|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.
Cytat:
nie bylam, bo zawsze jezdze w Tatry zdecydowanie moje ulubione gory a ze jeszcze sporo mi w nich zostalo do przejscia to innych gor poki co nie planuje ![]() a ja juz mam weekend dzis mielismy dosc mroczne zajecia, bo nie ma pradu w instytucie przez caly dzien alez bylo sennie
|
|
|
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.
ja już nie wiem co się dzieje u mnie cos net nawala i mnie denerwuje jest zaraz nie ma i tak cały czas
teraz jestem u TZ-a i będziemy robić bułeczki z czekoladą z dabelskiego Tchermomixa ale dodałam "c" i przechytrzyłam system
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-03-19 o 12:47 |
|
|
|
#3243 |
|
Zadomowienie
|
![]() tak poczytałam sobie z grubsza ostatnie strony i widzę,że nieźle "pogoniłyście" Jozię. Ja też uważam,że każdy sam pracuje na swoje wyniki w nauce,przecież nikt nie uczy się dla kogoś tylko dla siebie.Jednak znam też nauczycieli,którzy potrafią nieźle się na kogoś uwziąć i go gnoić cały czas. Z drugiej jednak strony na wyniki matur nauczyciele uczący nas nie mają wielkiego wpływu bo przecież matury nie są sprawdzane w szkole,więc nie można raczej winić swojej szkoły za niezdaną przez nas maturę... U mnie piekna słoneczna pogoda niedługo ide na zakupki z mamą![]() kobietki obczaiłyście może jak to z tymi owocami jest?jak się to liczy na wesele? no i jak się ciasta liczy? na głowę po ilę? wiem,że to pisałyście już ale ja mam sklerozę
|
|
|
|
#3244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja też się zastanwiam co z tym ciastem, bo nie mam zielonego pojęcia ile trzeba by było go zamówić.. co do owoców to ja chcę dużo dużo winogron, mandarynek, bananów i kiwi, bo nie dosc że je bardzo lubię to za każdym razem jak byłam na jakimś weselu to to bardzo szybko schodziło, a u mnie w rodzinie zauwązyłam że goście jedzą więcej owoców niż samego ciasta
|
|
|
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
tu mozna wylapac pare informacji ile zamawiac ciast i tortu http://www.jozefwilk.pl/Strona_g%C5%..._weselna/#menu
|
|
|
|
#3247 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja siostra we wrzesniu miała wesele i wzięla 12 blach na 80 osób, z czego zostały może ze 2 które, ale sie nie zmarnowały bo mam pozapraszała sąsiadów na kawę
![]() moja druga siostra ma w lipcu to tez będę wiedzieć
|
|
|
|
#3248 |
|
Rozeznanie
|
Kasiu a co to jest to diabelskie coś
bo nie kumam...nie było mnie długo
|
|
|
|
#3249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W każdym razie owoców dużo nie zostało i myślę, że taka piętrowa patera (czy jak to się zwie) na 10 osób starczy Więc trzeba poukładać owoce na paterze i policzyć owoce heheheA od placków to w domu gdzies mam rachunek(przynajmneij niedawno go widziałam) i tam była ilość placków ale w kg , więc pewnie Wam to nic nie pomoże.
Edytowane przez obca7 Czas edycji: 2009-03-19 o 13:12 |
|
|
|
|
#3250 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
chociaż może wcześniej się dowiem to dam znać![]() jak już pisałam powyżej- chciała bym wiedzieć ile do kosztorysu dopisać ![]() ooo Lain dysponuje informacjami dziękować ![]() właśnie rozkminiam czy takie 2 kawałki na osobę wystarczą hmmm...może jednak liczyć 200 gram dla pewności? Can't Tobie również dziękować czyli na moje 60-70 osób 11 blach wystarczy jednak policze 12 bo co tam,jak zostanie to się zje na dniach![]() Obca07 ciekawe ile na taką paterę wyjdzie owoców jak ktoś policzy to czekamy na odpowiedź
Edytowane przez szana Czas edycji: 2009-03-19 o 13:18 |
||
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ktoś zje winogrona i banana i juz połowa pusta.. hmm ja bym szczególnie winogrona wzięła więcej żeby panie dokładały jak zabraknie i żeby połowy stojaków nie świeciły pustkami nie wiem no pojęcia nie mam jak to wyglądać ma... dobrze że będę miała gdzie to zweryfikować bo zapasów też nie zamierzam gromadzic po weselu.. 10 blach ciasta, 40kg owoców i 50 butelek wódki jakby mi zostało to masakra a z tym ciastem to mówiąc "blacha" to znaczy się jakie ta blacha ma wymiary? bo chyba jedna blacha drugiej nie równa.. nie wiem dziewczyny musimy coś wymyslić do wesela bo tej kwestii jako jedynej jeszcze nie rozwiązałysmy
|
|
#3252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niektórzy dają jeszcze nektarynki, brzoskwinie, ananasy,gruszki,pomarańcz a. Ja na owoce liczyłam 500 zł. I mam nadzieję, ze wystarczy Chociaż ceny zależą od sezonu i we wrzesniu pewnie owoce będą droższe
|
|
#3253 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja liczyłam z mamą te owoce, jak zastanawiałysmy się nad salą , gdzie owoce można było u nich zamówić i przy bardzo dużych ilościach owoców wyszło nam 300-400 zł, ale chcemy kupić w hutowni więc będzie taniej jabłek ja nie chcę, bo wiem że nie zejdą i nikt u mnie w rodzinie nigdy ich nie je, tak samo pomarańcza chociaz je lubię to są cięzkie do obrania, myślałam jednak o sliwkach węgierkach![]() Cytat:
i mysle ze lepiej mieć tego ciasta troszke więcej, a jak zostanie to rozdać gościom, sa takie fajne pudełeczka przecież i myslałam żeby na odchodne każdemu coś słodkiego podarowac był nawet taki fajny wierszyk coś "..słodkościami czestujemy..." potem do pracy mozna wziazc na pewno się wspólpracownicy ucieszą, na pewno po weselu będzie się zjeżdzac jakaś dalsza rodzinka, więc naprawde nic się nie zmarnuje![]() a no zapomniałam o nektarynkach i brzoskiwniach ![]() ![]() zaraz sobie te owoce wypiszę na karteczce ![]() tancerka a nadmiar wódki też się przyda i się nie zmarnuje
Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2009-03-19 o 13:26 |
||
|
|
|
#3254 |
|
Zadomowienie
|
Tancerka mówiłaś ze musisz sobie kupić jakis seksowny dresik jak zajrzałam na all to od razu pomyślałam o Tobie
![]() http://www.allegro.pl/item577927920_...k_rozm_xs.html |
|
|
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tancerko koniecznie musisz kupic taki dresik
|
|
|
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A takie małe owoce to można na stojaku poupychać i myślę, że dużo tego będzie A zreszta na sali będą wiedzieć ile tego trzeba![]() A blaszka to chyba jest taka duża jak 2 domowe
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
ja mysle, ze nie ma co z owocami przesadzac. u mojej kuzynki bylo wlasnie jakos tak, ze taki stojaczek byl na ok. 10 osob. niektore stojaki zostawaly pelne, inne pustoszaly, ale wtedy sie przenosilo czesc owocow z tych pelnych na puste (albo poprostu bralo sie owoce z innego pelnego stojaka - w koncu goscie nie sa przykeljeni do krzesel
)wiadomo, ze nie wszyscy owoce lubia, a przy takiej ilosci jedzenia jaka jest serwowana na weselu to tez tych owocow nie wiadomo ile nie zejdzie. |
|
|
|
#3259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3262 |
|
Wtajemniczenie
|
A 2 kawałki ciasta to myślę, że za mało
W naszej rodzinie są łasuchy i będą każdego placka chcieli spróbować Tam gdzie ja będę zamawiać to mają pyszne tiramisu i mam nadzieję, ze przy nas młodych będzie go dużo![]() Na odchodne też pewnie będziemy dawać, bo u sisotry tak było (mama rządzi kasą więc trzeba się dostosować) A moi rodzice u siostry na weselu wpadli na taki pomysł, że wszyscy taty pracownicy dostawali paczkę z plackiem i butelkę wódki. Ale to tata wszytsko kupował. Nie musiał tego robic, no ale miał gest, zwłaszcza, że paczki do małych nie należały.
Edytowane przez obca7 Czas edycji: 2009-03-19 o 13:36 |
|
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3264 | |
|
Zadomowienie
|
Chce Wam pokazać piekne sukienki jakie sobie wybralam na poprawiny ale nie moge ich teraz wychaczyc jedna mama na kompie ale bardzeij mi ta druga wpadla w oko....
---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(ehh nie lubię rózowegoAle każdy ma inny gust i co iinego mu się podoba. I całe szczęście, bo bez różnorodności byłoby nudno
|
|
#3266 |
|
Zadomowienie
|
ja już sie pogubiłam i nie wiem ile czego liczyć
te ciasta dla gości jako prezent liczyć osobno i osobno te które będą podane na stołach? kurcze czy to jest takie trudne czy tylko mnie się tak wydaję?:P
|
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zanotuję to a potem zobaczę jak u szwagra wyjdzie i jakąś średnią z tego wyciągnę- w ogóle sie tym nie przejmuję jakoś
|
|
#3268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U siostry popakowali placki w cukierni i pudełka na sali w lodówkach były. Bo kto by to rozdzielał i pakował potem? No chyba, że sami popakujecie i na drugi dzień po weselu porozwozicie. A najbliższej rodzinie to damy te co zostaną, tylko przyjezdni dostaną jak pojada do domu I sąsiedzi dostali tez tego co zostało
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ale mam nastrój jakiś grobowy....
na zajęcia muszę iść za 20 minut śnieżyca za oknem... @ brak- jestem chyba wiatropylna nie wiem czy kupować test czy nie robić z siebie debila??
|
#3270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja myślę, że jeszcze poczekaj Chociaż jak zrobisz test to pewnie zaraz @ się pojawi, bo nie będziesz się denerwować
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

ja byłam, ale dawno temu a chciałabym z tż iść.

teraz jestem u TZ-a i będziemy robić bułeczki z czekoladą z dabelskiego Tchermomixa

te ciasta dla gości jako prezent liczyć osobno i osobno te które będą podane na stołach? kurcze czy to jest takie trudne czy tylko mnie się tak wydaję?:P