|
|
#3151 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?
Cytat:
Jak już dotrą do mnie zdam oczywiście relację Wklejam za to moje zdobycze z All, które mam od poniedziałku. Masquerade Polka szara i La senza Sugar Ruffle(w moim normalnym rozmiarze, ten model ma chyba standardowe miski). Wydaje mi się, że LS leży fajnie. Polka ma trochę dziwny kształt, krawędź miski się wbija, ale chyba nie na tyle, żebym musiała się jej pozbywać... Poza nimi mam tylko 1 full-capa miękkiego i zwężane stare staniki (które miały dobre miski).
|
|
#3152 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja przed chwilą zamówiłam niebieską Pandorę, straplessa Evie ivory i Freyę Antoinette. A miałam nic nie kupować... |
|
|
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to na brastop też jest, w lekko droższej cenie, ale może wybrałabym coś jeszcze -jak zamawiać to zamawiać ![]() Zastanawiam się jeszcze na Panache Inferno Multiway - pamiętam jak wklejałaś zdjęcia, on ma raczej duże miseczki? Chociaż w sumie, to pewnie też lepiej jak wziełabym 30FF, a nie samo F. I jeszcze jedno pytanie. Emily Curvy Kate ma większe miseczki od Portii? |
|
|
|
|
#3154 |
|
Raczkowanie
|
Wiem... jakoś ciągle nie mogę sobie zrobić ostrego zdj
![]() Dziękuję za opinię tez wydaje mi się, że są ok (wreszczie mam w czym chodzić
|
#3155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakie są twoje wymiary? Multiway jest dużo bardziej rozciągliwy niż model z wszytymi ramiączkami, więc może lepiej zamówić 28G (powinien być dobry na kogoś, kto ma 66-70 cm pod biustem)? Zasadniczo Emily ma większe miski od Portii, ale też trochę zależy od koloru (np. Emily Ecrie ma raczej standardowe miski). |
|
|
|
|
#3156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo ładna ta La senza, ale mam pytanie, czy w tego typu stanikach (maskaradki tez takie widziałm), chodzi mi o staniki z ta falbanką, czy ona mocno odstaje pod bluzkami?
|
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pod mam 73cm, a w 89-90... (wieczorem się zmierzę jeszcze raz). Miałam (grudzień/styczeń) Potrię Curvy Kate 30E- za małe miski, to wymieniłam na 30F była dobra. Ale teraz już mam bułki w niej, a jak się wyprostuje to w ogóle mi płaszczy i się wbija ![]() Co do obwodu - teraz zapinam te Portię na środkową haftkę - w sumie może i mogłabym ciasniej, ale wtedy miska jeszcze mocniej by mi bułkowała. Pytałam o Emily, bo moja mama ma Portię CK i Prinzes CK obie 36F. Portia jest OK. W Prinzess ma troche wolnego w misce, dlatego teraz mówi, żebym jej wzieła miske o rozmiar mniejszą. A chcę jej wziąć Emily cream-blue, bo akurat kolor jej odpowiada. Nie pamiętam jej wymiarów, ale jeszcze wieczorem zobaczę jak to wygląda ![]() Z tego co widze u siebie, to w Portii strasznie zaniżają miske te wstążki, które sie nie rozciągają.
Edytowane przez czesterka Czas edycji: 2009-03-18 o 16:56 |
|
|
|
|
#3158 |
|
Zadomowienie
|
hura
Obwód jest taki sobie, mam 65 na 69-70 pod biustem i nie sa jakies specjalnie ścisłe. Co do Isis 65E - pomimo obaw, że małomiseczkowa, wydaje mi się większa od Sori, ma od niej po prostu głebsze miseczki, i wydaje mi się, że leży ok. Wieksza zapewne byłaby za duża, a mniejsza robi kulę - nie bułkę ale kulę. Lekka bułka pojawia się jak sie napnę jak struna i nabiore powietrza, a przeciez ja tak nie chodze (a nawet sie niestety garbię ).Po bluzką równiez ok. Ale poddaję się Waszej analizie Soria 65E - jest z grubszego materiału, widoczie odznacza się jej krawędź, a pod bluzką baardzo widoczne sa te wzorki. Chyba ją odeślę. Na zdjęciach wydaje się leżeć ok, ale wydaje mi się, że bułkuje bardziej...a większa miseczka, nic by nie zmieniła, bo nie byłaby głębsza tylko pewnie szersza. Na zdjęciach z Isis widac, że jak stoję normalnie to nawet miewam malutki luz, tutaj tego nie ma. Gdyby jeszcze nie miałą tak wyraźnej faktury, zostawiłabym ją może, ale tak to wolę wymienić na coś innego. No i teraz mam kolejny dylemat...one sa na styk, ale większe zapewne byłyby za duże (w miękkich to jeszcze pół biedy, ale w usztywnianych nosiłabym pustkę w staniku). Podoba mi się Pandora(i jest gładka) i niewm czy zostawać przy ty 65E czy brać na próbę większą? Tym bardziej, że Pushit mówiła o dużym przeskoku między rozmiarem miseczek.
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3160 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Isis bardzo ładnie się prezentuje. Trudno mi uwierzyć, że między nami jest różnica tylko 1 rozmiaru W takim razie na pewno nie będę brać większych, choć tez zastanawia mnie to samo co Ciebie - niby fajnie byłoby brać miskę większe i mieć zapas (bo w wielu modelach mój rozmiar jest dla mnie na styk).
|
|
#3161 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Soria rzeczywiście bułkuje, więc lepiej odeślij, a w jej miejsce zamówPandor, skoro przeszkadza Ci, że się odznacza. A co do rozmiaru Pandory, trudno doradzić, w sumie, to na zdjęciach Pushit nie wydawało się, żeby miała większe miski od Sorii. Najlepiej zamówić oba rozmiary 65E i 65F, będziesz mogła sobie porównać. |
|||
|
|
|
#3162 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się staniki leżą baaardzo ładnie
|
#3163 |
|
Kokon pro
|
a to moja obiecana freya millie
po porzadnym zalozeniu juz sie tak nie marszczy i biust jest nieruchomy wiec na wf idealny pomijam ze jest zabudowany po szyje a mostek jest okropnie wysoki przez co fiszbiny wbijaja sie ale ja mam tak biust blisko siebie ze zawsze wysokie mostki mnie kluja no i fiszbina idzie dosyc daleko ale u mnie to nawet waskofiszbinowce daleko ida , wybaczcie lazienkowe tlo
|
|
|
|
#3164 |
|
Raczkowanie
|
Przeglądam ten wątek od dawna, i sama postanowiłam w końcu dobrze dobrać sobie stanik ale mam pewien problem z rozmiarem , wg tabelki(wiem że nie można jej 100% ufać)wyszło mi 65G ale byłam dziś w sklepie i mierzyłam jeden stanik i był chyba za mały, chciałam przymierzyć większy ale nie było rozmiaru, trochę boję zamawiać się przez internet bo mam nie miłe wspomnienia. Moje wymiary to : pod biustem 72cm, biust 96 cm. Może po prostu źle celuję w rozmiar?
|
#3165 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
pod tak samo
|
|
|
|
|
#3166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), ale czeka na dostawe, chociaż teraz wolałabym cos w kolorze.A co do zakupu tych maskaradek to miałam szczęście, bo włożyłam je do koszyka, potem musiałm szybko wyjść z systemu, wróciłam za 10 minut, patrze a tu ceny wszytkich maskaradek około 25 zł niższe , więc szybko kliknęłam. Po pół godzinie ceny wyjściowe wróciły, więc nie wiem czy to nie był jakis błąd na ich stronie, nie powiem dla mnie przyjemny. No i miałam jeszcze kod rabatowy.
|
|
|
#3167 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pod dekolty rzeczywiście się nie nada, ale za to ładnie kształtuje biust. Cytat:
|
||
|
|
|
#3168 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
ja bym powiedziala ze akurat z moim biustem to nic nie robi taki mam no raczej sexowne kusidelko to to nie jest
|
|
|
|
|
#3169 |
|
Raczkowanie
|
o kurcze nie pamiętam jaki model ani jaka firma, przeleciałam kilka sklepów i tylko ten jeden znalazłam, przymierzyłam z ciekawości ale i tak bym nie kupiła bo był strasznie zabudowany, raczej dla starszych kobiet jak to pani sprzedawczyni określiła. W takim razie zostaje mi internet, w przyszłym tygodniu będę coś zamawiać ( myślałam o Inferno) więc wkleję zdjęcia i będziecie mi dziewczyny doradzać..
![]()
|
#3170 |
|
Raczkowanie
|
kasiek87 - wg mnie, leży dobrze, kształt z boku fajny (swoją drogą nic nie nadaje takiego kształtu jak te freye-zabudowańce, u mnie polly i rio ślicznie kształtują biust), wiec nie rozstawiaj się z nią, chyba, że masz już ze 20 dobrze dopasowanych staników
aliś - w Isis wyglądasz ślicznie, w ogóle a zdjęciach katalogowych Isis była taka nijaka, wahałam się czy brać (ta cena...;/) a wczoraj z dopasowanej zniknęło ostatnie 65FF ![]() Soria bulkuje paskudnie;/
|
#3171 |
|
BAN stały
|
Mam problem. Otóż mam 74/85-86 i patrząc w tabelkę nie wiem który będzie odpowiedni. 65d czy 65dd?
|
|
|
|
#3172 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo ściśliwe staniki rozciągają się o jakieś 6cm w stosunku do wymiaru obwodu (czyli 65tki do 71cm) i w takich byś się nie dopięła. Jednak większość staników jest rozciągliwa, także częściej będziesz się oglądać za 65dd
|
|
|
|
|
#3173 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3174 |
|
Raczkowanie
|
Na pierwszy ogień wybiorę chyba taki http://www.novomodna.pl/milena-biust...ur-o_2778.html
myślicie że będzie dobry?Jest bardzo tani a na razie brak większych funduszy więc chyba się na niego zdecyduje, przynamniej sprawdzę czy to mój rozmiar
|
#3175 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3176 |
|
Raczkowanie
|
Już mi wytłumaczono
że dla mnie z polskiej będzie dobry 65J bo 65G to z brytyjskiej rozmiarówki i właśnie taki znalazłam z Mileny, jak był by za mały to jest jeszcze 65 K..okaże się
|
#3177 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Tylko one takie duuuże się wydają, co ja tam wsadzę
|
|
|
|
|
#3178 |
|
Raczkowanie
|
FickPrinzessin - to są bardzo typowe małobiuściaste rozmiary. Tylko nie zakładaj ich jak sutkozakrywaczy. Pochyl się, wygarnij sobie wszystko spod pach do miseczek i wtedy zobacz.
|
|
|
|
#3179 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli którąś z dziewczyn to zainteresuję to na http://ebras.pl/?m=2/1/2/284 jest czerwona antośka za 150 zł w kilku rozmiarach, między innymi w tych najbardziej chodliwych 65DD i 65E
|
#3180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem chora na ten stanik Poluję wszędzie od kilku miesięcy a nigdzie nie znalazłam. A tu się znalazł nawet rozmiar.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:07.

(które miały dobre miski).

pod mam 73cm, a w 89-90... (wieczorem się zmierzę jeszcze raz). Miałam (grudzień/styczeń) Potrię Curvy Kate 30E- za małe miski, to wymieniłam na 30F była dobra. Ale teraz już mam bułki w niej, a jak się wyprostuje to w ogóle mi płaszczy i się wbija 

).
W takim razie na pewno nie będę brać większych, choć tez zastanawia mnie to samo co Ciebie - niby fajnie byłoby brać miskę większe i mieć zapas (bo w wielu modelach mój rozmiar jest dla mnie na styk).

3/3/6-22/7/8
taki mam
no raczej sexowne kusidelko to to nie jest