Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-16, 12:09   #751
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12
Talking Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V

czesc moje staraczki

dzisiaj czuje sie super choc dalej budze sie w nocy buziazki na was i czekam ktora dzisiaj pochwali sie fasolka....kto nastepny testuje....mi sie wydaje ze chyba justine1988
zuzanna12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 12:26   #752
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
oj przykro ale z Ciebie silna kobieta dasz sobie rade. Może rzeczywiście dobrze skoro nie było leków.
Tak dla pocieszenia w 2010 r. będziesz mieć więcej urlopu macierzyńskiego
Ja mam ostatnią szanse na 2009r, ale w sumie jak się nie uda to tez dobrze, nie chce rodzić w swięta
Wiesz Gooha że to nie jest do końca prawdą to co piszesz bo teraz jak zacznę cykl to sie jeszcze załapię na grudzień a wydłużony urlop macierzyński też bym się załapała bo to będzie tak samo jak w tym roku wydłużyli - czyli te osoby które w styczniu są na macierzyńskim to im też się wydłuża o 2 tygodnie. Nie trzeba urodzić w styczniu

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
Byl to 16 tydzien....nie wiem nadal co bylo przyczyna niecche wiedziec....lekazr powiedzialm ze czasem tak jest i tyle....

Najgorze to jest to jak sie obwinialam o to ze stracilismy 2 corki....ehhe
juz rycze...
Nie możesz obwiniać siebie na niektóre rzeczy nie ma niestety wytłumaczenia i choć wszystkie badania wychodzą dobre to takie rzeczy niestety się zdarzają.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 12:32   #753
gooha3
Zadomowienie

Cytat:

Byl to 16 tydzien....nie wiem nadal co bylo przyczyna niecche wiedziec....lekazr powiedzialm ze czasem tak jest i tyle....

juz rycze...
Nie można się obwiniać. Tak samo mi lekarze mówili- tak się zdarza, to był przypadek. Ja poroniłam w 10 tygodniu, ale wydaje mi się, że niezależnie od wieku dziecka każda kobieta to podobnie przezywa. Domyślam się co czujesz. Wiem tez ze tego się nie da zapomnieć. Będą chwile gdy to bedzie wracało do nas.

Jeden z lekarzy mi to tak tłumaczył, że na tym polega mądrość natury, która chce nas ochronić. Jeżeli coś się nie tak rozwija to organizm chce to usunąć.
Widocznie tak było dla nas lepiej.
Druga sprawa to to że wiemy że jesteśmy płodne i możemy mieć dzieci- tak tez komentował lekarz.
Wierze że na pewno doczekamy się jeszcze zdrowych dzieciaczków i tego trzeba się trzymać, a nie zastanawiać się gdzie popełniło się błąd bo do niczego się nie dojdzie jedynie do jeszcze większego żalu.

-------------------------
Patka przepraszam za złe info i dziękuje za doinformowanie

zatem może nam się uda z tym grudniem

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012

Edytowane przez gooha3
Czas edycji: 2009-03-16 o 12:35
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 12:35   #754
Malga19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Wiesz Gooha że to nie jest do końca prawdą to co piszesz bo teraz jak zacznę cykl to sie jeszcze załapię na grudzień a wydłużony urlop macierzyński też bym się załapała bo to będzie tak samo jak w tym roku wydłużyli - czyli te osoby które w styczniu są na macierzyńskim to im też się wydłuża o 2 tygodnie. Nie trzeba urodzić w styczniu

Nie możesz obwiniać siebie na niektóre rzeczy nie ma niestety wytłumaczenia i choć wszystkie badania wychodzą dobre to takie rzeczy niestety się zdarzają.

teraz juz nie obwiniam siebie kiedys obiwinialam....

Cytat:
Nie można się obwiniać. Tak samo mi lekarze mówili- tak się zdarza, to był przypadek. Ja poroniłam w 10 tygodniu, ale wydaje mi się, że niezależnie od wieku dziecka każda kobieta to podobnie przezywa. Domyślam się co czujesz. Wiem tez ze tego się nie da zapomnieć. Będą chwile gdy to bedzie wracało do nas.

Jeden z lekarzy mi to tak tłumaczył, że na tym polega mądrość natury, która chce nas ochronić. Jeżeli coś się nie tak rozwija to organizm chce to usunąć.
Widocznie tak było dla nas lepiej.
Druga sprawa to to że wiemy że jesteśmy płodne i możemy mieć dzieci- tak tez komentował lekarz.
Wierze że na pewno doczekamy się jeszcze zdrowych dzieciaczków i tego trzeba się trzymać, a nie zastanawiać się gdzie popełniło się błąd bo do niczego się nie dojdzie jedynie do jeszcze większego żalu.
dzieki ladnie to napisalas....Nawet nie wiedzialam ze bylas na tym samym watku co ja....
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 12:38   #755
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
dzieki ladnie to napisalas....Nawet nie wiedzialam ze bylas na tym samym watku co ja....
No i jeszcze dalej możemy być na tym samym "Mówię" oczywiście o wątku "mamusie"

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-03-16, 12:44   #756
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Patka przepraszam za złe info i dziękuje za doinformowanie

zatem może nam się uda z tym grudniem

To tylko tak napisałam dla dokładniejszego wyjaśnienia lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć

Dla mnie nieważny miesiąc, najwazniejsze żeby się urodziło zdrowe może być i grudzień byleby wigilia była w domku

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-03-16, 12:52   #757
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
To tylko tak napisałam dla dokładniejszego wyjaśnienia lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć

Dla mnie nieważny miesiąc, najwazniejsze żeby się urodziło zdrowe może być i grudzień byleby wigilia była w domku
Dla mnie tez nieważny miesiąc, tylko tak pisze
Może los będzie na przekór mnie i jak usłyszy ze mi grudzień nie pasuje to wtedy akurat dzidzia będzie.

Ostatnio przeważnie los wszystko robi na przekór, więc może tym razem też
... i tak ciągle sobie powtarzam, że chce żeby @ przyszła.

Jak mówiłam na odwrót to nie działało to może teraz zadziała.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-03-16, 12:53   #758
Malga19
BAN stały

Cytat:
No i jeszcze dalej możemy być na tym samym "Mówię" oczywiście o wątku "mamusie"
No pewnie ze tak....i tego sobie i tobie zycze
Stary 2009-03-16, 14:35   #759
magdulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Witajcie moje kochane...
Ja zaraz wychodze i smigam autkiem do pracy bo mam jakies 14 km, mam dzis dobry humorek....czuje sie jakos pieknie i jestem pelna energi i wszystko bedzie oki musi bo jak by inaczej....

Mamy wpspanialych mezow, partnerow, prace, rodzine i dzidzia tez bedzie wszystko w swoim czasie
Trzymam kciuki...
Dziewczyny wysylam wam optymistycznego fluidka.....z pozytywna energia z nad Baltyku.... :mag ia:
Jak Ty to robisz że tak miło dzionek zaczynasz??, a mi sie nie chciało wstawac.

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
super moje gratki i zabieram jednego fluidka

rozumiem Cię co czujesz , ale wpadaj chociaż troszke do nas

......................... ......................... .......................

dziewczyny a ja nie czuję się najlepiej , fizycznie ok. ale psychika troszke szwankuje,
temp z 37.2 spadła w ciągu 2 dni do 36.8 więc wiem że dziś w nocy @ przyjdzie ,
wczoraj miałam lekkie załamanie, teraz zaczniemy 6 cykl , powoli sobie z tym już nie radzę
wiem że n iektóre z Was starają się już dłużej i dlatego podziwiam Was za siłę jaką macie , bo mnie już jej powoli zaczyna brakowac
Każdemu brakuje sił, a w szczególności nam jak widzimy tylko I kreseczkę, ale trzeba mieć nadzieję i próbować do skutku.

Cytat:
Napisane przez pacierp Pokaż wiadomość
POdziwiam Was - serio! Nam się nie udało po raz pierwszy (chociaż przy PCO szanse przy pierwszym cyklu są większe) a kiedy się dowiedziałam na usg ze pęcherzyk nie pękł to lekarz zaczął mnie pocieszać, bo widział, że się zaraz rozbeczę. A WY? Jesteście dla mnie bohaterkami i czerpię siłę i nadzieję właśnie dzięki WAM. Dziękuję
Każda z nas staraczek jest wsparciem i skarbnica wiedzy dla kazdej forumowiczki, tak mi sie przynajmniej wydaje i takie jest moje odczucie.

Cytat:
Napisane przez roza26 Pokaż wiadomość
ja właśnie zaczęłam 11 cykl starań mam nadzieję że ten będzie owocny-więc trzymam kciuki za nas bardzo mocno-będzie dobrze-zobaczysz

dziewczyny wczoraj troszke poprztykałam się ze swoim TŻ-poprosiłam go abyśmy przytulali się co 2 dzień bo wtedy jego nasionko będzie lepsze(a teraz właśnie mamy przytulanka bo owulka lada dzień) a on się na mnie obraził bo stwierdził że nię będzie przytulał się ze mną w wyznaczone przeze mnie dni bo to bez sensu-nie wiem czy to ja przesadzam i on ma rację czy ja mam rację a on mnie nie rozumie-zaznaczam że oboje bardzo pragniemy dziecka-tylko że TŻ nie chce przytulac się wg jakiś reguł-najlepiej chciałby codziennie ale wtedy wiem że jego nasienie będzie słabsze i pewnie nici z dzidzi-tym bardziej że staramy się już 11cykl i bywały takie właśnie że przytulaliśmy się codziennie bo myśleliśmy wtedy że tak będzie dobrze--nawet ja tam myślałam wtedy ale nie poskutkowało i chce zastosować metode co dwa dni-ale jak go przekonać??oj ale się rozpisalam
Moj męzus jako zrozumiał zeby co drugi dzień sie przytulać i nie narzeka, jak narazie bo to nasz 3 cykl starań wiec chyba jeszcze ma cierpliwość:rol leyes:, zobaczymy co nam ten cykl przyniesie.
Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
cześć

ja wpadłam Wam zostawić na nowy tydzień nowe moce

:mag ia:
cały czas Was podczytuję i 3mam za wszystkie kciuki

Dziękuję i wzajemnie odsyłam:mag ia:
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 15:35   #760
dra
Zakorzenienie

witajcie
a mnie znów migrena złapała,przez ten dziadowski kurs
nie chce już tam chodzić
kumpela pisala,ze kolezanka urodzila 3 dziecko ciesze sie,ale smutek jest,bo ona nic nie dbala o siebie w ciazy,paliła,piła ,dzwigała ... nawet krwawila w ciazy, bylo podejzenie,ze poroni,a ona nic nie robila,ale doczekala sie zdrowej córeczki,tu ktoś nie dba o siebie i ma,a my chcemy dbac jak najlepiej i nic niestety ta niesprawiedliwość

Cytat:
Napisane przez memka87 Pokaż wiadomość

a ja was chyba narazie opuszcze narazie dziewczynki.... tzn nie bede tu zagladac to moze nie bede myslec o tym ze chce dzidzi... tzn prosze mnie z listy nie skreslac ani nie przekladac na zawieszone tylko po prostu nie bede tu zagladac..... pod koniec cyklu dam wam znac czy sie udalo.... (mam nadzieje ze uda mi sie o tym nie myslec i ze nie jestem od Was jeszcze bardzo uzalezniona... )
przerwa ci się przyda,ale nie zapomnij o nas

Cytat:

dziewczyny a ja nie czuję się najlepiej , fizycznie ok. ale psychika troszke szwankuje,
temp z 37.2 spadła w ciągu 2 dni do 36.8 więc wiem że dziś w nocy @ przyjdzie ,
wczoraj miałam lekkie załamanie, teraz zaczniemy 6 cykl , powoli sobie z tym już nie radzę
wiem że n iektóre z Was starają się już dłużej i dlatego podziwiam Was za siłę jaką macie , bo mnie już jej powoli zaczyna brakowac
nabierzesz sił zobaczysz,ja też już sie załamywałam,ale przemyślałam i powiedziałam,że sie nie poddam,chociaż mam takie dni,ze już sił nie mam,ale zawsze podnosze i ide dalej dam radę i wszystkie damy
ja zaczełam 11 cykl trochę cięzko mi,ale staram myslec się pozytywnie

Cytat:
Napisane przez roza26 Pokaż wiadomość

dziewczyny wczoraj troszke poprztykałam się ze swoim TŻ-poprosiłam go abyśmy przytulali się co 2 dzień bo wtedy jego nasionko będzie lepsze(a teraz właśnie mamy przytulanka bo owulka lada dzień) a on się na mnie obraził bo stwierdził że nię będzie przytulał się ze mną w wyznaczone przeze mnie dni bo to bez sensu-nie wiem czy to ja przesadzam i on ma rację czy ja mam rację a on mnie nie rozumie-zaznaczam że oboje bardzo pragniemy dziecka-tylko że TŻ nie chce przytulac się wg jakiś reguł-najlepiej chciałby codziennie ale wtedy wiem że jego nasienie będzie słabsze i pewnie nici z dzidzi-tym bardziej że staramy się już 11cykl i bywały takie właśnie że przytulaliśmy się codziennie bo myśleliśmy wtedy że tak będzie dobrze--nawet ja tam myślałam wtedy ale nie poskutkowało i chce zastosować metode co dwa dni-ale jak go przekonać??oj ale się rozpisalam
my z tż kochamy się wtedy kiedy mamy ochotę,może źle ,że nie co 2 dni,ale ja go nie zmuszam,bo jak poiwiedziałam,to tez zle zareagował,chłopów trudno zrozumieć

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
cześć

ja wpadłam Wam zostawić na nowy tydzień nowe moce

cały czas Was podczytuję i 3mam za wszystkie kciuki
łapię jak zwykle
a co u ciebie??

Cytat:
Ok, zrobiłam test i tak jak myślałam - negatywny. Generalnie to ulżyło mi - nie bralam w tym cyklu leków a bez leków to nie wiadomo co by było...

Więc teraz tylko czekam na okres. Wolę aby przyszedł dziś kiedy jestem jeszcze w domu, ale znając mojego pecha to przyjdzie jutro kiedy będę cały dzień w pracy... Lipa jednym słowem
ah te @ przychodza jak chcą
Cytat:
dzieki teraz wiem ze musze sie z tym pogodzic i tyle....ehh

No niesetety bedzie bolec...dlatego jak najszybciej cche zajsc w ciaze zeby nie myslec...o tym co bylo...

juz rycze...
niestety strata dziecka czy to był wczesny tydzien czy pozniejszy zawsze będzie boleć
nie lubie jak ktoś mówi,ze czas leczy rany,to nie prawda ,to my się z czasem przyzwyczajamy do tego bólu,ale są takie dni,że rycze bo ból powraca i nigdy nie zniknie,ale uczymy sie życ z bólem
Stary 2009-03-16, 15:55   #761
ula 87
Zadomowienie

dziękuje kochane za wsparcie
już powoli oswoiłam się z tą myślą ,że znów klapa teraz czekam na @ bo chce zacząc nowy cykl
dziewczyny ja się nie poddaję, poprostu nie mam silnej psychiki i jak coś mi się w życiu nie udaje to strasznie to przeżywam... no nic jakoś będzie... idę autko szorowac, muszę wyprac 7 siedzeń samochodowych

Dra , Malga i inne co straciły swoje aniołeczki , podziwiam Was

P.S. denerwuje mnie ten latający boczny pasek , wiecznie za mną łazi
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 15:59   #762
dra
Zakorzenienie

Cytat:
już powoli oswoiłam się z tą myślą ,że znów klapa teraz czekam na @ bo chce zacząc nowy cykl
dziewczyny ja się nie poddaję, poprostu nie mam silnej psychiki i jak coś mi się w życiu nie udaje to strasznie to przeżywam... no nic jakoś będzie... idę autko szorowac, muszę wyprac 7 siedzeń samochodowych

niestety nieraz psychika szwankuje,ale my silne kobiety jestesmy

kurde ja się martwię,dziś @ już zero,wczoraj plamiłam tylko malutko,nigdy tak króttkiej i słabej 2 nie miałam,chyba musze iść do ginki,bo to mi się nie podoba
Stary 2009-03-16, 16:34   #763
kobra913
Raczkowanie

Cześc dziewczyny...
Jak dawno mnie tu nie bylo. Przybylo was troche na forum i zafasolkowanych tez.
My caly czas sie staramy i nic z tego nie wychodzi
Juz myslalam ze sie udalo i niestety....
Prosze o zmaine na liście last@ 13.3.2009 i ciagle jedna krecha na tescie....
Naszczescie widze ze znajome jeszcze sa.....
PATKA Cco słońce słychac u Ciebie bo my tak jak kiedys mowilam juz zaczynamy remoncik i juz niedlugo na swoim

BYKI BUZIOLE dla was
Opłakiwanie tego, co nie wróci,
co zostało stracone bezpowrotnie,
jest najgorsza z ludzkich słabości."
- Khalil Gibran
kobra913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 17:22   #764
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość

kurde ja się martwię,dziś @ już zero,wczoraj plamiłam tylko malutko,nigdy tak króttkiej i słabej 2 nie miałam,chyba musze iść do ginki,bo to mi się nie podoba
zrobiłam sobie przerwe w pracy, nie ma to jak pracowac na swoim

to może byś zrobiła test tak dla pewności, bo taka dziwna (kótka i skąpa) @ może oznaczac ciąże . trzymam kciukole
a do ginki też idz , lepiej tam się zbadac

... no nic zmykam dalej pracowac
Stary 2009-03-16, 17:34   #765
ewakol
Raczkowanie

GG do ewakol Send a message via Skype™ to ewakol

Cytat:

Dokładnie tak jak poprzedniczka napisała... może warto zrobić test... może udało się i już bobasek rośnie w Twoim brzuszku A ginke z pewnością warto odwiedzić... Trzymam Kciuki
: kciuki:
ewakol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 18:12   #766
edi25
Raczkowanie

witajcie dziewczyny cały tydzień siedzę teraz w domu i sprzątam po remonciepozatym dowiedziałam się wczoraj że koleżanka poroniła masakra bardzo mnie to przeraziło czy jak zajde wszystko będzie okcały czas jak mnie najdzie to wbijam sobie jakieś brednie a tak pozatym mam 11dc i działamy sobiez Tż

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:

ja też jak coś nie wyjdzie bardzo się zniecęcam ale nic samo się nie zrobi musimy być wytrwałe i wierzyć że kiedyś się uda

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:

ja też zrobiłabym test jak nie miałaś nidy takiej@ to musi napewno coś znaczyćfluidek na szczęście

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:

ja myślę patka tak jak ty bo zaraz oczywiście wbijam sobie że jak będe wybrzydzać to nie będe mieć wcale taka jestem zawsze zakładam wszystko od tej ciemnej strony mówiąc sobie że mnie to nie spotka ale i tak sie zadręczam

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez zuzanna12 Pokaż wiadomość
czesc moje staraczki

dzisiaj czuje sie super choc dalej budze sie w nocy buziazki na was i czekam ktora dzisiaj pochwali sie fasolka....kto nastepny testuje....mi sie wydaje ze chyba justine1988
bardzo bym ci się pocwaliła ale narazie nie mam czym może ok.02.04
edi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 18:31   #767
ewakol
Raczkowanie

edi25 "witajcie dziewczyny cały tydzień siedzę teraz w domu i sprzątam po remonciepozatym dowiedziałam się wczoraj że koleżanka poroniła masakra bardzo mnie to przeraziło czy jak zajde wszystko będzie okcały czas jak mnie najdzie to wbijam sobie jakieś brednie a tak pozatym mam 11dc i działamy sobiez Tż"

Trzymam kciuki : kciuki:, aby to Twoje działanie z TŻ zakończyło się sukcesem... przesyłam trochę :mag ia: na szczęście...
Ja już teraz sobie czekam czy staranka się powiodły.... ale jakoś jestem bez przekonania... choć tak bardzo bym chciała jednak zobaczyć te upragnione dwie kreseczki....
Stary 2009-03-16, 18:38   #768
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

ja mylse ze zobaczysz.... na kiedy masz termin @?
zuzanna12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 18:42   #769
ewakol
Raczkowanie

Cytat:
ja mylse ze zobaczysz.... na kiedy masz termin @?
Termin @ mam na 26 marca.... więc jeszcze 10 dni....
Stary 2009-03-16, 19:49   #770
Malga19
BAN stały

Cytat:
witajcie
a mnie znów migrena złapała,przez ten dziadowski kurs
nie chce już tam chodzić
kumpela pisala,ze kolezanka urodzila 3 dziecko ciesze sie,ale smutek jest,bo ona nic nie dbala o siebie w ciazy,paliła,piła ,dzwigała ... nawet krwawila w ciazy, bylo podejzenie,ze poroni,a ona nic nie robila,ale doczekala sie zdrowej córeczki,tu ktoś nie dba o siebie i ma,a my chcemy dbac jak najlepiej i nic niestety ta niesprawiedliwość

przerwa ci się przyda,ale nie zapomnij o nas

nabierzesz sił zobaczysz,ja też już sie załamywałam,ale przemyślałam i powiedziałam,że sie nie poddam,chociaż mam takie dni,ze już sił nie mam,ale zawsze podnosze i ide dalej dam radę i wszystkie damy
ja zaczełam 11 cykl trochę cięzko mi,ale staram myslec się pozytywnie

my z tż kochamy się wtedy kiedy mamy ochotę,może źle ,że nie co 2 dni,ale ja go nie zmuszam,bo jak poiwiedziałam,to tez zle zareagował,chłopów trudno zrozumieć

łapię jak zwykle
a co u ciebie??

ah te @ przychodza jak chcą

niestety strata dziecka czy to był wczesny tydzien czy pozniejszy zawsze będzie boleć
nie lubie jak ktoś mówi,ze czas leczy rany,to nie prawda ,to my się z czasem przyzwyczajamy do tego bólu,ale są takie dni,że rycze bo ból powraca i nigdy nie zniknie,ale uczymy sie życ z bólem
dokladnie

Cytat:

a za co nas tak podziwiasz
Stary 2009-03-16, 19:51   #771
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewakol Pokaż wiadomość
Ja mam termin @ na 25 marca, będziemy razem odliczać

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-03-16, 19:59   #772
edi25
Raczkowanie

Cytat:
powodzenia dziewczyny trzymam kciuki
edi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 20:23   #773
ula 87
Zadomowienie

Cytat:

a za co nas tak podziwiasz
przeżyłyście takie bolesne chwile w życiu , bardzo bolesne i macie taką wielką siłę walki , choc napewno są chwile zwątpienia nie poddajecie się i dlatego Was podziwiam , mam nadzieję że mnie zrozumiałaś

ja niestety nie mam takiej silnej psychiki , każda @ przynosi mi wielką rozpacz, gdy widzę malutkie dziecko to łzy mi się same cisną do oczu , poprostu nie radzę sobie z tym , ja tak bardzo pragnę dziecka

Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki
Stary 2009-03-16, 20:28   #774
gooha3
Zadomowienie

oj ten mój pęcherz niedobry chyba znowu się zaczyna. Już od kilku dni latam co chwile siusiu w nocy tez się budzę i muszę latać do łazienki. Teraz tak czuje że mam brzuch napchany a siku nie ma zaraz mi go chyba rozsadzi.
Popijam ciepłą herbatkę może pomoże.

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
przeżyłyście takie bolesne chwile w życiu , bardzo bolesne i macie taką wielką siłę walki , choc napewno są chwile zwątpienia nie poddajecie się i dlatego Was podziwiam , mam nadzieję że mnie zrozumiałaś

ja niestety nie mam takiej silnej psychiki , każda @ przynosi mi wielką rozpacz, gdy widzę malutkie dziecko to łzy mi się same cisną do oczu , poprostu nie radzę sobie z tym , ja tak bardzo pragnę dziecka

trzymam kciuki
Tutaj chyba każda z nas przezywa to samo. Chyba właśnie dlatego tu jesteśmy. Dla mnie ta świadomość że jest nas tu wiele tez mnie wzmacnia. Ktoś kto nie ma takich problemów jak my tego nie zrozumie.

Będzie dobrze. Trzeba w to wierzyć i powtarzać w kółko. Po kolei kazda z nas ma chwile zwątpienia, wzlotów i upadków i musimy się wspierać nawzajem i podnosić na duchu

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-03-16, 20:35   #775
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez kobra913 Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny...
Jak dawno mnie tu nie bylo. Przybylo was troche na forum i zafasolkowanych tez.
Naszczescie widze ze znajome jeszcze sa.....
PATKA Cco słońce słychac u Ciebie bo my tak jak kiedys mowilam juz zaczynamy remoncik i juz niedlugo na swoim

BYKI BUZIOLE dla was
No dawno Cię nie było Do remontu już wszystko wymyslone? A co dokładnie będziecie remontować? A jak Twoje prawo jazdy?? Bo miałaś chyba egzamin jakiś czas temu i nie napisałaś (albo gdzieś przeoczyłam) jak poszło??

Cytat:

trzymam kciuki
Ula każdy jest na swój sposób silny, a po stracie trzeba być jeszcze silniejszym żeby trzymać się w pionie i nie dać się złamać

Cytat:
oj ten mój pęcherz niedobry chyba znowu się zaczyna. Już od kilku dni latam co chwile siusiu w nocy tez się budzę i muszę latać do łazienki. Teraz tak czuje że mam brzuch napchany a siku nie ma zaraz mi go chyba rozsadzi.
Grzej się, ciepłe majty i zrób sobie nasiadówkę ja cały czas powtarzam o tych nasiadówkach, ale moim zdaniem one są bardzo pomocne

_________________________ ____________________

Z mojego placu boju nadal cisza Moja przeciwniczka się nie pojawiła... No ją chyba pokręciło... Nie wiem co ona sobie myśli, ale krzyżuje mi plany bo juz bym chciała zacząć cykl starankowy. Zołza jedna. Jak przyjdzie w nocy to się nie nią obrażę bo nie da mi spać... A ja mam zamiar męczyć się paracetamolem... ehh, co za życie Już nawet okresu nie można być pewnym

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-03-16, 21:03   #776
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Kochana i pewnie jeszcze długo będzie wracać, tylko z czasem będziesz myśleć o tym spokojniej choć serce zawsze będzie boleć

Czasami tak się zdarza: później owulka, przeziębienie i czy stres... Ja taka mądra Ci tu pisze a samej mi się spóźnia właśnie... @ powinna być w sobotę a tu jeszcze jej nie ma...

A mi się nie chciało płakać ja się cały czas śmiałam i szczerzyłam zęby ale niezapomniany to fakt dopiero jak oglądam płytę z wesela to łezka w oko się kręci

Rozumiem też wole bez gumki, ale przy stosunku przerywanym zawsze ryzyko jest, a u nas był kategoryczny zakaz zachodzenia w ciążę, potem to co prawda przedłużyliśmy ze względu na wyjazd ale tak czy siak nie mogłam zajść w ciążę

ojoj, ale zaglądaj do nas

Nie ma co tak słuchac koleżanek - rodzisz to sama się przekonasz jak to będzie i jak to będzie dla was wygodniej

Ula na każdego przyjdzie pora jak nie w tym to w następnym.

_________________________ ______________________

A u mnie @ jeszcze nie przylazła... Raz czuję, że jest tuż tuż, a innym razem nic... Miałam dzisiaj iść na solarium, ale odwołałam wizytę. Na ciaże nie liczę, ale czemu się spóźnia @ kiedy ja tak bardzo na nią oczekuje? wredota jedna...
Rozumiem też wole bez gumki, ale przy stosunku przerywanym zawsze ryzyko jest, a u nas był kategoryczny zakaz zachodzenia w ciążę, potem to co prawda przedłużyliśmy ze względu na wyjazd ale tak czy siak nie mogłam zajść w ciążę
Fakt ryzyko jest ale tak jak mówisz jesli sie nie planuje dziecka ale gdyby Bóg dał to byśmy sie cieszyli...to ta metoda jest rewelacyjna...wiesz ja tez się zastanawiam czy ze mna jest wszystko w porządku 2 lata seksu przerywanego i nic i nawet przez ostatnie pol rokunie patrzyłam czy plodne czy nie ...niewiem i w styczniu na całośc w dzien plodny) wedlug moich obliczen) i teraz chyba tez nic z tego:-(
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 21:05   #777
Koona
Raczkowanie

Witam,
Gratuluję wszystkim zafasolkowanym! Pozdrawiam nowe FASOLKI i ich INKUBATORKI
Dziś zaobreswowałam u siebie płodny śluz (dziwnie wcześnie, ale nie ważne
Mężuniu, szybko wracaj i do dzieła!
Stary 2009-03-16, 21:12   #778
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
długo mnie tu nie było, a już tyle naskrobałyście

hmm.... tez sie zastanawiam nad tą metodą (choć nie wiem czy można ją tak nazwać). Też często ją stosowaliśmy, bo prawde mówiąc jakby się zdarzył przypadkiem dzidizuś to nie mielibyśmy nic przeciwko. Są teraz dwa wyjścia albo jest skuteczna, albo naprawde z nami jest coś nie tak bo jeszcze nie jestem w ciąży ;( Niestety coraz częsciej przychodzi mi do głowy ta druga wersja.

Przykro mi
a mogę wiedzieć który to był tydzień?? i co się stało. Też poroniłam w grudniu i jestem ciekawa każdego przypadku.

Mam nadzieje że moja @ już przegoniona
Też mam ostatnio taki problem z pęłcherzem. Nocy nie przetrzymam bez gonienia siusiu. Teraz dopiero skojażylam że rzeczywiście po przytulankach tak jest. Przed przytulankami byłam siusiu myślałam że to wystarczy, tak samo nie chciałam plemniczków usuwać (choć już prawdopodobnie po dniach płodnych ).
Też zazywam urosept i sok z żurawiny.

No i znowu się nakręciłam. Wczoraj kolejna szwagierka przyznała się że jest w ciąży (mam 2 szwagierki, dwie przyjacióki i siostre w ciąży). No i coś tak zakuło. Tym bardziej że ona troszke przestraszona bo nie chciała tego. Ma 35lat i już dwójkę prawie dorosłych dzieciaków. Powiedziała mi że kochali się 8 dc i nigdy jeszcze tak wczesnie nie miała dni płodnych. Jestem zła na ten nasz przekorny los, że niektóre jak nie chcą zachodzą w ciąże w najmniej oczekiwanych dniach. A jak ja się staram co dzień lub co dwa to nic. Grrrrrr......

Jeszcze szwagierka oczywiscie skomentowałą, kiedy wreszcie my sie weźmiemy do roboty bo ona chce żeby jej razniej było- .. ech gdyby to takie proste było.
o sorki to do Ciebie miało być
Fakt ryzyko jest ale tak jak mówisz jesli sie nie planuje dziecka ale gdyby Bóg dał to byśmy sie cieszyli...to ta metoda jest rewelacyjna...wiesz ja tez się zastanawiam czy ze mna jest wszystko w porządku 2 lata seksu przerywanego i nic i nawet przez ostatnie pol rokunie patrzyłam czy plodne czy nie ...niewiem i w styczniu na całośc w dzien plodny) wedlug moich obliczen) i teraz chyba tez nic z tego:-(

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
czesc moje staraczki

Ja jutro zrobie test jeśłi oczywiście nie dostane okresu co jest niestety watpliwa sprawa w sumie jutro mo 30 dzien cyklu wiec powinien być okres i zqpewne bedzie bo dzis cały dzień mnie brzuszek pobolewał.....wiec jak jutro nie bedzie okresu test bedzie tylko formalnościa...bo jak jutro @ nie przyjdzie to pojawi sie po jutrze...czuje mende...idzie....
Stary 2009-03-16, 21:19   #779
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kobra913 Pokaż wiadomość
.

BYKI BUZIOLE dla was
hej o jak dawno cie nie było,wpadaj częsciej

Cytat:
to może byś zrobiła test tak dla pewności, bo taka dziwna (kótka i skąpa) @ może oznaczac ciąże . trzymam kciukole
a do ginki też idz , lepiej tam się zbadac
Cytat:
Dokładnie tak jak poprzedniczka napisała... może warto zrobić test... może udało się i już bobasek rośnie w Twoim brzuszku A ginke z pewnością warto odwiedzić.
a wiecie zrobiłam testa dla pewności,bo mnie to zaniepokoiło,ale jedna krecha,więc coś tu jest nie tak,wczwartek pójde do ginki i zobaczymy co powie,miałam dziś iśc,ale łep mi pękał,że nie poszłam

Cytat:
Napisane przez edi25 Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny cały tydzień siedzę teraz w domu i sprzątam po remonciepozatym dowiedziałam się wczoraj że koleżanka poroniła masakra bardzo mnie to przeraziło czy jak zajde wszystko będzie okcały czas jak mnie najdzie to wbijam sobie jakieś brednie a tak pozatym mam 11dc i działamy sobiez Tż

to działajcie działajcie

nie mysl,że będzie nie tak,nigdy i tak nie będziemy wiedzieć,ja w życiu nigdy nie pomyślałam,ze mogę poronić,a tu mnie to spotkało,teraz jak zajde to na pewno będę sie bać kazdego dnia,ale mam nadzieje,ze jakoś teraz to będzie,ale strach będzie do końca we mnie chyba

Cytat:
tak sa chwile zwatpienia,ale się nie poddajemy,musimy walczyć
chwile bolesne były,ale trzeba żyć dalej,widzisz ja po poronieniu na 3 miesiące wpadłam w alkoholizm,bo topiłam smutki wydawało mi sie,ze to jest życie do mnie,ze wtedy nie musze myślec,byłam prawie na dnie,ale odbiłam sie ,teraz jak pomyśle,że jak moglam tak pić to az niesmak czuje jak jak mogłam,ale psychika padła i tak sie potoczylo,a ja tez wiecej sily nabralam i wiary

Cytat:

oh te pęcherze ,pij wode z cytrynka,ogólnie duzo pić powinno pomoc troche
ja na razie spokój z pęcherzema,le moze przez to,ze od tamtego zapalenia do dzis zawsze popijam wode z cytrynka,a to kupie soczek żurawinowy,wole pić i pić,aby pecherz byl zdrów
Stary 2009-03-16, 21:23   #780
Justine1988
Zadomowienie

Witam wszystkie kobietki...ja mam dziś 29 dzien cyklu a 30 dnia dostaje okres...czyli jutro powinien byc i z pewnościa bedzie...całay czas w pracy myślałam o zrobieniu dzis testu ale jak tylko brzuszek zaczął boleć odpuściłam cały dzin jajniczki bolały i dół brzucha tez i juz mam te swoje humorki...i piersi...ała...idzie wredna @....jutro dam znac czy jest...jak sie nie pojawi wieczorkiem zrobie test...ale to bedzie tylko formalnośc...jak jutro @ nie przyjdzie topojawi sie w środe czuje ja...chociaz WYDAJE MI SIE ze w tym cyklu piersi bola mnie inaczej..bardziej z boku i pod spodem...i zawsze dzien przed okresem mialam juz takie upławy lekko brązowawe...a dziś nie...aj jutro sie odezwe...
Patka szkoda ze negatyw...ale skoro bez leków to może i lepiej...oby nastepnym razem sie udalo... trzymam kciuki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości