Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz. V - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-18, 19:44   #3151
tancerka212
Zakorzenienie

Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
boli, ale ja nie wiem w koncu czy to nerki, bo jak by były nerki to przecież bym sie ruszać nie mogła a teraz to tylko przy gwaltownym poruszaniu albo jak wstanę szybko czy coś oj sama nie wiem
właśnie miałam napisać to o korzonkach ale Metka mnie uprzedziła... chyba nie masz wyjścia tylko musisz pójść do lekarza bo wiadomo co to jest?? niech no się rozszaleje ten ból i całkiem będzie lipa... ale wiem że ciężko się zebrać do lekarza... na szczęście ja miałam postanowienie że choćby nie wiem co to po sesji zrobię sobie badania moczu, krwi, żelaza i cytologię- plan wykonany w 100% polecam!!! taka ulga na duszy jest jak się nie ma zaległosci ze sobą
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 19:48   #3152
onaella
Zakorzenienie

Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
właśnie miałam napisać to o korzonkach ale Metka mnie uprzedziła... chyba nie masz wyjścia tylko musisz pójść do lekarza bo wiadomo co to jest?? niech no się rozszaleje ten ból i całkiem będzie lipa... ale wiem że ciężko się zebrać do lekarza... na szczęście ja miałam postanowienie że choćby nie wiem co to po sesji zrobię sobie badania moczu, krwi, żelaza i cytologię- plan wykonany w 100% polecam!!! taka ulga na duszy jest jak się nie ma zaległosci ze sobą
pewnie, że pójdę
zobacze jak będę miała grafik w pracy i napewno się wybiorę na przeglądzik cialka

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 19:49   #3153
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jozia Pokaż wiadomość
21. W 1 klasie liceum babka z polskiego mnie udupila dla zasady. Potem przeszlam do liceum profilowanego i teraz jestem na studium i robie tytuł technika. Jakoś bardzo sie tym nie przejmnuje. Moze wy wszytskie jesteście 5 uczennicami ale ja nia nie bylam jedn ak jestem od studium. Moze teraz wiele straciłam w waszych oczach ale tak w zyciu bywa nie wszytsko układa sie tak jakbyśy tego wlasnie chcieli..
ja wiem czy wszystkie jesteśmy piątkowymi uczennicami w sumie w większości tu panienki szaleją- stypendia naukowe i te sprawy.. naprawdę jestem z nich dumna!!! Ja w zasadzie to mam piątki z tego czego chcę się uczyć- to znaczy z tych przedmiotów co mnie interesują a takie jak agrobiznes i nauka o krowie jajkach i kiełbasie olewam jak się da i trója mnie zadowala piątki to nie wszystko! trzeba mieć głowę do interesów i pomysł na siebie co prawda na świadectwie maturalnym miałam czerwony pasek ale co mi z tego- w życiu nikt na to nie spojrzał i raczej nie spojrzy. Matura się już bardziej liczy bo bez niej na studia się nie pójdzie. A dla mnie teraz liczy się mój kurs i moja kariera księgowej hehehehehe

hahaha szukałam na allegro jakiś ciekawych rzeczy do kuchni i zobaczcie co znalazłam w dziale przybory kuchenne http://allegro.pl/item580572063_form...k_peniski.html

Edytowane przez tancerka212
Czas edycji: 2009-03-18 o 19:53
Stary 2009-03-18, 19:57   #3154
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
21. W 1 klasie liceum babka z polskiego mnie udupila dla zasady. Potem przeszlam do liceum profilowanego i teraz jestem na studium i robie tytuł technika. Jakoś bardzo sie tym nie przejmnuje. Moze wy wszytskie jesteście 5 uczennicami ale ja nia nie bylam jedn ak jestem od studium. Moze teraz wiele straciłam w waszych oczach ale tak w zyciu bywa nie wszytsko układa sie tak jakbyśy tego wlasnie chcieli..
to Ci powiem, ze albo masz wielkeigo pecha albo ja nie wiem.
Bo wcześniej pisałaś że maturę nie zdałaś bo dyrektora Cie nie lubiła a teraz z polskiego dla zasady
I wcale nie straciłaś w moich oczach, nawet nie widzę związku.
Oceny to nie wszystko, dla mnie bardziej liczy sie charakter czlowieka niż jego świadectwa, indeks czy setki dyplomów

A co do 5 uczennic, to nie ja fakt, przez ostanie 3 lata sudiow mam je w większości w indeksie, ale nawet jak miałam na 1 czy 2 roku 3 to się nie przejmowalam, ważne że było zaliczone i z głowy
coż...oceny to nie wszystko i tego się trzymam

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:

hahaha szukałam na allegro jakiś ciekawych rzeczy do kuchni i zobaczcie co znalazłam w dziale przybory kuchenne http://allegro.pl/item580572063_form...k_peniski.html
to kiedy mnie na hmm....ciasteczka zapraszasz

14.08.2010
baby
Stary 2009-03-18, 20:05   #3155
metkaa
Zakorzenienie

onaella jak dobrze jozie zrozumiałam to nie zdała w pierwszej klasie liceum przez pania od polskiego a potem nie zdała matury, ale dla mie to tez nie ma zanczenia sama w podstawowce nie byłam orłem mature zdawałam w wieku 21 lat ale potem poszłam na dzienne studia teraz robie podyplomowke i wcale nie uwazam sie za gorsza od innych

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

onaella jak dobrze jozie zrozumiałam to nie zdała w pierwszej klasie liceum przez pania od polskiego a potem nie zdała matury, ale dla mie to tez nie ma zanczenia sama w podstawowce nie byłam orłem mature zdawałam w wieku 21 lat ale potem poszłam na dzienne studia teraz robie podyplomowke i osiagnełam to co chciałam (troche dłuzsza droga ale jednak) wcale nie uwazam sie za gorsza od innych

taaaa najpierw mi sie nie chciało wysłac a teraz jest 2 razy

a no i chciałam jeszcze napisac ze nie ma dla mnie znaczenia to ze ktos pozno zaczyna sie uczyc dązyc do czegos ale to ze jozia nie zdałas to bym nie zwalala na nauczycieli

Edytowane przez metkaa
Czas edycji: 2009-03-18 o 20:13
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 20:23   #3156
lusmarija
Wtajemniczenie

Onaella nie chce mi się już pisać no ale wiem wiem nie ma zmiłuj ehhhhh

co do ocen to ja równiez się do tych 5 nie zaliczałam, ale myslę że moja nauka jest jak najbardziej na dobrym poziomie zresztą ja też uważam, że grunt to co sie ma w głowie, no ale nie można też swoich niepowodzeń zwalać tylko i wyłącznie na innych

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 20:28   #3157
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
Onaella nie chce mi się już pisać no ale wiem wiem nie ma zmiłuj ehhhhh
do pisania raz dwa bo baciki będą

14.08.2010
baby
Stary 2009-03-18, 20:33   #3158
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cytat:
Bo wcześniej pisałaś że maturę nie zdałaś bo dyrektora Cie nie lubiła a teraz z polskiego dla zasady
Oceny to nie wszystko, dla mnie bardziej liczy sie charakter czlowieka niż jego świadectwa, indeks czy setki dyplomów

A co do 5 uczennic, to nie ja fakt, przez ostanie 3 lata sudiow mam je w większości w indeksie, ale nawet jak miałam na 1 czy 2 roku 3 to się nie przejmowalam, ważne że było zaliczone i z głowy

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Niestety mam pecha mam dwie siostry i teraz wychodzi sidło z worka. Z polskiego chodziła razem z moja siostra i ze moja siostra byla lepsza to mogla sobie odbić na młodszej siostrze... I to zrobila. także jak pech to pech...
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 20:34   #3159
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
do pisania raz dwa bo baciki będą

buuuuuuuuuuuuuuuuuuu to bolało

Stary 2009-03-18, 20:40   #3160
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
szkoda że nie mam piekarnika... bo bym zrobiła zlot wizażanek na stancji i uraczyła was ciasteczkami

Cytat:
no ale nie można też swoich niepowodzeń zwalać tylko i wyłącznie na innych
oj i z tym się zgodzę.. Jozia troszkę chyba chce wlaśnie zwalić z siebie winę... nauczycielki dręczą ale żadnego interesu nie mają w tym żeby oblewać ludzi w szkole... i co z tego że siostra chodziła do szkoły?? moja siostra tez po mnie chodziła do szkoły i ani jej lżej nie było ani ciężęj- to co się nauczyła to jej- każda klasówka była oddawana do rąk i można było sobie samemu punkty liczyc, porównywać z innymi... wszystko jawnie- jak ktoś dostawał pałę to wiedział za co i już.
Stary 2009-03-18, 20:53   #3161
lusmarija
Wtajemniczenie

a jeśli chodzi o rodzeństwo, to do liceum do którego ja chodziłam, chodził wcześniej mój brat no i pamiętam to było na geografii w pierwszej klasie na trzeciej lekcji o ile dobrze pamiętam (nowa szkoła, nowi znajomi), nauczyciel stwierdził że zacznie pytać no i tak patrzy w dziennik i mówi ooo wiem zobaczymy czy sa jakieś znajome nazwiska i m.in. padło na mnie na początek zapytał czy XX to mój brat ja mówie, że tak no to do odpowiedzi...ja oczywiście nie umiałam i dostałam 1 jak bym była niemądra to bym mogła mieć pretensje, do głupiego nauczyciela, że jak on tak mógł, ale pretensje to ja mogłam mieć tylko i wyłącznie do siebie, że się nie nauczyłam, no ale od razu na następnej lekcji sama sie zgłosiłam do odpowiedzi i 5 była

jaki z tego morał: czasami trzeba zacząc od siebie i pomyśleć, że to moze jednak nasza wina, że się stało tak a nie inaczej...chociaż wiem, że i wśród nauczycieli zdarzają się naprawdę ...

Edytowane przez lusmarija
Czas edycji: 2009-03-18 o 20:56
Stary 2009-03-18, 20:57   #3162
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
a jeśli chodzi o rodzeństwo, to do liceum do którego ja chodziłam, chodził wcześniej mój brat no i pamiętam to było na geografii w pierwszej klasie na trzeciej lekcji o ile dobrze pamiętam (nowa szkoła, nowi znajomi), nauczyciel stwierdził że zacznie pytać no i tak patrzy w dziennik i mówi ooo wiem zobaczymy czy sa jakieś znajome nazwiska i m.in. padło na mnie na początek zapytał czy XX to mój brat ja mówie, że tak no to do odpowiedzi...ja oczywiście nie umiałam i dostałam 1 jak bym była niemądra to bym mogła mieć pretensje, do głupiego nauczyciela, że jak on tak mógł, ale pretensje to ja mogłam mieć tylko i wyłącznie do siebie, że się nie nauczyłam, no ale od razu na następnej lekcji sama sie zgłosiłam do odpowiedzi i 5 była
otóż to! może i nauczyciel zna nazwisko i częściej pyta ale nie widziałam jeszcze przypadku żeby jak ktoś się nauczył to dostawał pałę na koniec roku.... bo tak! moja siostra też była pytana częściej bo nazwisko znane było i jak nie było kogo pytać to ją ale siostra się uczyła i nauczyciele mimo że ja miałam słabe oceny np z historii to ona miała 5 bo się uczyła i nauczyciel nie miał prawa przy klasie postawić pały jak wszyscy widzieli ze ktoś umie. znam nauczycieli straasznych i wrednych ale jak ktoś umiał przy odpowiedzi to dostawał pozytywną ocenę. a jak pałę to wiedział za co.
Stary 2009-03-18, 20:59   #3163
metkaa
Zakorzenienie

no zgadzam sie dziewczynki w 100%
Stary 2009-03-18, 21:02   #3164
Elitka4
Rozeznanie

Cytat:
oj i z tym się zgodzę.. Jozia troszkę chyba chce wlaśnie zwalić z siebie winę... nauczycielki dręczą ale żadnego interesu nie mają w tym żeby oblewać ludzi w szkole... i co z tego że siostra chodziła do szkoły?? moja siostra tez po mnie chodziła do szkoły i ani jej lżej nie było ani ciężęj- to co się nauczyła to jej- każda klasówka była oddawana do rąk i można było sobie samemu punkty liczyc, porównywać z innymi... wszystko jawnie- jak ktoś dostawał pałę to wiedział za co i już.
A Ja znam trzy wredne s*ki. Jedna była w mojej podstawówce i po prostu lubiła sobie zrobić z kogoś kozła ofiarnego i go gnębić psychicznie, a że dzieci w podstawówce łatwo nastraszyć i tak dalej, to miała ubaw po pachy. Moją siostrę wysłała do jakiejś poradni, bo niby pisała jak kura pazurem (i też potem jak Ja miałam z nią zastępstwo, to po moim obrazku pobazgrała czarnym flamastrem - że niby coś mi tam chciała pokazać - dla jasności Ja nie miałam z nią normalnie zajęć, więc na mnie się nie wyrzywała, ale jak już raz miała okazję, to musiała skorzystać, tak już miała, że jak uwzięła się na jedno dziecko to jego rodzeństwu też musiało się oberwać), jednej bardzo biednej dziewczynce mówiła, że przyniesie miskę z wodą i inne dzieci będą ją szorować. Teraz podobno po raz drugi chciała usadzić w zerówce jednego chłopczyka, któy podobno ma problem z czytaniem. Nie wiem czy chłopczyk ma ten problem czy nie ma, ale ta baba nie lubi jego rodziców (mieszkają w jednej miejscowości i się znają i nie przepadają za sobą). No niestety, nauczyciel nie nosi nad sobą aureoli, to człowiek jak każdy inny i jak w każdym zawodzie są specjaliści, tak znajdą się też totalni partacze zupełnie nie nadający się do określonej pracy. Dwie pozostałe wredne baby poznałam już w dalszych szkołach, ale wiadomo, że w liceum czy na studiach, to nie mogą aż tak się zachowywać jak ta s*ka z podstawówki, bo dzieci już są starsze i się nie dadzą. Tak tylko chciałam Wam napisać, że na świecie debili nie brakuje.
Elitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 21:03   #3165
lain
Zakorzenienie

tez uwazam, ze w glownej mierze pretensje o cos takiego mozna miec tylko do siebie... bo jaki interes moze miec w takim ulaniu kogos nauczyciel? szczegolnie, ze jak rzeczywiscie za kims nie przepada to raczej nie chce sie z nim rok dluzej uzerac
no i jest tez instytucja komisa, gdzie bodajze zdaje sie przed cala komisja (), wiec jak sie rzeczywiscie umie to nikt nie jest w stanie nikogo uwalic.
wszystkie osoby jakie znam, a ktore siedzialy, same sobie byly winne.
a uczen nie zdajacy z klasy do klasy to dla szkoly raczej symbol wychowawczej porazki i raczej zadna szkola celowo nie dazy zeby miec takich uczniow.

to juz raczej na studiach zdarzaja sie tacy co to zle sie czuja jak nie uwala na pierwszym terminie przynajmniej polowy roku, bo inaczej spada prestiz egzaminu ale to juz inna historia

z historii niesprawiedliwych ocen wyryla mi sie w pamieci jedna - 3 klasa podstawowki, nauczycielka sprawdza jakies tam nasze lekcyjne wypociny, poprawia bledy itp. wszystko byloby ok gdyby mi nie postawila paly za to, ze mialam JEDEN blad ortograficzny... ale to mialo byc chyba motywatorem, bo ogolnie bylam najlepsza w klasie, pani mnie lubila, wiec pewno chciala mnie postraszyc zeby sie przejela i trzymala poziom

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-03-18 o 21:08
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 21:03   #3166
onaella
Zakorzenienie

jakie mądre konkluzje Panienki prawią

ale co prawda to prawda i zgodzić się muszę

14.08.2010
baby
Stary 2009-03-18, 21:08   #3167
metkaa
Zakorzenienie

Elitka4 pewnie ze takich nauczycieli nie brakuje na szczescie ja sie z nimi nie spotkałam tzn z takimi totalnymi oszołomami chociaz np na studiach bylo kilku ktorym radosc sprawiało jak studenci musieli po kilka razy zaliczac u nich przedmiot,

dobranoc kobitki ide z pieskiem a potem na YCD buziaki
Stary 2009-03-18, 21:12   #3168
Karlain
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
onaella jak dobrze jozie zrozumiałam to nie zdała w pierwszej klasie liceum przez pania od polskiego a potem nie zdała matury, ale dla mie to tez nie ma zanczenia sama w podstawowce nie byłam orłem mature zdawałam w wieku 21 lat ale potem poszłam na dzienne studia teraz robie podyplomowke i wcale nie uwazam sie za gorsza od innych[COLOR=Silver]

a no i chciałam jeszcze napisac ze nie ma dla mnie znaczenia to ze ktos pozno zaczyna sie uczyc dązyc do czegos ale to ze jozia nie zdałas to bym nie zwalala na nauczycieli
stęskniłam się, ale cierpię na brak czasu na wizażu

dziewczynki nadrobiłam jedną stronę (sorki, ale leń ze mnie hihihi)
widzę, że rozmawiacie o szkołach, edukacji...

ja też nie widzę problemu w tym, że ktoś późno zaczyna szkołę... różnie to w życiu bywa, u każdego na wszystko przychodzi czas kiedy indziej

a mój TZ zrobił mi niespodziankę, tzn dostałam od niego prezent... nie wiem jak to interpretować ale kupił mi Lipometric hihihihih ...jaki on kochany
czy widzi coś co mu się nie podoba, czy poprostu dba o mnie co by niedopuścić do tak trapiących kobiety defektów urody??? hahahaha
Karlain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 21:13   #3169
lusmarija
Wtajemniczenie

no niestety na studiach o wiele częściej spotyka się takich " oszołomów"

Stary 2009-03-18, 21:15   #3170
lain
Zakorzenienie

z reszta ja jestem przykladem, ze nawet jak bardzo chca ulac w szkole, a sie rzeczywiscie umie to nie sa w stanie niczego zrobic
ja ogolnie nie przejmowalam sie regulaminem szkoly (gimnazjum): zafarbowalam wlosy na czarno (z blondu), malowalam mocno oczy, a do tego denerwowalam katechetke, ktora prawila mi jakies pouczajace historie o satanizmie i Hitlerze (), pomijajac 2-tygodniowe wagary pod koniec roku po wystawieniu ocen a i tak co roku mialam swiadectwo z paskiem, bo nikt mnie nie byl w stanie niczym zagiac, a wzorowe zachowanie mi dawali pomimo lamania regulaminu, bo jak to tak - srednia 5,3 i bez paska? (bo do paska trzeba bylo miec wzorowe)
wiec ogolnie mialam te ich regulaminy gdzies, a i tak nikt mi nic z tego powodu nie byl w stanie zrobic
Stary 2009-03-18, 21:15   #3171
Elitka4
Rozeznanie

Cytat:

jaki z tego morał: czasami trzeba zacząc od siebie i pomyśleć, że to moze jednak nasza wina, że się stało tak a nie inaczej...chociaż wiem, że i wśród nauczycieli zdarzają się naprawdę ...
Cytat:
otóż to! może i nauczyciel zna nazwisko i częściej pyta ale nie widziałam jeszcze przypadku żeby jak ktoś się nauczył to dostawał pałę na koniec roku.... bo tak! moja siostra też była pytana częściej bo nazwisko znane było i jak nie było kogo pytać to ją ale siostra się uczyła i nauczyciele mimo że ja miałam słabe oceny np z historii to ona miała 5 bo się uczyła i nauczyciel nie miał prawa przy klasie postawić pały jak wszyscy widzieli ze ktoś umie. znam nauczycieli straasznych i wrednych ale jak ktoś umiał przy odpowiedzi to dostawał pozytywną ocenę. a jak pałę to wiedział za co.
Cytat:
ale co prawda to prawda i zgodzić się muszę
No jeśli chodzi o stopnie za naukę, to wiadomo, że zdolnego ucznia to po złości nikt nie usadzi, bo są i komisy i takie tam. Czasem nawet jak uczeń jest mniej zdolny, ale jest uparty i się stara, to niby srogi nauczyciel da mu drugą szansę. No ale zdarzają się też takie przypadki, jak u mnie na pierwszym roku. Babka z mikroekonomii zaczęła pytać jednego kolegę, nie umiał, potem znowu, potem znowu. Generalnie chodziło o to, że on jak się uczył, to tak swoimi słowami, a ona wymagała takiego full języka mikroekonomicznego np. on mówił, że równowaga się przesunie, a ona na to że źle bo to nie równowaga tylko 'równowaga rynkowa'. No i z jednej strony mógł się chłopak zawziąć i się nauczyć raz na blachę, ale nie wytrzymał zrezygnował z naszych studiów. Już nawet nie pamiętam czy pierwszy rok zaliczył czy odszedł przed końcem. Szkoda mi go, bo fajny kolega, ale jak widać za słaby był psychicznie.

Oj, całkiem zapomniałam, że dzisiaj you can dance. Kurde, chyba nie zdążę się do tego czasu wykąpać. Mam 10 minut. A tam, najwyżej w sobotę obejrzę powtórkę.

Edytowane przez Elitka4
Czas edycji: 2009-03-18 o 21:22
Elitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 21:26   #3172
onaella
Zakorzenienie

jejjj musze iść spać bo rano to porażka będzie z wstaniem
budzik już ustawiony na 4.40

Trzymajcie kciuki, żeby bylo wszystko ok

14.08.2010
baby
Stary 2009-03-18, 21:28   #3173
Karlain
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
z reszta ja jestem przykladem, ze nawet jak bardzo chca ulac w szkole, a sie rzeczywiscie umie to nie sa w stanie niczego zrobic
ja ogolnie nie przejmowalam sie regulaminem szkoly (gimnazjum): zafarbowalam wlosy na czarno (z blondu), malowalam mocno oczy, a do tego denerwowalam katechetke, ktora prawila mi jakies pouczajace historie o satanizmie i Hitlerze (), pomijajac 2-tygodniowe wagary pod koniec roku po wystawieniu ocen a i tak co roku mialam swiadectwo z paskiem, bo nikt mnie nie byl w stanie niczym zagiac, a wzorowe zachowanie mi dawali pomimo lamania regulaminu, bo jak to tak - srednia 5,3 i bez paska? (bo do paska trzeba bylo miec wzorowe) wiec ogolnie mialam te ich regulaminy gdzies, a i tak nikt mi nic z tego powodu nie byl w stanie zrobic

lain
, skąd ja to znam
Stary 2009-03-18, 21:28   #3174
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymajcie kciuki, żeby bylo wszystko ok
trzymam

powiem wam, ze jak tak patrze na te TVNowe nagabywanie zeby isc do kina na KiT to jakos coraz mniej mi sie chce to zobaczyc...
strasznie nie lubie przerklamowywania filmow... podobnie jest z polskimi superprodukcjami... na Katyn do dzis nie mam ochoty... nie wiem czy to kiedykolwiek zobacze...
Stary 2009-03-18, 21:28   #3175
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elitka4 Pokaż wiadomość
A Ja znam trzy wredne s*ki. Jedna była w mojej podstawówce i po prostu lubiła sobie zrobić z kogoś kozła ofiarnego i go gnębić psychicznie, a że dzieci w podstawówce łatwo nastraszyć i tak dalej, to miała ubaw po pachy. Moją siostrę wysłała do jakiejś poradni, bo niby pisała jak kura pazurem (i też potem jak Ja miałam z nią zastępstwo, to po moim obrazku pobazgrała czarnym flamastrem - że niby coś mi tam chciała pokazać - dla jasności Ja nie miałam z nią normalnie zajęć, więc na mnie się nie wyrzywała, ale jak już raz miała okazję, to musiała skorzystać, tak już miała, że jak uwzięła się na jedno dziecko to jego rodzeństwu też musiało się oberwać), jednej bardzo biednej dziewczynce mówiła, że przyniesie miskę z wodą i inne dzieci będą ją szorować. Teraz podobno po raz drugi chciała usadzić w zerówce jednego chłopczyka, któy podobno ma problem z czytaniem. Nie wiem czy chłopczyk ma ten problem czy nie ma, ale ta baba nie lubi jego rodziców (mieszkają w jednej miejscowości i się znają i nie przepadają za sobą). No niestety, nauczyciel nie nosi nad sobą aureoli, to człowiek jak każdy inny i jak w każdym zawodzie są specjaliści, tak znajdą się też totalni partacze zupełnie nie nadający się do określonej pracy. Dwie pozostałe wredne baby poznałam już w dalszych szkołach, ale wiadomo, że w liceum czy na studiach, to nie mogą aż tak się zachowywać jak ta s*ka z podstawówki, bo dzieci już są starsze i się nie dadzą. Tak tylko chciałam Wam napisać, że na świecie debili nie brakuje.
oj takich to wszędzie pełno- ja mojej wychowawczyni to tak nie znosiłam- jak mnie pytała to czasem i pałę oberwałam bo potrafiła wymyślić pytania z kosmosu albo żądać odpowiedzi słowo w słowo z ksiązki ale na klasówce nie mogła mnie udupić bo jak się nauczyłam i odpowiedziałam na takie same pytania jak reszta klasy a potem jak oddaje nauczyciel klasówki to przecież widzi się za co odjął punkty itp . więc nie da się nie zdać ucząc się pilnie. z tego co było u mnie w szkole to jak ktoś nie zdał to ewidentnie cały rok na to pracował! kolega miał 9 zagrożeń na koniec roku a jednak zdał bo nauczyciel który oblewa ucznia to zaraz tam sa wycieczki rodziców do szkoły, rozmowy z dyrektorem itp- nie da sie tego zrobić przez widzimi się nauczyciela.
co innego na studiach gdzie tak jak Lain pisze czasem dla prestiżu jakiś dureń obleje pół roku.. no ale studia to zupełnie inna bajka niż liceum.

Cytat:
wszystkie osoby jakie znam, a ktore siedzialy, same sobie byly winne.
a uczen nie zdajacy z klasy do klasy to dla szkoly raczej symbol wychowawczej porazki i raczej zadna szkola celowo nie dazy zeby miec takich uczniow.
brawo!!! celne spostrzeżenie!!!
Stary 2009-03-18, 21:30   #3176
Karlain
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elitka4 Pokaż wiadomość

Oj, całkiem zapomniałam, że dzisiaj you can dance. Kurde, chyba nie zdążę się do tego czasu wykąpać. Mam 10 minut. A tam, najwyżej w sobotę obejrzę powtórkę.
przypomniałaś mi, dzisiaj Piróg znowu będzie płakał hihihi
Stary 2009-03-18, 21:33   #3177
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karlain Pokaż wiadomość
przypomniałaś mi, dzisiaj Piróg znowu będzie płakał hihihi
hehehe kurczę to mam dylemat- iść na YCD czy się pouczyć księgowosci??
Stary 2009-03-18, 21:34   #3178
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
spoko, Jozia, na każdego przyjdzie pora.Teraz zajmuj się nauką do matury i ewnetualnie egzaminami na studia, chociaż teraz to chyba z maturą się zdaje
za wyniki matury dają punkty i robią ranking

Cytat:
ja sie chyba najbardziej na ten praktyczny rozdzial ciesze, bo jak sobie pomysle o opisywaniu teorii i metodologii to jakos tak srednio mi wesolo... a analiza moich badan to juz cos ciekawszego bedzie. powrzucam tabelki, wykresiki, jakies ciekawe zaleznosci zbadam zdecydowanie najciekawsza czesc pracy

u mnie promotor koniecznie wymaga 5 rozdzialow:
I przeglad literatury, pojecia, teorie itp.
II przeglad wczesniejszych badan na ten temat, sposobow podejscia do problemu
III metodologia moich badan
IV analiza wynikow badan
V wnioski z badan

najgorsze, ze zeby dojsc do Iv i V trzeba przebrnac przez 3 wczesniejsze
cala praca ma miec 80-100 stron, wiec luz
a ja będę miała za tydzień-dwa rozmowe w cztery oczy z promotorem na temat tematu mojej pracy I będę robiła analizę danych zastanych

Cytat:
No własnie ja juz bym poszła na studia ale matura:/ Po co ja ktoś wymyslił wrrr.
własnie po to ktos wymyslił maturę, żeby odróżnic ludzi z matury od tych bez matury. Jakby tak każdy miał miec mature za robienie niczego to juz w ogóle bym zwątpiła, zwłaszcza, że to nic trudnego - zwłaszcza nowa matura.

Cytat:
a ja wlasnie sie zastanawiam czy robic w ogole badania jakosciowe czy isc na latwizne i sama ilosciowke jakas ankietke sie pusci i juz
bo szczerze to jakos nie jestem stworzona do badan jakosciowych choc teraz mam zajecia z fajnych programow do analizy jakosciowej

u nas od razu powiedzial, ze jak bedzie za duzo to bedziemy zmuszeni przez niego cos wywalic... wiec lepiej od razu pisac tak zeby bylo akurat
ja myślałam, ze jestem stworzona do jakościówki, robiłam analizę treści i obrazów w pracy lic, ale jednak wole ilosciowe - sa konkretniejsze i takie logiczne W ogóle to jakbym miała pracowac w badanich to chciałabym fokusy robić, bo chyba sa najciekawsze

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja też mam ankietę pomożecie mi wypełnić?
taaaaak

Cytat:
a to sie zle zrozumialysmy
w socjologii analiza jakosciowa to analiza wszelkiego rodzaju transkrypcji z wywiadow poglebionych, fokusow, analizy tresci, obrazow itp. do tego sa programy, w ktorych mozna sobie tworzyc klucze kodowe, analizowac ilosc stwierdzen, polaczenia miedzy nimi, pola semantyczne itp.
z kolei analiza ilosciowa to poprostu analiza cyferek z ankietek itp. najczesciej uzywa sie do tego SPSSa. wszelkie statytyki opisowe, regresje, analizy czynnikowe + opis tego co wyszlo

i ja chyba ogranicze sie do badan ilosciowych... no moze skusze sie na jakas eksploracje tematu w paru wywiadach poglebionych, ale to max moich ambicji w zakresie jakosciowej czesci moich badan
po co sie męczyć z pogłebionymi, zwłaszcza, ze trzeba iec transkrypcje, komu by sie chciało
Na pewno fajnie wyjdzie Ci bez pieperzenia się z tym

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
zostaniesz więc wybieraj temat

ale śliczna suknia
http://www.madonna.com.pl/pl/sanpatrick.php?s=91.palma
no śliczna

Cytat:
bo jest calkiem ciekawe przynajmniej wg mnie to najciekawsza i najbardziej praktyczna (najlatwiej potem znalezc prace, bo ma sie jakies konkretne umiejetnosci) specjalizacja na socjologii
tez tak mysle, wprawdzie po mojej specjalizacji jest dużo pracy i to dobrze płatnej, ale i tak trzeba miec warsztat badawczy, bo w sumie tak czy tak w mojej przyszłej pracy będę miała związek z badaniami. Z reszta nwet zlecac badania trzeba umiećAle wiadomo, ze Ty będziesz guru od badań a ja Tobie będe mogła co najwyżej baze wyczyścić

Cytat:

ja mam całą skale ocen w indeksie a świadectwo z paskiem miałam tylko w ostatniej klasie liceum dopiero(to się nazywa wykorzystać szansę), nie jestem turbo pilna studentką, fakt naukowe mam, ale powiedzmy to skutek uboczny, bo nie uczę sie dla ocen. I absolutnie nie uważam, ze oceny o czymkolwiek świadczą, bo u mnie na roku wiekoszość osób ze średnia 5,0 to po prostu bezmyslne kujony a samodzielne myślenie często nie jest doceniane.

A co do nieszczęścia Jozi - moim zdaniem to jest tłumaczenie sobie tego, że nie potrafiło sie przysiąśc i nauczyć, po prostu. Wszystko ma swoją przyczynę i nie wyobrażam sobie, żeby ktos powtarzał klasę czy mature bez swojej winy. Jak sie człowiek sam nie nauczy to nikt tego z aniego nie zrobi i później sa efekty a nie, bo się baba uwzięła Baba nawet może, ale sa komisy, na maturze jest komisja takze bez jaj.

Cytat:
Niestety mam pecha mam dwie siostry i teraz wychodzi sidło z worka. Z polskiego chodziła razem z moja siostra i ze moja siostra byla lepsza to mogla sobie odbić na młodszej siostrze... I to zrobila. także jak pech to pech...
tak sobie to tłumacz szkoda, że siostra Ci nie pomagała w lekcjach.
Poza tym z worka wychodzi szydło.

Ide na YCD.
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 21:43   #3179
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
I będę robiła analizę danych zastanych
oo ja w przyszlym roku bede miala caly kurs z analizy danych zastanych

Cytat:
Na pewno fajnie wyjdzie Ci bez pieperzenia się z tym
tez w to wierze (a raczej leniwa czesc mojej osoby )

Cytat:
Ale wiadomo, ze Ty będziesz guru od badań a ja Tobie będe mogła co najwyżej baze wyczyścić
heheh guru
a czyszczenie bazy to nie takie hop siup w koncu jak to mowi jeden z moich wykladowcow: przygotowanie danych analizy to najbardziej zmudna i czasochlonna robota. a potem juz tylko pare klikniec myszka i koniec analizy

TZ na koszykowce, wiec tez ogladam YCD (choc jakos tak wkurza mnie ten program, a zwlaszcza Pazurowa )

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-03-18 o 21:44
Stary 2009-03-18, 21:51   #3180
lusmarija
Wtajemniczenie

a ja już jakoś YCD nie oglądam, znudziło mi się jakoś

Onaella zostawiłas mnie i muszę teraz sama bata nad sobą trzymać, żeby dalej pisać, no ale jak Ty o 4.40 wstajesz to się wcale nie dziwię, ja jutro jeszcze dzień urlopu w piątek znowu do pracy w weekend szkoła, ale co tam... inni mają na pewno gorzej

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości