|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 |
Rozeznanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Katakumba za te zdjęcia na plaży masz
![]() zazdrość mnie zżera ![]() Paula śliczna fryzurka, w ogóle laska z Ciebie ![]() co do zasypiania w łóżeczku u nas jest tak: młodzi bawią się popołudniu u moich rodziców na łóżku i tam ich zwykle sen dopada, tak ok 19-20, po jedzeniu. Potem budzimy ich na kąpiel i po kąpieli już do łóżeczek i zasypiają bez problemu, odłożę jednego i zanim przygotuję kapiel drugiemy pierwszy juz śpi. Potem odkładam drugiego i zanim posprzątam łazienke tez już lula ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3392 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
Cytat:
Ja jutro idę do gina-pierwszy raz po porodzie.Już się dawno przed obcym mężczyzną nie rozkraczałam hehe ![]() I znów mam mega sprzątanie-jak przy poniedziałku,ech.Do roboty! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3393 |
Zadomowienie
|
Hej laseczki,
Paula - fajna fryzurka, ale z Ciebie laska. Na dzieciaczki zagłosowałam i przypominam innym mamusiom bo tak niewiele wam brakuje..... LadyM- jak to fajnie brzmi, młodzi bawia się na łózku he he, ja ciągle jestem pełna podziwu dla Ciebie ![]() Scorpionec - Ty się przewróciłaś z małą? ![]() ![]() Proszek- przerobiłam już Lovelę i teraz piorę w Jelp Soft, następne chcę kupic płyn do prania ale nei wiem gdzie się go do pralki wlewa ![]() asiak1981- ja też sie cieszyłam że Martusia ważyła 4410, bo jakoś nie było właśnie problemu z braniem ją na ręce. Wiadomo, takie wielkie dziecko to trudniej uszkodzic ![]() Miałam sie juz kilka dni temu pochwalc,że moje cudowne dziecię zaczęlo się BAWIĆ zabawkami, normalnie bawic. Wszystko co jest w zasiegu ręki ląduje w buzi. Na macie łapie zabawki i usilnie próbuje do pyszczka włożyc ![]() Zmieniłyśmy tez smoka na wiekszy i jest o niebo lepiej, już jej tak strasznie nie wypada, więc mamusie które mają duże dzieci warto mie większego smoka. Oczywiście tylko lateks młodej pasuje najlepiej taki np. canpol za 5 zł bo silikonowy jest bleee. No i przewraca się na brzuszek, na razie tylko w lewo ale się przewraca, SAMA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3394 |
Zakorzenienie
|
Salomea, gratulacje dla córci za przewrotki
![]() Płyn do prania wlewa się tam, gdzie proszek ![]() ![]() Aha,wczoraj przegladała na necie oferty wczasowe i wielce jestem zdziwiona,że w górach jest TAK TANIO ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3395 |
Zadomowienie
|
Ach ja gapa, znowu nie napisałam wszystkiego. dzisiaj doszłam do wniosku,że skoro siedzę w domku to zacznę podnośic kwalifikacje zawodowe. Od niedzieli zaczynam kurs weekendowy. W końcu wyjdę do ludzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3396 |
Rozeznanie
|
Salomea o czym Ty myślisz
![]() Xandra faktycznie cenowo się opłaca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3397 |
Zadomowienie
|
LadyM Salomea1 bardzo dziękuję
![]() Salomea1 mały ciągle jest na moim mleczku ![]() ![]() ![]() ![]() dziękuję bardzo za głosy ![]()
Przytulanki szmacianki ręcznie szyte Edytowane przez Paula Szyszka Czas edycji: 2009-03-23 o 13:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3398 |
Raczkowanie
|
Witam głosy oddane
![]() Wreszcie nadrobiłam ,od jutra prawdopodobnie nie bede miała kompa i znowu zaległości ech... Mój mały śpi już 3 godzinę to chyba ta pogoda bo leje deszcz brrrr wczasy ja polecam Międzywodzie cisza spokój czysta plaża i brak tłumów idealne miejce na wypoczynek zęby mojemu małemu juz prześwituja przez dziąsełka więc lada chwila powinny być inaczej się wykończymy ![]() upadek jak przeczytałam co skorpioniec napisała to mi ciarki przeszły, ja bym zabiła dziecko jak miało 2 tygodnia nosłam go do drugiego pokoju i potknęłam się o kapcia nie wiem jak to zrobiłam bo bym go przygniotla własnym ciężarem ale odwróciłam się i walnęłam o ściane.Rękę miałam siną ale co sobie o tym przypomne to płaka mi się chce no nic musze leciec bo się bebok obudził |
![]() ![]() |
![]() |
#3399 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!!
Ale pogoda! ![]() ![]() ![]() Ale smęcę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Weekend był super! Stwierdziłam jednak, że drugie dziecko najwcześnej za 2, a może nawet za 3 lata, jak już Filipek będzie potrafił się sam sobą troszkę zająć. Koleżanka była z prawie 11 miesięczną raczkującą córeczką, super jest, ale wymaga dużo uwagi ![]() Scorponec jak przeczytałam o Twoim upadku to aż mi się gorąco zrobiło! Całe szczęście, że nic się nie stało ![]() Paula powtórzę się, wyglądasz suuuuper! ![]() Salomea gratki dla córci ![]() Lady M świetnie sobie radzisz z bliźniakami, tylko pogratulować ![]() Co do prania ubranek, to ja cały czas stosuję Lovelę, mam Jelpa, ale tylko raz go użyłam, jakoś tak mi nie podpasował. Edyta kolejne postępy ![]() O, mały mnie woła Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#3400 |
Zadomowienie
|
Lisey - widzę,że jesteś wiec napiszę, bo mi się przypomniało. Nie wolno karmic dziecka w trakcie jazdy samochodem. Jest to cholernie niebezpieczne, bo jak się zakrztusi lub cośw tym stylu to nie zdążysz zareagowac. To ja tyle. Miłej i bezpiecznej jazdy
|
![]() ![]() |
![]() |
#3401 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
paula śliczna jestes dziewczyno!! i fryzurka tez bardzo twarzowa!!
xandra twoja emilka mlodsza od mojej o 2 miesiące..to wiadomo ze bardziej uwazasza na to co jesz..ja kapuste raz spróbowalam - kiszonej i wrzaski musialam znosić nieziemskie...to samo bylo po ogórkach kiszonych ![]() ![]() upadek ja polecialam do tyłu na dupsko i plecy.. ale mala sie jakoś do tylu odchylila balam sie ze cos jej z kregoslupem stalo ![]() ![]() Salomea1 gratuluje kursu!! ja w ciąży mgr bronilam wiec mam dość poki co ![]() macierzynski sie skończyl tera zalegle urlopy se rozspisuje..nadal se nie wyobrazam malej z niania zostawic ![]() proszek ja piore w jelpie 2w1 i narazie tak zostanie bo super pachnie i dobrze pierze ![]() moje dziecko dzis upierdliwe..obudzila sie po 7 rano - szok bo normalnie o 9 ja ja budze...ale na szczescie zasnela.. nie moge jej na chwile zostawic bo kweka ![]() ![]() ja dostalam jakiegos uczulenia od szmponu do wlosów - drapie sie maksymalnie - chyba sie wśieknę az mnie skora zaczyna bolec.. wrrr.. co za dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie jakoś porządki nie wołają,ciągle siadam przy kompie i szukam zajęć ![]() ![]() Wiecie co, jak jestem sama w domu z Emilką, to jestem zupełnie uziemiona.Ani do sklepu wyjśc,ani nic,żarcia w domu mało.Czy tylko ja jestem taka nieporadna?Czy może leniwa,że na wyskok do sklepu nie biore pod uwagę nawet,zeby ubierać Emilke i z nia iść ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3403 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zakupy - Ja mam tak samo, lenistwo na maxa, ale kiedy w lodówce pusto, albo mam ochotę na coś fajnego to przy okazji spacerku zaglądam do sklepu. Ale staram się tz wysyłac na zakupy. Scorpionec- dzięki za gratki, ale to jeszcze troche za wcześnie bo sam kurs pozwoli mi przystąpic do egz państwowego i dopiero wtedy będziesz mogła mi gratulowac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3404 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Skok: Ja nie wiem jak to jest z tymi skokami ale mój Młody miał fatalny tydzień 13-14 , wciąż płakał, marudził ... a teraz zaczyna 17 i jest złotym dzieciaczkiem. Całymi dniami się śmieje , gada, kopie... I w ogóle nieskromnie popadam ostatnio w zachwyt nad Szymonkiem... ![]() ![]() Waga:Nie martw się Asia - na mojego też niektórzy wołają pieszczotliwie Spuchlaczek. Ma 16 tygodni i waży 8 kg! ![]() Spacerówka: Zamierzamy się przesiąść w tym tygodniu bo Szymon to straszny wiercipięta a w gondoli już się w ogóle nie może ruszyć ![]() A my znów byliśmy u lekarza. Wczoraj Szymonek częściej pokasływał i zlękłam się że może źle zrobiłam że mu nie dałam tego antybiotyku. W końcu już tydzień ma katarek i pokasłuje. A Pani doktor (moja, a nie jakiś przypadkowy stary dziad do którego poprzednio trafiliśmy) badała go bardzo dokładnie i powiedziała: absolutnie żaden antybiotyk! Oskrzela czyściutkie, dziecko tylko lekko podziębione jest, przepisała wapno i wit C (już mu to podaje od kilku dni ![]() ![]() Chociaż tak ku przestrodze powiem że pytałam jak to jest z zapaleniem oskrzeli u dzieci. I powiedziała że prawie zawsze przebiega bez temperatury! I niektóre dzieci prawie nie kaszlą! Trzeba wysłuchać stetoskopem bo inaczej nie da się poznać. Więc nawet z drobnym kaszelkiem - do lekarza! To rada także dla mnie...bo ja zwlekałam i czekałam na gorączkę. Buuu... tak dziś wieje że nici ze spaceru. Kisimy się i nudzimy w domu ![]() U mnie edycja to już standard... Poza zachwytami to chciałam się poskarżyć że wczoraj mi dziecko zasnęło przez tą pogodę snem kamiennym o 17, nie dało się już obudzić bo był wrzask...no i w konsekwencji wstało dziś o 5... gadać z nim trzeba było do 7 po czym ono zasnęło a ja prez godzinę rejestrowałam się do lekarza. Także dziś mam dłuuugi dzień... PS. Jemy już jabłuszko i marchewkę aż się uszy i nie tylko z łakomstwa i radości trzęsą ![]() Edytowane przez JaGaaaa Czas edycji: 2009-03-23 o 15:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3405 |
Raczkowanie
|
Boszzz co za pogoda!! Od rana leje, wieje i ciemnica jakaś
![]() Mała jakaś marudniejsza dzisiaj i nie wiem czy odreagowuje wczorajszy wyjazd do krewnych (oj jej sie tam nie za bardzo podobało, bo za dużo nowych ludzi), czy ja za bardzo z jedzonkiem zaszalałam, bo trochę nowości było, czy jej się spaceru chce...a może czuje, że mama ma zły humor. No ale jak tu mam tryskać humorem jak mój tż tak przeze mnie tu chwalony dzisiaj burczy na mnie nie wiadomo o co, a jak mu zwróciłam uwagę, to stwierdził, że to ja jestem humorzasta... ![]() Scorpionec powtórzę za innymi, że ciary mnie przezszły, dobrze że ok. Salomea gratki za podjęcie decyzji o podnoszeniu kwalifikacji. Mnie się też chce do ludzi (ale nie pracy) i chyba też sobie coś wymyślę... JaGaaa a pochwal się czym się tak zachwycasz, a co po to tu też między innymi jesteśmy, żeby nie tylko się uskarżać (jak wyżej ja) ale też chwalić! A ja bym chciała, żeby na moją wołali spuchlaczek, a nie jaka ona drobniutka, chudziutka, malutka itp. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#3406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja Emilka dzis prawie cały dzień śpi.Wczoraj za to była bardzo marudna-wręcz płaczliwa. Ostatnio bardzo denerwuje się przy karmieniu-wypuszcza brodawkę i cała się szarpie-jakby nie mogła ssać,ale nosek ma czysty.W sumie, to jestem pewna,że ssie i leci sporo,bo jak puszcza,to mleko dalej leci...Nie wiem,czy może to przez baczki-ale tak tylko przy karmieniu jest,pręży się i stęka-widać,że się denerwuje. Często też wpycha sobie piąstkę do buzi i kciuka bardzo namietnie gryzie-nie ssie,tylko właśnie tak dziumdzia.Kurcze,chyba za wczesnie na zęby-bo w sumie tylko na to mi to wygląda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3407 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja kiedys wybralam sie z mala na male zakupy po spacerze do carrefoura i wiecie co, nie moglam wyjsc z wozkiem ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() przepraszam, ze nie pisalam z polskimi znakami, ale cos mi sie z ta klawiatura porobilo, znowu zamiast z mam y i inne jakies takie schizy ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3408 |
Zadomowienie
|
Edytko ctrl+shift i będą polskie znaki,
Mój znajomy pojechał do lekarza z 2 m-cznym dzieciątkiem bo kilka razy zakaszlała i okazało sie, że zapalenie płuc, a dziecko było pogodne, radosne, Tak szczerze to pojechał bo nie wiedział co ma robic, a żona miała zjazd i nie odbierała tel. |
![]() ![]() |
![]() |
#3409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3410 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymajcie za mnie kciuki, za 3 godziny idę do dentysty-chirurga na zabieg resekcji zęba... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3411 |
Zadomowienie
|
asiak1981 -
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3412 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale jesli ze znieczulenie mto nie bedzie bolalo kiedys mialam dlutowanie osemki i zam zabieg byl ok, gorzej bylo jak znieczulenie przestalo dzialac. Ale tez nie najgorzej ![]() wiecie co Karolinie pojawilo sie takie suche miejsce na glowce - jeden maly placek katakumba Ty chyba pisalas, ze oliwka smarujesz glowke? to chyba nie alergia, bo nic nowego nie podawalam ostatnio dodaje od jakis 2 tygodni manne do zupek, ale to juz 2 tygodnie i wczesniej nie bylo zadnych innych obajwow i nadal nic innego sie nie dzieje moze plyn do mycia jakos zle na nia dziala ![]() wakacje - my pojedziemy nad morze, jakos mam wrazenie ze w gorach nie bedzie co robic i przeraza mnie lazenie z wozkiem z gorki i pod gorke :P nad morzem przynajmniej jest plasko ![]() a w nastepny weekend jedziemy do wisly na 3 dni nie wiem co zabrac, wiec bede brala wszytsko jak leci ![]() caly samochod pewnie zaladowany bedzie :P ciekawe jak Karola podroz zniesie - na krotkich odcninkach od razu zasypia, ale jak bedziemy jechac 6h to zobaczymy jak bedzie spacerowka - macie spacerowki skierowane przodem czy tylem do kierunku jazdy? czy moze z mozliwoscia przelozenia raczki? ja mam przodem do kierunku jazdy i w sumie przeraza mnie troche wiatr ktory bedzie wlatywal do budki... waga - na Karolina tez otzrymala kilka przydomkow ![]() ![]() a potem jeszcze Parówa, Grubasek, Paczus i inne takie ![]() ma 5 miesiecy i tydzien i wazy troche ponad 7 kg, ale urodzila sie mala 2880, wiec faldeczki tu i tam sa chociaz mi i tak nie wydaje sie bardzo gruba ![]() Salomea - podziwiam z tym kursem mi by sie nie chcialo wprawdzie sama sie szkole w excelu 2007 ale to po prostu juz maly stresik przed powrotem do pracy - bo do tej pory pracowalam na 2003, a w czasie mojej nieobecnosci zostal zainstalowany nowy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3413 |
Zadomowienie
|
niobe7 moja spacerówka niestety jest tylko przodem do kierunku jazdy co uważam za bezsens bo powinna być rączka przekładana ale co zrobić w końcu wózek dostaliśmy
![]() ![]() asiak1981 trzymam bardzo mocno kicuki żeby nie bolało i było wszytko dobrze ![]() scorpionec drobciaa bardzo dziękuję troszkę! troszkę mnie dziewczyny podbudowałyście bo ostatnio tak jak pisałam w lustro nie chce mi się patrzeć z tym zapaleniem oskrzeli to jestem w szoku bo ja myślałam że dziecko będzie miało wtedy gorączkę a tu się okazuje że może być zupełnie inaczej! jak to trzeba uważać....do małego jutro na kontrolną wizytę przychodzi pani pediatra ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3414 |
Raczkowanie
|
znowu pogoda do d... i siedzenie w domu ale i tak jestem uziemniona bo Kinga strasznie kaszle i siedzi w domu
![]() asiak1981 ![]() na wakacje pewnie pojedziemy do moich rodzicow dobrze że mieszkają nad morzem ![]() ![]() niobe jak Marcinek miał suchą skórkę smarowałam oliatum soft a teraz znowu zrobiła mu się ciemieniucha ![]() dziekuje za wszystkie mile komentarze do zdjęc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3415 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czy Pobierowo nie jest koło Dźwirzyna?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3416 |
Zakorzenienie
|
niobe, tak, moja mala miala suche placki, super sprawdza sie mycie glowy oliwka, bo jak posmarujesz po kapieli to wszytsko bedzie tluste. a tak, natluscisz skore a zmyjesz z wlosow nadmiar
polecam tez szczotkowac, na tlusto nawet lepiej wychodzi mowicie o sprzataniu. ja mam chyba szczescie ze nie jestesm pedantyczna. sprzatam jak mi sie chce, najczesciej jak rozmawiam przez telefon, wtedy bezwiednie chodze i ukladam graty a odkurzac to pol roku nie dotykalam odkurzacza, to zadanie tz ![]() co robicie na obiad? potrzebuje pomyslu ![]() edit - ktoras pytala sie o bory tucholskie. lata temu bylam w osrodku "lipa" chyba tak to bylo. bozeeee. rewelacja. domki, kazdy w odleglosci pol km od nastepnego, nad sama woda, a caly osrodek na cyplu byl, takze tylko jedno wejscie pilnowane bylo. polecam z calego serca, ale w sumie to zaraz spr na necie czy to w ogole jeszcze istnieje patrze na podgladaczy - i na 5 ludzi tylko ja jestem widoczna. smiesznie ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- http://www.obiektyturystyczne.pl/naj...edir/?id=8405/ wyglada jeszcze lepiej niz pamietalam. polecam chocby ze wzgledu na szerokie mozliwosci zwiedzenia naokolo. ale dziewczynki, popatrzecie na te zdjecia z lotu ptaka ![]()
swoje rady zwin w ciasny rulonik i rozwaz znaczenie slowa "czopek" Haters gonna hate. Potatoes gonna potate. Edytowane przez katakumba Czas edycji: 2009-03-24 o 11:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3417 | |
Raczkowanie
|
Hehe wiem wiem, ale czasami coś mi zacina się w klawiaturze, że całkime pomieszane mam litery
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Muszę dziś pochwalić moją córcię (tfu tfu mam nadzieję, że nie zapeszę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tylko muszę jeszcze jakoś moją mamę przekonać, aby ze mną współpracowała ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ja dziś znowu idę na basenik, aż nie mogę sie doczekać ![]() Ciekawe jak tam Lisey, mam nadzieje, ze wszystko ok ![]() no i znowu trzeba robic reset ![]() Katakumba ja nie mam wcale pomyslu+dobrze, ze chociaz mam zupe. Tz nie chce jesc obiadow, bo sie bierze za siebie Edytowane przez edyta0131 Czas edycji: 2009-03-24 o 12:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3418 |
Zadomowienie
|
Witajcie,
pogoda taka do dupy,że nici znowu ze spacerku. NIby się teraz przejaśniło, ale wieje. Katakumba - ja dzisiaj szaleję i robię spaghetti z mascarpone, a od jutra dietka tzn całkowity zakaz słodyczy i ciężkich potraw ![]() Niobe - chodzi Ci o ciemieniuchę?? Marcie znowu się odnowiła i tak jak katakumba smaruję oliwką, a za jakis czas ją kąpię. Edytko- super, że mała Laurka zaczyna pięknie sypiac. Jednak wychodzi że to nie wina Twojego mleczka. Teraz już bedzie coraz lepiej. A moje dziecię znowu śpi. To przez tą pogodę. Tez mi sie strasznie chce spac, ale nie mogę bo czekam na kolesia. Miał byc 30 min temu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3419 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
boszeee ja z wiekiem durnieje
![]() ![]() ja ostatnio wzielam sie za chalupe bo ostanie czasy ciązy i ze 3 miesiące jak mala sie urodzila sprzatal wylącznie tz... ale wiecie jak faceci sprzatają "przez środek" tylko... nie chcialam go strofowac bo biedny po pracy jeszcze za chalupe sie bral.. wiec wkroczylam do akcji i od miesiąca zakamrki zapomniane odnajduję ![]() niobe twoja karolcia to suuper laska przy moim 9 kg pączuszku ![]() ![]() asiak nie wiem co beda ci robic ale brzmi strasznie ![]() katakumba u mnie obiad wczorajszy czyli lasangne ze szpinakem i mięsem mielonym ![]() wakacje my uderzymy do trój miasta bo dość blisko i mam tam siostre i mieszkanko do dyspocycji a zmaluchem to wazne ![]() moze w maju na kilka dni sie wybierzemy by mala przetestowac na wyjeździe ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- zapomnialam dodac ze umnie w nocy śniegu napadało i jest z 10 cm ![]() buuuuuuuu ja chce juz wiosne.. amietam ze w tamtym roku o tej porze juz byla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3420 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Aaliyah jakbym o mojej malej czytala. Dokladnie mam to samo ![]() ![]() Radio super ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
![]() My tez mieszkamy z moimi rodzicami i marzymy o przeprowadzce ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.