|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.
A czemu nie wytrzymasz dłużej?
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.
|
#3573 |
|
Raczkowanie
|
no tak, to jest argument szkoda,że nie mogę w podróż dookoła świata wyruszyć...mojego brata kolega wybiera się z żoną i dwójką dzieci. Bilety na przeloty samolotem kosztuje 8 tys od osoby - także w sumie niewiele jak na podróż dookoła świata, chociaż szczegółów nie znam.... my pewnie gdzieś w Polskę, a może do Tunezji, Hiszpanii jak się fajne last minute trafi
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() ja już po pracy, dziś wyszlam przed 14 bo wyrobiłam normę 1500 starterów, a że dziś pracowaliśmy tylko do 14 wieć nie oplacało mi się zaczynąc nowej partii ![]() ale jutro też idę Zależy ile wyrobię starterków ![]() Cytat:
![]() bo ja place 200/220 za osobę BEZ ciast, alkoholi i owoców Aha i nie wierze, że nawet ze swoją kcuharką za 46 zł (żeby nie bylo ze sobie wymyśliłam tą kwotę, to 6 000 dzielone na 130 soób tyle wlasnie daje) za osobę bedzie dużo jedzenia, to jest fizycznie nie możeliwe Bo gdyby rzeczywiście tak bylo, to chyba nikt by nie robił wesel z kateringiem
|
|
|
|
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ja głupia 155łż od osoby z poprawinami![]() Jozia Ty może masz poprawiny w to wliczone ![]()
|
|
#3576 |
|
Raczkowanie
|
hm
za kucharki i obsługę płacimy 27 zł od osoby z poprawinami, w tym jakieś 4-5 gorących posiłków , sałatki i przystawki. Ciast z zasady nie pieką, ale tym się nie martwię. Byłam już na kilku weselach z kucharkami i zawsze pełno było jedzenia, a na poprawinach nowe potrawy.... Ale 48 zł za kucharkę bym nie dała raczej! Dziwię się, jak różne są ceny...bo u Tż, on jest z Radomia, tam średnio biorą takie ekipy 15zł od osoby z pieczeniem już...dziwne. A i dodam,że zawsze to były pyszne, ładnie podane, bez zarzutu. Ale każdy robi jak uważa, liczą się nasze oczekiwania
"Nie ma czegoś takiego jak zła pogoda,jest tylko niewłaściwe ubranie". ![]() Edytowane przez grulla Czas edycji: 2009-03-21 o 15:49 Powód: bład w pisowni ;) |
|
|
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() 27 zl za dwa dni ![]() ja chyba naprawdę czegoś nie rozuiem |
|
|
|
|
#3578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego stanelo na Egipcie ![]() Cytat:
![]() moze taka domowa bylaby lepsza ![]() jak juz tu ostatnio pisalam - TZ planuje miesiac podrozy po Peru, Boliwii, Ekwadorze i Wenezueli... a co z tych planow wyjdzie to sie okaze ![]() to moze jedzcie gdzies gdzie jest cos do roboty, a nie tylko siedzenie w basenie lub lezenie na plazy ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- ja tez ![]() czy my aby zyjemy w tym samym kraju
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-03-21 o 16:50 |
||
|
|
|
#3579 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam w rodzinie ciotkę - jakaś siódma woda po kisielu - która jest pielęgniarką, ale jej hobby jest gotowanie i właśnie jakiś czas temu zaczęła się tym zajmować tak bardziej profesjonalnie
i gotuje na wesela. Podobno jest niesamowita, bo robi tanio, a jedzenia jest dużo i tak przyprawia, że palce lizać. Ale Ja się nie przekonam jak ona gotuje, bo byłam oglądać salę na której ona czasem pracuje jako kucharka (tzn. czasem w soboty) i mi się sala nie podobała, a ta którą zarezerwowałam ma własnego kucharza i ciotki tam nie wpuszczą, żeby im się tam rządziła. Szczerze mówiąc tak około 50 zł za osobę za samo jedzenie, to jest jak dla mnie bardo prawdopodobne. I taka cena świadczy o tym, że kucharka całość zakupionego jedzenia zużyje na potrawy weselne. Moja koleżanka miała na weselu w jednym dworku swoją kucharkę (albo to była dworkowa kucharka, a oni musieli sami jedzenie kupić - nie pamiętam). W każdym razie koleżanka mi mówiła, że na liście produktów do kupienia było 10 kg ogórków, a koleżanka w ogóle nie miała w menu mizerii A my cóż... wiadomo, że te nasze ceny od 160 do 220 zł za osobę są wygórowane, no ale właśnie płacimy za to żebyśmy nie musiały jeździć i kupować produktów ani sprzątać po weselu. |
|
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3581 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tam jak narazie się przestałam stresować moim 200 zł od osoby,w końcu to tylko raz w życiu a sala mi się bardzo podoba,więc jakoś przeżyję...ta też mi się podoba http://www.bestbridalprices.com/casa...ml?cPath=1_110po ile teraz stoi dolar? Edytowane przez szana Czas edycji: 2009-03-21 o 16:28 |
|
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
wreszcie w domku kto to słyszał zeby pracowac w soboty
![]() my za jedzenie płacimy wiecej niz jozia czy grulla ale i tak jest taniej niz u reszty dziewczyn, gdybysmy z tz mieli kase tzn duuuuuuuuzo kasy to napewno bysmy robili wesele w sali z gotowym zarciem ale z racji tego ze nie mamy az tyle bedziemy jezdzic kupowac a potem sprzatac
|
|
|
|
#3583 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale nie na moją figurkę,niestety ;pte 27 zł jest za samo gotowanie i obsługę oczywiście . i tak byłam w szoku,bo u Tż to jeszcze taniej. pewnie, że się najeździmy, a w zasadzie moi bracia i rodzice , za wszystkimi produktami - coś za coś. ekipie muszę zaufać, ale tak jak mówiłam - nie spotkałam się,żeby było gorzej niż w hotelu/restauracji także jestem dobrej myśli. a trudno przewidzieć,jakie ceny będą za rok, ale i tak uważam,że gra warta świeczki. chyba pójdę na rower
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3585 |
|
Raczkowanie
|
tak, dokładnie tak się tu robi. Prawdopodobnie będziemy bić świnię i robić wyroby (tzn. ktoś to zrobi), więc koszty dodatków, przypraw,drobiu,warzyw itp. itd. muszą być doliczone. To jest cena za robociznę i obsługę wesele + poprawiny. Kucharka na podstawie liczby osób i menu da listę zakupów, do tego alkohol, napoje itd.
dużo? nie wydaje mi się.
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3587 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pewnie,to się okaże w praniu ale szacujemy, że jakieś 150-160 zł nam wyjdzie z alkoholem i napojami już. Także chyba nieźle![]() zobaczymy,jestem dobrej myśli. teraz dylematy orkiestrowe mam
|
|
#3588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Grulla jeśli nawet 160 zł za osobę już z alkoholami i napojami to rzeczywiście nie dużo i się opłaca. http://www.peridress.com/shop/produc...productid=9003 dziewczyny widzicie cenę tej sukienki? bo mi wyskakują jakieś gwiazdki;/ ile ona kosztuje??? Edytowane przez szana Czas edycji: 2009-03-21 o 18:51 |
|
|
|
|
#3589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dalej nie pojęte jest dla mnie jak Jozia chce wyprawic wesele za 46 zł na osobę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3590 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Samoa, jesteś kochana.
|
||
|
|
|
#3591 |
|
Raczkowanie
|
macie racje dziewczyny, że płacicie za ten komfort i spokój. trochę się obawiam bo jestem perfekcjonistką i "panikarą" ;p ale wierzę, że dobrze to zorganizujemy i nie zabraknie niczego
![]() Elitka4 fajnie,że napisałaś o tym wiśniowym drzewie zapamiętam
|
#3592 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() ślub za rok i 2 miesiące ![]() nocowaliśmy u siostrt w nowym mieszkanku i troszkę zazdroszczę siostrze, bo ma takie fajnie przytulne mieszkanko i nie mogę doczekać się kiedy będziemy mieć swoje![]() no i dzisiaj byliśmy razem z siostrą i z Tżtami w zoo fajny dzień ogólnie razem spędziliśmy
|
|
|
|
#3593 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba chca tylko przelecieć dookoła i nie wychodzic z terminala![]() Cytat:
![]() Ja sie zastanawiam kiedy Jozi życie pokaże co to życie ![]() Cytat:
![]() Własnie w Maroku jest ciepło w wakacje, na przełomie kwiecień/maj jest 21-22 stopnie to za mało na opalanie. Cytat:
restauracje nie zawyżaja tylko kasują za usługę, przechowywanie żarcia, przygotwanie, zakupy, przygotowanie, za krzesła, za brudne i poplamione obrusy, zbite kieliszki, zużywanie sprzętu, oraz komfort i czas zleceniodawcy ![]() Ja nie mam problemu z tym, żeby komus zapłacić za to co robi, wiele rzeczy można taniej, ale usługi sa od tego, ze nie trzeba tego robic samemu. $ jest po ok. 3,5 zł naprawdę chcesz kupic suknie przez internet? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powiem Wam jak jest u mnie na uczleni z balami, które mamy co roku - kosztują 40 zł od osoby w tym wynajem lokalu(nie jakis wypasiony - albo w stołówce na piętrze jest sala albo w hotelu małym) i jest zupa, ciepłe danie, do tego śledzie, kurczak na paterach i owoce. I tyle jestem pewna mozna zrobic za 40 zł, nie więcej. Zwłaszcza, jeśli sobie ktoś musi na tym zarobić. Cytat:
Ja wolę mięso ze sklepu. Wiem, że takie swojskie jest pyszne i bez ulepszaczy, ale ja bym taką świnke zbyt personalnie traktowała![]() dlaczego zrobiłas mi gejowego tęczowego nicka? Zajęło mi to całe 2 minutki, wielki wysiłek
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-03-21 o 21:34 |
|||||||
|
|
|
#3594 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Także będą wychodzić z terminala na pewno ![]() właśnie usunęłam woskiem wąsik nad wargą i teraz jestem czerwona jak rak
|
|
#3595 |
|
Rozeznanie
|
hmmmmm.....właściwie to powinno wyjść taniej jesli gotuje kucharka
to ile bierze za gotowanie i obsługę, pewnie zalezy czy sama jeździ i kupuje , czy robią ta młodzi jesli by tak polczyć te 27 zł za osobe np dla 140 os. to wychodzi 3780zł do tego doliczyć koszty żarcia (te wylicza kucharka w związku z menu jakie chcą mieć młodzi)- i tu mne zastanawia ile by to wynosiło na 2 dni? zalezy to od ilości ciepłych posiłków i rodzaju przystawek...u nas jest kilka wykwintnych (przyznam, że nie jadłam i nie wiem jak to zda egzamin, brzmią samowicie... kilku moich gości już jadło te dania w tej sali i bardzo chwalą za nowości) ale przecież jesli brałabym kucharkę to już bym nie wymyślała z tymi potrawami ( na sali gotują już którys raz, i zawsze im wychodzi) kucharka (według menu) oblicza ilość mięs, warzyw , owowców i reszty produktów...stąd można określicile mniej-więcej to wyniesie i potem rozbić to na osobę i dodać do kosztów kucharki i obsługi....no i salę oczywiście (wypożyczenie sali, naczyń na konkretną liczbę gości) jak będzeicie już wiedziały ile was to wyniesie dziewczyny to dajcie znać
|
|
|
|
#3596 |
|
Zadomowienie
|
Onellciu dzięki za podanie ceny
heh ciekawe czemu taka niska? Samciu nie chcę kupować przez neta,tylko se tu oglądam co bym chciała przymierzyć i porównuję ceny )ale ceny tych sukni mnie zastanawiają... |
|
|
|
#3597 |
|
Rozeznanie
|
hmm, dziwczyny chwaliłam się foto?
Jestem bardzo z siebie dumna bo takiego żeby spełnił oczekiwania to szukaliśmy dłuugo )http://www.bartoszjastal.com/ |
|
|
|
#3598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fotki naturalne,widać uczucia na nich,super ujęcia dużo pewnie bierze...ale opłaca się
|
|
|
|
|
#3599 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie Kotki
kooooopę lat ![]() dopiero przeczytałam, że niedawno tu mnie wspominałyście... Zaskoczyło mnie, że jeszcze mnie pamiętałyście i to co przeczytałam było dla mnie bardzo miłe Później napiszę coś więcej, ale najpierw: Tancerko, jeśli miałaś jakieś stresy przez to, co tu kiedyś nabazgroliłam, to trzeba mi było wysłać PW a nie tu innym marudzić Co do tej koleżanki, to faktycznie miała okres gdy była w 3 miesiącu W tym czasie nie brała tabsów, ale była krótko po ich braniu (co wiadomo zwiększa płodność). Gdy zaszła, to często sie kochała ze swoim TŻ, a zanim dowiedziała sie, że jest w ciąży, to miała już trochę wzdęty brzuch, a w nim taka jakby "kulkę" (dla tego poszła do lekarza, bo innych objawów nie miała). I gdyby sie okazało, że i Ty będziesz mieć dzidziusia, to by była pierwsza ciąża do której przyczyniły sie 2 kobiety - bo ciagle pisałąś, że to moja wina ![]() A teraz trochę o mnie: Oczywiście nie obraziłam się na was, a nie wchodziłam tutaj, bo musieliśmy z TŻ odwołać ślub. Między nami wciąż jest ok, ale ten temat musiał zniknąć. Dotarło do mnie, że przez ten kryzys nie ma szans, by coś się u nas poprawiło, prawie nikt z mojego rocznika ze studiów jeszcze nie ma pracy, znajomi, którzy ją mieli, to ją potracili, wkoło mnie jest tylko gorzej, nawet już nie było szans na wyjazd za granicę (jakoś teraz mielibyśmy z TŻ tam wyjechać, ale osoby, które miały nam tam załatwić w razie czego prace same teraz siedzą w Polsce na bezrobociu). Szanse na pracę moją lub TŻ z dnia na dzień malały, a ja dostałam doła jak nigdy... Mieszkamy oczywiście osobno, prawie się nie widujemy, bo nie mamy na bilet i ogólnie jest ciężko. Rozglądanie się za ślubnymi rzeczami nie dość że przestało mnie cieszyć, a wręcz przeciwnie - było mi bardzo przykro, że mogę na to tylko popatrzeć. Płakać mi się chciało nawet jak oglądałam jakieś zdjęcia lub czytałam wątki ślubne, więc wszystko to pokasowałam. Nic wam o tym nie pisałam, bo nie miałam ochoty czytać pocieszeń, że wszystko będzie dobrze, pouczeń, niedowierzeń itd... Zresztą, gdybym coś tu napisała, to i tak bym nie przeczytała odpowiedzi, bo wyłączyłam subskrybcję, by się niepotrzebnie więcej nie dołować Ale teraz jestem już w dużo lepszym nastroju Robię prawo jazdy - dziś pierwszy raz jeździłam
|
#3600 |
|
Rozeznanie
|
witaj kasia083 na naszym watku
![]() my to się widujemy od czasu do czasu na 2 innych ![]() ehhhh ale masz racje bezrobocie totalne....ja tez obserwuje ilu młodych ludzi nie ma pracy...nie ma jak zacząć życie... rozumiem doskonale... nawet nie chcę wiecej pisać, bo słowa pocieszenia w takim "dole" są do d.upy.......ale no wlasnie ale trzeba zacząć powtarzać z uśmiechem, że będzie lepiej, a nóż widelec coś się trafi ale także nie mam siły patrzeć na to i narzekać i pisać ciągle negatywnie...to jest gorsze od tego pustego optymizmu ja osobiście staram się jak mogę aby uzyskać dla siebie dorywczko jakąś kasiurkę, bo w moim zawodzie jest d.upa, znaczy się zwalniają na potęgę! -kryzys! Cieszę się, że poszłaś na to prawko to Ci się zawsze w życiu przydażyczę Ci znalezienia pracy i ślubu i ..........autka oczywiście hihihi ![]() (ale i tak przykro czytać, że odwołaliście ślub )(nie czytałam za bardzo jakie masz problemy i jaką dokładnie sytuację, ale może masz możliwość przeprowadzić się do TZ i tam poszukać pracy?) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

ale nie będzie to miesiąc tylko tydzień-bo ja dłużej nie wytrzymam 

Zależy ile wyrobię starterków 

o ja głupia 155łż od osoby z poprawinami

np czosnkowy czy słodko-kwaśny. Przynajmniej ja taką jadałam

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)