![]() |
#2251 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Dzięki dziewczyny za rady!!
Moja R jest mało ścisła, ponieważ duzo ćwiczę ostatnio i odczuwam braki ![]() dzisiaj moja R: sniadanie: bułka pełnoziarnista z twarogiem i makrelą II śniadanie: bułka pełnoziarnista z twarogiem(jestem w pracy i nie dam rady nic innego zjeść obiad: 2 nalesniki z twarogiem i bananem podwieczorek: bułka pełnoz. z twarogiem podwieczorek serek homo naturalny najwiekszy mój błąd to to pieczywo, ja wiem, że za duzo tego jem,ale jestem wciąż albo w pracy albo w domu i nie mam mozliwości zjeść czegoś innego. |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Rozeznanie
|
Hej, może ktoś będzie miał czas i ochotę ocenić moje wczorajsze RRR
![]() śniadanie: płatki fitness z mlekiem 1,5% + activia drugie: bułka orkiszowa z wędliną, rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem + jabłko obiad: zupa kalafiorowa podwieczorek: batonik fitness ![]() kolacja miseczka twarożku chudego z rzodkiewką, ogórkiem i ziołami |
![]() ![]() |
![]() |
#2253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2254 |
Rozeznanie
|
Moje R:)
I. Owsianka: trzy łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów, gruby plaster sera białego, mandarynka, pół jabłka, cynamon, imbir. II. Kromka razowca z serkiem żółtym fit ( skusiłam się pierwszy raz od chyba dwóch miesięcy), ogórkiem kiszonym i kiełkami, pół jabłka III. Makaron żytni z brokułami i sosem z serka wiejskiego, jogurtu naturalnego i czosnku. IV. Serek homo naturalny ze słodzikiem, kawą i łyżką pestek słonecznika. V. Miska twarogu półtłustego (150g) z papryką, ogórkiem i rzodkiewką. |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
Mój codzienny jadłospis wygląda mniej więcej tak:
śniadanie: serek typu ryż na mleku, najlepiej waniliowy albo cynamon + kawa z mlekiem (0,5%) przekąska (nie zawsze): kawa + gorzka drugie śniadanie/lunch: jakaś sałatka lub zupka obiad: zupy lub kurczak/indyk z warzywami typu brokuł, lub z ryżem i warzywami (z mrożonek typu 'na patelnię') kolacja: owoce, np. winogrona, kiwi, mandarynki, mango, rzadziej banan. |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Raczkowanie
|
![]()
Mój pierwszy jadłospisik, jaki tutaj zamieszczam
![]() Śniadanie: 3 łyżki jogurtu naturalnego wymieszanego w miseczce z ogórkiem, granulowanym czosnkiem oraz pieprzem + lekko podgrzana w tosterze połówka kromki chlebka razowego z plastrem chudej polędwiczki. Do całości jajko na miękko. II Śniadanie: Kawa z odrobiną odtłuszczonego mleka oraz Activia truskawkowa do picia. Obiad: Ugotowany filet pangi przykryty szpinakową pieżynką Podwieczorek: jabłko Kolacji tutaj nie umieszczam bo jej po prostu nie jem ![]() ![]() ![]()
#2260 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Raczkowanie
|
Izo_Wiosenna ,dziękuję za rady
![]() ![]() Poprawię się i zamienię pangę na np. solę ![]()
If they don't chase you if you walk away, keep walking. Edytowane przez Raymonda Czas edycji: 2009-03-20 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Rozeznanie
|
Dziękuję Syb za ocenę,tzn. że w każdym posiłku powinno być jak najwięcej białka?
Pomóżcie mi jeszcze w jednym,z czym można zjeść orzechy włoskie,aby było dobre połączenie?Bo drga mi powieka i zakupiłam sobie właśnie orzechy włoskie,a nie wiem z czym je zjeść,żeby było dobrze?Czy mogę je wrzucić pokruszone do jogurtu naturalnego? |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Rozeznanie
|
To ja wpiszę moje wczorajsze jedzonko:
I: BF, Frutina,Fitella jogurtowa z twarożkiem domowym i dżemem malinowym, kromka żytniego z masłem orzechowym,kubek kakao. II: Banan,jogurt pitny żurawinowy. III: Kasza gryczana, gulasz z wołowinki, buraczki Po:Pomarańcza IV ![]() ![]() V:Makrela, bułka sojowa z masłem, żółtym serem,sałata i pomidorem,herbata z miodem i cytryną ----- Jabłko i jogurt jogobella pieczone jabłko ![]()
#2264 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Rozeznanie
|
I co z tymi orzechami,czy ktoś mi pomoże?Jestem na redukcji,to z czym je zjeść, obo mam taki na nie apetyt i nie wiem co zrobić???
|
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Raczkowanie
|
wystarczyło trochę poczytać, co rusz ktoś o tym pisze. Orzechy to tłuszcze,a tłuszcze najlepiej łączyć z białkiem. Jogurt naturalny to same węglowodany, najwięcej biała mają sery białe, twarogi (nie mylić z jakimiś twarożkami do smarowania chleba!) i serki homogenizowane naturalne.
![]() |
#2267 |
Raczkowanie
|
To może moje U ktoś oceni ?
U Śn- 2 kromki chleba z maslem roslinnym i almette ziolym, kawa a automatu -z mlekiem i cukrem Ob- 2 gołąbki ze słoika łowicz w sosie pomidorowym,łyżka keczupu,2 kromki chleba Kol- serek homo naturalny z łyzeczka cukru waniliowego, z lyzka marmolady wieloowocowej i platkami corn flakes( bylo ich doslownie kilkanascie)-bo mialam ochote na cos slodkiego. Jak ? Nie za duzo jak na U ? ![]()
#2268 |
Rozeznanie
|
Napisane przez Nasturcja several years
![]() To ja wpiszę moje wczorajsze jedzonko: I: BF, Frutina,Fitella jogurtowa z twarożkiem domowym i dżemem malinowym, kromka żytniego z masłem orzechowym,kubek kakao. pychotka! a co to za twaróg? ![]() II: Banan,jogurt pitny żurawinowy. mmmm... III: Kasza gryczana, gulasz z wołowinki, buraczki oj robicie mi smaka na ten gulaaaaasz ![]() Po:Pomarańcza IV ![]() ![]() V:Makrela, bułka sojowa z masłem, żółtym serem,sałata i pomidorem,herbata z miodem i cytryną i znowu pysznie ----- Jabłko i jogurt jogobella pieczone jabłko ![]() j.w. ![]() Dziękuję C ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chodzi o wafelki kokosowe to z czystym sercem mogę Ci polecic kokosowy Estella z Bieronki, szczerze mówiąc jak jem wafelka to właśnie wybieram tego! ![]()
#2269 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje dzisiejsze menu na RRRRR: Na czczo:1 szklanka letniej wody Śniadanie: serek wiejski z Piątnicy 3 % tłuszczu 150 g,2 łyżki płatków owsianych,1 łyżka otrębów II śniadanie: sałatka owocowa z 1 banana,1 grapeifruita,2 jabłek,1kiwi i 1 pomarańczy z jogurtem naturalnym 2,5 % tłuszczu 100 g ( z tej porcji zjadłam 1/3 , bo podzieliłam się równo z dwiema córkami) Obiad:talerz barszczu ukraińskiego niezabielanego ugotowanego na skrzydle z indyka bez skóry ( skórę zdjęłam i ugotowałam pieskowi z kaszą),w barszczu ukraińskim znalazły się następujące warzywa:włoszczyzna, czyli kawałeczek pora,kawałeczek selera,2 pietruszki,4 marchewki,poza tym 5 ziemniaków,4 starte buraki i 20 dag fasoli białej Jaś oraz 1 cebula przesmażona na patelni na oliwie z oliwek do tego listek laurowy,ziele angielskie,sól,pieprz,maj eranek,kilka kropli sosu sojowego,kwasek cytrynowy( wyszedł cały wielki garnek zupy dla mojej 4-osobowej rodzinki ,zostało jeszcze na jutro). Po obiedzie nie wytrzymałam i zjadłam 3 orzechy włoskie i 3 śliwki suszone. Kolacja:pół ugotowanego skrzydła z indyka bez skóry+surówka z kapusty kiszonej z dodatkiem oliwy z oliwek z koperkiem . Późna kolacja,którą zjem o 22-giej :1/3 kostki twarogu chudego (ok.70 g). Poza tym po śniadaniu wypiłam szklankę pokrzywy,przed obiadem i po obiedzie herbatę czerwoną w kosteczce 3 razy zalewaną, czyli 3 szklanki,po południu i wieczorem herbatę zieloną sypaną 3 razy zalewaną,czyli też 3 szklanki. Co sądzicie o moim jadłospisie?? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2270 |
Zadomowienie
|
UW:
I: owsianka:jablko, 2 lyzki platkow owsianych, 3 lyzki granoli, 2 lyzki rodzynek, cynamon II:jablko, sok pycholandia III:50g (przed ugotowaniem)makaronu dwujajecznego z 50g sera bialego chudego z 1 lyzeczka dzemu i 1 lyzka rodzynek IV:serek wiejski z polowa banana, lyzka rodzynek i cookie grispow, cynamon V:dwie kromki pelnoziarnistego(jedna wazyla 15g, a na necie pisza o takich co waza 50g, moze wiecie gdzie takie kupic?)z szynka, makrela w galarecie I jak?
#2271 |
Zakorzenienie
|
1. płatki z mleczkiem posypane kakaem
2. duża grahamka z posypką sezamowa z masełkiem i makrelą wędzoną, cappuccino Milka 3. jogurt naturlany z musli morelowym ![]() 4. pomidorowa zabielana z ryżem, ziemniaczki zapiekane, wielki filet z miruny w panierce, buraczki, kapusta kiszona d: kinder bueno white 5. grahamka z maslem orzechowym i dżemem morelowym, cztery kostki milki karmelowej 6. grahamka ![]() teraz; dwa jabłka ![]()
![]() |
#2272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() P: Iśn- 3 parówki drobiowe gotowane, zapieczone z serem, ketchup, grahamka z masełkiem, serem żółtym i warzywkami plus majonez, herbata jabłko IIśn- 2 bułeczki maślane z rodzynkami -1 posmarowana nutellą, 2 posmarowana masłem orzechowym i dżemem truskawkowym, mleko z miodem koktajl-banany, orzechy, j. naturalny O- zupa grzybowa zabielana śmietaną, zaprawiana mąką, duuużo ziemniaczków i grzybków, ziemniaczki z sosem śmietanowo-koperkowym z piersią z kurczaka nadziewaną pieczarkami i serem, buraczki, papryka, kompot kawwwwaaaaa, kinder maxi king, 3 wafelki familijne, 2 ptasie mleczka P- paluch z serkiem ziołowym, wędlinką, pomidorem, ogórkiem itp itd, 2 jajka w majonezie z papryką słodką i szczypiorkiem, wieeeeeelki kawał ciasta rafaello ![]() kawałek ciasta jw K- leczo(cebula, papryka, pomidory, pieczarki, cukinia, bekon...itp itd), 3 kromki chlebka posmarowane masełkiem, herbata teraz kakao i 2 wielllllkieeee kawałki rafaello ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Raczkowanie
|
iza, kika- ślicznie jak zwykle
![]() dziś piątek, ale u mnie niezbyt postnie... ![]() Iśn: 200g płatków (cheerios, gold & snow flakes, chocapic duo, cini minis, BF) z jogurtem waniliowym, garścią rodzynek, suszonej żurawiny, daktyli i fig + 2 łyżki nutelli; duży banan, bounty IIśn: 1. paluch wieloziarnisty 140g z masłem, serkiem pomidorowo-koperkowym, szynką, żółtym serem, sałatą, papryką konserwową i keczupem; kubuś 2. drożdżówa z masą makową, kruszonką i lukrem, mleko waniliowe 3. /fakultety/ 7 days choco, serek hommi z rodzynkami o smaku sernika, kbw o: zabielana zupa jarzynowa z furą warzyw, zacierką i mięchem; smażony dorsz w cieście naleśnikowym, kus kus z warzywami, zasmażane buraczki ze śmietaną, kilka ogórków konserwowych; leon truskawkowy d: bajaderka, kawał rolady tiramisu z kremem ![]() p: 3 duże naleśniki z mięsem, żółtym serem i keczupem; 2 gotowane parówki z musztardą, kroma chleba z masłem k: 2 kromy chleba razowego z ziarnami z masłem, sałatą i żółtym serem, micha babcinych śledzi w oleju i pomidorach i cebuli; kawał kiełbasy z chrzanem, herbata z cytryną i cukrem teraz paczka wafli orzechowych w czekoladzie i pierniki w czeko (już tradycyjnie ![]()
![]() |
#2274 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2275 | |||
Raczkowanie
|
hej dziewczyny. no to teraz czas na mnie
![]() 1. otręby ze śliwkami i mleko 1,5% + 1/4 kostki twarogu (wiem brak warzyw ![]() 2. serek homo + słonecznik 3. pałnoziarnisty makaron + pierś z kurczaka + sos bolonese knorr z torebki 4. strasznie się najadłam tym makaronem więc tylko kromka razowego z twarogiem i kilkoma plastrami wędliny drobiowej, sałatka z sałaty+papryki+pomidorów+ czerwonej cebuli. 5. duuuzo wieśniaka ![]() ponieważ na mnie działa metoda "kija i marchewki" - więc wyznaczyłam sobie jeden dzień w tygodniu kiedy mogę zjeść coś słodkiego. I to było dziś ![]() Mogę prosić o ocene? ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
------------------------------- Od Jutra Ideal Edytowane przez syb Czas edycji: 2009-03-20 o 21:04 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
up ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 |
Rozeznanie
|
Dziękuję Syb, przymierzam się do zastąpienia tych płatków fitness owsianką, bo do tej pory nie wiedziałam jak ją dobrze zrobić, ale trochę poczytałam i jutro się zaopatrzę
![]() a batonik wylatuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny czy na R może być coś takiego :
na śniadanie tost z opiekacza z kawałkiem szynki ogórkiem czosnek cebula i ketchup ? Oczywiście chleb razowy/ciemny i oczywiście bez dodatków jakiś serów i bomb kalorycznych straszna mam ochote na te tosty a nie wiem czy można ? Albo macie jakieś inne dietet. przepis na tosty ? W ogole można tosty na śniadanie ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Rozeznanie
|
![]()
Dzięki Syb za ocenę,dzisiaj na drugie śniadanie też chcę zrobic sałatkę owocową,bo bardzo ja lubię ja i córki,myślicie,że będzie lepiej jak zrobię ją bez banana i zamiast jogurtu naturalnego dodam serek homogenizowany naturalny?Ale przecież serek homogenizowany ma więcej kalorii od jogurtu naturalnego!!!
Czy do tej sałatki owocowej mogę wrzucić orzechy włoskie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:54.