![]() |
#301 |
Rozeznanie
|
Dot.: Patentex Oval , jako srodek antykoncepcyjny
Korzystałam z wyszukiwarki , ale nie widziałam tematu na temat tych globulek dlatego pozwoliłam sobie zalozyc .
Tabletki u mnie odpadaja - względy zdrowotne . Nie mozna mi ich absolutnie brac. Uzywałam do tej pory samych prezerwatyw, ale wiecie jak to jest ( jak lizanie cukierka przez papierek). 6 lat wsumie. Czasem bez - ryzyk fizyk ![]() Teraz chciała spróbowac tych patentexów , ponoc bezpieczniejsze od samej prezerwatywy. Indeks Pearla dla hormonow to 0.1 dla prezerwatyw to 7-14 dla globulek patentex 0.3-1.6 Chciałam po prostu znac Wasze opinie , czy , ktoras odwazyla sie stosowac bez prezerwatywy i z powodzeniem stosuje przykladowo kilka miesiecy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Zakorzenienie
|
chyba mam jakąś wyszukiwarkę-premium:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229196 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=90433 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=266113
![]() |
#303 |
Rozeznanie
|
w góree
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Raczkowanie
|
Ja po nic czułam takie miejscowe ciepło a później pieczenia ale dopiero po którejś z kolei, teraz mam tabletki i jestem bardziej zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Raczkowanie
|
nie ufałabym. licz sie z tym że możesz zajść w ciąże;p Biore tabletki i jestem z tego zadowolona
![]()
![]() |
![]() |
#306 |
Raczkowanie
|
Ja bym nie ufała, bo dzięki tej metodzie antykoncepcji mam kuzyna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#308 |
Rozeznanie
|
Raz kupiłam jak byłam małolata i nigdy więcej tego nie kupię piecze i wypływa w dość sporych ilościach nigdy nie zapomnę jak musiałam wyjść do sklepu, myślałam, że więcej nie wyleci błąd
![]() ![]()
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
Patentex plus gumka.. Same bywają zawodne.
![]() |
#310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#311 |
Przyczajenie
|
globulki.
hej, chcialam zacząć współżyć z moim chłopakiem, jestem z nim już sporo czasu, ja mam 17 on 18 lat. On miał juz partnerkę ja nie. niestety on ma uczulenie na latex z czego są zrobione prezerwatywy :/. Tabletki tez nie wchodzą w gre :/. jaka jestes pewnośc ze nie zajde w ciąze uzuwaja samych globułek? i czy polecacie? niestety nie mam innego wyjscia jak narazie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Zakorzenienie
|
Dot.: globulki.
ma uczulenie na lateks czy prezerwatywy jakiegos rodzaju?
moim zdaniem powinien sie przebadac...mial inna partnerke to mogl cos zlapac... a ja bym samym globulka nie ufala.
![]() |
#313 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
Globulki to nienajlepsze rozwiązanie. Tabletki, plastry... A dlaczego tabletki nie wchodzą w grę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Przyczajenie
|
po prostu narazie nie chce faszerować sie tego typu rzeczami, poza tym musialabym isc do ginekologa z mama bo jestem jeszcze nie peloletnia i nie wypisze bez zgody opiekuna, a moja mama sie przeciwna ogolnie naszemu zwiazku, wiec napewno sie nie zgodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Zakorzenienie
|
Może niech używa Durex Avanti - one są wykonane z poliuretanu a nie lateksu. Same globulki to zły pomysł. Edytowane przez Wroclovianka Czas edycji: 2009-03-24 o 16:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
również odradzam stosowanie samych globulek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie musisz iśc z mamą. Poza tym gdy rozpoczniesz współżycie powinnas pójśc się zbadac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Raczkowanie
|
Na pewno masz 17 lat? Bo jeszcze nie slyszalam, że do gina trzeba z rodzicami chodzić do 18 roku życia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Zakorzenienie
|
kochana nie musisz mnie sluchać, ale dobrze ci radzę zastanów się... Jesteś bardzo młodą osóbką i ja nie popieram seksu w tym wieku. tzn. możesz żałować. Mówisz, że ejsteście ze sobą długo tzn. ile?
I skoro jesteście tak długo, a twój chłopak miał już partnerkę seksualną, a ma 18 lat to kiedy ją miał w przedszkolu? Nie bierz tabletek anty,bo one nie są dobre dla naszego organizmu i możesz mieć problemy z zajściem w ciążę. Z tego co wiem to chyba na stronie Durexa widziałam prezerwatywy nie zrobione z lateksu. Niestety same globułki nic ci nie dadzą i nie radzę ryzykować. I powiedz mi dlaczego nei chcesz poczekać jeszcze z roku dwóch? Wiem, że może wydawać ci się, że ejsteś już cholernie dorosła (też mi się tak kiedyś wydawało), ale uwierz nie ejsteś... I naciesz się swoją młodością. Odpowiedz jeszcze sobie na jedno pytanie.... Co zrobicie jak zajdziesz w ciążę (pamiętaj żadna metoda nie daje 100% pewności, ryzyko jest zawsze)? Zapytaj swojego mężczyznę... Pogadajcie o tym. Zresztą na razie seks można zastąpić pettingiem. I poza tym lepiej wyślij go na badania.... Teraz tyle chorób;/
![]() |
#322 |
Raczkowanie
|
A ja tez nie polecam globulek patentex oval z prezerwatywa gdyz miałam takie doswiadczenie iz prezerwatywa zsuneła sie i została we mnie co było spowodowane srtasznym pienieniem sie globulki. Możesz tez miec uczulenie na globulki.
A krem zamiast globulek nie moze byc?oczywiście z gumka
![]() ![]() ![]() ![]() ... CYWIL 23.06.2009 ... CZEKAM Edytowane przez fikusia87 Czas edycji: 2009-03-24 o 17:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz na to jakies dowody naukowe ?czy uslyszalas to w kosciele ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Sorry za ironię, ale na jakiej podstawie on twierdzi, że jest uczulony na lateks? Bo mu jakiś typ prezerwatyw nie odpowiada? Lekarz-dermatolog mu to stwierdził? Używał porządnych prezerwatyw, czy kupionych za 2 zł w kiosku? Dlaczego tabletki nie wchodzą w grę? Rozmawiałaś w ogóle z ginekologiem? Chcesz tego seksu, czy Cię to przeraża? Przemyśl wszystkie te sprawy, a ginekolog myślę że w takim wypadku jest wręcz obowiązkowy. Ja biorę tabletki anty od lat, mam świetne wyniki badań - ważne aby tabletki były dobrze dobrane. DUREX Avanti są dla osób uczulonych na latex, ale ich koszt to około 40 zł za 5 sztuk, więc tanie to nie jest. Na pewno jednak tańsze, niż nieplanowana ciąża. Ale naprawdę bardzo niewiele osób jest uczulonych. Objawy to ogromny ból, pieczenie - czy on takie miał, czy tylko go coś lekko uwierało? Poza tym uczulenie może mieć bardzo wiele źródeł. Nie nabieraj się na gadki o uczuleniu na latex, tylko dobrze poznaj faceta z którym zamierzasz uprawiać seks. Sprawdź to jego uczulenie - czy naprawdę o to chodzi, czy się nie sępi na kupno prezerwatyw. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2009-03-24 o 17:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja to bym była podejrzliwa wobec tego "uczulenia"... Coś mi się zdaje, że nie badał dogłębnie tego swojego uczulenia, tylko nie lubi gumek.
Sama globulka to praktycznie żadne zabezpieczenie, będziesz bardzo nierozsądna jeśli będziesz z nim współżyła zabezpieczając się tak. Nie chcesz tabletek, on nie chce gumek... a dziecko chcecie...? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Informacje mam z naukowego ptk. widzenia. I duzo czytalam oi tabletkach (sama chciałam brac), niestety wiele dziewczyn sie skarzylo. Aczkolwiek jak ktoś chce brać to mi nic do tego....
![]() |
![]() |
#327 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko zastanawiam się czy branie ich przez tak młodą osóbke (17lat) jest dobrym pomysłem?? A uczulenie na lateks wg mnie wynika z fanaberii ów młodzieńca ![]()
![]() |
![]() |
#329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do autorki : jeżeli chłopak rzeczywiście ma uczulenie to kupujcie te specjalne durexy, możecie dodatkowo stosować krem ( wygodniejsze to niż pieniące się globulki ;/) ale w żadnym wypadku nie zgadzaj się na same globulki/krem bo drooga do ciąży nie będzie zbyt długa a co do ginekologa - nie wiem z jakiego miasta pochodzisz ale : 1) jak z małego to podejrzewam, że cały jeden lekarz u was w mieście i stąd problem - jak masz możliwość to po prostu radzę się zrzucić z chłopakiem na prywatną wizytę u ginekologoa, jak nie w Twoim rodzinnym mieście to może w jakimś blisko. Nie masz obowiązku iść do lekarza z mamą. Jedni lekarze, zwłaszcza ci starsi i z mniejszych miast ( choć to nie reguła) żyją taki stereotypami bo po prostu w takim środowisku wszystko się roznosi a nikt nie chce nic słuchać na swój temat więc lepiej od razu "z mamą" niż potem być przez "mamę" wyzywanym... 2) Nawet jeżeli nie chcesz brac pigułek, co swoją drogą zupełnie rozumiem bo pewnie i okazji do seksu niewiele i na dodatek młoda jesteś więc sądzę, że na seks od czasu do czasu starczy wam gumka plus krem - to i tak koniecznie idź do lekarza, najlepiej jeszcze przed rozpoczęciem wspłżycia na badania kontrolne oraz po prostu pogadać o tym wszystkim, a już na pewno jak rozpoczniesz - bo to kwestia nie tylko nie zjasc w ciaze ale i twojego zdrowia. BTW - nie rozumiem czemu nikomu nie przyszło do głowy, że akurat u tego chłopaka to może być naprawdę uczulenie ;/ zdarza się rzadko ale na tak dużym forum jak nasze nawet na to rzadko nie jest ciężko trafić. Owszem facet może kłamać ale trucie dziewczynie z miejsca, że to jego fanaberia itp to przesada. Prosta sprawa - zaproponowac mu gumki nie z latexu i zoabczyc reakcje a nie od razu z niego prosiaka robic.
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2009-03-24 o 17:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.