|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Peeling migdałowy i inne peelingi kwasowe - wymiana doświadczeń. ZBIORCZY
Cytat:
![]() Niestety, pewnych procesów nie przyspieszysz, daj skórze czas bo lada chwila nie będziesz miał czego złuszczać. Zaniedbuje się długo a poprawy wymaga natychmiast - któż tego nie zna - no ale cudów nie ma. Aż się boję polecić Ci retinoidy
|
|
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu, jak się czuje Twoja '' wysalipegowana '' koleżanka?
Napisz proszę coś bo ciekawość mnie zżera
|
|
|
|
#2823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja przepraszam. Nie udzielam się w tym wątku, ale teraz muszę. Człowieku, trochę cierpliwości!!! Efekty będą lepsze, jeśli będziesz używał kwasów powoli ![]() Ania ma rację, daj skórze odpocząć, bo może być naprawdę źle! Już sam ten plan wygląda straszno, ale żeby to jeszcze wzmacnić ![]() Ja sobie zrobiłam peeling 15% (nie pierwszy raz i to nie jedyny kwas, którego używałam) i skóra na czole zrobiła mi się z tłustej tak przesuszona, że całe kwaszenie wzięli diabli - musiałam nawilżać się wszystkim, nie patrząc na to, czy zapycha czy nie - tak źle było Pozdrawiam i życzę rozsądku
Edytowane przez kochanie Czas edycji: 2009-03-21 o 19:36 |
|
|
|
|
#2824 |
|
Raczkowanie
|
to nie plan przyszłości...to juz sie stało trzy razy :p
z retinoidów stosowałem isotrexin, differin, i izotek. chyba dobrze wypisałem. bede robił takie moje "plany" co dwa tygodnie. po 10 razach sie zastanowie co dalej... |
|
|
|
#2825 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A przed peelingiem odtłuść skórę spirytusem, PRZED a nie PO, wtedy to ma sens. Cytat:
Edytowane przez AniaM69 Czas edycji: 2009-03-21 o 21:01 |
||
|
|
|
#2826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja zaraz ukręcę sobie nieco mocniejszy tonik... na razie peelingu robić nie mogę (nie mam wolnych dni) a 5% migdałek bardzo łagodny jest dla mnie, wiec raczej nic się nie będzie działo...
|
|
#2827 |
|
Raczkowanie
|
nie myle sie. IZOTEK brałem przez 11miesięcy.
a spirytusem przecieram ze dwa razy przed zabiegiem. kilka godzin wczesniej tez robie peeling mechaniczny (zel z granulkami) ... |
|
|
|
#2828 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2829 |
|
Raczkowanie
|
spoko. ja i moja skóra juz duuuzo przeszlismy.
te blizny i bliznowce ktore mam na plecach to mój jedyny wróg z krórym teraz walcze. takie geny... po MOCNYM migdałowcu widze te minimalne efekty na plus. |
|
|
|
#2830 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
po krotkiej przerwie wracam do was a jak tam u was?? AniaM69 co tam u ciebie? nadal atre i lha???
|
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
Paweek najgorsze co mi przychodzi do glowy (w sensie najmocniejsze) to retinoid do smarowania atrederm albo zorac
nie ma mocniejszego polaczenia niz retinoidy i kwasy zrob moze tonik dodatkowo na kwasie. A zeby wzmocnic dzialanie retinoidow przeciera sie wlasnie takim tonikiem kwasowym skore![]() a poza tym kwasy dzialaja powoli, juz nie wspomne o tym ze cykl odnowy skory jest co 28 dni takze wiesz powolutku ![]() ps. mam uczulenie na twarzy, nigdy nie mialam uczulenia co zrobic? , nigdy moja skora nie byla wrazliwa. A teraz szybko sie podraznia, naczynkowa. Sama nie wiem czy kwasami sobie nie zaszkodzilam. Kiedys byla gruba i nie do zdarcia. Ale w sumie mam i siostra tez maja wrazliwa naczynkowa cere wiec moze z wiekiem tak mi sie zmienila. Sama nie wiem
W życiu chodzi o ludzi których spotykasz na swojej drodze i o wszystko co z nimi możesz stworzyć! Edytowane przez _Ewelka___ Czas edycji: 2009-03-21 o 23:49 |
|
|
|
#2832 |
|
Raczkowanie
|
z tego co wiem to Atrederm jest niestety na recepte wiec go sobie nie załatwie tak szybko...a wątpie zebym namówił doktorke...
|
|
|
|
#2833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od dzieciństwa mam jedną małą bliznę po ospie w okolicy brwi i mimo, że zrzuciłam w ostatnich latach kilogramy skóry - dołek pozostał niezmieniony. Poza tym, jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś z tak poważnymi problemami zwojował coś konkretnego kwasem migdałowym. To typowy kwas kosmetyczny, odświeżający i wyrównujący koloryt, delikatnie wygładzający. Ale o mocniejszych kwasach nie napiszę do Ciebie ani słowa bo obawiam się, że zrobisz sobie poważną krzywdę. Boję się Twojej desperacji ![]() Hej, u mnie ciągle Atrederm i salicyl. LHA na razie odstawiłam. |
|
|
|
|
#2834 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2835 |
|
Raczkowanie
|
spokojnie mozesz mówic o mocniejszych kwasach.
bądz co bądz ale ja widze różnice po zabiegach. bliznowce są niższe a blizny "dołki" majka jakby wygładzone krawędzie ze wydaja sie delikatniejsze. drobne blizenki prawie juz poschodziły... PS. ja mam dość duzo wiedze o zabiegach itp ale chetnie dowiem sie o jaki Kaws Ci chodziło
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie stężenie salicylu na PEGu najlepiej zrobić na początek? PEG jest łagodniejszy niż spirytus, ale to znaczy że można trochę poszaleć i zwiększyć stężenie?
Również czekam na relacje Ani i jej koleżanki bo wydaje mi się że to stężenie 30% jak na pierwszy raz to hardcore. Ale może skuteczne...
|
|
|
|
#2837 |
|
Raczkowanie
|
Zastanawiam się, czy latem odstawić jednak Isotrexin i złuszczać cerę delikatniej (np. Effeclar K lub coś na bazie kwasu migdałowego w niskim stężeniu, który podobno można stosować cały rok bez ryzyka przebarwień). Oczywiście, nie zrezygnuję z filtrów, nie mam zamiaru też się opalać, ale w domu też siedzieć nie będę. Do Isotrexinu wróciłabym jesienią, choć rozpoczynanie całej kuracji od nowa? Jak Wy sobie radzicie ze złuszczaniem letnią porą?
Nie ukrywam, że ciężko będzie mi zrezygnować z retinoidów, przy mojej zanieczyszczonej cerze to samobójstwo Peeling eznymatyczny 2 razy w tygodniu chyba nie załatwi sprawy
|
|
|
|
#2838 |
|
Raczkowanie
|
Informacja na ten temat na pewno się już pojawiła, ale przebrnęłam przez kilkanaście stron wątku i nie znalazłam odpowiedzi na moje pytania więc nie bijcie
![]() 1) Jak długo po zastosowaniu peelingu należy nakładać na twarz wazelinę,lanolinę czy też inne natłuszczające świństwo zamiast kremu nawilżającego? ![]() 2)Po jakim czasie od złuszczania mogę zacząć nakładać lysanel tudzież inny krem złuszczający bez obawy, że poparzę sobie skórę?
|
#2839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2840 |
|
Wtajemniczenie
|
kochane prosze o rade koncza mi sie filtry i zastanawiam sie bioderma czy avenka?? ktora bardziej polecacie
prosze nie bijcie ze sie powtarzam |
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Filtry to tak indywidualna kwestia ,musisz sama wybrać.
effa_j ,to ma być do tłustej,czy już ją przesuszyłaś kwasami ![]() Słyszałam o biodermie do tłustej skóry,ponoć cudo, ale SPF 40+ Kolorowe Biodermy ,tragedia. Bardzo ładne po nałożeniu, potem wszystko się zlewa,jak zły podkład. Krem Aveny ,to dla mnie klajster do Ja kocham La Roche ,krem Anthelios XL 50+, czekam do wiosny,może jeszcze jakaś lepsza wersja się pojawi. A to co stosowałaś do tej pory ,to ci nie pasuje |
|
|
|
#2842 |
|
Zadomowienie
|
Mam wieści od koleżanki uraczonej 30% salipegiem:
skóra łuszczyła się minimalnie; wcześniej pisałam, że o szczypaniu mówiła, że nie wystąpiło - dyskomfort odnotowała tylko przy zmywaniu wodą (moim zdaniem - woda była za ciepła). Także Kochane ciekawam, jak u Was zadziała to cudo. Piszcie koniecznie! PS. Muszę przyznać, że obawiałam się jej reakcji, bo ja jestem zaprawiona kwasowo i ja szczypania nie odnotowuję - a to była kwasowa dziewica! Jedna uwaga - chrońcie usta - najlepiej posmarować czymś tłustym, zwłaszcza kąciki - mnie weterance wskutek nieuwagi się zdarzały przykre "zajady" popeelingowe, więc przestrzegam lojalnie. |
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już się nie mogę doczekać kiedy zarzucę sobie na twarz salipega. Relację oczywiście zdam
|
|
|
|
|
#2844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już nie mogę doczekać się PEGu od kilku tygodni nakładamy z mamą Atrederm i obie jesteśmy zadowolone. Mamie od razu poprawiła się skóra. Kremy lepiej się wchłaniają i odczuwa lepsze nawilżenie. Jak jeszcze dołączymy salipega Tato tylko patrzy się na nasze eksperymenty takimi oczami![]() Aniu, mam zamiar bratu zrobić salipega, żeby zlikwidować mu zaskórniki i spłycić blizny. Tylko, że on nawet na zwykły acne derm reagował: "ałć szczypie" i zastanawiam się od jakiego stężenia zacząć? 15%? Doradziłabyś? |
|
|
|
|
#2845 |
|
Zadomowienie
|
Ja dopiero czekam na mój Peg.Ale mam pytanko: jak to jest z tą wazeliną czy lanoliną?Bardziej niż kwasów boję sie tych natłuszczaczy
jako ze walczę z zaskórnikami to czy nie zrobię sobie welkiego wysypu po tej wazelinie np?Nadal szukam kremu nawilżającego , który nie robi mi krzywdy lecz jak dotąd z marnym skutkiem.Podejrzewam ze szkodzi mi gliceryna
Im niższa kultura tym naśladownictwo bardziej rozwinięte... Edytowane przez mogwaica Czas edycji: 2009-03-23 o 11:37 |
|
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam swój PEG
Aniu wszystko jest w jak najlepszym porządku. Butelka faktycznie super hehe. Czyli dziś wieczorem robię eksperyment. Pozdrawiam i dziękuję za zorganizowanie akcji |
|
|
|
#2847 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odnośnie natłuszczaczy, to loteria i tylko metoda prób i błędów zobaczysz czy Cię coś zapcha czy nie. Lubię krem sutkowy z Rossmanna, Linomag, ostatnio kupiłam krem dla dzieci z nagietkiem:, który był tu polecany I niezmiernie uwielbiam maść z witaminą A.Cytat:
![]() Aniu, dziękuję Edytowane przez chise Czas edycji: 2009-03-23 o 14:33 |
||
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu- dziękuje
i termin ważności. |
|
|
|
#2849 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2850 |
|
Zadomowienie
|
Pozwolę sobie zacytować Anię:
PEG jest ważny do 24.01.2010 - trzymaj go gdziekolwiek - w lodówce tężeje jak masło ![]() Chise jakże Ci zazdroszę tak wielu wyborów przy kremie.Ja byłabym zadowolona gdyby choć jeden mi spasował.
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.

a jak tam u was?? AniaM69 co tam u ciebie? nadal atre i lha???
zrob moze tonik dodatkowo na kwasie. A zeby wzmocnic dzialanie retinoidow przeciera sie wlasnie takim tonikiem kwasowym skore