|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Zosia Samosia czyli jak zniszczyć pryzmy :(
Muszę się wyżalić-proszę jednak nie przenosić na plotkowe
![]() Dziś otrzymałam przecudnej urody pryzmy Givenchy, kolor Pastel 01-nowiutkie, opakowanie uzupełniające pełnowymiarową puderniczkę z lusterkiem ![]() Postanowiłam wyjąć je z opakowania zastępczego, aby przełożyć je do puderniczki...no i zaczęłam ostro kombinować szpilką przy krawędzi, aby wyjąć je z plastikowego zastępczego opakowania, coraz odważniej, aż szpilka zniewczyła kawałek pudru. Ja nie poddawałam się nadal, aż szpilka trafiła niechcący w sam środek pudru, puder wymsknął mi się z ręki, a moje Givenchy posypało się na biurko w kawałeczki ;( W jednej sekundzie zrobiło mi się słabo mam piękne pryzmy w kawałeczkach ![]() Czy radzicie mi używać je w postaci półsypkiej-półprasowanej, czy rozdrobnić na miał i używać jako sypki? Edytowane przez sylwia.gda Czas edycji: 2006-05-19 o 23:30 |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zosia Samosia czyli jak zniszczyć pryzmy :(
Aby nie być gołosłowną-fotka ;(
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Współczuję
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Oj biedulka
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuś noo
![]() ps jak cos mozesz je wymienic np ze mną![]() wiem jak to jest...i to jeszcze dzisiejsze;( ja bym je zostawiła takie,nie rozdrabniała
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykre kurcze Ja meteorytki, które mi się pokruszyły wsadziłam do torebki foliowej i rozbiłam na miał, tak, że powstał puder sypki, ale jeszcze nie wypróbowałam, nie wiem jaki efekt dzadzą, w każdym razie mają robić za puder sypki. Pryzmy maja troszkę inną strukturę, są takie pudrowo-kremowe, więc tu nie wiem, czy jako puder sypki zdałyby egzamin ... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Eeech, dzięki za pocieszenie
będą musiały zostac w domu, szkoda, bo chciałam miec prasowane do torebki ;-( w domu mam już 2 sypkie, co ja narobiłam! Mam koszmarny dzień, przede mną sesja, a tu jeszcze to
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz ja tak miałam z cieniami - po prostu poświęciłam nockę i porozdzielałam co mogłam do oddzielnych pudełeczek i używałam oryginału w badziewnych pudełeczkach
Kruszenie nic nie da moim zdaniem - cały urok stracą te pryzmy - no takie moje zdanie . Wiem jak się czujesz - spróbuj rozdzielić - może da się coś uratować ?
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję i bardzo dobrze rozumiem co to za strata!
Ja sobie potłukłam głupi cień Iglota i mi było żal, a co dopiero takie słodkie pryzymy. Buu ![]() Ja ostatnio przesypałam puder w pędzlu do głębszego pojemniczka. Wywaliłam jakieś kulki brązujące, dokładnie wymyłam pudełeczko, osuszyłam i wsypałam puderos.
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale głowa do góry, nie ten to będzie nastepny, w końcu jesteśmy przekupki nie?
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
tez współczuję.
Ja bardzo często coś tłukę. Zawsze sobie obiecuję że nie kupię tych głupich inglotów bo potrzaskałam już 80% cieni inglota jakie mam. Wystarczy że włoże je na wyjazd do walizki takiej z kółeczkami (oczywiscie sa w kosmetyczce) walizka stuka po chodniku a cienie sie rozsypują :-( to najbardziej tłukliwe cienie świata. |
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam pecha do perfum - rozbilam dwa 100 ml flakony. Z pryzm mozesz zrobic jeszcze uzytek. Z rozlanych perfum zostal mi wtedy tylko tygodniowy zapach w lazience... To tak na pocieszenie
|
|
|
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
Ivvonko, to dopiero tragedia-te perfumy
ja raz w życiu rozbiłam perfumy Charlie Urban Energy-8 lat temu jako nastolatka - płakałam przez 3 noce, bo oszczędzałam na nie 2 miesiące.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez sie poryczalam ze wscieklosci. Raz rozbilam prezent od bylego - 100 ml flakon Ck One, a raz ojca perfumy (chyba Contradiction). Mialam z tego powodu dolek przez tydzien.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
oj
![]() Przykro mi, szkoda bardzo, no ale co się stało to się nie odstanie. Ja bym spróbowała poskładać co większe kawałki w osobnym pudełku a to co naprawdę jest w proszku przerobiłabym na pyłek i umieściła w malutkim pudełeczku i używałabym np do rozświetlenia, jako cień, róż.
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
Kochana współczuję
Mysle ze sypki puder jest sens z jednokolorowego zrobic ale z takiego kilkukolorowego nie wiadomo co wyjdzie...
|
|
#17 | |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
Bardzo współczuję... Ja to chyba bym się zapłakała jak strzaskałabym nowiutkie pryzmy... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
Sylwio , ja przeżyłam podobny koszmar .
Do dzisiaj nie mogę sobie wybaczyć , że byłam tak nieuważna . Puder pokruszyłam do końca , bo denerwowało mnie takie niewiadomoco ![]() i przesypałam w puderniczkę po sypkim . Mam teraz pryzmy w proszku - da się ich używać , chociaż nie wygladają tak fajnie jak kiedyś . Pozdrawiam i pocieszam
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Przykre
tym bardziej, ze byly nowiutkie. Moze masz jakas gleboka puderniczke albo pudelko po sypkim pudrze?W aptece mozna kupic takie glebokie pudeleczka plastikowe - wrzucilabym tam wieksze kawalki pryzm i mieszala je pedzlem, a malutkie kawaleczki i pylek potluklabym i uzywala jako pudru sypkiego. Tylko pudeleczko powinno byc glebokie
|
|
|
#20 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wam wszystkim, jesteście kochane. Juz mi lepiej. Wczoraj użyłam pryzm i całe szczęscie mimo niewygody stosowania, na buzi wyglada super.
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Zgłasza się kolejny zabójca pryzm
Jutro wrzucam fote moich.. no aż tak bardzo ich nie zmasakrowałam hihi
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm a może dałoby się je na nowo sprasować? Wizażanka cathy prasuje sypkie cienie to może i z pryzmami dałoby się tak zrobić? Gdzieś był wątek jak sprasować samemu cienie albo co uderzyć do Cathy
![]() Oj współczuję szczerze, wkurzyłabym się gdyby tak potłukła zwykły cień a co dopiero pryzmy póki co mi to nie grozi bo ich nie posiadam...
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
No więc wedle obietnicy... przepraszam za opóźnienia
wklejam moja pokaleczone Pryzemki..
Edytowane przez thelila Czas edycji: 2009-03-20 o 10:55 |
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Oj biedactwa
![]() Ja mysle ze jesli zmieszasz wszystko razem w proszek to efekt będzie taki sam, bo w sumie nie ma przeciez roznicy czy to jest sypkie czy w amieniu, bo nabierając to na pędzel to kolory i tak sie mieszaja Ale to moje spojrzenie na to, a moze wcale nie mam racji, nie wiem
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, może pokrusz je już całkowicie i przesyp do pustego opakowania po jakimś sypkim pudrze
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie tak jak i ja napisałam. Zgadzamy sie z Sisley w tej sprawie hehe ![]() Pokrusz je całkiem i przesyp sobie do głębszego pojemniczka. Efekt przeciez i tak będzie ten sam
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwiu jest nas już 2 a jak widac wątek bardzo przydatny hihi
![]() Immolation i Sisley moja pierwsza myśl byla taka sama- skruszyc i zrobić sypane.. tylko że sypanych mam aż nad to a te chcialam miec do torebki ![]() Susanna.. może to jest dobry pomysł Choc póki co mam focha na prasowane pryzmy i nawet nie chce patrzec w ich strone wrrrr |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

np ze mną

Kruszenie nic nie da moim zdaniem - cały urok stracą te pryzmy - no takie moje zdanie . Wiem jak się czujesz 

MIŁEGO DNIA
póki co mi to nie grozi bo ich nie posiadam...
wklejam moja pokaleczone Pryzemki..