|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.
w sumie to nie wiem jak moja mama to sobie wyobraza
![]() kot wskakuje najpierw na balkon sasiadow z parteru, potem na parapet na polpietrze, a potem na moj balkon, wiec to musialyby byc chyba ze dwie drabinki ja w kazdym badz razie sobie tego nie wyobrazam. jeszcze by sie kot zabil przez taka drabinke jakby odpadla czy cos...kitkowi na razie starcza patrzenie przez okno. na spacerek sie poki co nie pcha. potem bedziemy sie martwic ![]() Cytat:
lubie go ![]() tym bardziej, ze prawdopodobnie wezmiemy aparat tescia (wyzszy model ) wiec tym bardziej ryzykowac nie bede ![]() zgadzam sie ![]() Cytat:
![]() chyba nastepny razem poszukamy czegos innego. Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-03-17 o 17:30 |
||
|
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.
cześć
![]() chyba wątki pomyliłam, bo taka cisza tutaj
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
szok!!!!!!
przez cały dzień z 10 postów napisałyscie??? wow... mam nadzieję ze ten wątek nie będzie się ciągnął do 2010 roku![]() ale jestem zmasakrowana.. jeszcze w życiu tak sie nie wynudziłam na wykladach ale już zakupiłam zapas serków wiejskich i pieczywa wasa i mam co jeść do końca tygodnia![]() dziewczyny poradźcie mi coś. otóż po 4 roku trzeba odbyć obowiązkowe praktyki. moja praca magisterska ma niewiele wspólnego z tym co kiedyś chcę robić- pracę będę pisać też z finansów ale pracować w przyszłosci chcę w księgowości. w zasadzie praktyki powinno sie odbyć pod kątem pracy mag. ale nasz promotor ogólnie rzecz biorąc podpisuje nam praktyki i nawet nie musimy prawdopodobnie ich robić. ale że ja jakiś wyrzutów sumienia dostałam że nie mam żadnego doświadczenia to na tych dzisiejszych nudnych wykładach zaczęłam rozmyślać czy by na własną rękę nie zrobić sobie praktyk w księgowości gdzies pójść popytać w biurach rachunkowych. Ale koleżanka mi powiedziała że takie robienie praktyk to g*** warte bo pracodawca i tak potem patrzy na twoje doświadczenie z pracy a nie jakieś tam głupie praktyki no i zbiła mnie z tropu... tutaj troszkę dziewczyn jest co się na księgowości znają no i na wielu innych rzeczach. powiedzcie mi czy jest sens robić praktyki sobie żeby je potem do cv wpisać czy to raczej nie warto tracic czasu??? pracować to teraz nie bardzo mam kiedy więc myslałam że jak będe mieć praktyki to pracodawca kiedyś popatrzy na to a tu koleżanka mi mówi że nie... HELP!!!
|
#2914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ile taka osłona nie jest droższa od aparatu, bo wszystko na tym świecie jest możliwe![]() ![]() Juz się nie moge doczekac Waszych podwodnych fotek - bo oczywiście wrzucisz na gmaila ![]() Ja już sama nie wiem gdzie pojedziemy na wakacje, mam milion pomysłów i pewnie z racji tego skończymy w jakims banalnym miejscu ![]() ![]() Mój to chyba go jeszcze nie uzył, ja się posmarowałam, tzn ręce, bo chciałam powąchac i chyba jest klejący...mam nadzieję, że mi się zdawało, bo inaczej tż na pewno nie będzie używał. Za to dziś kupiłam mu śliczną koszulkę i teraz czekam na jego reakcję ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
koleżanka głupoty opowiada. Od kiedy to praktyki miałyby komus przeszkodzić?Oczywiście, ze sobie załatw. Przecież jak pracodawca będzie miał do wyboru dwa cv - w jednym praktyki w drugim nie to chyba jasne kogo wybierze a praktyki jak najbardziej wliczają się w doświadczenie zawodowe. Chyba, że kończysz Harvard to praktyki faktycznie niepotrzebne. Kasia - mogę oddać tą książkę? |
||
|
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tu stwierdzić które biuro rachunkowe mnie potraktuje poważnie??? jak ja mam siedziec i marnować czas na parzenie herbatek itp no to już wolę się pouczyć w domu na ten mój kurs coś.... nie mam tu znajomości w Lublinie i taka to robota może Onaella zna jakieś biuro rachunkowe gdzie zechcą pokazać mi choć najbanalniejszą rzecz ale związaną z księgowościa a nie parzeniem kawy
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
tak
![]() Tancerka ja byłam w Skarbówce na praktykach-pracowałam jak każdy nauczyłam się dużo, a kawy ani jednej nie parzyłam, byłam traktowana jak normalny pracownik i mi to odpowiadało
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-03-17 o 17:50 |
|
|
|
#2917 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak wyglada z oslonka http://www.photoxels.com/images/Pana...c-fz5-hood.jpg a tak bez http://images.amazon.com/images/P/B0...CLZZZZZZZ_.jpg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tancerko nie sluchaj kolezanki. praktyki to juz na prawde cos w porownaniu do kogos kto nie ma zadnego doswiadczenia. TZcik urwal sie dzis wczesniej z pracy teraz wcina obiadek na lozku obok a ja mam tyle roboty na jutro ehhhh nie chce mi sie...
|
|||
|
|
|
#2918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wydaje mi się, żeby ktos przyjmował studenta po to, żeby parzył kawę. Najwyżej możesz dotać jakieś układanie czegoś w archiwum - coś, czego inni nie chca robić ![]() Ja na moje pierwszej praktyce nie parzyłam kawy - kiedyś było spotkanie i kolega mi mówi, żeby podała kawę, więc mu powiedziałam, że mnie nikt za to nie płaci, więc niech sam zrobi, bo ja nie jestem sekretarką ![]() I powiem Ci tak - jak byłam na praktykach (byłam na dwóch) to miałam dwa zadania z reguły - poważne i jakiegos takiego szita co nikomu sie nie chciało robić.A później jak juz pracowałam to przychodzili do nas studenci na praktyki to sama im takie szity zlecałam Wydaje mi się, że trzeba przejść przez wszystko i niektórych etapów się nie uniknie.
|
|
|
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
ja jak bylam na praktykach (dwa razy) to nie zdarzylo mi sie ani razu parzyc kawy. robilam to co kazdy inny pracownik.
|
|
|
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektórzy traktują cię profesjonalnie ale niektóre koleżanki taaaak się złoszcą na te swoje praktyki- muszą siedzieć po godzin dziennie i być kimś w rodzaju przynieś wynieś pozamiataj.... szkoda mi tracić czasu na takie coś... dlatego tak się waham z tymi praktykami w ogóle to chyba najpierw trzeba pogadać z promotorem bo może on sam nam już cos nawymyślał tylko jeszcze nie mieliśmy okazji pogadać z nim na ten temat. no bo jak mam robić w wakacje to już wolę teraz kurczę bo w wakacje to ja chce jechać do pracy!! a z drugiej strony to jakbym zaraz tych praktyk nie znalazła to może dopiero w maju by mi się trafiło pójść a w maju to już mam zapowiedziane egzaminy i kolokwia z całego semestru no i do tego przyspieszyli tempo na moim kursie i od kwietnia w zasadzie będę miała go co tydzień i też testy 3 już zapowiedziane.. nie wiem czy dam radę wcisnąć teraz te praktyki jeszcze ehhh muszę to jakoś w głowie sobie poukładać.... pierwszy punkt-pogadać z promotorem ale spotkanie mamy dopiero za 2 tygodnie a czas leciiiiiii..... ehhh... najbardziej to bym chciała pójść do pracy już ale z tym to juz całkiem masakra... bo codziennie mam zajęcia chyba muszę pogadać z mamą...
|
|
#2921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja sie własnie nie moge zdecydować, pewnie w lipcu się okaże a póki co będę zasypywać tżta pomysłami ![]() A mam do roboty nic a nic Będe czytac książke dla relaksu
|
||
|
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a wy te praktyki co odbyłyście to 2 miałyście obowiązkowe czy same sobie załatwiłyście cos??
skusiłabym się ale nie wiem gdzie ja mam pójść... może na tym kursie bym się prowadzącej spytała- w końcu nie na darmo uczy księgowości w lublinie... ale to tez za 2 tygodnie dopiero.. a ja jak coś sobie wymyślę to bym chcicła już!!!
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam obowiżakowe po 1 i 2 roku
3 tygodnie na wakacjach
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brat mojej koleżanki pisał pracę mag u tego promotora i on im podpisał praktyki i nie musieli nic robić.. nie wiem jak to technicznie było rozwiązane ale tak było no ale co mnie zbawi że mi promotor odpuści praktyki jak nie będę miała co wpisać do cv. ehhhhhh muszę coś wymyśleć myśl tancerka myśl!!!!!!!!!!!!
|
|
#2926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdziwilam sięale co mialam mowic nie wezme.. jak sam dal... ![]() Cytat:
Teraz u mnie sie pozmieniało : jak ja byłam to wystarczyło przyniesc te świstki do dziekanatu i finito.. Teraz oddelegowali do tego taką straszną doktorkę (wielmożna pani wykąłdowczyni: nie wolno jeść pić żuć gumy, pstrykać długopisem, przed wejściem do sali należy wyłączyć telefon - wiem, że na światowych uczelniach typu UJ czy inne UW to jest standard - ale u nas to jeszcze szokiem jest, że nie wolno komorki wlaczonej miec ani pstrykac z dlugopisu - że jeśćani pić no to wiadomo) W każdym razie babon przez pierwszy miesiac po rozpoczęciu roku akademickiego powinna przyjmowaćstudentow i tka dalej a ona za każdym razem pojawiaął sięna schodach z wywróconymi oczami i łaskawie wszystkich przyjmowała.. no chyba, że akurat miała chęć na kawę to wyfiu wszystkich za drzwi.. Trzeba jakieśsprawozdanie z praktyki pisać i w ogóle... Dobrze, że ja wcześniej miaąłm praktykę.. to spojrzała na mnie tylko dziwnie, że ażdo Ankary mnie wywiało i nic nie zażyczyłą sobie wiecej do pokazania... wredna baba Scrapbookerki.. nakupiłam sobie niniejszym dziurkaczy i takich treli moreli.. Pewno mnie onaella zaraz zjedzie.. ale co tam :P---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- u nas dowolność była na tyle, aby zgadzało się to z profilem kierunku.. czyli np: jak ktoś na mechanicznych studiach to do zakładu mechanicznego a nie np budowlanego czy elektrycznego Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2009-03-17 o 18:17 |
||
|
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej zrób zdjęcia i pokazuj mi to szybko bo bardzo ciekawa co takiego kupiłaś ![]() A mnie chyba nerka boli i strasznie się boje, że coś się dzieje niedobrego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee a ja sobie bez skrepowania pije na wykladach (i nie tylko ja ) czasem nawet cos wcinam po kryjomu ![]() gume rowniez zuje, choc wiadomo, ze dykretnie i to na swiatowym UJcie![]() wylaczanie telefonu jak najbardziej rozumiem, bo to denerwujace jak co chwile komus cos dzwoni - wybija z toku myslenia. ja mialam dzienniczek praktyk i pisalam sprawozdanie z kazdego tygodnia - co robilam, swoje uwagi itp.
|
|
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
MOja mam też cos ostatnio narzekała na nerki, była najpierw u gina bo to nigdy nic nie wiadomo.. nadawal jej recept na oczyszczenie z bakterii pęcherza, ale nie pomogło... teraz mama narzeka juz na nereczki
CO do scrapów Kupowałam na allegro Tak kupie sprawdze co to jak sie je i tak dalej.. żebym, ewentualnie miała jak mnie zmoży jakaś wena albo co ![]() http://allegro.pl/item581130874_mix_...apbooking.html Te dwie aukcje sieskończyły więc nie wiem czy się pokażą http://allegro.pl/item576719825_dziu...scrapbook.html http://allegro.pl/item573425635_kwia...g.html#gallery W sumie to kwiatki się powtarzają ale no cóżnic innego mnie na razie nie pociągnęło a Kwiatki zawsze sie przydadzą szczególnie, że to wiosna już ![]() Jak juz mnie tak dokumentnie tknie na te karteczki to poproszę o parę rad, wzgledem klejów zszywania i takich różności Bo ja to nigdy nie umiałam sobie poradzić jak cywilizowany czlowiek ze zwyklym klejem biurowym, zawsze wszystko wokół miałam uświnione jak bobas kaszką
Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2009-03-17 o 18:29 |
|
|
|
#2930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), a na drugiej to sami do mnie zadzwonili akurat jak mi sie skończyła ta pierwsza praktyka I poszłam do nich na miesiąc i mi zaproponowali pracę![]() Ciebie powinni przyjąc z otwartymi ramionami z tym kursem księgowości
|
|
|
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
Kubusewa następnym razem jak będziesz chciała kwiatki, motylki, misie, serduszka, słoneczko czy gwiazdki to po prostu mi napisz to Ci powycinam ze swoich puncherków
|
|
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może zmarzłaś i cię "tylko" korzonki złapały... a najprościej to sprawdzisz robiąc analizę moczu jak najszybciej póki cię boli- wtedy będziesz miała dobre wyniki do weryfikacji co to się dzieje
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
oj widzę, że muszę wejść na wątek o scrapach bo kompletnie nie mam pojęcia co to punchery
![]() Swoją drogą to myślę że sama sobie w końcu zacznę wycinać.. ten zestawik to tak na początek, żeby mnie krew nie zalała jak mi kwiatki krzywe wyjdą albo co innego ![]() Dziękuję Scarbie jak będę miała scrabookowe jakieś potrzeby już wiem do kogo się zgłosić
|
|
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
taaaaa może jak skończę to i coś więcej będę warta- a póki co to mam zrobioną jakąś 1/6 tego kursu
trzeba się będzie wziąć za siebie... ja to najbardziej się boję że właśnie zawalę albo kurs albo uczelnię albo to i to przez te moje wybryki o praktykach ale z drugiej strony ciągnie mnie już żeby wreszcie zacząć się obracać w tym świecie
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do badania to bez skierowania nic nie zrobię
|
|
|
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
idź do prywatnego laboratorium- bez skierowania, bez kolejki i w trybie expresowym ci zrobią analizę. zapłacisz max 10zł a zaoszczędzisz sobie czasu i nerwów
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to co kupiłaś to są wycinanki puncherowe, a punchery to są po prostu dziurkacze, ktore wycinają różne wzroki także nawet nie myśl, że to sie recznie nożyczkami wycina (tzn można ale wtedy to cierpliwości i precyzji trzeba co nie miara). pooglądaj sobie jakie są na allegro http://allegro.pl/search.php?string=...4021&country=1 są bardzo różne i w różnych cenach, musisz patrzeć na wymiary wzorów jakie wycinają nie wiem co byś chciała jeszcze wiedzieć, ale jak coś to po prostu pytaj Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- o widzisz Kubsewa, dopeiro teraz zobaczyłam, że Ty jednak i dziurkacze kupiłaś a nie tylko wycinanki
|
||
|
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
chociażby tam gdzie u gina byłyśmy maja prywatne laboratorium
---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
będę dojeżdżać??? cieeekawe co to ze mną bedzie...![]() Onaella właśnie o to chodzi żeby zrobić badanie wtedy kiedy coś dolega- jak się okaże że masz jakieś krwinki to może się okazać że jakiś piaseczek ci się przesuwa- za dwa dni juz może się nie przesuwać i nawet nie bedziesz wiedzieć ze masz piasek np w nerkach- a to nie jest jeszcze groźne - czasem wystarczy dużo pić. po to wlasnie się robi to badanie żeby wiedziec co ci jest teraz a nie za 2 dni
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.

Możn zawsze kupic ta osłonę do wody i próbowac swoim, ale nie wiem czy na kompakty jest taka osłona. A moim zdnaiem powinny być, bo kompakta bym wsadziła w tym do wody bez mrugnięcia okiem, za to lustarsznki never a na lustrzanki własnie widziałam takie osłony.
lubie go 

a czas leciiiiiii..... ehhh... najbardziej to bym chciała pójść do pracy już ale z tym to juz całkiem masakra... bo codziennie mam zajęcia

powiedziałaś mu coś na to?