|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
BAN stały
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
edi 25 pieska ma wilczur zmieszany z alaskan malamute wiec jest dosc duzy ale mam nadzieje ze szybko polubi sie z malenstwem
a co do mnie to tak mialam wszytskie objawy na @ czyli bol jajnikow i lekkie klocie w dole brzucha myslalam ze to na @ a to dzidzus takze edi kto wie moze doloczysz do grona zafasolkowanych na kiedy masz termin @? |
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, pozdrawiam wszystkie staraczki...ja dzis aktywnie dzionek spedzilam na dlugim spacerku i gotowaniu obiadku! Ostanio mam ochote na jakies kwasne rzeczy, na kolacje zjadlam grefruta....teraz czekam na @ czy sie pojawi czy nie sie okaze....czekam do niedzieli
|
|
|
|
#1143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zuzanna12 to my chyba mamy podobnego psa (tzn. teściowie mają ) - alaskan malamute. Duuuże psisko... I właśnie zaczął się strasznie lenić, jak co roku na wiosnę... Tez tak macie??U nas dziś też pogoda nieciekawa, chmury i pada... Ja zaliczyłam moje 2h jazdy, ale nie o 8 rano tylko o 14 - instruktor sobie zapomniał, że się ze mna umówił na rano Było spokojnie, nawet kilka razy mnie pochwalił Ale powiedział, że do egzaminu jeszcze trochę trzeba pojeździć...Mieliśmy iść z TŻ do mieszkanka coś tam porobić z naszym remontem, ale stwierdził, że mu sie nie chce - leniuszek . Czyli czeka mnie spokojny wieczorek w domku...
|
|
|
|
|
#1144 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
to milych przytulanek.... |
|
|
|
|
#1145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez edi25 Czas edycji: 2009-03-22 o 19:14 |
|
|
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
hejka babeczki
miły dzionek dziś spędziłam z moim ukochanym pospaliśmy długo po śniadanku byliśmy na spacerku i na lodach kręconych z maszyny ![]() teraz rozłożyliśmy się na kanapach ja na jednej mąż na drugiej i czekamy na taniec z gwiazdami ![]() ![]() buziaki i miłego wieczorku ![]() ![]() dla wszystkich staraczek
|
|
|
|
#1147 |
|
BAN stały
|
to twoj tez do malych nie nalezy tak leni sie jak diabli ciagle musze odkurzac
w poczatkowej fazie ja nie mysle ze cos zauwazysz bo ja robilam test przed okresem we wtorek wieczor to byl negatywny a jak zrobilam w czwartek wieczor to mi wyszy 2 kreski takze najlepiej tak 3 dni przed @ lub zaraz po cos nie dobrze mi sie po tym sprzataniu zaczwlo robic |
|
|
|
#1148 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny... Nie było mnie tu zaledwie dwa dni a tu tyle czytania brakowało mi tego... Ale musiałam swój czas poświęcić Małej... Niestety już ją odwieźliśmy...
Wczoraj bardzo źle się czułam było mi strasznie niedobrze i te zawroty głowy... Dziś na szczescie o niebo lepiej... Patka... Nie martw się będzie dobrze... Trzymam kciuki Paulinaizabela... Kurcze z mna tez tak dzis lody chodzą... Mam taką na nie ochotę... Pozdrawiam wszystkie staraczki i życzę miłego wieczorku |
|
|
|
#1149 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny jestem wykończona , padam na twarz , głowa mi pęka
![]() goście teraz dopiero wyszli, trochę im się zasiedziało , nawet nie mam sił po nich posprzątac a mam pełny zlew naczyń, zostawię to na jutro ,idę spac- dobranoc wszystkim i owocnych staranek Patka proszę nie smutaj się , zobaczysz zrobisz badania i zaświeci się dla Was zielone światełko na staranka , trzymam za to kciuki i nie puszczam ![]() ![]() za wszystkie staraczki też ![]() P.S mój mąż miał jechac dziś za granicę ale zdecydował się że jutro pojedzie |
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, ja zrobilam sobie salateczke do pracy na obiadek, za oknem piekna pogoda, az chce sie zyc....
Wczoraj zlapalam dola, poplakalam sobie, wiem ze nie mozna sie tak nakrecac i wogole, ale tak smutno mi sie zrobilo, ja nie wyobrazam sobie zycia bez takiego malego szkraba....wczoraj sobie wymyslilam jak pokoj poprzestawiam by lozeczko sie zmiescilo...ogldalam lozeczko i wozki, tak z nudow...ale juz nie bede bo to nie wplywa dobrze na mnie.... W niedziele sie okaze, ze czeka mnie kolejny miesiac starac.... To zycie jest dziwne.... ![]() Ale damy rady, musimy... |
|
|
|
#1151 |
|
Raczkowanie
|
witajcie u mnie dziś szaro i ponuro a w dodatku idę do pracy po tygodniowym urlopie masakra
|
|
|
|
#1152 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki!wiecie co-ja juz nic nie wiem-wczoraj pisalam Wam ze temp skoczyla mi o 3 stopnie a dzis znow mialam 36,6 jak przed tym skokiem-co to znaczy?
kurcze gubie sie troche-mierze od kilku dni dopiero i wczoraj wlasnie mialam skok a dzis znow normalna Poza tym dzien dzis jakis ponury-gdzie ta wiosna??
|
|
|
|
#1153 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Dziewczynki
![]() U mnie też dzień zaczął się paskudnie, jak szłam do pracy to padał śnieg z deszczem Ale teraz widzę, że jakimś cudem słoneczko się przebija - może nie będzie tak źle. W pracy mam ładnie zaplanowany dzionek, lubię, jak mam coś konkretnego do roboty, bo czas jakoś szybciej mija. Na razie popijam sobie spokojnie kawkę, ludzie przychodzą dopiero na 10tą ![]() Miłego dnia! ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
Przecież my silne babeczki jesteśmy Ja staram się za bardzo nie napędzać i nie myśleć za dużo, ale wiadomo, różnie z tym jest... W zeszłym tygodniu znajomym urodził się synek, przyjaciółka i 2 kuzynki w ciąży - czasem się zastanawiam, czemu innym się udaje a nam nie... Ale wiem, że trzeba spokojnie próbować dalej i w końcu musi się udać
|
|
|
|
|
#1154 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry Staraczki
Weekend minął miluchno, ale za szybko. Dobre jest to, że jak na poniedziałek to mam dobry humor. edi wiem jak to jest wrócić po tyg do pracy, bo przeżywałam to tydzień temu buuu... Patka rozumiem, że jesteś rozczarowana. Czekanie to strasznie niewdzięczna robota. Mam nadzieję, że doztaniesz nagrodę w postaci fasolki jak juz zaczniecie starania. Trzymaj się dzielnie. No to teraz tylko 6h i 45 min i do domu... |
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
Nie było mnie jeden weekend a Wy się tak rozpisałyście...
Patka.... no cholera jasna........ beznadziejnie to wygląda na pewno w Twoich oczach teraz... rozumiem. już się tak ucieszyłaś, a tu znowu przeszkoda. Ale wiesz..jak ja się chciałam starać zaraz po poronieniu i była rozżalona zła wściekła itp to dziewczyny powiedziały mi ważną rzecz: te wszystkie przygotowania, badania, odczekania odpowiedniego czasu przed rozpoczęciem współżycia to też staranie się o dzidzię..to przygotowanie ciała by było cudownym domkiem dla okruszka przez cała ciążę. rozumie, że masz doła i nic teraz nie pociesza....wysyłam ci wirtualne uściski..... będzie dobrze
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
DANIA - ja tez czasem mam takie mysli, a to tak jak widze jak takie ladacznice sa w ciazy a ja chcedm stworzyc maluszkowi cieply domek i nie moge...moze wkoncu sie uda...nie chce mi sie tu siedziec...chcialbym sie polozyc pod koluderke i zasnac hehe no ale jeszcze troszke i do domku
|
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za pocieszenia
I choć nadal jest mi smutno to jednak już się trochę przyzwyczaiłam do tej myśli. Zadzwoniłam do laboratorium i jedno kłucie mnie ominie, bo mają jeszcze moją surowicę z grudnia i zrobią z tego badania. A drugie kłucie niestety będę miała, ale pójdę do laboratorium gdzie są miłe zawsze panie ![]() No i sprawdziłam ceny i wybrałam te laboratorium gdzie jest najtańsze, ale normalnie ogólnie różnica w różnych laboratoriach to nawet 100 zł na całości... A z ciekawości podzwoniłam po przychodniach, żeby iść do reumatologa na NFZ to najwcześniejsze termin koniec maja... Masakra jednym słowem. A może na następnej wizycie wyjdzie, że jednak wszystko jest ok i możemy się starać? Byłoby fajnie, ale teraz już się w ogóle nie nastawiam. Nastawię się i znów się rozczaruję to będzie znów źle. Poczekam. Choć z ciężkiem sercem ale jak trzeba to trzeba.
|
|
#1158 |
|
BAN stały
|
witajcie dziewczeta
![]() szkoda ze juz po weekendzie.... ale ejszcze 3 dni i wyjazd...![]() ale wieje...ze glowe chce urwac... |
|
|
|
#1159 |
|
BAN stały
|
czesc dziewczynki
wlasnie wstalam pije sobie herbatke o smaku brzoskwini i patrze co u was nie wiem czy mi sie wydaje czy ktoras miala sie dzisiaj testowac? ps. a gdzie nasza allisanka? |
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kobitki
ktoś mi wiosnę zabrał ![]() ja już dziś ostatni dzień leczenia ![]() ale staranka od następnego cyklu zaczynamy ![]() buziaki i miłego dnia |
|
|
|
#1161 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratki dla nowej fasaoleczki ![]() a ja w pracy nudy duzo roboty a juz glodna jestem
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie! Wrocilam z gorek - tydzien super gdyby nie to ze dziecko mi sie rochorowalo i caly pobyt byl chory
Ale egneralnie troche wypoczelismy i pojezdzilismy na nartach.U mnie dzis 18dc i o ile zawsze mi sie wydawalo ze mam owu ok 15-17dc to teraz prawie pewna jestem ze juz 14dc bylo po wszystkim. Szok! Moze to przez zmiane klimatu? W kazdym razie sluz sie pojawil juz 9dc i byl do mniej wiecej 13dc. Staranka byly tylko 11, 13, 14dc bo nie bylo jakos atmosfery przez chorobe synka. Pewnie znowu nic z tego nie bedzie. W zeszlym cyklu staranka byly 14,15,16dc. Teraz do 14dc. Nigdy w ten wlasciwy dzien nie trafimy z takim staraniem sie
|
|
|
|
#1163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam taki sam problem nigdy nie moge trafić tak jak bym tego chciała jak nie meżuś ma nie takie zmiany jak trzeba to mi sie teraz rozchorował a ja mam 13dc co prawda mam przewaznie 30 dniowe cykle ale wiecej staranek by nie zaszkodzilo a tu niestety nic |
|
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A bo z tymi cyklami nigdy nic nie wiadomo, ja napszyklad nie czylam nic w mniemanym dniu owulacji wiec nie wiem,a ostanio cos mnie kuło ale watpie bo juz byl w tym dniu co mialabyc owulka wiec....juz sama nie wiem! |
|
|
|
|
#1165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję..Było miło
![]() Dziś też mam zamiar męczyć męża choć mam wrażenie że już po wszystkim bo ten płodny śluz pokazywał się w sobotę wieczorem i w niedzielę a dziś już ani ani Cytat:
![]() Nie można tak się smutać!!! Prędzej czy później ale nam się uda!! Cytat:
Ja np. miałam w zeszłym cyklu caaały czas od owulacji powyżej 37..a w ostatnich dniach nawet 37,6 i co???? I spadła mi ostatniego dnia i dostałam @ Organizmy płatają figla
|
|
#1166 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki... miałam dziś dzień lenistwa , postrzątałam po wczorajszych gościach , ugotowałam obiadek i wylegiwałam się
jakoś nie mam humoru, pogoda do bani cały czas pada deszcz i strasznie wieje, za 2 godzinki mąż wyjeżdza, będzie dopiero w czwartek ale te 2 godzinki przeznaczę na przytulankico do temp. to mi też spada przed @ ale mierzenie pomaga mi określic kiedy mniej więcej jest owulka , choc i tak zawsze się nie udajeech... dlaczego to musi byc takie trudne |
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
ah ta podoga,rano było ładnie,ale wił wiatr,jak wóciłam z kursu rozpadało sie i do teraz leje,a ja po kursie padłam musiałam się zdrzemnąć,bo juz nie mogłam wytrzymać,a teraz spać nie pójdę ![]() dziś mnie zakuwa jajnik mocno,co jakis czas czy juz owulka sie szykuje??
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Salata lodowa, papryka,pomidor,ogorek,se r feta,grzanki i dresing z oliwy z oliwek chili,czosnek,oregano i bazylia(ziola czosnek i chili swierze zmielone w blederze, potem zmieszane z oliwa i odsawione na 1 dzien) pycha No uda sie,maz wlasnie gadal ze znajomym i mowil ze sie staramy a on ze zostawil kapke raz i maja 2 dziecko.....a my.... |
|
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
Pogoda beznadziejna. Dobrze, że jestem dziś w pracy, ale nie cierpię wracać wieczorem samochodem jak jest mokro.
Jutro mam w planach posprzątać mieszkanie, ale nie tak typowo jak co tydzień, tylko już bardziej że tak powiem dokładniej zobaczymy jakie będę miała zdanie na ten temat jutro
|
|
#1170 |
|
Raczkowanie
|
hej Kobitki
![]() witam po długiej przerwie tzn. od piątku ![]() ![]() no męża zgwałciłam, dziś ja pozwolę sie zgwałcić o ile nie zasnę po przecież takie ciekawe filmy lecą w tej nasze telewizji, ze tylko spać . A muszę dodać ze jest to pierwszy KONKRETNY miesiąc starań o dzidziusia - bo minione miesiące to jakoś nam nie sprzyjały nawet jeśli chodzi o czas dla sexu. tak tak niestety tak było. Ciągle w biegu, ze czasami zapominaliśmy o tym co przyjemne![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Was wszystkie i gratuluje tym co "zafasolkowaly" |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.

Było spokojnie, nawet kilka razy mnie pochwalił
. Czyli czeka mnie spokojny wieczorek w domku...