|
|
#1171 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: skończyłam studia i jestem bezrobotna
Cholera!!!! Wiedziałam, że tak będzie.
Jednak jestem bez pracy ![]() Propozycja odwołana, co jest spowodowane brakiem zgody prezesa ![]() Nienawidzę tego swojego "szczęścia" Czuję się teraz jak śmieć. Idę się powiesić w samotności |
|
|
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
A ja od poniedziałku idę na staż, zawieszam poszukiwania pracy, ogłoszeń i tak nie ma. Ponad 2 miesiące (tyle miałam przerwy między stażami) szukałam pracy i nic nie znalazłam. Masakra:/
|
|
|
|
|
#1173 |
|
Rozeznanie
|
Susinko bardzo mi przykro
mała kasa bo mała, ale dobre byloby to niż nic....A u mnie..już mija 6 miesiąc od kiedy szukam pracy ![]() Mam 27 lat!!! Chcę założyć rodzinę, być na swoim...ehh...Chciałabym tak pewnego dnia napisać jak niektóre tu laski: DZIEWCZYNY DOSTAŁAM PRACE!! ale ja już przestałam wierzyć...
|
|
#1174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1175 |
|
Raczkowanie
|
Ja tak na dobrą sprawę szukam pracy już 3 miesiąc. Też już straciłam wiarę.
Jak widzę znajomych ze szkoły, którzy swego czasu olali studia, pracowali na jakiś stacjach benzynowych czy mc donaldsach za marne grosze a teraz mając po 24-25 lat mają jużdobrą pracę, rodziny, mieszkania to mi się żal samej siebie robi. Zaczynam się wtedy zastanawiać czy te 5 poświęconych nauce lat to był dobry wybór. I co raz częściej utwierdzam się w przekonaniu, że niestety nie. Za satysfakcję i dyplom chleba nie kupię, nie zapłacę rachunków, nie sprawię sobie przyjemności. I również jestem sflustrowana tym, że w wieku 25 lat jestem wciąż na garnuszku u rodziców. Bo te pół roku pracy które mam za sobą nie wiele w sprawie mojego utrzymania zmieniły. Odciążyłam trochę rodziców i tyle. A teraz w koło Macieju to samo. Znowu bezrobotna na łasce rodziców. Cholera, nawet znajomości nie mam żeby pokombinować coś a na aplikacje i tak nikt nie odpowiada. I na prawdę nie mam pojęcia czym jest to spowodowane, skoro wysyłam aplikacje tylko wtedy gdy spełniam zamieszczone w anonsach wymagania. |
|
|
|
|
#1176 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny bardzo dziękuję za gratulacje. Zaczynam w następnym tyg, będę koordynatorem ds współpracy z pośrednikami (w tym mojej starej firmy
)Bravvurka masz całkowitą rację, póki nie ma się umowy w ręku to nie można być niczego pewnym. Miesiąc temu też niby dostałam pracę a do dziś nie zaczęłam ... Susinka baaardzo mi przykro z Twojego powodu Lepiej nie wieszaj się bo szkoda będzie tych pieniędzy co na aparat orto wydałaś ![]() Do kiedy masz umowę, bo b. prawdopodobne, ze coś im się jeszcze odwidzi. Może powinnaś popytać o przeniesienie przynajmniej chwilowo do innego działu, albo np. zaproponować aby przyjęli Cię na staż na jakiś czas. U mnie wszyscy wiążą duże nadzieje z tą fuzją, więc może u was też zmieni się sytuacja. monika gratuluję stażu, kto wie może kiedyś zażądzą konkurs pt "najdłuższy pracownik stażowy' i wygrasz nagrodę pieniężną
|
|
|
|
|
#1177 |
|
Raczkowanie
|
molka umowę mam do końca miesiąca i zero szans na zatrudnienie nawet w innym dziale. Niestety
|
|
|
|
|
#1178 |
|
Zadomowienie
|
Ja się dowiedziałam o moim zakończeniu pracy na dwa tygodnie przed rozwiązaniem umowy. Szukam pracy 3 miesiące, już nie wspomnę, że jedna oferta pracy przeszła mi koło nosa, bo za późno się dowiedziałam, że jednak nie przedłużą mi umowy. W sumie tu był mój błąd, bo jak wcześniej pisałam, nie ma się umowy w ręku to nie jest się niczego pewnym. Zostałam z niczym, mam zasiłek w wysokości 408zł
Co do wykształcenia i 5 -letnich studiów... Teraz liczy się doświadczenie, ostatnio poszłam zapytać się w jedno miejsce czy by mnie przejęli do pracy (była oferta stażu) pani odpowiedziała mi, że osobie którą się dopiero uczy u nich w firmie nie mogą płacić, dlatego wezmą kogoś na staż Pani w PUP jeszcze mi powiedziała, że oni maja wysokie wymagania wobec pracownika Z resztą nazwa stanowiska jaka była podana odnośnie tego stażu była nieadekwatna do tego co by się robiło ![]() Molka gratulacje zdaj relacje jak atmosfera w nowej pracy
|
|
#1179 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1180 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#1181 |
|
Rozeznanie
|
Angie trzymam kciuki w poniedziałek b. mocno
![]() Aj ja przez ten okres szukania pracy bardzo mocno żałowałam, że studiowałam dziennie. Gdybym chociaz po licencjacie poszla na zaoczne to dzis bym miała 3 lata doświadczenia. Czy was ktoś kiedys pytał w jakim trybie studia robiłyście? Mnie raczej nie. Susinko ja tez wysyłałam kilkanaście lub kilkadziesiąt odpowiedzi na ogłoszenie, gdzie spełniałam 100% wymagań i zero odzewu. Wydaje mi sie, ze w większości mimo oferty te stanowiska są juz poobsadzane przed rekrutacją. Jestem najlepszym przykładem - mój przyszły pracodawca nie umieszczał nigdzie ogłoszenia o wakacie. eeehhhh, najgorsze to nie mieć znajomości. |
|
|
|
|
#1182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zawsze zaznaczam, że skończyłam studia dzienne. Na ostatniej rozmowie jakiej byłam babka zapisała sobie to
|
|
|
#1183 |
|
Rozeznanie
|
a no fakt, też mam w CV wpisane studia dzienne, ale umknął mi ten szczegół
![]() Ja mam porównanie jeśli chodzi o studia dzienne i zaoczne bo 2 kierunek robiłam zaocznie i jestem z niego o wiele bardziej zadowolona. Moral taki ... zmarnowałyśmy kawałek naszej młodości |
|
|
|
|
#1184 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam nawet w CV zaznaczone, że w trybie dziennym kończyłam
![]() A jak słyszę na rozmowie pytanie o to czy studiowałam dziennie, to już wiem, że moje CV jest czytane w owej chwili po raz pierwszy. Przykre... |
|
|
|
|
#1185 |
|
Zadomowienie
|
molka11, moje gratulacje
![]() Również czekam na relacje z nowej pracy Obyśmy wszystkie wkrótce mogły napisać coś podobnego susinka1, tobie znowu bardzo współczuję... Ale pomyśl sobie, że jesteś na prawdę świetną kandydatką, bo w końcu chcieli Ciebie zatrudnić ale już w następnej będziesz miałą chyba największe szanse na zatrudnienie - w końcu teraz wygrałaś A ja dziś pierwszy raz jeździłam Skopiuję to co o tym napisałam w innym wątku: Zaczęłam prawko, dobrze się dogaduję z moja grupą, jest tam fajna atmosfera. Dziś miałam swoją pierwszą jazdę i trafiłam do świetnego instruktora - spokojnego i opanowanego jak nikt inny! Ja na jego miejscu, to już bym dawno wygoniła mnie z samochodu i zabroniła się do niego zbliżać Przez godzinę jeździłam dziś po mieście, nie potrafiąc ani ruszać jak człowiek (nawet na krzyżówkach gasł mi silnik i przez całą skakałam) ani nawet nie dałam rady utrzymać się drogi Nawet się nie spodziewałam, że to będzie aż takie trudne... ale i tak było super Chociaż jak mi kazał wyjechać z placu, to robiłam to prawie ze łzami w oczach ze strachu ![]() I ja tez w swoim CV zaznaczam, że skończyłam dzienne i powtarzałam to na swoich rozmowach. Może dla rekrutujących to nie jest istotne, ale tyle czasu zmarnowałam, że nie ma mowy bym o tym zapominała wspomnieć
Od dawna nie korzystam z tego profilu na wizażu tylko z innego. Edytowane przez kasia083 Czas edycji: 2009-03-21 o 20:49 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam takie porównanie, 5 lat studiowałam dziennie, w międzyczasie zaczęłam zaocznie studia licencjackie, ktore teraz kończę. I widząc jak funkcjonują ludzie, ktorzy od razu poszli na zaoczne nie zazdroszczę im tego i nie chciałabym być na ich miejscu. Na 20 osób w mojej grupie 1 ma póki co pracę w swoim przyszłym zawodzie. Ludzie pracują w barach, mieli staże w urzędach, czy innych biurowych instytucjach, co jest kompletnie różne od naszego kierunku studiów. A poza tym, ja nie żałuję tych 5 lat studiów. Z pracą ciężko fakt. Ale nie jest powiediane, że ktoś, kto 3 lata pracuje w barze czy sklepie i takie ma doświadczenie znajdzie ot tak po skończeniu studiów prace w wyuczonym zawodzie. Doswiadczenie ma, fakt, ale jakie? Kompletnie różne od kierunku studiów. A jeśli o zmarnowanie kawałka mlodości chodzi to też nie żałuję, nie sądzę, zebym idąc do pracy w wieku 19 lat była dłużej młoda niż studiujac 5 lat dziennie. |
|
|
|
|
|
#1187 | |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
Ci ludzie, te wspomnienia, te wyskoki, szaleństwa, specyficzna atmosfera..bezcenne. Nie miałabym dwóch z trzech najważniejszych osób w moim życiu, nie przeżyłabym dużej miłości ..nie nauczyłabym się wielu, wielu rzeczy..ech..w ogóle, nie żałuję.
|
|
|
|
#1188 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() kasiao83 ja tez byłam przerażona na swojej pierwszej jeździe ale to bardzo szybko wchodzi w krew, że tak powiem :P Jak już tylko opanujesz jednoczesne zmienianie biegów, patrzenie w lusterka, przyspieszanie, posiadanie oczu dookoła głowy i myślenie za innych mniej zdolnych kierowców to będzie już tylko fun fun fun
|
|
|
|
|
|
#1189 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ależ to zleciało
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1191 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo ciekawy kieunek moim zdaniem. Też zawsze chiałam go studiować.
Niestety u mnie we Wrocławiu na psychologii zawsze było ok 40 miejsc na dziennych i co najmniej 700 kandydatów. Więc selekcja niemiłosierna i bezwzględna. A na zaoczne czy wieczorowe, najzwyczajniej w świecie nie byłoby mnie stać. Ponad 5000 za semestr to zdecydowanie za dużo jak na moją kieszeń. Ale jak już znajdę jakąś pracę i będę bogata to bardzo chętnie podjęłabym takie studia
|
|
|
|
|
#1192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1193 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczęta, zdawać relację z dzisiejszego dnia
u mnie jak zwykle zero ofert
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj to ja pierwszy dzień na stażu byłam, tzn spędziłam sporo czasu na załatwianiu formalności w mojej instytucji bo dużo tego było. A tak naprawdę pierwszy dzień pracy na stażu będę miała jutro i trochę się stresuję, bo mimo, że jestem w tej samej instytucji co wcześniej na stażu to jednak w zupełnie innym dziale, a i praca tam jest inna. Więc jutro rano będę miała małego stresa.
|
|
|
|
|
#1195 |
|
Rozeznanie
|
A do mnie nadal telefony sie NIE urywają
![]() Kilka nowych ogloszeń sie pojawiło ale co z tego jak albo nie spelniam wymagan, albo jakies inne przeszkody są....ehh ...i tylko rozmowy z kolezankami, ktorym sie udalo i dostaja wymarzone posadki z niezla kase bardziej mnie doluja...dzis juz nie wytrzymałam sie wyplakalam narzeczonemu...dobrze ze chociaz jego mam... ![]() moni_ka.g a w jakim dziale i gdzie ten staz?
|
|
#1196 |
|
Rozeznanie
|
Az sie boje jak zaczne szukac pracy... w sumie na razie jeszcze mam czas bo praca dyplomowa jeszcze nie ruszona (ostatni sem nauki) wiec nie zetknelam sie z prawdziwa walka o jakis stolek. Ale od czerwca bede pukac od zakladu do zakladu, od firmy do firmy i obawiam sie ze beda mi sie smiac w twarz ze KRYZYS JEST i NIKOGO nie przyjmuja.
|
|
#1197 |
|
Raczkowanie
|
A ja dziewczynki nie mam już nic. Nie łatwo mi o tym pisać i cały czas zastanawiam się co zrobić.
Mój TŻ mnie zostawił jestem bezrobotna, i podobnie jak koleżankę powyżej dobijają mnie rozmowy ze znajomymi którzy z uśmiechem od ucha do ucha świergotają jak to fajnie u nich w pracy, jaka kasa dobra i w ogóle.Nawet nie mam z kim pogadać prawdę mówiąc. Nawet jak sama wychądzę z inicjatywą i chcę się otworzyć i porozmawiać ( co się rzadko zdarza ) to mnie każdy zbywa brakiem czasu. Został mi wizaz jedynie ![]() Doszłam tez do wniosku, z perspektyywy czasu, że zrobiłam błąd chcąc pracowac w zawodzie i licząc na coś więcej po skończonej umowie zlecenie. Miałam w październiku jescze jakieś oferty ale nie ambitna byłam i w zawodzie chciałam zacząć. To teraz mam figę z makiem.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1198 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1199 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- z tą różnicą, że to ja zostawiłam swojego faceta, co wcale nie zmienia faktu, że jestem samotna ((( I z kim tu teraz na weselicho się wybrać???A jak na złość wysyp w tym roku...Znajomych też nie moge już słuchać.... Dochodzę do wniosku,że w czeplu urodzona to ja nie jestem;( ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- No i po rozmowie - teraz tylko to czekanie...;( Jak ja nie lubię czekać.... Jutro mam kolejną rozmowę- telefoniczną....Nie lubię telefonicznych rozmów...Babka zadzwoniła i powiedziała,że pogadamy około pół godzinki... |
|
|
|
|
|
#1200 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nie wiem co Wam napisać. Jest mi smutno razem z Wami
ja tam w ogóle nie zwracam uwagi na to co mówią inni ludzie ile to oni zarabiają i jaką super pracę mają. Nie zawsze to jest prawda a chwalić to się można. Raz na wozie raz pod wozem, teraz jest to drugie, a wiadomo, ze kiedyś będzie odwrotnie.Ja też nie lubię czekać na odpowiedź w sprawie pracy. Pół godzin przez telefon, mam nadzieję, ze ucho Ciebie nie będzie bolało
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.

Mam 27 lat!!! Chcę założyć rodzinę, być na swoim...ehh...
ale ja już przestałam wierzyć... 

)

ale już w następnej będziesz miałą chyba największe szanse na zatrudnienie - w końcu teraz wygrałaś