|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
musze teraz nadrobic co tam wypisałyście. Czy któras testowała?? Ja przewiduje test na piątek jezeli do tego czasu @ nie przyjdzie. Choc brzuszek boli i wydaje mi sie ze przydzie w swoim terminie czyli w środe. Przynajmniej na tescie zaoszczedze ![]() Wypoczelam w weekend, ale za to co sie działo po weekendzie to masakra. Straszna afera w domu , żyć się nie da tylko ciągłe kłótnie. Całe szczescie ze znaleźliśmy wymówkę żeby się wyrwać od moich rodziców. Musze Wam to chyba opisać, bo już sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Siostra wywołała afere w domu, bo przyznała się że w Anglii spotyka się z czarnoskórym mężczyzną. Nie wiem czy to ja jestem za bardzo tolerancyjna. Szczerze mówiąc kolor skóry mi tak bardzo nie przeszkadza, nie znam człowieka to nie moge nic powiedziać, ale dla rodziców to tragedia życiowa. Nie wiem jakie Wy macie zdanie na ten temat? Jutro moze opisze wiecej szczegółów, bo dzis to już padam. Jutro jade odwieźć siostrzyczke na lotnisko. Odwiedziła nas na 4 dni i wraca do Anglii. Dobranoc dziewczynki i oby @ Was nie nawiedziła
|
|
#1173 |
|
BAN stały
|
gohha3 ja osoboscie za nimi tez nie przepadam ale uwazam ze sa ludzmi i nie widze nic zlego jesli sie kochaja miedzy soba to jest ok
z tym ze ja bym sie nie spotykalam z ciemnoskorym mezczyzna a to ja...mam kolezanke co ma dziecko z ciemnym facetem a ona polka i s SZCZESLIWI
|
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
Gooha- mi inie przeszkadza kolor skory, zawsze to troszke wzbudza sensacje, bo jest u nas mniej ich...ale dla mnie nie wazne czarny,zolty obojetnie, wazne zeby byla szczesliwa!
A jest mulatem czy czarny taki mocno? Bo jak mulat to slodkie dzieci beda? Ja pije kawke, zjadlam musli...zaraz szykuje sie do pracy i znow 8h przed kompem....ach.... Ja bede testowac o ile nie przyjdzie w niedziele to dokladnie za tydzien we wtorek.... |
|
|
|
#1175 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry dziewczyny, ja już po kawce , zaraz wyjeżdżam do mamy a pózniej na zakupy
u mnie snieżyca sama nie wiem jak się ubrac na zimowo czy wiosennieGoha ja również jestem tolerancyjna, barwa skóry się nie liczy , ważne jest co ich ze sobą łączy. myślę że Twoi rodzicę to zrozumieją , tylko jeszcze dużo wody upłynie.myślę że nasi rodzice są "starej daty" , ale też myślę że jak poznają przyszłego zięcia to zmienią zdanie , głównie ze względu na córkę , bo przecież szczęście córki jest ważniejsze od naszych stereotypów , wiem że chcą najlepiej dla swych dzieci , ale ich "dobro " nie zawsze jest dobrem dla nas trzymam kciuki żeby @ się nie pojawiła a na teście zabłysły 2 grube tłuste kreseczki ![]() ![]() miłego dnia |
|
|
|
#1176 |
|
Raczkowanie
|
gooha moja kuzynka wyszła za mąż za murzyna ciemnoskurego a ona znów blondynka o bladej karnacji jak ściana i się kochają a jaką córeczkę mają śliczną. A pozatym u mnie wszystko do bani szykują się następne zwolnienia w pracy mam takiego doła że masakra wszystkiego mi się odechciewa tym bardziej że jest tyle osób do zwolnienia że chyba się nie ustrzegę nie wiem co to będzie
od wczoraj tylko chodzę i ryczę ale co mi to da już mam dość tego kryzysu |
|
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1178 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)Rano autko mi się zbuntowało i nie chciało odpalić Zawsze jak to robi to tylko we wtorki już sobie z nim pogadałam! Dzielnie otworzyłam maskę i poruszałam klemami i odpaliłNie wiem jak to jest z tym moim cylkem. Mam 30 dzień cyklu. Od soboty biorę luteinę dowcipnie 3x dziennie i od lekarz podwoił mi dawkę duphastonu czyli 2 tabl na dzień. @ ani widu ani słychu i czas jest zmarnowany. Nie ma kolejnego cyklu nie ma owulki Trzymam kciuki żeby Wam się bardziej wiodło. Kiedyś urządzimy sobie wielkie spotkanie już z dzieciaczkami i będziemy wspominać wizaz i trudy starań ![]() A no i w planach mam, żeby otworzyć przedszkole i każda z Was już ma rabat |
|
|
|
|
#1179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie rozumiem co tu jest do myślenia...jak się ludzie kochają, to co za różnica jaki mają kolor skóry, oczu , włosów czy jakim językiem mówią... Mój mąż jest Holendrem ale co to za różnica? jest dobrym człowiekiem i kochamy się. zapytaj rodziców czy wolą dla córki za męża złego człowieka byle skóra biała, czy dobrego człowieka z nieważne jaką skórą... myslę, żew przywykną, potrzebują czasu. Cytat:
|
|
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie to nie ma żadnego znaczenia. Jestem nawet jak najbardziej na tak, może dlatego że sama mam kuzyna który ma czarny kolor skóry (wpadka mojej cioci w sanatorium ) i ja nie widzę żadnego znaczenia czy ktoś jest biały czy czarny - ważne jakim jest człowiekiem. Jak się kochają to jest to najważniejsze. A rodzice na pewno się przyzwyczają do tej myśli.
|
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
Patko, jak się dzisiaj czujesz?
|
|
#1182 |
|
Raczkowanie
|
hej!ale dzis ponury dzien u mnie
chce wiosny!!!!!!!!!!!!!!!dzis moj 19dc-ech odliczam et dni do @-mam nadzieje ze nie przylezie staranka sa caly czas-choc wczoraj wieczorem padłam jak kawka i zasnelam raz dwa ale mezus w nocy mnie obudził przytulankiem tylko ze strasznie bolalo mnei podbrzusze i nic z tego nie wyszlo-nie wiem co mi bylo mielgo dzionka dziewczynki-aha moje temp dzis znow 36,8-czyli wyzsza -NIKA dziekuje -zalogowalam sie na 28 dni ale wykres robie od kilku dni dopiero i czaje o co tam w tym wszystkim chodzi na tej stronie wiec ten cykl pewnie bedzie takim doswiadczalnym-za nastepny zabiore sie lepiej buziolki
|
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
A już się czuję dobrze. Wczoraj popisałam sobie z koleżanką, która jest lekarką i napisała mi że to, że lekarka powiedziała mi o tym, że jeszcze młoda jestem to z mojgo punktu widzenia to jest zrozumiałe, że mi się to nie spodobało, ale mam ten plus że jestem młoda i mozna mnie leczyć, żebym w odpowienim czasie jeszcze zaszła w ciążę. Starsze o kilka lat osoby już nie mają tak jak ja. Więc trzymam się tej wersji, że teraz już czekam na swoją kolej.
|
|
#1184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i będzie dobrze
|
|
|
#1185 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() A ja dzis dostalm @ i zwijam sie z bolu.....i pomyslec ze jak bede w ciazy to przez cale 9 miesiecy nie bede miala tych boli....o jakie wybawienie...hihiih ![]() ![]() buziaczki
|
|
|
|
|
#1186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam kobitki
wiosenka ucieka słonka nie ma i ponuro tak jakoś zamułka Cytat:
Cytat:
a poki co możesz naprawiac samochody miłego dzionka kobitki |
||
|
|
|
#1187 |
|
Raczkowanie
|
Cyesc dyiewcyznz a u mnie pada i pada i pada ......snieg. Zimno nic sie nie chce.wiecie mam pytanie do was lekarz kazala mi Duphostan brac w 14 dc to znaczy ze jajeczkowanie mam dzien lub dwa dni wczesniej.Mialam przez ostatnie 6 dni taka sama temp a dzis zmierzylam i mam z 36,6 wskoczyla mi na 36,7 moze to cos oznaczac tym bardziej ze 14 dzien mi w czwartek wychodzi
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
#1188 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehehe, jak będe miała chwilę zwątpienia to napewno napiszę ![]() Cytat:
A ja już ogarnełam kuchnie, zaraz biorę się za duży pokój, potem podłogi, jak starczy mi sły to może jeszcze sypialnię ogarnę A jak nie dziś to jutro Ważne, że już zaczełam ![]() Ale ta zawierucha śnieżna za oknem mnie przeraża... Pocieszam się, że w Szczecinie w niedziele ma być 14 stopni
|
|
|
#1190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeżeli wrócę za kilka lat do PL to i tak się nie załapię bo nie moje rejony ale powodzenia ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1191 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie ja umnie dziś 14dc przytulanki były
ostatni cykl był 30 wiec niewiem czy @nie zamierza przyjść szybciej? |
|
|
|
#1192 | ||
|
Zakorzenienie
|
witajcie
u mnie podoga różna,raz słońce,raz deszcz,raz śnieg a czasami grad eh pogoda dziwaczna Cytat:
![]() a co do koloru skóry to najwazniejsze,aby kludzie sie kochali,kolor skóry nie ma znaczenia ,ale ci ze starszej daty oj problemy robią Cytat:
no @ zniknie na 9miechów to nie bedzie takich bóli ![]() a teraz wypoczywaj,ja tez zawsze pierwszego dnia mam silny ból
|
|
#1193 |
|
Raczkowanie
|
u mnie niestety też zima-snieg,deszcz,grad a co do @ to tez umieram z bólu-pierwsze 2 dni nawet nie moge pracować,kiedyś bralam ketanol-tylko on mi pomagał ale teraz nie biore bo wiem że szkodzi, także dla mnie jakby znikł na 9 miechów to byłabym w siódmym niebie
|
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Staraczki!
Nie było mnie od soboty a tu tyle czytania było ![]() W niedzielę wyiliśmy się do znajomych na obiad. Spędziliśmy miło popołudnie i obgadywaliśmy mieszkania, które zamierzamy partycypować 2 kwietnia. Małymi krokami zbliża się nasz wielki dzień. Wtedy jest przydział mieszkań i ludzie stają w kolejce. Pierwsze 37 osób otrzyma mieszkania. Mój D. mówi, że już będzie stał od 30 marca ![]() Trzymam kciuki za Staraczki i za Testujące w najbliższysz dniach
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów, proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek.
Pozdrawiam dra Niech wiosenny dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek Na liście mamy 35 staraczek: PatkaM84 - (Patrycja, 24 lata, Szczecin) staranka zawieszone KALWI23 - (Magda, 25 lat, Cieszyn) staranka zawieszone Equita - (Maja, 29 lat, Austria) staranka zawieszone kaaamila1 - (Kamila, 21 lat, Pomorskie) staranka zawieszone basiawlg - (Basia, 25 lat, Rzeszów) staranka zawieszone whisky1985 - (Monia, 24 lata, Będzin) cykl 11, last @ 24.01 Narnijkar - (Dominika, 26 lat, Lubuskie) cykl 2, last @ 25.01 aliisanka - (Ala, 27 lat, Wrocław), cykl 7, last @ 6.02 anciaahk - (Ania, 28 lat, Mazury) cykl 4, last @ 6.02 brzoskwinia82 - (Ewa, 27 lat, ?) cykl 1, last @ 13.02 dominikaaK - (Dominika, 21 lat, Łódź) cykl 7, last @ 14.02 zuzanna12 - ( Magda,26 lat, Canada ) cykl 1, last @ 14.02 ![]() kees26 - (Karolina, 28 lat, Poznań) cykl 4, last @ 22.02 pacierb - (Marta, 25 lat, Wrocław) cykl 1, last @ 23.02 ankamb - (Anka, 26 lat, Londyn) cykl 4, last @ 24.02 yolanda9 - (Jola, 27 lat, Pomorze) cykl 7, last @ 25.02 gooha3 - (Gosia, 24 lata, Podkarpackie) cykl 3, last @ 26.02 ewakol - (Ewa, 22 lata, Poznań) cykl 1, last @ 26.02 pomarnczka - (Gosia, 27 lat, Lubelskie) cykl 3, last @ 27.02 fleurdelacour - (Pola, 29 lat, UK) cykl 8, last @ 27.02 karolcia228 - (Karolina, 23 lata, Świnoujście) cykl 2, last @ 2.03 celka2000 - (Celina, 28 lat, Dolnośląskie) cykl 5, last @ 6.03 edi25 - (Edyta, 25 lat, Częstochowa) cykl 3, last @ 6.03 olka@@@ - (Olka,30lat,Bydgoszcz) cykl??? ![]() Sweet_Jelly - (Malwina, 22 lata, Kujawsko-pomorskie) cykl 4, last @ 7.03 magdulec - (Magda, 27 lat, Lubelskie) cykl 3, last @ 6.03 roza26 - (Hania, 25 lat, Poznań) cykl 11, last @ 6.03 paulinaizabela - (Paulina,25 lat, Irlandia) last @ 9.03 Koona - (Kinga, 27 lat, Warszawa) cykl 4, last @ 9.03Lisica1 - (Marta, 25 lat, Lubuskie) cykl 9, last @ 11.03 martaN23 - (Marta, 23 lata, Świdnica) cykl 2, last @ 11.03 dra - (Daria, 22 lata, Wlkp.) cykl 11, last @ 13.03 memka87 - (Magdalena, 21 lat, UK)cykl 4, last @ 13.03 kobra913 - (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 3, last @ 13.03 edzia - (Edyta, 31 lat, Roma) cykl 6, last @ 15.03 ula 87 - (Ula, 22 lata, Śląskie) cykl 6, last @ 17.03 Justine1988 - (Justyna, 21 lat,Koszalin) cykl 2, last @ 18.03 DAnia - (Ania, 32 lata, Dolnośląskie) cykl 8, last @ 18.03 solarka - (...31 lat,Łuków ) cykl 2, last @ 21.03 malga19 - (Gosia, 19 lat, Kraków) cykl ? ? ?, last @ 24.03 Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki) Mamy 30 zafasolkowane:maugoszatka – gratulujemy! dwie kreseczki po 6 cyklach (termin – 8 maja 2009) Karola_82 – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 14 maja 2009) gosiaczekdm – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 25 maja 2009) *kaalinaa* – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 29 czerwca 2009) Cassandra 23 – gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach (termin – 3 lipca 2009) Ania0104 – gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach (termin – 19 lipca 2009) erysipelothrix – gratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach (termin – 15 lipca 2009) Gizmiatko – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 27 lipca 2009) adaikaka – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 27 sierpnia 2009) BASIA3333 – gratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach (termin – 7 września 2009) czekoladka21 – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 1 sierpnia 2009) DDosiek – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 12 września 2009) Foka29 – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 15 września 2009) Ainka11111 – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach aassssiiiikkkk – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu magdzia50 – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu IwonkaAnna83 – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach precious_81 – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach katarzinka – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach(termin – 15 września 2009) Milibili – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach Nika1980 – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 10 października 2009) sweetpinky – gratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach malin30 – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 7 października 2009) dramaturgia prostactwa – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 27 października 2009) miss.hot – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 22 października 2009) sorejna – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 23 października 2009) Agusia_a9 – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach flowerspower – gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach (termin –11 listopada 2009) gusiec – gratulujemy! dwie kreseczki po 19 cyklach smerfeta01 – gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 19 listopada 2009) Na liście występuje kolor biały: dra - Aniołek [*]
PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*] Nika1980 - Aniołek [*] agagmm23 - Aniołek [*] gooha3 - Aniołek [*] malga19-Aniołki dwa [*][*]
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tez pogoda rozna, ale teraz swieci mi sloneczko prosto w moje okienka w salonie, wiec przyjemnie mi sie siedzi...zaraz zrobie sobie kawke albo kisiel owocowy...bol miesiaczkowy tez mi dokucza, raz mocniej raz slabiej....Mam pytania, czy owulacja moze nastepowac pod koniec cyklu, bo mnie ostanio bolalo w dole ale to bylo po wyliczonej owulce...wiec juz sama nie wiem, a czy w ciazy nie ma sluzu? bo u mnie sucho....
|
|
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuszki, ostatnio się dowiedziałam, że moja teściowa zaszła w pierwszą ciążę w pierwszy czy drugi dzień @, więc owulacja może być niekoniecznie w terminie "książkowym".
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie akurat pada śnieg
![]() malin no różnie bywa to z owulką,bo znajomej mamawłaśnie w czasie miesiączki znajomą spłodziła ![]() mnie jajnik ostatnio kuł cały cykl,teraz wczoraj i dziś troszkę,wiec mzoe owu ciekawe ![]() malin a ty powiedz jak się czujesz w ogóle?? ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- aliisanka nas zaniedbuje odezwij się jak będziesz kochana i mów co u ciebie,nieraz widzę jak podgląduje wątek,a nic sie nie odzywa,jakies zmiany mam na liście umieścić ,bo w końcu nie wiem czy do ciebie @ zawitała czy nie,odezwij się
|
#1199 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie kobitki!! Nie było mnie od piatku, a tu 4 stronice napsiałyscie, moze bysmy jakąś ksiażke stworzyly???
U nas tez staranka idą pelną parą, w tym miesiącu jakoś wogóle nie zaobserwowalam śluzu płodnego, nie wiem czy jest, bo powinien juz być jakies znikome szczatki są.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to złapało mnie ostatnio znowu przeziębienie - katar i kaszel. Dziecko będzie nieźle wytrzęsione Muszę uważać, żeby to był ostatni raz. Niech ta wiosna w końcu przyjdzie!!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.

. A muszę dodać ze jest to pierwszy KONKRETNY miesiąc starań o dzidziusia - bo minione miesiące to jakoś nam nie sprzyjały nawet jeśli chodzi o czas dla sexu. tak tak niestety tak było. Ciągle w biegu, ze czasami zapominaliśmy o tym co przyjemne

Ale egneralnie troche wypoczelismy i pojezdzilismy na nartach.

sama nie wiem jak się ubrac na zimowo czy wiosennie

już sobie z nim pogadałam! Dzielnie otworzyłam maskę i poruszałam klemami i odpalił

staranka sa caly czas-choc wczoraj wieczorem padłam jak kawka i zasnelam raz dwa ale mezus w nocy mnie obudził przytulankiem tylko ze strasznie bolalo mnei podbrzusze i nic z tego nie wyszlo-nie wiem co mi bylo
i będzie dobrze