|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Dobry wieczór dziewczynki
Nie było mnie tu kilka dni a tu już tyle stron zapisanych ![]() Tak na początek wielkie gratki dla tych co ostatnio zafasolkowały ![]() A za resztę mocno 3mam a ja jak nigdy jestem spokojna i wyluzowana ![]() teraz zaczynamy kolejny cykl starań w sumie to już chyba 16 albo 17 a myślałam,że po tej laporoskopi szybciej mi się uda zajść a tu już 6 cykl się zacznie Jeszcze dwa tygodnie i będę już w Polsce i szybciutko gnam do lekarza zobaczymy co tym razem powie Wczoraj długo rozmawialiśmy z TŻ na temat co dalej robić i postanowiliśmy,że po moim powrocie z Polski pod koniec kwietnia udamy się na konsultacje jeszcze tutaj do lekarza zobaczymy i porównamy sposób leczenia i decyzje jaka podejmie tutaj lekarz będę się na razie trzymać dwuch lekarzy bo nie chcę rezygnować z mojego A odnosnie mierzenia tempki któras z dziewczyn pisała żeby coś napisać wejdźcie sobie na www.28dni.pl i tam się wszystkiego szczegułowo dowiecie co i jak i jest bardzo dużo wykresów udostępnionych do porównania ![]() Ale się rozpisałam mam nadzieję,że komuś pomogłam ale jak coś to po;lecam ta stronę www.28dni.pl Pozdrawiam Was gorąco Miłej i owocnej nocki życzę |
|
|
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba ten rok jest szczęśliwy dla starających się Cytat:
Myślę, że Twój TŻ napewno pragnie dla Was szczęścia i ma podobne marzenia do Ciebie. Myśle, że póki co nie wspominaj mu narazie nic o maleństwie tylko sama bierz się do roboty Życzę powodzenia w nowym cyklu!Co do wieku to mój TŻ ma 25 lat i powiem Wam szczerze, że myśli dużo poważniej ode mnie. To on bardzo marzy o dziecku tzn. ja również, ale on naciska
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||
|
|
|
#934 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#935 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witajcie ja dzis mialam urwanie glowya do tego glowa mnie bolala i kanary mnie zlapaly....pierwszy raz... ![]() Ja sie wlasnei zastanwiam czy chce miec teraz dziecko czy moze najpierw zajme sie TZ a pozniej dziecko... Musze z nim o tym pogadac...tylko niecche naciskac niech sam zacznie temat dzidzi...A co do wieku to ja mam 19 lat ja wiecie...hhe a moj TZ 24 lata.... Mielismy i mamy wielu wrogow...ktorzy chcieli nas zwaizek zniszczyc ale im sie nie udalo.... i sie ciesze....
|
|||||
|
|
|
#936 |
|
BAN stały
|
flowerspower wielkie gratki
ja dzisiaj czuje sie bardzo spiaca wiec dobranoc kobitki i powodzenia wszystkim staraczkom |
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, ja wlasnie pije kawke i zjadlam musli
Apropo wieku my poznalismy sie jak mielismy 20 lat jestesmy z tego samego roku 1986 Wzieliśmy slub jak mielismy 21, a teraz mamy 23 i chcemy dzidzie Wiek nie ma tu znaczenia, to dojzalosci, u kazdego wystepuje w roznym czasie...nie wiek o tym decyduje...jadni pozniej inni wczesniej...Dziś ładna pogoda nad morzem, TZ juz wyszedl do pracy, zrobilam mu kanapeczki i poszedl...ja zaraz bede sie szykowac i do pracy...jutro piatek i weekend! Bede czyscic z TZ aluski do autka, po tem moze jakies spacerek czy cos......Milego dnia dziewczynki, zycze wiecej usmiech i wytrwalosci...cierpliwosc jest cnota...oby wredna nie przyszla
Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2009-03-19 o 07:07 |
|
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#939 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!Gratuluje zafasolkowanym i trzymam kciuki za nas-ciągłe staraczki-mam nadzieję że na nas w końcu przyjdzie czas-tak bardzo tego pragnę.Wczoraj oglądałam film w którym było malutkie dziecko i jak płakało pozostawione samo to razem z nim płakałam-głupia może jestem ale ostatnio coraz silniej odczuwam potrzebę macierzyństwa
|
|
|
|
#940 |
|
Rozeznanie
|
Flowerspower jest dobrze, a nawet wyśmienicie!!!! Dziewczyno jesteś w ciąży! To brzmi tak pięknie. Dbaj o was. Gratuluję.
Chciałabym nieśmiało zabrać głos w dyskusji o wieku i dojrzałości Tż tów. Jesteśmy w tym samym wieku(no prawie, bo ja do maja mam jeszcze 25 a małż od marca skończone 26) poznaliśmy się w liceum byliśmy w tej samej klasie. Strasznie się oboje zmieniliśmy. Dorastaliśmy i dojrzewaliśmy razem. Muszę przyznać, że strasznie się zmienił (ja też podobno, ale jego zdaniem na gorsze bo zdziadziałam )Teraz się śmiejemy wspominając nasze zachowania (gorzej niż w piaskownicy). A teraz ? Myślę, że jesteśmy na tym samym etapie. Tyle, że w kwestjach dziecka on jest racjonalny, a ja emocjonalna. Jego odpowiedzialność nie pozwalała mu na wcześniejszą decyzję o dziecku, bo chciał i chce zapewnić mu wszystko co najlepsze. A ja mogłam już dawno zostać mamą i nie liczyć się aż tak bardzo z finansami i pracą. Może w takim razie to ja jestem gówniara!? Tak czy siak jest najcudowniejszym facetem pod słońcem (dla mnie) i prawdziwym przyjacielem. Codziennie uczymy się siebie i on już wie, że jak się żale na coś to nie chcę rady jak rozwiązać problem, ale pocieszenia i przytulenia. Może podrzuccie swoim TŻtom oklepaną już książkę "Mężczyźni są z Marsa, a kobiety z Wenus". To na prawdę otwiera oczy na to co tak na prawdę jest oczywiste i naturalne, ale ciężkie do pojęcia dla każdej ze stron. Wracając do teamtu wątku to dzisiaj jestem na wcisk dopchana na listę pacjentek mojego gina. Zadzwoniłam wczoraj, żeby się umówić na przyszły tydzień (już prawdopodobnie po miesiączce), a tu klops i lekarz będzie dopiero od połowy kwietnia![]() a dla mnie to za późno i cykl byłby stracony. Nie wiem czy mój niepęknięty pęcherzyk się wchłonął czy się rozrasta. Nie boli mnie już, ale co dalej to nie wiem. dziś mam 24 dzień cyklu od 20 biorę duphaston i brzuch na dole mnie ciągnie i boli tylko dlaczego?trochę się chyba rozpisałam
Edytowane przez pacierp Czas edycji: 2009-03-19 o 09:05 |
|
|
|
#941 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczynki!
![]() Ja dziś wpadłam na chwilkę, bo wyjątkowo mam natchnienie do pracy - trzeba to wykorzystać ![]() Pogoda u mnie niestety nie sprzyja optymizmowi - szaro, zimno, jak szłam do pracy to padał śnieg . Ale może już niedługo przyjdzie wreszcie ta wiosna ![]() O dziwo brzuszek dziś nie boli, całe szczęście, bo nie mam żadnych prochów... Miłego dnia! |
|
|
|
#942 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypoczniecie, zrelaksujecie się ![]() W kulki sobie leci... Cytat:
![]() Cytat:
Zabieram fluidka ![]() Cytat:
Też zabieram fluidka ![]() Cytat:
Trzeba pogadać z chłopem normalnie, wyłożyć kawę na ławę, ja wiem po swoim - jak nie powiesz otwarcie o co ci chodzi, jakie masz myśli i jak bardzo Ci na tym zależy to chłop sam się nie domyśli i będzie myślał, że wszystko jest ok ![]() Cytat:
marzy mi się taka oj tak Cytat:
_________________________ ____________________ U mnie nadal nic cycki bolą, podbrzusze też pobolewa tak lekko, tak jak pisałam wyżej to nawet niedobrze mi dzisiaj było... ale to pewnie nie z powodu ciąży hehehe. Kupiłam dzisiaj znowu test i czekam az mi się zbierze na siku. Jak będzie 1 kreska i do wieczora nie dostanę @ to dzwonię do mojego gina pod wieczór i co z tym zrobić... Bo u mnie to niespotykane... Zawsze cykle regularne, nawet po poronieniu jak w zegarku co 28 dni, a tu 35 dc i nic...
|
|
|
#943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a może rzeczywiście co innego........ mojej siostrze ostatnio wyszła jedna kreska a była w ciąży więc nigdy nic nie wiadomo ![]() Trzymam :kciuki : i czekam z niecierpliwością na wynik
|
|
#944 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas podobnie... pogoda się popsuła zrobiło sie szaro i ponuro... a rano było tak pięknie... Ja najchętniej połozyłabym sie do łóżeczka... ostatnio ciągle bym spała ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Odwołując się do dojrzałości to uważam że wiek nie gra tutaj głównej roli... Każdy bowiem jest inny... jedni dojrzewają mając 20 lat inni mając 30 lat... Między mną a partnerem jest 8 lat róznicy... On dziecko miał już w wieku 22 lat i już wtedy poważnie myslał o życiu (w przeciwieństwie do EX)... Teraz przyszedł czas na nasze dziecko... Tylko czy się uda ![]() ![]() ![]() Jakoś mam obawy![]() ![]() ![]() ![]() życze miłego dnia ![]() ![]()
Edytowane przez ewakol Czas edycji: 2009-03-19 o 11:27 |
|
|
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam test i oczywiście 1 kreska... No to ja naprawdę nie wiem co jest grane...
Jak do wieczora nie dostanę @ to dzwonię do gina, on pewnie powie zeby poczekać jeszcze kilka dni, ale generalnie jak mu powiem to się trochę uspokoję
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tez brzydka pogoda no i czekam az prowadzaca liste zaciazy hihi pameitam jak ja prowadizlam liste jeszcze 5 miesiecy temu szok
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#947 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ale moze jeszcze jest nadzieja ze pojawi sie 2....
|
|
|
|
|
#948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chłopczyk bedzie super, gratulacje Cytat:
, po prostu cały cykl się spierd*** lił, że tak brzydko powiem, ale od czego to nie mam pojęcia...
|
|
|
#949 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Aha rozumiem....no bedzie nastepny cykl....i bedzie dzidzi... |
|
|
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie nastawiam się na pierwsze cykle, ale co ma być to będzie Byle było zdrowe i nie opuściło nas tylko było z nami
|
|
|
#951 |
|
Zadomowienie
|
witajcie!ja jak zwykle sama w domku TŻ na szkoleniu
przytulanka co 2 dni tylko coś samopoczucie nie bardzo prawdopodobnie mam w rodzinie cieżarą jest mi przykro bo to tacy nieodpowiedzialni ludzie a my tak bardzo chcemy i nic![]() GRATULUJE ZAFASOLKOWANYM A NAM STARAJĄCYM SIĘ ŻYCZĘ DUŻO CIERPLIWOŚCI I OWOCNYCH STARANEK TUTAJ NA SZCZĘŚCIE |
|
|
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Flowerspower - gratuujemy
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2009-03-19 o 13:22 |
|
|
|
|
#953 |
|
Zadomowienie
|
uuuuu...... nici z Pragi
![]() z tą Pragą to było tak, że kolega wygrał w konkursie bilety, ale nie dał rady jechac dlatego podrzucił pomysł nam. Jak się okazało nie da się zmienić danych osób które mają jechać. Szkoda, ale tak mnie ta Praga nakręciła na wycieczkę że chętnie gdzieś bym wyskoczyła na ten weekend hmmmm..... tylko gdzie, jak na zewnątrz paskudna pogoda ![]() co polecacie dziewczynki??
|
#954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#955 |
|
Zadomowienie
|
zazdroszczę morza w pobliżu
choć z drugiej strony ja mam bieszczady i Solinę niedaleko ![]() Jeszcze przyszły mi do głowy narty w Krynicy, albo Zakopanem hmmm..... cos napewno wybierzemy
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008050301801830.png http://www.suwaczek.pl/cache/2f1fe0a70f.png Mareczek 24 II 2010r Karolinka 23 VIII 2012 Edytowane przez gooha3 Czas edycji: 2009-03-19 o 14:13 |
|
|
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja morze uwielbiam a gór to szczerze nie lubię hehehe, dlatego ja się cieszę, że mieszkam tu gdzie mieszkam - co prawda do morza jeszcze 100 km ale to godzinka jazdy samochodem
|
|
|
#957 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do wieku. Moj Tż ma 29 lat ja mam 23 lata on bardzo by chcial dzidziusiazreszta ja tez.Ostatnio kolega powiedzial mu ze spodziewa sie 2 bobasa nawet nie wiecie jak sie zdolowal moj...u mnie jest troche inaczej, bo moj tż mam juz żone z ktora nie poptrafil sie dogadac i sie rozeszli ja jestem jego "druga" ![]() ![]() i zawsze mnie to stwierdzenie denerwuje.jego byla zona nie chciala miec dzieci bo chcial sie wyszales-tak zawsze mowila- i go to wkurzalo.Teraz chce zostac tata niestety poklucilismy sie ostatnio cos tam mi nie wyszlo po raz kolejny wkurzyl sie ze nie mogl czegos znalesc w pracy byl poklucony i tak na mnie sie wyzyl nie bylam dluzna i powiedzialam ze z bylo zona mial jeszcze gorzej niz teraz ze mna a jak mu nie pasuje to niech wraca do niej.Przesadzilam sam mi zreszta tak powiedzial ze zawsze mu tym dogryze do konca zycia ale juz mialam dosyc jego fochow,nazekania i ciaglego niezadowolenia.Wygarnelam mu wszytsko.On nie lubi jak sie tak napalam na dziecko jak chodze wsciekla gdy sie nie uda jak grzebie w internecie w poszukiwaniu nowych sposobów i wczoraj znoiw znalazlam i czytalam. Oczywiscie wkurzyl sie i powiedzial mi ze najpierw musze zachowyywac sie jak dorosla kobieta a nie jak dziecko dopiero potem mozemy porozmawiac o wlasnych dzieciach.Rozplakalam sie a on nic....ogladal film i mial wszytsko w dupie.tak mnie wkur*****wil...rano dal mi buziaka przed wysciem, do pracy (jak jest wsiekly to robi tyego) wiec moze zrozumial ze zle powiedzial.Teraz siedze zdolowana i wkurzona na caly swiat.Dziewczyny same powiedzcie czy ja cos zle robie????
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
|
#958 |
|
Raczkowanie
|
Zatem byłam dzisiaj u lekarza i okazało się, że to już 6 tydzień
Teraz jak juz potwierdzone to mogę wam spokojnie przesłać dobre fluidki |
|
|
|
#959 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
A jednak obyło się bez bicia
Wieczorek baardzo udany, najpierw szampan z Tż'em i jego rodzicami potem świeczuszki, nastrojowa muzyka, seksowna bielizna...No... to możecie sobie resztę dopisać Cytat:
NIe robisz nic źle... Moim zdaniem troszkę za bardzo się nakręcasz...I choć to naprawdę trudne-ale powinnaś wyluować.Facetowi nie można pokazywać jak nam babom zależy na zajściu w ciązy..To jak taka taktyczna gra....
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.

a myślałam,że po tej laporoskopi szybciej mi się uda zajść a tu już 6 cykl się zacznie
i postanowiliśmy,że po moim powrocie z Polski pod koniec kwietnia udamy się na konsultacje jeszcze tutaj do lekarza zobaczymy i porównamy sposób leczenia i decyzje jaka podejmie tutaj lekarz będę się na razie trzymać dwuch lekarzy bo nie chcę rezygnować z mojego

Życzę powodzenia w nowym cyklu!

a dla mnie to za późno i cykl byłby stracony. Nie wiem czy mój niepęknięty pęcherzyk się wchłonął czy się rozrasta. Nie boli mnie już, ale co dalej to nie wiem. dziś mam 24 dzień cyklu od 20 biorę duphaston i brzuch na dole mnie ciągnie i boli tylko dlaczego?

cycki bolą, podbrzusze też pobolewa tak lekko, tak jak pisałam wyżej to nawet niedobrze mi dzisiaj było... ale to pewnie nie z powodu ciąży
u nas tez brzydka pogoda