|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
Cytat:
ja wczoraj wypiłam chyba z 8 kieliszków wódki, a popijałam pepsi zwykłą....z barszczykiem myslę, że możesz a na tłuszczyk na boczkach to ćwiczonka i kremiki, bo podejrzewam, że to skóra a nie tłuszczyk????albo inne spodnie kup ![]()
|
|
|
#1172 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po Śiwętach chyba też spróbuję, póki co będę dalej na niełąćzeniu i na SB. Ja chcę to przesunąć wszystko o 4 tygodnie, bo chcę to zrobić porządnie, ale jeszcze gorsze nadciąga - sezon owocowy - wiosna/lato/jesień, ale jeśli zacznę ok 20 kwietnia, to wg obliczeń doktorka, skońćzę we wrześniu II fazę - czyli na jabłka i brzoskwinki jeszce bym się ząłapałą. A jak Wy sobie wyobrażacie życie bez truskwaek i czereśni??? Przepraszam, nei mam zamiaru was szczuć, po prostu jestem ciekawa jak z Waszą silną wolą?---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
A co do książki, to właśnie mam na nią chrapę. Moja biblioteka już się ugina od książek z dietami hehe... będzie kolejna do kolekcji ![]() co do takich znajomych - współczuję, ale sama ponosi konsekwencję tego, że uważa się za Alfę i Omegę, o!
|
|
|
#1173 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj mam dzień rybny. Rano, pół kostki chudego sera i pół puszki tuńczyka w sosie własnym, herbata, potem kawa z aspartamem, 2 herbaty i lunch(tak, tak juz po). Na lunch - dorsz grenlandzki pieczony z ziołami i sosem jogurtowo/czosnkowym. Pyszności
|
|
|
|
|
#1174 |
|
Raczkowanie
|
Mniam
! Ja na śniadanko chlebek proteinowy, szyneczka fitness, pomidor, ogórek II śniadanie: kawa mrożona (pół szklanki maxell house/pół mleka 0,5%, 2 x słodzik + lód) i 3 x szynka fitness z serkiem i papryka, jogurt z płatkami owsianymi Obiad: warzywa - mieszanka chińska, pstrąg z piekarnika Rany, ileż ja jem kiedy mam do dyspozycji warzywa :O!!!
|
#1175 |
|
Raczkowanie
|
Zrobiłam sobie ten test ze strony Dukana - Meliameli, dzięki za stronę i tłumaczenie, bo ja po chrancusku, ani w ząb
![]() Tak mi wyszło:
![]() Zainteresowało mie to: PHASE D'ATTAQUE PHASE DE CROISIERE PHASE DE CONSOLIDATION foudroyants - 1.5 kg 72 j persévérants - 8.7 kg 103 j pour installer ce poids Czyli, o ile dobrze zrozumiałam, faza ataku proteinowego, tylko 3 dni i utrata tylko 1,5 kg. Potem, we właściwej fazie protalu(72) dni - utrata 8,7 kg. I później, juz tylko utrwalanie - 103 dni. No, to jestem do przodu . Ile, to się okaże w poniedziałek rano.Więc chyba zastosuję te 5/5. Będzie mniej nudno.I.....tęsknię do warzyw.
|
|
|
|
#1176 |
|
Raczkowanie
|
Mhm teraz jestem umówiona na kawę ze znajomą która również jest na proteinówce
Pójdziemy zrobić zakupy do Almy, mam zamiar wypróbować sernik w wersji proteinowej ;Dhttp://i40.tinypic.com/ev84uq.jpg Później kino - Lektor. Widział ktoś? ;> Trzeba sobie jakoś wynagrodzić tydzień diety, a co! ![]() Jak jutro zrobię serniczek to zrobię zdjęcie i zamieszczę ;D Może wy będziecie robić to samo z Waszymi niecodziennymi daniami? ;>
165 cm wzrostu 66,5 kg tłuszczu O.o Przy chwilach zwątpienia wspierajcie, Przy grzeszkach krzyczcie! Edytowane przez CocaineGirl16 Czas edycji: 2009-03-22 o 14:24 |
|
|
|
#1177 |
|
Raczkowanie
|
HEJ
Ja wczoraj, oj nabroiłam i dziś niestety ten urodzinowy tort córki dał mi pół kg więcej ale dziś się pilnuję i mimo wielu pokus się trzymam , mam sporo wołowinki którą zaraz zmielę z cebulką i podzielę na kulki z pieczarkami i bez , część sobie ugotuję z sosie pomidorowym + brukselki , a część ugotuję i obsmażę na teflonie a ma któraś przepis jakiś ciekawy na łososia norweskiego - w chwili obecnej jest w stanie surowym ??? Nigdy nie jadłam i nie wiem co się z nim robi |
|
|
|
#1178 |
|
Przyczajenie
|
oj dziewczynki ale wam zazdrosze ...;] grzeszycie grzeszycie i itak spadaja kilogramy...
a ja nic nie grzesze(miesiac diety raz wypilam pare piw:P) ale tak to 3mam sie mocno a na wadze nie wiele sie dzieje ..prawde mowiac to nic to moze jak bede grzeszyc jak wy to schudne ?/ hihihihih ;p nie no grunt to wiara ze swkoncu bede chudzinka ;p;p a6w robi swoje i to jest najwazniejsze :P pozatym pyszna ta dieta jak dla mnie ![]() pozdrawiam ;*** |
|
|
|
#1179 |
|
Raczkowanie
|
Powiedzcie mi, czy w drugiej fazie można jeść brokuły albo pietruszkę bądź groszek zielony?
|
|
|
|
#1180 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki!!!
Dawno mnie tutaj nie było Ale dziennie Was podglądałam i pełna podziwu jestem dla Waszych osiągnięć!! Przybyło dużo nowych proteinek i wszystkie Was witam i życzę wytrwałości!!! Zawaliłam całą swoją dietę ciężki okres w życiu i się podłamałam troszkę - zaczęłam nie tylko się objadać ale też podpalać papierosy (mąż mnie udusi!) Muszę je szybko znów rzucić zanim się zorientuje Przytyłam 1,8kilo a już było tak dobrze!! Zaczynam od jutra od samego początku. Zrobię 10 o ile się uda a jak nie to 7 dni fazy uderzeniowej, a później 5/5. Mam ograniczone możliwości popisowe w kuchni bo wiele rzeczy niestety nie mogę u siebie kupić. Dostałam nową wagę i parowar, więc choć tak będę zmotywowana bardziej. Do ważenia i do gotowania Mimee a co to jest ta stewia w płynie?? I gdzie się ją kupuje?? ![]() mamoNiny ja Cię obserwuję ![]() Rajskie mniam trzymam za Ciebie kciuki żebyś już nie grzeszyła bo u mnie właśnie od tortu urodzinowego się zaczęło CocaineGirl16 jak już Kochana zrobisz ten serniczek to wrzuć też przepis ale taki bardzo prosto napisany - dla laików ![]() Kasieńka_666 ja nawet nie wiedziałam, że trzeba zwrócić uwagę na to czym są słodzone gumy ![]() angelique76 jeżeli byłabyś tak miła to czy mogłabyś mi wysłać skan tej nowej książki z przepisami Dukana???? A co to jest MAIZENA???
Edytowane przez anusiaanulka Czas edycji: 2009-03-22 o 18:02 |
|
|
|
#1181 |
|
Rozeznanie
|
anusiaanulka - ser można zamrażać, ale nie jest on już tak dobry jak świeży, ale nadal dobry do spożycia
|
|
#1182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do picia napoi to powiedzcie mi jeszcze czy zamiast wody mineralnej niegazowanej można pić te dwa litry ale herbaty zwykłej niesłodzonej?? |
|
|
|
|
#1183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Koleżanka miala resztę takiego gotowego wyciągu z niej i fajne to jest tylko drogie trochę - ale na długo wystarcza...ja szukałam na alllegro i znalazlam pod różnymi postaciami - płym ,fluid, susz itp. I chyba zamówię sobie i fluid i susz i z suszu sama zrobię wywar - w lodówce może sobie staćA z grzeszeniem to ja dziś poległam - ciasto opanowałam...wyrzuty może i mam, ale małe aż głupio mi, ze tak małe, ale widocznie potrzebne mi było uzupełninie cukru...teraz na samą myśl o słodkim niedobrze mi się robi tak się zasłodziłam![]() ![]()
|
|
|
#1184 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ten susz to całe liście czy zmielone będziesz zamawiać?? I jak sama zrobisz wywar?? Wiesz bo ja w tej dziedzinie to dopiero raczkuję Susz może można by było dawać do jakiś serniczków czy innych deserów?? A jak sądzisz taka pojemność 30ml stosowana tylko do herbaty czy kawy to na jak długo by wystarczyła?? Myślę, że chyba nawet na bardzo długo, bo jak do szklanki daje się 2-3 krople??
|
|
|
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
Anusiaanulka
dzięki, nawet nie wiem co powiedzieć.. Z takim wsparciem, jakie dają wizażanki jest łatwiej Tobie również życzę powodzenia!
|
#1186 |
|
Raczkowanie
|
Rany... szukałam po Stokrotkach, Almach tej całej maizeny do serniczka i nigdzie nie bylo, a teraz okazało się, że to mączka kukurydziana... Ehhh
Byłam w kinie na filmie "Lektor" - polecam!
|
#1187 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: ...Odchudzanie wg Dukana...
Hej!!!Jestem 6 dzień na diecie..5 kg w dół,ale też ma z czego spadać...105 na 100...tak chciałabym wytrzymać !!!!! DO 80!!!!!!!!!
|
|
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ...Odchudzanie wg Dukana...
gaga
super! gratulacje! będziemy z Tobą dasz radę
|
#1189 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny poradzcie w jakim sklepie jest najlepszy wybor nabialu beztluszczowego....
|
|
|
|
#1190 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
, pietruszki nie znalazłam wsród dozwolonych to pewnie tez nie, chyba ze natkę
|
|
#1191 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny,aktualnie w Lidlu odkryłam super smaczny kefir kremowy firmy PILOS i serki ligh ale nie wiem jakiej firmy, są też parówki odtłuszczone.....
Polecam własny przepis na kotlety siekane z indyka:posiekac nożem filecik z indyka lub kurczaka (200 gr) dodać korniszona w kostke +cebulka drobno posiekana,doprawić solą, pieprzem z czosnkiem (PRYMAT) +maggi,biało jaja (żółtko wykorzystałam do tatarka) smażyć na patelni teflonowej (można przykryć na chwile w celu podduszenia) -super..smacznego |
|
|
|
#1192 |
|
Raczkowanie
|
cześc, ja dzis zaczynam dwa dni protein w planie 5/2(moze przezrzuce sie na 3/3 w koncu, bo 54,5 od ponad dwoch tygodni..).
w sobote troche pofolgowalam...4 piwa, 4 wodki i kebab...ale kebaba zrwrocilam w nienaruszonej formie po 30minutach jak wrocilam do domu takze sie nie liczy czuje, ze minimalnie obroslam tluszczykiem po tym weekendzie ale waga nadal stoi! chyba musze sie zabrac za jakiekolwiek cwiczenia, bo ta cienka warstwa tluszczu na calym ciele to pewnie te 1,5kg, ktore mi zostalo i nie da sie tego zrzucic w inny sposob skoro waga stoi (tak to sobie tlumacze). od dzis brzuszki i moze w kwietniu zapisze sie na aerobik. jejku jak ja nienawidze cwiczyc :| wiem, ze najlepszy dla nas wszystkich tak naprawde bylby nordic walking i nawet mam gdzie chodzic, bo do lasu kabackiego mam 10miunt ale...nie chce mi sie jak sie zmotywowac do ruchu :/
|
#1193 |
|
Rozeznanie
|
czesc laseczki... dawno mnie niebył bo miałam uczelniany weekend...
ważylam sie w piatek i spadło - 68,8 kg ![]() mimo naprawde licznych grzechów... poprostu mi nabiał chyba słuzy spożywany w wiekszej ilości generalnie od jakis 3 tygodni moja dieta to nie Dukan ale teraz postanowiłam (od dzis) porządnie do niej wrócić zeby juz całkiem na niej raz dwa osiągnąć swój cel ![]() pozdrawiam popijając jogurcik i zjadając jajka w sosiku musztardowym i zabieram sie za nadrabianie wątku... i witam nowe proteinki zycząc wielu sukcesów!!! po nadrobieniu nieco wątku: poczytałam troszke Wasze weekendowe rozmowy i na kilka pytan odpoweem może... - istnieją ketchupy bez cukru - ja traktuje je jak musztade i korniszony - z umiarem - jeden grzeszek, czy dwa, czy nawet trzy nie skreśla diety1 lepiej kontynuowac dalej niz rzucac i zaczynać od początku bo tylko namieszacie organizmowi do reszty... - jemy tyle ile chcemy z produktów dozwolonych w fazie pierwszej... i o której godzinie chcemy - kolacja najlepsza to kolacja białkowa - np twarożek ze szczypiorkiem czy jajka... - najlepszy system fazy II to 5/5 i w fazie warzywnej jemy warzywa plus proteiny nie same warzywa - jogurty i serki homogenizowane polecane to naturalne choc teoretycznie owocowe są dozwolone ale ja nie jem... może dlatego ze kocham lidlowskie serki naturalne i generalnie polecam Lidl jak sklep nabiałowy - kawe na diecie można pic - normalna, kofeinową, od pierwszej fazy, tylko wiadomo - bez cukru i smietanki - warzywa traktowane jako a'la "przyoprawy" tj. cebula, czosnek, szczypior, pietruszka itp sa dozwolone od fazy pierwszej - alkohol niedozwolony - ale ja tam nim grzesze a co ![]() - nie wazymy sie codziennie lub po kazdym grzechu - to masakra jakas... raz w tyg najczęściej! wtedy widac efekt (ja nawet waze sie raz na dwa to efekt murowany) i nie tracimy motywacji - przestoje w diecie są normalne, uczucie baloniastego brzucha na początku diety tez... to tyle po przeczytaniu tego co dałam rade nabdrobic moze chciałam napisac wiecej ale nie pamietam wszystkiego co wyczytałam...buziaczki i powodzenia, sukcesów i motywacji życze! sobie i Wam :P
wracam do Dukana 64 - 62 - 60 - 58 ![]() cel ostateczny - 55 kg 58 - 57 - 56 - 55 Edytowane przez natalaplo Czas edycji: 2009-03-23 o 09:39 |
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
natalaplo! gratulacje!
ja po 3 dniach warzyw ma 700g więcej.. dziś sama już nie wiem co robić...bo do końca marca chciałabym zobaczyc na wadze 64kg, co by kwartał zakończyć na -10kg.. jak myślicie łatwiej osiągnę to 3/3 czy 5/5?
|
#1195 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
ja dzisaj zaczełam 1 dzionek diety uderzeniowej !!!!Mam nadzieje na sukcesy śniadanko zaliczone jogurt light z otrebami przennymi ale dla własnego spokoju chce ułożyc jadłospis na 7 dni by miec czarno na białym wiec dajcie jakies przepisy ) pozdrawiam i 3majcie kciuki
|
|
|
|
#1196 |
|
Rozeznanie
|
Przyjmiecie Liska do swojego grona???
Zaczynam od jutra!! Walczę z Wami ![]() Jadę właśnie do sklepu po prowiant białkowy. Otręby jednak mogę w I fazie i jogurty???
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
możesz: max 3 łyżki dziennie, a jogurty naturalne light: porównuj skład jogurtów i wybieraj te, w których dominują białka. poza fazą uderzeniową Dukan dopuszcza również 2 razy dziennie jogurt owocowy light..
Dziewczynki.. coś ze mną się dzieje niedobrego nie mogę na mięso patrzeć że nie wspomnę o przyrządzeniu...mfifi, najlepsza motywacja to towarzystwo. ja mieszkam na Bemowie, więc do lasku kabackiego mam troszkę szkoda, bo kilka lat temu mieszkałam na ul. stryjeńskich
Edytowane przez mamaNiny Czas edycji: 2009-03-23 o 16:52 |
|
|
|
#1198 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś zjadłam na śniadanko jajecznice z 2 jajek, szynke z serkiem naturalnym. W szkole jogurt naturalny i jogurt truskawkowy. Teraz też upiekłam kurczaka ale w srodku był caly nieupieczony... To moje pierwsze kroki w kuchni, proszę się nie śmiać
Na mięso też już nie będę potrafiła patrzeć.Czekam na sernik. Zrobiłam z jednego białka mniej niż należy i w złej foremce bo nie miałam innej niz tylko takiej na podgrzewanie zupy w mikrofali xD Czekam aż wystygnie, później zdam Wam relację ![]() Zwykły sernik lepszy ale warto spróbować go zrobić Swego rodzaju urozmaicenie. Przydałaby się jeszcze jakaś polewa i byłoby ok... Jakies pomysły?
165 cm wzrostu 66,5 kg tłuszczu O.o Przy chwilach zwątpienia wspierajcie, Przy grzeszkach krzyczcie! Edytowane przez CocaineGirl16 Czas edycji: 2009-03-23 o 17:21 |
|
|
|
#1199 |
|
Raczkowanie
|
cześć
Dziś do pracy przyszedł klient od którego wszystko się zaczęło - w sensie ja zaczęłam tą dietę. On już prawie kończy 3 fazę i je większość produktów nadal jak w 2 fazie ale też zwykłych sporo .Nie przybiera na wadze , ale twierdzi że po tych paru miesiącach w ogóle nie ciągnie go do starych nawyków z przed diety. I najważniejsze - nie opłaca się grzeszyc ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- idę więc upiec sobie chlebek - proteinkowy
|
|
|
|
#1200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Najsmaczniejszy(jak dla mnie), pieczony kurczak, to taki pieczony "na stojąco". Ja mam taki stojak metalowy, ale mozna piec i na butelce , napełnionej w 2/3 wodą(jak nie jesteś na diecie, to może byc piwo - wtedy jest pijany kurczak ) Kurczaka nacierasz przyprawami, ziołami i nakładasz na butelkę z wodą, wstawiasz do blachy , do której też nalewasz wody(1, 2 szklanki) i pieczesz w 180-200 st tyle, ile waży - np1 i 1/2 kg=1godz 30 minWygląda, jak tu http://www.harmoszka.com/topics33/ku...elke-vt910.htm Nic nie robisz, niczym nie podlewasz, cały tłuszcz sie wytapia i spływa do blachy z wodą. Ten sos i tłuszcz tłuszcz zlewasz do słoika(po zdjęciu kurczaka - uważaj na butelkę i wodę w butelce - gorące!) i po stygnięciu do lodówki. W lodówce, oddzieli sie tłuszcz, a Ty masz smaczny i chudy bulion do wykorzystania do innych potraw. Kurczak jest najsmaczniejszy, jeśli po natarciu przyprawami, poleży sobie parę godzin w lodówce ( przed pieczeniem). Najgorsze, że trzeba przed jedzeniem zdjąć z niego skórę, bo jest bardzo smaczna i chrupiąca ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Dzisiaj rano, zważyłam sie po 7 dniach fazy I białkowej. Minus 3. Zaczęłam II etap: proteiny z warzywami. Rano zjadłam serek z pomidorem i szynka drobiową, oj niedobry był ten pomidor, taki drewniany . Nie będę kupować świeżych pomidorów. Kupiłam takie w puszce, całe, bez skórki - smaczne, pachnące. Za to świeży ogórek i sałata lodowa z cebulą, szczypiorkiem, tymże puszkowym pomidorkiem i sosem winegret wg Dukana - były przepyszne . Na deser, mały jogurt owocowy 0%.Do kolacji spokój - nie jestem głodna. Na kolację, cały szpinak(mrożone brykiety z Biedronki - uwielbiam szpinak!) i wędlina drobiowa z jajkiem. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:50.

ja wczoraj wypiłam chyba z 8 kieliszków wódki, a popijałam pepsi zwykłą....

ale dziś się pilnuję i mimo wielu pokus się trzymam , mam sporo wołowinki którą zaraz zmielę z cebulką i podzielę na kulki z pieczarkami i bez , część sobie ugotuję z sosie pomidorowym + brukselki , a część ugotuję i obsmażę na teflonie 

Zawaliłam całą swoją dietę
ciężki okres w życiu i się podłamałam troszkę - zaczęłam nie tylko się objadać ale też podpalać papierosy (mąż mnie udusi!) Muszę je szybko znów rzucić zanim się zorientuje 

a ten susz to całe liście czy zmielone będziesz zamawiać?? I jak sama zrobisz wywar?? Wiesz bo ja w tej dziedzinie to dopiero raczkuję
dzięki, nawet nie wiem co powiedzieć.. Z takim wsparciem, jakie dają wizażanki jest łatwiej