APEL do korzystających z ALLEGRO! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-16, 18:05   #181
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa
Dot.: APEL do korzystających z ALLEGRO!

Madzia to typ Upierdliwy, podtyp KONESER czyli sprzedaje tylko jedną markę /jeden rodzaj perfum ;-)
jest rozkochana w Midnight Poison i chce sie tą miłością dzielić z bliźnimi za cenę o wiele niższą niż w Sephorze;-)
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 19:17   #182
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hawa Pokaż wiadomość
Madzia to typ Upierdliwy, podtyp KONESER czyli sprzedaje tylko jedną markę /jeden rodzaj perfum ;-)
jest rozkochana w Midnight Poison i chce sie tą miłością dzielić z bliźnimi za cenę o wiele niższą niż w Sephorze;-)
jakież to szlachetne,no popatrzcie , ileż dobra na tym Allegro
skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 19:19   #183
Dora1906
Raczkowanie

No to ciekawe. A powiedzcie mi dokąd można zgłosić sklepik który podejrzewam o sprzedawanie podrób? Słyszałam z wielu źródeł że sprzedają takie no i ostatnio pan usiłował wcisnąć mi 100ml Angel. Nigdy nie kupuję setek, co najwyżej 50ml.
Dora1906 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 19:30   #184
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dora1906 Pokaż wiadomość
No to ciekawe. A powiedzcie mi dokąd można zgłosić sklepik który podejrzewam o sprzedawanie podrób? Słyszałam z wielu źródeł że sprzedają takie no i ostatnio pan usiłował wcisnąć mi 100ml Angel. Nigdy nie kupuję setek, co najwyżej 50ml.
Na allegro? W każdem aukcji jest link do weryfikacji aukcji. Poza tym to na policję, pewnie jakiś wydział do walki z przestępczością gospodarczą. Siarko wypowiesz się jak fachowiec (tzn. nie od przestępczości, tylko walki )
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 19:33   #185
Dora1906
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka_res Pokaż wiadomość
Na allegro? W każdem aukcji jest link do weryfikacji aukcji. Poza tym to na policję, pewnie jakiś wydział do walki z przestępczością gospodarczą. Siarko wypowiesz się jak fachowiec (tzn. nie od przestępczości, tylko walki )
Chodzi o sklepik perfumeryjny w mojej miejscowości. Nie chcę to zgłaszać naszej policji bo znając życie wydadzą mnie. Wolę to zrobić anonimowo, mam pewne obawy. Znacie może jakieś inne punkty odniesienia?
Stary 2009-03-16, 20:48   #186
Griszata
Raczkowanie

GG do Griszata

dziewczyny powiedzcie mi czy ta euphoria to oryginal?
http://www.allegro.pl/item578263084_...ein_30_ml.html
wygralam aukcje i sprzedajaca zarzeka sie ze to oryginalna woda dostala na prezent od meza .........napisala ze w razie czego zwraca kase wiec mam nadzieje ze to oryginal
o rany internet mi fiksuje i zamiescilam nie w tym watku ........przepraszam

Edytowane przez Griszata
Czas edycji: 2009-03-16 o 20:50
Griszata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 21:01   #187
Dora1906
Raczkowanie

Jeśli dostała od męża i nie jej zapach... Może kupił w Rossmanie tam ceny są niższe. Pewnie chciała kupić inny zapach też w Rossmanie... tak przypuszczam. Do tego 1 egzemplarz, prawdopodobnie jest oryginałem.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-17, 07:06   #188
Griszata
Raczkowanie

GG do Griszata

Cytat:
Napisane przez Dora1906 Pokaż wiadomość
Jeśli dostała od męża i nie jej zapach... Może kupił w Rossmanie tam ceny są niższe. Pewnie chciała kupić inny zapach też w Rossmanie... tak przypuszczam. Do tego 1 egzemplarz, prawdopodobnie jest oryginałem.
no wlasnie tym sie kierowalam licytujac
a w rossmanie i tak kolo 120 zl kosztuje patrzylam kto ma najtaniej na allegro u polecanego jersy 129 zl wiec te 66 zl ktore wylicytowalam to dosc tanio )
Stary 2009-03-17, 17:48   #189
Dora1906
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Griszata Pokaż wiadomość
no wlasnie tym sie kierowalam licytujac
a w rossmanie i tak kolo 120 zl kosztuje patrzylam kto ma najtaniej na allegro u polecanego jersy 129 zl wiec te 66 zl ktore wylicytowalam to dosc tanio )
Fajnie że Ci się udało tak tanio i pewnie kupić. Ostatnio też zrobiłam sobie prezent od męża na allegro kupując Baby Doll YSL. Zapłaciłam 75zł za 30ml. Są prawdziwe.
Stary 2009-03-18, 08:52   #190
siarka40
Szef ds. Wymianek

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=580058583
zobaczcie to, ja chyba snie
koles sprzedal 17 sztuk tego swojego barachla czyzby nikomu z kupujacych nie przyszlo do glowy, ze pan musialby byc instytucja charytatywna, zeby sprowadzac statkiem z USA perfumy sprzedawane nastepnie za bezcen...? serio, zaczynam miec coraz gorsze zdanie o ludziach

ps a teraz pan kupczy 5 - tka Szanelowska, oczywiscie w rownie imponujacej liczbie, bo 18 sztuk wystawil. no i 4 juz poszly.
no, litosci
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 09:27   #191
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
koles sprzedal 17 sztuk tego swojego barachla czyzby nikomu z kupujacych nie przyszlo do glowy, ze pan musialby byc instytucja charytatywna, zeby sprowadzac statkiem z USA perfumy sprzedawane nastepnie za bezcen...? serio, zaczynam miec coraz gorsze zdanie o ludziach

ps a teraz pan kupczy 5 - tka Szanelowska, oczywiscie w rownie imponujacej liczbie, bo 18 sztuk wystawil. no i 4 juz poszly.
no, litosci
No cóż, głupich nie sieją...

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 11:39   #192
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:

no, litosci
co gorsza wystawił kolejną porcję.......
Stary 2009-03-18, 11:49   #193
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość

oczywiscie, zglosilam.
Stary 2009-03-18, 12:23   #194
Griszata
Raczkowanie

GG do Griszata

Cytat:
i to nie poczatkujacy na Allegro jedna z osob ktora kupila ma ponad 500 komentarzy rany boskie
Stary 2009-03-18, 13:27   #195
anka_res
Zakorzenienie

No to oni z tych swiadomie kupujacych podrobki, przeciez to juz kiedys zostalo ustalone.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-18, 14:02   #196
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Czepiasz się. Poczytaj komentarze, sami zadowoleni z "pięknego zapachu", z tego że "towar ekstra" i że "zapach jest długotrwały". Sam miód.

Stary 2009-03-18, 15:24   #197
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Czepiasz się. Poczytaj komentarze, sami zadowoleni z "pięknego zapachu", z tego że "towar ekstra" i że "zapach jest długotrwały". Sam miód.
w przypadku takich co kupują na tego rodzaju aukcjach perfum oryginalnych na 200% i będących niepowtarzalną okazją to już nie jest miód to jest "mniód"
Stary 2009-03-18, 15:38   #198
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
w przypadku takich co kupują na tego rodzaju aukcjach perfum oryginalnych na 200% i będących niepowtarzalną okazją to już nie jest miód to jest "mniód"
Albo i "mniut" nawet.

Stary 2009-03-18, 16:14   #199
feliz1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Albo i "mniut" nawet.
To je nawet 'smrut'

Edytowane przez feliz1984
Czas edycji: 2009-03-18 o 16:15
feliz1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-18, 18:18   #200
karolina2008
Raczkowanie

witam przeczytałam całe 7 stron waszej rozmowy.równiez mam cos do powiedzenia w tej sprawiewięc zaczne może od poczatku.2 lata temu miałam do sprzedania na allegro dwa perfumy które zwyczajnie mi sie znudziły ale poniewaz jestem ostrożna zostawiłam paragony zakupu tych perfum w perfumerii.sprzedałam je na allegro za cene satysfakcjonującą mniejednak podczas trwania aukcji zdałam sobie sprawe ze jest mase tych samych perfum i to wystawionych o 150zł taniej i to jeszcze nowej ak twierdzili zafoliowane.postanowiłam sie dowiedziec czegos na ten temat jak sie potem okazało pan zaproponował mi zakup giorgio armani code 100ml za 15zł: eek:: eek:: eek:szok!!!!domysliłam sie ze to podróbka ale z ciekawosci zamówiłam i wiecie co wam powiem giorgio armani code 100ml jest tak idealnie podrobiony ze idąc do douglasa porównując butelki nalepki oraz opakowanie nie ma wogóle róznicy!!!:conf used: :conf used:!!!!!!kolejny szok!!!jedyna róznica to trwałośc zapachu ale zawsze mozna wmówic ze jesli sie uzywa tego zapachu to juz sie go nie czuje!!bra k słów!!!!nie dziwmy sie ze handel podróbkami tak kwitnie jesli idzie zakupić taką podróbke za 15 złotych a sprzedaja ją na allegro za 120złotych!!!!: eek:wystraczy ze wystawia 10sztuk i zarobia 1000złotych w weekend......brak słów i powiem wam tylko tyle ze nie wiem jak to jest z innymi perfumami ale giorgio jest idealnie podrobiony...a i jeszcze jedno niektórzy twierdza ze 30tek nie podrabiaja a ja wam mówie ze podrabiają wiem to z doświadczenia...niestety: (
karolina2008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 18:56   #201
anka_res
Zakorzenienie

Rozumiem że pani powyżej ma konto na allegro z którego sprzedaje "orginalnie zafoliowane" perfumy a ten post to w ramach kryptoreklamy? Zapewniam że miałam w ręku kilka podróbek różnych perfum i jeśli uważa pani że nie ma różnicy - widocznej na pierwszy rzut oka - między nimi a oryginałem, to musiałabym chyba je oglądać w głębokiej nocy i być "breszczata na jedno oko" żeby zacytować Samych Swoich.
Jeśli celem tego postu (pierwszego! w pani karierze) jest propagowanie podróbek to chyba nie jest to odpowiednie forum, ale pocieszę panią, na pewno jakieś stosowne, zarówno dla tematu jak i poziomu oferowanego towaru, się znajdzie.

Edytowane przez anka_res
Czas edycji: 2009-03-18 o 18:59
Stary 2009-03-18, 20:44   #202
malekssandra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolina2008 Pokaż wiadomość
giorgio armani code 100ml jest tak idealnie podrobiony ze idąc do douglasa porównując butelki nalepki oraz opakowanie nie ma wogóle róznicy
Ja nie uważam się za ekperta od rozpoznawania oryginalnych perfum, ale ciekawa jestem z czym porównywałaś? Zacznijmy od tego, że Armani Code nie istnieje w butelce 100 ml; specjalnie odszukałam tą stronkę: http://www.giorgioarman☠☠☠☠☠☠☠-usa.com/_us/_en/catalog/subcategory.aspx?CatCode= AXE_FRAGRANCES^F1_ARMANI_ WOMEN^F2_ARMANI_CODE_WOME N&TopCat=F2_ARMANI_CODE_W OMEN
i nie ma pojemności 100 ml (3,4 fl. oz.), największa flaszka to 75ml (2,5 fl. oz.)

EDIT: Ostatnio właśnie zgłosiłam do Allegro kilkanaście takich 100ml "Armani Code" - tylko część aukcji zlikwidowano...

Edytowane przez malekssandra
Czas edycji: 2009-03-18 o 20:48
malekssandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 21:06   #203
skarbiatko
Zakorzenienie

o żesz kurze udko!!!! wyszłam z siebie..wrócę jutro : / co za "bezczelstwo"
Stary 2009-03-18, 21:12   #204
anka_res
Zakorzenienie

No nie? Ja nie wiem co to ostatnio za wysyp "reklamodawców", co jeden to bardziej "wyszukany".
Normalnie gdyby pani odniosła się do Midnight Poison Elixir a nie do Code to stwierdziłabym że nasza allegrowa kumpela Madzia powstała z grobu żeby straszyć nz wizażu...
Ejże, na pewno jest jakieś forum dla miłośników podróbek, dlaczego muszą oni sie produkować właśnie tutaj
Stary 2009-03-18, 21:19   #205
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_res Pokaż wiadomość
No nie? Ja nie wiem co to ostatnio za wysyp "reklamodawców", co jeden to bardziej "wyszukany".
Normalnie gdyby pani odniosła się do Midnight Poison Elixir a nie do Code to stwierdziłabym że nasza allegrowa kumpela Madzia powstała z grobu żeby straszyć nz wizażu...
Ejże, na pewno jest jakieś forum dla miłośników podróbek, dlaczego muszą oni sie produkować właśnie tutaj
Dlaczego?? a dlatego,że to forum w jakimś stopniu psuje szyki tym szlachetnym stworzeniom,zmniejsza ich zyski,to się taki jeden z drugim 'wkomponi" w Wizaż i udaje szpeca od oryginałów i idealnych podrób nie do odróżnienia.Boi się toto czytając jak dużo to forum ma codziennie użytkowników i jak wiele osób się zastanowi nad zakupem oryginalnego oryginału zdobytego oczywiście okazyjnie za 110 zł. Ech ten wizaż a moze by tak jakiegoś trojana mordercę forów...........
Stary 2009-03-18, 21:35   #206
siarka40
Szef ds. Wymianek

skarbiatko drogie, wez Ty zedytuj koncowke swego posta, bo Madzie i insze takie nas czytaja i jeszcze slowa Twe w czyn wprowadza

_________________________ _________________________ __
wprawdzie to nie perfumy, ale znalazlam taka oto marte:
http://allegro.pl/show_user.php?uid=11239130

pani ta sprzedaje 5 roznych paletek cieni Diora, kazda aukcje okrasza nastepujacym tekstem:
Cytat:
Mam do sprzedania cienie firmy: DIOR, ORYGINALNE !!! Sprzedaje, ponieważ to nie są kolory pasujące do mojej karnacji. Zostały zakupione w galerii krakowskiej w Douglasie za 210zł. Cienie mają 5 kolorów nr. 030. Używane 2 razy dla sprawdzenia koloru. Kolor są w tonaciach beżowych i brązowych. Są śliczne. Polecam! Dokładam Gratisy: Zamszowe etui Dior lub Chanel i pacynki różnych, oryginalnych firm i próbki !
przy czym fragment podkreslony jest rozny na kazdej aukcji, albowiem pani marta sprzedaje paletki w kolorystyce bardzo rozpietej. tylko jedne z tych cieni (co ciekawe, tu cena jest podbijana przez kupujacych) sa zuzyte w stopniu lekkim (5-10%), pozostale cztery paletki tylko wyprobowane.
takie mam pytanie w zwiazku z powyzszym - na kiego grzyba ktos kupuje tyle paletek za 210 zl kazda, bez sprawdzenia koloru? no i drugie pytanie - jesli zadna z kolorystyk w/w nie pasuje tej pani, to jakich cieni (w jakich barwach) ona szuka?
pytam ze szczerej ciekawosci.
Stary 2009-03-18, 21:40   #207
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
skarbiatko drogie, wez Ty zedytuj koncowke swego posta, bo Madzie i insze takie nas czytaja i jeszcze slowa Twe w czyn wprowadza

_________________________ _________________________ __
wprawdzie to nie perfumy, ale znalazlam taka oto marte:
http://allegro.pl/show_user.php?uid=11239130

pani ta sprzedaje 5 roznych paletek cieni Diora, kazda aukcje okrasza nastepujacym tekstem:
przy czym fragment podkreslony jest rozny na kazdej aukcji, albowiem pani marta sprzedaje paletki w kolorystyce bardzo rozpietej. tylko jedne z tych cieni (co ciekawe, tu cena jest podbijana przez kupujacych) sa zuzyte w stopniu lekkim (5-10%), pozostale cztery paletki tylko wyprobowane.
takie mam pytanie w zwiazku z powyzszym - na kiego grzyba ktos kupuje tyle paletek za 210 zl kazda, bez sprawdzenia koloru? no i drugie pytanie - jesli zadna z kolorystyk w/w nie pasuje tej pani, to jakich cieni (w jakich barwach) ona szuka?
pytam ze szczerej ciekawosci.
Pani się pomyliła ucieło jej ,ze to oryginalne podróbki
A może to kameleon i dlatego żaden kolor jej nie pasuje
Stary 2009-03-18, 21:44   #208
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Pani się pomyliła ucieło jej ,ze to oryginalne podróbki
A może to kameleon i dlatego żaden kolor jej nie pasuje
Ty sie ze mnie smiejesz, a ja pytam powaznie
Stary 2009-03-18, 21:47   #209
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Ty sie ze mnie smiejesz, a ja pytam powaznie
to odpowiem poważnie: pani ciapła paluchem po tych "oryginałach" żeby uwiarygodnić ich oryginalność.hołk.
Stary 2009-03-18, 21:51   #210
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
to odpowiem poważnie: pani ciapła paluchem po tych "oryginałach" żeby uwiarygodnić ich oryginalność.hołk.
tak myslalam^^ a po tych pierwszych, zuzytych w okolo 5-10%, to tez ciapala - tylko dluzej - czy akurat przypadkiem oryginal sie trafil faktycznie?

chyba do niej napisze z pytaniem, jaka jest data produkcji owych cieni, kiedy je kupila i czy moze mi paragon zeskanowac <mysli>
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości