Aparaty ortodontyczne, cz. V :) - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-22, 00:21   #2221
ksylwia
Zadomowienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)

Kmee przeczytałam link odnośnie odszkodowania za źle dobrany aparat. A teraz przyznać się dziewczyny - ile z Was dostało jakikolwiek rachunek za aparat, za założenie, za wizyty?

Ja nie ma nic oprócz karteczki z kolejnymi wizytami. Właściwie nie mogłabym udownodnić, że tu a tu się leczyłam.

Podobnie jest z dermatologami. Jeden z nich w ciągu 3 dni zniszczył mi twarz, którą leczę od ponad 3 lat i także, żadnych rachunków - NIC.

A co ciekawsze, nie wiem czy z tym się spotkałyście, ale dermatolodzy przed podjęciem leczenia podsuwają karteczkę, że wyrażam zgodę na leczenie i ewentualne konsekwencje (tj. pogorszenie stanu zdrowia, brak efektów...itd) - brak zgody na leczenie = wizycie u innego lekarza, który wymaga podobnej zgody - chory kraj!
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 08:40   #2222
vandyck
dental hygienist

[/quote]
nie,nie Blondi na pewno nie ironizowała, to było właśnie potwierdzenie, że dostałam profesjonalną odpowiedź. I tak wlasnie ją potraktowałysmy, Blondi nie jest taka,żeby sobie ironizować, gdy ktoś spieszy z radą[/quote]

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
Chyba niesłusznie Ja nie wyczułam i jak widzę, nie tylko ja
Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość

Broń Boże!
Chodziło mi bardziej o to, że czasem takie pocieszanie: 'spoko, będzie dobrze' nie wystarcza... A Ty wydaje mi się uspokoiłaś Kilianę dość dobrze udzielając takiej fachowej odpowiedzi
Szacun

Dzięki dopiero się włączyłam do wątku, także Was jeszcze nie znam

To cieszę się, że mogłam pomóc

YOU DON'T HAVE TO BRUSH ALL OF YOUR TEETH 🦷JUST THE ONES YOU WANT TO KEEP
vandyck jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 09:46   #2223
k e j t i
Raczkowanie

Question Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)

Cześć Wszystkim Dawno nie pisałam Ale zbliża mi się data założenia aparatu i coraz bardziej się boje Ale będzie mam nadzieje dobrze Moja orto pokazywałam mi już gumeczki Ale po 1.Nie wiem które wybrać a po 2.To nie jest zbyt odważne jak na pierwszy dzień noszenia aparatu Mam ochote na ciemny róż i boje się że wszyscy będą sie namnie gapić
_______________--
ZA 2 dni Aparat I płytka na dół AAAA.... Czyli 24 boje się

Edytowane przez k e j t i
Czas edycji: 2009-03-22 o 09:48
k e j t i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 10:13   #2224
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Kmee przeczytałam link odnośnie odszkodowania za źle dobrany aparat. A teraz przyznać się dziewczyny - ile z Was dostało jakikolwiek rachunek za aparat, za założenie, za wizyty?
ja dostawałam,ale zrezygnowałam z usług tamtej kliniki (dzięki Bogu ) i teraz juz nie dostaję rachunków u tego gdzie się leczę

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 10:19   #2225
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie ma nic oprócz karteczki z kolejnymi wizytami. Właściwie nie mogłabym udownodnić, że tu a tu się leczyłam.

Podobnie jest z dermatologami. Jeden z nich w ciągu 3 dni zniszczył mi twarz, którą leczę od ponad 3 lat i także, żadnych rachunków - NIC.

A co ciekawsze, nie wiem czy z tym się spotkałyście, ale dermatolodzy przed podjęciem leczenia podsuwają karteczkę, że wyrażam zgodę na leczenie i ewentualne konsekwencje (tj. pogorszenie stanu zdrowia, brak efektów...itd) - brak zgody na leczenie = wizycie u innego lekarza, który wymaga podobnej zgody - chory kraj!
ja podpisywałam taki kosztorys ile co wyniesie, na ile jest rozłożone leczenie, jaki aparat itd., zawsze dostaję rachunki za każdą wizytę z pieczątką kliniki, co mi robili, ile wyniosło i wszystko sobie zbieram na wszelki wypadek. Ale obym nie musiała tego wykorzystywać
Cytat:
Napisane przez k e j t i Pokaż wiadomość
Cześć Wszystkim Dawno nie pisałam Ale zbliża mi się data założenia aparatu i coraz bardziej się boje Ale będzie mam nadzieje dobrze Moja orto pokazywałam mi już gumeczki Ale po 1.Nie wiem które wybrać a po 2.To nie jest zbyt odważne jak na pierwszy dzień noszenia aparatu Mam ochote na ciemny róż i boje się że wszyscy będą sie namnie gapić
weź takie gumeczki, jakie Ci się spodobają. Masz się dobrze czuć w swoim aparacie i nie myśleć o tym, co powiedzą inni.
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 10:58   #2226
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:

rachunków nie dostajesz, ale orto pewnie w karcie pisze ci ci w danym dniu zrobiła itp. to powinno byc podstawą do starania się o odszkodowanie , bo tam są daty itp. tak mi się wydaje

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 11:28   #2227
Wyluzuj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez melodyP Pokaż wiadomość
Mnie przed założeniem aparatu orto nie kazała nic wyleczyć. Niedługo też mam mieć robiona plombę, ale nie mówiłam jeszcze dentystce, ze noszę aparat. W każdym razie tej szkolnej nie przeszkadzało nic i lakierowanie miałam już w aparacie
A piaskowanie i usuwanie kamienia jest tylko dla tych co mają kamień lub osad. Przynajmniej ja tak sądzę Nie jest to ściśle powiązane z zakładaniem aparatu. Ja nie miałam
Czyli będziesz miała normalnie plombowane zęby w aparacie?

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Co za wredne rodzeństwo Ja bym ich pozabijała
Jeżeli dziura jest z odpowiedniej strony, to tak jak Ci powiedziała dentystka aparat nie będzie przeszkodą, ale może zdarzyć się inaczej, więc lepiej załatwić to przed założeniem.
Jak nie masz osadu i kamienia, to te zabiegi są zbędne.

Ja też próbowałam,ale pomimo wszystko to moje rodzeństwo.
Szczerze mówiąc ledwo juz wytrzymuję nerwowo.A rodzicie uważają,to za przezabawne żarty więc nie reagują i czasami sami mi dokuczają.Dlatego zależałoby mi na szybkim założeniu

Moja dziura jest od góry i dentystka powiedziała,że jeżeli mam wszystkie dziury tak,to mogę spokojnie założyć aparat.

A i jeszcze jedno takie pytanko do was
Po której wizycie miałyście zakładany aparat długo się czeka?
Bo ja miałam juz 1 wizytę teraz na 2 mam przywieść zdjecię pantomograficzne. I na następnej jest sznasa,że mi założy?

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
ale wiesz, ze masz w którymś zębie dziurę? czy jak.. bo powiem szczrze, że moim zdaniem najlepiej iść najpierw do orto... ona zadecyduje czy leczyć ęba czy nie.. bo wiesz jak np. trzeba jakiegoś zęba leczyć to musisz też mieć pewność, że orto nie ma w planach go np. usunąć.. bo czasem w leczeniu wskazane jest uwuwanie zębów.. Ja miałąm taką sytuację, że właśnie słyszałam, że trzeba przed aparatem naprawić wszystkie ząbki.. więc tak też zrobiłam uzupełnienia jasne więc niestety nie na NFZ a jak poszłam do orto to zaproponowała wyrwanie 6-ki, w którą zainwestowałam 200 zł więc nie dałam sobie jej wyrwać i potem zmieniłam orto hih. ALe naprawdę myślę, że jak pójdziesz do roto (bo masz wcześniej wizytę niż do dent) to spokojnie możesz ją zapytać czy nie ma w planach usuwania Ci zębów..

To znaczy u mnie jest tak.Poszłam do dentystki i mi powiedziała,że prześwituje mi już dziura i lepiej byłoby się za nią wziąść za wczasu.Więc zaczeła mi ją robić.Ale dziura okazała się tak głęboka aż do nerwa.Tak mnie bolało,że nie mogła mi go skończyć na ostatniej wizycie więc włożyła mi do zeba lekarstwo i siedzę tak z tym lekarstwem aż do następnej wizyty.Tylko dentystka mi powiedziała,że jak nadal będzie bolało.Nie wiadomo czy mi skończy tego zęba
A ja nie chcę tak długo czekać.Bo wizyty mam w bardzo długich odstępach.Bo moja dentystka ma zawsze dużo klientów.
A orto. już mi sprawdziła zeby i powiedziała,że ja mam to szczęście,że nie będę miała żadnych zębów wyrywanych

05.06.2009 r. - dół. mini metal
24.11.2009 r.- góra mini metal

' kochaj się ze mną...ale duszą.Ciałem to każdy głupi potrafi '
Wyluzuj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 11:31   #2228
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
Kolejne gumki
hahahhaa Blondi2989 Ty zboczeńcu gumkowy

Cytat:
Ja przyznam szczerze, że artykuł trochę mnie otrzeźwił i dlatego stwierdziłam, że warto go tu wkleić. Nie dostawałam żadnych rachunków, ale też sama nigdy nie prosiłam o ich wystawienie, mam tylko pokwitowania z zapłaty kartą płatniczą. Na takim pokwitowaniu nie ma opisu za co płacę, więc to raczej marny dokument.
Co prawda w karcie jest mój podpis pod planem leczenia, ale raczej też żaden dowód.. Tak czy siak przy następnej wizycie zdecydowałam się spytać o aktualny i zaległe rachunki.
Jak mawiają, strzeżonego Pan Bóg strzeże

Cytat:
O rany współczuję.. masakra

Cytat:
Nie wiem jak to jest, bo nie chodziłam do dermatologów, kiedyś byłam i moja buzia dopiero wtedy zaczęła robić się problemowa, więc szybo zarzuciłam jego zalecenia.
Nie pamiętam, czy dostałam coś takiego do podpisu, ale chyba nie zgodziłabym się podpisać..
Kmee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 11:41   #2229
Wyluzuj
Rozeznanie

Jeszcze jedno pytanko do was

Po co właściwie jest zdjęcie pantomograficzne i co może orto. za jego pomocą wywnioskować?

05.06.2009 r. - dół. mini metal
24.11.2009 r.- góra mini metal

' kochaj się ze mną...ale duszą.Ciałem to każdy głupi potrafi '
Wyluzuj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 11:55   #2230
Cuddy
Przyczajenie

Witam Wizażanki ;] wprawdzie to mój pierwszy post [przymierzałam się do niego długo ^^]

na swoim koncie miałam 3 aparaty [stały górny i dolny + hyrax], został 2, ale góra tylko do maja ^.^ w sumie nie mogę się doczekać, jednak trochę się boję, bo ściąganie hyraxa jakoś nie należało do najprzyjemniejszych... może podzieli się któraś ze mną wrażeniami?

łuku na szczęście nie mam już od 1,5 miesiąca, a jego odcisk na języku przestał być moim znakiem rozpoznawczym

mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do grona Wizażowych Aparatek ;]

'pamiętajcie, aby paleta barw waszego życia nigdy w życiu nie miała końca,
aby granice waszej wyobraźni nie kończyły się i nie istniały'

Edytowane przez Cuddy
Czas edycji: 2009-03-22 o 12:12
Cuddy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 12:34   #2231
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
A teraz przyznać się dziewczyny - ile z Was dostało jakikolwiek rachunek za aparat, za założenie, za wizyty?
Ja oczywiście nic takiego nie dostałam
Ale wiecie można orto wziąć orto podstępem. Kiedyś jak miałam wizytę przyszła dziewczyna, która chciała aby orto napisała jej dokładny kosztorys za leczenie aparatem, bo potrzebuje tego, aby odzyskac alimenty. No i można by iść do orto z taką historyjką, a potem hyc! do sądu i pozew o złe leczenie
Cytat:
Napisane przez vandyck Pokaż wiadomość
Dzięki dopiero się włączyłam do wątku, także Was jeszcze nie znam To cieszę się, że mogłam pomóc
Mam nadzieję, że będziesz częściej wpadała na wątek
My chyba staramy się byc dla siebie miłe, w końcu jedziemy na tym samym wózku. Źle skończyc mogą tylko ludzie, którzy będą gadać jakieś głupoty o aparacie, że jest szpetny itd.
Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
ja podpisywałam taki kosztorys ile co wyniesie, na ile jest rozłożone leczenie, jaki aparat itd., zawsze dostaję rachunki za każdą wizytę z pieczątką kliniki, co mi robili, ile wyniosło i wszystko sobie zbieram na wszelki wypadek. Ale obym nie musiała tego wykorzystywać
Perofeska

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Kmee Pokaż wiadomość
hahahhaa Blondi2989 Ty zboczeńcu gumkowy
No co Ty, ja?
Ja tylko chciałam zaznaczyć, że jakby ktoś zielony wpadł do nas na forum, to uznałby, że jesteś trochę sfiksowane, bo gadamy dużo o gumkach

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Cuddy Pokaż wiadomość
Oczywiście, witaj!
U nas zawsze jest wesoło

Edytowane przez Blondi2989
Czas edycji: 2009-03-22 o 12:31
Blondi2989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 13:15   #2232
kosheen
Rozeznanie

Cytat:
Witam Wizażanki ;] wprawdzie to mój pierwszy post [przymierzałam się do niego długo ^^]

na swoim koncie miałam 3 aparaty [stały górny i dolny + hyrax], został 2, ale góra tylko do maja ^.^ w sumie nie mogę się doczekać, jednak trochę się boję, bo ściąganie hyraxa jakoś nie należało do najprzyjemniejszych... może podzieli się któraś ze mną wrażeniami?

łuku na szczęście nie mam już od 1,5 miesiąca, a jego odcisk na języku przestał być moim znakiem rozpoznawczym

Witaj witaj
Ja aktualnie jestem posiadaczką hyraxa, samo noszenie również do przyjemności nie należy. Od przyszłego czwartku będę rokręcać dwa razy dziennie i orto zaproponowała, że niedługo może założyć mi aparat na górę tzn tylko do 3, żeby przerwa między jednynkami mi się zmniejszała, a rozkręcać będę dalej.
A ile miałaś rozkręceń?
Mówisz, że ściaganie hyraxa nie należy do przyjemności, ja mam wrażenie, że jak będzie mi to ściągać, to zdjemie mi to razem z zębami Jedna orto (nie moja) nagadała mi, że mogą mi zęby wylecieć Moja obecna nic takiego nie mówiła, ale cały czas mi to w głowie siedzi, może Ty coś słyszałaś na ten temat?
Pozdrawiam
kosheen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 13:46   #2233
MeMyselfI
Raczkowanie

Cytat:

a jak wyglądało to ściąganie ? bardzo bolało? :P

MeMyselfI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 14:16   #2234
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vandyck
Dzięki dopiero się włączyłam do wątku, także Was jeszcze nie znam

To cieszę się, że mogłam pomóc
No właśnie-w wątku jesteś nowa, ale trzeba przyznać, że nieźle zorientowana
A poznasz nas szybko

Cytat:
Też kiedyś nad tym myślałam, bo też nie mam żadnych rachunków, chyba nawet nic nie podpisywałam. Owszem-widziałam swoją kartę leczenia, wiem, że wklepują wszystko do komputera, ale ja tego nie mam.

Liczę jednak, że nie będzie mi to potrzebne.

Cytat:
Ooo to u Ciebie full serwis

Cytat:
Napisane przez Wyluzuj Pokaż wiadomość
Jeszcze jedno pytanko do was

Po co właściwie jest zdjęcie pantomograficzne i co może orto. za jego pomocą wywnioskować?
Chyba chodzi o upewnienie się, że nie ma jakichś zmian pod dziąsłami, torbieli, zatrzymanych zębów itp.

Cytat:
Ja już przestałam witać aparatki, teraz witam ewentualne ex-aparatki
Stary 2009-03-22, 15:20   #2235
klada
Zakorzenienie

Dziewczyny, a to jest normalne ze na dole tez mnie bola zeby, choc nie mam aparatu na dole?
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 15:25   #2236
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a to jest normalne ze na dole tez mnie bola zeby, choc nie mam aparatu na dole?
Aparat oddziałuje na górne zęby, a górne zęby na dolne, tak że mogą Cię boleć też te na dole.
Stary 2009-03-22, 15:36   #2237
klada
Zakorzenienie

Dzieki papryczko, uspokoilas mnie
Jeju, jak ja wszystko przezywam Mam nadzieje ze przejdzie mi to w koncu
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 16:16   #2238
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Witam , mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do grona Wizażowych Aparatek ;]
Jasne, witamy!

Chwilkę mnie nie było i juz musze nadrabiać. Nie macie litości!

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
J ateż podpisywałam coś takiego, wypełniałam wywiad o chorobach, dolegliwościach! Przed zalożeniem dął mi cos do przeczytania o ewentualnych powikłaniach i podpis że sie z ty zapoznałam itp. Bardzo szczegółowo, ale rachunków nie dostaję
In my time of need
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 16:55   #2239
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Dzieki papryczko, uspokoilas mnie
Uspokoję Cię - przejdzie Ci
Po pewnym czasie tak już się przyzwyczaisz się do aparatu, że nie będziesz w ogóle go czuła ani o nim myślała.
Zabawne sytuacje są gdy spotykałam lub spotykam ludzi z liceum i jest wtedy zdziwienie: "Masz aparat?", no a ja wtedy:"Nooo, od dawna". Bo ja założyłam aparat po maturze
Stary 2009-03-22, 16:59   #2240
guga003
Raczkowanie

GG do guga003

Cytat:
Napisane przez Wyluzuj Pokaż wiadomość
Ja też próbowałam,ale pomimo wszystko to moje rodzeństwo.
Szczerze mówiąc ledwo juz wytrzymuję nerwowo.A rodzicie uważają,to za przezabawne żarty więc nie reagują i czasami sami mi dokuczają.Dlatego zależałoby mi na szybkim założeniu

A i jeszcze jedno takie pytanko do was
Po której wizycie miałyście zakładany aparat długo się czeka?
Bo ja miałam juz 1 wizytę teraz na 2 mam przywieść zdjecię pantomograficzne. I na następnej jest sznasa,że mi założy?

To znaczy u mnie jest tak.Poszłam do dentystki i mi powiedziała,że prześwituje mi już dziura i lepiej byłoby się za nią wziąść za wczasu.Więc zaczeła mi ją robić.Ale dziura okazała się tak głęboka aż do nerwa.Tak mnie bolało,że nie mogła mi go skończyć na ostatniej wizycie więc włożyła mi do zeba lekarstwo i siedzę tak z tym lekarstwem aż do następnej wizyty.Tylko dentystka mi powiedziała,że jak nadal będzie bolało.Nie wiadomo czy mi skończy tego zęba
A ja nie chcę tak długo czekać.Bo wizyty mam w bardzo długich odstępach.Bo moja dentystka ma zawsze dużo klientów.
A orto. już mi sprawdziła zeby i powiedziała,że ja mam to szczęście,że nie będę miała żadnych zębów wyrywanych
Wiem coś na temat wrednego rodzeństwa. Mam brata i 2 siostry i czasami mam ochotę ich udusić ale bez nich byłoby gorzej. Jeśli chodzi o zęby, to żadne z nas nie dostało holiłódzkiego smajlu. Cała trójka mojego rodzeństwa nosiła aparaty ruchome. Mój brat obecnie nosi stałkę, więc jeśli chodzi o krzywulce, to nikomu z nas nie jest do śmiechu
Na trzeciej wizycie myślę, że spokojnie możesz się spodziewać zakładania aparaciku.

Cytat:

Witamy. Ja tym bardziej serdecznie, bo widzę fankę mojego ulubionego doktorka
A jeśli już mówimy o ortodontach i dr Housie, to mój brat kiedyś stwierdził: całe szczęście, że dr House nie jest ortodontą

Cytat:
Cytat:
Ja myślę, że im bardziej przeżywasz, tym bardziej bolą Cię zęby. Jak ja za dużo myślę o moich zębolach, to bolą mnie cały czas. Już jestem taka świrnięta
guga003 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 17:10   #2241
vandyck
dental hygienist

Cytat:

Mam nadzieję, że będziesz częściej wpadała na wątek
My chyba staramy się byc dla siebie miłe, w końcu jedziemy na tym samym wózku. Źle skończyc mogą tylko ludzie, którzy będą gadać jakieś głupoty o aparacie, że jest szpetny itd.

Dzięki Ee, aparat nie jest szpetny (wiadomo, ładnemu we wszystkim ładnie )

Cytat:
No właśnie-w wątku jesteś nowa, ale trzeba przyznać, że nieźle zorientowana
A poznasz nas szybko
Dzięki muszę się przyznać, że mam trochę rozeznanie w brznży

Cytat:

Chyba chodzi o upewnienie się, że nie ma jakichś zmian pod dziąsłami, torbieli, zatrzymanych zębów itp.

Tak, i jeszcze żeby sprawdzić, w jakim stanie kość, bo jeśli są jakieś ubytki w kości (np spowodowane zaawansowaną chorobą dziąseł), to nie powinno się rozpoczynać leczenia ortodontycznego.

YOU DON'T HAVE TO BRUSH ALL OF YOUR TEETH 🦷JUST THE ONES YOU WANT TO KEEP
vandyck jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 17:23   #2242
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, i jeszcze żeby sprawdzić, w jakim stanie kość, bo jeśli są jakieś ubytki w kości (np spowodowane zaawansowaną chorobą dziąseł), to nie powinno się rozpoczynać leczenia ortodontycznego.

No to teraz przyznaj się skąd masz takie "rozeznanie w branży" ?
Stary 2009-03-22, 17:44   #2243
guga003
Raczkowanie

GG do guga003

Cytat:
Dzięki muszę się przyznać, że mam trochę rozeznanie w brznży
Cytat:
No to teraz przyznaj się skąd masz takie "rozeznanie w branży" ?
Właśnie, przyznaj się bez bicia Bo jak nie, to
Papryczka, tak a propos Twojego podpisu, macie na południu wiosnę? U nas na północy ciągle pada
guga003 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 17:56   #2244
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez guga003 Pokaż wiadomość
Właśnie, przyznaj się bez bicia Bo jak nie, to
Papryczka, tak a propos Twojego podpisu, macie na południu wiosnę? U nas na północy ciągle pada
Nie, nie macie to ma być taka zachęta dla wiosny
Stary 2009-03-22, 18:04   #2245
Brenda_21
Zakorzenienie

GG do Brenda_21 Send a message via Skype™ to Brenda_21

hejka! mam do Was takie szybkie pytanko, pewnie gdzies o tym pisaliscie ale mam mało czasu do siedzenia przy komputerze, mianowicie.. co zrobić jak dziś odkleił mi się zamek, wizyte mam akurat w piątek, ale nie wiem czy czekać mozna do piątku czy lepiej isc od razu jutro? i czy Wy płącicie dodatkowo za takie doklejanie.,
Stary 2009-03-22, 18:04   #2246
smiechotka
Rozeznanie

Luudzie, baby ile napisałyście Dwa dni mnie nie było i tyyle do czytania...

Zęby już prawie nie bolą, te prawie jest oczywiście mocno naciągane... Ale... Za to mam nadal problem z tym drutem nieszczęsnym. Dwa 2mm skrócenia obcinaczkami nic nie dały.. Drucik nadal szarpał.. Zapomniałam zabrać do taty wosk.. I oczywiście skutek tego jest jeden - mam poharatany policzek jak tylko się da.. Żebyście wiedziały co ja robiłam.. Zaklejałam go gumą.. Ale guma to słaby pomysł, bo się w końcu rozpuszcza w buzi.. No t o wpadłam na genialny pomysł nadziania rodzynki na drucik . Brzmi to jak brzmi, ale dzięki temu przetrwałam cały weekend . Jutro koniecznie rano jadę do orto, koniecznie..

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 18:08   #2247
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brenda_21 Pokaż wiadomość
hejka! mam do Was takie szybkie pytanko, pewnie gdzies o tym pisaliscie ale mam mało czasu do siedzenia przy komputerze, mianowicie.. co zrobić jak dziś odkleił mi się zamek, wizyte mam akurat w piątek, ale nie wiem czy czekać mozna do piątku czy lepiej isc od razu jutro? i czy Wy płącicie dodatkowo za takie doklejanie.,
Ja myślę, że spokojnie możesz poczekać do piątku. Ja nie płaciłam za doklejanie
Stary 2009-03-22, 18:16   #2248
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Brenda_21 Pokaż wiadomość
Sokojnie, ja też zpanikowalam za pierwszym razem i od razu w te pędy do orto! A teraz jak mi odpadł w sobotę, a mialam w czwartek wizyte to poczekalam do czwartku - spoko, nic sie nie stanie!! A za przyklejenie nic nie płacę!!!

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Napisane przez smiechotka Pokaż wiadomość
Luudzie, baby ile napisałyście Dwa dni mnie nie było i tyyle do czytania...

Zęby już prawie nie bolą, te prawie jest oczywiście mocno naciągane... Ale... Za to mam nadal problem z tym drutem nieszczęsnym. Dwa 2mm skrócenia obcinaczkami nic nie dały.. Drucik nadal szarpał.. Zapomniałam zabrać do taty wosk.. I oczywiście skutek tego jest jeden - mam poharatany policzek jak tylko się da.. Żebyście wiedziały co ja robiłam.. Zaklejałam go gumą.. Ale guma to słaby pomysł, bo się w końcu rozpuszcza w buzi.. No t o wpadłam na genialny pomysł nadziania rodzynki na drucik . Brzmi to jak brzmi, ale dzięki temu przetrwałam cały weekend . Jutro koniecznie rano jadę do orto, koniecznie..
No nie.. ja z Tobą nie mogę ... jesteś poprostu niemożliwa
Na rodzynkę bym nie wpadła Koniecznie jedź z nią do orto
In my time of need
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 18:21   #2249
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Ja myślę, że spokojnie możesz poczekać do piątku. Ja nie płaciłam za doklejanie
Cytat:
Napisane przez mclilu Pokaż wiadomość
A za przyklejenie nic nie płacę!!!
Szczęściary...
Ja za ten wyrwany zamek zapłaciłam więcej niż za normalną wizytę
Stary 2009-03-22, 18:48   #2250
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Szczęściary...
Ja za ten wyrwany zamek zapłaciłam więcej niż za normalną wizytę
czyli ile?

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości