![]() |
#2101 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
![]() a kikuś, Twoje P śliczne ![]() ![]()
![]() |
#2102 |
Zakorzenienie
|
Rrrrrr
śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrąb pszennych, wieśniak lekki, big jabłko, cynamon) II śniadanie: coś a'la deserek belriso ![]() Obiad: 6 kotletów sojowych gotowanych w bulionie, 30 dag kaszy gryczanej, fura surówki (kapusta, marchew, cebula, koperek, natka pietruszki, oliwa z oliwek) Podwieczorek: 2 zawijasy z sałaty, szynki drobiowej, papryki i ogórka kiszonego; garść orzeszków arachidowych Kolacja: rybka gotowana na parze (ok.150 g); brokuły w sosie czosnkowym (z jogo naturalnego)
#2103 |
Przyczajenie
|
Dobra, pora sie za siebie wziac (: bo chce mieć dzieci.
P: Ś ![]() 2Ś: Activia truskawkowa, kawa z mlekiem, 3bit jabłko x 2, herbata owocowa O ![]() P:Kawa z mlekiem, paczka(150 g ![]() K: Jogobella ze zbozem, kromka razowca z maslem orzechowym, baton musli jablkowo-cynamonowy Czuję, że pęknę.
#2104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2105 |
Konto usunięte
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
Mongan, dziękuję za ocenę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a co u Toffiiiiiiiii ![]()
![]() |
#2107 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Wracam po dłuuugiej nieobecności. Czas na Rrrrrrrrr.
1. jajecznica z 2 jajek + pieczarki + grahamka + kilka rzodkiewek 2. wieśniak 0% + duża garść słonecznika + jabłko 3. znów wieśniak 0% (pustki w lodówce i dlatego powtórka) +grahamka+ rzodkiewki 4. warzywa z patelni (mrożonka) + kilka plastrów wędliny drobiowej 5. 125 gr twarogu chudego z odrobiną kakao. miedzy 4 a 5 posiłkiem godzinka w siłowni (rower, bieżnia itp). Mogę prosić o ocenę? Chciałabym się upewnić, że nie wypadłam z rytmu, a na wasze wsparcie mogę zawsze liczyć. Z góry wielkie dziękuję.
![]() |
#2108 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() Od kilku dni tu nie zaglądałam, dlatego na początku dziękuję IZIE za ocenkę jadłospisów ![]() Bylam na 3 dniowej wycieczce i miałam dość duży kłopot z utrzymaniem RRR. Na śniadanko musiał być biały chlebek (jadłam 2 kanapki) z białym serem wędlina i pomidorem. Drugie śniadanko to wafle ryżowe z jabłkiem, czasem dwa jabłka. Najgorzej z obiadokolacja - wazowka zupy i drugie danie, jadłam bez ziemniaków z duza ilością surówki, ale podejrzewam ze to mięso bylo smażone lub pieczone na tłuszczu... :/ ale co zrobić... nie miałam innej możliwości. Wieczorem w ramach integracji... winko półwytrawne :/ eh... mam nadzieje ze taki weekend nie zniszczył dotychczasowej pracy i mojego wytrwałego RRR. W każdym razie dziś poniedziałek, wracam do swojej dietki. Moje dzisiejsze RRR: I: owsianka z 3 łyżek płatków owsianych, szklanka mleka, jabłko starte, łyżka dżemu bez cukry, 1 daktyl, 50g chudego twarogu, łyżka cynamonu i kakao. przekąska: kilka pistacji II: pół grahamki, banan III: druga polowa grahamki posmarowana serkiem homo naturalnym IV: 100 g makaronu razowego z twarogiem. Twaróg: pół kostki białego chudego sera, duża łyżka homo naturalnego, 100g mleka 0,5%, starte jabłko, 1/4 banana, łyżeczka dżemu bez cukru, cynamon i kakao. V: serek wiejski lekki, 6 sztuk makaroniku z obiadu. będę wdzięczna za ocenę jadłospisu, czy takie danie na obiad może być na RRR? pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Toffiee przeżywa chwilowy kryzys, ale się nie poddaje i walczy. A Wy jesteściecudwone, niezwyciężone i wogole kompleksy mam przy Was ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Zakorzenienie
|
Warzywka do obiadu były w sosie i to całkiem sporo-wyczułam marcherwke, ananasa, papryke. A białkowe niedobory nie wiem jak uzupełniać. A nie chce codziennie jeść ryb. Tak to jest jak się jest wege.
![]()
![]() |
#2111 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2112 |
Przyczajenie
|
Jestem tu nowa i jako,iż chciałabym przestawić się na bardziej zdrowy tryb jedzenia i przy okazji zrzucić kilka kg,chciałabym byście mi w tym pomogły.Kompletnie nie orientuję się w tym co powinno się kiedy jeść jeśli chodzi o białka,itp. Do tej pory jadłam w biegu co było pod ręką byle tylko się 'zapchać'.Teraz chciałabym zmienić swoje nawyki i zacząć normalnie,zdrowo jeść
![]() ![]() Tak,więc moja dzisiejsza rozpiska ![]() I - bułka wieloziarnista+ polędwica sopocka+papryka II - 7 pierogów z mięsem (musiałam ostatecznie wyczyścić lodówkę zanim wybrałam się na zakupy spożywcze) III - znowu bułka wieloziarnista+polędwica sopocka,ale tym razem z pomidorem i szczypiorkiem W miedzyczasie był jeszcze batonik muesli z orzechami, 1/3 jogurtu pitnego naturalnego, trochę mixu sałatkowego z 2 łyż. jogurtu naturalnego i garść migdałów.. No i oczywiście 3 kawy i 2 zielone herbaty. Ok,czekam na wskazówki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Zadomowienie
|
Moje U ;-)
Ś: Duża ciabata grubo posmarowana masełkiem,jedna kroma z serem żółtym+pomidorek i ogór zielony,drugaz wędzonką krotoszyńska i keczupem jabłko O: Farffale ze smażonymi pieczarkami,cebulą pomidorami suszonymi posypane obficie parmezanem i bazylią P: 100g suszonych fig K: warzywka na patelnie ok 100g w sosiezrobionym z łyżeczki miodu i musztardy francuskiej W ciągu dnia: 3 pierniczki,ciastko owsiane z orzechami,pomarańcz, cukierasy nimm2,trochę wyjadłam powideł węgierkowych i masła orzechowego ![]() ![]() I jak?? ![]()
![]() |
#2114 |
Zakorzenienie
|
R
![]() ŚI: Grahamka z homo naturalnym, połowa z szynką połową pomidora i szczypiorkiem, połowa z plastrem żółtego sera (och jak go dawno nie jadłam) i połową papryki. Kiwi i mandarynka. Kawa z mlekiem i łyżeczką cukru. ŚII: Kromka ciemnego, dwa plastry chudego twarogu, pół pomidora, cebula. O: Cycek kurzy duszony z pieczarkami na teflonie bez tłuszczu, sałatka z pomidora, oliwek i cebuli z odrobiną przyprawy do sałatki greckiej i łyżeczną oliwy z pestek winogron. P: Mały kefir, dwa zawijańce - liść sałaty, plaster polędwicy z indyka, pasek papryki, zioła. K: lekki wieśniak z ogórkiem konserwowym i cebulą. + woda, herbaty, kawa z łyżeczką cukru i mlekiem (ok. 14). Poproszę o ocenę!
![]() |
#2115 |
Zadomowienie
|
R
śn: omlet z 3 jaj z ziołami prowansalskimi, po 2 plasterki szynki indyka i serka fit II śn: grahamka z szynką z indyka, plasterkiem serka fit, papryką, ogórkiem III śn: jogurt naturalny z garścią nerkowców i garścią orzeszków ziemnych solonych - wieeem, ale jestem uzależniona od tego zestawu ;p ob: pierś z kurczaka, pół szklanki pełnoziarnistych świderków, niestety gotowy sos do spaghetti kol: wieśniak ze szczypiorkiem i pomidorem I jak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2116 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za ocenkę
![]() Słodziku używam okazjonalnie, więc myślę, że w śladowych ilościach nie jest w stanie mi zaszkodzić ![]() ![]() ![]() ![]() A rybka... Rybka wyłowiona wprost z zamrażarki- tyle jestem w stanie o niej powiedzieć ![]() ![]()
#2117 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2118 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry RRRrrrrrrrr
S pol serniczka SB,pomarancza, kawa Inka z mlekiem przekaska jablko duze+kostka czarnej czekolady 70% kakao+redbull bez cukru(wiem,ze brak bialka ale przed okresem mnie na slodkie wzielo..) lunch bulka pelnozioarnista + Danio z papryka i oliwkami + pol duzzj czerwonej papryki + 4 pomidorki + 2 marchewki sporo przekaska tortilla z salata i plastrem serka odtluszczonego obiadokol. bedzie zupa z fasoli i jajko na twardo z warzywami w occie.
#2119 |
Zadomowienie
|
Funky87, dziękuję za ocenę
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2120 |
Raczkowanie
|
Syb dziękuję za ocenę mojego RRR
![]() RRR dzisiejsze I: owsianka: 3 pełne łyżki płatków owsianych, mleko 1,5% szklanka, jabłko, ½ pomarańcza, 60g serka białego wiedeńskiego, łyżka cynamonu i kakao, 1 daktyl suszony. II: 2 kanapki z czerstwego chleba orkiszowego z serkiem homo naturalnym, polędwicą, serem białym wiedeńskim, pomidorem i ogórkiem zielonym. III: naleśniki z serem ciasto (300kcal – 4 sztuki, zjadłam 3 sztuki- 225kcal) 40g mąki żytniej razowej 117,5kcal 20 g mąki tortowej 69,6kcal pół szklanki mleka 1,5% , jajko ser: 100g sera białego chudego, duża łyżka homo naturalnego,trochę mleka, trochę startego jabłka, troszkę dżemu bez cukru, cynamon, odrobina kakao ciemnego. (nie wiem ale z 150kcal mógł ten ser mieć? ) naleśniki smażyłam na teflonie który posmarowałam odrobinka oliwy z oliwek. Wyszły pycha ![]() na deser 1/2 pomarańczy -> to co zostało z II śniadanka. IV: ½ dużej papryki czerwonej, kilka orzechów włoskich i pestek słonecznika z serkiem homo naturalnym 100g V: sałatka: pomidor, ogórek zielony, cebula, 2 plastry polędwicy pokrojone, łyżka jogurtu naturalnego O ocenkę jadłospisu bardzo uprzejmie proszę ![]() pozdrawiam ![]() Edytowane przez la novia Czas edycji: 2009-03-17 o 15:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Raczkowanie
|
dziękuję za ocenę mojego wczorajszego menu
![]() 7.30 - grahamka + jedno jajko na twardo i jedno białko, papryka i rzodkiewki. 11.00 - wieśniak 3% + papryka + rzodkiewki + duza garsc słonecznika 13.30 - wieśniak 3% + grahamka + papryka i rzodkiewki + duuuze jabłko. 17.00 - krupnik (ziemniaki i marchewke oddałam mężowi, ja zjadłam kawałek kurczaka gotowany z zupy + talerz zupy). 20.00 - tuńczyk wsw z ogórkiem kiszonym i cebulka. Dziewczyny nie piszę gramatry itp bo po pierwsze nie wiem, po drugie jem tyle ile dam radę (nie napycham się), ale też nie są to śladowe ilości. Co poprawiamy? ![]()
------------------------------- Od Jutra Ideal Edytowane przez syb Czas edycji: 2009-03-17 o 16:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Raczkowanie
|
to może ja wkleję swoje wczorajsze P szkolno-kinowe:
Iśn: owsianka na mleku 3,2% z budyniem krówkowym, mieszanką studencką, rodzynkami, daktylami i suszonymi morelami + wkrojony wielki banan i 2 łyżki nutelli; prince polo xxl orzechowe, 2 mandarynki IIśn: 1. wieeelka kanapka big king (podwójna grillowana wołowina, podwójny ser, ogórki, sałata, cebula, kukurydza, sos majonezowy), 0,5l fanty - wieki nie jadłam fast foodów i nie piłam słodkich napojów gazowanych ![]() 2. popcorn, lays'y fromage, draże kokosowe, michałki, orzeszki w karmelu, duużo 7 days mini choco, nachos z sosem salsa, pączek z budyniem, m&m's z orzechami laskowymi, duży kubuś malinowy ![]() o: zabielana zupa pomidorowa z natką pietruszki, ogromem ryżu (w sumie, to więcej ryżu niż zupy) i mięchem; talerz spaghetti bolognese z furą tartego sera i dodatkowym keczupem; 2 szklanki kompotu wiśniowego d: ciastko orzechowe z kremem, paczka pierników w czekoladzie, mocne kakao na mleku 3,2% z pianką p: knedle ze śliwkami i twarogiem polane śmietaną z cukrem waniliowym i miodem k: bagietka 150g z masłem, pasztetem, pomidorem, majonezem i szczypiorkiem; duża makrela wędzona + kawał łososia w cieście; kroma chleba razowego z masłem, almette i ogórkiem; herbata z cytryną i cukrem danio biszkoptowy z wkruszonymi biszkoptami, bezami i śliwkami w czekoladzie; kawał sękacza ![]() ...a dzisiaj jeszcze bardziej ciągnie mnie do słodkiego, w ogóle nie mogę przestać jeść. chyba okres się zbliża (teoretycznie powinien mnie odwiedzić jutro ![]()
![]() |
#2123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() i napisze jeszcze raz, jestes wielka Kasiu ![]()
![]() |
#2124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2126 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() co do pytań, to: 1. owsianę gotuję na mleku, gęęęstą i papkę, bo taką najbardziej lubię. dorzucam banana i grzeję dalej. w międzyczasie gotuję mleko na budyń (w przepisie jest 0,5l mleka, ale ja daję troszkę mniej, bo lubię gęsty). zawsze gotuję na mleku 3,2%, dodaję masło (ukochane tłuuuszcze ![]() ![]() ![]() 2. co do knedli, to niestety kupne, bo świeżych owoców jeszcze nie ma (a czekam z niecierpliwością ![]() ![]() 3. a w kinie się dzieliłam, aż taka okropna nie jestem ![]() ![]() ![]() ściskam Cię cieplutko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2127 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A u mnie dzisiejsze U: 1:Bułka mleczna z miodem, serek homo Vitello kokosowy,pomarańcza,kawa 2:Jogurt pitny kawowy,banan,pomarańcza 3:Klopsiki w sosie pieczarkowy, dużo ziemniaczków z koprem,marchewka z groszkiem Po:Capuccino brandy i batonik cini-minis 4:2kromki chleba z masłem orzechowym i dżemem borówkowym(kocham dżemy ![]() 5:Racuchy z jabłkami i cukrem pudrem(takie jakieś pokraczne wyszły, ale pyszneeeeeeeee) chyba 10 pochłonęłam --- Pełna jestem , ale miejsce na jabuszko sie znajdzie ![]()
![]() |
#2128 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i moje U: 1.buła razowa 100 gramów posmarowana majonezem z jajkiem, 4 plastrami szynki i sałaatą, kawa z mlekiem 2. dwie kromki razowca z masłem orzechowym, jabłko 3.1,5 kotleta mielonego, ziemniaczki, surówka z marchwi po: dwie słabe kawy cykoriowe z mlekiem 4.serek vitello kokokosowy z dosypanymi kilkoma łyżeczkami musli, pomarańczka 5 ( będzie, siedzi w piekarniku) 3 płaty okonia w przyprawach, kromka razowca z masełkiem,
175, 83/62/89 Edytowane przez gorzkakawa Czas edycji: 2009-03-17 o 19:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Konto usunięte
|
P (pierwszy raz po długiej przerwie
Iśn: 2 kanapki z żółtym serem, 2 z dżemem, 2 z masłem orzechowym, herbata jaśminowa z cukrem. II śn: kanapka - szynka, sałata, ogórek kiszony, biała bułka, masło, Mars, Snickers, woda niegazowana z cytryną - 0,5 l, 0,3 sok pomarańczowy Migdały, 2 łyżki masła orzechowego Ob: duża miska fasolki po bretońsku P: serek bałkański z migdałami K: kanapki z żółtym serem (4) i 2 z masłem orzechowym Do oceny! |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajną masz klasę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.