatu to czekam na niego i czekam i nie moge sie doczekać.... mam mież zakładany za tydz we wt.... i też zastanawiam się nad konfrontacją go z moimi metalowymi okularami... ![]() może po prostu czas już żeby zmienić oprawki... na czerwone plastiki bo jak już mam być Brzydula to na całego ![]() Kmee a powiedz czy długo utrzymywał Ci się ten pierwszy ból po założeniu aparatu??? i miałaś może wrażenie że wszystkie zęby Ci się ruszają?? bo chce się już nastawić psychicznie... choć to pewnie zależy indywidualnie od osoby...
aparatka 24.03.09 Edytowane przez saula Czas edycji: 2009-03-16 o 17:40 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

Az w koncu 

kazdym jednym

do jutra!
warto dązyc do celu...nagroda jest słodka...
nie wiem dokładnie jaki,ale boję się,że będę wyglądać po prostu ohydnie :/ już noszę okulary i wystarczy :/ eeech...wiem,że można "wybrać" kolor aparatu,a czy kształt też?czy wszystkie są takie same?przepraszam,jeśli moje pytanie wyda się Wam głupie hehe
Teksty Smiechotki często mnie rozbrajają 

.
fot0: #