Ploty i pogaduchy Truskawkomaniaków i Truskawkoholików cz. XII - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-16, 23:16   #661
Guarana
Zakorzenienie

Dot.: Ploty i pogaduchy Truskawkomaniaków i Truskawkoholików cz. XII

Cytat:
Napisane przez mmagdaa_p Pokaż wiadomość
za to ja oliwek nie cierpię ale dodaje w zamian suszone pomidory
Kocham oliwki i wielbię suszone pomidory

Cytat:
Napisane przez Hawa Pokaż wiadomość
Mialam kiedys sniadego amanta, co mnie na ulicy kilka razy zaczepil, mowiac, ze jestem piekna, ze chce byc moim przyjacielem i ze zaprasza mnie na spacer. Ciekawa jestem ilu kobietom to juz mowil...
Mi nie mówił
Guarana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 23:16   #662
smyk03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Guarana Pokaż wiadomość
Obiecany przepis dla Asiksa:
TORT PAVLOVA
Składniki:
4 białka
16 łyżek cukru
1 łyżka octu winnego
2 łyżki mąki kukurydzianej
esencja waniliowa
250 ml kremowej śmietany (36%)
kwaśne owoce (czarne porzeczki, kwaśne truskawki lub jagody) - z truskawkami genialne

4 białka ubić na średnio-sztywną pianę. Następnie dodać na każde białko po 4 łyżeczki cukru mieszając. Na koniec dodać 1 łyżkę octu winnego, 2 łyżki mąki kukurydzianej oraz kilka kropli esencji (ale esnecji ! nie aromatu!) waniliowej i bardzo delikatnie wymieszać.
Umieścić masę na pergaminie, uformować krążek o średnicy ok. 20 cm

(ja odrysowuje krązek od talerzyka śniadaniowego) i piec początkowo przz 5 min w temperaturze 180 stopni aż zrobi się twarda skorupka, potem w temp. 150 stopni (wtedy środek jest miękki i ciągnący). Piec łącznie 50 - 60 min.
Po pieczeniu zostawić ciasto do wystygnięcia w piekarniku na kilka godzin. Wyjąć ostrożnie i wyłożyć na paterę "do góry nogami"
Następnie ubić bitą śmietanę, wyłożyć ją łyżką stołową na odwrócony do góry nogami krążek (utworzą się takie śmietanowe chmurki a na wierzch wyłożyć kwaśne owoce.

Proste, genialne w smaku.

smyk03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 23:17   #663
Guarana
Zakorzenienie

Cytat:
Guari ja Cię proszę, nie wklejaj takich pyszności w środku nocy

zaraz zrobię szturm na lodówkę a raczej na zamrażarkę i lody

Cytat:
Napisane przez smyk03 Pokaż wiadomość
Stary 2009-03-16, 23:18   #664
Reese
Zakorzenienie

Cytat:
Mi nie mówił

Torcik bezowy pychota
Reese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 23:18   #665
*nulka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chise Pokaż wiadomość
Nulko, psiak jest cudowny mega słodziak
Cytat:

Jest boski
Cytat:

a psinka bosssssssssssssssssssssss ssssssssssssska też chcę psiaka
dziekuje Dziewczynki tez sie w nim zakochalam jeszcze tak smiesznie chodzi i "daje glos" piskliwie, taka kulka chodzaca taaak mi przykro bylo dzisiaj wyjezdzac do Wawy ze nie wiem chcialabym sie z nim pobawic a tu dopiero za 2 tyg bede w domku znow

Dziewczynki tak piszecie ze "Zmierzch" super, a ja slyszalam ze to o jakichs wampirach i wilkolakach, to prawda?? a ja strasznie nie lubie takich ksiazek ja lubie takie typowo babskie
teraz czytam "Godziny" w oryginale ogladalam film kiedys, ale ksiazka jeszcze lepsza

*nulka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 23:19   #666
Guarana
Zakorzenienie

OBIECUJĘ, ŻE ZROBIĘ NA TRUSKAWKOWY ZLOT
LIPNA JADŁA, JAK DO MNIE PRZYJECHAŁA TO I WAM DAM.
TYLKO ZRÓBMY TEN ZJAZD
Stary 2009-03-16, 23:19   #667
mmagdaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
to ja robię sałatkę a Ty torcik
Stary 2009-03-16, 23:20   #668
smyk03
Zakorzenienie

Cytat:

Mi nie mówił
ja też oliwki i suszone pomidory uwielbiam, same mogę jeść

WTAJEMNICZYŁAM SIĘ:piw o: klaski:no i tyle

Edytowane przez smyk03
Czas edycji: 2009-03-16 o 23:21
Stary 2009-03-16, 23:21   #669
Reese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *nulka* Pokaż wiadomość
dziekuje Dziewczynki tez sie w nim zakochalam jeszcze tak smiesznie chodzi i "daje glos" piskliwie, taka kulka chodzaca taaak mi przykro bylo dzisiaj wyjezdzac do Wawy ze nie wiem chcialabym sie z nim pobawic a tu dopiero za 2 tyg bede w domku znow

Dziewczynki tak piszecie ze "Zmierzch" super, a ja slyszalam ze to o jakichs wampirach i wilkolakach, to prawda?? a ja strasznie nie lubie takich ksiazek ja lubie takie typowo babskie
teraz czytam "Godziny" w oryginale ogladalam film kiedys, ale ksiazka jeszcze lepsza
Nulaku, to jest piękna i poruszająca historia miłości człowieka i wampira. Naprawdę polecam, fil też obejrzyj, a muzyka

Cytat:
TYLKO ZRÓBMY TEN ZJAZD
zrobimy
Stary 2009-03-16, 23:22   #670
smyk03
Zakorzenienie

Cytat:
TYLKO ZRÓBMY TEN ZJAZD

zróbmy zróbmy
tylko gdzie

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

DOBRANOCKA
Stary 2009-03-16, 23:22   #671
Reese
Zakorzenienie

Cytat:
WTAJEMNICZYŁAM SIĘ:piw o: klaski:no i tyle
Stary 2009-03-16, 23:24   #672
*nulka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Reese Pokaż wiadomość

Torcik bezowy pychota
uwielbiam

Cytat:
TYLKO ZRÓBMY TEN ZJAZD
zrobmy zrobmy

Cytat:
Nulaku, to jest piękna i poruszająca historia miłości człowieka i wampira. Naprawdę polecam, fil też obejrzyj, a muzyka
to moze rzeczywiscie sprobuje? a nuz mnie wciagnie?

Stary 2009-03-16, 23:29   #673
mmagdaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
zróbmy zróbmy
tylko gdzie
może u Guari, a co z tymi tortami będzie się gramoliła

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

jakby ktoś kiedyś wynajmował mieszkanie to ma dobry przykład ogłoszenia

Pokój w mieszkaniu post-studenckim, okolice Zwierzynieckiej

A więc...

Poszukuję czegoś, kogoś na wzór współlokatora - na coś w stylu... bo ja wiem - mieszkania studenckiego. Ja formalnie powinienem być już co najmniej profesorem, doktorem albo innym wampirem, ale użeram się jeszcze tym poprzednim etapem całej zabawy. Dlatego "post-studenckie".

Mieszkanie składa się z dwóch pokojów - większego z aneksem kuchennym, wyjściem na świat (zwanego też gdzieniegdzie "polem", patrz "na pole") i portalem do łazienki - oraz mniejszego. Mniejszego, ale tylko jak na warunki pałacowe - jest to i tak niezłe bydle i spokojnie możnaby tam zmieścić ze 100 osób (80 Amerykanów).

Całość znajduje się w ekskluzywnej kamienicy w centrum miasta, czyt. okolice owianego mgła PRL-owskiej legendy Domu Handlowego Jubilat. Więc jest gdzie zaopatrzyć się w wodę, papu i papier toaletowy. Kamienica znakomicie maskuje swój wykwintny status udając starą ruinę pełna bumelantów. Co prawda ostatnio kilku z nich odleciało do ciepłych krajów (ach, opieka społeczna, czy jak to się zwie), ale przynajmniej dwóch egzystuje sobie w okolicy. To naprawdę poczciwe i niegroźne osoby (szczepione), fani starożytnej muzyki wychwalającej taki tryb życia, której nurt uwidacznia się silnie w twórczości np. kapeli zwanej Dżem - będą w siódmym niebie.

Lokum zaopatrzone jest w wodę. Bieżącą, ale krakowską - więc ja do ust nigdy bym jej nie wziął. Mamy prąd, czasami kopie, ale da się znieść. Jest też Internet. Z kolei bliskie sąsiedztwo Wisły gwarantuje różne bryzy - ergo - w miarę świeże powietrze (jak na plugawy Kraków). W łazience jest pralka, niestety dorosły może mieć problemy ze zmieszczeniem sie w bębnie, "kabina" prysznicowa, a nawet taka muszla, na której się siedzi i z człowieka wychodzą różne złe rzeczy.

Ogólnie jest, jakby to napisał poeta, "nieźle odwalone". Sufit jest wysoko, sprzyja to myśleniu i ciężko na niego napluć. Ściany są otynkowane i pomalowane - nie posiadam niestety stworzonego do odróżniania kolorów mózgu kobiety, więc dla mnie wyglądają ok, nawet w dotyku są "wporzo".

Haracz, który płacimy właścicielom kamienicy - złowieszczej korporacji w której znikają ludzie i która planuje opanować świat ("pole")- prezentuje się następująco: czynsz 450 zł + opłaty. Możliwe, że ten zmaleje do 425 zł przez pierwsze sześć miesięcy roku bieżącego (jeśli tylko nasz Administrator wejdzie pewnej, głaszczącej kota, osobie odpowiednio głęboko w miejsce, gdzie plecy tracą to i owo). Opłaty to 60 zł daniny na Internet (pozwala na skuteczne mordowanie ludzi w grach sieciowych, więc jest ok) - daninę tę dzielimy na cztery, co zaokrągla się do 15 PLN. Do tego w zimie czasami grzeję, by zupa nie zamarzła, a także nałogowo używam prądu. Z 50 złociszy miesięcznie trzeba w najbardziej krytycznych miesiącach z kieszeni wysupłać.

Wychodzą więc kwoty relatywnie: niemałe, albo groszowe - jeśli spojrzeć przez pryzmat wszystkich mieszkaniowych atrakcji.

W obliczu czego - ucieszyłbym się niezmiernie z osoby potrafiącej pozyskiwać już mamonę. Czasami trza tu w coś zainwestować (np. w srajtaśmę) i byłoby mi miło w sposób niewysłowiony, gdyby ten wydatek złączył nas i tylko wzmocnił naszą przyjaźń.

Sam jestem osobą odrobinę ekscentryczną. Pracuję w sposob nienormowany, brnę w te dzienne studia - na mieszkaniu bywam więc nieregularnie, jednak w praktyce - mimo wszystko często.

Przede wszystkim nie chciałbym zamieszkać z idiotą i niemową. Stukroć bardziej wolę, a masochistą nie jestem, usłyszeć słowo-klucz "k***a", zostać uderzonym w gębę i wysłuchać bolesny monolog dotyczacy kontrowersyjnego tematu (np. "czemu nie zamykasz drzwi jak wychodzisz!") - niż użerać się z kimś skrywającym swoje mroczne myśli w najdalszych czeluściach umysłu. Miło byłoby też, gdyby trafił się ktoś nie będący nudziarzem. Zabawy z bronią, pirotechniką, sportami ekstremalnymi, skłonność do podróży, poszukiwań świętych Graali, zginania łyżeczek, wysyłania pieniędzy Ojcowi z Torunia, wyciągania ludzi z Matriksu, bycie osobą, o której małe, zielone karły mówią "Moc jest w nim silna" - właściwości to bardzo w tych ścianach cenione.

Siłą rzeczy będziemy na siebie wpadać, więc zależy mi, by były to chwile przepełnione "dobrą karmą". Nie mam absolutnie żadnych preferencji co płci, koloru skóry, wyznania i jak tam jeszcze się ludzików szufladkuje. Możesz zabijać koziołki, sypiać z Madonną, kroić psychopatów na plasterki, te pakować do foliowych worków, wypływać swoją łodzią na ocean i wyrzucać - póki nie śmierdzi i jest posprzątane - cacy.

Jeśli byłoby coś, czego niestety nie przepuszczę przez mój system kontroli jakości - będzie to bycie tzw. gejem. Niestety - chodzi tylko o mój komfort psychiczny. Takie tam zboczenie - proszę o tolerancje dla niego.

Omawiane cudo będzie do wzięcia od końca lutego, jak tylko "mój były" teleportuje stąd swoje rzeczy.

Wszelkich informacji udzielam pod numerem telefonu: 000-000-000; numerem komunikatora gg: 000000; adresem emaliowym: xxx@o2.pl.

Pozdrawiam,
Stary 2009-03-16, 23:30   #674
*nulka*
Zakorzenienie

mykam spac Lalcie, juz dzisiaj nie dam rady nic wiecej nadrobic bo padam...

slodkich bezowych snow do juterka

Stary 2009-03-16, 23:34   #675
Reese
Zakorzenienie

Cytat:

popieram
Stary 2009-03-16, 23:34   #676
Guarana
Zakorzenienie

Cytat:
to ja robię sałatkę a Ty torcik
Zgoda

Cytat:
WTAJEMNICZYŁAM SIĘ:piw o: no i tyle

Ja wkrótce zapuszczę korzonki

Cytat:
zróbmy zróbmy
tylko gdzie
Obojętnie, tylko zróbmy
Stary 2009-03-16, 23:36   #677
mmagdaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Obojętnie, tylko zróbmy
w tajnym głosowaniu padło na Ciebie
Stary 2009-03-16, 23:37   #678
Guarana
Zakorzenienie

Cytat:

Może być u mnie

Ogłoszenie za długie, zmęczyłam się - jestem po kilku drinkach - jutro przeczytam jeszcze raz Ale z takim gadułą nie chciałabym zamieszkać
Stary 2009-03-16, 23:37   #679
*nulka*
Zakorzenienie

Cytat:
Pokój w mieszkaniu post-studenckim, okolice Zwierzynieckiej

A więc...

Poszukuję czegoś, kogoś na wzór współlokatora - na coś w stylu... bo ja wiem - mieszkania studenckiego. Ja formalnie powinienem być już co najmniej profesorem, doktorem albo innym wampirem, ale użeram się jeszcze tym poprzednim etapem całej zabawy. Dlatego "post-studenckie".

Mieszkanie składa się z dwóch pokojów - większego z aneksem kuchennym, wyjściem na świat (zwanego też gdzieniegdzie "polem", patrz "na pole") i portalem do łazienki - oraz mniejszego. Mniejszego, ale tylko jak na warunki pałacowe - jest to i tak niezłe bydle i spokojnie możnaby tam zmieścić ze 100 osób (80 Amerykanów).

Całość znajduje się w ekskluzywnej kamienicy w centrum miasta, czyt. okolice owianego mgła PRL-owskiej legendy Domu Handlowego Jubilat. Więc jest gdzie zaopatrzyć się w wodę, papu i papier toaletowy. Kamienica znakomicie maskuje swój wykwintny status udając starą ruinę pełna bumelantów. Co prawda ostatnio kilku z nich odleciało do ciepłych krajów (ach, opieka społeczna, czy jak to się zwie), ale przynajmniej dwóch egzystuje sobie w okolicy. To naprawdę poczciwe i niegroźne osoby (szczepione), fani starożytnej muzyki wychwalającej taki tryb życia, której nurt uwidacznia się silnie w twórczości np. kapeli zwanej Dżem - będą w siódmym niebie.

Lokum zaopatrzone jest w wodę. Bieżącą, ale krakowską - więc ja do ust nigdy bym jej nie wziął. Mamy prąd, czasami kopie, ale da się znieść. Jest też Internet. Z kolei bliskie sąsiedztwo Wisły gwarantuje różne bryzy - ergo - w miarę świeże powietrze (jak na plugawy Kraków). W łazience jest pralka, niestety dorosły może mieć problemy ze zmieszczeniem sie w bębnie, "kabina" prysznicowa, a nawet taka muszla, na której się siedzi i z człowieka wychodzą różne złe rzeczy.

Ogólnie jest, jakby to napisał poeta, "nieźle odwalone". Sufit jest wysoko, sprzyja to myśleniu i ciężko na niego napluć. Ściany są otynkowane i pomalowane - nie posiadam niestety stworzonego do odróżniania kolorów mózgu kobiety, więc dla mnie wyglądają ok, nawet w dotyku są "wporzo".

Haracz, który płacimy właścicielom kamienicy - złowieszczej korporacji w której znikają ludzie i która planuje opanować świat ("pole")- prezentuje się następująco: czynsz 450 zł + opłaty. Możliwe, że ten zmaleje do 425 zł przez pierwsze sześć miesięcy roku bieżącego (jeśli tylko nasz Administrator wejdzie pewnej, głaszczącej kota, osobie odpowiednio głęboko w miejsce, gdzie plecy tracą to i owo). Opłaty to 60 zł daniny na Internet (pozwala na skuteczne mordowanie ludzi w grach sieciowych, więc jest ok) - daninę tę dzielimy na cztery, co zaokrągla się do 15 PLN. Do tego w zimie czasami grzeję, by zupa nie zamarzła, a także nałogowo używam prądu. Z 50 złociszy miesięcznie trzeba w najbardziej krytycznych miesiącach z kieszeni wysupłać.

Wychodzą więc kwoty relatywnie: niemałe, albo groszowe - jeśli spojrzeć przez pryzmat wszystkich mieszkaniowych atrakcji.

W obliczu czego - ucieszyłbym się niezmiernie z osoby potrafiącej pozyskiwać już mamonę. Czasami trza tu w coś zainwestować (np. w srajtaśmę) i byłoby mi miło w sposób niewysłowiony, gdyby ten wydatek złączył nas i tylko wzmocnił naszą przyjaźń.

Sam jestem osobą odrobinę ekscentryczną. Pracuję w sposob nienormowany, brnę w te dzienne studia - na mieszkaniu bywam więc nieregularnie, jednak w praktyce - mimo wszystko często.

Przede wszystkim nie chciałbym zamieszkać z idiotą i niemową. Stukroć bardziej wolę, a masochistą nie jestem, usłyszeć słowo-klucz "k***a", zostać uderzonym w gębę i wysłuchać bolesny monolog dotyczacy kontrowersyjnego tematu (np. "czemu nie zamykasz drzwi jak wychodzisz!") - niż użerać się z kimś skrywającym swoje mroczne myśli w najdalszych czeluściach umysłu. Miło byłoby też, gdyby trafił się ktoś nie będący nudziarzem. Zabawy z bronią, pirotechniką, sportami ekstremalnymi, skłonność do podróży, poszukiwań świętych Graali, zginania łyżeczek, wysyłania pieniędzy Ojcowi z Torunia, wyciągania ludzi z Matriksu, bycie osobą, o której małe, zielone karły mówią "Moc jest w nim silna" - właściwości to bardzo w tych ścianach cenione.

Siłą rzeczy będziemy na siebie wpadać, więc zależy mi, by były to chwile przepełnione "dobrą karmą". Nie mam absolutnie żadnych preferencji co płci, koloru skóry, wyznania i jak tam jeszcze się ludzików szufladkuje. Możesz zabijać koziołki, sypiać z Madonną, kroić psychopatów na plasterki, te pakować do foliowych worków, wypływać swoją łodzią na ocean i wyrzucać - póki nie śmierdzi i jest posprzątane - cacy.

Jeśli byłoby coś, czego niestety nie przepuszczę przez mój system kontroli jakości - będzie to bycie tzw. gejem. Niestety - chodzi tylko o mój komfort psychiczny. Takie tam zboczenie - proszę o tolerancje dla niego.

Omawiane cudo będzie do wzięcia od końca lutego, jak tylko "mój były" teleportuje stąd swoje rzeczy.

Wszelkich informacji udzielam pod numerem telefonu: 000-000-000; numerem komunikatora gg: 000000; adresem emaliowym: xxx@o2.pl.

Pozdrawiam,
Madziu, chcesz sie tam zglosic??

padlam....

Stary 2009-03-16, 23:38   #680
Guarana
Zakorzenienie

Cytat:
w tajnym głosowaniu padło na Ciebie
Zgoda, ale dopiero jak wrócę z Krakowa.
Stary 2009-03-16, 23:39   #681
mmagdaa_p
Zakorzenienie

no a jakże razem z Tobą Anusiu

ewakuuję się do łoża jeszcze twój styl sobie przeczytam

dobranoc, pchły na noc
Stary 2009-03-16, 23:41   #682
Reese
Zakorzenienie

Cytat:
Może być u mnie
Cytat:
Zgoda, ale dopiero jak wrócę z Krakowa.
Jak to z Krakowa? Wybierasz sie tutaj?
Stary 2009-03-16, 23:43   #683
Guarana
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to z Krakowa? Wybierasz sie tutaj?
Póki co nie planuję

Edytowane przez Guarana
Czas edycji: 2009-03-16 o 23:44
Stary 2009-03-16, 23:45   #684
Reese
Zakorzenienie

Cytat:
Póki co nie planuję

Stary 2009-03-16, 23:46   #685
Guarana
Zakorzenienie

Cytat:
Też Cie kocham
Stary 2009-03-16, 23:57   #686
Reese
Zakorzenienie

Cytat:
Też Cie kocham
Lipczak będzie zazdrosny
Stary 2009-03-17, 00:07   #687
Guarana
Zakorzenienie

Cytat:
Lipczak będzie zazdrosny
Musi z tym żyć
Znowu każe nam edytować posty
Stary 2009-03-17, 00:09   #688
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Cytat:

obawiam się że nie przebrnęłabym takiej książki po angielsku Szkoda bo w Polsce faktycznie marny wybór
?
Ksiazki z serii True Crime nie sa wcale takie trudne. Moj angielski wcale nie jest dobry, ale ksiazki idą mi calkiem dobrze. Byle nauczyc sie typowego slownictwa dla takich ksiazek czyli (np. uduszenie, utopienie, sledztwo, poszlaki, alibi itp itd) i wtedy bedzie juz latwiej!.
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 00:23   #689
Reese
Zakorzenienie

Cytat:
Musi z tym żyć
Znowu każe nam edytować posty
ulegniesz jej naciskom?

Cytat:
Napisane przez Hawa Pokaż wiadomość
Ksiazki z serii True Crime nie sa wcale takie trudne. Moj angielski wcale nie jest dobry, ale ksiazki idą mi calkiem dobrze. Byle nauczyc sie typowego slownictwa dla takich ksiazek czyli (np. uduszenie, utopienie, sledztwo, poszlaki, alibi itp itd) i wtedy bedzie juz latwiej!.
może i racja Ale najpierw podciągnę swój angielski, teraz mam na to czas
Stary 2009-03-17, 00:47   #690
Guarana
Zakorzenienie

Cytat:
ulegniesz jej naciskom?
No coś Ty??? Nie jestem taka łatwa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości