Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz. V - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-18, 18:01   #3121
lusmarija
Wtajemniczenie

Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
dasz radę

ja mam prace z 3 rozdziałow, pierwszy teoretyczny i 2 metodologiczne. Mialam robic 4 rozdzialy, ale w sumie stwierdzialm ze bez sesnu jest ten teoretyczny rozbiajć na 2 skoro moge ładnie wkomonować wszystko do 1 a i promotor tak sądził więc mam 3
w sumie to chyba bez różnicy ile jest

ale we wtorek na semianrium śmiac mi się chciało z takiej jednej laski (nadgorliwa jest jak nie wiem, ale prawda jest taka, że robi to na siłę bo wcale taka najmądrzejsza nie jest ) no i ta napisala pierwszy rozdzial na 55 stron, czyli wiadomo, ze trzeci z analiza musi miec minimum 60 stron wiec ciekawe na ile jej wyjdzie ta praca
tym bardziej, ze na takie obszerne zle patrzą na obronie bo nie sztuką jest napsiać tyle stron ale sztuką jest wyselekcjonować najistotniejsze rzeczy i odpowiednio to napisac
no ale nie każdy to rozumie i stawia nie na jakoś a na ilość
u mnie wymagają, ze praca magisterska ma mieć minimum 4 maksimum 5 rozdziałów. Zastanawiam się ciągle czy nie zmienić tych moich 5 na cztery bo jakoś mi tak bardziej by pasowało, zobacze zresztą jak mi się bedzie dalej pisało. A cała praca powinna się zamknąć w 80 stronach. Wiadomo, że jak napisze wiecej to się nic nie stanie, ale też nie można przesadzać, bo tu też chodzi własnie o umiejętnośc wyboru najistotniejszych rzeczy, więc myślę, że ta Twoja koleżanka tego nie potrafi i może się przeliczyć trochę

Cytat:
Napisane przez jozia Pokaż wiadomość
No własnie ja juz bym poszła na studia ale matura:/ Po co ja ktoś wymyslił wrrr. Jak ja zdam to dokończe zrobie sobie technika to juz papierek więcej i później licencjat bedzie.

Nie mam co oglądać a mam chęć obejrzć sobie jakiś taneczny film....
Jozia matura to nic takiego zobaczysz, będziesz na studiach to co semestr będziesz miała taką "maturę", a nawet gorszą, ale wszystko da się przeżyć, zobaczysz sama nie obejrzysz się a jużbędziesz pisała pracę magisterską

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 18:02   #3122
onaella
Zakorzenienie

Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość

u mnie promotor koniecznie wymaga 5 rozdzialow:
I przeglad literatury, pojecia, teorie itp.
II przeglad wczesniejszych badan na ten temat, sposobow podejscia do problemu
III metodologia moich badan
IV analiza wynikow badan
V wnioski z badan

najgorsze, ze zeby dojsc do Iv i V trzeba przebrnac przez 3 wczesniejsze
cala praca ma miec 80-100 stron, wiec luz
to u mnie kompozycja ogólna jest taka sama, tyle ze ja Twoj I i II wzięlam do jednego, tak samo IV i V też jako jeden, będę tam miala analize jakościową i ilościową, no i w tym wnioski

A co do ilości stron to taka do 100 to z tego co mowili jest najlepsza wiadomo, że +/- ileś tam stron też spoko, ale jak ktoś walnie prace na 150 czy 170 no to trochę rpzegięcie bo prace doktorskie to koło 200 są

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 18:08   #3123
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
aA na jakim etapie jesteście z pisaniem?? Bo ja juz skończylam caly pierwszy rozdział - teoretyczny, a teraz męczę 2 - metodologie badań wlasnych
zaczynam 2 rozdział

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 18:09   #3124
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cytat:
spoko, Jozia, na każdego przyjdzie pora.Teraz zajmuj się nauką do matury i ewnetualnie egzaminami na studia, chociaż teraz to chyba z maturą się zdaje
No własnie ja juz bym poszła na studia ale matura:/ Po co ja ktoś wymyslił wrrr. Jak ja zdam to dokończe zrobie sobie technika to juz papierek więcej i później licencjat bedzie.

Nie mam co oglądać a mam chęć obejrzć sobie jakiś taneczny film....
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 18:11   #3125
lain
Zakorzenienie

Cytat:
to u mnie kompozycja ogólna jest taka sama, tyle ze ja Twoj I i II wzięlam do jednego, tak samo IV i V też jako jeden, będę tam miala analize jakościową i ilościową, no i w tym wnioski
a ja wlasnie sie zastanawiam czy robic w ogole badania jakosciowe czy isc na latwizne i sama ilosciowke jakas ankietke sie pusci i juz
bo szczerze to jakos nie jestem stworzona do badan jakosciowych choc teraz mam zajecia z fajnych programow do analizy jakosciowej

Cytat:
A co do ilości stron to taka do 100 to z tego co mowili jest najlepsza wiadomo, że +/- ileś tam stron też spoko, ale jak ktoś walnie prace na 150 czy 170 no to trochę rpzegięcie bo prace doktorskie to koło 200 są
u nas od razu powiedzial, ze jak bedzie za duzo to bedziemy zmuszeni przez niego cos wywalic... wiec lepiej od razu pisac tak zeby bylo akurat
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 18:15   #3126
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
a ja wlasnie sie zastanawiam czy robic w ogole badania jakosciowe czy isc na latwizne i sama ilosciowke jakas ankietke sie pusci i juz
bo szczerze to jakos nie jestem stworzona do badan jakosciowych choc teraz mam zajecia z fajnych programow do analizy jakosciowej
tzn ja robię ankietę ale w interpretacji wyników badań robię analize ilościową - czyli wszystkie winiki w tabelki i analizę jakościową czyli opis tego wszystkiego co uzykasałam i wnioski

Uważam, ze i tak sporo roboty przede mną więc nie ma co sie dodatkowo obciążać

14.08.2010
baby
Stary 2009-03-18, 18:19   #3127
kaska87
Zakorzenienie

ja też mam ankietę pomożecie mi wypełnić?

Stary 2009-03-18, 18:22   #3128
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja też mam ankietę pomożecie mi wypełnić?
pewnie

będzie zbiorowe wypełnianie ankiet na potrzeby edukacyjne PM 2010

14.08.2010
baby
Stary 2009-03-18, 18:24   #3129
lain
Zakorzenienie

Cytat:
tzn ja robię ankietę ale w interpretacji wyników badań robię analize ilościową - czyli wszystkie winiki w tabelki i analizę jakościową czyli opis tego wszystkiego co uzykasałam i wnioski
a to sie zle zrozumialysmy
w socjologii analiza jakosciowa to analiza wszelkiego rodzaju transkrypcji z wywiadow poglebionych, fokusow, analizy tresci, obrazow itp. do tego sa programy, w ktorych mozna sobie tworzyc klucze kodowe, analizowac ilosc stwierdzen, polaczenia miedzy nimi, pola semantyczne itp.
z kolei analiza ilosciowa to poprostu analiza cyferek z ankietek itp. najczesciej uzywa sie do tego SPSSa. wszelkie statytyki opisowe, regresje, analizy czynnikowe + opis tego co wyszlo

i ja chyba ogranicze sie do badan ilosciowych... no moze skusze sie na jakas eksploracje tematu w paru wywiadach poglebionych, ale to max moich ambicji w zakresie jakosciowej czesci moich badan

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-03-18 o 18:26
Stary 2009-03-18, 18:26   #3130
obca7
Wtajemniczenie

Ja jestem na etapie wyboru tematu Ale kobieta bardzo analizy finansowe lubi i każdemu kazała napisać analizę firmy w której pracujemy Troche dziwne ale cóz.
No ale nie wiadomo czy zostanę w tej szkole więc nie ma się co cieszyć, że się nie męczę z mgr
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 18:28   #3131
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Ja jestem na etapie wyboru tematu Ale kobieta bardzo analizy finansowe lubi i każdemu kazała napisać analizę firmy w której pracujemy Troche dziwne ale cóz.
No ale nie wiadomo czy zostanę w tej szkole więc nie ma się co cieszyć, że się nie męczę z mgr
zostaniesz więc wybieraj temat

ale śliczna suknia
http://www.madonna.com.pl/pl/sanpatrick.php?s=91.palma

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-03-18 o 18:31
Stary 2009-03-18, 18:35   #3132
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
a to sie zle zrozumialysmy
w socjologii analiza jakosciowa to analiza wszelkiego rodzaju transkrypcji z wywiadow poglebionych, fokusow, analizy tresci, obrazow itp. do tego sa programy, w ktorych mozna sobie tworzyc klucze kodowe, analizowac ilosc stwierdzen, polaczenia miedzy nimi, pola semantyczne itp.
z kolei analiza ilosciowa to poprostu analiza cyferek z ankietek itp. najczesciej uzywa sie do tego SPSSa. wszelkie statytyki opisowe, regresje, analizy czynnikowe + opis tego co wyszlo

i ja chyba ogranicze sie do badan ilosciowych... no moze skusze sie na jakas eksploracje tematu w paru wywiadach poglebionych, ale to max moich ambicji w zakresie jakosciowej czesci moich badan
oj mialm o tym wszysktim na socjologii i metodologii ale podejrzewam, że nie tak dokładnie jak Ty
a focusa to nawet przez kilka ćwiczen robiliśmy, ale z taką nawiedzoną babką, że strach było sie momentami odezwać a potem całe te sprwozdania to już w ogóle porażka była, ale dalismy radę

I ja na Twoim miejscu to bym robiła właśnie ilosciowe ale w sumie kusiłby mnie ten wywiad pogłebiony, bo on może dać super wyniki.
Ale wiadomo wszyskto będzie zależalo od czasu bo jednak trochę go potrzeba

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
przód super, ale tył wyjątkowo mi sie nie podoba

14.08.2010
baby
Stary 2009-03-18, 18:39   #3133
lain
Zakorzenienie

Cytat:
oj mialm o tym wszysktim na socjologii i metodologii ale podejrzewam, że nie tak dokładnie jak Ty
a focusa to nawet przez kilka ćwiczen robiliśmy, ale z taką nawiedzoną babką, że strach było sie momentami odezwać a potem całe te sprwozdania to już w ogóle porażka była, ale dalismy radę

I ja na Twoim miejscu to bym robiła właśnie ilosciowe ale w sumie kusiłby mnie ten wywiad pogłebiony, bo on może dać super wyniki.
Ale wiadomo wszyskto będzie zależalo od czasu bo jednak trochę go potrzeba
no, ja wiem dosc duzo o badanaich i analizie danych, bo sie w tym specjalizuje

w moim przypadku wywiad poglebiony to moze byc conajwyzej wstep do zrobienia ankietki... no, ale w sumie jako taki pilotaz juz bede miala (dzieki tym zajeciom co teraz mam), wiec juz bede wiedziala co nieco, no i ja jednak nie jestem jakas fanka jakosciowki... bawic sie z dyktafonem, scenariuszami, pisaniem z tego transkrypcji... no nie jest to dla mnie porywajace
to ja juz wole sobie puscic ankietke i pobawiac sie cyferkami w programie
zobaczymy co powie promotor choc on tez jest raczej zwolennikiem ilosciowki (na tym sie dobrze zna, bo takie zajecia prowadzi)

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:

przód super, ale tył wyjątkowo mi sie nie podoba
mi tez sie przod podoba, ale tyl jest taki nie bardzo
Stary 2009-03-18, 18:42   #3134
kaska87
Zakorzenienie

a ja wybiorę się chyba do mojej pani dr (nadal chodzę do pediatry) żeby mnie wysłała na badania ogólne, jak krew, mocz itd poza tym chcę iść na badania-tylko nie wiem jakie-aby dowiedzieć się czy nie odziedziczyłam problemów z zajściem w ciążę

Stary 2009-03-18, 18:42   #3135
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
no, ja wiem dosc duzo o badanaich i analizie danych, bo sie w tym specjalizuje

w moim przypadku wywiad poglebiony to moze byc conajwyzej wstep do zrobienia ankietki... no, ale w sumie jako taki pilotaz juz bede miala (dzieki tym zajeciom co teraz mam), wiec juz bede wiedziala co nieco, no i ja jednak nie jestem jakas fanka jakosciowki... bawic sie z dyktafonem, scenariuszami, pisaniem z tego transkrypcji... no nie jest to dla mnie porywajace
to ja juz wole sobie puscic ankietke i pobawiac sie cyferkami w programie
zobaczymy co powie promotor choc on tez jest raczej zwolennikiem ilosciowki (na tym sie dobrze zna, bo takie zajecia prowadzi)
zobaczysz sobie teraz co Ci wyjdzie po tych pilotażowych i może akurat Cię to nakieruje

A jaką Ty masz specjalizację??

14.08.2010
baby
Stary 2009-03-18, 18:45   #3136
lain
Zakorzenienie

Cytat:
zobaczysz sobie teraz co Ci wyjdzie po tych pilotażowych i może akurat Cię to nakieruje

A jaką Ty masz specjalizację??
mam nadzieje, ze te badania nie okaza sie jakas porazka (jak to czesto bywa przy pracy w grupie)

a specjalizacja mam o taka http://www.socjologia.uj.edu.pl/pl/page249
Stary 2009-03-18, 18:51   #3137
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieje, ze te badania nie okaza sie jakas porazka (jak to czesto bywa przy pracy w grupie)

a specjalizacja mam o taka http://www.socjologia.uj.edu.pl/pl/page249
powiem Ci, że ciekawie to wyglada

14.08.2010
baby
Stary 2009-03-18, 18:53   #3138
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jozia Pokaż wiadomość
Ale Wy mądre Ja jestem na etapie technika i matury a Wy magisterki ja też chce:P
Jozia a ile Ty masz lat tak w ogóle bo nie pamiętam???
nie martw się maturą- w porównaniu z sesją to jakaś bułka z masłem jak mi by teraz ktoś dał wybór zdania matury czy zaliczanie sesji to bym wybrała pisanie nawet 5 matur niż jednej sesji
Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
heh to będziemy razem pisac i analizowac bo ja też będę miała analizę ekonomiczno finansową

Cytat:
a ja wybiorę się chyba do mojej pani dr (nadal chodzę do pediatry) żeby mnie wysłała na badania ogólne, jak krew, mocz itd poza tym chcę iść na badania-tylko nie wiem jakie-aby dowiedzieć się czy nie odziedziczyłam problemów z zajściem w ciążę
Kasia u pediatry jeszcze jesteś??????????? i czekasz w kolejce z dzidziusiami
a z tymi badaniami drugimi to sama jestem ciekawa jakie można zrobić żeby się dowiedzieć czy się nie będzie miało kłopotów z zajściem w ciążę...

matko jaka śnieżyca- Onaella zasypało nam Lublin- ledwo co doszłam na przystanek bo nie widziałam gdzie idę bo chroniłam oczy żeby mi śmieg tuszu nie rozmoczył...
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 18:54   #3139
lain
Zakorzenienie

Cytat:
powiem Ci, że ciekawie to wyglada
bo jest calkiem ciekawe przynajmniej wg mnie to najciekawsza i najbardziej praktyczna (najlatwiej potem znalezc prace, bo ma sie jakies konkretne umiejetnosci) specjalizacja na socjologii
Stary 2009-03-18, 18:57   #3140
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
Kasia u pediatry jeszcze jesteś??????????? i czekasz w kolejce z dzidziusiami
a z tymi badaniami drugimi to sama jestem ciekawa jakie można zrobić żeby się dowiedzieć czy się nie będzie miało kłopotów z zajściem w ciążę...
tak
no ja mam podstawy by mieć takie obawy, niestety od strony mojego taty to połowa miała z tym problemy i kilka osób wcale nie miało dzieci

Stary 2009-03-18, 18:59   #3141
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
matko jaka śnieżyca- Onaella zasypało nam Lublin- ledwo co doszłam na przystanek bo nie widziałam gdzie idę bo chroniłam oczy żeby mi śmieg tuszu nie rozmoczył...
ja co chwile wygladam przez okno i sie załamuję jak ja jutro dojade, autobus mam 5.22 więc po nocy może być nieciekawie bo zapene wszystkie ślużby drogowe jeszcze nie zaczna pracy

Cytat:
bo jest calkiem ciekawe przynajmniej wg mnie to najciekawsza i najbardziej praktyczna (najlatwiej potem znalezc prace, bo ma sie jakies konkretne umiejetnosci) specjalizacja na socjologii
też mi się wydaje, ze po tym praca powinna być

ja około 2 roku miałam zafascynowanie socjologią i przez moment nawet zalowałam ze nie poszlam na nią ale jakoś szybko mi przeszło

14.08.2010
baby
Stary 2009-03-18, 19:05   #3142
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
tak
no ja mam podstawy by mieć takie obawy, niestety od strony mojego taty to połowa miała z tym problemy i kilka osób wcale nie miało dzieci
moja mama w sumie nie miała problemów ale też podobno jej mówili że nie będzie mogła mieć drugiego bejbika a siostra się urodziła bez kłopotu.
za to od strony mojego taty też jakieś kłopoty były- babcia jak urodziłą tatę to nie mogła mieć juz potem więcej dzieci, jakaś tam ciocia też miała kłopoty i mieli wybór ratować ją albo dziecko... ojjjj to mnie nastraszyłaś do tego tżta mama straciła jedną dzidzię Kaśka teraz to już całkiem jestem zestresowana..
Stary 2009-03-18, 19:07   #3143
kaska87
Zakorzenienie

ja chcę właśnie dlatego teraz sie przebadać, jakby coś było nie tak to zacząć się leczyć ale mam nadziję, że nic mi nie jest i nie będzie problemu

Stary 2009-03-18, 19:08   #3144
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
ja chcę właśnie dlatego teraz sie przebadać, jakby coś było nie tak to zacząć się leczyć ale mam nadziję, że nic mi nie jest i nie będzie problemu
ja też mam nadzieję że jesteśmy zdrowe jak rybki ale nawet z ciekawości bym chciała wiedzieć jakie badania wykonac.

Onaella a jak tam nerki?
Stary 2009-03-18, 19:13   #3145
kaska87
Zakorzenienie

idę się trochę popluskać

Stary 2009-03-18, 19:15   #3146
onaella
Zakorzenienie

Cytat:

Onaella a jak tam nerki?
boli, ale ja nie wiem w koncu czy to nerki, bo jak by były nerki to przecież bym sie ruszać nie mogła a teraz to tylko przy gwaltownym poruszaniu albo jak wstanę szybko czy coś oj sama nie wiem

14.08.2010
baby
Stary 2009-03-18, 19:28   #3147
metkaa
Zakorzenienie

gosiu tez bym chciała zeby wam sie ułozyło ale jak sama piszesz co ma byc to bedzie, nie ma co na siłe faceta sciagac bo potem to moze byc tylko gorzej cokolwiek bedzie dasz sobie rade,

Cytat:
zostaniesz więc wybieraj temat
ale śliczna suknia
http://www.madonna.com.pl/pl/sanpatrick.php?s=91.palma
sukienka ładna ale oczywiscie nie moj styl

onaella podobno jak nie mozna podniesc do gory wyprostowanej nogi to chore sa korzonki (wiem ze to beznadziejne) ale najlepiej jak pojdziesz do lekarza
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 19:36   #3148
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość

onaella podobno jak nie mozna podniesc do gory wyprostowanej nogi to chore sa korzonki (wiem ze to beznadziejne) ale najlepiej jak pojdziesz do lekarza
nogi to ja podnosze bez problemu

I wiem, ze lekarz mnie nie ominie

14.08.2010
baby
Stary 2009-03-18, 19:41   #3149
Maxima86
Rozeznanie

GG do Maxima86

Cześć Dziewczynki
Wracam do Was po przerwie. Ostatnio tylko czytałam co piszecie, bo jakoś weny do pisania nie miałam. Ale chyba najwyższy czas wrócić do Was

Maxima86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 19:42   #3150
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cytat:
Jozia a ile Ty masz lat tak w ogóle bo nie pamiętam???
nie martw się maturą- w porównaniu z sesją to jakaś bułka z masłem jak mi by teraz ktoś dał wybór zdania matury czy zaliczanie sesji to bym wybrała pisanie nawet 5 matur niż jednej sesji
21. W 1 klasie liceum babka z polskiego mnie udupila dla zasady. Potem przeszlam do liceum profilowanego i teraz jestem na studium i robie tytuł technika. Jakoś bardzo sie tym nie przejmnuje. Moze wy wszytskie jesteście 5 uczennicami ale ja nia nie bylam jedn ak jestem od studium. Moze teraz wiele straciłam w waszych oczach ale tak w zyciu bywa nie wszytsko układa sie tak jakbyśy tego wlasnie chcieli..
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości