![]() |
#211 |
BAN stały
|
Dot.: Moja zapachowa siostra :)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
NUedp
Nature Millenaire Orlane Missoni Uomo AA Winter Delice Dzongkha T4T Gucci PH Kenzo Jungle Elephant Cocon Voile d'Ambre NU edt Tumulte PH - mam malutko ![]() To nie są wszystkie zapachy,które posiadam,lecz te,które uwielbiam i najchętniej po nie sięgam,choć T4T mam malutko,ale flaszeczka będzie niedługo. A i będzie Duel,po nutach myślę,że może to będzie i to? W planach jeszcze 3 L'Artisan-y:T4T,Safran Troublant i więcej Dzongkha. Bardzo chcę mieć AA Laurier Reglisse ![]() ![]() A słodziaki,które używam: Demeter Blueberry Muffin Sephora Brown Nina Ricci Les Belles Delice D'Epices? Vanille Bourbon YR ![]() Czy jestem do kogoś zapachowo podobna ? A drażnią mnie min. : OI,Gloria Cacharel i ostatnio LLL ![]()
![]() |
#213 | ||
Wiedźma
|
Fav, zaznaczę to, co nas łączy - to znaczy, co z wymienionych przez Ciebie mi się podoba. choć nie zawsze sa to miłości. Mało nie, ale jednojajowe to my nie jesteśmy.
![]() [quote=Favkes;11568585]Ciekawam czy znajdzie się jakaś siostrzyczka, czy braciszek, czy też jak i w życiu tak i w zapachach skazana jestem na jedynactwo ![]() wyliczanka, pisze co lubię, nie znaczy, że mam ![]() Smok, EDT, EDP, EXTR Serge Noir Black Tourmaline Black Cashmere ( ![]() Encre Noir Datura Noir Gucci PH Bois d'Encens Ambre Sultan ( wersja L'eau Fraiche ) AMbre Soie Messe de Minuit Mandragore Genie des Bois Amour Indian Holi Cedre Palisander Watch Violetta di Parma Un Jardin sur le Nil Violette Menthe Paris Jardins Romantiques Perles de lalique Terre de Sarmant L'eau Trois L'eau des Marveilles Yerbamate Avignon Dzongkha Let me play de Lion l'Antimaterie Senses&Bois Innocent Organza Organza Indesence Coco EDP Kenzo Jungle Elephant Heiress Fou d'Absinthe Ananas Fizz Dzing! Duel w ramach samomęczenia lubię też Violetta - Penhaligons'a i Dilmun - Villoresiego Aragonte, z Twojej listy wybieram to, co na czerwono: Cytat:
![]() Hot Couture czy Brit Red mi się bardzo podbaja, ale chyba nie moge ich nazwać swoimi... nawet troszkę... I co? Cytat:
Choć nie ma chyba na forum nikogo, z kim byłabym w pełni kompatybilna. Z drażniących Ciebie zapachów nic mnie nie drażni szczególnie, ale mnie ostatnio mało co zapachowo rusza in minus. ![]()
![]() |
![]() |
#214 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tych, które zostały niezaznaczone nie lubię właściwie tylko Serge Noir, Dzongkha i EdM nie chcą na mnie ładnie leżeć, coś mnie drażni w Gaiac, no i odmiany Theoremy jakoś mi nie podpasowały. A reszta bez zachwytu. Nieźle ![]() Cytat:
![]() Całkiem pokaźna rodzinka ![]()
![]() |
![]() |
#215 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W&R - Flowerbomb Givenchy- Organza, Organza Indecence, Christian Dior- Dolce Vita, Lolita Lempicka- Lolita edp Guerlain- L'Instant Magic Paco Rabanne- Ultraviolet, XS męskie ![]() Chopard- Wish Cacharel-Gloria,Noa, Noa Perle, CK- Euphoria, Vanilla Fields, Te mam, badź lubię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja chyba tez do niego dolacze ![]() Chyba, ze znajdzie sie ktos, kto lubi: Alien TM Dune Organza Lempicka edp Allure Champs-Elysees amor amor organza first light O ui lancome Verry Irresistible Pleasures Mania
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2009-03-23 o 11:10 Powód: literówki |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Zadomowienie
|
z moim ostatnim wielokierunkowym rozpasaniem zapachowym
![]() to mariolasl i khy zaczęło się od recenzji Le Feu pod obiema mogłabym podpisać się krwią ![]() a potem wyłuskiwałam kolejne zapachy, które często obie dziewczyny lubiły i... ja też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
BAN stały
|
No to może ja wypisze to, co uwielbiam wyjątkowo
![]() -Jaisalmer, Zagorsk, Avignon, Kyoto, Ourzazate -Statkus -Sequoia, Palisander -Black Cashmere, Wenge -Black Tourmaline, Rock Crystal -Annayake Miyako -Lubin Idole -Etro etra, Le Feu D'Issey -Dzing, Timbuktu, Tea for Two, Passage D'Enfer, Poive Piquant -Vanille Exuise -OI -Un Bois Vanille, Daim Blond -Escentric 02, Molecule 01 -Royal Musk, Gaiac -Let me play the lion -Gucci PH -Belle de Minuit -Kenzo Tigre -Aomassai -Midnight Rain - Feminite du Bois, -Cocon -Nu EDP -Smok To tak na szybko... ![]() Może ktoś się przyzna... ![]() Edytowane przez GothicAristocrat Czas edycji: 2009-03-23 o 14:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dużo nas łączy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Le Feu pachnie bardzo podobnie jak Etra w pewnej fazie... mleczne cytruski te sprawy, więc wydaje mi się, że powinna Ci przypaśc do gusty jeżeli lubisz Etre. Timbuktu bardzo lubie bo to taki zieloniasty, bardzo relaksacyjny, śliczny, delikatny, leniwy zapach... w sam raz na cieplejsze dni. Jest po prostu bardzo przyjemny! ![]() Vanille... to przepiekna odłona wanilii, niesamowicie elegancka ![]() BdM- co tu dużo pisać-piernik ![]() ![]() Aomassai- strasznie słodki. Gdy go pierwszy raz powąchałam- miałam odruch wymiotny. żelki, żeliki i jeszcze raz żelki! ale jest tak różnowymiarowy, że po prostu wpadłam! Raz widze same żelki a innym razem powietrze nad zatoką, dziwne tym bardziej, że ciągle jest słodki, ani jednej słonej nuty. Nie wiem czy go uwielbiam ale marzy mi się flaszka aby móc się nad tym zastanawiać przez dłuuugoo ![]() Daff-chętnie wyslę Ci próbki Le Feu, Timbuktu i Vanille... tylko bardzo prosze o adresik! ![]() melkmeisje- tez nieźle ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pogrubione lubię/mam, szare oblecą ale przeszły bez większego echa, pochylonych nie znam lub nie kojarzę. Z Dzingiem i Smokiem mam trudne znajomości. Dzing najpierw pokochałam miłością szaloną, wbrew wszelkim moim sympatiom, a potem równie gwałtownie mnie odrzucił; teraz chcę podejść po raz drugi. Smok bardzo grymasi, odrzuca i przyciąga. 15 wspólnych ulubieńców ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2009-03-23 o 17:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
Moje zapachowe siostry??? Z konkretnymi osobami łączą mnie konkretne zapachy - postaram się stworzyć taką mini-listę:
Z Kropką łączy mnie uwielbienie do Stelli, z Homykiem i Martwą Papugą - Madness, z Hiszpańską Myszką - OI, Angel, Vanille Canelle, z Yolą - Boudoir.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]()
No to jedziemy
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ogromnie mi miło. Dla mnie recenzje khy to mapa zapachowa, po której moge się poruszać z zamkniętymi oczami ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#227 | |||
Zadomowienie
|
uwielbiam, bardzo lubię
![]() lubię ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Wtajemniczenie
|
Brit po prostu nie znam
![]() ![]() Guerlain- L'Instant Kenzo Amour Paco Rabanne- XS Extreme Gir Givenchy Ange ou Demon, Amarige Mariage La Perla Charme Alexander Mcqueen MY QUEEN Hypnose Eternity Belle de Minuit Femme de Mont Blanc escada magnetism Cristobal Armani Mania(nowa) I pewnie coś by się jeszcze znalazło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 | |
Wtajemniczenie
|
Witaj
![]() ![]() Venezia, to według mnie, nieodżałowana strata ![]() ![]() Cytat:
![]() No tak, zapomniałam o Eternity, podoba mi się, podobnie jak Escada Magnetism ( choć po pierwszych testach nie byłam przekonana). Jesteśmy Siostrami, bez dwóch zdań ![]() Zapomniałam jeszcze o NU YSL- bardzo lubię.
![]() |
![]() |
#230 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Zadomowienie
|
A ja, a ja
![]() Organza Indecence Dolce Vita Black Cashmere Feminite du Bois Coco EDP Mauboussin EDP Neonatura Cocon NU EDP i EDT Agent Provocateur Rousse Hiver Cristobal Desnuda L Noa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
![]()
Jeszcze sie nie wypowiadalam w tym watku, poniewaz tak naprawde mysle, ze wszystkie, a na pewno wiekszosc, Perfumek to moje krewniaczki zapachowe
![]() Nie moze byc inaczej, skoro mam tak szerokie spektrum i rozbudowane zasoby perfum, (mysle, ze juz jakis czas temu przekroczylam 150 flakonow. ) Ogolnie moge napisac: uwielbiam perfumy, (prawie) wszystkie i mam szczescie, poniewaz wiekszosc uklada sie na mnie wspaniale. Na wielkosc zbiorow ma rowniez wplyw moja obecna sytuacja zyciowa: moge sobie pozwolic na zakup tego, co mi sie podoba i nie rujnuje sie finansowo, gdy zaspokajam swoje olfaktoryczne marzenia, tzn.nie musze rezygnowac z niczego innego, by moc kupic pozadany flakon- jako perfumofilka uwazam to za szczescie- tym bardziej, ze doskonale pamietam czasy, kiedy np. L'Artisany mialam jedynie na obrazkach sciagnietych z sieci ![]() Po przydlugim, (ale nie oderwanym od tematu ![]() ![]() Moze ujme to tak: jesli nie zostane zmuszona sytuacja zyciowa, nie chcialabym nigdy rozstawac sie z nastepujacymi ulubionymi zapachami: Dzongkha, Dzing! Samsara, Scent, Scent Intense Envy Gucci , Black Cashmere, Mania Czarrrna Carnation CdG, CdG2, CdG2 MAN Dune, Dolce Vita Angel, Angel le Lys, Angel Violette Kenzo Jungle Elephant, Jungle pour Homme LouLou Cacharel, Eden Cacharel Pure Poison, Hypnotic Poison Amarige Givenchy, Verte Violette Kingdom, My Queen Feminite du Bois, Bois de Violette Kyoto, Zagorsk Ichnusa, Premier Figuier Opium YSL + jego odmiany, Yvresse YSL Cerruti 1881, Mahora Cristobal, Joop! Femme, Shaal Nur, Etra, Dianthus Piment B., Poivre P., Timbuktu Bvlgari Black Chanel no.5 Eau Premiere Lucifer 1, Eau du Soir Perles Lalique, Agent P. Addic Dior Mandragore Eau des Merveilles Nu EdT + perfumy, ktore uwielbiam na skorze meza, a ktorych sama nie uzywam: Gucci PH, Hinoki, Tumulte PH, Opium PH, Pocalunek Smoka, Nemo, Jaisalmer, Avignon, A*Men, Terre d'Hermes, Ogrodek Srodziemn., Musc ravageur, Statkus, Pi, Obsession, Ambre Sultan, T4T i zapewne jeszcze kilka, ktorych teraz nie pamietam.... I jak, znajdzie sie jakas siostra zapachowa? ![]() Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2009-05-19 o 10:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Może i ja sobie jakąś siostrzyczkę dokoptuję...
![]() Moje ulubione: Teint de Neige; Ombre Rose; Boudoir; Classique; Insolence; Mauboussin; Pure Wish; Meteorites; Hiver; Bardzo lubię także: Chanel Eau Premiere; Flora; Flowerbomb; Cinema; The Fragrance; Elle YSL; Flower Kenzo; Blach KC; Baby Doll... Więcej nie pamiętam/nie znam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z niemałą liczbą Wizażanek serce me perfumowe czuje pokrewieństwo, ale - że tak sobie pokadzę - najbliżej mi chyba do Racheli.
![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Patrzcie co znalazłam
![]() Ciekawe, kto teraz jest naszą najbliższą zapachową rodziną? Tym bardziej warto znów zapytać, bo wiele nowych nosów na forum się pojawiło ![]() Mieszkańcy mojej toaletki: Angel/Angel likier/Angel le Lys Kashmina Touch Flowerbomb So Elixir róże (Stelle, Cabaret, Kelly Caleche, JHAG) ambry (Demeter, Ambre 114) od czasu do czasu czekoladki (i kakao Coconowe) Theoremy Black Cashmere stare/nowe/Wenge Cedre YR Gucci PH Jaisalmer Patchouli Demeter Ktoś widzi podobieństwa ze swoją kolekcją? ![]()
![]() |
#240 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Albo mialysmy (bo Twoj post juz sprzed roku)... Cytat:
![]() Na siostre Twoja nadaje sie? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.