|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Żele - BASIC - co sądzicie o tej firmie?
Kobitki,
a używałyście żeli firmy GABRIELLE ? Jeśli tak,bardzo proszę o opinie
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
mam pytanie czy któraś z was uzywa ,zelu basic do naturalnej płytki? co o nim sądzicie? długo trzyma?Pliss prosze o pomoc!---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Jeszcze jedno! Po ilu wasze ,zele basic sie psują ? bo moje ostatnio cos zaczeły odłaźic i odpryskują? czy to możliwe ze,zel jest jzu stary? |
|
|
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
Moje BASICi świetnie się trzymają. Sprawdziłaś datę ważności?
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Nie ma na słoiczku podanej daty ważności,jest tylko data produkcji(15.12.08)
Znajoma mówiła,ze po kilku miesiacach mogą one juz stracic wazność prawda to? |
|
|
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
zwykle termin ważności żeli to 2-3 lata od daty produkcji
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
aha.. Więc co moze byc powodem nagłej zmiany przyczepności żelu ?
((przechowuje w suchym miejscu i temp. pokojowej) |
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie w piątek przyszła mi paczuszka od DB, i zamówiłam właśnie żel BASIC masked. Tak na spróbowanie. Niech SUN FLOWER się chowa! Ten jest po prostu idealny, tak naturalny na paznokciach że szok
Już się w nim zakochałam
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie mnie coraz bardziej kusi ten żelik, muszę się w końcy wybrać do sklepu i kupić
|
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a na formę lepszy jest ten
http://test.silcare.pl/produkt/1917 czy ten http://test.silcare.pl/produkt/2450 chodzi mi o konsystencję zbliżoną do IBD builder |
|
|
|
|
#40 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jest THE BEST
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Tego Masked Basica też kupiłam tylko na próbę, bo zakochana byłam w coverze Yasmin. Ale po zrobieniu 2 setów Basicem muszę stwierdzić, że mam oto nowego idola
A co do innych żeli tej firmy, to znalazłam gdzieś na dnie szafki jakiegoś pinka, wzięłam go do ćwiczeń i ku mojemu zdziwieniu żel, który w pudełeczku jest ładnie różowiutki, po utwardzeniu jest jakiś taki...mleczny W każdym razie NA PEWNO nie jest to różowy!
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie w mieście kosztuje 36 zeta, ale skuszę się na próbę, a później zamówię u tańszego sprzedającego, np. SlaydiJa mam luksu, bo w moim mieście są 2 sklepy dla stylistek, a trzeci niedaleko :0 z tym, że ceny są ciut wyższe, ale wszystko na miejscu
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Będziesz zadowolona, gwarantuję! Ja miałam wcześniej kamuflaż SF. Kupiłam na próbę, i byłam lekko "zniesmaczona" bo ciężko mi się nim cieniowało. Jakieś smugi,kakaowy kolor też niezbyt ciekawy, wręcz agresywny. A w piątek przyszedł mi Basic od DR. Jest rewelacyjny. I cena też smakowita, "aż" 26 zł za 15 ml Od piątku, mój FAWORYT )
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, ja używam ten żelik i polecam w 100 % jest rewelacyjny. Uważajcie tylko na podróbki sprzedawane na allegro
|
|
|
#45 | |
|
Raczkowanie
|
po pierwsze- przypominam się:
Cytat:
Wstawcie zdjęcia z tym kamuflażem Basic, zobaczymy jak wygląda na pazurku Edytowane przez Weronika1010 Czas edycji: 2009-03-23 o 14:16 |
|
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ,gdzie we Wrocławiu można dostać żele basic??
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ha! Za kilka dni lecę po kamfulaż - jak szukałam naszyjnika w szkatułce, to znalazłam zachomikowane 50 zł! Więc kasę na żelik też mam ;D U DR 26 zł za 15? A są tam inne Lovely bądź Basica żele? Ja je bardzo lubię
|
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
I oto on
Jutro zrobię ciutkę lepszą fotkę )Dodałam drugą fotkę. Przepraszam za jakość, ale od 3 dni jestem szczęśliwą posiadaczką "lusterka" SONY Alpha i niestety jeszcze jej dobrze nie "poznałam" Tak więc z górfy przepraszam
"Tylko małomówny, przystojny mężczyzna posiada dla kobiety czar zagadkowości. Tylko małomówna, piękna kobieta zaciekawia mężczyznę aż do szału." Aleksander Konar Edytowane przez anita216 Czas edycji: 2009-03-24 o 20:47 |
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Anita,
kolorek jest nawet łądny- przy ilu warstwach kryje w 100%???? |
|
|
|
|
#51 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo go polubiłam. Spisał się na złoty medal )
|
|
|
#52 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ładnie wygląda - ma mega naturalny odcień. Niektóre kamuflaże są takie brzydkie, burawe, albo pomarańczowe :P a Ten ejst ok
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
faktycznie jest całkiem całkiem.... trzeba pomyslec o zakupach
|
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny!!
Uzywam,zelu basic naprawde dobrze mi sie na nich pracuje ,ale ostatnio mam z nimi problemy ((Wszytsko robie jak zawsze, ale kupiłam nowy basic i po ich zrobieniu żel zaczyna oddpryskiwac i zapowietrzać się przy brzegu wolnym.Co mam robić .Nie mam pojęcia co jest problemem.. :/ Może macie jakis pomysł co moze sie dziać? Prosze was o pomoc!! |
|
|
|
|
#55 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam Silcare w Gorzowie, sklep jak również hale produkcyjną więc powiem tak... To co jest na stronie internetowej to nieaktualne informacje. Mesked juz od dłuższego czasu nie występuje w pojemności 15g więc cena 20,50 jest nieaktualna. Jest 5 g za 17 zł i 30g za 64zł. Do opakowań nic nie mam bo folijki zabezpieczjące wytrzymały poczte polską aż do Tarnowa:P jak wysyłałam koleżance.
Kolorówki są świetne i wystarczy jedna warstewka aby uzuskać ładny pełny kolorek ale zdarzją sie błędy na produkcji, kupiłam cztery żele red, plum, tuquise i black... Koleżanka w słoiczku podpisanym red znalazła granat a w plum candy:P Średniogęsty basic nie nadaje się do brokatółw poprostu ich nie utwardza i nie mówie tu o ciemnych odcieniach tylko o wszystkich. Galareta jest świetna choć nie polecam jej osobom które boja sie pilnika. Żel ten słabo się poziomuje. Seria lovely? To bubel. Perfekt? Przeboski teraz go testuję i wierzcie mi bądź nie ale na półminimetrowych obgryzkach trzyma sie miesiąc, builder jest gęsty slicznie trzyma ozdoby idealnie sie poziomuje i przy tym ma taki cukierkowy zapaszek Miałam go dośc przy odnowie bo podczas piłowania te wszystkie aromaty sie uwolniły...French biały zdecydowanie odradzam bo rzadzizna. ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- kasiag ja stawiam na to że albo nie zalałaś odpowiednio wolnego brzegu przy naturalkach albo źle zmatowiłaś tipsa |
|
|
|
|
#56 |
|
Rozeznanie
|
Basic średniogęsty nie nadaje się do brokatów? Zawsze go mieszam z brokatem i nigdy nie miałam problemów, żeby się nie utwardził
|
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanko. Używałyście może tego żelu?http://www.allegro.pl/item625579929_...er_polysk.html
Jestem vciekawa jaki ma połysk, bo ten w pędzelku używam obecnie i powiem że niczego sobie, ale szukam czegoś jeszcze co na pazurkach ładnie błyszczy. |
|
|
|
|
#58 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a czy próbowałyście "galeretki" Basica? Tzn. tego geśtego żelu
Fajnie się nim buduje paznokcia? Mam zamiar go zakupić właśnie, ale wolałam najpeirw poznać opinie
|
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
ja tym gęściochem buduję 5 pazurów na formie na raz .... bardzo fajny żel
|
|
|
|
|
#60 |
|
Przyczajenie
|
jestem posiadaczką żelu Basic kamuflaż i jestem z niego bardzo zadowolona
żel nie robi smug i dobrze kryje. Wygląda na paznokciach bardzo naturalnie. Cena również jest dogodna. W 100% mogę Wam go polecić ;]
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

mam pytanie czy któraś z was uzywa ,zelu basic do naturalnej płytki? co o nim sądzicie? długo trzyma?Pliss prosze o pomoc!

(

W każdym razie NA PEWNO nie jest to różowy!