|
|
#3301 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?
Cytat:
|
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytanie tylko czy większa miska załatwi sprawę, skoro mierzyłaś i nie było dobrze?! Może to raczej inny krój tu potrzebny? |
|
|
|
|
#3303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tabelki wychodzi mi 65E. Nie mam jeszcze dobrze dobranego biustonosza, więc nie wiem czy tak w rzeczywistości jest. Wydaje mi się, że jestem nadtabelkowa, co tu dużo mówić mój biust jest obwisły i mało jedrny (obwód biustu w zwisie ok.96cm) więc jest co upychać. Wydaje mi się, że moim rozmiarem jest 65F, a że Rio ma większe miseczki to trzeba brać o 1 mniej. Chyba, że coś poplątałam. Dzisiaj odbieram z poczty moje Confetti rozmiar 65FF wg Waszych porad. Z kolei Confetti jest małomiseczkowcem, więc dla mnie 1 rozmiar większy musiałam wziąć. Zresztą jak odbiorę to pokarze się w nim. W sklepie jeszcze przymierzałam Tango II i 60FF wyglądało na dobre. Hmm, sama już nie wiem, gubię się w tym. Edytowane przez megan_77 Czas edycji: 2009-03-24 o 08:44 Powód: literówka |
|
|
|
|
#3304 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o tak dużej misce i to jest najwiekszy problem Polek bo jak juz mają miske D to muszą miec 75 lub 80 pod biustem a to dyskryminuje inne kobiety i Bardzo dziekuje za pomoc teraz bede szukac w moim rozmiarze stanika No chyba że ktos zna jakies sklepy gdzie można kupić dopasowany biustonosz widze że jeden jest na Kurdwanowie ale może ktoś jeszcze wie gdzie można sobie kupic dobrany stanik Ja jeszcze raz się zmierze bardzo dokładnie i wam podam może żle sie zmierzyłam zaraz sie za to zabieram dosyć złych staników ... a wiec już bardzo dokładnie i bez nerwow mam 74 pod biustem miska 91 teraz moge szaleć i dobierazc stanik pozdrawiam Edytowane przez Marta88 Czas edycji: 2009-03-24 o 09:19 Powód: dopiska |
|
|
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w nd. pobiegałam po sklepach z bielizną w swoim mieście i najmniejszy obwód jaki znalazłam to 70, największa miska to E, ale tylko parę sztuk, 99% staników kończy się na D.
|
|
|
|
|
#3306 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Marta88 Czas edycji: 2009-03-24 o 09:27 |
|
|
|
|
#3307 |
|
Rzabbocop
|
Na poprzedniej stronie masz link do klepu w Krakowie i jeszcze wytlumaczone jak tam dojechac
|
|
|
|
#3308 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisałam wyżej że widziałm że jest na Kurdwanowie sklep i dziękuje ale może ktos wie gdzie jeszcze jest w Krakowie taki sklep bo chyba nie jest tylko jeden na cały Kraków choć z 2 strony wszystko możliwe
|
|
|
|
|
#3309 |
|
Raczkowanie
|
z tego co mi widdomo to tylko ten jeden na caly kraków
64/88 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=335375 "Jak dalece jesteśmy wszyscy naznaczeni piętnem pani Bovary?Jak głęboko ów bowaryzm,owo marzenie o lepszym życiu,o romantycznej miłości tkwi w naszych duszach?Jak mocno popycha nas ku ruinie obecnego życia w imię ułudnych nadziei?" |
|
|
|
#3310 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.brastop.com/Default.aspx
czy ktoś coś zamawiał z tej strony ? ale raj
|
|
|
|
#3312 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sklep swietny, sprawdzony, wysylaja szybko, akceptuja PayPal, maja fajne promocje, nie robia problemow z wymiana, pracuje u nich Polka - Pani Monika, z ktora spokojnie mozna mailowac, rozmawac telefonicznie po polsku. Jednym slowem - polecam |
|
|
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
o naturo
![]() zaraz padne chyba ja chcę karte nemo idę dziś zamówić ![]() dziękuje
|
|
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny które są od dłuższego czasu w temacie czy w wątku była mowa o biustonoszach przeznaczonych do sukienek z odkrytymi plecami? Bo mam suknie ślubną która właśnie ma duży dekolt na plecach i szukam właściwie dobranego biustonosza do takiej sukni. Proszę o odpowiedź jeśli temat tych biustonoszy był poruszany to ja znajdę te posty dlatego zależy mi tylko na tej odpowiedzi.Bo postów nabiłyście niemiłosiernie dużo i nie chce mi się wszystkiego od początku czytać gdzie potem się okaże że nic na ten temat nie ma.
|
|
|
|
#3316 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
no ale obwodow ponizej 70 nie robia
|
|
|
|
|
#3317 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O tu http://www.e-lady.pl/produkt/3066/pa...ustonosza.html jest cos takiego. Jesli masz odkryte ramiona, to musisz wybrac strapless, jesli masz zapiecie na karku - taki z odpinanymi ramiaczkami, wtedy zakladasz tylko jedno ramiaczko. Edytowane przez Vesuvio Czas edycji: 2009-03-24 o 11:51 |
|
|
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to gnojki. :/ Świństwo to jest.
|
|
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki wielkie Vesuvio
Edytowane przez Elsi81 Czas edycji: 2009-03-24 o 12:01 |
|
|
|
#3320 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sa tez specjalne staniki http://www.stylis tka.pl/biustonosz-idealnie-dobrany-do-kreacji/ Gwiazdkuje mi linka usun spacje pomiedzy "stylis" i "tka" Edytowane przez Vesuvio Czas edycji: 2009-03-24 o 12:19 |
|
|
|
|
#3321 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie dziewczyny, chyba nadeszła i na mnie pora żeby znaleźć właściwy rozmiar biustonosza
. Mam problrm bo nie wiem od jakiego modelu najlepiej zacząć , i jaki rozmiar byście mi doradziły - moje wymiary to 96 pod biustem i w biuście 110 .
Gdyby została Ci tylko jedna godzina życia, i mógłbyś zadzwonić tylko do jednej osoby, lub tylko z jedna osoba mógłbyś spędzić tą godzinę, do kogo byś zadzwonił? z kim byś spędził ten czas? I dlaczego jeszcze zwlekasz?
|
|
|
|
#3322 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie przymierzyłam Confetti 65FF.
Za pierwszym razem zamówiłam 65E i było za małe. Za Waszą radą zamówiłam 65FF. Na zdjęciach może się wydawać, że miska jest za mała, ale ona u góry trochę się marszczy. Pod ubraniem tego nie widać. Proszę Was o opinię czy ten rozmiar jest dobry. |
|
|
|
#3323 |
|
Rozeznanie
|
Miseczka z czasem sie wypelni
|
|
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki raz jeszcze A gwiazdkuje linka dlatego, że to konkurencja wizażu tak mi się wydaje
|
|
|
|
|
#3325 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przy wymiarach 68(69)/88 wychodzi 65E, ale juz sie przekonalam ze 65 to za duzo i na poczatku juz sie dopne na 3 haftke i sie rozciaga i makabra
![]() Jesli chce cos wziac z 60 to w co celowac? 60F czy 60FF? eh utopie sie w tym
|
#3327 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny! mam kłopot
Szukam jakiegoś staniczka nie zabudowanego za bardzo, coś do bluzek z dekoltem. Dopiero poszukuje dobrego stanika i mam problem z trafieniem rozmiaru i zwykle fiszbiny są za szerokie (za bardzo w kierunku pleców) Moje wymiary: pod 77 i w biuście 98,99 Proszę o pomoc i propozycje biustonoszy
|
|
|
|
#3328 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Pamiętaj, że w miseczce powinna się mieścić cała pierś, a te bułeczki podpachowe to także część Twojego biustu. Musisz mieć trochę miejsca, żeby je wgarnąć, inaczej nie zmigrują. Pisałaś, że jak mierzyłaś w sklepie 65F to miałaś luz i Ci się marszczył. Jeśli stanik w dobrym rozmiarze założymy niedokładnie, zawsze będzie nam się wydawał za duży. Tutaj znajdują się filmiki z Effuniak w Jak dobrze wyglądać nago - ona m.in. pokazuje jak się wmasowuje biust do miseczek. A teraz Confetti - myślę, że rozmiar jest dobry. Na chwilę obecną trochę się marszczy, ale pod wpływem dokładnego zakładania i wmasowania miseczka powinna się wypełnić. |
||
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
luizka__
na czym polega wmasowanie? ![]() Bo ja czytam juz o tym wygarnianiu i czytam i sama nie wiem juz czy aj to na pewno dobrze robie A byloby cudownie, gdyby moj biust wrocil na swoje miejsce;/oczywiscie neidoczytalam dopiero teraz zauwazylam link w twojej wypowiedzi... Ide sie szkolic;p
"Najfajniej jest, gdy stoisz przed lustrem susząc włosy i szczerzysz zęby w uśmiechu na wspomnienie o wczorajszym wieczorze." Edytowane przez Antii89 Czas edycji: 2009-03-24 o 16:50 |
|
|
|
#3330 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do miseczki, w brytyjczykach celowałabym w 60FF, w polskiej rozmiarówce w 60H/I. Duże są tylko literki, rozmiary już nie ![]() Cytat:
A do jakich dekoldów szukasz stanika? Jeśli do dużych okrągłych dekoldów to potrzebujesz half cupa. W Twoim rozmiarze mogłaby to być Panache Sienna, większość Masqueradek, dwa modele polskiej Mileny Toffino i Flamenco (ona są bardzo ścisłe, trochę małomiseczkowe więc tutaj powinien być dobry rozmiar 75G). Jeśli do głębokich dekoldów w serek, to potrzebujesz staników typu plunge. Może to być Panache Inferno, Panache Tango, Freya Retro i mnóstwo Masqueradek (Shanghai, Orion, Coquette). Panache Masquerade to marka staników do dekoldów, dostępne są np. w sklepie www.dopasowana.pl. Dopiszę może jeszcze, że dzisiaj odebrałam zamówienie z bravissimo. Przyszły do mnie Panache Evie Ivory 28GG i Freya Antoinette 28G cielista, na dosłanie czeka jeszcze Pandora. Evie to nowy strapless marki Panache. Miski ma standardowe (nie potrzebnie zawyżałam rozmiar na 28GG), obwód jest bardzo rozciągliwy - w 60tce obwód minimalny wynosi 65cm, maksymalny 75cm, szerokość fiszbiny 15cm. O Freyi Antoinette czytałam, że jest małomiseczkowa i ściśliwa. Jak dla mnie miski ma standardowe i jest dosyć rozciągliwa - obwód minimalny 60cm, maksymalny 70cm. Szerokość fiszbin - 13cm. Robi mi okropne zmarchy freyowe Żałuję, bo myślałam, że znalazłam fason dla siebie - mam bardzo podobną Freyę Matildę, która najlepiej na mnie leży.Myślę, że nie ma sensu, żebym zamieszczała zdjęcia, bo staniki leżą źle i są do odesłania. W planach mam jeszcze raz zamówienie straplessa, ponownie spróbuję z Evie, tym razem czarną (może będzie bardziej ścisła?) i rozmiar 28G, zamówię jeszcze Confetti 28G. Edytowane przez luizka__ Czas edycji: 2009-03-24 o 17:51 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

) i tam miska była ok, ale obwód mocno mnie cisnął.
)
na 89 w jest 60FF Tylko nie wiem czy warto az tak zanizac obwód, bo rio nalezy do scisliwcow 

?

A to gnojki. :/
, i jaki rozmiar byście mi doradziły - moje wymiary to 96 pod biustem i w biuście 110