![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: produkty do włosów firmy NISIM
Stosowanie samego szamponu ma również sens, ponieważ tak jak Pani zauważyła oczyszcza skórę i ułatwia w ten sposób wchłanianie substancji powodujących przyśpieszenie wzrostu. Odżywka ma również niektóre z tych składników ale jej działanie jest raczej skierowane na wygląd włosa, jego gładkość, jedwabistość, nawilżenie, zapobieganie elektryzowaniu, zabezpieczeniu przed promieniami UV.
Jeśli Pani bardzo brakuje odżywki proszę skontaktować się telefonicznie z biurem NISIM.PL i powołać na forum wizaz.pl, umożliwimy Pani zakup samej odżywki FASTu. Edytowane przez nisim Czas edycji: 2009-02-27 o 07:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
myłam juz 2 razy i strasznie sypią mi sie po tym włosy!!! w dodatku są wysuszone i szorstkie.
(jakie wspaniale nawilzone były po myciu odzywką... ![]()
![]() |
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
Hej, ja własnie wczoraj odebrałam NIsim, zestaw fast... umyłam na razie 1 raz- jak na ten 1 raz jestem zachwycona... odzywka działa tak, że nie musiałam uzywac prostownicy
![]() szampon- miałam wrażenie lekkiego "pobudzenia" skóry głowy ![]() co do porostu, to wiadomo o efektach wypowiem sie dopiero jak mi sie skoncza opakowania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
witam, chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej na temat ekstraktów stymulujących nisim,jak ich używać, ile minimalnie ml jednorazowo, czy działa na włosy rozjaśniane? czy ma wpływ na kolor włosów?jak długo należy go wmasowywać?
czy jeśli nie działał na mnie zestaw nisim fast to warto jest inwestować w ten ekstrakt stymulujący? Edytowane przez aven Czas edycji: 2009-03-01 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Jakiego efektu spodziewała się Pani po zestawie FAST? Bo FAST jest stworzony do przyśpieszenia wzrostu włosów poprzez dostarczenie niezbędnych aminokwasów do mieszka włosowego i do wrażeń estetycznych poprzez poprawienie kondycji włosów, ich wyglądu. Pierwsze efekty powinny być widoczne po miesiącu stosowania produktu.
Ekstrakt nie jest produktem zastępującym FAST. Przede wszystkim powinien być stosowany w zestawie z szamponem odpowiednim do rodzaju skóry głowy, a po drugie - w przypadku nasilonego, nadmiernego wypadania włosów spowodowanego np. łysieniem androgenowym, rozchwianiem gospodarki hormonalnej, zniszczeniem cebulek włosowych zabiegami chemicznymi itp. Ekstrakt dostarcza substancji organicznych hamujących działanie agresywnego hormonu DHT (dwuhydrotestosteronu) w obrębie receptorów mieszka włosowego, dostarcza analogu DHT (nieagresywnego), który na zasadzie inhibicji konkurencyjnej wymienia się miejscem z cząsteczkami DHT powodującymi wypadanie włosów. Ekstrakt dostarcza substancji neutralizujących enzym Alfapięcioreduktazy wydzielany przez nasz organizm, a który po połączeniu się z testosteronem powoduje powstanie właśnie tego "niedobrego" DHT, odpowiedzialnego za wypadanie włosów. Generalnie: ekstrakt pobudza uśpione mieszki włosów do stymulacji nowego włosa działając w sposób wyżej opisany. Ale żeby ekstrakt działał, potrzeba przygotować skórę głowy do jego przyjęcia. Musi być czysta, odtłuszczona poprzez zastosowanie szamponu NISIM. Szampon poza tym w zależności od rodzaju powoduje inne działania, np. stymuluje prace gruczołów łojowych, utrzymuje odpowiednią ilość mikroflory bakteryjnej na skórze, odpowiednie PH, niszczy grzyby drożdżakowe odpowiedzialne za powstawanie łupieżu no i dodaje substancji budulcowych i energetyzujących, pielęgnujących, wszystkich, których nie transportuje ekstrakt. Co do dawkowania ekstraktu. Zakrapla się go bezpośrednio na skórę głowy pomiędzy włosy w ilości 10-15 kropli na powierzchnię o średnicy ok. 3 cm w miejsca przerzedzenia włosów spowodowanego nadmiernym wypadaniem włosów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
Czy oprócz zestawu Fast moge jeszcze stosować na moje włoski naturalne odżywki z żółtka, olejku rycynowego i cytryny...
Pisał Pan powyżej, że Nisim Fast oparty jest na naturalnych składnikach, rozumiem więc, że nie będzie wchodził w niepożądane reakcje z ww składnikami maseczki ![]() Maseczkę na włosy naturalna robie sobie 2-3 razy w tygodniu, po jednokrotnym umyciu włosów szamponem ( w tym wypadku byłby to Nisim Fast), zostawiam na godzinkę lub więcej czasu, następnie zmywam szamponem (czyli byłby to Nisim Fast) i nakładam odżywke (czyli byłaby to odźywka z zestawu Fast) - moje pytanie jest, czy nadal moge stosować moja naturalną maseczke, czy lepiej zaprzestac jej stosowania na czas mycia Fast- jednak chciałabym Fast wprowadzic jako moje stałe kosmetyki do włosów, więc chciałabym wiedzieć, jak to jest z tym stosowaniem domowych maseczek z naturalnych składników w przypadku pielegnacji zestawem Nisim Fast. ??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Zestaw FAST tylko przy regularnym i częstym stosowaniu dostarcza odpowiedniej ilości aminokasów koniecznych do szybszego wzrostu włosów. Cytat:
Wszystkie produkty NISIM są skuteczne przy włosach po zabiegach fryzjerskich, farbie, trwałej itd. ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Jak już pisaliśmy: oczywiście, że można pytanie tylko po co? Zbyt duża ilość zabiegów wcale nie da lepszego efektu, może natomiast spowodować odkładanie się depozytu na skórze i na włosach. Ale przeciwwskazań nie ma. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj zrobiłam maseczkę, żaden depozyt mi sie na główce nie zrobił
![]() ![]() Nisim- dziekuje za odpowiedzi Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2009-03-02 o 21:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Moje włosy po tygodniowym, codziennym myciu strasznie wypadają. Garściami. Przed zastosowaniem Nisimu fast włosy nie wypadały. Co mam zrobic?! Wiem ze nisim pobudza itp , przyśpiesza proces wypadania włosów które wypadły by niedługo, ale boję się ze w takim tempie po 2 tyg będe mieć połowe włosów mniej.
Kolejne pytanie to czy musze myć włosy codziennie czy dla odpowiedniej stymulacji włosa wystarczy co dwa dni? Dodam ze nisim strasznie wysusza mi włosy.
![]() |
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
Ja juz myję 5 raz... nie mam żadnego problemu z wypadaniem. na szczęście...
Rockbunny, może odstaw fast na jakies 2 tygodnie i zobaczysz, czy nadal wypadają... niestety nie ma rzeczy, które przypasowałyby absolutnie wszystkim, może nisim nie jest dla Ciebie??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
To niestety prawda - nie istnieje produkt idealny, który w 100% przynosiłby takie same efekty, trzeba się liczyć z indywidualną tolerancją każdego kosmetyku. Przy założeniu że włos jest zdrowy i mocny FAST "przechodzi od razu do działania", w przeciwnym razie "musi przygotować sobie bazę" czego efektem jest oczyszczenie skóry głowy. Aczkolwiek nie mieliśmy nigdy sygnałów by produkty NISIMu w jakiś sposób zaszkodziły.
Jeden tydzień to zbyt krótko, by mówić o negatywnym działaniu, więc osobiście (już nawet nie jako przedstawiciel firmy) zaleciłbym jeszcze odrobinę cierpliwości i dalsze stosowanie FASTu, wypadanie włosów powinno niebawem ustać. Jeśli włosy są bardzo wysuszone można stosować z powodzeniem maseczki nawilżające, bez żadnych interakcji powinien pomóc szampon nawilżający do włosów suchych NISIM. Pozdrawiam i proszę o informację o dalszych efektach. Edytowane przez nisim Czas edycji: 2009-03-03 o 21:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
No dziewczynki stosuję Nisim Fast już trzeci tydzień i jest bosko...
Włosy są odżywione, sprężyste i widzę że powoli coś się dzieje ![]() ![]() ![]() Kłopotem jest tylko to że szamponu wychodzi mi więcej, niż odżywki ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Ojej na odwrót odżywki więcej, niż szamponu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Wtajemniczenie
|
Karolcia-83 a ile Ci urosły przez te 3 tyg? zauważyłas jakieś przyspieszenie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Przyłączam się do pytania czy zestaw FAST można stosować co 2-3 dni (tak myję głowę) czy trzeba codziennie aby był efekt?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Producent twierdzi, iż najlepszy efekt daje codzienne stosowanie FASTu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
Niutka zauważyłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Wtajemniczenie
|
Karolcia, ja własnie tez mam grzywkę, ale krótka, a że jest prosta, to własnie po niej obserwowac będę wzrost, chociaz po odrostach też, bo przestałam farbować.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj minał tydzień odkąd zaczęłam uzywac nisim, patrząc po grzywce, sądzę, że przyrost jest jakis niecały 1 cm.
![]() ale stosuje jeszcze suplementacje- belissa, masuję głowę, szczotkuję 2x dzienie z włosem i pod włos, do tego 2 razy robiłam maseczkę zółtko+rycyna+cytryna a jak u was dziewczyny??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
niutka gratuluje
![]() zastanawiam sie czy nie myc ich co 2 dni.. bo co mi z tego ze urosna ten cm lub 2 jak połowa mi wypadnie a reszta przesuszy.
![]() Edytowane przez Rockbunny Czas edycji: 2009-03-07 o 17:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
ja dzis odebralam swoj zestaw
![]() od jutra zaczynam mycie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
Czy odzywke NISIM FAST powinnam uzywac na skore glowy, czy tylko na wlosy zeby byl dobry efekt??????? Po czytalam rozne opinie na ten temat, jedni stosuja tylko na skalp, inni na konce, wiec juz sama nie wiem jak jej uzywac???????????????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
jeżeli ma przyspieszać wzrost włosów no to należy nakładać ją na skalp. Ma teoretycznie poprawiać wygląd włosów więc na końcówki też może być. Teoretycznie bo mi np (zestaw nisim fast) wysusza włosy wiec dodatkowo musze nakładać odzywkę.
Przynajmniej ja to tak rozumiem ;p Po 1 uzyciu seboradinu (lotion), po umyciu szamponem nie wypadł mi ani jeden włos :O ( po nisimie wypada z 20) nałożyłam odżywkę nisim i... wypadło z 10.. Czyli wypadają przez odzywkę.. ;/ ![]()
![]() |
![]() |
#116 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Chcialabym zeby przedstawiciel firmy fast odpowiedzial mi na to pytanie: JAK STOSOWAC PRAWIDLOWO ODZYWKE FAST NA SKALP CZY NA CALA DLUGOSC WLOSOW OPRUCZ SKORY GLOWY???????????????????? ??????????????????????// |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisz do przedstawiciela firmy i go o to zapytaj, a niewydzieraj się jakby to była Bóg wie jaka ważna sprawa.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() Poza tym, o ile mnie pamięc nie myli, przedstawiciel wypowiadał się już na ten temat, więc wypadałoby przeczytać to, co zostało już napisane, przed zadaniem pytania ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
O ile mnie pamięć nie myli, to o to samo pytałam się właśnie już w tym temacie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
Ja stosuje i na włosy i na skalp. To zależy jak kto woli bo niekórym włosy się przetłuszczają i wolą odżywke tylko na długość ją nakładać. Po odżywce włosy są gładsze i ładniej wyglądaja . A i tez odżywka zawiera sylikon
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.