![]() |
#961 |
never say no to panda
|
Dot.: Ostatnio testowałam cz.II
właśnie paczkonosz przyniósł: DK Essence Lavender - szybkość, z jaką ten zapach na mnie ewoluuje, jest niesamowita. Na dzień dobry powitał mnie zapach rodem z babcinej szafy - charakterystyczny aromat woreczków wypełnionych lawendą. Natychmiast jednak zostaje zastąpiony lawendą męsko-kolońską, co jest już dla mnie mniej przyjemne, ale do wytrzymania. Na szczęście ten etap trwa 1-2min, po czym wychodzi cały urok Lavenderki - świeżo zerwane 'gałązki' lawendy z dodatkiem aromatycznych ziół i odrobiną czegoś drzewno-kadzidlanego (ale dosłownie kapką wyczuwalną daleko, daleko w tle).
Jeden jedyny minus - Lavenderka jest straszliwie bliskoskórna w tym ostatnim, najpiekniejszym etapie ![]() muszę wypróbować polecanego połączenia z Labdankiem, może wzmocni ją nieco... albo stłumi.
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
Testowałam Twilight z nowej serii SJP "Lovely Collection".
Nastawienie było raczej neg, bo buteleczki paskudne i nie lubię jak od razu w serii wychodzi 3 zapachy - a zapach mnie naprawdę urzekł. Nieskomplikowany, jakieś 2-3 kwiaty - ale naprawdę piękny. Pozostałych na razie nie tykałam. Czy do Pl dotarła już ta seria? |
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
Muszę sprawdzić 2 pozostałe, ale dziś już nie mogłam bo nic nie czułam
![]() Wiecie co, ta seria ma kompletnie bezsensowne ceny: 30 ml za 34 euro, 75 ml za 41 euro i kasetka na biżuterię gratis...czy to ma zniechęcić ludzi do kupowania 30 ml??? Sprawdzałam w 2 perfumeriach, wszędzie ta sama historia... |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Zadomowienie
|
Dzis pstryklasm sobie na nadgarstek Aliena i............. juz mam kolejna zachcianke
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Początek śliczny, czuję tylko drobny ślad klasyka w tle, na czele cytrusy, lekka słodkość, klasa. Później (co w tym wypadku znaczy: po kilku minutach) niestety następuje faza aldehydowo-mydlana, nie tak zabójcza jak w klasyku, ale i nie bardzo przyjemna dla mojego nosa (i obawiam się, że dla głowy też - mam wrażenie, że przyczynił się do mojego obecnego bólu głowy). Baza podoba mi się bardzo, choć muszę się wwąchiwać w nadgarstek (pewnie przy drobnych porządkach się zapach zmył). Na pewno jest miękka, słodka, z wanilią. Na pewno będę próbować jeszcze, bo coś mnie w tym zapachu przyciągnęło i ciekawa jestem jak nosiłby się globalnie.
![]() |
#967 |
Rozeznanie
|
Dzongkha....nuta tytoniowa i waniliowa...
![]() |
#968 |
Zakorzenienie
|
Jadore L`eau
Kolejna już werska tego zapachu... Wedlug mnie z klasyka nie zostało nic.. Czuć za to mocną, intensywną magnolię. Pachnie ladnie, kwiatowo, kobieco.... Ale to chyba za mało by zauroczyć.. |
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie Harajuku...pojawiły się u mnie kartoniki z próbkami o których wspominała Hawa i rzetelnie, od 3 dni, testuję. I nadal nic w nich nie widzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Zadomowienie
|
Wczoraj miałam okazje odwiedzić perfumerię, a że nie wiem kiedy mi się uda znowu to się nie mogłam nawąchać, aż mi nos całkiem odmówił posłuszeństwa
![]() psikałam przeważnie na papierki i po tych lichych testach: Lolitka klasyczna - ładna ale nie dla mnie, poczułam jabłko a potem wybiła mi się jakaś lekko mydlana nuta. Źle by mi się nią pachniało. Shalimar - toż to benzyna we flakoniku ![]() eLka lolity - ta mi się podoba, wydaje mi się taka dymna... Czuję, że się może z tego wywiązać historia miłosna, ale najpierw się zaopatrzę w próbkę, co by pogłębić testy. Kenzo Le Monde Est Beau po minucie miałam wrażenie, jakby ktoś miętolił w palcach igły z choinki... Więcej zapachów nie pamiętam ... na razie. Ach były jeszcze testy Dolce Vity - ale jeszcze nic nie powiem...
#971 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Zakorzenienie
|
ostatnio Aqua Allegoria Pamplelune i za nic nie czuję tych sławnych kocich siuśków,chociaż jestem posiadaczką dwóch siuskających kociaków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj wzięłam się za testy Aziyade Parfum d'Empire. Zapach zupełnie inny od znanych mi wcześniej zapachow tej marki - kojarzy mi się z gumą balonową, ma w sobie też posmak żelkow (ale tu moglam się zasugerować opinią Favkes). Ogólnie zapach bardzo miły, słodki, ale nie z gatunku wykręcających zęby. Mam wrażenie, żę w dużej ilości móglby byc nie do zniesienia
![]()
#974 |
BAN stały
|
Ponawiam testy Ogródka Śródziemnomorskiego.
Już mnie nie odrzuca tak jak kiedyś, a nawet... Czy słusznie mam skojarzenia z Jaisalmerem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#976 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- o własnie,właśnie- dokładnie -Maggi!
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
Przyleciała do mnie Celine Oriental Summer i za chwilę odleci. Takie nadzieje z nią wiązałam... Że słodka będzie, że plastikowa jak Rush. A tu pupcia
![]() ![]()
#979 |
Zakorzenienie
|
Z kolei trzeci Ogródek, ten Apres la Mouisson, pachniał jak zupka warzywna. I to chyba nawet nie zupajuz ugotowana, bo mogłabym sie przynajmniej oblizać. Jak taki wywar na zupę. Sabbath okresliła kiedyś Mechant Loup "wywarem z psich kostek" czy jakoś tak - toskojarzenie pasuje jak ulał własnie do Pomonsunowca
![]() A epokę że wszystko pachniało mi przyprawami i maggi miałam zupelnie niedawno. Z tego powodu pozbyłam się UbV, bo on w ogóle jest lekko przyprawowy, a potem to już ten nawal przypraw zaczął mnie tak wnerwiac, że nie dalam rady... Poszłam kiedys do perfumerii i zapodalam sobie na łapę L'Eau par Kenzo czy Miracle, myśląc, że jak jeszcze tutaj poczuję maggi, to naczy, że kiepsko ze mną ![]() ![]()
![]() |
#980 |
grozi wypollizowaniem
|
edit- nie tenwątek
#981 |
Zadomowienie
|
Dziś w drodze do domu, zboczyłam do SP i przetestowałam (któryś raz )Dior Addict. Niestety. Wciąż nie wiem, czy przeszkadza mi nuta jakby, zielonych, mokrych badyli, czy ponury, granatowo-zielony kolor jaki w mojej wyobraźni wywołuje, czy diorowata elegancja.
#982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozostał Monsunowy,do którego (raczej) nigdy się nie przekonam. Zapodaje on zgniłym mango... ![]() Dziś solidnie, globalnie przetestowałam Printemps Micallefa (mojego niechcieja, awersanta od czasu zakupu...) Zapach idealnie pasuje mi do takiej scenerii: biurko z ciemnego drewna i masywne krzesło, drewniana podłoga, wielkie okno z odgarniętymi na bok puszystymi, ciemnymi zasłonami, na biurku pękaty wazon z bukietem delikatnych, bladoróżowych róż, puszka z tytoniem, dobra książka a za oknem wybujała, dzika zieleń angielskiego ogrodu zaraz po wiosennym deszczu... ![]() Najbardziej zaskoczyła mnie ta aromatyczna, dymna nuta, której przedtem nie wyczuwałam. Ni to tytoń ni to herbata? Róża w takiej oprawie, to coś niespotykanego! I się w końcu przekonałam do niechcianej Wiosny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dlatego nie piszę na razie nic ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 |
grozi wypollizowaniem
|
888 cdg
![]() nawet nie wiem co powiedzieć ![]()
#985 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() obecnie nasza milosc kwitnie i nie zapowiada sie, zeby miala sie skonczyc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Przyczajenie
|
Ja ostatnio testowałam Guerlain My Insolence i jest zachwycona tym zapachem. Muszę go zdobyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
grozi wypollizowaniem
|
nie moge rozgryźc tego zapachu, rozłożyć na jakies nuty. Ale spróbuję coś mniej więcej...
Jest potwornie ostry i gorzki i słodkawo-chemiczny jednocześnie- tak jak mocno "perfumowane "proszki do prania. Jak dla mnie zdecydowanie męski i kojarzy się z bogatym i zepsutym facetem ![]()
#989 |
Zadomowienie
|
o qrde! muszę go przetestować
![]() jestem pod wrażeniem, dawno nie czytałam tak sugestywnej opinii na temat perfum ![]() Edytowane przez selya Czas edycji: 2009-03-17 o 10:17 Powód: dopisem |
![]() ![]() |
![]() |
#990 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.