|
|
#271 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Scent Bar VIII
A jak wpłacać kasę do tego mbanku? Bo ja często gotówką wpłacam i mam też to głupie konto pkobp co 6,90 i 5,00 (ale te 5 to ma być za normalny przelew internetowy? nieeee....). Ale mam też konto w mbanku jako powiązane z kartą kredytową. Czy mogę tego używac jako normalnego konta? I po ile tam przelewy internetowe? No jak wpłacać gotówkę na konto?
|
#272 | |||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
A to się coś wygrywa?? Ale nie z powodu wygrywania czegokolwiek. ![]() Też nieźle. Znajomy francuz jadał bagietkę z frytkami. A mój Królewna placki ziemniaczane zagryzał (kiedy jeszcze jadał ziemniaki) chlebem, bo mu za tłuste były. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Od dłuższego już czasu nie czytam Wprost. Okropny się kiedyś z nich szmatławiec zrobił. Nie wiem, jak jest teraz.---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
Tylko z firmowego płacę. A wpłaty gotówki możesz dokonać we wpłatomacie. Coraz częściej stoją obok bankomatów służących do wypłat.
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
Przeca wiemy
Mnie bardzo ten wymóg zdziwił, ale bez tego nie mogłam ruszyć z wnioskiem dalej
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#274 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
, a tak serio to ja pierwszą stówe wpłaciłam sobie na rozruch na poczcie, a potem to juz poszło...i sie samo jakoś kreci ![]() Cytat:
ale zeby było obowiązkowe ???Ludzie ja jakies fazy dziwne apachowe przechodzę: miałam faze ze wszystko mi pachniało ogórkami, mydłem, szamponem a teraz lakierem do włosów- o co chodzi? ![]() gwai- w mbanku wszystko jest za free, wpłacic za free można we wpłatomacie-taki bankomat tylko na odwrót
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-03-19 o 22:18 |
||
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Polly - to jakoś tak było ujęte, że trzeba to było wpisać bo inaczej nie można było przejść do dalszego wypełniania. Przynajmniej tak zrozumialam
W sumie nic się nie stało - najwyżej,jak Sabb wygra wycieczkę na Seszele, to upchnie mnie gdzieś może, w bagażu
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-03-19 o 22:22 |
|
|
|
#276 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
albo mydłem z okresu PRL .
|
|
|
|
|
#277 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawiłam kompa.
Od poniedziałku walczyłam z awarią. Zdechł biedaczek... Najpierw myślałam że zasilacz się spalił. Kupiłam nowy i nic. Na szczęście pan, w pewnym specyficznym sklepie, przyjął go z powrotem. Ale za to musiałam wymienić kartę grafiki. Niestety to był jeszcze większy nadprogramowy wydatek. Oczywiście, żeby nie było za łatwo, to karta sieciowa też odmówiła współpracy... Ale z nią też się uporałam w parę godzin. Mam nadzieję, że to koniec przebojów, bo jakoś nie odczuwam radości z kupowania sobie czegoś nowego do komputera, jak to miał w zwyczaju mój były... Mam za to nową umiejętność - potrafię rozłożyć na części i poskładać komputer, tak aby działał. Na razie tylko swój, ale może w przyszłości... ![]() Z dziwnych upodobań smakowych, dziadek mojego byłego faceta, do bigosu zawsze każe sobie ukroić makowca, bowiem w takie połączenie mu najbardziej smakuje... ![]() Impreza irlandzka bardzo się udała. Zakasowałyśmy (ale w pozytywnym znaczeniu) z koleżanką Irladczyka (tylko jeden nam się trafił i w dodatku nieduży był ). w prawdzie szukał Guinnesa, ale wolał posiedzieć z nami przy Lechu zamiast iść do konkurencji. Opowiadał nam jakiego wielkiego zamku właścicielem jest Michael Flatley ![]() Podobało mu się bardzo i mówił, że jest wzruszony tym, że świętujemy .... ![]() Jednak ja jestem przerażona poziomem mojego angielskiego. Zawsze było tak, że od drugiego piwa rozmawiałam coraz płynniej, ale tym razem czasami miałam problemy z wysłowieniem się w tym języku. Nie wiem czy możliwe jest żeby tyle zapomnieć... ![]() Ach i nic mi nie pachnie, bo chora i pociągająca jestem.... Za to trzymam kciuki, wszystkim co potrzebują ![]()
|
#279 | ||||||
|
BAN stały
|
Jutro nadrobię to haniebne faux pas
![]() Cytat:
![]() Wstydź się ![]() Muszę w końcu zrobić, bo do tej pory jadam pyry z gzikiem tylko, gdy jestem u rodziny w Wielkopolsce. Czy do gziku potrzebne coś więcej poza twarogiem, kwaśną śmietaną i cebulą? ![]() Btw - pamiętam, jak za dawnych czasów jadało się ziemniaki lub chleb z solą i olejem rzepakowym (najlepszy z Opalenicy) Cytat:
Cytat:
Jakieś pół godziny temu śpiewałem sobie w myślach ten kawałek właśnie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#281 | |||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Super, że imprezka się udała, choć nieduży Irlandczyk w kontekście naszych barowych pogawędek brzmi dwuznacznie... ![]() A co do angielskiego - po prostu za mało wypiłaś. ![]() Ja się szykuję na test bojowy od czwartku. zamierzam pić dla poprawy płynności wymowy we wszystkich możliwych językach (kumple wpadli na pomysł, że skoro znam łacinę to z Włochami dogadam się bez problemu Zdrowiej Betty, ale pociagająca zostań. No i znów wpadam w konfuzję, bo nie wiem, czy się lękać, czy radować, a jesli radowac, to czy wypada tak jawnie. ![]() Ależ ja chcę być dziwadłem.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-03-19 o 23:08 |
|||
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
Sabb - taaa bez prostowania włosów z domu nie wychodzę
Aktualnie mam głupawkę - wywijam sobie dalej przy hicie Madonny, popijam piwko i szczerzę się jak głupi do sera Normalnie mi odwala, bo cieszyć to się nie ma za bardzo z czego![]() A co do wygrywania - w tym roku udało mi się wygrać w dwóch SMS-owych konkursach
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-03-19 o 23:12 |
|
|
|
#283 | |
|
Wiedźma
|
Ja też nie - przecież sama widziałaś.
![]() Cytat:
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja nie wyciskam..... Patrz: ja i podciąganie na drążku
|
|
|
|
#285 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() makowiec z bigosem the best ![]() nawet tak nie mów ![]() edit: ludzie nie wiecie skad można niekłopotliwie wziąć Wenge? Oprócz Harrodsa bo aktualnie nie mam kogo do Londynu wysłać?
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-03-19 o 23:54 |
|
|
|
|
#286 |
|
BAN stały
|
Ja nie mogę. Znów się zagotowałam. Miałam już jakiś czas temu spytać Was o takie tam dziwne relacje, czy to znacie i czy to jest normalne. Ale może przybliżę to innym razem. Póki co scenka z dzisiaj.
Oglądam z kumpelą film, który bardzo lubię. Ja już po raz trzeci, wcześniej oglądałam go z naszą wspólną kumpelą, której się nie podobał. Wchodzi ta nasza wspólna. No i się zaczęło. "Tak, bo to jest film dla jakichś idiotów" (z 10 razy), "I tak nie zrozumiesz tego filmu, bo on nie ma sensu", "W tym filmie chodzi o to, że jest bez sensu" (my w tym czasie nadal oglądamy), "To jest chyba film tylko dla jakichś poj....ych ludzi", (dodam jeszcze, że doskonale wie, że to jeden z moich ulubionych filmów), "To jest film dla psycholi", "Trzeba być nienormalnym, żeby takie filmy oglądać". I tak do końca filmu, a nawet jeszcze dłużej. "To jest film dla idiotów" Mówię - "Ok, powiedziałaś to 15 razy i wystarczy. Złapałam delikatną aluzję." Jedna z wielu tego typu sytuacji. Nie mogę nie gotować się w środku. |
|
|
|
#287 | |
|
BAN stały
|
A ja siedzę sobie z okładami na nosie. Dostałem krwotoku jak nigdy. Cała klawiatura w krwi, dopiero skończyłem czyścićWidać, narząd poznawczy odmawia posłuszeństwa powoli...
t_m. ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
Funt po niecałe 3 zł---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Nie wyobrażam sobie Ciebie z prostymi włosami... Choć ciekawie mogłoby być. |
|
|
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
sprawdz sobie kurs funta.
|
|
|
|
#289 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
.A Harrods wysyła wszystko oprócz alkoholu i perfum- przynajmniej tak piszą w regulaminie
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#290 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#291 | |||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No, chyba, że się odpowiednio umaluję, wtedy wyglądam ja Morticia Adams... Też zabiedzona. Hecate, przez ten twoj awatar zacznie mi się lada moment Laluś - Alexi podobać...
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
![]() To już prędzej podciągnę się na tym drążku... ![]() ![]() Znowu nie chce mi się spać. Dziś poszłam spać o 4.00 - nie chcę tak znowu
|
|
|
#293 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tfu, tfu - głupie żarty ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#294 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie wiem. Możliwe. Ale na pewno frustrację to ja odczuwam, jak codziennie słyszę takie komentarze. To jest osoba, którą znam od zawsze. Od piaskownicy albo i dłużej. Zawsze razem - podstawówka, gimnazjum, przez 10 lat mieszkałyśmy w jednym bloku, mieszkamy razem całe liceum, papużki nierozłączki. Z jednej strony wiem, że to jedna z najbliższych mi osób. Z drugiej - już z nią nie wytrzymuję. Ma bardzo trudny charakter i choć do tej pory jakoś mi to specjalnie nie przeszkadzało (jestem wyjątkowo opanowana i ugodowa, i podejrzewam, że tylko dlatego jakimś cudem nigdy się nawet nie kłócimy, zresztą pozornie wszystko między nami jest super), to chyba właśnie po tych 16 latach razem miarka zaczyna się przebierać. Problem w tym, że zastanawiam się, czy jestem w stanie sobie w ogóle wyobrazić, jak by było bez niej - postanowiłam, że na studiach na pewno nie będę już z nią mieszkać, ale są między nami tak silne więzi, że nie wiem, czy będę mogła je kiedykolwiek zerwać. Takie toksyczne błędne koło. Chodzi głownie o fochy, humory, obrażanie się na cały świat i wyżywanie na innych, gdy cokolwiek pójdzie nie tak. Przez chwilę jest super, śmiejemy się, a za chwilę na mnie warczy albo w ogóle się nie odzywa. Do tego dochodzi chorobliwa zazdrość i skłonność do złośliwego krytykowania. Nie mogę sobie niczego kupić, bo usłyszę albo "Skąd miałaś na to kasę?", albo że jestem próżna. Jak założę nowy ciuch i nie ma już jak mnie skrytykować, to burknie "Zimno ci w tym będzie". O perfumach słowa przy niej nie można pisnąć, nawet w rozmowie z kimś innym, bo zaraz się zacietrzewia i warczy w swoim stylu o próżności. I mnóstwo podobnych. Niby głupoty, ale jak się z kimś takim przebywa nierzadko 24 godziny na dobę, to można mieć dosyć. A odciąć się, paradoksalnie, chyba nie dam rady.Cytat:
|
||
|
|
|
#295 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam z pracy, przejrzałam ostatnie strony i próbuję się dopisać.
Cytat:
Cytat:
Co prawda ta Baby Doll trochę nie teges... włosy co prawda mogłyby być ciemne, ale i tak Cytat:
Sab, cieszę się ![]() Cytat:
![]() Muszę się jakoś odmładzać - dzisiaj robiłyśmy z kumpelą z pracy, rówieśniczką, pewne plany na Euro 2012 ![]() Cytat:
A Twoje umiejętności językowe są na pewno większe i - jak już pisała Sabbath - po prostu za mało wypiłaś ![]() Zdrowiej szybko Cytat:
![]() Khem... nie wiem, czy Cię to uraduje, czy zmartwi, jeśli napiszę, że dziwadłem jesteś wyłącznie w pozytywnym sensie ![]() Cytat:
![]() Może jednak delikatnie spróbuj zwiększyć dystans? Nie mówię o odcinaniu, bo to, z tego, co pisałaś, może być niemożliwe Ale do czorta, niby czemu masz pozwalać na sobie żerować? ![]() Dziwnie się czuję, tzn. zaskakująco dobrze - nieswojo się czuję, kiedy to piszę, bo mam poczucie, że po takim akcie odwagi jakaś cegła spadnie mi na łeb Było źle, było paskudnie, ale chyba odbiłam się od dna - oby...
Edytowane przez Aragonte Czas edycji: 2009-03-20 o 01:37 |
|||||||
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
Morticia Adams(A.Huston) to piękna kobieta była. (No ale ja mam spaczone i dziwne upodobania co do typów urody
)
|
|
|
#297 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziczko, jasne, że Morticia Adams jest piękna - reprezentuje po prostu nieszablonowy typ urody
![]() I chyba pójdę spać, jutro znowu do pracy. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#298 | ||||||
|
Wiedźma
|
Na tym drążku...
![]() Raduj się, ratuj! To już dziś! Cytat:
I nie zachęcam do robienia awantur czy scen rozpaczy. Po prostu na spokojnie, sama oceń, na ile możesz i chcesz jej pozwalać. Jesli przekroczy te granicę stanowczo ale bez złości powiedz, że jej uwagi są obraźliwe i że zdecydowałaś, że nie będziesz ich znosić. Poproś, by przestała. Jeśli będzie ignorowała lub wysmiewała twoje życzenia, poproś jeszcze raz by przestała, albo odeszła i wróciła kiedy obejrzysz film / założysz inny ciuch / schowasz flakony etc. Albo kiedy będzie w humorze na rozmowę, a nie jazdę po Tobie. Daj jej do zrozumienia, że może na Ciebie liczyć i że lubisz jej towarzystwo, ale kiedy Cię nie obraża. I jeszcze... Musisz sama być pewna, że wolisz, żeby jej nie było, niz żeby zachowywała się jak dotychczas. To daje szansę na to, że z czasem ona zrozumie, że powinna Cie traktowac tak, jak sama chciałaby być traktowana przez Ciebie. jesli tego zrozumieć nie zechce - ta znaczy, że nie jestes jej kumpelą, tylko chłopcem do bicia. Tak myślę. Możesz też próbować odpłacać pieknym za nadobne i odpowiadac kpiną na kpinę, ale ja wiem z doświadczenia, że to okrutnie dużo kosztuje i... boli po prostu. I wcale nie działa tak, jakbysmy chcieli. Ja na zdjęciu w pierwszym dowodzie wyglądałam jak szczenię pitbula. ![]() Wolałabym Morticię. ![]() Cytat:
![]() Muszę chyba postarac się o jakiś wypis z księgi wieczystej... ![]() Cytat:
![]() Czy ja nie mówiłam już, że nie cierpię Włochów? Oczywiście nie wszystkich. Wszystkich nie znam przecież ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też się odbiję... ![]() Cytat:
![]() Troche propagandy nie zaczkodzi...
|
|
#299 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
napiszę po polsku: a paszła wont z mojego forum. 24 klon, no co za upierdliwy trol. |
|
|
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

Może to był celowy zabieg żeby zwracać na siebie uwagę?

Nie wiem, jak jest teraz.

albo mydłem z okresu PRL

Jak założę nowy ciuch i nie ma już jak mnie skrytykować, to burknie "Zimno ci w tym będzie". O perfumach słowa przy niej nie można pisnąć, nawet w rozmowie z kimś innym, bo zaraz się zacietrzewia i warczy w swoim stylu o próżności. I mnóstwo podobnych. Niby głupoty, ale jak się z kimś takim przebywa nierzadko 24 godziny na dobę, to można mieć dosyć. A odciąć się, paradoksalnie, chyba nie dam rady.
dawaj te kryzysowe pyrko-buraki