|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. II
ja tak uważam:P taki inny niż te wszystkie filmy rodem z J.Lo
|
|
|
|
#4502 |
|
Zakorzenienie
|
"Patch Adams" - właśnie odkryłam na Picture Boxie... obejrzałam wczoraj wieczorem i oczywiście jak zwykle płakałam. piękny film - koniecznie do obejrzenia ! 10/10 !
|
|
|
|
#4503 |
|
Raczkowanie
|
Madagaskar 2 - trzyma poziom, zdecydowanie warto.
Vicky Cristina Barcelona - sama właściwie nie wiem. Niewątpliwie o miłości i nieustannym poszukiwaniu "tego" czegoś. Ale jak ktoś lubi filmy Allena, grę Johanson, Cruz czy Bardema to z pewnością warto. Nie wspominając o samej Hiszpanii. Gladiator - myślałam że będzie lepsze. Figuruje jako arcydzieło, jak dla mnie strasznie przewidywalne, w dodatku przeczytano mi rządach Marka Aureliusza i Kommodusa przez co widziałam tylko nieścisłości historyczne (taka przypadłość, cóż poradzić). Kobiety - przeciętna komedia o kobietach, dla kobiet, dla lepszego samopoczucia. |
|
|
|
#4504 |
|
Zadomowienie
|
Kochaj i Tańcz- troszkę się obawiałam gdyz parę dni wcześniej obejrzałam z Miko "W rytmie hip hopu 2" i to była kompletna nuda.
Na szczęście u nas się trochę postarała i wysiliła swoją mimkę twarzy co do Damięckiego to miło popatrzeć(sczególnie gdy jest bez koszulki) dobra muzyka, trochę popsuli sceny tańca(kamera tak latała i skakała ze zaczynały mnie oczy boleć) .Ogólnie film dobry, momentami zabawnyCiekawy przypadek Benjamina Buttona- no cóż.Sama nie wiem co o tym filmie myśleć.Pitt mało się tam odzywa , jako para z Blanchet to kariery miłosnej by nie zrobili ale warto obejrzeć w sumie jako oddanie hołdu pisarzowi.Czytałam książkę i była ciekawsza.Ot taki sobie film w z głębią , nierozumiem zachwytów nad nim.
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro pójdziemy do kina Piękny film o młodych ludziach,miłości,przyjaźn i i wojnie,która zmienia ich życie.Bardzo poruszający.Warto obejrzeć.
|
#4506 |
|
luckygirl
|
Ostatnio obejrzane filmy,to hmmm....
jakiś czas temu "Idealny facet dla mojej dziewczyny" - film to dla mnie totalna porażka. Fakt były niektóre śmieszne momenty, ale motyw z kolekcjonowanie psiej kupy w ogóle mi sie nie spodobał. Poza tym dziewczyna, która zmienia swoje upodobania 579490 raz jest dość zabawna. Dla mnie porażka. Dwa tygodnie temu bylismy z TŻtem na "Kochaj i tańcz". Spodziewalam sie totalnej klapy, a musze przyznać, że nie było tak źle. Chociaż Damięcki to mi tak średnio tam pasował. Natomiast Koman (o ile sie nie pomyliłam w nazwisku) świetnie odtworzył swoja rolę, podobnie jak Kasia Herman, której nie było tam duzo, ale była urzekająca ![]() Dziś natomiast bylismy z Tżtem na "Złotym środku". Nie powiem, bo było dość smiesznie, szczególnie zabawna była Postać Ministra. Przybylska jako facet nie jest przystojna, lepiej jak jest słodką dziewczyną Film polecam, jeżeli któraś z Was chce sobie choc trochę poprawić humor
|
|
|
|
#4507 |
|
Raczkowanie
|
w końcu usiadłam i obejrzałam 7 dusz film dobry,inny ale szczerze mówiąc nie "powalił" mnie na kolana....
|
|
|
|
#4508 |
|
Przyczajenie
|
'Stoned' o The Rolling Stones <3 a konkretnie o Brianie Jonesie... Wiele wzruszajacych scen^^ Piekny.
|
|
|
|
#4509 |
|
Rozeznanie
|
7 dusz - chwyta za serce 10/10
|
#4510 |
|
biegam dla Zabawy
|
Once
Młody Irlandczyk zarabia głownie jako uliczny grajek. Dniami śpiewa znane szlagiery, dopiero nocą odważa się zagrać własne kompozycje. Pewnego dnia sprzedająca róże na ulicy dziewczyna wrzuca mu 10 centów. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona tym filmem. Płytkę dostałam z komentarzem, że to taki "romansowy film muzyczny" - zabrzamiało trochę jak lekka hollywoodzka szmira, ja generlanie wole cięższe filmy, więc przeleżała długo. Wczoraj włączyłam i . Ten film ma wyjątkowy klimat, jest taki ciepły. Ładny obrazek Irlandii. Akcji bardzo mało, ale film się nie dłuży. Co z tego, że historia jest taka nierealna, do mnie jakoś przemówiła, pokazuje mimo wszystko wiele elemntów prawdziwego życia. Aktorzy cudowni, sam dobór aktorów świetny. Bardzo dobra odskocznia od większości filmów - tu nie musi być wszystko ładne.8,5/10 |
|
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
Slumdog ...- 10/10.
|
|
|
|
#4512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To mój najbardziej na świecie ukochany film . Absolutnie numer jeden i zawsze ma u mnie 11/10 . A soundtrack ma 12/10 ![]() Mówiąc całkiem serio; film ma kilka wad i niedociągnięć, bywają momenty kiedy się dłuży, ale ma jedną, niesamowitą cechę, która go wyróżnia spośród setek tysięcy prawie-że-hitów: ma niesamowity klimat. Klimat Irlandii, klimat życia na emigracji, klimat niespełnionej miłości. Brzmi banalnie? Oczywiście, że tak. Jakkolwiek opowiem fabułe tego filmu, zabrzmi banalnie, ale dopiero obejrzenie go sprawi, że wyciąga się wniosek: "O rety! Najbardziej niebanalny film o miłości jaki oglądałam" Polecam, polecam, polecam. |
|
|
|
|
#4513 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
Ale fakt jak na film o miłości 15/10 nawet! Polecam wszystkim. Jest po prostu cudowny - te ich rozmowy, ten odkurzacz, to życie na emigracji - takie relane i zwyczajne. |
|
|
|
|
#4514 |
|
Przyczajenie
|
"Lektor" - Absolutnie wstrząsające!!!
Tu macie opis http://www.sybil.pl/cinema/film/film/785 Czekam na Wasze wrażenia po obejrzeniu |
|
|
|
#4515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fabuła trochę oklepana ale jako polski step up może być :PPolecam wszystkim Obywatel Milk- Sean Penn
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie również 7 dusz nie powalił. Taki sobie film.
Za to bylismy z tż na Krwawych walentynkach 3D. Nigdy nie byłam na filmie 3 D w kinie i wyszłam naprawdę zachwycona rewelacja . Krwawym walentynkom za efekty 3D daję 9/10
|
|
#4517 |
|
Zadomowienie
|
Polowanie na druhny 7/10
Film włączony przypadkiem, w deszczowy wieczór z TŻ. Przyznam, że bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Oczywiście nie jest to film wysokich lotów - ot, zwykła komedyjka dla urozmaicenia wieczoru. Bohaterowie to dwaj młodzi mężczyźni zajmujących się 'wpraszaniem' na wesela i podrywaniem dziewczyn na jeden wieczór. Przyznam, że pomysł na życie dosyć ciekawy ![]() Pewnego dnia 'wpraszają' się na wesele córki jakiegoś tam senatora - i tutaj pojawiają się problemy. Złamanie zasad podrywaczy i kobieta, która namieszała w sercu jednego z panów... Polecam film na poprawę humoru, spowodowaną np. paskudną pogodą Dobry humor, niewymagająca myślenia fabuła i ciekawa akcja w jednym.
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
hot shots 1 i 2
filmy stare, ale na poprawę humoru idealne podczas oglądania cały czas się śmiałam
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
"American History X" - 9/10.
co tu duzo mowic - rewelacja. swietna, ale tragiczna historia. bardzo poruszajacy. o tym, jak jeden popelniony w przeszlosci/mlodosci blad moze wplynac nie tylko na nas, na to kim jestesmy, na nasza przyszlosc, ale tez na naszych bliskich i ich zycie. jakie moze miec konsekwencje.. i o tym, ze zalowanie popelnionego czynu nie wymazuje jego skutkow. super zrealizowany - bardzo podobalo mi sie, ze wspomnienia byly zrobione bialo-czarne. dodatkowo swietnie sie oglada, trzyma w napieciu. brawa dla Nortona za tę rolę. brawa rowniez dla reszty aktorow, zwlaszcza chlopaka grajacego Daniela. polecam.
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
#4520 |
|
Dolce vita
|
Lektor obejżany w dniu wczorajszym. Dobre kino.
9/10 |
|
|
|
#4521 |
|
Wtajemniczenie
|
Vicky Christina Barcelona - ciężko mi ten film oceniać. To nie jest obraz z gatunku, które kocham albo nienawidzę albo biały lub czarny. Jest tam mnóstwo rzeczy, które można pokochać całym sercem, jest też wiele momentów i wątków, które szczerze znienawidziłam. Z jednej strony porwał mnie, a z drugiej miałam ochotę zasłonić oczy. Z jednej strony błogostan z powodu cudnego klimatu Hiszpanii i dźwięku gitar, a z drugiej niezręczne sytuacje, że człowiek nie wie co myśleć.
Aj, no mówiłam, że ciężko mi go oceniać Ale z racji tego, że wywołał u mnie takie uczucia, postawię mu wysoką ocenę 10/10
|
|
|
|
#4522 |
|
Wtajemniczenie
|
"slumdog. milioner z ulicy" baaardzo dobry 10/10
|
#4523 |
|
Rozeznanie
|
"xXx"- film akcji klasy B, ogólnie żadna rewelacja- 6/10, no ale jeśli chodzi o samą ocenę głównego bohatera ( Vin Diesel
) - 100/10
|
#4524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez daje mu 10/10 bo to prawda, wywołał uczucia, co wiecej cudowny klimat hiszpani, muzyka, doskonała penelope cruz która po tym filmie jeszcze bardziej mnei zachwyciła niż normalnie, i dobra obsada.film warto ogladnac
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
"domek w górach" ale to już było.... wiele, wiele razy, od razu wiadomo jak się skończy
1/10 za jakieś tam napięcie momentami
|
|
|
|
#4526 |
|
Zakorzenienie
|
Harry Potter i więzień Azkabanu - najpierw przeczytałam książkę, potem obejrzałam film
Pod względem technicznym i efekciarskim na plus Spośród pierwszych trzech części, ta - trzecia część - jest najgorsza. Tyle ważnych wątków pominiętych, że głowa mała. Tyle pozmienianych, tyle niedopowiedzianych! A już nie wspominam, że niektóre rozgrywały się w innym miejscu np. najnowszą miotłę "Błyskawicę" Harry dostał na początku książki (na początku semestru), a w filmie na samym końcu ![]() Film trwał nie całe 2 godziny To już mogli go przedłużyć do 3ech i bardziej się przyłożyć. Nie jestem zadowolona 5/10 Cziłała z Beverlu Hills. W roli głównej rozpieszczony piesek Chihuahua i były pies-policjant Owczarek niemiecki Komedia, w której to psy gadają, uciekają, ścigają, rozwiązują zagadki, przeżywają przygody, zawierają przyjaźnie na całe życie, zakochują się i poznają inne psy Bardzo pozytywny i całkiem śmieszny. Polecam na oderwanie się i relaks W swojej kategorii 6/10 |
|
|
|
#4527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do roli P. Cruz - grała tak... jakby to ująć... soczyście, fenomenalnie. Natomiast Scarlett Johansson i Rebecca Hall grały wg mnie poprawnie, trochę bez wyrazu, ale może tak miało być. Javier mnie nie porwał swoją męskością , ale nie mam mu nic do zarzucenia. Naprawdę film wart obejrzenia |
|
|
|
|
#4528 |
|
Rozeznanie
|
Sezon na misia 2 - 5/10 - średnio śmieszny, kilka dobrych tekstów i tyle, potrafiłam wyjść z pokoju i robić kolację i tak nic ciekawego mie nie ominęło.
|
|
#4529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4530 |
|
Zakorzenienie
|
Twilight- straszna kaszana
3/10. Niestety film jest nudny, nic się nie dzieje. Głowni bohaterowie, wręcz zniechęcają do obejrzenia.Zapaśnik- nie bardzo. Ostatnio jest moda na filmy psychologiczne, które ukazują : jak cholernie ciężko jest na tym świecie (szczególnie w USA). No tylko szkoda, że w Polsce codziennie ludzie muszą się borykać z problemami : uzależnień, odtrącenia, bezrobocia. Złudne nadzieje... o tym film. 5/10 Oszukana- spoko! Slumdog- spoko! 7 dusz- nuda Oj... zachwalają. A ja nie! Film trwa 2 godziny. Przez 1,4h nic się nie dzieje... nic nie wiemy, o bohaterze. Dopiero ostatnie 20 minut- akcja. Za te 20 minut ocena 6/10.Podoba się teraz wymagającym paniom?
10.08.2008 28.04.2012 Córcia 21.04.2018 <3 Edytowane przez dziuba85 Czas edycji: 2009-03-26 o 17:17 Powód: sarkazm... użytkowniczek- pań mądrych |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.

co do Damięckiego to miło popatrzeć(sczególnie gdy jest bez koszulki) dobra muzyka, trochę popsuli sceny tańca(kamera tak latała i skakała ze zaczynały mnie oczy boleć) .Ogólnie film dobry, momentami zabawny
ale warto obejrzeć w sumie jako oddanie hołdu pisarzowi.Czytałam książkę i była ciekawsza.Ot taki sobie film w z głębią , nierozumiem zachwytów nad nim.

Film polecam, jeżeli któraś z Was chce sobie choc trochę poprawić humor 

Spośród pierwszych trzech części, ta - trzecia część - jest najgorsza. Tyle ważnych wątków pominiętych, że głowa mała. Tyle pozmienianych, tyle niedopowiedzianych! A już nie wspominam, że niektóre rozgrywały się w innym miejscu np. najnowszą miotłę "Błyskawicę" Harry dostał na początku książki (na początku semestru), a w filmie na samym końcu
3/10. Niestety film jest nudny, nic się nie dzieje. Głowni bohaterowie, wręcz zniechęcają do obejrzenia.