Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-16, 20:26   #2101
mongan75
Raczkowanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
no to ja też dzisiejszy wkleje:

I mix płatków (duuuużo) z mleczkiem posypane kakaem a jakie płaaatki ;> ?

II big grahamka z posypką sezamową z maslem, wedliną, serem żółtym, jabłko gigant

III cappuccino jacobs milka, banannnnnnn o, jutro u mnie tez bedzie cappucino

IV zupa wielowarzywna zabielana z ryzem, ziemniaczki, buraczki, marchewka z groszkiem, noga z kurczaka i troche wątróbki drobiowej z cebulką wątrobka - podziwiam ze lubisz czy to szkolny obiadek?
d: 3 bit

IV kubek maslanki stracciatella, orzeszki w miodzie jak zdrowo gdzie zanabyłas taka maslanke? smakuje Ci taka? jak dla mnie wszytkie maślanki / jogurty i homo naturalne to taki kwas ale zdrowe sie wydają, chyba zacznę pić jak myslicie dobry moze byc koktajl ma maślance z bananem i miodem ;> ? robiłam z mlekiem i jest pycha.

V trzy kromki żytniego zmaselkiem i wedlina, parówka, keczup mustzrada majonez ;D

dwa jablka, pomarancza standardzik

a kikuś, Twoje P śliczne oby udało sie dobic znowu do tych 50 i zeby stresow mniej było a przy wadze 50kg bmi masz juz w normie? sama ustaliłas sobie taki limit?
Stary 2009-03-16, 20:31   #2102
Limonka1987
Zakorzenienie

Rrrrrr

śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrąb pszennych, wieśniak lekki, big jabłko, cynamon)
II śniadanie: coś a'la deserek belriso Wieśniaczek lekki ze słodzikiem, łyżeczką kakao i 3 czubatymi łyżkami ryżu brązowego; szklanka soku marchwiowego jednodniowego
Obiad: 6 kotletów sojowych gotowanych w bulionie, 30 dag kaszy gryczanej, fura surówki (kapusta, marchew, cebula, koperek, natka pietruszki, oliwa z oliwek)
Podwieczorek: 2 zawijasy z sałaty, szynki drobiowej, papryki i ogórka kiszonego; garść orzeszków arachidowych
Kolacja: rybka gotowana na parze (ok.150 g); brokuły w sosie czosnkowym (z jogo naturalnego)
Stary 2009-03-16, 20:36   #2103
stesy
Przyczajenie

Dobra, pora sie za siebie wziac (: bo chce mieć dzieci.

P:

Świe kromki razowca, serek wiejski, dorsz wędzony, przyprawy, herbata zielona, pare sezamków, baton cini-minis

2Ś: Activia truskawkowa, kawa z mlekiem, 3bit

jabłko x 2, herbata owocowa

Ouuża noga pieczona kurczaka, suruwka z kapusty czerwonej (i na w-w obiadowe przyjdzie czas)

P:Kawa z mlekiem, paczka(150 g ) drazetek czekoladowych, jablko

K: Jogobella ze zbozem, kromka razowca z maslem orzechowym, baton musli jablkowo-cynamonowy

Czuję, że pęknę.

http://www.rysuj.pl/index.php?option...1287&Itemid=85
stesy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 20:43   #2104
mongan75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Rrrrrr

śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrąb pszennych, wieśniak lekki, big jabłko, cynamon) mało troche tych płatków ... no ale ja sie nie odzywam bo daje 8-9 łyzek i otręby i bla bla ...

II śniadanie: coś a'la deserek belriso Wieśniaczek lekki ze słodzikiem, łyżeczką kakao i 3 czubatymi łyżkami ryżu brązowego; szklanka soku marchwiowego jednodniowego ryz brązowy do wiesniaka ? dziwne połączenie po pierwsze wieśniaka juz jadłas rano. w dodatku lepiej zrezygnuj ze słodzika, nie jest zbyt zdrowy...

Obiad: 6 kotletów sojowych gotowanych w bulionie, 30 dag kaszy gryczanej, fura surówki (kapusta, marchew, cebula, koperek, natka pietruszki, oliwa z oliwek) nie wiem czy tych kotletow to duzo czy mało.. ale podoba mi sie

Podwieczorek: 2 zawijasy z sałaty, szynki drobiowej, papryki i ogórka kiszonego; garść orzeszków arachidowych mmm, fajnie

Kolacja: rybka gotowana na parze (ok.150 g); brokuły w sosie czosnkowym (z jogo naturalnego) ładnie jaka rybka?
ogolnie mi sie podoba
Stary 2009-03-16, 20:54   #2105
201705250937
Konto usunięte

Smile Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
W takim razie zwracam honor są owocki
Funky, ale przesliczny avek

Dziewczynki, całuję Was, pieknie jecie, jesteście takie silne i cudowne. Wszystkie Was serdecznie pozdrawiam i gorąco sciskam
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 20:56   #2106
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Mongan, dziękuję za ocenę a maślanka z biedronki - mrągowska, chcę jeszcze spróbować tej, którą piła Kika - o smaku pieczonego jabłka wątróbki nigdy nie lubiłam, ale moja Mama umie ją przyrządzić tak, że nawet mi smakuje płatki standartowo - bran flakesy, kukurydziane z miodem i orzechami, zdrowy błonnik, cynamonowe, czekoladowe a na to duuużo kakao szkoda, że zjedzone o 5,30 jeszcze przed chwilą wpadł kubek maślanki, pyszna jest ;P a czy taka zdrowa? no cóż, trzy E1233456547

a co u Toffiiiiiiiii ?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 21:21   #2107
syb
Raczkowanie

Cześć dziewczyny. Wracam po dłuuugiej nieobecności. Czas na Rrrrrrrrr.

1. jajecznica z 2 jajek + pieczarki + grahamka + kilka rzodkiewek
2. wieśniak 0% + duża garść słonecznika + jabłko
3. znów wieśniak 0% (pustki w lodówce i dlatego powtórka) +grahamka+ rzodkiewki
4. warzywa z patelni (mrożonka) + kilka plastrów wędliny drobiowej
5. 125 gr twarogu chudego z odrobiną kakao.

miedzy 4 a 5 posiłkiem godzinka w siłowni (rower, bieżnia itp).

Mogę prosić o ocenę? Chciałabym się upewnić, że nie wypadłam z rytmu, a na wasze wsparcie mogę zawsze liczyć.
Z góry wielkie dziękuję.

syb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 21:25   #2108
la novia
Raczkowanie

Witam wszystkich

Od kilku dni tu nie zaglądałam, dlatego na początku dziękuję IZIE za ocenkę jadłospisów
Bylam na 3 dniowej wycieczce i miałam dość duży kłopot z utrzymaniem RRR. Na śniadanko musiał być biały chlebek (jadłam 2 kanapki) z białym serem wędlina i pomidorem. Drugie śniadanko to wafle ryżowe z jabłkiem, czasem dwa jabłka. Najgorzej z obiadokolacja - wazowka zupy i drugie danie, jadłam bez ziemniaków z duza ilością surówki, ale podejrzewam ze to mięso bylo smażone lub pieczone na tłuszczu... :/ ale co zrobić... nie miałam innej możliwości. Wieczorem w ramach integracji... winko półwytrawne :/
eh... mam nadzieje ze taki weekend nie zniszczył dotychczasowej pracy i mojego wytrwałego RRR. W każdym razie dziś poniedziałek, wracam do swojej dietki.

Moje dzisiejsze RRR:
I:
owsianka z 3 łyżek płatków owsianych, szklanka mleka, jabłko starte, łyżka dżemu bez cukry, 1 daktyl, 50g chudego twarogu, łyżka cynamonu i kakao.
przekąska: kilka pistacji
II: pół grahamki, banan
III: druga polowa grahamki posmarowana serkiem homo naturalnym
IV: 100 g makaronu razowego z twarogiem. Twaróg: pół kostki białego chudego sera, duża łyżka homo naturalnego, 100g mleka 0,5%, starte jabłko, 1/4 banana, łyżeczka dżemu bez cukru, cynamon i kakao.
V: serek wiejski lekki, 6 sztuk makaroniku z obiadu.

będę wdzięczna za ocenę jadłospisu, czy takie danie na obiad może być na RRR?

pozdrawiam
la novia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 21:37   #2109
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Mongan, dziękuję za ocenę a maślanka z biedronki - mrągowska, chcę jeszcze spróbować tej, którą piła Kika - o smaku pieczonego jabłka wątróbki nigdy nie lubiłam, ale moja Mama umie ją przyrządzić tak, że nawet mi smakuje płatki standartowo - bran flakesy, kukurydziane z miodem i orzechami, zdrowy błonnik, cynamonowe, czekoladowe a na to duuużo kakao szkoda, że zjedzone o 5,30 jeszcze przed chwilą wpadł kubek maślanki, pyszna jest ;P a czy taka zdrowa? no cóż, trzy E1233456547

a co u Toffiiiiiiiii ?

Toffiee przeżywa chwilowy kryzys, ale się nie poddaje i walczy. A Wy jesteściecudwone, niezwyciężone i wogole kompleksy mam przy Was
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 21:38   #2110
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe

Cytat:
niby ok, ale bardzo 'jałowy' obiad; poza tym zbyt mało białka.
Warzywka do obiadu były w sosie i to całkiem sporo-wyczułam marcherwke, ananasa, papryke. A białkowe niedobory nie wiem jak uzupełniać. A nie chce codziennie jeść ryb. Tak to jest jak się jest wege.

'Komm und hilf mir fliegen.'
SweetAboutMe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 22:04   #2111
syb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez la novia Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze RRR:
I: owsianka z 3 łyżek płatków owsianych, szklanka mleka, jabłko starte, łyżka dżemu bez cukry, 1 daktyl, 50g chudego twarogu, łyżka cynamonu i kakao. - moim skromnym zdaniem ok
przekąska: kilka pistacji
II: pół grahamki, banan - i tylko tyle??, brak białka, warzyw. Nie jestem pewna co do bananów, ale tu muszą wypowiedzieć się specjalistki.
III: druga polowa grahamki posmarowana serkiem homo naturalnym - brak warzyw i chyba troche mało - pół grahamki
IV: 100 g makaronu razowego z twarogiem. Twaróg: pół kostki białego chudego sera, duża łyżka homo naturalnego, 100g mleka 0,5%, starte jabłko, 1/4 banana, łyżeczka dżemu bez cukru, cynamon i kakao. - owoce tak póżno na R to nie najlepszy pomysł, brak warzyw
V: serek wiejski lekki, 6 sztuk makaroniku z obiadu. - myśle ze te 6 szt. nie zaszkodzą
Moje uwagi na czerwono powyżej. Ale bardzo proszę, aby specjalistki zerkneły i ewentualnie natarły mi uszy, że wprowadzam w błąd.
Pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-16, 22:42   #2112
meggison
Przyczajenie

Jestem tu nowa i jako,iż chciałabym przestawić się na bardziej zdrowy tryb jedzenia i przy okazji zrzucić kilka kg,chciałabym byście mi w tym pomogły.Kompletnie nie orientuję się w tym co powinno się kiedy jeść jeśli chodzi o białka,itp. Do tej pory jadłam w biegu co było pod ręką byle tylko się 'zapchać'.Teraz chciałabym zmienić swoje nawyki i zacząć normalnie,zdrowo jeść Zdaję obie sprawę,że za pierwsze jadłospisy mi się oberwie,ale przynajmniej przy was się czegoś dowiem i nauczę
Tak,więc moja dzisiejsza rozpiska :
I - bułka wieloziarnista+ polędwica sopocka+papryka
II - 7 pierogów z mięsem (musiałam ostatecznie wyczyścić lodówkę zanim wybrałam się na zakupy spożywcze)
III - znowu bułka wieloziarnista+polędwica sopocka,ale tym razem z pomidorem i szczypiorkiem

W miedzyczasie był jeszcze batonik muesli z orzechami, 1/3 jogurtu pitnego naturalnego, trochę mixu sałatkowego z 2 łyż. jogurtu naturalnego i garść migdałów.. No i oczywiście 3 kawy i 2 zielone herbaty.

Ok,czekam na wskazówki Może mogłybyście polecić mi lekturę jakiegoś wątku?
meggison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 22:49   #2113
malenka17
Zadomowienie

Moje U ;-)

Ś: Duża ciabata grubo posmarowana masełkiem,jedna kroma z serem żółtym+pomidorek i ogór zielony,drugaz wędzonką krotoszyńska i keczupem

jabłko

O: Farffale ze smażonymi pieczarkami,cebulą pomidorami suszonymi posypane obficie parmezanem i bazylią

P: 100g suszonych fig

K: warzywka na patelnie ok 100g w sosiezrobionym z łyżeczki miodu i musztardy francuskiej

W ciągu dnia: 3 pierniczki,ciastko owsiane z orzechami,pomarańcz, cukierasy nimm2,trochę wyjadłam powideł węgierkowych i masła orzechowego do tego z litr coli zero i trochę mleka. To na tyle

I jak??

63-61-59-57-55-53-52-50
malenka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 22:58   #2114
ijaa
Zakorzenienie

R

ŚI: Grahamka z homo naturalnym, połowa z szynką połową pomidora i szczypiorkiem, połowa z plastrem żółtego sera (och jak go dawno nie jadłam) i połową papryki. Kiwi i mandarynka. Kawa z mlekiem i łyżeczką cukru.

ŚII: Kromka ciemnego, dwa plastry chudego twarogu, pół pomidora, cebula.

O: Cycek kurzy duszony z pieczarkami na teflonie bez tłuszczu, sałatka z pomidora, oliwek i cebuli z odrobiną przyprawy do sałatki greckiej i łyżeczną oliwy z pestek winogron.

P: Mały kefir, dwa zawijańce - liść sałaty, plaster polędwicy z indyka, pasek papryki, zioła.

K: lekki wieśniak z ogórkiem konserwowym i cebulą.

+ woda, herbaty, kawa z łyżeczką cukru i mlekiem (ok. 14).

Poproszę o ocenę!

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 23:34   #2115
eweelinaa91
Zadomowienie

R
śn: omlet z 3 jaj z ziołami prowansalskimi, po 2 plasterki szynki indyka i serka fit
II śn: grahamka z szynką z indyka, plasterkiem serka fit, papryką, ogórkiem
III śn: jogurt naturalny z garścią nerkowców i garścią orzeszków ziemnych solonych - wieeem, ale jestem uzależniona od tego zestawu ;p
ob: pierś z kurczaka, pół szklanki pełnoziarnistych świderków, niestety gotowy sos do spaghetti
kol: wieśniak ze szczypiorkiem i pomidorem

I jak?
eweelinaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 06:09   #2116
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mongan75 Pokaż wiadomość
ogolnie mi sie podoba
Dziękuję za ocenkę
Słodziku używam okazjonalnie, więc myślę, że w śladowych ilościach nie jest w stanie mi zaszkodzić 2 wieśniaki dziennie to też u mnie norma Szczerze mówiąc mogłabym żyć na samym nabiale i tylko zdrowy rozsądek sprawia, że sięgam po coś innego Odnośnie dziwnego połączenia to z pewnością masz rację- słynę z dziwnego gustu jedzeniowego i potraw na widok których moja rodzina robi oczy w 5 złotych
A rybka... Rybka wyłowiona wprost z zamrażarki- tyle jestem w stanie o niej powiedzieć Niestety żaden ze mnie znawca wodnych żyjątek
Stary 2009-03-17, 08:14   #2117
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość
Funky, ale przesliczny avek

Dziewczynki, całuję Was, pieknie jecie, jesteście takie silne i cudowne. Wszystkie Was serdecznie pozdrawiam i gorąco sciskam
Dziękuję Toffiee ja to się nie mogę napatrzeć na Twoje zdjęcia na nk , jestes taka taka taka śliiiczna

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość
Toffiee przeżywa chwilowy kryzys, ale się nie poddaje i walczy. A Wy jesteściecudwone, niezwyciężone i wogole kompleksy mam przy Was
Głowa do góry, pokaz wszytskim jak się walczy

Cytat:
Napisane przez meggison Pokaż wiadomość
Jestem tu nowa i jako,iż chciałabym przestawić się na bardziej zdrowy tryb jedzenia i przy okazji zrzucić kilka kg,chciałabym byście mi w tym pomogły.Kompletnie nie orientuję się w tym co powinno się kiedy jeść jeśli chodzi o białka,itp. Do tej pory jadłam w biegu co było pod ręką byle tylko się 'zapchać'.Teraz chciałabym zmienić swoje nawyki i zacząć normalnie,zdrowo jeść Zdaję obie sprawę,że za pierwsze jadłospisy mi się oberwie,ale przynajmniej przy was się czegoś dowiem i nauczę
Tak,więc moja dzisiejsza rozpiska :
I - bułka wieloziarnista+ polędwica sopocka+papryka
II - 7 pierogów z mięsem (musiałam ostatecznie wyczyścić lodówkę zanim wybrałam się na zakupy spożywcze)
III - znowu bułka wieloziarnista+polędwica sopocka,ale tym razem z pomidorem i szczypiorkiem

W miedzyczasie był jeszcze batonik muesli z orzechami, 1/3 jogurtu pitnego naturalnego, trochę mixu sałatkowego z 2 łyż. jogurtu naturalnego i garść migdałów.. No i oczywiście 3 kawy i 2 zielone herbaty.

Ok,czekam na wskazówki Może mogłybyście polecić mi lekturę jakiegoś wątku?
Polecam zapoznac się z 10 PŻ i poczytać wątki powieszone, ktore znajdują się na pierwszej stronie NCJ

Cytat:
Napisane przez malenka17 Pokaż wiadomość
Moje U ;-)

Ś: Duża ciabata grubo posmarowana masełkiem,jedna kroma z serem żółtym+pomidorek i ogór zielony,drugaz wędzonką krotoszyńska i keczupem

jabłko

O: Farffale ze smażonymi pieczarkami,cebulą pomidorami suszonymi posypane obficie parmezanem i bazylią

P: 100g suszonych fig

K: warzywka na patelnie ok 100g w sosiezrobionym z łyżeczki miodu i musztardy francuskiej

W ciągu dnia: 3 pierniczki,ciastko owsiane z orzechami,pomarańcz, cukierasy nimm2,trochę wyjadłam powideł węgierkowych i masła orzechowego do tego z litr coli zero i trochę mleka. To na tyle

I jak??
Bardzo fajnie, tak na luzie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
R

ŚI: Grahamka z homo naturalnym, połowa z szynką połową pomidora i szczypiorkiem, połowa z plastrem żółtego sera (och jak go dawno nie jadłam) i połową papryki. Kiwi i mandarynka. Kawa z mlekiem i łyżeczką cukru. -ok

ŚII: Kromka ciemnego, dwa plastry chudego twarogu, pół pomidora, cebula. -ok

O: Cycek kurzy duszony z pieczarkami na teflonie bez tłuszczu, sałatka z pomidora, oliwek i cebuli z odrobiną przyprawy do sałatki greckiej i łyżeczną oliwy z pestek winogron. -jakosciowo super, ale ilosciowo chyba nie było za wiele ?

P: Mały kefir, dwa zawijańce - liść sałaty, plaster polędwicy z indyka, pasek papryki, zioła. -ok

K: lekki wieśniak z ogórkiem konserwowym i cebulą. - ok

+ woda, herbaty, kawa z łyżeczką cukru i mlekiem (ok. 14). - z cukru bym zrezygnowała

Poproszę o ocenę!
j.w

Cytat:
Napisane przez eweelinaa91 Pokaż wiadomość
R
śn: omlet z 3 jaj z ziołami prowansalskimi, po 2 plasterki szynki indyka i serka fit -super
II śn: grahamka z szynką z indyka, plasterkiem serka fit, papryką, ogórkiem - tu równiez bardzo ładnie
III śn: jogurt naturalny z garścią nerkowców i garścią orzeszków ziemnych solonych - wieeem, ale jestem uzależniona od tego zestawu ;p - jogurt to w większości ww, a orzechy -tł, ale jeśli byl mały to myślę że nie powinnien zaszkodzić
ob: pierś z kurczaka, pół szklanki pełnoziarnistych świderków, niestety gotowy sos do spaghetti -ok, choć z sosami uważaj, często mają w składzie dużo cukrów
kol: wieśniak ze szczypiorkiem i pomidorem - ok

I jak?
j.w
Cytat:
Napisane przez syb Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Wracam po dłuuugiej nieobecności. Czas na Rrrrrrrrr.

1. jajecznica z 2 jajek + pieczarki + grahamka + kilka rzodkiewek - tutaj łaczysz tł z ww, na r moga yrudniac chudniecie.
2. wieśniak 0% + duża garść słonecznika + jabłko - i tu również łaczysz tł (słonecznik) z ww (jabłko), wiesniak 0% pierwsze słyszę
3. znów wieśniak 0% (pustki w lodówce i dlatego powtórka) +grahamka+ rzodkiewki - ok, ale nastepnym razem dbaj o urozmaicenie źródeł białka, monotonia nie jest wskazana.
4. warzywa z patelni (mrożonka) + kilka plastrów wędliny drobiowej - to obiad ?? jesli tak to zdecydowanie za mały,
5. 125 gr twarogu chudego z odrobiną kakao. - ok

miedzy 4 a 5 posiłkiem godzinka w siłowni (rower, bieżnia itp).

Mogę prosić o ocenę? Chciałabym się upewnić, że nie wypadłam z rytmu, a na wasze wsparcie mogę zawsze liczyć.
Z góry wielkie dziękuję.
Stary 2009-03-17, 13:01   #2118
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

dzien dobry RRRrrrrrrrr

S pol serniczka SB,pomarancza, kawa Inka z mlekiem
przekaska jablko duze+kostka czarnej czekolady 70% kakao+redbull bez cukru(wiem,ze brak bialka ale przed okresem mnie na slodkie wzielo..)
lunch bulka pelnozioarnista + Danio z papryka i oliwkami + pol duzzj czerwonej papryki + 4 pomidorki + 2 marchewki sporo
przekaska tortilla z salata i plastrem serka odtluszczonego
obiadokol. bedzie zupa z fasoli i jajko na twardo z warzywami w occie.
Stary 2009-03-17, 13:15   #2119
eweelinaa91
Zadomowienie

Funky87, dziękuję za ocenę
eweelinaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-17, 13:56   #2120
la novia
Raczkowanie

Syb dziękuję za ocenę mojego RRR

RRR dzisiejsze

I: owsianka: 3 pełne łyżki płatków owsianych, mleko 1,5% szklanka, jabłko, ½ pomarańcza, 60g serka białego wiedeńskiego, łyżka cynamonu i kakao, 1 daktyl suszony.
II: 2 kanapki z czerstwego chleba orkiszowego z serkiem homo naturalnym, polędwicą, serem białym wiedeńskim, pomidorem i ogórkiem zielonym.
III: naleśniki z serem
ciasto (300kcal – 4 sztuki, zjadłam 3 sztuki- 225kcal)
40g mąki żytniej razowej 117,5kcal
20 g mąki tortowej 69,6kcal
pół szklanki mleka 1,5% , jajko
ser: 100g sera białego chudego, duża łyżka homo naturalnego,trochę mleka, trochę startego jabłka, troszkę dżemu bez cukru, cynamon, odrobina kakao ciemnego. (nie wiem ale z 150kcal mógł ten ser mieć? )
naleśniki smażyłam na teflonie który posmarowałam odrobinka oliwy z oliwek. Wyszły pycha
na deser 1/2 pomarańczy -> to co zostało z II śniadanka.
IV: ½ dużej papryki czerwonej, kilka orzechów włoskich i pestek słonecznika z serkiem homo naturalnym 100g
V: sałatka: pomidor, ogórek zielony, cebula, 2 plastry polędwicy pokrojone, łyżka jogurtu naturalnego

O ocenkę jadłospisu bardzo uprzejmie proszę będę wdzięczna niezmiernie!
pozdrawiam

Edytowane przez la novia
Czas edycji: 2009-03-17 o 15:23
la novia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 16:06   #2121
syb
Raczkowanie

dziękuję za ocenę mojego wczorajszego menu . Tak jak myślałam trochę wypadłam z obiegu. Mogę prosić, żebyście zekneły jeszcze na to: RRRRRRRRRR
7.30 - grahamka + jedno jajko na twardo i jedno białko, papryka i rzodkiewki.
11.00 - wieśniak 3% + papryka + rzodkiewki + duza garsc słonecznika
13.30 - wieśniak 3% + grahamka + papryka i rzodkiewki + duuuze jabłko.
17.00 - krupnik (ziemniaki i marchewke oddałam mężowi, ja zjadłam kawałek kurczaka gotowany z zupy + talerz zupy).
20.00 - tuńczyk wsw z ogórkiem kiszonym i cebulka.

Dziewczyny nie piszę gramatry itp bo po pierwsze nie wiem, po drugie jem tyle ile dam radę (nie napycham się), ale też nie są to śladowe ilości.

Co poprawiamy?

Edytowane przez syb
Czas edycji: 2009-03-17 o 16:09
Stary 2009-03-17, 16:15   #2122
vana
Raczkowanie

GG do vana

to może ja wkleję swoje wczorajsze P szkolno-kinowe:

Iśn: owsianka na mleku 3,2% z budyniem krówkowym, mieszanką studencką, rodzynkami, daktylami i suszonymi morelami + wkrojony wielki banan i 2 łyżki nutelli; prince polo xxl orzechowe, 2 mandarynki

IIśn: 1. wieeelka kanapka big king (podwójna grillowana wołowina, podwójny ser, ogórki, sałata, cebula, kukurydza, sos majonezowy), 0,5l fanty - wieki nie jadłam fast foodów i nie piłam słodkich napojów gazowanych
2. popcorn, lays'y fromage, draże kokosowe, michałki, orzeszki w karmelu, duużo 7 days mini choco, nachos z sosem salsa, pączek z budyniem, m&m's z orzechami laskowymi, duży kubuś malinowy

o: zabielana zupa pomidorowa z natką pietruszki, ogromem ryżu (w sumie, to więcej ryżu niż zupy) i mięchem; talerz spaghetti bolognese z furą tartego sera i dodatkowym keczupem; 2 szklanki kompotu wiśniowego
d: ciastko orzechowe z kremem, paczka pierników w czekoladzie, mocne kakao na mleku 3,2% z pianką

p: knedle ze śliwkami i twarogiem polane śmietaną z cukrem waniliowym i miodem

k: bagietka 150g z masłem, pasztetem, pomidorem, majonezem i szczypiorkiem; duża makrela wędzona + kawał łososia w cieście; kroma chleba razowego z masłem, almette i ogórkiem; herbata z cytryną i cukrem

danio biszkoptowy z wkruszonymi biszkoptami, bezami i śliwkami w czekoladzie; kawał sękacza , kubas mleka z miodem i już tradycyjnie 2/3 opakowania 250g chałwy królewskiej

...a dzisiaj jeszcze bardziej ciągnie mnie do słodkiego, w ogóle nie mogę przestać jeść. chyba okres się zbliża (teoretycznie powinien mnie odwiedzić jutro )
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 17:00   #2123
mongan75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość

Iśn: owsianka na mleku 3,2% z budyniem krówkowym, mieszanką studencką, rodzynkami, daktylami i suszonymi morelami + wkrojony wielki banan i 2 łyżki nutelli; prince polo xxl orzechowe, 2 mandarynki przypomnisz mi jeszcze raz jak tą owsianke na budyniu robisz ? ile płatków dajesz ;> ?

IIśn: 1. wieeelka kanapka big king (podwójna grillowana wołowina, podwójny ser, ogórki, sałata, cebula, kukurydza, sos majonezowy), 0,5l fanty - wieki nie jadłam fast foodów i nie piłam słodkich napojów gazowanych
2. popcorn, lays'y fromage, draże kokosowe, michałki, orzeszki w karmelu, duużo 7 days mini choco, nachos z sosem salsa, pączek z budyniem, m&m's z orzechami laskowymi, duży kubuś malinowy ale chyba nie wszystko po 'całej paczce' ;p ? podziwiam i na zdrówko jesteś wielka !

o: zabielana zupa pomidorowa z natką pietruszki, ogromem ryżu (w sumie, to więcej ryżu niż zupy) i mięchem; talerz spaghetti bolognese z furą tartego sera i dodatkowym keczupem; 2 szklanki kompotu wiśniowego mniamm
d: ciastko orzechowe z kremem, paczka pierników w czekoladzie, mocne kakao na mleku 3,2% z pianką mniaaaam

p: knedle ze śliwkami i twarogiem polane śmietaną z cukrem waniliowym i miodem jw,. -> mniam domowej roboty?

k: bagietka 150g z masłem, pasztetem, pomidorem, majonezem i szczypiorkiem; duża makrela wędzona + kawał łososia w cieście; kroma chleba razowego z masłem, almette i ogórkiem; herbata z cytryną i cukrem slicznie

danio biszkoptowy z wkruszonymi biszkoptami, bezami i śliwkami w czekoladzie; kawał sękacza , kubas mleka z miodem i już tradycyjnie 2/3 opakowania 250g chałwy królewskiej

...a dzisiaj jeszcze bardziej ciągnie mnie do słodkiego, w ogóle nie mogę przestać jeść. chyba okres się zbliża (teoretycznie powinien mnie odwiedzić jutro ) trzymam kciuki !
jak waga, słonko ? podziwiam Cie i zazdroszcze, teraz nawet przechodząc na U mozesz tyle jesc. ja jem pewnie 1/20 tego co Ty a i tak tyje ....

i napisze jeszcze raz, jestes wielka Kasiu
Stary 2009-03-17, 17:34   #2124
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:

Iśn: owsianka na mleku 3,2% z budyniem krówkowym, mieszanką studencką, rodzynkami, daktylami i suszonymi morelami + wkrojony wielki banan i 2 łyżki nutelli; prince polo xxl orzechowe, 2 mandarynki

2. popcorn, lays'y fromage, draże kokosowe, michałki, orzeszki w karmelu, duużo 7 days mini choco, nachos z sosem salsa, pączek z budyniem, m&m's z orzechami laskowymi, duży kubuś malinowy

o: zabielana zupa pomidorowa z natką pietruszki, ogromem ryżu (w sumie, to więcej ryżu niż zupy) i mięchem; talerz spaghetti bolognese z furą tartego sera i dodatkowym keczupem; 2 szklanki kompotu wiśniowego
d: ciastko orzechowe z kremem, paczka pierników w czekoladzie, mocne kakao na mleku 3,2% z pianką

k: bagietka 150g z masłem, pasztetem, pomidorem, majonezem i szczypiorkiem; duża makrela wędzona + kawał łososia w cieście; kroma chleba razowego z masłem, almette i ogórkiem; herbata z cytryną i cukrem

...a dzisiaj jeszcze bardziej ciągnie mnie do słodkiego, w ogóle nie mogę przestać jeść. chyba okres się zbliża (teoretycznie powinien mnie odwiedzić jutro )
zgadzam się z Mongan, wyjątkowo pysznie! i co, Vanuś, zjawił się @@@@@@?

Stary 2009-03-17, 18:08   #2125
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
dzien dobry RRRrrrrrrrr

S pol serniczka SB,pomarancza, kawa Inka z mlekiem
przekaska jablko duze+kostka czarnej czekolady 70% kakao+redbull bez cukru(wiem,ze brak bialka ale przed okresem mnie na slodkie wzielo..)
lunch bulka pelnozioarnista + Danio z papryka i oliwkami + pol duzzj czerwonej papryki + 4 pomidorki + 2 marchewki sporo
przekaska tortilla z salata i plastrem serka odtluszczonego
obiadokol.100 gram chudej wieprzowiny i jajko na twardo z 5 ogorkami w occie,kawa inka z odrobina mleka.
up up. edytowalam kolacje, za cieplo na zupe...
Stary 2009-03-17, 18:20   #2126
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
zgadzam się z Mongan, wyjątkowo pysznie! i co, Vanuś, zjawił się @@@@@@?
dziękuję kruszynko okres planowo wypada jutro, ale wierzę, że się pojawi, bo mam wszystkie typowe objawy zobaczymy! w każdym razie na pewno się pochwalę
Cytat:
Napisane przez mongan75 Pokaż wiadomość
jak waga, słonko ? podziwiam Cie i zazdroszcze, teraz nawet przechodząc na U mozesz tyle jesc. ja jem pewnie 1/20 tego co Ty a i tak tyje ....

i napisze jeszcze raz, jestes wielka Kasiu
jejku, Monik, nawet nie wiesz, ile to wszystko dla mnie znaczy waga pnie się do góry, w przyszłym tygodniu chyba przestawię się na U (o ile przyjdzie okres), choć sama nie wiem, jak wtedy jeść, itd. no ale wszystko wyjdzie w praniu, że tak powiem i zabraniam marudzić, że jesz mniej i tyjesz, bo to każdy ma swoje zapotrzebowanie, a że ja rozepchałam sobie maksymalnie żołądek i mogłabym jeść dosłownie co godzinę, to inna sprawa...
co do pytań, to:
1. owsianę gotuję na mleku, gęęęstą i papkę, bo taką najbardziej lubię. dorzucam banana i grzeję dalej. w międzyczasie gotuję mleko na budyń (w przepisie jest 0,5l mleka, ale ja daję troszkę mniej, bo lubię gęsty). zawsze gotuję na mleku 3,2%, dodaję masło (ukochane tłuuuszcze ). ściągam owsianę z ognia, wlewam do michy, zalewam budyniem i dodaję masę dodatków. najbardziej lubię z takim budyniem już schłodzonym, bo wtedy dodatkowo tężeje i robi się taka doobra warstwa na nim, ale na taki mogę sobie tylko pozwolić w weekendy, bo przed szkołą zazwyczaj brak mi czasu ale mimo wszystko polecam! najczęściej jem z budyniem krówkowym/toffi/śmietankowym, ale próbowałam też z cappuccino i czekoladowym i wszystkie są boskie
2. co do knedli, to niestety kupne, bo świeżych owoców jeszcze nie ma (a czekam z niecierpliwością ); jak pokażą się pierwsze, to mama na pewno zrobi, a babcia dorzuci jeszcze swoje słynne pierogi z owocami
3. a w kinie się dzieliłam, aż taka okropna nie jestem mimo wszystko większość zjadłam sama (no oprócz wielkiej paczki chipsów i nachos'ów), bo klasa perfidnie odmawiała częstowania, zgodnie z zasadą 'Kasiu, tyj na zdrowie' a wychowawca się tylko śmiał pod nosem, jak przez cały film szeleściłam kolejnymi opakowaniami
ściskam Cię cieplutko
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 18:34   #2127
Nasturcja several years
Rozeznanie

Cytat:

Ślicznie, smacznie,wzorowe P

A u mnie dzisiejsze U:

1:Bułka mleczna z miodem, serek homo Vitello kokosowy,pomarańcza,kawa

2:Jogurt pitny kawowy,banan,pomarańcza

3:Klopsiki w sosie pieczarkowy, dużo ziemniaczków z koprem,marchewka z groszkiem
Po:Capuccino brandy i batonik cini-minis

4:2kromki chleba z masłem orzechowym i dżemem borówkowym(kocham dżemy ), pomarańcza

5:Racuchy z jabłkami i cukrem pudrem(takie jakieś pokraczne wyszły, ale pyszneeeeeeeee) chyba 10 pochłonęłam

---
Pełna jestem , ale miejsce na jabuszko sie znajdzie
Stary 2009-03-17, 18:50   #2128
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez Nasturcja several years Pokaż wiadomość

A u mnie dzisiejsze U:

3:Klopsiki w sosie pieczarkowy, dużo ziemniaczków z koprem,marchewka z groszkiem

4:2kromki chleba z masłem orzechowym i dżemem borówkowym(kocham dżemy ), pomarańcza

5:Racuchy z jabłkami i cukrem pudrem(takie jakieś pokraczne wyszły, ale pyszneeeeeeeee) chyba 10 pochłonęłam

---
łaaadnie

i moje U:
1.buła razowa 100 gramów posmarowana majonezem z jajkiem, 4 plastrami szynki i sałaatą, kawa z mlekiem

2. dwie kromki razowca z masłem orzechowym, jabłko

3.1,5 kotleta mielonego, ziemniaczki, surówka z marchwi
po: dwie słabe kawy cykoriowe z mlekiem
4.serek vitello kokokosowy z dosypanymi kilkoma łyżeczkami musli, pomarańczka

5 ( będzie, siedzi w piekarniku) 3 płaty okonia w przyprawach, kromka razowca z masełkiem,

175, 83/62/89

Edytowane przez gorzkakawa
Czas edycji: 2009-03-17 o 19:05
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 19:11   #2129
201604211131
Konto usunięte

P (pierwszy raz po długiej przerwie
Iśn: 2 kanapki z żółtym serem, 2 z dżemem, 2 z masłem orzechowym, herbata jaśminowa z cukrem.
II śn: kanapka - szynka, sałata, ogórek kiszony, biała bułka, masło, Mars, Snickers, woda niegazowana z cytryną - 0,5 l, 0,3 sok pomarańczowy
Migdały, 2 łyżki masła orzechowego
Ob: duża miska fasolki po bretońsku
P: serek bałkański z migdałami
K: kanapki z żółtym serem (4) i 2 z masłem orzechowym
Do oceny!
201604211131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 19:11   #2130
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
dziękuję kruszynko okres planowo wypada jutro, ale wierzę, że się pojawi, bo mam wszystkie typowe objawy zobaczymy! w każdym razie na pewno się pochwalę

jejku, Monik, nawet nie wiesz, ile to wszystko dla mnie znaczy waga pnie się do góry, w przyszłym tygodniu chyba przestawię się na U (o ile przyjdzie okres), choć sama nie wiem, jak wtedy jeść, itd. no ale wszystko wyjdzie w praniu, że tak powiem i zabraniam marudzić, że jesz mniej i tyjesz, bo to każdy ma swoje zapotrzebowanie, a że ja rozepchałam sobie maksymalnie żołądek i mogłabym jeść dosłownie co godzinę, to inna sprawa...
co do pytań, to:
1. owsianę gotuję na mleku, gęęęstą i papkę, bo taką najbardziej lubię. dorzucam banana i grzeję dalej. w międzyczasie gotuję mleko na budyń (w przepisie jest 0,5l mleka, ale ja daję troszkę mniej, bo lubię gęsty). zawsze gotuję na mleku 3,2%, dodaję masło (ukochane tłuuuszcze ). ściągam owsianę z ognia, wlewam do michy, zalewam budyniem i dodaję masę dodatków. najbardziej lubię z takim budyniem już schłodzonym, bo wtedy dodatkowo tężeje i robi się taka doobra warstwa na nim, ale na taki mogę sobie tylko pozwolić w weekendy, bo przed szkołą zazwyczaj brak mi czasu ale mimo wszystko polecam! najczęściej jem z budyniem krówkowym/toffi/śmietankowym, ale próbowałam też z cappuccino i czekoladowym i wszystkie są boskie
2. co do knedli, to niestety kupne, bo świeżych owoców jeszcze nie ma (a czekam z niecierpliwością ); jak pokażą się pierwsze, to mama na pewno zrobi, a babcia dorzuci jeszcze swoje słynne pierogi z owocami
3. a w kinie się dzieliłam, aż taka okropna nie jestem mimo wszystko większość zjadłam sama (no oprócz wielkiej paczki chipsów i nachos'ów), bo klasa perfidnie odmawiała częstowania, zgodnie z zasadą 'Kasiu, tyj na zdrowie' a wychowawca się tylko śmiał pod nosem, jak przez cały film szeleściłam kolejnymi opakowaniami
ściskam Cię cieplutko
ja też tak miałam, że po 28dniach pojawiły się typowe objawy 'przedokresowe', ale @ pojawił się po 35 dniach

fajną masz klasę a mogę znać Twoje obecne bmiiii?

Cytat:
Napisane przez Nasturcja several years Pokaż wiadomość

A u mnie dzisiejsze U:

---
pysznie i ślicznie!

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
łaaadnie

i moje U:
1.buła razowa 100 gramów posmarowana majonezem z jajkiem, 4 plastrami szynki i sałaatą, kawa z mlekiem

2. dwie kromki razowca z masłem orzechowym, jabłko

3.1,5 kotleta mielonego, ziemniaczki, surówka z marchwi
po: dwie słabe kawy cykoriowe z mlekiem
4.serek vitello kokokosowy z dosypanymi kilkoma łyżeczkami musli, pomarańczka

5 ( będzie, siedzi w piekarniku) 3 płaty okonia w przyprawach, kromka razowca z masełkiem,
też ładnie

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
dzien dobry RRRrrrrrrrr

S pol serniczka SB,pomarancza, kawa Inka z mlekiem w sumie może być
przekaska jablko duze+kostka czarnej czekolady 70% kakao+redbull bez cukru(wiem,ze brak bialka ale przed okresem mnie na slodkie wzielo..) rozumiem, ale ten redbull nie bardzo. lepiej jakbyś zjadła sobie to jabłko i więcej czeko niż redbulla. Gorzka jest zdrowa
lunch bulka pelnozioarnista + Danio z papryka i oliwkami + pol duzzj czerwonej papryki + 4 pomidorki + 2 marchewki sporo znów białeczka mało a jakbyś zjadla buleczke z wędliną jakąś? czy twarogiem; a do tego Danio? jakie on ma btw?
przekaska tortilla z salata i plastrem serka odtluszczonego Agolek! białko! no nie wierzę, że do tortilli białka nie mozesz wcisnąc ;>
obiadokol. bedzie zupa z fasoli i jajko na twardo z warzywami w occie. ok, a zupka z czego się składa?
Cytat:
Napisane przez syb Pokaż wiadomość
dziękuję za ocenę mojego wczorajszego menu . Tak jak myślałam trochę wypadłam z obiegu. Mogę prosić, żebyście zekneły jeszcze na to: RRRRRRRRRR
7.30 - grahamka + jedno jajko na twardo i jedno białko, papryka i rzodkiewki. mogłaś zjeść dwa jajka, ale tak też ładnie o ile grahamka spora
11.00 - wieśniak 3% + papryka + rzodkiewki + duza garsc słonecznika ok
13.30 - wieśniak 3% + grahamka + papryka i rzodkiewki + duuuze jabłko. znów wieśniak?
17.00 - krupnik (ziemniaki i marchewke oddałam mężowi, ja zjadłam kawałek kurczaka gotowany z zupy + talerz zupy). mam nadzieję, że kurczaka duży kawałek. ogólnie bardzo, bardzo mało, najadłaś się tym?
20.00 - tuńczyk wsw z ogórkiem kiszonym i cebulka. ok

Dziewczyny nie piszę gramatry itp bo po pierwsze nie wiem, po drugie jem tyle ile dam radę (nie napycham się), ale też nie są to śladowe ilości.

Co poprawiamy?
o 17 bym zjadła coś konkretniejszego - białko + ww złożone + warzywa poza tym OK, tylko uważaj, żeby nie było monotonnie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości