|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Badania hormonów podczas miesiączki-mozna czy nie??
Otóż to. Najprawdziwsza prawda. Zwłaszcza płciowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
musze zrobić
testosteron androgeny SHBG PRL DHEA DHEAS mam problemy z cera i włosami i pani dermatolog kazala i zrobic te badania i pojsc do ginekologa-endokrynologa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
PRL wyjdzie Ci niemiarodajnie przy tabsach na bank. Nie pamiętam jak z testosteronem, ale chyba nie. A te androgeny to z krwii czy metabolity z dobowej zbiórki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
wszystko badania sa z krwi.
Najprawdopodobniej bede brala diane 35 i te wyniki sa mi szybko potrzebne, dobrze ze okres sie juz konczy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
Trzeba szybko zrobić i to najlepiej bez tabsów, albo 3 miechy po odstawieniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Przyczajenie
|
Dot.: dosc powazny problem z meskimi hormonami =(
senna24.....kazdy ma wloski miedzy posladkami tak jaki i na....lonie bo to jest nasza naturalna bariera przed bakteriami.Owszem depilujmemy sie tu i ówdzie-a to powoduje ze wloski szybciej rosna.Tak więc sie nie martw
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
Dot.: dosc powazny problem z meskimi hormonami =(
ja również mam podobny 'problem'... otóż do tej pory myślałam, że taka jest już moja uroda (której nie akceptowałam...): wąsik, dość silne owłosienie rąk, w dole brzucha i wokół sutków, bikini też zostawiające wiele do życzenia i te okropne włosy między pośladkami
![]() ![]() ![]()
zmiany... ![]() Edytowane przez lolita69 Czas edycji: 2009-01-26 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
badania hormonalne
hej. nie chcialam zakladac nowego topicu, a nie moglam znalesc nic w archiwum.. musze zrobic badania hormonalne z dwoch powodow:
![]() z gory dzieki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
Dot.: badania hormonalne
![]() a ostatnia nawet nie tydzień temu. wiadomość #41 http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=305222&page=2
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
HORMONY- ktore i kiedy zbadac?!
Drogie wizazanki bardzo prosze Was o pomoc!
Wlasnie minely 3 miesiace od odstawienia przeze mnie tabletek antykoncepcyjnych. Zanim wroce do antykoncepcji hormonalnej chcialabym wykonac badania poziomu hormonow. Chcialabym w ten sposob wykluczyc ewnetualne zaburzenia hormonalne i pomoc w doborze tabletek. Ponadto,mimo,ze okres odjrzewania dawno mam juz za soba, mecze sie z lojotokiem, klopotami tradzikowymi i zatrzymywaiem wody w organizmie. Licze,ze takie badania moglbyby mnie nakierunkowac na powod tych problemow... Poniewaz jednak badanai te robic bede na wlasna reke,chcialam sie dowiedziec co przede wszystkim sprawdzic powinnam... Jak do tej pory sprawdzilam: TSH, T4, T3 oraz poziom PROLAKTYNY Zastanawiam sie nad porgesteronem, testosteronem i estradiolem,ale nie wiem czy slusznie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
Dot.: HORMONY- ktore i kiedy zbadac?!
dołączam sie, odstawilam 2 miesiace temu i chcialabym zbadac, jak to ze mna jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej
![]() wg mnie prolaktyna, progesteron, testosteron i tarczyca to obowiązkowo. wiecie jest sporo tych hormonów, ale moim zdaniem to lekarz powinien wam zalecić w oparciu o wywiad, ewentualne dolegliwości itd. ja np. mam do zrobienia
koszt każdego hormonu u mnie to 25 zł , poza testosteronem, który kosztuje 20zł, no i DHEAS - 30zł. jutro, a raczej już dziś się wybieram na pobieranie krwi..
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
Dot.: Normy Hormonów
ja również mam problemy ze skórą. dermatolog stwierdził, że mogą to być zaburzenia hormonalne i mam iść do ginekologa. ale boję się, że zapisze mi tabletki antykoncepcyjne, których nie chcę brać...
czy orientujecie się, czy wszystkie tabletki hormonalne są antykoncepcyjne??? proszę pomóżcie!!!!
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Normy Hormonów
Cytat:
ale hormony to hormony...
![]() |
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coz,wiem,ze takie badania powinien zalecic mi ginekolog,ale aktuat ostatnio bardzo sie na tych lekarzach zawiodlam... Jeden z ginekologow na moja prosbe o zapisanie mi listy hotmonow,ktore powinnam zbadac,korzystajac z przerwy w odstaiweniu tabletek anty, powiedzial: "ale po co?przeciez w pani wieku nie mozna miec wahan hormonalnych". Dla wyjasnienia dodam,ze mam 24 lata i min. przeszlam zabieg ginekologiczny... Natomiast drugi z ginekologow,tym razem kobieta, powiedziala,ze wogole nie ma potrzeby robic takich badan bo one i tak nie sa dokladne... Takze mnie rece opadly i postanowilam zrobic te badania na wlasna reke. Chce iwedziec co sie dzieje z moim organizmem,szczegolnie,ze ostatnie objawy sa dla mnie niepokojace... A moze ktoras z Was orientuej sie w ktrym dniu cyklu powinnam sprawdzic ESTROGEN? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
badania hormonalne
Hej dziewczyny. Mam pytanko mialam robione badania hormonalne w 6 dc i wyniki są następujące
FSH 4,47 mlU/ML LH 24,80 mlU/ML ESTRADIOL 210,00pg/ml Prawdopodobnie 7 dc byla owulacja (test owulacyjny w 8 dc dodatni potem już ujemny)Myślicie, że FSH ma odpowiedni poziom? LH I ESTRADIOL wpadły w fazę owulacji a FSH nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
hej ja slyszalam ze liczy sie stosunek fsh do LH i mi sie wydaje ze masz nie zabardzo i wyglada na to ze masz pcos a pokazywalas te wyniki dla lekarza??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
No jeszcze nie własnie, ale lh jest wysokie bo dzien pozniej mialam owu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
to dobrze wiez u mnie z jajnikow nic nie wynikalo powiedzial ze sa ok a z wynikow pco a masz moze objawy np owlosienie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
Nie mam żadnych objawów PCO . Pęcherzyki mam ładne o różnych wielkościach z dominującym(przy PSO podobno takowych nie ma
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Raczkowanie
|
napewno ci pomoze zycze powodzenia i zdrowia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy cyklu 28-30 dniowym: 9-11 dzień cyklu - FSH, LH, estradiol, 14 dzień cyklu - FSH, LH, 21 dzień cyklu - progesteron, prolaktyna testosteron |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
No i się okazało , że pomiędzy 7 a 8 dc miałam owulke
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
super gratuluje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
Dzięki bardzo, ale mam nadieje, ze kiedys bedzie z tej owu fasolka :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
tez ci serdecznie zycze bo tez staram sie o dziecko i 28 mam usg czy jest u mnie owulacja sie okaze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
A robisz sobie testy owulacyjne? u mnie to pomogło no i oczywiście lekarz mi doradził bo skoro s 6 dc miałam pęcherzyk 17 mm powiedział, że lada dzien może byc owulka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
wiesz u mnie nie bylo owulacji lekasz tak stwierdzil po usg i przepisal mi leki teraz po ich braniu mam miec usg i stwierdzi czy leki pomigly i czy owulacja jest trzymaj kciuki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
Bede trzymała bardzo mocno
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Raczkowanie
|
hej ponownie moze jeszcze tu jestes mialam napisac co i jak u mnie po usg wiec mam pecherzyki tez dominujace po 9 mm teraz weftorek i w piatek bede miala nastepne usg aby ustalic czy one rosna do 20mm a puzniej czy pekna aby doszlo do zaplodnienia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.