|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy ktoraś z Was kupowała gotowe produkty na Biochemii Urody? Jak wrażenia?
Dziewczyny błagam o pomoc
![]() ![]() już nie wiem co robić... ![]() Miałam trochę zaskórników i poszłam do kosmetyczki w środe w zeszłym tygodniu. Mam cerę mieszaną i zawsze mam jakieś niespodziewajki, ale to co mi sie robi z twarzą po tym czyszczeniu to jakiś kosmos. Rosną mi dwa czyrakowante pryszcze na brodzie i na nosie ... pewnie dokładnie ich nie wycisneła. Całą twarz mam tak zmasakrowaną że szok. Juz nie mogę na siebie patrzeć. W srodę juz nic nie robiłam jak przyszłam w czwartek dałam serum z TAMANU, wczoraj miałam nowe serum antyoksydacyjne i dałam na twarz. Rano używam dr. Hauschki. W poniedziałek idę do pracy a wyglądam jak kosmitka. Nie wiem co robić ![]()
#3092 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy ktoraś z Was kupowała gotowe produkty na Biochemii Urody? Jak wrażenia?
Cytat:
![]() Gdybym była na Twoim miejscu spróbowałabym uśmiechnąć się do aptekarki i poprosić o sprzedanie Zinerytu (jest na recepte, ale czasem uda się dostać bez), a jak nie to może Brevoxyl. Wydaje mi się że tu biochemiczne kosmetyki nie pomogą, zwłaszcza przy wielkich gulach ![]() Dopiero jak trochę to podgoi można stosować tamanu itd... Eh...nie rozumiem dlaczego wszędzie ten zabieg wycofują tylko nie w Polsce grrrr... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam już siły. Zawsz po czyszczeniu po 1 dniu miałam cerę w porządku. A teraz... mam wrażenie że cąłą twarz mam opuchnietą. Nie mogę na siebie patrzeć. Najgorsze jest to, że cera mi sie kolorystycznie bardzo nierówna zrobiła wyglądam jak tecza prawie... kilka odcieni...
![]() |
#3094 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=albin_ek;11550469]
Rosną mi dwa czyrakowante pryszcze na brodzie i na nosie ... pewnie dokładnie ich nie wycisneła. Całą twarz mam tak zmasakrowaną że szok. Juz nie mogę na siebie patrzeć. QUOTE] Oczyszczanie mechaniczne to najgorsze co może być dla skóry i nieważne, czy to Ty powyciskasz krostki, czy kosmetyczka się tym zajmie.Ja po takim mam pod okiem trzy piękne dziurska ( kosmetyczka mi zafundowała ) Kurcze, jedyne co mi przychodzi do głowy, to to że musi Ci skóra pożądnie odpocząć, a na te rosnące krostki to może pasta cynkowa, albo ten Zineryt jak April napisała. Chociaż ja poczekałabym z silnymi specyfikami aż skóra dojdzie do siebie, jedynie mocno bym nawilżała, plus ewentualnie jakiś tonik z kwasem delikatny i serum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3095 |
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia co mnie podkusiło
![]() Dzięki za pomoc! Chyba faktyczni kupie tą maść i dam skórze na tydzień spokój... może po jakimś tygodniu dojdzie to stanu wyjściowego i NIGDY WIĘCEJ KOSMETYCZKI!!!
#3096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od tego się już odchodzi, żadna DOBRa kosmetyczka, która jest na bieżąco z tematem, nie podejmie się takiego zabiegu, bo wie że może zrobić więcej krzywdy niż pożytku. A buzia dojdzie do siebie, tylko pewnie troszke to potrwa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Normalnie nnie mogę się iść pomalować bo jak patrze w lusterko to mi się chce ryczeć. Czemu w wieku 30 lat ma sie pryszcze i idiotyczne pomysły ![]()
![]() |
#3098 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny
![]() Tonik ukręciła mi wizazanka spacjalnie na wymianke, oba te kwasiki sa w nim ![]() Jezeli sie wytracil ktorys z kwasikow czy to znaczy ze tonik nie jest juz do uzytku? ![]() Mam go od ok miesiaca, przechowuje w temp. pokojowej ![]()
#3099 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do Zinerytu - jeśli Ci sprzedadzą to ostrożnie z nim - bo to na bazie antybiotyku. Po jakiejś pół godzinie do godziny możesz nałożyć coś lekko nawilżającego bo sam bardzo wysusza, ale jest skuteczny przy tych gulach największych. A hormony masz w porządku? Leczyłaś kiedyś trądzik? Czy to tylko pojedyńcze krosty wyłażą? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3100 |
Zakorzenienie
|
Dawno nie robiłam zamówienia z BU, teraz marzy mi się coś na zmarszczki mimiczne. Mam 24 lata i dużo tego się u mnie pojawia, zastanawiam się nad serum flavo. Ech może pomoże
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3101 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tymi głupimi pomysłami, to mogłabym spytać o to samo ![]() Cytat:
![]() Przedewszystkim niewiadomo czy jest tam konserwant, a tonik z kwasem migdałowym trzyma się dwa tygodnie ( wersja bez konserwantu ) w lodówce, salicylowy chyba niekoniecznie ale pewna nie jestem. Kurcze, ja bym go wylała na Twoim miejscu, ale może niech jeszcze ktoś się wypowie ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
od 6 lat mam trądzik wcześniej nic mi sie nie pojawiało. To pojedyncze wypryski często ropne. Najgorsze jest to, że cera nie ma jednolitego koloru a teraz to już dramat ![]() Kwasów nigdy nie używałam. Byłam u kilku dermatologów ale traktowenai mnie jak jakąś nienormalną... że niby pryszcze to nie choroba ![]()
![]() |
#3103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz jesteś wymęczona przez kosmetyczkę to nie ma co nawet patrzeć. Wiem jak może wyglądać wtedy buzia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jest o wiele lepiej. Po odkryciu BU też mi sie cera uspokoiła. Ale sobie umyśliłam że jak wyczyszcze te wszytskie podskórne dziadostwa to juz będzie idealnie i teraz mam. No nic trzeba dalej walczyć .... Wybieram się do ginekologa niedługo więc mam nadzieje, że zleci mi badania hormonalne, jestem już 3 miesiace po odstawieniu tabletek więc badania będą miały sens.
![]() |
#3105 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3106 |
Zadomowienie
|
Próbowała może któraś nowość?
http://www.biochemiaurody.com/sklep/tonikpha6.html Chyba się skuszę ![]()
#3107 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------------------------- A swoją drogą to ciekawe dlaczego ekstrakt z korzenia lukrecji opisują jako mętny, brązowy płyn? Przecież ten ekstrakt ma postać sproszkowaną, a dopiero po rozpuszczeniu w glikolu (bo tylko w nim daje się rozpuścić) uzyskuje postać brązowego płynu... Edytowane przez 513900e90b83d91c2e26787f916d5639aed43c42 Czas edycji: 2009-03-21 o 17:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=513900e90b83d91c2e26787 f916d5639aed43c42;1155751 8]W BU nie zamawiam, ale sama zrobiłam sobie taki tonik wzorując się właśnie na tym z BU (no mój jest bez mleczanu sodu). I jestem bardzo zadowolona - przynajmniej jak na razie (używam dopiero od tygodnia). ---------------------------- A swoją drogą to ciekawe dlaczego ekstrakt z korzenia lukrecji opisują jako mętny, brązowy płyn? Przecież ten ekstrakt ma postać sproszkowaną, a dopiero po rozpuszczeniu w glikolu (bo tylko w nim daje się rozpuścić) uzyskuje postać brązowego płynu...[/QUOTE] Też robiłam, ale od razu 10 %, bez mleczanu i konserwantu ![]() ![]() Może u nich ta lukrecja w postaci płynu jest ![]() A ile dajesz lukrecji na 100 ml toniku? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3109 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do samej lukrecji to myślę, że ta płynna postać to nic innego jak ekstrakt rozpuszczony w glikolu ![]() Edytowane przez 513900e90b83d91c2e26787f916d5639aed43c42 Czas edycji: 2009-03-21 o 17:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3110 |
Zadomowienie
|
Ekstrakt rozpuszczony w glicerynie widzę:
http://www.biochemiaurody.com/slownik/licorice.html
#3111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() natomiast ja osobiście mam całe życie trądzik, ostatnio własnie tylko takie ropne gule leczę i mogę Ci polecić coś trochę mocniejszego. Też powinnaś dostać bez recepty- UNGUENTUM NEOMYCINI czyli po naszemu maść neomycynowa ![]() Dobrą rzeczą jest jeszcze antybakteryjny Cicalfate z Avene, ale na takie wielkie "czyraki" to za słaby on ![]() Może zrób maseczkę aspirynową? a co do dermatologów- jeśli jesteś z Wawy, mogę Ci polecić dobrego dermatologa, niestety prywatnie (ale osobiście chodzę do pani nie częściej niż raz na 4 miesiące i efekty są), jeśli chcesz to napisz na prv A pryszcze to jak najbardziej choroba i to bardzo poważna, bo choruje największy organ człowieka- skóra! pzdr
jedyne miejsce gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik ![]() Edytowane przez la'Mbria Czas edycji: 2009-03-22 o 10:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3112 |
Rozeznanie
|
no to teraz już dwie rzeczy mnie kuszą: tonik PHA i nowość kremik z lukrecją http://biochemiaurody.com/sklep/cream-licorice.html
Aby do kwietnia - ustaliłam sobie limit, jedno zamówienie na miesiąc bo inaczej bym zbankrutowała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3113 |
Rozeznanie
|
Jak mam wybrać hydrolat, jeśli mam cerę trądzikową, podrażnioną, przesuszoną? Miałam chętkę na h. z cytrynowego drzewa herbacianego, ale sama nie wiem czy nie wybrać innego.
Co poleciacie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3114 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Szczególnie kusi mnie tu niacynamid, chociaż nie powinienem myśleć o jakimkolwiek kremie, bo tydzień temu kupiłem gojący Avene za niemałą kwotę. ![]() ![]() ![]() Tonik PHA... kusi na łagodne złuszczanie niepotrzebujące filtrowania. Wróciłem do mojego ukochanego peelingu enzymatycznego, który mnie poparzył ![]() Zrobiłem test na ręce. Wymieszałem malutką ilość peelingu z termalką Avene. Wyszła brązowa woda (wody zdecydowanie wiecej). Nałozyłem na rękę (skóra normalna). Wystąpiło to samo co na twarzy. Pieczenie, ściągnięcie, poparzenie. W gniewie stwierdziłem, że mam uczulenie. Peeling wylądował w koszu. Coraz bardziej przekonuję się do zapachu hydrolatu z kocanki. Działanie ma cudowne - goi, łagodzi, skóra staje się mega miękka, gładka. Minus - powoduje dziwne świecenie, jakbym był wysmarowany jakimś silikonem, ale i tak stosuję na noc. Dzień - oczarowy ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3115 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3116 |
Rozeznanie
|
[1=513900e90b83d91c2e26787 f916d5639aed43c42;1156725 0]Jeśli nie odpowiada Ci jakiś produkt to radziłabym zgłosić go do wymianki - a nie od razu wyrzucać... No ale jak kto woli...[/quote]Myślałem o tym - ale wolę nie ryzykować. Nadal istnieje (choć mało prawdopodobna) możliwość, że źle zrobiłem peeling, nie chciałbym, żeby ktoś tak się poparzył jak ja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam chyba nic nie mozna sknocić ![]() Mnie peeleng na początku troche szczypał, teraz cera sie przyzwyczaiła i jest ok. Drugi już lezy i czeka .... ![]()
![]() |
#3118 |
Wtajemniczenie
|
dziewuszki prosze pomozcie mi z tymi kryształkami w toniku z kwasami....
![]() ![]() ![]() ![]()
#3119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przenieś może swoje pytanie na wątek 'oleje, olejki, hydrolaty '', tam dużo mądrych dziewcząt zagląda i napewno pomogą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3120 |
Rozeznanie
|
No w końcu doczekałem się czegoś z rodzaju DryFlo - tylko że na BU
![]() http://biochemiaurody.com/sklep/bamboo-powder.html - puder babmusowy, kolejna nowość |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.