|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.
Cytat:
![]() No tak, właśnie czyszczenie bazy to jest wyzwanie Zastanawiam się czy ktoś w ogóle to robi przy jakichś wielkich badaniach![]() ![]() No widzisz guru, ja bym się narobiła przygotowując bazę a Ty byś zebrała oklaski Wprawdzie nie mam specjalizacji z badań, ale mamy fakultety z tej tematyki, na które sie zapisuje jak tylko są(dużo osób je imoja jako rzekomo trudne dziwi mnie to, że nie myślą o tym, że takie umiejetności sie przydają). W tym semestrze mam SPSS znowu, ale mysle, że w przyszłych wyhaczę jakąs nowość Bo w zeszłym roku byłam na fokusach i jakościówce.Byłam dziś u denstysty i mam zdrowe ząbki i wyczyszczone Teraz sobie muszę wymyślić do jakiego lekarza by tu iśc jak juz płace ten abonament![]() W ogóle to wysłałam cv w odpowiedzi na oferte stażu, może się uda, chociaz szczerze mówiąc nie bardzo mi zalezy, bo musiałabym wtedy kombinowac z pogodzeniem tego z uczelnią. Ale się zobaczy czy mnie zechcą
|
|
|
|
|
#3182 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.
heh no i oglądam ycd zamiast sie uczyc
![]() Cytat:
nowa matura to jak dla mnie matura troche dla idiotów... 30% to trzeba sie nieźle postarać żeby nie zdobyc!!! poza tym do wyników matury ma się dostęp- to ni ejest jakaś wiedza tajemna- jak nie zdałaś to mogłaś pójść i obejrzeć gdzieś tam swoją pracę i się kłócić jak według ciebie powinnaś zdobyć więcej punktów. mi się wydaje że po prostu się nie uczyłaś i dlatego nie zdałaś. nauczyciel nie ma takiej mocy żeby maturę ci oblać bo prace sa zakodowane i sprawdza się je poza szkołą więc jak dla mnie to ściema z tym twoim tłumaczeniem się że siostra, że dyrektorka, że nauczycielka.... i to sidło z worka hahaha też miałam napisać ale zapomniałam
|
|
#3183 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Piękne
A propo tematu EDUKACJA to właśnie się edukuję na piątkowe kolokwium A nauczyciele...hmmm... różnych można spotkać na swojej drodze, ale moim zdaniem mają wielkie znaczenie jeśli chodzi o podejście do przedmiotu którego uczą. Przynajmniej u mnie tak było, że w gimnazjum miałam taką nauczycielkę od geografii, że znienawidziłam całkiem ten przedmiot. Ale jest i druga strona, studiuję angielski i tą pasją też mnie "zaszczepił" nauczyciel. Także mogę mu być wdzięczna. Oj, pamiętam nawiedzonych w szkole były przeboje.Ostatnio na jednych zajęciach wykładowczyni stwierdziła, że większość nauczycieli powinna się udać na psychoterapię a chciałam przypomnieć, że się kształcimy na przyszłych nauczycieliSamoa co do matury starej i nowej to powiem szczerze, że mam mieszane uczucia. Pisałam nową i piszę tak jak mi się wydaje z jednej strony może forma starej matury, zadania były bardziej wymagające, ale znowu jak pomyślę że wtedy matura kojarzyła się z robieniem ściąg, spisu treści ściąg itd ale za to uważam że egzaminy wstępne na studia pewnie budziły postrach![]() Onaella dasz radę wstać! jak się uprzesz to dasz radę ![]()
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam po dłuższej przerwie
Miałam trochę na głowie i dlatego nie pisałam. Tylko trochę Was nadrobiłam, na resztę nie mam siły ![]() Cytat:
) co każdy spr oceniał inaczej. Po klasówce porównywałam wyniki z moim znajomym. mieliśmy identyczne wyniki i obliczenia, z tym że on dostał 4, a ja... 2 ale to i tak to był pikuś w porównaniu z drugą sprawą.Drugi przypadek trochę inny. Na ćwiczeniach z PNJ- speaking, listening zgłaszałam się na każdej lekcji i byłam dość aktywna. Jakież było moje zdziwienie, gdy pod koniec semestru okazało się, że miałam 0 pkt za aktywność Poza tym przez tą babę z praktycznego miałam repetę semestru właśnie ze speakingu. Na pierwszym egazminie writing, listening i reading napisałam na 4, a ze speakania dostałam 2 i exam nie zaliczony. Wyjaśnienie: "too many mistakes". Na poprawce sytuacja się powtórzyła i musiałam robić repetę. W trakcie repety nie miałam z nią zajęć i za praktyczny dostałam 4. Na examie miałam nieprzyjemność mieć ją znowu w komisji i znowu exam ze speakania do tyłu. Dopiero za czwartym razem (druga poprawka) komisja się zmieniła i 3+ trafiło do mojego indeksu. Po tym wszystkim zmieniłam uczelnię i na II i III roku bez problemu miałam 4 ze speakania I niech ktoś mi powie, że się baba na mnie nie uwzięła
|
|
|
|
|
#3185 | ||
|
Zakorzenienie
|
my z TZem mamy na nia alergie
![]() Cytat:
tylko maja do tego osobnikow od tego typu brudnej roboty (prof. Gorniak opowiadal kiedys, ze na poczatku pracowal m.in. czyszczac bazy )Cytat:
![]() u mnie na tego typu kursy (te prostsze - jakosciowka, Dimensions) jest straaaaasznie duzo chetnych i to spoza specjalizacji. zawsze na poczatku semestru jest walka o przetrwanie w grupie, bo na grupe przewidziana na 20 osob nagle probuje sie wcisnac osob 40 ![]() dlatego pod koniec lutego wstawalam o 5 rano zeby sie zapisac tam gdzie chce
|
||
|
|
|
#3186 |
|
Zadomowienie
|
Aniołku współczuję
na szczęście masz to już za sobą! niesprawiedliwość! A jak tam mieszkanko?
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do mieszkania, to napiszę w przyszłym tygodniu, bo nie chcę zapeszać
|
|
|
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale zaraz ściągnę sobie chyba program taki co się OPTIMA zwie i obczaję go troszkę ile dam radę bo będziemy na nim na kursie działać i można zdobyć papier że się go umie oficjalnie obsługiwać więc jak mi dają szansę to ja jej nie wykorzystam??????? ![]() a z tym wstawaniem to nikt mnie chyba nie pobije- o 2 w nocy na uczelnie jechałam żeby sie na seminarium się zapisać i do 8 czekaliśmy pod wydziałem pilnując list!!! co najlepsze nie byłam pierwsza jak przyjechałam tylko juz 4 na liście do mojego promotora a miejsc było 9 i juz niedługo były zajęte
|
|
#3189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja na razie nie wiążę przyszłości z badaniami a jak sie okaże, że życie mnie zmusi to zrobię kurs, póki co wiem, że w razie czego mam jakies tam wyjście awaryjne, ale oczywiście wtedy jak pisałam, musiałabym nadrobić, żeby dorównac do poziomu absolwentów Twojej specjalizacji Swoją drogą wahałam sie czy iść na uj na wieczorowe jeszcze i robić równolegle z moja ta Twoja specjalizację
|
||
|
|
|
#3190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)np. we wtorki bite 5,5h siedze przed kompem w pracowni uczelnianej ![]() a to i tak jeszcze nie wszystko, bo jeszcze prawdopodobnie poznam ze 3-4 inne programy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
panie księgowe rozwiązuję test i normalnie zacięłam się na durnym pytaniu??? HELP!!!!!!!!!!!!
do środków pieniężnych zalicza się: a) środki pieniężne w drodze b) czeki gotówkowe własne c) żadna z powyższych ja myślę że c) a co z a??? bo b to na pewno nie.... ja bym obstawiała c) ale ja muszę mieć pewność a nie strzelać więc proszę o pomoc jak ktoś wie na 100%.
|
#3192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ja jestem dopiero 2. rok ekonomii po dosc podstawowej rachunkowosci, wiec mna sie nie kieruj
|
|
|
|
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie tu wymiatam trudne pytania a tu kurna takie idiotyczne sie trafiło i się zaczęłam zastanawiać gdzie się ujmuje na koniec roku środki pieniężne w drodze??? ale matoł no muszę to znaleźć bo nie zasnę
![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- może jako inne aktywa pienieżne???
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to w ogóle nie lubie zajęc przy kompie, bo nie lubie siedziec przed komputerem.ja z tych naszych socjologicznych znam tylko SPSS, MaxQDA i QDA Miner, z czego najlepiej SPSS, bo tamte dwa po macoszemu potraktowali Własciwie QDA Minera to na własną rekę rozkminiałam Ale liczę, że jeszcze jednego to mnie naucza na tych studiach![]() A tak to nas teraz ucza Corela, strony internetowe nas uczyli robić, filmy montować i cos tam jeszcze pewnie, ale nie pamiętam, aha power pointa(bawiłam sie tym programikiem jako dziecko, ale ok - wiele osób nie umiało tego obsługiwać) i worda takie trudne rzeczy. |
|
|
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-środki pieniężne w kasie i na rachunkach, -inne środki pieniężne (w tym środki pieniężne w drodze), -inne aktywa pieniężne |
|
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
ale w bilansie w pozycji aktywów B.III.c. są środki pieniężne i inne aktywa pieniężne zapisane razem więc nie wiem czy im chodzi o same środki pieniężne czy o to co w bilansie jest napisane
już nie wiem sama co tu napisać...o Lain już to samo znalazłaś i napisałas ![]() no więc co w końcu zaznaczyc na tescie??? A????????
21.08.2010 ślub 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2009-03-18 o 22:48 |
|
|
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
Musze się pochwalić, ze bardzo dietetycznie dziś jadłam - na śniadanko musli, później łosoś z grilla z warzywami gotowanymi na parze w nord fishu, później kromka chlebka pełnoziarnistego z serkiem żółtym, serek wiejski i na koniec zrobiliśmy koktajl z truskawek i mleka
![]() Nie wiem ile to ma kalorii, ale na pewno było bardzo zdrowe
|
|
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
tu jeszcze potwierdzenie: http://aktualnosciksiegowe.pl/index....dd=1624&a=View
|
|
|
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za pomoc w myśleniu!!!!!!!!!
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
a ja pomazałam tylko test bo raz a raz c pisałam i w koncu was musiałam spytac i zamazałam jeszcze raz wszystko
![]() a w Tobie Samoa duch księgowej drzemie ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- to może jeszcze jedno pytanko jak nam tak dobrze idzie ![]() zarachowane ale niezapłacone odsetki do zobowiązań przeterminowanych stanowią w okresie w którym je zarachowano: a) koszt w księgach oraz koszt podatkowy b) koszt w księgach nie stanowiący kosztu podatkowego c) nie są kosztem w księgach dopóki nie zostana zapłacone, oraz nie stanowią kosztu podatkowego ejjjj no tego to jeszcze nie było na zajęciach więc czemu na teście jest
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
taaaaa od razu duch astronoma
Głupi ma szczęście po prostu![]() Ja wielu rzeczy nie wiem, tzn. teraz to już coraz więcej wiem, bo pytam tż i on mnie edukuje, bo jak narzeczona ekonomisty miałaby być ekonomicznym głąbem ![]() Powinni jakos porządnie uczyć w szkole ekonomii a nie tylko powiedzieć co to jest popyt a co podaż. Ok, na matematyce uczyli jak obliczać ile kasiory będzie z lokaty, ale to każdy głupi umie. Brakuje za to informacji o giełdach. fukncjonowaniu różnych produktów, gdyby nie tż ja byłabym strasznym Mietkiem i nie wiedziałabym oco kaman w funduszach inwestycyjnych, co to sa fundusze hedgingowe, co to znaczy grac na spadki albo co to są lewary, o opcjach walutowych dowiedziałabym się dopiero jak się ostatnio zrobiło głośno. Tylu rzeczy sie nie wie, Wy pewnie tego nie zauwazacie, bo macie to na studiach, ale ja jako nie-ekonomista bez tżta byłabym w czarnej dupie z wiedzą ekonomiczną. Nawet chciałam zacząc studiowac ekonomię, ale idea drugiego kierunku mnie odrzuciła i to, że trzeba tam duzo liczyć a ja nie umiem, bo jestem matematycznym jełopem i penwie bym sie męczyła ![]() Idę spać, bo sie głodna robię ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
![]() Ale zastanowiłabym się nad B, bo sa dwie odpowiedzi sugerujące, że nie stanowią kosztu podatkowego - a to daje do myślenia Z tych dówch wybrałabym B![]() Czekam na rozwiązanie quizu ![]() edit wg mnie na 100% B, bo dwie odpowiedzi sugerują, że koszt w księgach, dwie, że koszt podatkowy a odpowiedź B łączy pięknie obie opcje ![]() Oczywiście na chłopski rozum, bo wiedza na ten temat to ja nie dysponuję
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-03-18 o 23:15 |
|
|
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
baaaaardzo przydatna wiedza jak na ekonomistę ja bym trochę zmieniła program nauczania... fajne sa przedmioty takie życiowe jak bankowość, rachunkowość i takie inne ale np agrobiznes czy jakieś tam durnoty to zapychanie czasu i marnowanie naszych mózgów no ale matmy jest tyyyyle że jak nie lubisz to się w to nie pchaj bo depresji można się nabawić.
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Reasumując dla celów podatkowych za koszty uzyskania przychodów uznawane są wyłącznie zapłacone odsetki od zobowiązań (w szczególności od pożyczek i kredytów). Obciążenie finansowe z tytułu odsetek musi być zatem faktycznie poniesione przez podatnika. Ponieważ ze stanu faktycznego wynika, że odsetki od pożyczki zostały zarachowane lecz nie zapłacone to zgodnie z powyższym unormowaniem, nie stanowią kosztów podatkowych.| ja wlasnie opracowuje plany wycieczek po Tatrach na ten rok ![]() chyba musze je troche zmodyfikowac, bo TZ mnie wyklnie jak zobaczy traske na 11 godzin lazenia
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-03-18 o 23:17 |
|
|
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lain mówi C więc niech będzie C ![]() dobra jesteś!!! mi się już nie chciało tego szukać nawet a ty raz dwa i gotowa odpowiedź działasz szybciej niz komputer dobra koniec testów na dzisiaj. rozwiązałam 40 pytan w tym 2 z wami i już mnie znużyło.... chyba zaraz będę szła do łóżka... żeby szybciej czas zleciał do weekendu
21.08.2010 ślub 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2009-03-18 o 23:21 |
|
|
|
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo szybkiej wiedzy ![]() ehhh jak tak sobieplanuje te wycieczki i ogladam mape to az mi sie chce lata i Tatr... chyba zaczne modly zeby pogoda nam w tym roku dopisala, a nie ciagle deszcz i mgla...
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-03-18 o 23:28 |
|
|
|
|
#3209 |
|
Wtajemniczenie
|
uciekam spać i przy okazji słodkich snów wirtualnym koleżankom życzę
|
#3210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestem stworzona do liczenia Wolałabym same takie przemioty z makroekonomii z wyłączenim modeli oczywiście Jakieś kryzysy, cos o globalizacji - takie normalne przedmioty a nie te cyferki. Jeszcze prognozowanie i symulacje to był jakis kosmos i jeszcze takie jedno gdzie obliczali cos na zasadzie tych Twoich pszczółek - akurat byłam na takim czymś z tz na wykładzie i sie bałam, żeby wykładowca mnie nie zapytał o coś![]() Cytat:
![]() Szkoda, że Lain nie powiedziała, ze B, bo bym sie cieszyła, że odkryłam system ![]() Dobra, spadam z wizażu, do jutra ![]() Swoja drogą - taka godzina a my tu tylko we trzy siedzimy??? Pa! Lain napisz mi jak planujesz te trasy jeśli możesz, a jak masz jakiś plan na Pilsko to zarzuć ![]() Jutro sobie przeczytam ![]() Papa Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-03-18 o 23:33 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

)
jak to mowi jeden z moich wykladowcow: przygotowanie danych analizy to najbardziej zmudna i czasochlonna robota. a potem juz tylko pare klinkniec myszka i koniec analizy
)

) co każdy spr oceniał inaczej. Po klasówce porównywałam wyniki z moim znajomym. mieliśmy identyczne wyniki i obliczenia, z tym że on dostał 4, a ja... 2
ale to i tak to był pikuś w porównaniu z drugą sprawą.