Globulki i kremy plemnikobójcze - wątek zbiorczy - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-17, 20:39   #301
Agaaa-a
Rozeznanie

Dot.: Patentex Oval , jako srodek antykoncepcyjny

Korzystałam z wyszukiwarki , ale nie widziałam tematu na temat tych globulek dlatego pozwoliłam sobie zalozyc .

Tabletki u mnie odpadaja - względy zdrowotne . Nie mozna mi ich absolutnie brac.
Uzywałam do tej pory samych prezerwatyw, ale wiecie jak to jest ( jak lizanie cukierka przez papierek). 6 lat wsumie. Czasem bez - ryzyk fizyk(oczywiscie wczesniej wyliczone dni nieplodne).

Teraz chciała spróbowac tych patentexów , ponoc bezpieczniejsze od samej prezerwatywy.
Indeks Pearla
dla hormonow to 0.1
dla prezerwatyw to 7-14
dla globulek patentex 0.3-1.6

Chciałam po prostu znac Wasze opinie , czy , ktoras odwazyla sie stosowac bez prezerwatywy i z powodzeniem stosuje przykladowo kilka miesiecy
Agaaa-a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-17, 20:45   #302
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

chyba mam jakąś wyszukiwarkę-premium:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229196
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=90433
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=266113

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-19, 09:39   #303
Agaaa-a
Rozeznanie

w góree
Agaaa-a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-19, 09:57   #304
anita.m17
Raczkowanie

Ja po nic czułam takie miejscowe ciepło a później pieczenia ale dopiero po którejś z kolei, teraz mam tabletki i jestem bardziej zadowolona Nie wzięłabym tego jeszcze raz.
anita.m17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-19, 17:41   #305
Chichibi
Raczkowanie

GG do Chichibi

nie ufałabym. licz sie z tym że możesz zajść w ciąże;p Biore tabletki i jestem z tego zadowolona

wegetarianka
Chichibi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-19, 19:17   #306
misiu12
Raczkowanie

Ja bym nie ufała, bo dzięki tej metodzie antykoncepcji mam kuzyna
misiu12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-19, 19:42   #307
Taq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agaaa-a Pokaż wiadomość
Indeks Pearla
dla hormonow to 0.1
dla prezerwatyw to 7-14
dla globulek patentex 0.3-1.6
A skąd te dane? Możesz podać źródło?
Taq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-20, 16:32   #308
malenstfo24
Rozeznanie

Raz kupiłam jak byłam małolata i nigdy więcej tego nie kupię piecze i wypływa w dość sporych ilościach nigdy nie zapomnę jak musiałam wyjść do sklepu, myślałam, że więcej nie wyleci błąd z ogromną plama na spodniach leciałam do domu

6 Lipiec 2013
<3<3

14.08.2016 Bartek moj Najwiekszy Skarb

malenstfo24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-20, 17:15   #309
Deede
Zakorzenienie

Patentex plus gumka.. Same bywają zawodne.

Deede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-20, 20:13   #310
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez malenstfo24 Pokaż wiadomość
Raz kupiłam jak byłam małolata i nigdy więcej tego nie kupię piecze i wypływa w dość sporych ilościach nigdy nie zapomnę jak musiałam wyjść do sklepu, myślałam, że więcej nie wyleci błąd z ogromną plama na spodniach leciałam do domu
dobrze wiedzieć

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 16:17   #311
kausia
Przyczajenie

globulki.

hej, chcialam zacząć współżyć z moim chłopakiem, jestem z nim już sporo czasu, ja mam 17 on 18 lat. On miał juz partnerkę ja nie. niestety on ma uczulenie na latex z czego są zrobione prezerwatywy :/. Tabletki tez nie wchodzą w gre :/. jaka jestes pewnośc ze nie zajde w ciąze uzuwaja samych globułek? i czy polecacie? niestety nie mam innego wyjscia jak narazie . Pozdrawiam.
kausia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-24, 16:19   #312
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo
Dot.: globulki.

ma uczulenie na lateks czy prezerwatywy jakiegos rodzaju?
moim zdaniem powinien sie przebadac...mial inna partnerke to mogl cos zlapac... a ja bym samym globulka nie ufala.

czoornoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 16:22   #313
kausia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez czoornoo Pokaż wiadomość
ma uczulenie na lateks czy prezerwatywy jakiegos rodzaju?
moim zdaniem powinien sie przebadac...mial inna partnerke to mogl cos zlapac... a ja bym samym globulka nie ufala.
ma ogolnie uczulenie na latex :/, przebadal sie zdrów jak ryba
Stary 2009-03-24, 16:27   #314
_Emi_
Zakorzenienie

Globulki to nienajlepsze rozwiązanie. Tabletki, plastry... A dlaczego tabletki nie wchodzą w grę?
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 16:30   #315
kausia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez _Emi_ Pokaż wiadomość
Globulki to nienajlepsze rozwiązanie. Tabletki, plastry... A dlaczego tabletki nie wchodzą w grę?
po prostu narazie nie chce faszerować sie tego typu rzeczami, poza tym musialabym isc do ginekologa z mama bo jestem jeszcze nie peloletnia i nie wypisze bez zgody opiekuna, a moja mama sie przeciwna ogolnie naszemu zwiazku, wiec napewno sie nie zgodzi.
Stary 2009-03-24, 16:31   #316
Wroclovianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kausia Pokaż wiadomość
ma ogolnie uczulenie na latex :/, przebadal sie zdrów jak ryba

Może niech używa Durex Avanti - one są wykonane z poliuretanu a nie lateksu.

Same globulki to zły pomysł.

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi

Edytowane przez Wroclovianka
Czas edycji: 2009-03-24 o 16:32
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 16:39   #317
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

również odradzam stosowanie samych globulekIdź do gionekologa i zasięgnij opinii, co mógłby Ci polecić...

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 16:40   #318
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
po prostu narazie nie chce faszerować sie tego typu rzeczami, poza tym musialabym isc do ginekologa z mama bo jestem jeszcze nie peloletnia i nie wypisze bez zgody opiekuna, a moja mama sie przeciwna ogolnie naszemu zwiazku, wiec napewno sie nie zgodzi.
Nie, nie musisz iśc z mamą. Poza tym gdy rozpoczniesz współżycie powinnas pójśc się zbadac.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 16:43   #319
kausia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez _Emi_ Pokaż wiadomość
Nie, nie musisz iśc z mamą. Poza tym gdy rozpoczniesz współżycie powinnas pójśc się zbadac.
niestety ale musze, juz bylam u ginekologa i rozmawialam na ten temat, musze isc z opiekunem gdyż jestem nie pełnoletnia.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-24, 16:59   #320
skorpionica3
Raczkowanie

Na pewno masz 17 lat? Bo jeszcze nie slyszalam, że do gina trzeba z rodzicami chodzić do 18 roku życia Same globulki nie dadzą radę...
skorpionica3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 17:04   #321
Antii89
Zakorzenienie

kochana nie musisz mnie sluchać, ale dobrze ci radzę zastanów się... Jesteś bardzo młodą osóbką i ja nie popieram seksu w tym wieku. tzn. możesz żałować. Mówisz, że ejsteście ze sobą długo tzn. ile?
I skoro jesteście tak długo, a twój chłopak miał już partnerkę seksualną, a ma 18 lat to kiedy ją miał w przedszkolu?

Nie bierz tabletek anty,bo one nie są dobre dla naszego organizmu i możesz mieć problemy z zajściem w ciążę.
Z tego co wiem to chyba na stronie Durexa widziałam prezerwatywy nie zrobione z lateksu.
Niestety same globułki nic ci nie dadzą i nie radzę ryzykować.

I powiedz mi dlaczego nei chcesz poczekać jeszcze z roku dwóch? Wiem, że może wydawać ci się, że ejsteś już cholernie dorosła (też mi się tak kiedyś wydawało), ale uwierz nie ejsteś... I naciesz się swoją młodością.

Odpowiedz jeszcze sobie na jedno pytanie.... Co zrobicie jak zajdziesz w ciążę (pamiętaj żadna metoda nie daje 100% pewności, ryzyko jest zawsze)? Zapytaj swojego mężczyznę... Pogadajcie o tym.
Zresztą na razie seks można zastąpić pettingiem.
I poza tym lepiej wyślij go na badania.... Teraz tyle chorób;/
Stary 2009-03-24, 17:06   #322
fikusia87
Raczkowanie

A ja tez nie polecam globulek patentex oval z prezerwatywa gdyz miałam takie doswiadczenie iz prezerwatywa zsuneła sie i została we mnie co było spowodowane srtasznym pienieniem sie globulki. Możesz tez miec uczulenie na globulki.
A krem zamiast globulek nie moze byc?oczywiście z gumka

A JA CZEKAM NA CIEBIE ŻEBYŚ PRZYSZEDŁ JUŻ WRESZCIE.

... CYWIL 23.06.2009 ... CZEKAM

Edytowane przez fikusia87
Czas edycji: 2009-03-24 o 17:15
fikusia87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 17:10   #323
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
hej, chcialam zacząć współżyć z moim chłopakiem, jestem z nim już sporo czasu, ja mam 17 on 18 lat. On miał juz partnerkę ja nie. niestety on ma uczulenie na latex z czego są zrobione prezerwatywy :/. Tabletki tez nie wchodzą w gre :/. jaka jestes pewnośc ze nie zajde w ciąze uzuwaja samych globułek? i czy polecacie? niestety nie mam innego wyjscia jak narazie . Pozdrawiam.
jest uczulony czy ich zwyczajnie nie lubi ??sa przerwatywy wykonane nie tylko z lateksu ,poszukaj

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość

Nie bierz tabletek anty,bo one nie są dobre dla naszego organizmu i możesz mieć problemy z zajściem w ciążę.
masz na to jakies dowody naukowe ?czy uslyszalas to w kosciele ?

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 17:11   #324
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Oczywiście, używaj tylko globulek - może na Wizażu złożą Ci się na wózek dla dziecka.

Sorry za ironię, ale na jakiej podstawie on twierdzi, że jest uczulony na lateks? Bo mu jakiś typ prezerwatyw nie odpowiada? Lekarz-dermatolog mu to stwierdził? Używał porządnych prezerwatyw, czy kupionych za 2 zł w kiosku? Dlaczego tabletki nie wchodzą w grę? Rozmawiałaś w ogóle z ginekologiem? Chcesz tego seksu, czy Cię to przeraża? Przemyśl wszystkie te sprawy, a ginekolog myślę że w takim wypadku jest wręcz obowiązkowy. Ja biorę tabletki anty od lat, mam świetne wyniki badań - ważne aby tabletki były dobrze dobrane.

DUREX Avanti są dla osób uczulonych na latex, ale ich koszt to około 40 zł za 5 sztuk, więc tanie to nie jest. Na pewno jednak tańsze, niż nieplanowana ciąża. Ale naprawdę bardzo niewiele osób jest uczulonych. Objawy to ogromny ból, pieczenie - czy on takie miał, czy tylko go coś lekko uwierało? Poza tym uczulenie może mieć bardzo wiele źródeł. Nie nabieraj się na gadki o uczuleniu na latex, tylko dobrze poznaj faceta z którym zamierzasz uprawiać seks. Sprawdź to jego uczulenie - czy naprawdę o to chodzi, czy się nie sępi na kupno prezerwatyw.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2009-03-24 o 17:15
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 17:15   #325
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Ja to bym była podejrzliwa wobec tego "uczulenia"... Coś mi się zdaje, że nie badał dogłębnie tego swojego uczulenia, tylko nie lubi gumek.

Sama globulka to praktycznie żadne zabezpieczenie, będziesz bardzo nierozsądna jeśli będziesz z nim współżyła zabezpieczając się tak. Nie chcesz tabletek, on nie chce gumek... a dziecko chcecie...?
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 17:18   #326
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
jest uczulony czy ich zwyczajnie nie lubi ??sa przerwatywy wykonane nie tylko z lateksu ,poszukaj

masz na to jakies dowody naukowe ?czy uslyszalas to w kosciele ?
Nie popieram nauk kościoła w sprawach seksu Poza tym nie proponowałabym prezerwatyw, bo dla Kościoła są tym samym przecież

Informacje mam z naukowego ptk. widzenia.
I duzo czytalam oi tabletkach (sama chciałam brac), niestety wiele dziewczyn sie skarzylo. Aczkolwiek jak ktoś chce brać to mi nic do tego....
Stary 2009-03-24, 17:22   #327
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Nie popieram nauk kościoła w sprawach seksu Poza tym nie proponowałabym prezerwatyw, bo dla Kościoła są tym samym przecież

Informacje mam z naukowego ptk. widzenia.
I duzo czytalam oi tabletkach (sama chciałam brac), niestety wiele dziewczyn sie skarzylo. Aczkolwiek jak ktoś chce brać to mi nic do tego....
Z tego co ja czytam, najczęściej skarżą się osoby, które raz, czy dwa razy poszły do ginekologa i biorą do tej pory pierwsze przepisane przez niego tabletki, zamiast je zmienić na lepsze (męczą się miesiącami, a nawet latami). Ja biorę obecnie Jasminelle, wcześniej było Novynette i jest bardzo dobrze - nie czuję, że biorę cokolwiek. A brałam również Dianę35 i jakieś francuskie i czułam się fatalnie. I co? Zmieniłam, poszła nawet do innego, lepszego lekarza. Tylko podeszłam do tego z cierpliwością i z głową.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-24, 17:30   #328
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Z tego co ja czytam, najczęściej skarżą się osoby, które raz, czy dwa razy poszły do ginekologa i biorą do tej pory pierwsze przepisane przez niego tabletki, zamiast je zmienić na lepsze (męczą się miesiącami, a nawet latami). Ja biorę obecnie Jasminelle, wcześniej było Novynette i jest bardzo dobrze - nie czuję, że biorę cokolwiek. A brałam również Dianę35 i jakieś francuskie i czułam się fatalnie. I co? Zmieniłam, poszła nawet do innego, lepszego lekarza. Tylko podeszłam do tego z cierpliwością i z głową.
ja się napewno nie zdecyduję, zresztą nie współżyję i nie mam na razie potrzeby szukania srodków anty.

Tylko zastanawiam się czy branie ich przez tak młodą osóbke (17lat) jest dobrym pomysłem??
A uczulenie na lateks wg mnie wynika z fanaberii ów młodzieńca
Stary 2009-03-24, 17:35   #329
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
no niestety - tabletki nie cukierki i nie zawsze się uda od razu dobrać idealne.. nawet przy wszystich potrzebnych badaniach lekarz nie wróżka i nie zgadnie jak zareaguje czyj organizm

a co do autorki : jeżeli chłopak rzeczywiście ma uczulenie to kupujcie te specjalne durexy, możecie dodatkowo stosować krem ( wygodniejsze to niż pieniące się globulki ;/) ale w żadnym wypadku nie zgadzaj się na same globulki/krem bo drooga do ciąży nie będzie zbyt długa

a co do ginekologa - nie wiem z jakiego miasta pochodzisz ale :
1) jak z małego to podejrzewam, że cały jeden lekarz u was w mieście i stąd problem - jak masz możliwość to po prostu radzę się zrzucić z chłopakiem na prywatną wizytę u ginekologoa, jak nie w Twoim rodzinnym mieście to może w jakimś blisko.
Nie masz obowiązku iść do lekarza z mamą. Jedni lekarze, zwłaszcza ci starsi i z mniejszych miast ( choć to nie reguła) żyją taki stereotypami bo po prostu w takim środowisku wszystko się roznosi a nikt nie chce nic słuchać na swój temat więc lepiej od razu "z mamą" niż potem być przez "mamę" wyzywanym...

2) Nawet jeżeli nie chcesz brac pigułek, co swoją drogą zupełnie rozumiem bo pewnie i okazji do seksu niewiele i na dodatek młoda jesteś więc sądzę, że na seks od czasu do czasu starczy wam gumka plus krem - to i tak koniecznie idź do lekarza, najlepiej jeszcze przed rozpoczęciem wspłżycia na badania kontrolne oraz po prostu pogadać o tym wszystkim, a już na pewno jak rozpoczniesz - bo to kwestia nie tylko nie zjasc w ciaze ale i twojego zdrowia.

BTW - nie rozumiem czemu nikomu nie przyszło do głowy, że akurat u tego chłopaka to może być naprawdę uczulenie ;/ zdarza się rzadko ale na tak dużym forum jak nasze nawet na to rzadko nie jest ciężko trafić. Owszem facet może kłamać ale trucie dziewczynie z miejsca, że to jego fanaberia itp to przesada. Prosta sprawa - zaproponowac mu gumki nie z latexu i zoabczyc reakcje a nie od razu z niego prosiaka robic.

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥

Edytowane przez eyo
Czas edycji: 2009-03-24 o 17:37
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 17:37   #330
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
2) Nawet jeżeli nie chcesz brac pigułek, co swoją drogą zupełnie rozumiem bo pewnie i okazji do seksu niewiele i na dodatek młoda jesteś więc sądzę, że na seks od czasu do czasu starczy wam gumka plus krem - to i tak koniecznie idź do lekarza, najlepiej jeszcze przed rozpoczęciem wspłżycia na badania kontrolne oraz po prostu pogadać o tym wszystkim, a już na pewno jak rozpoczniesz - bo to kwestia nie tylko nie zjasc w ciaze ale i twojego zdrowia.
Możesz wytłumaczyć dlaczego tak ważna jest wizyta u gina po tym 1. razie? Ja osobiscie na dzwiek tej nazwy czuję zimny pot

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości