Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz. V - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-22, 00:10   #3601
lain
Zakorzenienie

Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość

właśnie patrzyliśmy na last minute i jak trafi nam sie oferta i tz dostanie urlop to lecimy na Teneryfę a jak nie to będziemy kombinować z Paryżem - taki jest plan
Własnie w Maroku jest ciepło w wakacje, na przełomie kwiecień/maj jest 21-22 stopnie to za mało na opalanie.

na Teneryfie w kwietniu tez sie nie bardzo poopalacie http://pogoda.onet.pl/2,10898,1238,1...to_klimat.html
a o Paryzu juz kiedys chyba pisalam (jak dla mnie - nic specjalego no ale mozecie sie sami przekonac - a noz widelec wam sie spodoba)

Kasia083
super ze wpadlas i ze juz sie troche lepiej czujesz
ja mysle, ze jak to wszystko znow stanie na nogi to wezmiecie slub. wszystko w swoim czasie, a nic na sile

a ja znow powylewalam lzy nad kitkiem... niedawno wrocilam do domu, a tu tata mi mowi, ze kicio mial atak drgawek przez jakas minute, a w dodatku przygryzl sobie przez to jezyczek
biedny mis, tak strasznie mi go zal
ciezko mi o tym pisac, ale jak to sie w daszym ciagu nie poprawi to zapytam weta co sam by zrobil na moim miejscu... bo jesli juz ma sie nic nie poprawic to ja nie chce zeby kicio sie meczyl

a teraz ide spac i biore go pod koldre, tak jak lubi
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 07:26   #3602
szana
Zadomowienie

Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.

Witam z rana Kociaki
Kasiu083
bardzo się cieszę,że humorek trochę poprawiony! Ja tam wierzę w to,że niedługo staniecie na nagi i myśl o ślubie powróci.Życie czasem daję w kość ale jak już kiedyś Tancerka napisała(i może to być troszeczkę bolesne)-" nic nie dzieję się bez przyczyny".Wiesz,że po kryzysie zawsze jest tylko lepiej i tego należy się trzymać !

Lain tak mi żal Twojego Kotka ja wiem co czujesz, mam kotka i jak tylko sobie pomyślę...Biedaczek Twój kicio się męczy...ale może idź lepiej do weta,może wystarczą jakiejś piguły czy zastrzyki i będzie wszystko ok.Trzymam kciuki,żeby tak było!
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 07:59   #3603
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
Lain tak mi żal Twojego Kotka ja wiem co czujesz, mam kotka i jak tylko sobie pomyślę...Biedaczek Twój kicio się męczy...ale może idź lepiej do weta,może wystarczą jakiejś piguły czy zastrzyki i będzie wszystko ok.Trzymam kciuki,żeby tak było!
szana ja od dwoch tygodni nieustajaco chodze do weta
juz mial tydzien zastrzykow z antybiotykow, codziennie bierze tabletke odzywcza na watrobe, jest na specjalnej diecie (ktora olewa, bo w ogole nie chce jesc), teraz od piatku jezdzimy z nim codziennie na kroplowki... dzis na 9 rodzice z nim jada.

dzis cala noc ze mna spal pod koldra (tylko pyszczek na poduszke wystawal)
spedzilam z tym kitkiem polowe mojego zycia, dlatego swiadomosc, ze to juz moze byc koniec strasznie boli

ehhh ja dzis caly dzien na uczelni... ciekawe czy wytrzymam czy sie urwe w pewnym momencie
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 08:11   #3604
szana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
szana ja od dwoch tygodni nieustajaco chodze do weta
juz mial tydzien zastrzykow z antybiotykow, codziennie bierze tabletke odzywcza na watrobe, jest na specjalnej diecie (ktora olewa, bo w ogole nie chce jesc), teraz od piatku jezdzimy z nim codziennie na kroplowki... dzis na 9 rodzice z nim jada.

dzis cala noc ze mna spal pod koldra (tylko pyszczek na poduszke wystawal)
spedzilam z tym kitkiem polowe mojego zycia, dlatego swiadomosc, ze to juz moze byc koniec strasznie boli

ehhh ja dzis caly dzien na uczelni... ciekawe czy wytrzymam czy sie urwe w pewnym momencie
Lain i po tych "kuracjach" nic nie jest lepiej? może ma tylko słabsze dni,może pogoda i na niego oddziałuje i dlatego nie chce jeść i pewnie fakt,że to zbyt smaczne jedzonko nie jest;/ a może mu dodac do niego jakiś specyfik,który go zachęci do jedzenia tego?przykładowo jeśli lubi oliwki(mój uwielbia) to polać mu trochę jedzonko tą wodą z oliwek i może będzie wcinał,tylko trzeba zapytać weta czy mu to nie zaszkodzi,może mu to przejdzie za jakiś czas,po tych antybiotykach tylko trzeba troszeczkę przeczekać i będzie znowu biegał szczęśliwy. A wet co na to,jest dobrej myśli?
Stary 2009-03-22, 08:22   #3605
can't be perfect
Wtajemniczenie

hej dziewczyny

kasiu83 fajnie ze się odezwałaś

a zapomniałam Wam wczoraj napisać że tata przyniósł do domku króliczka czarno-białego, no i teraz mamy 2 i tego niestety musimy komuś wydać..

lain.. współczuję bo wiem jak można się przyzwyczaić do zwierzątka, wiele razy płakałam nad pieskiem, ale brutalnie to zabrzmi, ale na każde zwierzatko przychodzi kolej.. tak niestety to jest i nic sie na to nie poradzi

Edytowane przez can't be perfect
Czas edycji: 2009-03-22 o 08:24
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 08:58   #3606
szana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

kasiu83 fajnie ze się odezwałaś

a zapomniałam Wam wczoraj napisać że tata przyniósł do domku króliczka czarno-białego, no i teraz mamy 2 i tego niestety musimy komuś wydać..

lain.. współczuję bo wiem jak można się przyzwyczaić do zwierzątka, wiele razy płakałam nad pieskiem, ale brutalnie to zabrzmi, ale na każde zwierzatko przychodzi kolej.. tak niestety to jest i nic sie na to nie poradzi
a 2 króliczków nie da rady mieć? to są słodkie stworzonka też

dziewczyny wiem,znowu męczę ale czy któraś może mi wytłumaczyć czemu ta kiecka jest taka tania?
http://www.peridress.com/shop/produc...productid=9003
Stary 2009-03-22, 09:19   #3607
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
a 2 króliczków nie da rady mieć? to są słodkie stworzonka też
no może i tak, ale mam jedną taką wielką klatke, a 2 taką małą i ten co tata dostał od jakiegoś pijaczka za 20 zł (bo się zlitował bo tacy to nie wiadomo co by z nim zrobili) ma malą klatkę i mi po prostu go żal, a nie mogę ich razem wypuszczać na ogród bo są to 2 samce i się gryzą i walczą ze sobą.. ja wiem że są słodkie, ale nie chcę żeby się u nas zmarnował.. ten pierwszy króliczek jest mojej siostry i znudził się jej po 2 tygodniach więc teraz ja się nim zajmuję, czyszczę klatkę, dawac jesć, wypuszczam go i łapię w ogórdku, a drugim to naprawdę nie mam czasu się zajć...
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 10:10   #3608
szana
Zadomowienie

Cytat:
no może i tak, ale mam jedną taką wielką klatke, a 2 taką małą i ten co tata dostał od jakiegoś pijaczka za 20 zł (bo się zlitował bo tacy to nie wiadomo co by z nim zrobili) ma malą klatkę i mi po prostu go żal, a nie mogę ich razem wypuszczać na ogród bo są to 2 samce i się gryzą i walczą ze sobą.. ja wiem że są słodkie, ale nie chcę żeby się u nas zmarnował.. ten pierwszy króliczek jest mojej siostry i znudził się jej po 2 tygodniach więc teraz ja się nim zajmuję, czyszczę klatkę, dawac jesć, wypuszczam go i łapię w ogórdku, a drugim to naprawdę nie mam czasu się zajć...
aa spoko,rozumiemrzeczywiś cie lepiej poszukać mu innego domku,tym bardziej,że to też samiec a skoro już jednego masz i sama musisz się nim zajmować to trochę bez sensu.To trzeba mieć czas,gdyby jeszcze było tak ,że wszyscy się zajmują tymi zwierzątkami w domu to też inna sprawa a inna jak Ty sama.
O tym słodkim to napisałam tak od siebie bo króliczki lubię zresztą ja w ogóle lubię zwierzęta

Nieznośna cisza nastała

Edytowane przez szana
Czas edycji: 2009-03-22 o 10:55
Stary 2009-03-22, 11:00   #3609
centipede
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez grulla Pokaż wiadomość
o kurcze, za rzadko tu zaglądam , tyle piszecie a ja nic i w zapomnienie odejdę)) muszę się poprawić ;p

centipede gratuluję!

mam salę na 7 sierpnia, orkiestrę wstępnie (ale jeszcze się waham...) i z kucharką dziś ostatecznie będziemy rozmawiać. a samo menu, już tak dokładniej, ustalamy jakieś 3 miesiące przed weselem, także wtedy dostaniemy listę produktów a tak czy inaczej cena gotowania się nie zmieni.

wiem też , że na ślubie zaśpiewa mi siostra mojej przyjaciółki, piękny sopran . i może skrzypce będą...

nie wiem, czy w tym wątku już coś mówiłyście na ten temat, ale macie już świadków?czy tak jak ja jeszcze czekacie z tym... ? sama już nie wiem, mam mętlik w głowie.

a co do tej sytuacji z kuzynką Tż, to nie jest tak źle. Nie jest to najbliższa rodzina, także niewiele gości nam "zabierze"

ależ to słońce pięknie świeci, tylko zimno...
Ale Ci fajnie, że koleżanka zaśpiewa Ci na ślubie! Na pewno goście będą pod wrażeniem! i do tego skrzypeczki. Cud Miód
My na razie mamy tylko wstępnie wybranych świadków. Myślę, że jakieś pół roku przed ślubem zdecydujemy już tak ostatecznie i powiadomimy U TŻ będzie pewnie brat a u mnie przyjaciółka.

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
dlaczego nie można wyjąć macicy i zostawić ja na czas menstruacji w szafce np! Się pytam dlaczego
Zarezerwowaliśmy fotografa pozostał Dj i Kościół

My już świadków mamy, świadkowie wiedzą o swojej roli, zgodzili się, mnie moja świadkowa rozczuliła, bo chyba bardzo się swoją rolą przejęła
Szkoda, że się nie da Chilanes jakoś trzeba przeboleć te dni Super, że macie już świadków kolejny punkcik ślubny załatwiony!
Cytat:
A ile Ty masz latek jeśli można wiedzieć?
W ten sam dzień ślubujemy a Ty już masz takie start w nowe życie,nowe mieszkanko..eh też tak chcę

nawet nie wiem ile uszycie takiej sukienki by kosztowało,ale ja nie znam żadnej krawcowej co suknie ślubne szyje dlatego o uszyciu nie myślę jak narazie...
Szanuś a co wolicie, szukać mieszkanka czy podnosić dom u rodziców? Trzymam kciuki, żeby udało się jak najszybciej! jak będziecie obydwoje pracować już jakiś czas to na pewno będzie to tylko kwestia czasu
mam 21 lat, TŻcika mam starszego, tak mówiliśmy że jakbyśmy byli równolatkami to na bank musielibyśmy poczekać jeszcze przynajmniej parę lat
Ja też właśnie nie znam żadnej polecanej krawcowej.
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
u mnie tez słoneczko świeci i 12stopni a wogole gdzie planujecie miesiac miodowy?
U nas oszczędniej będzie, Węgry albo Chorwacja zapewne

Cytat:
ja jadlam Shoarme jedynie w Sphinxie i musze powiedziec, ze mnie nie zachwycila...
moze taka domowa bylaby lepsza
U mnie TŻ zrobił kiedyś przepyszną domową a ta w Sphinxie to mi bardzo smakuje! Ale w jednym konkretnym lokalu, w innym już mniej.

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
wreszcie w domku kto to słyszał zeby pracowac w soboty

my za jedzenie płacimy wiecej niz jozia czy grulla ale i tak jest taniej niz u reszty dziewczyn, gdybysmy z tz mieli kase tzn duuuuuuuuzo kasy to napewno bysmy robili wesele w sali z gotowym zarciem ale z racji tego ze nie mamy az tyle bedziemy jezdzic kupowac a potem sprzatac
Metkaa to zrozumiałe i moim zdaniem rozsądne podejście do sprawy

Cytat:
Napisane przez Elitka4 Pokaż wiadomość
Mój dziadek też zabije dla mnie świnkę. Mój tato pomoże mu robić wyroby i będę miała prawdziwy swojski/wiejski stół. Dziadek jak wędzi kiełbaskę to dodaje do ognia trochę drzewa wiśniowego (i czasem jeszcze jakiegoś ale zapomniałam jakiego) i kiełbaska wtedy tak super pachnie. Nie wiśniowo oczywiście, ale tak po prostu inaczej niż jak się używa innego drewna. Mniam, mniam

Samoa, jesteś kochana. wielkie dzięki
Wiejski stół! na pewno będzie oblegany przez gości!

Cytat:
Napisane przez natj Pokaż wiadomość
hmm, dziwczyny chwaliłam się foto?
Jestem bardzo z siebie dumna bo takiego żeby spełnił oczekiwania to szukaliśmy dłuugo )

http://www.bartoszjastal.com/
Gratuluję super fotografa natj!!!
Stary 2009-03-22, 11:03   #3610
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
podróż będzie trwała 9 miesięcy, zaczną i skończą w Londynie, a międzyczasie Meksyk, Peru,USA,spory kawałek Azji, Nową Zelandię,Australię...Afry kę mają ominąć ze względu na dzieci.
Także będą wychodzić z terminala na pewno
to i tak podejrzanie tanioI chyba musieli to planowac dużo wcześniej, żeby kupic takie tanie bilety. JA wiem, że bilety na Karaiby zarezerwowane prawie rok w super promocji wcześniej kosztują 2,5 tys na głowę, więc ciężko mi uwierzyć w 8 tys. na cały świat

Cytat:
Jestem bardzo z siebie dumna bo takiego żeby spełnił oczekiwania to szukaliśmy dłuugo )

fajnyIle płacisz?

Cytat:
Napisane przez kasia083 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Kotki kooooopę lat

dopiero przeczytałam, że niedawno tu mnie wspominałyście...
Zaskoczyło mnie, że jeszcze mnie pamiętałyście i to co przeczytałam było dla mnie bardzo miłe Należy się wam trochę słów wyjaśnienia, czemu znikłam tak bez słowa itd... Nie wiedziałam co tu piszecie, bo skasowałam subskrybcję wszystkich ślubnych wątków oraz maili z gmaila (jest to możliwe i u mnie działa) i na niego tez nie wchodziłam.

Później napiszę coś więcej, ale najpierw:
Tancerko, jeśli miałaś jakieś stresy przez to, co tu kiedyś nabazgroliłam, to trzeba mi było wysłać PW a nie tu innym marudzić
Co do tej koleżanki, to faktycznie miała okres gdy była w 3 miesiącu
W tym czasie nie brała tabsów, ale była krótko po ich braniu (co wiadomo zwiększa płodność). Gdy zaszła, to często sie kochała ze swoim TŻ, a zanim dowiedziała sie, że jest w ciąży, to miała już trochę wzdęty brzuch, a w nim taka jakby "kulkę" (dla tego poszła do lekarza, bo innych objawów nie miała).

I gdyby sie okazało, że i Ty będziesz mieć dzidziusia, to by była pierwsza ciąża do której przyczyniły sie 2 kobiety - bo ciagle pisałąś, że to moja wina

A teraz trochę o mnie:
Oczywiście nie obraziłam się na was, a nie wchodziłam tutaj, bo musieliśmy z TŻ odwołać ślub. Między nami wciąż jest ok, ale ten temat musiał zniknąć. Dotarło do mnie, że przez ten kryzys nie ma szans, by coś się u nas poprawiło, prawie nikt z mojego rocznika ze studiów jeszcze nie ma pracy, znajomi, którzy ją mieli, to ją potracili, wkoło mnie jest tylko gorzej, nawet już nie było szans na wyjazd za granicę (jakoś teraz mielibyśmy z TŻ tam wyjechać, ale osoby, które miały nam tam załatwić w razie czego prace same teraz siedzą w Polsce na bezrobociu). Szanse na pracę moją lub TŻ z dnia na dzień malały, a ja dostałam doła jak nigdy... Mieszkamy oczywiście osobno, prawie się nie widujemy, bo nie mamy na bilet i ogólnie jest ciężko. Rozglądanie się za ślubnymi rzeczami nie dość że przestało mnie cieszyć, a wręcz przeciwnie - było mi bardzo przykro, że mogę na to tylko popatrzeć. Płakać mi się chciało nawet jak oglądałam jakieś zdjęcia lub czytałam wątki ślubne, więc wszystko to pokasowałam.
Nic wam o tym nie pisałam, bo nie miałam ochoty czytać pocieszeń, że wszystko będzie dobrze, pouczeń, niedowierzeń itd... Zresztą, gdybym coś tu napisała, to i tak bym nie przeczytała odpowiedzi, bo wyłączyłam subskrybcję, by się niepotrzebnie więcej nie dołować

Ale teraz jestem już w dużo lepszym nastroju Robię prawo jazdy - dziś pierwszy raz jeździłam
fajnie, że robisz prawkoA reszta jakoś się ułoży

Cytat:
na Teneryfie w kwietniu tez sie nie bardzo poopalacie http://pogoda.onet.pl/2,10898,1238,1...to_klimat.html
a o Paryzu juz kiedys chyba pisalam (jak dla mnie - nic specjalego no ale mozecie sie sami przekonac - a noz widelec wam sie spodoba)
A ja patrzyłam tu i jest napisane, że 26 stopni. Ale koleżanka tż ma już wtedy urlop i gdyby ona odwołała to dopiero jest szansa, ze by go puścili. Poza tym on chyba jeszcze nie ma 5 dni w tym roku, musielibyśmy policzyć ale zanosi sie na to, ze nie dostanie urlopu to nigdzie raczej nie pojedziemyChyba, że na weekend w góry. Ale nie ma tego złego - będę jego pierwsza klientka jakby coś, bo kasy nie wydamyAle powiem Ci, że cały czas się zastanawiamy, jesteśmy na tak, ale sami nie wiemy - takie pitolenie
wiem jak jest w Paryżu, ale mam tam rodzinę, więc nie zaszkodzi nam ich odwiedzić i dodatkowo sie poszwendac po mieściePoza tym my lubimy ładne miasta a dla mnie Paryz jest ładny.

Biedny ten Twój kotek

Cytat:
dziewczyny wiem,znowu męczę ale czy któraś może mi wytłumaczyć czemu ta kiecka jest taka tania?
http://www.peridress.com/shop/produc...productid=9003
bo jest szyta w Chinach

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2009-03-22 o 11:05
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 11:12   #3611
szana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Szanuś a co wolicie, szukać mieszkanka czy podnosić dom u rodziców? Trzymam kciuki, żeby udało się jak najszybciej! jak będziecie obydwoje pracować już jakiś czas to na pewno będzie to tylko kwestia czasu
mam 21 lat, TŻcika mam starszego, tak mówiliśmy że jakbyśmy byli równolatkami to na bank musielibyśmy poczekać jeszcze przynajmniej parę lat
Ja też właśnie nie znam żadnej polecanej krawcowej.
ja w tym roku 22 a TŻ 24 więc też równolatkami nie jesteśmy ale trochę poczekamy jeszcze żeby coś robić w kierunku własnego mieszkanka.Wolelibyśmy podnosić domek dziadków.Lokalizacja jest super-małe miasteczko,wszędzie blisko a jednak ta okolica jest cicha i spokojna chociaż w koło pełno ludzi i duży ogródek,miejsce na huśtawkę,na stolik do kawy itd tylko jak narazie nie ma środków na to,po ślubie będziemy mieszkać z moimi rodzicami jakiś czas dopóki nie wykombinujemy z kąd wziąć kasę na to,no i możemy też kupić własne mieszkanko,chociaż i tak wołąłabym podnosić domek...

Cytat:
bo jest szyta w Chinach
aha,więc to dlatego,a ja ciołek na to nie wpadłam danke
Stary 2009-03-22, 11:13   #3612
centipede
Zadomowienie

Cytat:

Zaskoczyło mnie, że jeszcze mnie pamiętałyście i to co przeczytałam było dla mnie bardzo miłe Należy się wam trochę słów wyjaśnienia, czemu znikłam tak bez słowa itd... Nie wiedziałam co tu piszecie, bo skasowałam subskrybcję wszystkich ślubnych wątków oraz maili z gmaila (jest to możliwe i u mnie działa) i na niego tez nie wchodziłam.

A teraz trochę o mnie:
Oczywiście nie obraziłam się na was, a nie wchodziłam tutaj, bo musieliśmy z TŻ odwołać ślub. Między nami wciąż jest ok, ale ten temat musiał zniknąć. Dotarło do mnie, że przez ten kryzys nie ma szans, by coś się u nas poprawiło, prawie nikt z mojego rocznika ze studiów jeszcze nie ma pracy, znajomi, którzy ją mieli, to ją potracili, wkoło mnie jest tylko gorzej, nawet już nie było szans na wyjazd za granicę (jakoś teraz mielibyśmy z TŻ tam wyjechać, ale osoby, które miały nam tam załatwić w razie czego prace same teraz siedzą w Polsce na bezrobociu). Szanse na pracę moją lub TŻ z dnia na dzień malały, a ja dostałam doła jak nigdy... Mieszkamy oczywiście osobno, prawie się nie widujemy, bo nie mamy na bilet i ogólnie jest ciężko. Rozglądanie się za ślubnymi rzeczami nie dość że przestało mnie cieszyć, a wręcz przeciwnie - było mi bardzo przykro, że mogę na to tylko popatrzeć. Płakać mi się chciało nawet jak oglądałam jakieś zdjęcia lub czytałam wątki ślubne, więc wszystko to pokasowałam.
Nic wam o tym nie pisałam, bo nie miałam ochoty czytać pocieszeń, że wszystko będzie dobrze, pouczeń, niedowierzeń itd... Zresztą, gdybym coś tu napisała, to i tak bym nie przeczytała odpowiedzi, bo wyłączyłam subskrybcję, by się niepotrzebnie więcej nie dołować

Ale teraz jestem już w dużo lepszym nastroju Robię prawo jazdy - dziś pierwszy raz jeździłam
Słoneczko nie chcę Ci pisać pocieszeń, że będzie dobrze itd. Ale chcę, żebyś wiedziała, że jest mi przykro że tak się stało, że myślami jesteśmy cały czas przy Tobie! i bardzo chciałabym żeby szczęście się do Was uśmiechnęło i żebyś wróciła jeszcze do nas
Cieszę się bardzo, że już lepiej i gratuluję kursu na prawo jazdy!!! Jak wrażenia po pierwszej jeździe?
Cytat:
oj mam nadzieję, że uda Wam się znaleźć mu nowy dom

Lain biedny kotek

A ja właśnie sobie uświadomiłam co za głupek ze mnie takie emocje były ostatnio, że nie popatrzyłam sobie dokładnie co mam do nauki na przyszłe kolokwium wydawało mi się, że mniej tego było i że zdążę ale dzisiaj patrzę i słuchajcie mam tyle tego że nie mam pojęcia jak się tego nauczę i mogę zacząć dopiero od dzisiaj wieczór bo dzisiaj jeszcze jadę do dziadków na imieniny - nie mogę odwołać. A jutro wracam po zajęciach przed 20 a miałam w piątek czas się uczyć to nie, bo sobie myślałam, że przecież tego nie jest dużo:hel p:

Szana podnoszenie domku chyba nawet taniej Was wyjdzie jak mieszkanie?! to znaczy nie wiem jak jest u Ciebie akurat bo to pewnie zależy od regionu Polski, ale u mnie by taniej wyszło i bardziej by się opłacało. I do tego fajna lokalizacja! A to ważne, bo jednak średnia przyjemność jeśli wszędzie masz daleko albo mieszkasz na odludziu. I cicho i spokojnie. Super! kawunia w lecie z samego rana na podwórku, biegający piesek obok, ach...

Edytowane przez centipede
Czas edycji: 2009-03-22 o 11:18
centipede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 11:37   #3613
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, Ja wiem, że takie są ceny. Użyłam chyba złego słowa. Chodzi mi o to, że tak naprawdę sam koszt zorganizowania takiego wesela w tych naszych restauracjach jest niższy niż nas kasują. Jak się robi samemu takie wesele, to właściciel zarabia na wynajmie sali, a jak właściciel organizuje całe wesele to ta jego marża jest dużo wyższa (nie że są wyższe koszty wesela, tylko że jest wyższy zysk właściciela za ten nasz komfort, że to on sprawdzi czy ktoś wszystko zrobił), właśnie dlatego że my chcemy przyjść na gotowe, to musimy sobie za to zapłacić. No ale przecież większość z nas tutaj właśnie nie chce sama mieć wszystkiego na głowie i woli zapłacić za to komuś. Ja na przykład nie chciałabym sobie przypomnieć o północy dzień przed weselem, że nie ma serwetek - moja koleżanka o tym zapomniała. Ja wolę się nie denerwować przed weselem, że może o czymś zapomniałam. Np. o papierze toaletowym.

Mój dziadek też zabije dla mnie świnkę. Mój tato pomoże mu robić wyroby i będę miała prawdziwy swojski/wiejski stół. Dziadek jak wędzi kiełbaskę to dodaje do ognia trochę drzewa wiśniowego (i czasem jeszcze jakiegoś ale zapomniałam jakiego) i kiełbaska wtedy tak super pachnie. Nie wiśniowo oczywiście, ale tak po prostu inaczej niż jak się używa innego drewna. Mniam, mniam

Samoa, jesteś kochana. wielkie dzięki
My również będziemy mieć własny wiejski stół i swojskie wędliny.
Wiem że takie coś się sprawdza
Z pewnością nie chciałoby mi się bawić w kucharki i wolę restaurację aby np. niezapomnieć o czymś i nie mieć wszystkiego an swojej głowie, TŻ, rodziców..Bo z pewnością jakąś kontrolę nad tym trzeba mieć i czas aby to wsio załatwiać Chociaz wiem że nawet jak mamy wesele w restauracji to i tak sporo spraw bedzie należalo do Nas jak np. ciasta, owoce,%, dekoracje itd.

Ale jak tak piszecie o cenach 27zł itp. to się zastanawiam czy to aby napewno w naszej PL
Cytat:

Fajny, nawet na jednej foto. to Pan Młody unosi się poziomo nad ziemią cuda

Cytat:

Później napiszę coś więcej, ale najpierw:
Tancerko, jeśli miałaś jakieś stresy przez to, co tu kiedyś nabazgroliłam, to trzeba mi było wysłać PW a nie tu innym marudzić
Co do tej koleżanki, to faktycznie miała okres gdy była w 3 miesiącu
W tym czasie nie brała tabsów, ale była krótko po ich braniu (co wiadomo zwiększa płodność). Gdy zaszła, to często sie kochała ze swoim TŻ, a zanim dowiedziała sie, że jest w ciąży, to miała już trochę wzdęty brzuch, a w nim taka jakby "kulkę" (dla tego poszła do lekarza, bo innych objawów nie miała).

I gdyby sie okazało, że i Ty będziesz mieć dzidziusia, to by była pierwsza ciąża do której przyczyniły sie 2 kobiety - bo ciagle pisałąś, że to moja wina

A teraz trochę o mnie:

Kasia super że sie do Nas odezwałaś
Przez ten kryzys to człowiek ma dość..Wierzę Ci..
Mam nadzieję że znajdziecie pracę

lain, żal mi Twojego kotka

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 11:59   #3614
kaska87
Zakorzenienie

Kasia witaj co do Tancerki i jej "narzekań" to chyba jej chodziło o mnie bo to moja kuzynka miała okres jak była w ciąży także spokojnie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 12:02   #3615
Elitka4
Rozeznanie

Cytat:
bic świnię? Brzmi okrutnie...
(...)
nie no, Ty też?Mniem mniam a świnaka będzi emartwa Ja wolę mięso ze sklepu. Wiem, że takie swojskie jest pyszne i bez ulepszaczy, ale ja bym taką świnke zbyt personalnie traktowała
Wiesz, Ja świnek nie choduję, tylko mój dziadek. A nawet jak go odwiedzam to ich nie widzę, więc takie mięsko od dziadka traktuję tak jak takie ze sklepu. Ja zwykle z mięsa to jem tylko drób i ryby. A inne mięsko to jem tylko i wyłącznie jak mój dziadek zrobi, a i to nie wszystko. Kotletów mielonych czy schabowych ze świnki nie dotykam, bo mi nie smakują. Ale szynka uwędzona przez dziadka jest najlepsza na świecie i jak jeszcze jemy ją z ćwikłą to normalnie nie da się przyrównać do żadnej kupnej. I jeszcze lubię jak dziadek zrobi puszki. Bo ma taką maszynkę do puszkowania i to mięsko co tam wsadza jest super. I to jest jedna z dwóch konserw jakie jadam (druga to ryba w pomidorach).

Może jestem za bardzo przyzwyczajona do tego, że dziadek dwa razy w roku przerabia świnkę na jedzenie i nie robi to na mnie takiego wrażenia, ale trochę nie rozumiem tego zdziwienia, że mniam mniam a świnka będzie martwa. Przecież jak się kupuje w sklepie, to też jakieś zwierzę musiało zginąć, żeby jego mięsko do sklepu trafiło. Na swoją obronę to mogę chyba jeszcze tylko powiedzieć, że świnki mojego dziadka ten swój krótki żywot mają o wiele lepszy niż te w wielkich hodowlach

Cytat:
właśnie usunęłam woskiem wąsik nad wargą i teraz jestem czerwona jak rak
A łykasz jakąś witaminę A? Bo jak tak, to lepiej się nie woskować, bo właśnie będą zaczerwienienia i razem z woskiem trochę naskórka możesz zerwać.

Po wczorajszym aerobicu mam małe zakwasy. Nie takie żebym chodzić nie mogła, ale coś tam czuję w nogach i na tyłku. Już mam plan działania na wiosnę. Znalazłam sobie kurs pływania. Zaczyna się w maju i lekcje są dwa razy w tygodniu przez dwa miesiące. I w tym tygodniu idę sie zapisać. A do tego będę chodzić w soboty na aerobic w mojej miejscowości. Odkąd czuć powiew wiosny, to tak jakoś mam większe chęci do ćwiczeń i pilnowania diety, więc pewnie niedługo na jakąś konkretniejszą dietkę przejdę

I znowu edit, bo nic nie piszecie, a mi się przypomniało coś. No więc chciałam się pochwalić jakiego mam szefa. Ostatnio pytał jaki mam temat pracy i powiedział, że fajny temat i że w razie czego zaprasza na konsultacje dobra ide dalej przepisywać to co naskrobałam ręcznie, a potem będę się dalej produkować.

Edytowane przez Elitka4
Czas edycji: 2009-03-22 o 12:41
Elitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 12:51   #3616
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Witam
PM 2010
widzę, że tez ładne z was plotkary
5 część no no no, a już niebawem 6
Stary 2009-03-22, 14:09   #3617
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Witam
PM 2010
widzę, że tez ładne z was plotkary
5 część no no no, a już niebawem 6
Wcale nie takie gaduły.. tylko pasjonatki
My po prostu lubimy ze sobą gadać

A mnie się popsuł suwaczek
Stary 2009-03-22, 14:14   #3618
lusmarija
Wtajemniczenie

hellou

ja się tylko przywitam, chociaż dziś mega cisza nastała no ale niedziela trudno się dziwić

Strippi
nie tam wydaję Ci się tylko a przy okazji pozdrawiamy PM2009

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 14:49   #3619
onaella
Zakorzenienie

hello

tu kobieta pracująca co zadnej pracy się nie boi

dziś wyrbiłam 200 % normy i za taką dniówkę to ja moge codziennie chodzić
2200 starterów to jest to

a teraz ide poleżeć

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 14:51   #3620
szana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez centipede;11564948
[B
Szana[/B] podnoszenie domku chyba nawet taniej Was wyjdzie jak mieszkanie?! to znaczy nie wiem jak jest u Ciebie akurat bo to pewnie zależy od regionu Polski, ale u mnie by taniej wyszło i bardziej by się opłacało. I do tego fajna lokalizacja! A to ważne, bo jednak średnia przyjemność jeśli wszędzie masz daleko albo mieszkasz na odludziu. I cicho i spokojnie. Super! kawunia w lecie z samego rana na podwórku, biegający piesek obok, ach...
właśnie nie wiem,nie umiem oszacować ile trzeba kasiorki na podnoszenie-dobudowanie piętra
no ta kawunia w lecie na świeżym powietrzu w naprawdę ładnej okolicy...ahhh... wszystko przed nami

ooo Kubusewa Witaj dawno Cie jakoś nie widziałam tutaj-ale może dlatego,że się mijamy?
Stary 2009-03-22, 14:56   #3621
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
hello

tu kobieta pracująca co zadnej pracy się nie boi

dziś wyrbiłam 200 % normy i za taką dniówkę to ja moge codziennie chodzić
2200 starterów to jest to

a teraz ide poleżeć
Onaello co Ty takiego powera złapałaś

Stary 2009-03-22, 14:59   #3622
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
Onaello co Ty takiego powera złapałaś
właśnie nie wiem co to się ze mną dzieje cała rodzina mnie nie poznaje
ale jak jest okazja dorboic to czemu nie, tym bardziej, że ladne pieniązki wychodzą a na umowę z nimi jednak nie chce przechodzić więc korzystam teraz poki jest akord

14.08.2010
baby
Stary 2009-03-22, 15:01   #3623
Elitka4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
A mnie się popsuł suwaczek
Chyba tak w ogóle coś się z suwaczkiem stało, bo nie tylko Twój nie działa jeśli Cię to pocieszy
Elitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 15:04   #3624
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba tak w ogóle coś się z suwaczkiem stało, bo nie tylko Twój nie działa jeśli Cię to pocieszy
aż sprawdziłam swoje ale mają sie dobrze

14.08.2010
baby
Stary 2009-03-22, 15:08   #3625
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
właśnie nie wiem co to się ze mną dzieje cała rodzina mnie nie poznaje
ale jak jest okazja dorboic to czemu nie, tym bardziej, że ladne pieniązki wychodzą a na umowę z nimi jednak nie chce przechodzić więc korzystam teraz poki jest akord
pewnie, że tak, pieniędzy nigdy za wiele akurat przyda się do weselnych przygotowań

Cytat:
nie martwcie się jak tylko Kasia tu wpadnie powie ile do jej ślubu zostało (bo zapewne już wie to z pamięci ) pododajecie swoje dni i wszystko będzie jasne ...

uciekam trochę ponegocjować... na zajęciach miłego popołudnia

Edytowane przez lusmarija
Czas edycji: 2009-03-22 o 15:51
Stary 2009-03-22, 15:52   #3626
szana
Zadomowienie

Onellciu super,że Ci to tak dobrze idzie gratulacje
Stary 2009-03-22, 16:06   #3627
BlackAngel
Adwokat diabła

produkujecie i produkujecie )
mi się kurczy i powiększa lista gości na ślub..
wkurza mnie to.

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 16:18   #3628
szana
Zadomowienie

BlackAngel właśnie ta produkcja dzisiaj coś bardzo marnie idzie a ile masz teraz gości?
Stary 2009-03-22, 16:26   #3629
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
BlackAngel właśnie ta produkcja dzisiaj coś bardzo marnie idzie a ile masz teraz gości?
Teraz mam malutko bo wychodzi coś koło 80.. wcześniej miałam to 110, a raz nawet 50..
Trzeba wziąść tyłek w garść i zrobić to raz a porządnie

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 16:33   #3630
szana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
Teraz mam malutko bo wychodzi coś koło 80.. wcześniej miałam to 110, a raz nawet 50..
Trzeba wziąść tyłek w garść i zrobić to raz a porządnie
to tam tak malutko nie jest ja mam między 60 a 70- też nie umiem określić do końca no ale rzeczywiście w porównaniu z tym 110,które miałaś na początku to jednak dużo Ci "odpadło". Ja mam jeszcze jeden problemik- jak np mam dwie kuzynki(siostry) jedna na mój ślub będzie miała 20 a druga 15,ta 20-stka ma chłopaka więc dla niej dam zaproszenie z osobą towarzyszącą(albo wpisze imię i nazwisko chłopaka,nie wiem jeszcze) a tę drugą siostrę dopisać do jej rodziców na zaproszeniu? bo chyba tej 15-stce nie dam zaproszenia z osobą towarzysząca...chyba ,że dać? sama już nie wiem...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości