![]() |
#2431 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
![]() |
#2432 |
Rozeznanie
|
U
sniadanie: kanapka z chleba pszennego z serkiem wiejskim szynka wedzona (swojska :P), musztarda ogorkiem, kawa z mlekiem i Lion white ![]() 2 sniadanie: 7 Days, 2 galki lodow : kokos i sorbet (pomarancza) obiad: cukierek Mars, 2 kotlety z kurczaka sera zoltego i jajka + sos serowy i kawa z mlekiem (duuuuza) podwieczorek : nie ma bo ide na wf ![]() kolacja: tunczyk w pomidorach i kromal chleba z musztarda i ogorkiem kiszonym prosze o ocene |
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Rozeznanie
|
Tak więc moje dzisiejsze, przemyśleniowo-refleksyjne, U na P, po wczorajszym kompulsowym dniu, dla mojego metabolizmu pod tytułem 'na wszystko jedno' ..
1. 150 twarożku domowego, 50g twarogu chudego, 12 truskawek mrożonych, jabłko 2. twarożek domowy, jogurt 370g malinowy z syropem Danone 3. duża ryba, pół woreczka kasz jęczmiennej, warzywa - wszystko zrobione przez mamę więc nie wiem co tam nasypała ^^ no i wyszło tego, na całym dużym talerzu kopiato! jabłko, herbata zielona 4. dwie kromki słonecznikowego z gruuubą warstwą masła 5. (planowane) może dwa jajka z pomidorem i ogórkiem i odrobiną jogurtem nat. albo twarożek (wiem Funky, wiem, nie musisz go pogrubiać, wiem że monotonia nie. :[ ) albo tuńczyk, albo coś w ten deseń, także jednak kolację bym chciała białkową, albo mam ochotę na budyń. bo i tak takie przeskoki mam codziennie, że to porażka, ale to nie na ten wątek lepiej. proszę o ocenę.!
My Sweet November.. Can you breathe what I breathe? Edytowane przez moniczkaaSnk Czas edycji: 2009-03-23 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2434 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i proszę o ocenkęę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Rozeznanie
|
Może ktoś mnie dzisiaj oceni? RRR
![]() śniadanie: owsianka z mlekiem i rodzynkami drugie: grahamka z wieśniakiem obiad: pierś z kurczaka grillowana z warzywami na patelnię na oliwie (tu była garść orzechów włoskich ponad dwie godziny po obiedzie i godzinę przed podwieczorkiem... można tak?) podwieczorek: szprot w pomidorach (pół puszki) z grahamką kolacja: serek wiejski light (jakieś 3/4 opakowania) |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 |
Raczkowanie
|
R :
śn. pół homo naturalnego, mały banan , łyżka mleka 2 % , sporo płatków owsianych i BF śn II. jabłko , grahamka, z serkiem, plastrem szynki drobiowej i plastrem pomidora, marchewka --> wszystko w szkole o. pieczona pierś z kurczaka, pół woreczka kaszy gryczanej , pomidor , troszkę cebuli czerwonej, łyżka jogurtu naturalnego k. twaróg chudy z pomidorem lub papryką jak zwykle proszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2437 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2438 |
Raczkowanie
|
U pt. chyba znowu mi nie wyszło...
![]() śn: serek wiejski 200g, łyżka pł owsianych, kawa O: porcja kaszy gryczanej z sosem pieczarkowym (na stołówce - więc normalna, nie "moja") P: jabłko K: 150g twarogu chudego, 100 ml kefiru, jeszcze wcisnęłam przed chwilą garść bakalii... nie wiem czemu ale nie mogę się zmusić, żeby jeść więcej, ciągle czuję się najedzona...mam nadzieję,że to minie
"Du musst nur die Laufrichtung ändern, sagte die Katze zur Maus und fraß sie." (Franz Kafka) Edytowane przez Margolcia0703181 Czas edycji: 2009-03-23 o 18:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2439 |
Raczkowanie
|
Bardzo wstyd mi za mój dzisiejszy jadłospis ;( Proszę oceńcie, czy mi zaszkodzi. Normalnie nie jadam w takiej formie, wszystko dzisiaj nie ma rąk ani nóg, ale miałam dzisiaj koszmarnie zagoniony dzień. Proszę o ocenę, czy było AŻ TAK fatalnie.
Śniadanie: serek wiejski 150 g (74kcal/100g) [wiem, że za mało!!] Obiad: pierś z kurczaka (połowa podwójnej) 2 ogórki kiszone, 2 małe pomidorki serek wiejski 150g (74kcal/100g) jajecznica z 2 jajek na oliwie z oliwek Kolacja: 15dag chudej szynki gotowanej z kurczaka (107kcal/100g) 125g jogurtu naturalnego (39kcal/100g) (oczywiście nie napisałam wody do posiłków)
#2440 |
Zakorzenienie
|
R.
Śniadanie: owsianka (3łyżki płatków owsianych, 1/4 szklanki wody, 1/4 szklanki mleka 3,2%, małe jabłko, 40g chudego twarożku, łyżeczka cynamonu) II śniadanie: kanapka (2 kromki razowca) z brzoskwiniowym twarożkiem (20g chudego twarożka+1 łyżeczka niskosłodzonego brzoskwiniowego dżemu), jabłko Obiad: mała kromka razowca, 3 małe paluszki rybne, ok.250g warzyw na patelnie (paluszki i warzywa smażone na teflonie bez tłuszczu) Podwieczorek: duża garść orzeszków ziemnych Kolacja: opakowanie serka wiejskiego+1 łyżka kakao Z prośbą o ocenę,oczywiście.
![]() |
#2441 |
Rozeznanie
|
helo!dawno mnie nie było w tym wątku
![]() U: S1 ![]() S2:bagietka x masłem i jajecznicą. O: barszcz czerwony z uszkami, smażona marchewka na masle. P: druga porcja barszczu z uszkami i kawał orzechowca,. K: na kolację będą kanapki z pastelą rybną i ketchupem, herbatka z cytryna. ładnie?czy brzydko? ![]()
#2442 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2443 |
Raczkowanie
|
Peee lekkie :
Śn: dwie kromki chleba wiejskiego z pasztetem i szczypiorkiem 2śn: rogalik Croissant z czekoladą ![]() O: talerz pomidorowej z makaronem ![]() P: Baton Estella toffi xxL , Monte drink K: 100g płatkow choco kulki z 1.5 szklanki mleka 2% Z racji ze dzisiaj Barwy szczescia i M jak milosc pewnie wpadna paluszki solone ![]() Bardzo prosze o ocenke ![]()
#2444 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
Moje dzisiejsze RRRR do oceny ![]() 1. 125 gr chudego twarogu + (uwaga ) 3 truskawki ![]() 2. wieśniak 150 gr + marchewka. 3. grahamka z wedliną drobiową - kilka plasterków do tego przegląd warzyw z lodówki - pomidor, papryka, ogórek. 4. jajecznica z 2 jajek z pieczarkami i wędlina drobiową, a póżniej prawie cała makrela ![]() 5 będzie homo naturalne. mogę prosić o ocenę??
#2445 |
Zadomowienie
|
Moje UW(z wyrzutami):
![]() I: owsianka:2 lyzki platkow owsianych, 2 lyzki granoli, lyzka otrebow i rodzynek, jablko, cynamon, 200ml mleka II:jablko III:kawale fileta z kurczaka, 1 ziemniak, surowka, chochelka napoletanskiej IV:wiesniak z polowa banana, 1,5 lyzki granoli, 1 lyzka rodzynek, kilkoma winogrona, maslem orzechowym V:wiesniak z warzywami, 2 kromki razowca, jedna z szynka, druga z maslem orzechowym W miedzyczasie:sok pycholandia, maslo orzechowe(od wczoraj to juz chyba z pol sloiczka zjadlam ![]()
#2446 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio staram się pilnować, żeby było więcej warzyw, może ktoś oceni?
![]() Rrrrrr: 7.00 3 łyżki musli tropikalnego (Sante) z Activią naturalną, kromka razowca z serkiem twarogowym 10.00 spore jabłko 13.00 dwie podwójne kromki razowca z sałatą, zielonym ogórkiem, wędlinką drobiową i odrobiną masła 16.30 200g mieszanki warzyw (brokuły, kalafior, marchewka) z domowej roboty sosem czosnkowym (jogurt, czosnek, przyprawy, trochę majonezu); 5szt pierożków z ciasta francuskiego ze szpinakiem 20.00 pseudo jajecznica: pół cebuli, 3 grube plastry wędliny drobiowej pokrojone i podsmażone na pół łyżeczki oliwy, do tego wbite jedno jajko z grzeszków wpadło około 16.00 kilka domowej roboty ciasteczek maślanych... ![]()
![]() |
#2447 |
Rozeznanie
|
Proszę Was dziewczyny, oceńcie mój jadłospis!
Mam już trochę doświadczenia w dietowaniu, ale dzisiaj to mój pierwszy dzień nowej R ![]() Ś: mała kromka chleba pszennego z plasterkiem szynki i plasterkiem ogórka (wiem, że to za mało, poprawię się!) ŚII: nieduża grahamka z chudą szynką i ogórkiem (znowu to samo...) O: spaghetti z sosem mięsnym i żółtym serem (coś około pół plastra), sporo surówki z papryki, z oliwą z oliwek P: jajko na twardo, kawałek ogórka, 1/4 papryki K: 1/3 papryki, kawałek ogórka, pół puszki ryby (z puszki ![]() Z góry dziękuję! ;*
#2448 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bardzo proszę aby bardziej doświadczone wizażystki zerknęły. Nie chciałabym wprowadzić kogoś w błąd. Pozdrawiam,
![]() |
#2449 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2009-03-23 o 20:30 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2450 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny! Proszę Was bardzo o ocenienie mojego jadłospisu. Mam już trochę doświadczenia w dietowaniu, ale dzisiaj jest pierwszy dzień mojej nowej R
![]() Ś: mała kromka chleba pszennego z plasterkiem wędliny i dwoma plasterkami ogórka ŚII: nieduża grahamka z plastrem szynki i plasterkami ogórka + jabłko O: średnia (normalna) porcja spaghetti z sosem mięsnym (chyba troszkę tłustym) z cebulką oraz z serem żółtym (około pół plastra) P: jajko na twardo, 1/4 papryki, kawałek ogórka K: pół puszki ryby w oleju, dwa małe pomidory, kawałek papryki, liść sałaty, dwie małe kulki mozzsrelli Z góry dziękuję ;*
#2451 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki ![]() Wschodzące jak słońce(:P) Pyyy I.Danio Jagodowy, 2 łyżki musli tropikalnych, 2 łyżki crunchy tropical, 2 łyżki musli jabłko&cynamon, 2 kostki gorzkiej czeko II.2 kromy chleba:Jedna z masłem homo nat i miodkiem, a druga z masłem, pieczenią, rzeżucha, ogórkiem i przyprawami(standard ![]() III. Zabielana gęsta zupa ogórkowa, talerz makarony z sosem twarogowo-truskawkowym ![]() d:Lion peaunt ![]() IV:jogobella owoce leśne 150g + 2 łyżki musli tropikalnego(Kooocham płatki ![]() V: Jajecznica z 2 jaj,ketchup, kawałki kurczaka, ogórka, rżeżucha, kroma chleba; kiwi W międzyczasie litry( ![]() I jak? ![]()
![]() |
#2452 |
Raczkowanie
|
hej ho! A co ze mną ;p ? Ładnie proszę o ocenę p oraz n-ty
![]() świeżo po zakupach no i bez grzeszków ![]() ![]() 7:30 - ukochana gęsta owsianka, 5 łyżek płatków, łyżka otrębów, 200ml mleka, ok 70g serka homo naturalnego 0%, łyżeczka miodu, mała pomarańcza; czerwona herbata 11:00 - 2x razowiec z 2 grubymi plastrami chudego sera (znów 0% ;p), rzodkiewaaa. 14:00 - najedzona byłam, więc po prostu duże jabłko żeby metabolizmu nie zatrzymywać, kawa ricore z mlekiem 17:00 - 250g warzyw na patelnię (z ziemniakami), smażone na łyżce oliwy z oliwek, ok 70g tuńczyka wsw i 2 podsmażone na patelni plastry wędliny z indyka; czerwona herbata 19:30 - wieśniak lekki z kilkoma orzechami nerkowca i łyżeczką słonecznika 1,5 litra wody
![]() |
#2453 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mongan, jeju jak się cieszę, że posmakowało Ci to masło orzechowe ![]() ![]() *** i przy okazji może wkleję swój jadłospis. od dzisiaj miałam startować z U, ale aż żal było zaczynać tydzień od żegnania się z P... więc od jutra będę grzeczna, obiecuję ![]() pożegnalne Peeeeeeeeeeeeeeeee: Iśn: bułka maślana z kruszonką z masłem: pół z tłustym twarogiem i marmoladą różaną, pół z masłem orzechowym, bananem i miodem; reszta banana; duży kawał babki maślano-waniliowej z grubą warstwą nutelli; kakao na mleku 3,2% IIśn: 1. duża grahamka z ziarnami z masłem, żółtym serem, szynką, sałatą, papryką konserwową i sosem curry; kubuś 2. /okienko=cukiernia/: napoleonka, 2 rurki z kremem, danmleko ![]() 3. pączek z budyniem w czekoladzie, aerrrrro o: gęęęsta grochówka na zasmażce z boczkiem, kiełbasą, itd.; młode ziemniaki z masłem i koperkiem, duży schabowy, jajo sadzone, sałatka z majonezem; leon d: kawał sernika z brzoskwiniami, czekoladki z bombonierki, mleko z cukrem p: 5 wielkich naleśników biszkoptowych ![]() k: 2 wielkie kromy chleba z masłem, topionym serem, szynką i szczypiorkiem; micha sałatki (ziemniaki, jajka, kukurydza, ogórek konserwowy, duuużo majonezu ![]() a teraz pierniki w polewie czekoladowo-pomarańczowej i rurki waflowe z nadzieniem orzechowym- kochaaam! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2454 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2455 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2456 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2457 |
Raczkowanie
|
Rrrr..
woda z cytryna.. Sniadanie: owsianka z 8 lyzek platkow ow gorskich, 2lyzki otrebow ow, 1/2 serka homo nat, 200ml mleka 2%.. II sniadanie: kanapka chleba zytniego z 2 plastrami wedliny, pomidorem i ogorkiem, jablko Obiad: 30g ryzu brazowego, duszona piers z kurczaka, 150g brokula.. kanapka chleba razowego z serekim homo nat.. ( kupilam swiezy chlebek dzisiaj i nie moglam sie oprzec.. ![]() Podwieczorek: serek homo nat z 3 lyzeczkami zarodkow pszennych Kolacja: 125g twarozku 0% ze szczypiorkiem.. Poza tym ok litr wody, kubek zielonej herbaty, 3 herbaty slim figura spalanie.. Nie wiem czy cos zle robie czy niecierpliwa jestem.. ale bardzo powoli chudne.. wrecz waga stoi w miejscu.. starlam sie jesc tak ok 1100 - 1300 kcal dziennie.. Postanowilam teraz wykluczyc z jadlospisu neipotrzebne cukry np miod, banany, rodzynki, kakao, jogurt naturalny, ktore do tej pory jadalam.. i zamiast nich dodawac serek homo nat do owsianki chociaz za bardzo mi nei smakuje takie polaczenie.. Poza tym staram sie jezdzc 5 razy w tyg na rowerku tak ok 60min - 28km, chodzic po schodach 15 min i robie 6w.. ( a przez 2 tyg starcilam tylko 1cm w udzie i biodrach, 2 cm w brzuchu) Prosze o ocene i rade..
#2458 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hmm, też na początku bardzo wolno chudłam i dopiero po 1,5 miesiąca waga nagle strzeliła w dół. Ale w zasadzie, wydaje im się, że lepiej chudnąć za wolno niż za szybko - mniejsze prawdopodobieństwo jojo ![]() A co do Twojego ograniczania cukru - jogurt naturalny go chyba nie zawiera. I w Twoim jadłospisie nie ma nnkt. Chyba, że znajdują się w zarodkach, nie wiem w sumie ![]() Edytowane przez Jorelia Czas edycji: 2009-03-23 o 22:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny!
Chcialam sie was poradzic a wlasciwie poprosic o ocene jadlospisu na P ale nie mojego ( ja jestem na R) tylko mojej siostry. Problem jest w tym ze ona nie ma ani nie miala ed tylko zawsze byla chuda a w tym roku ma bardzo duzo zajec, mature i do tego caly czas siedzi przed komputerem i przez to nie je. Wie ze musi przytyc a musze ja dopilnowac żeby jadła. Sama nie potrafie jej zrozumiec jak mogla nie jesc ale teraz to bez znaczenia, wazne zeby przytyla. W sumie nie wiem ile powinna wazyc, ma 170cm wzrostu i wazy 48 kg. A to przykladowy dzisiejszy jadlospis: śn.2 kromki chleba pszennego z masłem( roślinnym), połówką pomidora, miodem. II śn.brak bo za późno wstała -> jej odwieczny problem ob.pół worka białego ryżu i sos z fasoli czerwonej z puszki, kurczaka, pomidorów z puszki, cebuli. podw. szklanka jogurtu owocowego, 2 rogaliki wlasnej roboty(znaczy mojej ![]() ![]() kol.mała miseczka tego co na obiad, 3 kromki chleba pszennego z masłem, ogórkiem kiszonym, serkiem topionym Mam nadzieję że pomożecie ![]()
#2460 |
Zakorzenienie
|
Wczorajsza Rrrrr
Śniadanie: placek owsiany z bananem (2 jajka, 3 łyżki płatków owsianych, banan) II śniadanie: 0,5 grahamki z 3 łyżkami tuńczyka wsw, papryką, ogórkiem i kiełkami Godzina intensywnego treningu, 40 minut energicznego spaceru Obiad: pierś z kurczaka gotowana na parze (150 g), 30 g kaszy gryczanej, 0,5 paczki "Warzyw na patelnię" (kalafior, groszek, marchewka, kukurydza i coś tam jeszcze) podsmażonych na łyżeczce oliwy z oliwek Podwieczorek: wieśniak lekki, 2 łyżki słonecznika Kolacja: sałatka z wędliną (10 dag szynki drobiowej, cykoria, mega wielki ogóras kiszony, małe kwaśne jabłko, 70 g jogo naturalnego).
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.