|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zabieg Cosmelan-Pamietnik- Część VI
Agam poszalała
![]() Z tego co pamiętamnie wolno kolorówką ![]() Buczka chodź tu nadszedł czas na dr Buczysławe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1802 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Zakorzenienie
|
hej kropki
![]() Iklen jeszcze nie spowodowal zmian,cienie jak byly tak sa ![]() Co do kolorowki i cosmelana ,to zabronione.A zreszta pokresla sie podkladem zwisajace skorki ,a to beznadziejny wyglad ![]() Madzia a co Ty za kwasy sobie wymyslilas ,co ![]() ![]()
#1805 |
Zakorzenienie
|
Chantarelle-Madzia pytałam babki o te kremy i poza aukcja 200 zł..duzo..faktycznie warto?fajne sa?Używasz?Nusia..dzisiaj sie nie przemeczałam..rosół , mielonych zostalo duzio to tylko ziemniaczki i dodatek robiłam...Cały dzien walcze z netem
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Rociem sobie czólko posmarowalam to sie jutro obudze 5 lat młodsza hi hi... |
![]() ![]() |
![]() |
#1806 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pobudka śpioszki ![]() Miszka gówniaro ![]() Maallaa pracusiu chodź na kawkę ![]() Agam opowiadaj co kupiłam, cały dzionek Cie nie było ![]() Wiinnii cześć ![]() kawe robie!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Raczkowanie
|
Cześć kobitki.
Nic sobie nie kupiłam tylko krem z ziaji lekka formuła o którym Madziusia pisała ze uzywa i dziecku pampersy, mleko, kaczuszke. Chciałam sobie kupić czarne buty sportowe np salomony albo adasie ale rozmaiaru nie było, bo ja z tych wielkokopytnych. Zresztą mało czasu było na większe łażenie bo małą pierwszy raz zostawiliśmy u teściów i to miał być taki test dla niej. Ale zdała. Nie płakała, wytrzymała 3 godziny i usnęła. A my 3 supermarkety na szybko zaliczyliśmy i tyle. Na zakupy to ja musze sama bez TZ, na spokojnie połazić to coś kupie wtedy. Makijaż robiłam pierwszy raz od ponad miesiąca (maske miałam 16.02), wypaćkałam gębe filtrem Iwostin solecrin 50+, na to podkład dermablend vichy i jako tako, troche jeszcze łuszcząca broda pod tapetą nie bardzo z bliska, ale cóż jak kilka dni pojade cos2 tylko na noc to moze to łuszczenie troche zminimalizuje, a tak to był pierwszy dzień bez cos2 (nie licze tej krótkiej przerwy). |
![]() ![]() |
![]() |
#1808 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Raczkowanie
|
Witaj Beata, to dopiero początek łuszenia nic się nie martw, wszystkie (które stosowały cosmelan) przez to przechodziłyśmy i absolutnie nie nakładaj teraz tapety.
Dzisiaj mam 100 pytań. Dziewczyny musze sobie kupić ten pycnogenol, to w aptece? Po ile dziennie tego bierzecie? Czy któraś używa filtra avene z kolorem? Czy on koryguje plamy czy tylko nie bieli i czy są różne kolory czy tylko jeden (jaki ciemny). I czy pod filtr musze kłaść krem? (nawilżający czy obijętne?) I po co co, przecież filtr jest tłustawy? A jeszcze ten krem i fluid to gęby dotknąć nie można bo wszystko się ściera. Ja takie głupie pytania zadaje bo ja nie używałam nigdy tak na codzień filtrów pod makijaż. |
![]() ![]() |
![]() |
#1810 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no dużo tego, duzo ja jak zdąże rano to nakładam pod filtr krem nawilżający kolejnosc taka - krem, filtr, baza podkład i już ![]() ja łykam pycnogenol , w aptece kupiłam ,ale niestety łykam jak mi sie przypomni ![]() ile ta Twoja mała ma miesięcy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1811 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mała skończyła 9 miesięcy. Już dobrze raczkuje a jak trzymam ją pod pachami to tak fajnie sobie drepci. I staje przy czym się da, przy krześle, przy szafce pod TV( to jej ulubiony punkt), stoliku, kanapie, no spuścic z oczu nie mozna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1812 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1813 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() oj 9 miesięcy to jeszcze troche będziesz miała wesoło, zanim zacznie pewnie chodzić ![]() moja juz 9 lat ojjjj jak to leci ![]() Miszelka tak Cię odmłodziło ze o nas zapomniałaś? ![]() Maallaa na kawę wołam, zbiórka!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() ![]() ![]() Aga - no i jak - plamki zdecydowanie zjaśniały czy jednak cosmelan po raz drugi? a co do zakupów to ja też wolę sama - no jak już coś upatrzę to może mąż się wypowiedzieć, ale szperać po wieszakach czując jedo oddech na ramieniu? - ![]() Witam Cię Beato ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Aguś - głupie pytania to moja specjalność ![]() ![]() Nuśka, Miszka - tęskni mi się, a nie mam kiedy pogadać, widzę, że u was trochę spokojniej, ja jeszcze co najmniej najbliższy tydzień będę ganiać w pracy, ale później nadrobię zaległości. Edytowane przez maallaa Czas edycji: 2009-03-23 o 18:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Raczkowanie
|
Michell 72 dziękuje za odpowiedź. Na pewno spróbuje Roca. Dziś spróbowałam Bioderma Max krem 50 i bieli mnie tak jak Avenka, oraz LRP DP-smalec spływał mi z twarzy. Czasem trace nadzieję, że moge jednocześnie się chronić i wyglądać normalnie
![]() agam 1977 - próbowalam Aven tonujący. W opakowaniu wygląda fajnie, ale na buzi totalna indianka. A juz się cieszyłam że to będzie mój filterek. |
![]() ![]() |
![]() |
#1816 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
![]() mam alergie na isa dora kiedys cienie a teraz kredka mnie uczuliła gałki oczne mam czerwone jak pierestrojka hehe i spuchniete dzisij robie szkolenie i bede wygladala jak idź stąd. ja łykam 2 pycnogelone dziennie życze miłego dzionka wszystkim plamkom ![]() p.s. Miszelko byłas u dermatolożki ?????????? |
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Raczkowanie
|
Hej Wszystkie Cosmelanki, hej Beata,
Jestem dokładnie takim samym przypadkiem jak ty tzn. miałam robiony laser a pózniej kuracja z cosmelan 2. Miało byc to tańsze rozwiazanie usunięcia przebarwień, wszystko razem kosztowało 900 PLN, a za maskę mówili mi 1800 PLN. więc zdecydowałam sie na laser. We wczesniejszych wpisach opisałam dokładnie jak to wygladało, plamy miałam głównie na policzkach. Laser zniosłam dobrze ,skóra goiła się bardzo szybko, cały czas uzywałam cos 2. Przez jakies 6 miesiecy plam nie było widac, tylko cienie. Niestety z czasem zaczęły wychodzic znowu a zwłaszcza przy nasłonecznieniu (oczywiście cały czas smaruję się filtrem 50+ ) W chwili obecnej plamy mam znowu, nie są może tak ciemne jak wczesnie ale mam. Chce się zdecydowac na maskę + słoiczek cos 2 i zrobic sobie sama w domu, to bedzie taniej. Zbieram kaskę bo to droga impreza ale cóz nie mam wyjscia. Mam juz dośc tych cholernych plam !!! Pozdrawiam Wszystkich Tinerfenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Konto usunięte
|
[quote=maallaa;11591204]Hej dziewczynki
![]() ![]() ![]() Aga - no i jak - plamki zdecydowanie zjaśniały czy jednak cosmelan po raz drugi? a co do zakupów to ja też wolę sama - no jak już coś upatrzę to może mąż się wypowiedzieć, ale szperać po wieszakach czując jedo oddech na ramieniu? - ![]() Witam Cię Beato ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Wlaściwie nie wiem, skąd mam plamy-na pewno słńce, nie smarowałam kremem z filtrem. Nie biorę żadnych lekow, hormonów itp. Plamy mam na policzkach-na lewym dość duże, czoło też niczego sobie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Raczkowanie
|
Hej Buczaczko,
Powiedz mi kochana Buczaczko bo juz całkiem mi się w głowie pomieszło ![]() Pytanie drugie: czy np. jesli posmaruje sie filtrem Avene 50+ z kolorem to czy moge na to spruszyc twarz pudrem równiez Avene 50+ ale transparętnym ? Sorkiiiiiiii że tak pytam. ![]() Pozdrawiam Tinerfenia |
![]() ![]() |
![]() |
#1820 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Swoją drogą, na Księżyc latają, a kremu, po którym nic nie wyjdzie, nie mogą wymyślić?!? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Raczkowanie
|
Beatko,
Miałam także robione mase peelingów które tylko podrazniały mi skórę i smarowałam sie takze wieloma krememi wybielajacymi ale nic nie funkcionowało, obecnie licze tylko na cały zestaw cos 2 !!! jak to nie zlikwiduje plam to juz nie wiem co robic. ![]() Pozdrawiam Tinerfenia ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Muszę kończyc, wpadnę pózniej ![]() Papatki, gdzie ta Buczaczka !!!!! czekam na odpowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich,
Ja dopiero teraz pije kawe.Mała już od tygodnia wstaje o 5.30-6.00 i jest bardzo męcząca, uff właśnie poszła spać (o 10.30). Jade dzisiaj kupić spacerówke, pogoda fatalna, śnieg sypie ale co tam, po prostu marze żeby się wyrwać z domu. W przyszłym tyg musze iść do fryzjera na kolorówke bo jak woźna wyglądam (tylko czapka ratuje). Co do efektu po cosmelanie (smaruje teraz tylko na noc) to nie jest dla mnie zadowalajacy. Różnica jest taka, ze skóra nie jest taka szara jak była, zmarszczki koło oczu (kurze łapki i pod oczami siateczka) wygładzone, plamy50-60% jaśniejsze (zalezy od dnia- no właśnie któraś kiedyś pisała że ta tendencja do ciemnienia czy jasnienia plam zalezy od momentu cyklu, jak to jest przed i w czasie okresu ciemniejsze?). W każdym razie juz nie przebijaja spod tapety. Maske będe powtarzać za jakiś czas. Dobra spadam bo musze się się wyfiltrować, wyfluidować, wciągnąc zupe i śmigam... |
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie mam netu..psia mac...siedze u siostry i zagladnełam,zeby Wam buziaka dać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1824 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja padam na pysk poplamiony dzisiaj, co za dzień ![]() a pysk nie dość że poplamiony to się łuszczy i czerwony hi hihi ale atrakcyjna babka ze mnie ![]() ![]() Miszka a Ty widzisz jakąś poprawe? ![]() Aga znowu po sklepach lata ![]() jak buzia dziś pod fluidami itd wygląda? kawka mocno popołudniowa dla wszyskich, przez tą pogodę paskudną kupiłam buty, sandały a co ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1825 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
mam pytanie do Michell 72-gdzie kupujesz krem Roca? ja pytałam dziś w aptece i pani powiedziała mi że nie jest dostępny w Polsce. Zmartwiłam się. Czy to prawda?Nie wiem jaki spf ty masz, mi zależy na 50. Proszę o podpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ty to mozesz sie spokojnie wszystkimi kolorami teczy malowac ![]()
![]() |
#1827 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wstajemy i kawkę pijemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1828 |
Zakorzenienie
|
Mam neta..jezu nareszcie!!!! buziaki dla wszystkich
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Raczkowanie
|
witam,mam pytanie zawsze kupywalam krem z filtrem50+(avene)dzisiaj nie bylo 50+ tylko samo50 wiec kupilam , nie wiem na czym polega roznica i czy wogole jest ,jak ktos wie to prosze niech napisze
|
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Raczkowanie
|
Michell 72 bardzo dziękuję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.