|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4
Nie no już gdzieś takiego posta czytałam dziewczyno tak możesz być w ciąży plemniki skaczą pływają i latają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Przyczajenie
|
czy naprawdę uważacie że nie ma szans żebym była w ciąży?bo może one z nurtem wody popłynęły po moim ciele i dostały się do ci...
proszę o odpowiedz |
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
korzonek
|
To raczej jest niemożliwe. Jednakże próbowałabym sobie przypomnieć na Twoim miejscu czy miały płetwy na wici. Jeśli tak to prawdopodobnie jesteś w ciąży. Próbuj też czasem przysłuchiwać się w ciszy odgłosom pochodzącym z Twojego brzucha. Jeśli usłyszysz śmiechy i bulgotanie, znaczy, że plemniki się tam zadomowiły i urządzają spływy kajakowe.
A tak na serio - uważam, że nie ma możliwości byś była w ciąży, bo plemniki musiałby płynąć "w górę rzeki" żeby dostać się do pochwy :P Edytowane przez Ceith Czas edycji: 2009-03-23 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4565 |
Przyczajenie
|
Hej! Proszę o radę. Czy w 20 tygodniu ciąży widać już jak brzuszek rośnie i jak się wtedy powinno czuć? Nadal są mdłości czy nie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4568 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Zakorzenienie
|
moze poprostu przez stres ci sie okres spoznia ja tak mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Przyczajenie
|
Ale żeby tyle czasu.. zazwyczaj miałam dość regularnie. Dodam ze ostatnio od kilku dni choruje, to chyba też moze miec wplyw? Jestem strasznie osłabiona. Na 6 umowiona u ginekologa, rozwikła moje podejrzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Raczkowanie
|
Witam!
Mam pytanie. Może troche mało logiczne, jednak cały czas mam wątpliwości. Mianowicie ponad tydzień temu doszło do zbliżenia z moim partnerem. Stosunku nie było, tylko same pieszczoty. Wiem również, że partner nie miał wytrysku. Jedyne czego mogę się obawiac to płynu który mógł wydzielic podczas podniecenia. Podczas pieszczot płyn mógł znaleźc się na moich palcach. Kiedy wróciłam do domu, poszłam do ubikacji się załatwic i wiem, że przez przypadek dotknęłam palcami mojej pochwy. Zaznaczam, że od czasu naszego spotkania mogło minąc około 15-20 minut. Czytałam wcześniej, że podczas ubierania się ( ubierałam się w sweter, płaszcz, szalik) płyn ten może zostać starty i nie ma zagrożenia, że na palcach zostają plemniki. I nie przejmowałabym się gdybym od kilku dni źle się nie czuła. Cały czas pobolewa mnie głowa. Chociaż objawy są podobne do bólu zatok szczękowych, tym bardziej, że boli mnie górna szczęka.Miałam okres z 2 dniowym wyprzedzeniem ale bardzo skąpy i raczej o brunatnym zabarwieniu. Bolą mnie lędźwia, jajniki. Ale wiem, że może to być przyczyną jakiejś infekcji. Stresuję się i może dlatego sobie to wszystko uroiłam. Proszę Was o Wasze opinie na ten temat. Myślicie, że mogę być w ciąży? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4572 |
Zakorzenienie
|
Nie. Tak jak napisałaś, ten płyn pewnie zdążyłaś wytrzeć jak się ubierałaś.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4573 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Cytat:
ale zrób test dla świetego spokoju. ale wiesz że ten płyn (nie napiszę go bo nie wiem jak sie piszę he he) to nie są plemniki mogące zapłodnić kobiete. ale u ciebie nie było seksu. to nie ma ciązy. a wiesz stres robi dużo i od razu pełno objawów ciązowych.
20 wrzesień 2014r 23.50 3950kg 60cm Monika moja coreczka ![]() Edytowane przez malgosia1051 Czas edycji: 2009-03-23 o 18:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za szybką odpowiedź. Pewnie jest tak jak mówicie. Nie mam się czym denerwowac. Tylko najgorsze jest to, że wszystko co mi teraz dolega wskazuje na objawy ciążowe. Bo jak inaczej wytłumaczyc ten ból lędźwi czy jajników. A nawet ten ból głowy ( ostatnio brałam ibuprom zatoki, przeczytałam, że skutkami ubocznymi może byc zgaga i zawroty głowy a u mnie się to pojawiło) Temperatura mojego ciała też nie jest normalna ( około 37 stopni) Wiem, też że przy zatokach ma się taką temperaturę. Hmmm po dłuższym zastanowieniu chyba nawet na takie objawy ciąży jest za szybko prawda? ( w czwartek minie 2 tygodnie od tego wydarzenia) Przepraszam, że tak męcze tymi pytaniami. Ale proszę postarajcie się mnie zrozumiec. Wszystko wydaje się byc logiczne ale kiedy tylko przychodzą takie objawy człowiek traci zdolnośc racjonalnego myślenia.
To prawda plemniki, nie potrafią życ długo " na wolnosci" tym bardziej jeśli musiały "przejsc" moje ubieranie, wyjście z samochodu, rozebranie, czy nawet zdjęcie spodni do zrobienia siusiu. Myślicie, że te objawy to tylko moja wyobraźnia? |
![]() ![]() |
![]() |
#4575 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4576 |
Raczkowanie
|
Dziękuję!
![]() Mmm jeśli mogę się jeszcze spytac...co wiecie na temat żywotności plemników "na zewnątrz"? Czytałam gdzieś, że potrafią przeżyc nawet 40 godzin. Czy to możliwe? Wydaje mi się, że tylko w warunkach laboratoryjnych prawda? Plemnik bedąc na zewnątrz jest narażony na działanie różnych czynników. Bedąc np na palcach nie może przezyc np dotykania przedmiotów, czy wycierania palców o ubranie. Dziękuję za odpowiedzi. Uspokoiłam się trochę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Długość życia plemnika zależy od odczynu środowiska i temperatury otoczenia. W środowisku zasadowym żyje dłużej niż w kwaśnym. W pochwie jest środowisko kwaśne i plemnik żyje tu do 2 godzin. W szyjce macicy jest środowisko zasadowe i tu życie plemnika wynosi 48 godzin, w jamie macicy do 25 godzin, a w jajowodzie do 48 godzin. Poza organizmem plemnik żyje do 18 godzin w temperaturze 37 stopni Celsjusza, a w temperaturze 20 stopni jego żywotność wzrasta do 70 godzin. Jeżeli plemniki dostaną się w okolice wejścia do pochwy, to w sprzyjających okolicznościach, np. kobieta jest w fazie owulacji, istnieje możliwość zapłodnienia.
![]() |
#4578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko, że objawy ciążowe nie występują tydzień po stosunku ![]() spokojnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
Raczkowanie
|
Ostatnia miesiaczke mialam 6 lutego Moje cykle trwaja okolo 30-35 dni 15 lutego pekla nam prezerwatywa Po 8 godzinach zazylam escapelle Po 3 tygodniach zrobilam test ciazowy (bobo test) i wyszedl negatywny jednak wciaz nie mam miesiaczki:/ Przez tydzien bralam antybiotyki mam nadzieje ze przez to:/ Myslcie ze powinnam powtorzyc test?Duze jest ryzyko zajscia w ciaze?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
Ulotka!
Możliwe działania niepożądane:opóźnienie miesiączki o ponad 7 dni, nieregularne krwawienie lub plamienie,mogą wystąpić przemijające zaburzenia cyklu miesiączkowego. W ciąży nie jesteś.
#4581 |
Rozeznanie
|
ostatnia miesiaczke miałam 17 lutego cykle mam bardzo nieregularne od 24-45 dni stosunek był 21 marca czyli w 32 dniu cyklu pekla nam prezerwatywa, ale nie miałam zadnego sluzu czyli teoretycznie bylo juz po dnich plodnych dobrze kombinuje czy jednak sa szanse ze moglam zajsc w ciaze?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Raczkowanie
|
Dot.: Po jakim czasie pierwsze oznaki ciąży?
Hej Dziewczyny
Od jakiegoś czasu staram się o dziecko, jak na razie bez rezultatów. Zawsze przed spodziewaną miesiączką(3-4 dni przed), odczuwam charakterystyczne, lekkie skurcze jajników. Mam następujące pytanie: Jak to wygląda w pierwszych 2 tygodniach ewentualnej ciąży? Czy odczuwanie tych skurczy, przed spodziewaną miesiączką, przekreśla możliwość bycia w ciążY? Wiem, że test, wyjasni od razu wszystko, ale nie chce popaść w paranoje i wykonywać co miesiąc testów. Jestem po prostu ciekawa, jak to było u was? Jakie macie doświadczenia? |
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Raczkowanie
|
Do wdowy_po_leninie...
Wiem, to naprawdę dziwne co się ze mną dzieje. Po prostu we wszystkim doszukuje się objawów ciąży. Mimo tego, że wiem, że moja sytuacji naprawdę nie mogło dojsc do zapłodnienia to i tak się denerwuję. Z tego myślenia zauważyłam u siebie kolejny objaw...powiększone piersi. Panikuję chyba, ale od kilku dni się tak tym stresuje, że kazdy najmniejszy szczegół wzrasta do rangi pewnego objawu ciąży. Masz racje. Nie można doszukiwac się objawów ciąży po niecałych dwóch tygodniach od zbliżenia. Tylko zauważ, że nie wspominam o wymiotach czy nudnościach bo jeszcze tego nie zaobserwowałam. I szczerzę, wolę tego nie zauważyc. A jeśli chodzi o moje pytanie odnośnie żywotności plemników to właśnie taką informacje gdzieś przeczytałam. Jednak wszyscy doskonale wiemy, że plemniki żyją tylko w dogodnym dla siebie środowisku. Hmm...drogie kobiietk czyli mówicie, że nie mam się czym przejmowac? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na twoim miejscu wziela byl pigulke "po" . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uważam, że absolutnie nie masz czym się przejmować. Postaraj się uspokoić. Jak człowiek się denerwuje to wiele rzeczy jest w stanie sobie wmówić - zupełnie niepotrzebnie. Plemniki by przeżyły muszą mieć dobre warunki do tego- Ty im ich nie zapewniłaś. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Raczkowanie
|
Dot.: Po jakim czasie pierwsze oznaki ciąży?
z tego co ja pamietam to na samym poczatku mialam dziwne uczucie jesli chodzi o prawy jajnik bolal mnie czulam go.no i piersi sa nabrzmiale.a wymioty czy mdlosci niekoniecznie musza byc bo ja przez caly okres ciazy nie mialam akurat
|
![]() ![]() |
![]() |
#4587 |
Rozeznanie
|
ja nei wyliczam dni plodnych bo wiem ze jest to prawie niemozliwe dlatego napisalam teoretycznie bo wydaje mi sie ze w 32 dniu cyklu kiedy nie ma juz sluzu i jest sucho to jest juz po dniach plodnych ale z podkresleniem slowa "wydaje". A tabletki "po" nigdy w zyciu bym nie wziela nie bede zabijac wlasnego dziecka co ma być to będzie. nawet jesli będę w ciazy nie będę rozpaczać z tego powodu tak sie tylko teoretycznie zastanawiam.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4588 |
Raczkowanie
|
Witam..!
Mam problem.. a więc kochałam się z moim chłopakiem 7 i 8 marca wtedy mialam dni nieplodne (tak mi wyszło z obliczen) tzn. poczatek dni nieplodnych. 17 marca miałam dostać okres i oczywiście nie dostałam. 19 marca zrobiłam test i wyszedł negatywny. Dzisiaj jest 24 marca a okresu jak nie ma tak nie ma.. ![]() Jestem przerażona! Czy mogę być w ciąży, chociaż, że test wykazał, że nie jestem? Mógł się pomylić?? Dodam jeszcze ze mam taki zolty sluz Dzisiaj zrobie jeszcze jeden test. Moze to wszystko przez stres, ale pierwszy raz mi sie tak spóźnia. A gdy nie dostane wiem, że bede musiała wybrać się do ginekologa. Moja mama nie wie o tym, że współżyje. Czy do gabinetu mogłabym wejsc sama?? Czy lekarz musiał by mamie mówić całą prawde, że już współzyje ?? ![]() ![]() Edytowane przez kemer Czas edycji: 2009-03-24 o 07:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile masz lat? ( to pytanie jest wazne aby dopowiedziec czy mozesz isc bez mamy ) i jak sie zabezpieczaliscie? ( to pytanie da opowiedz na twoje pytanie czy jestes w ciazy)
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.