Finał czy też never ending story:) Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 IV - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-20, 11:19   #4921
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a
Dot.: Finał czy też never ending story:) Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 IV

wczoraj cisza okrutna była na forum a na odchowalni to już całkiem...2 posty na dobę...
Memi wszystko się z czasem ustabilizuje (ja przynajmniej mam taką nadzieję) trzymam mocno kciuki, żeby wszystkie problemy udało się szybko rozwiązać. Masz cudownego zdrowego synka a reszta jakoś sama się ułoży

Monix
bez ciebie nasze forum umiera śmiercią naturalną....nie znikaj więcej na cały dzień...

Judy usg się nie przejmuj, Amelka na pewno będzie "akurat" ani za duża ani za maławinogron kupione?

Justynka to reakcja na Twojego mężowca
a za Twoją koleżankę i jej dzidziusia mocno trzymam kciuki - oby okazało się, że to jeden z tych przypadków gdzie i lekarze i maszyny się mylą...
a akurat jak przeczytałam wiadomość o tej koleżance przyszła teściowa i mówi do mnie, że ile to trzeba żeby wychować takie dziecko (ona cały czas próbuje mi uświadomic jaki to ciezar takie dziecko)...ja mówię do niej, że niby tak ale gdybym nie chciała to bym tego nie miała, coś za coś. Dobrze, że jest zdrowiutki a reszta to już nieważne. Czasem jest marudny czasem nie chce ssać ale przynajmniej JEST i to jest najważniejsze!

Kizia ale masz niewielki brzuszek normalnie szok, ale śliczny za to

Gabi masz najbardziej czadowy brzusio na wątku, no takiego to ja jeszcze nie widziałam

Z tymi smoczkami to nie jest takie zło konieczne - ja swojemu na pewno dam (o ile zechce) jak zacznie ssać palca...łatwiej oduczyć dziecko od smoczka niż od ssania kciuka

Gosia j. no niedługo niedługo...człap, człap a jak tam Lublin? bo przedwczoraj podobno sparaliżowany był pół dnia

Svinecka SoNeRa pewnie wypoczywa i uczy się "obsługi" bobasków, myślę, że nie ma co jej męczyć, jak wróci i będzie miała chwilkę to na pewno zda nam relację. Dobrze, że z nią i chłopakami wszystko ok

Miałam napisać, ze trzymam kciuki za Korcię Jagi ale już się okazało, że wszystko ok a więc super

U mnie też jest śnieg ale nie dam się - dzisiaj chociaż na chwilkę musimy wyjść

A i wszystkim brzuchatkom przesyłam ogromne szczególnie tym cierpiącym - jeszcze troszkę dziewczynki, jeszcze troszkę a będziecie miały swoją nagrodę

Obiecałam Wam, że będę Was zasypywać zdjęciami no i teraz dotrzymuję słowa....taka tu cisza na wątku, że trzeba jakoś rozruszać towarzystwo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 16 marzec2009 030.jpg (54,7 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 16 marzec2009 039.jpg (60,6 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17 marzec2009 002.jpg (64,3 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 18 marzec2009 006.jpg (43,5 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 19 marzec2009 003.jpg (70,1 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20 marzec2009 001.jpg (61,4 KB, 32 załadowań)

Edytowane przez e.m.i.l.k.a
Czas edycji: 2009-03-20 o 11:28
e.m.i.l.k.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-20, 11:26   #4922
Amazonia23
Zakorzenienie

Jasti gabriella chyba dzis byla ale u nas sie nie udzielala, wlasnie sprawdzilam byla o 9
Emilko focie miodzio

Ciuszki

Edytowane przez Amazonia23
Czas edycji: 2009-03-20 o 11:28
Amazonia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-20, 11:31   #4923
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

Cytat:
Napisane przez monix0 Pokaż wiadomość
Obciełam Dawidowi 1 paznokciaprawie polegałam na zawał przy tej czynnosci( chyba bedzie musial chodzic w dlugich)
ja swojemu obcinałam od razu po wyjściu ze szpitala...nie miałam wyjścia, mama mnie zmusiła spociłam się przy tym niesamowicie a teraz znowu powinnam mu obciąć i tak się przybieram i po jednym mu obcinam bo jakoś tak niespokojnie śpi i zaraz się wybudza

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Amazonia23 Pokaż wiadomość
Emilko focie miodzio
Dziękujemy

Stary 2009-03-20, 11:41   #4924
lop
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jastinada Pokaż wiadomość
Napisała do mnie koleżanka ze szkoły rodzenia...nie przypuszczałam,że mogą sie wydażyc takie anomalie w III trymestrze...

"BARDZO ZMARTWIŁA MNIE DZISIEJSZA WIZYTA U LEKARZA, SAME ZŁE WIEŚCI...
DZIDZIUŚ ZA MAŁY, WAZY TYLKO 80KILKA DKG, A POWINIEN SPORO PONAD 1 KG, POWINIEN MIERZYŚ 45 CM, A MA TYLKO 27 CM, NIE MA PRAKTYCZNIE WÓD PŁODOWYCH...MI TYLKO WIATR W OCZY, SAME DRAMATY MNIE DOTYKAJĄ...
JESTEM W 30 TYGODNIU CIĄZY, A WG USG JEST NACIĄGANE , JAK TO LEKARZ POWIEDZIAŁ 26 TYGODNI. OD MIESIĄCA ŻADNEGO POSTĘPU..."
kurde normalnie się załamałam,dziewczyna się starała 10lat o ciążę,mój TŻ nie rozumie czemu się tak ja tym przejmuję,a Was bardzo proszę o trzymanie kciuków za moją koleżankę,choc przez chwilę....może to coś pomoże...
trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Judy_21 Pokaż wiadomość
Super fotka

Nie wolno się wściekać na teściową
Moja mnie molestuje codziennie Czy już, jak się czuję itp... bo obstawiała 21 marca na poród

ja sie wsciekam bo moja tesciowka sobie wymyslila zeby dzidzia sie urodzila 29. 03 w jej urodziny. wrrrrrrr bede zaciskac nogi z calej sily. oj jak ja bym nie chciala w ta date...

Cytat:
Napisane przez e.m.i.l.k.a Pokaż wiadomość
Obiecałam Wam, że będę Was zasypywać zdjęciami no i teraz dotrzymuję słowa....taka tu cisza na wątku, że trzeba jakoś rozruszać towarzystwo
cudowna dzidzia. takie maluszki sa przesliczne

a ja pedze na USG. mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. mialam jakies chore i dziwne sny dzisiejszej nocy. no ale to przeciez normalne prawda?
lop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-20, 11:44   #4925
Amazonia23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lop Pokaż wiadomość
trzymam kciuki

ja sie wsciekam bo moja tesciowka sobie wymyslila zeby dzidzia sie urodzila 29. 03 w jej urodziny. wrrrrrrr bede zaciskac nogi z calej sily. oj jak ja bym nie chciala w ta date...

a ja pedze na USG. mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. mialam jakies chore i dziwne sny dzisiejszej nocy. no ale to przeciez normalne prawda?
Tak chore sny sa normalne ciągle miewam jakies najgorsze ze sa niepokojace
z a wizyte

Ciuszki

Stary 2009-03-20, 11:46   #4926
Judy_21
Wtajemniczenie

Cytat:

dziewczynki Gabrielli dziś chyba nie było...moze jednak ją coś wzięło??
Może, może.... W końcu ma na jutro termin
Cytat:
Judy w sumie tak sobie mysle, ze blizniaki maja łącznie ponad 6 kg, myslisz ze bylabys w stanie ich przebic jadąc codziennie na lodach, winogronach itd? to raczej niemozliwe......
Obciełam Dawidowi 1 paznokciaprawie polegałam na zawał przy tej czynnosci( chyba bedzie musial chodzic w dlugich)
Dlatego tez właśnie nie zamierzam się głodzić
A pazurki to tragedia... upocić się jak szczur można...
Cytat:
Jasti gabriella chyba dzis byla ale u nas sie nie udzielala, wlasnie sprawdzilam byla o 9
O proszę, kolejny szpieg agrafka

Emilko synek superancki A zdjęcia wklejaj, my to strasznie lubimy

WDF

93...83...73...70...65...63

-28 kg

Judy_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-20, 11:50   #4927
Amazonia23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judy_21 Pokaż wiadomość

o proszę, kolejny szpieg agrafka
:d:d:d

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-20, 11:54   #4928
Judy_21
Wtajemniczenie

Cytat:
No to moja droga zaciskaj nogi, zaciskaj
Cytat:
Głupie sny - to jak najbardziej normalne zjawisko w ciąży

A za wizytę trzymamy kciuki

WDF

93...83...73...70...65...63

-28 kg

Judy_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-20, 12:15   #4929
gabriellao0
Zakorzenienie

jestem JESTEM
nie wybiera się moja córcia nigdzie
a ja u gina byłam i on też nie widział jakiś "postępów"

Cytat:
Napisane przez ...:::kizia:::... Pokaż wiadomość
nooo dobra, ale nie jest tak odjechany jak Twój, za to zawartość przeurocza
odjechany czy nie
ważne że ładniutki- okrąglutki i zdrowy

Cytat:
Napisane przez memi Pokaż wiadomość
Jasti dzieki oby u Ciebie tez wszystko sie dobrze skonczylo!

Gabi ladnie sie prezentujecie (obie!), powodzenia i cierpliwosci w oczekiwaniu na malenka...
już szans na rybkę nie ma to już mi "nerw oczekiwania minął"
teraz czekam oby się ruszyła w ogóle

Cytat:
Dzieńdoberek
Gabriella jak sam gin powiedzial moze to byc dzis a moze za tydzien wiec nie martw sie u niejednej porod sie rozkrecil tak ze nie zdazono podac zzo na zyczenie...A brzuś ciagnie w dół jak nic...
oby Ciebie z tą prędkością porodu wszystkie dobre duszki wysłuchały

Cytat:
dobre he he he
Jagódka pisze,że jednak nie ma dzidzio zapalenia płuc,ale leży sobie w inkubatorku.A jest nie zła,bo ją wszystko boli,ale pyta o Gabi,bo kojarzy,że jej tp już tuż tuż
ucałuj Jagódkę i dzidzio od NAS obu w dwupaku dalej

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
Gabi ja z tym samym terminem porodu i jakoś dzidzia też się nie szykuje do wyjścia
dzisiaj miałam ktg i akcji skurczowej brak
ale że lekarze są jacy są to dostałam skierowanie do szpitala - jutro się kładę
żeby pomęczyli mnie tam badaniem rozwarcia
a miałam ambitny plan że pojadę dopiero jak będą konkretne skurcze żeby każdy od siebie łapy nie wkładał
a tu dupa
mnie położa do szpitala dopiero jak co 5-7 dni po terminie, szybciej nie
trzymam kciuki coby się dzidzia sama wypchnęła

Cytat:
Napisała do mnie koleżanka ze szkoły rodzenia...nie przypuszczałam,że mogą sie wydażyc takie anomalie w III trymestrze...

DZIDZIUŚ ZA MAŁY, WAZY TYLKO 80KILKA DKG, A POWINIEN SPORO PONAD 1 KG, POWINIEN MIERZYŚ 45 CM, A MA TYLKO 27 CM, NIE MA PRAKTYCZNIE WÓD PŁODOWYCH...MI TYLKO WIATR W OCZY, SAME DRAMATY MNIE DOTYKAJĄ...
JESTEM W 30 TYGODNIU CIĄZY, A WG USG JEST NACIĄGANE , JAK TO LEKARZ POWIEDZIAŁ 26 TYGODNI. OD MIESIĄCA ŻADNEGO POSTĘPU..."
kurde normalnie się załamałam,dziewczyna się starała 10lat o ciążę,mój TŻ nie rozumie czemu się tak ja tym przejmuję,a Was bardzo proszę o trzymanie kciuków za moją koleżankę,choc przez chwilę....może to coś pomoże...

smutne wieści, "nie lubię takich czytać"

Cytat:
Napisane przez Judy_21 Pokaż wiadomość
O matko Gabi co ta Twoja córcia wyprawia masz najbardziej niezwykły brzuch jaki kiedykolwiek widziałam
hihihihiiii gimnastyczka mała po prostu

Cytat:

tEN TWOJ brzuch jakis medal powinien dostac!
dostanie Mała jak tylko wyjdzie

Cytat:

dziewczynki Gabrielli dziś chyba nie było...moze jednak ją coś wzięło??
u gina byłam z samego rana
i dziękuje niebiosą że mnie stać chodzić prywatnie i tylko czasem na NFZ ot z kaprysu idę!
czekanie w kolejce (mimo umówienia na godzinę) to jedno a podejście gina to juz w ogóle ....

Cytat:
Gabi masz najbardziej czadowy brzusio na wątku, no takiego to ja jeszcze nie widziałam

a ja myślałam że większość dzidzi takie wygibasy czyni
ale z tego co czytam to raczej tylko moja

a my kochamy oglądać focie a jak jeszcze śliczne focie to juz w ogóle także rzucaj, rzucaj bo miło się patrzy
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-20, 12:33   #4930
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

Cytat:
gratulacje
Cytat:

ale sliczniutki bobasek !!
Cytat:

czoornoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-20, 12:57   #4931
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Cytat:
Emilko masz przepięknego synka strasznie Ci zazdroszczę,ze masz go przy sobie i dobrze powiedziałaś teściowej,w końcu świadomie decydowałaś się na dziecko,a te jej teskty to doprowadzają mnie do szału...głupie babsko...wielkie poświęcenie....to co ona przeszła ze swoimi dziecmi??trzeba było się jej zapytac czy tak znienawidziła swoje dzieci za ten wielki ciężar co jej przyniosły??oj...znów mnie nerwy na teściowe wzięły

Cytat:
zaciskaj,zaciskaj,bo ja też robię wszystko,zeby tylko było nie pomyśli mojej teściówki,bo one zawsze chcą miec rację no to życzę porodu w każdy inny dzień a nie 29marca

i daj znać co tam na USG

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
jestem JESTEM
nie wybiera się moja córcia nigdzie
a już myślałam,że się ta Twoja córcia postanowiła w końcu wykluć

dziękuję Wam bardzo za myśli o mojej koleżance Ani,mam nadzieję,że to coś pomoże...że los będzie łaskawy ...

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Raspi nas też coś ostatnio zaniedbuje...

o dziewczynek nie ma pewnie z brzuszkami siedzą i wcinają obiadki ja właśnie po mniam mniam,mamusia zrobia pyszne ruskie pierożki i pomidoróweczkę,szkoda,że już po

moje maleństwo
jastinada jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-20, 13:04   #4932
Amazonia23
Zakorzenienie

A ja dzisiaj na śniadanie zjadłam 9 parowek delikatesowych i 2 bulki do tego jajco bosh a kupki zrobic znow nie moge wiec 5 kg wiecej
A z tymi parowkami to bylo tak ze zrobilam 4 dla mnie i 5 tz ale on nie chcial wiec nie pozwolilam zeby sie zmarnowaly

Ciuszki

Stary 2009-03-20, 13:15   #4933
lapochka81
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
i znowu przepraszam...za nieodpisywanie. Jak mam przerwe miedzy karmieniami, 2-3 godziny to sie zastanawiam co zrobic: jesc, wyjsc z lozka, ogarnac troche wokol siebie, wlaczyc kompa, zadzwonic...itp...czesto konczy sie lezeniem w lozku i gapieniem w zegar - mamy w sypialni - tyka sobie, maly chyba sie czuje lepiej, ze w nocy nie ma takiej ciszy...

Memi - oj kurcze bedzie dobrze...trzeba przetrwac ten czas - najwazniejsze, ze maluszek zdrowy, najgorsze finanse, bo z proznego to i Salomon nie naleje (czy cos podobnego)...
Masako - Twoje seksualne pobudzacze porodu sa po prostu boskie

Monix - Ty to jestes - widze, ze energie masz niespozyta!
Gabriella - brzuszek super no i niziutko - co do cc - tez tak mysle, ze to bzdura tak szybko na nia sie zdecydowac - bo naprawde oxy moze zdzialac cuda... a poza tym z porodem to nigdy nie wiadomo.

Gratulacje ASTRZYK no i JADZE! Jaga ta to ma powera - no i poczucie humoru niezmienione wiec bedzie dobrze!

Co do naszych rytualow - karmienie, spanie, przewijanie...itp...eh..t o kazdy chyba tak ma - nasz tez ssie ciagle bardzo duzo no i jak mnie brzuch z glodu boli!!!nie nadazam z jedzeniem dla siebie, a wszystko mi smakuje - wiecie holenderskie zarcie do najsmaczniejszych nie nalezy...a ja wszystko zmiatam jak leci.
Waze 60 kg - wiec zeszlo mi 8 w tydzien...ale nie mam sily sie tym przejmowac, whatever!

Jastinada - trzymam kciuki za Twoja kolezanke, to bardzo smutne i mam nadzieje, ze sie poprawi - a ona jest w ktorej fazie III trymestru? bo niektore dzieciaki dopiero pod koniec rosna jak na drozdzach?

Co do tesciowych - moja juz widac, ze pokazuje jak oni to robili, ze inaczej, itp - byla na kapaniu malego to sobie go wyrywali z TZtem prawie z rak...a ja w sumie stalam z boku bo i tak ledwie na nogach sie moglam utrzymac, no i tak sobie mysle eh...my robimy jak nas nauczyla ta pielegniarka, bo trzeba sie jednego trzymac inaczej zwariuje....
Ale troche gorsza wiadomosc - cos tesciowa choruje...i w sumie mi jej teraz szkoda, ze tak czasami na nia narzekam - Janek to taka odskocznia...potrzymajcie za nia kciuki - moze pozniej cos napisze wiecej....

Co do smoczkow - my na razie nie dajemy - to dopiero 1 tydzien, ale ja wychodze z takie zalozenia jak bedzie trzeba, to sie da i koniec...nie bedziemy robic cyrkow...wiec dziewczyny nie przejmujmy sie!!! wiele dzieci uzywa smoka i zyje - byle nie przesadzac, bo tutaj np 4-5 letnie dzieci ze smokiem laza, tak ucza sie mowic itp. itd...

Wysylam posta bo mi go wetnie, a wtedy to chyba sie juz na smierc zapoce...bo i tak mi ciagle cieplo...chodze z piersiami otwartymi - jak w takich pornosach - skorzane uprzeze...
Milego dzionka - maly powoli zaczyna sie budzi - za chwile uslyszymy slynne ichaaaa - jak wiecie osiolki albo konie robia i to znak, ze juz bardzo bardzo bardzo jest zdesperowany i szuka jedzenia wszedzie

Trzymam kciuki za roz i zapakowane...
Nastepnym razem chyba na odchowalni w koncu porod opisze, bylo ciezko, ale jest dobrze wiec czytac trzeba z przymruzeniem oka, tak nie musi byc w Waszym przypadku!!!
Pozdrowionka!
ps. u nas tez wiosna i juz z malym na spacerku bylismy...mama mowi za wczesnie i teraz mu caly czas gorliwie temperature mierzymy....ale na razie nic - bedzie zahartowany!
lapochka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-20, 13:20   #4934
anadun
Rozeznanie

Jastinada smutne wieści u tej Twojej koleżanki, jeśli coś by to miało pomóc to
Czornoo jeśli Ci zależy, żeby Twój lekarz był przy porodzie, to może ta jego propozycja nie jest taka zła?
Judy więc jednak koniec diety? Ja też zaczynam ostatnio myśleć, co by tu dobrego zjeść, czego mi wkrótce nie będzie wolno
Emilka śliczny ten Twój Adrianek
Lop ja wierzę, że dziecko sobie lepszy termin wybierze niż urodziny babci
Amazonia niezły masz apetyt

U mnie jakiś senno-leniwy dzień. Powinnam trochę posprzątać, ale nie mogę się zebrać. Jakoś nie czuję energii do wicia gniazda TŻ za chwilę wraca, może go na spacer i lody namówię.
Stary 2009-03-20, 13:39   #4935
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

Cytat:
Napisane przez anadun Pokaż wiadomość
Czornoo jeśli Ci zależy, żeby Twój lekarz był przy porodzie, to może ta jego propozycja nie jest taka zła?
oj zalezy mi bardzo.. bardzo mu ufam i wiem ze czulabym sie przy nim bardzo dobrze... w szpitalu polozne tez sa do rany przyloz wiec mysle ze nie bedzie tak zle

Stary 2009-03-20, 14:15   #4936
cocci
Zakorzenienie

no tak.. dwie strony do nadrobienia...

Położna była, pogadałyśmy, dostałam troche próbek i tyle. Akupunkturę mi zrobiła, nastepny raz spotykamy się w środę.
Uświadomiła mi tylko, ze przy wejściu do szpitala muszę krzyczeć o 2 rzeczy: zzo i łyżeczkowanie, bo o ile pierwsze chcęmieć, o tyle drugie musze mieć.

teraz lecę nadrobić.

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

łe i dooopa.
nie nadrobię, bomam iść jeszcze raz na działkę i mimo pogody mi się nie chce...a Marzena siębudzi już i R czeka.... no nic, będę miała co czytać jutro

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-20, 14:19   #4937
Amazonia23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cocci Pokaż wiadomość
no tak.. dwie strony do nadrobienia...

Położna była, pogadałyśmy, dostałam troche próbek i tyle. Akupunkturę mi zrobiła, nastepny raz spotykamy się w środę.
Uświadomiła mi tylko, ze przy wejściu do szpitala muszę krzyczeć o 2 rzeczy: zzo i łyżeczkowanie, bo o ile pierwsze chcęmieć, o tyle drugie musze mieć.

teraz lecę nadrobić.

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

łe i dooopa.
nie nadrobię, bomam iść jeszcze raz na działkę i mimo pogody mi się nie chce...a Marzena siębudzi już i R czeka.... no nic, będę miała co czytać jutro
łyżeczkowaniepr zecież to oczyszczanie macicy po poronieniu....:confu sed:
Chyba czegos tu nie rozumiem

Ciuszki

Stary 2009-03-20, 14:23   #4938
rudalbn
Rozeznanie

GG do rudalbn

Dzień dobry

Po pierwsze:
OGROOOMNE GRATULACJE DLA JAGI,
że się nareszcie doczekała bidulka

Po drugie:
GRATULUJE RÓWNIEŻ ASTRZYK
super duża dzidzia czekamy na fotki

A teraz postaram się poodpisywać, chociaż ostatnio coś mało piszecie

memi witaj ponownie na forum i nie przejmuj się to napewno przez zmęczenie ale wszystko będzie dobrze

ewcikk trzymamy kciuki żeby wszystko było OK i wracaj do nas już z maleństwem

jastinada trzymamy kciuki za Twoją koleżankę

Judy kurcze jakiego Ty masz dużego dzidziusia

emilka jaki Adrianek jest słoodki

lop hehehe to niezłe pomysły ma teściowa - ściskaj nóżki

a ja dzisiaj ostatni dzień w pracy i jestem jakaś zła na wszystko oj jak mi się nic nie chce no i TŻ ma temperaturę i wogóle wszystko mnie dołuje i ciężko nie wysypiam się w nocy i coraz częściej mnie coś boli o ogólnie jakoś ciężko ehhhh
rudalbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-20, 14:25   #4939
gabriellao0
Zakorzenienie

Parówką marnować się nie wolno! Absolutnie AMAZONIA
bardzo dobrze żeś je zjadła!

Teściowe? Takie fajne kobiety, które się lubi najbardziej jak ma się z nimi mało do czynienia , jak ja ze swoją!

Moje dzidzi wygina się dziś cały dzionek ale wyjść nie planuje. Tak sobie siedzę i myślę czy ona w ogóle ma jakiś "pomysł na TE swoje narodziny" hmmmm, ciekawe.

a tak poza tym jest jakoś szaro i smutno i nudno i w ogóle brrr
rr

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-20, 14:25   #4940
madabede
Raczkowanie

Cytat:

trzymamy kciuki mocno, trzeba być dobrej myśli
madabede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-20, 14:31   #4941
gabriellao0
Zakorzenienie

mój wózio miał być koniec lutego - początek marca
i dzis łaskawie zadzwoniła pani, że poniedziałek a najpóźniej wtorek będzie fuura dla Niuni mej w końcu
wesoła wiadomość
Stary 2009-03-20, 14:35   #4942
Masako
Rozeznanie

Cytat:
A
Ja nie wierze nikt nie zauważył, że mnie nie było cały dzień!
Wszyscy zauważyli produkcja postów spadła
ale podziwiam cie ze masz czas jeszcze tu zaglądac

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
a ja pakuję się do szpitala
ciekawe czy wyjdę jeszcze w dwupaku czy potrzymają mnie aż urodzę
miłego dzionka
kciukasy

Cytat:
biedna. może sie wszystko skończy dobrze, ja tez sie przejmuje takimi sytuacjami

Cytat:
A ja dzisiaj na śniadanie zjadłam 9 parowek delikatesowych i 2 bulki do tego jajco bosh a kupki zrobic znow nie moge wiec 5 kg wiecej
fajny apetycik

Nie wiem gdzie sa pozostał wielocytaty

Emilka super fotki

A ja dziś rano była u gina. I co? Od dołu zaspawane na glucho: szyjka uformowana zamknięta, skierowana do tyłu, glowka wysoko... Za to przybrałam 4 kg w 3 tyg-takie mam piękne obrzęki, na całe szczęście bez bialka w moczu ale mam mierzyć ciśnienie. Spytałam sie jakiee są szanse ze urodze do terminu. Stwierdziła, ze polowa kobiet rodzi do dnia terminu druga po a nawet 60% rodzi po, tyle, ze kobiety panikują więc zwykle nikt nie trzyma ciąży dluzej niż tydzień po terminie i sie wywoluje. Ja mam nastepną wizyte jak nie urodze, w dniu terminu 8.04. i bedzie mi mówić co dalej.
Za to okazalo sie, ze TZ ma zalegly urlop i w przyszłym tygodniu siedzi w domu bedziemy wywoływali porod więc moge zjawiać sie troche rzadziej na wizażu ( olej rycynowy sobie póki co daruje...)
Ide troche posprzątac, mam miec jutro gości.

Nie można zmienić kobiety. Można zmienić kobietę, ale to niczego nie zmienia.
Masako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-20, 14:39   #4943
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Jagódka pisała:

"Pozdrów Gabi ,trzymam kciuki,żeby zaczęła rodzic a Korcia pod lampami,a ja się nudzę jeszcze jestem obolała a TŻ stwierdził,że za nic nie zamieniłby Korci nawet na wspaniałego synka buziaczki"

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Masako Pokaż wiadomość
bedziemy wywoływali porod więc moge zjawiać sie troche rzadziej na wizażu ( olej rycynowy sobie póki co daruje...)
chciałam Ci powiedziec,że z tym wywoływaniem porodu to marne szanse,jeśli samo nie chce pójśc...wczoraj odpuściłam nawet początek drHouse,żeby trochę pogonic dzieciątko ale nic z tego zamierzam gwałcic męża dzień po dniu,może coś tą szyję ruszy,bo u mnei tak samo wszystko wyzamykane na 10spustów....ale czy to coś pomoże??bynajmniej tż w niebowzięty

moje maleństwo
Stary 2009-03-20, 15:12   #4944
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

Cytat:
Za to okazalo sie, ze TZ ma zalegly urlop i w przyszłym tygodniu siedzi w domu bedziemy wywoływali porod więc moge zjawiać sie troche rzadziej na wizażu ( olej rycynowy sobie póki co daruje...)
to powodzenia... obys tzta nie zameczyla

Stary 2009-03-20, 15:36   #4945
Masako
Rozeznanie

Cytat:
Jagódka pisała:
"Pozdrów Gabi ,trzymam kciuki,żeby zaczęła rodzic a Korcia pod lampami,a ja się nudzę jeszcze jestem obolała a TŻ stwierdził,że za nic nie zamieniłby Korci nawet na wspaniałego synka buziaczki"

chciałam Ci powiedziec,że z tym wywoływaniem porodu to marne szanse,jeśli samo nie chce pójśc...wczoraj odpuściłam nawet początek drHouse,żeby trochę pogonic dzieciątko ale nic z tego zamierzam gwałcic męża dzień po dniu,może coś tą szyję ruszy,bo u mnei tak samo wszystko wyzamykane na 10spustów....ale czy to coś pomoże??bynajmniej tż w niebowzięty
Jagodka nie bierze pod uwage, ze to ostatnie chwile, kiedy sie nudzi

ja tak mowie, o wywoływaniu porodu, ale szczerze mówiąc jak sobie pomysle, ze potem przez pare ładnych tygodni nie bedzie na to czasu i trzeba bedzie czekać az sie podwozie zagoi, albo dziecko zaśnie no i trzeba bedzie myśleć o antykoncepcji, to az mam ochote żeby sie naseksić tak na zaś.

Cytat:
Napisane przez czoornoo Pokaż wiadomość
to powodzenia... obys tzta nie zameczyla
spoko młody chłopak da rade

Nie można zmienić kobiety. Można zmienić kobietę, ale to niczego nie zmienia.
Masako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-20, 15:42   #4946
rudalbn
Rozeznanie

GG do rudalbn

Cytat:

ja tak mowie, o wywoływaniu porodu, ale szczerze mówiąc jak sobie pomysle, ze potem przez pare ładnych tygodni nie bedzie na to czasu i trzeba bedzie czekać az sie podwozie zagoi, albo dziecko zaśnie no i trzeba bedzie myśleć o antykoncepcji, to az mam ochote żeby sie naseksić tak na zaś.
Masako dobrze mówisz to dzisiaj dziewczynki do roboty trzeba się naseksić na zaś
rudalbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-20, 15:43   #4947
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

Cytat:
dziękuję
trzymam kciuki za wizytę i za poród w każdy dzień oprócz 29.03
Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość

a my kochamy oglądać focie a jak jeszcze śliczne focie to juz w ogóle także rzucaj, rzucaj bo miło się patrzy

super wieści z tym wózkiem, kiedy będziecie go odbierali?
Cytat:
Napisane przez czoornoo Pokaż wiadomość
ale sliczniutki bobasek !!

Cytat:
Emilko masz przepięknego synka strasznie Ci zazdroszczę,ze masz go przy sobie i dobrze powiedziałaś teściowej,w końcu świadomie decydowałaś się na dziecko,a te jej teskty to doprowadzają mnie do szału...głupie babsko...wielkie poświęcenie....to co ona przeszła ze swoimi dziecmi??trzeba było się jej zapytac czy tak znienawidziła swoje dzieci za ten wielki ciężar co jej przyniosły??oj...znów mnie nerwy na teściowe wzięły

ja wychodzę z założenia, że żadne dziecko samo się nie prosi na świat a wiadomo łatwo nie jest ale nikt nie powiedział, że będzie. A tego wszystkiego nie robi się tylko dla dziecka ale także troszkę z egoizmu - żeby zobaczyć uśmieszki i miny, żeby się przytulić i wogóle

Cytat:
A z tymi parowkami to bylo tak ze zrobilam 4 dla mnie i 5 tz ale on nie chcial wiec nie pozwolilam zeby sie zmarnowaly

Cytat:
Napisane przez anadun Pokaż wiadomość
Emilka śliczny ten Twój Adrianek

U mnie jakiś senno-leniwy dzień. Powinnam trochę posprzątać, ale nie mogę się zebrać. Jakoś nie czuję energii do wicia gniazda TŻ za chwilę wraca, może go na spacer i lody namówię.

mnie do dzisiaj "wicie gniaza" nie dopadło
lody....chcecie mnie wykończyć...ja od 2 i pół tygodnia na krakersach i herbatnikach jadę
i kilogramy wcale nie lecą w dół
Cytat:
Napisane przez rudalbn Pokaż wiadomość
emilka jaki Adrianek jest słoodki

na poprawę humorku

Cytat:

Emilka super fotki

a zapomniałam wcześniej napisać, że świetny masz plan na wyganianie dzidzi TŻ wie o tym, wie co go czeka? bo nie wiem, czy zechce na pewno wykorzystać ten urlop
Cytat:
no się nie dziwię

Czas edycji: 2009-03-20 o 15:45
Stary 2009-03-20, 15:45   #4948
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

Cytat:
a dziewczyny myslicie juz o tym jaka antykoncepcja po pologu?
ja bym chciala tabletki,ale z drugiej strony to kiedys juz bralam i moja ochota na seks gdzies sie zagubila

Stary 2009-03-20, 16:04   #4949
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Czoornoo-tzn,że miałaś źle dobrane tabletki.Trzeba było spróbowac z innymi.Ja po logeście-->libido=zero,ale zmieniłam na Cilest i było wszystko ok

Emilka jak tam z pokarmem??

Lapochka za teściówkę.

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

O i nasza Inka się pojawiła na chwilkę witamy Ineczko serdecznie

moje maleństwo
Stary 2009-03-20, 16:13   #4950
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

no ja już mam z głowy antykoncepcjęlezy właśnie obok mnie i śpi
a tak na serio to mój TZ powiedział, że on chce drugie dziecko a jak ja na razie nie chcę to JA mam się o wszystko postarać....wyobrażacie sobie chyba częściej w nocy powinien zmieniać pieluszki to mu się same te głupoty wybiją z głowy

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Justynka walczymy jeszcze ale doszłam do wniosku, że lepiej żeby Adrianek był najedzony i miał szczęśliwą mamusię niż mamy się oboje męczyć a do tego ja jeszcze - cały czas ryczeć i się zastanawiać czy jestem dobrą matką...mieć wyrzuty sumienia i wogóle, kurcze ja się wychowałam na sztuczniaku i jaka duża i zdrowa dziołcha ze mnie
po tym ricinus mam tak jakby trochę więcej mleczka ale jakieś ono bardziej przeźroczyste....
raz się poddałam i dałam małemu 30ml mleczka sztucznego, wyrzuty miałam jak cholera ale trudno...możecie mnie ukrzyżować ale już na prawdę nie mogłam patrzeć jak mi płacze...po tym mleczku dobudzić go na kąpiel nie mogłam (po 4h spania)- czyli jednak nie dojada
no w każdym razie coraz bardziej jestem z całą sytuacją pogodzona

Czas edycji: 2009-03-20 o 16:14
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości