|
|
#2491 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
|
|
#2492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobię sobie wcześniej, żeby płatki troszkę rozmokły, nie mogę się doczekać mam jeszcze dżem ananasowy, ale wolę truskawkowy jednak ;D kocham dżemy, a czytałam kiedys, że Ty też jaki najbardziej lubisz? ![]() a żeby nie było OTa może wkleję dzisiejsze u: 1. dwie grahamki z pastą twarogowo-warzywno-jajeczną i z wędliną drobiową i keczupem, kubek mleka z kawą i ceynamonem 2. jogurt naturalny z musliiiiii morelowym, kubuś bananowo-jakiśtam , kilka orzechow w miodzie 3. ziemnniaczki, jakiś sos, schab pieczony ze śliwką, buraczki na ciepło, ogrom surówki z selera ze śmietaną i kukurydzą - polubiłam seler ![]() snickersssssssssssss 4. cappuccino Milka czekoladowe, big drozdzowka 'seromak' - kocham ją 5. 1 i 1/2 grahamki - 1 połowka z maslem i serem zoltym i keczupo-majonezem, 2 i 3 polowka - z twarogiem z warzywami i wedlina drobiowa własnie jem jablkoooooo, ale pewnie jeszcze cos wpadnie, a wrecz na pewno Dziewczyny, gdzie można kupic orzeszki w karmelu? szukam szukam i nie mogę znaleźć
Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2009-03-24 o 19:52 |
|
|
|
|
#2493 |
|
Raczkowanie
|
Czyli nie mam co liczyć, że ktoś oceni mój jadłospis?
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
Ś: omlet z dwóch jaj, łyżki mąki pełnoziarnistej, odrobiny mleka 0,5% z 2 łyżeczkami niskosłodzonego dżemu jagodowego
2Ś: banan+nektarynka 40 długości basenu (1km), pół godz. sauny O: indyk z ryżem i warzywami 'na patelnię' K: sałatka z kurczaka, pekińskiej, groszku i ogórka Proszę o ocenę
|
#2495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolę odchudzać się wolniej, ale za to zdrowo i przede wszystkim na zawsze. Miałam już w swoim życiu zbyt wiele przygód z jojo, żeby narażać się na to, że znów poczuję jego oddech na plecach ![]() To może przy okazji dzisiejsza Rrrrr ![]() Śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów, 150 g jogo naturalnego, jabłko, kiwi, łyżeczka miodu)- wiem, że brak białka, ale niestety stan mojej lodówki usprawiedliwia ten wybryk ![]() II śniadanie: 0,5 grahamki z sałatą, 5 plastrami szynki drobiowej, pomidorem, ogórkiem kiszonym i kiełkami Obiad: 0,5 paczki "Warzyw na patelnię" (tych co wczoraj) podsmażonych na łyżeczce oliwy z oliwek z 1/3 puszki cieciorki i parówką drobiową- wiem, że parówki na R to niekoniecznie, ale wychodzę z założenia, że od czasu do czasu mogę sobie pozwolić na wszystko ![]() Podwieczorek: wieśniak lekki, garść migdałów Kolacja: rybka (150 g) gotowana na parze, pomidor z cebulką.
|
|
#2496 |
|
Zadomowienie
|
??
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam dodać - 2 kawy, jedna z mlekiem i z cykorią i kardamonem, druga czarna (rozpuszczalne) i dzbanuszek (litr) zielonej + woda niegaz. (gdzieś pewnie 0,75- na oko).
|
#2498 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ślicznie! co do mojego bmi, to kiedyś miałam ok. 18, ale byłam niższa, waga raczej zawsze utrzymywała się na tym samym poziomie... a że w ciągu ostatnich 3 miesięcy urosłam jakieś 2cm, to i bmi niższe zobaczymy, jak to będzie z tym U, bo mam ostatnio wielką ochotę na wszystko, co słodkie, ale będę dzielna i od jutra podejmę wyzwanie całuję!
|
|
|
#2499 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny! Proszę Was, oceńcie mój jadłospis
![]() Ś: dwie kromki chleba żytniego ze słonecznikiem, na to chuda kiedłbasa krakowska, plasterki pomidora, liście sałty + pół szklanki herbaty owocowej, z miodem ( )ŚII: jabłko + jedna kromka chleba żytniego, jedna malutka kulka mozzarelli, 1/3 białka jajka, jeden plasterek kiełbasy krakowskiej (chudej) O: normalna porcja spaghetti + sos mięsno-cebulowy + około 1/3 plastra zółtego sera P: nieduża porcja sałatki z kraba, z sałatą i niestety majonezem... + mały pomidor. Na kolację przygotowałam wieśniaka, ale nie wiem czy to dobry pomysł? Mój wczorajszy jadłospis nie został oceniony, ale mam nadzięję, że dacie mi wskazówki co do dzisiejszego z góry dziękuję!
|
#2500 |
|
Rozeznanie
|
Kasiu- dziękuję za nazwę tego jogurtu , poszukam na pewno.
a co do owsianki to z budyniem jadłam, w takim razie została mi ta z wiejskim, na pewno spróbuję !
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę Wam to powiedzieć- kończe z R. Od jutra jeśli pojawi się tu coś mojego będzie sygnowane literami U/W. Cieszę się baardzo, tak że aż musiałam Wam to powiedzieć
|
#2502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego za male porcje. I nie wyliczaj sobie tak tych platkow,granoli.. przeciez nic sie nie stanie jak dasz ich wiecej, lyzeczka to przeciez b malutko buziCytat:
![]() Vanus- hahah ja mialam od dzis ograniczyc troche slodycze ale rowniez nic z tego nie wyszlo ale nie ma bata, od jutra trzeba cos z tym zrobic bo niestety po nich mam straszne problemy z cera Buziak
|
|
|
#2503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co innego mozna jesc na podwieczorek(tylko na razie oprocz slodyczy)?Postaram sie coraz wieksze porcje dawac...granoli i nie tylkoDziekuje za ocenke
|
|
#2504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiejsze pppppppppp sn; omlet z jablkami (tatus zrobil ), kubek mleka z miodem.2sn; ok 100g platkow nesquick zalane mlekiem 3.2% z wkrojonym bananem, polane sosem toffi. 3sn(w szkole); podwojna kanapka z maselkiem,serem zoltym i konfitura malinowo waniliowa, mala butelka soku pomidorowego, kit kat peanut butter. ob; zupa klopsowa(z 3klopsami ),ziemniaczki polane tluszczykiem + 1 smazony klopsiak d; czekolada na goraco aero, prawie cala paczka rodzynek w czeko mnostwo krowek & cukierkow toffi z nadzieniem czekoladowym.p; 2 kromki chleba, 1 z maslem, serem zoltym oraz konfitura, 2 z szynka z jajkiem, 2 plasterkami salami i kawalkiem szynki konserwowej. miseczka orzechow nerkowca.w miedzy czasie 2 krowki & 2 cukierki toffi jw,micha platkow nesquick na sucho ![]() k; szaszlyki z kebaba z majonezem & keczupem, tosty z maselkiem. <-bedzie
|
|
|
#2505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
?A jeszcze mam jedno pytanko, bo mowia ze bialka na noc, czy mleczko tez sie do nich zalicza??
Zdrowo się odżywiam Ćwiczę Zapuszczam włosy Edytowane przez cytrusekxD Czas edycji: 2009-03-24 o 21:20 |
|
|
|
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do mleka to jest ono dosyć słabym źródłem białka ale przeciez ty o to nie musisz sie martwic, napewno nic Ci nie bedzie pij na zdrowkoa jesli chodzi o ta czekolade to zalacze fotke w zalaczniku moze wpadniesz na nia gdzies w sklepie naprawde polecam, jest przepyszna cuudo
|
|
|
#2507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale u nas chyba takiej nie ma Ale u mnie w poblizu jest...czekoladarnia Na razie nie moge sie przelamac do niej, ale moze kiedys sie tam wybiore Podobno robia tam taka duza czekolade, na dole jest biala, nad nia czarna(oby dwie bardzo geste) i na gorze bita smietana
|
|
#2508 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ściskam Cię mocno!
|
|
|
#2509 |
|
Rozeznanie
|
Moje R, proszę o ocenę
![]() I. Owsianka: trzy łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów, gruby plaster sera białego, pomarańcza, imbir. II. Serek homo naturalny z małym bananem, cynamonem i kapką miodu. III. Kotlet sojowy mielony (smażony na teflonie), kromka chleba razowego, sałatka grecka. III. Garść migdałów. IV. Pół serka wiejskiego z brokułami i czosnkiem. |
|
|
|
#2510 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2511 |
|
Rozeznanie
|
nie ma bata, muszę spróbować
zrobię sobie wcześniej, żeby płatki troszkę rozmokły, nie mogę się doczekać mam jeszcze dżem ananasowy, ale wolę truskawkowy jednak ;D kocham dżemy, a czytałam kiedys, że Ty też jaki najbardziej lubisz? ![]() Pyszny pomysł! właśnie tak z BF i twarożkiem trzeba postępowac kiedyś zostawiłam na noc te płateczki w serku i dodalam miodu płynnego i jabłka startego z cynamonem,mniam. A co do dżemu-za trudne pytanie jak dla mnie Ale z Łowicza ten truskawkowy..taki najprostszy ale pyszny
|
#2512 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale jest lepiej![]() Vanuś gratuluję Słońce przytycia i liczę na piękne U![]() poza tym mam jakieś problemy z wizażem- nie wysyła moich postów
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||||
|
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka.
Co powiecie na to: U Sniadanie 11.30: 3 lyzki musli 1 lyzka slonecznika 1 lyzka twarodu chudego (z 30g?) 4 lyzki jogurtu nat 4 lyzki jogurtu kokosowego lyzka suszonych zurawin lyzka syropu z agawy kiwi 1 plaster swierzego ananasa garsc mixu orzechow 15.00 2 kromki chleba czystozytniego z maslem i wedzonym lososiem szklanka smoothie owocowego 19.40 Spora chuda kielbasa z dziczyzna, zgrillowana, musztarda bajgiel bezglutenowy z maslem salatka z pomidorow, salaty, rukoli, oliwek zielonych, mozarelli i oliwy z oliwek. 100g suszonego mango I jak????
|
|
#2514 |
|
Zadomowienie
|
co myslicie o tym:
RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR RR sniadanie: 2 jajka na miekko, 2 male kromeczki chleba razowego, plasterek chudej szynki, pomidor z cebulka, pol papryki 2 sniadanie: ser bialy z jagodami/borowkami obiad: piers z kurczaka grillowana z duszona papryka i pieczarkami podwieczorek: garsc orzechow kolacja: serek wiejski z jakims warzywkiem ![]() do tego zielona herbatka oczywiscie i woda niegazowana
-zapuszczam włosy -przygoda z białą perłą i olejkiem rycynowym -MŻ+WR! 61(19.07) - 60(28.07) - 59 -58 - 57 - 56 - 55!![]() 17.08 przedłużanie i zagęszczanie rzęs ![]() Edytowane przez wisienka90 Czas edycji: 2009-03-25 o 13:21 |
|
|
|
#2515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2516 |
|
Zadomowienie
|
oliwa jest do kurczaczka
![]() jem owoce, ale rzadko, maja duzo cukru, dlatego staram sie ograniczac ![]() za ryba nie przepadam, chyba ze na kanapke, taka z puszki ![]() a jesli chodzi o ryz, to nie jem, co najwyzej makaron durum, ale to tak raz, 2 razy w tygodniu ![]() lykam do tego CLA i OMEGA3
|
|
#2517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia w diecie
|
|
#2518 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny! Muszę dzisiaj zjeść coś w Mcdonaldzie, zamiast obiadu. Co proponujecie? ;>
|
#2519 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje
staram sie ![]() do tego ruch ![]() do zrzucenia zostalo ok 5 kg ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- proponuje jakas salatke chociaz tam wszytsko wg mnie jest okropne , bleee!
|
|
#2520 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

nigdy nie jadłam na słodko, jak myślisz z BF i dżemem truskawkowym będzie dobry? a on jest troszkę słony chyba, nie przeszkadza to?

albo z wiejskim/jogurtem?
jeśli nie paczkowane, to powinny być nawet takie na wagę- u mnie w osiedlowym sklepiku nałogowo je kupuję, są takie wielkie, obklejone karmelem
ślicznie! co do mojego bmi, to kiedyś miałam ok. 18, ale byłam niższa, waga raczej zawsze utrzymywała się na tym samym poziomie... a że w ciągu ostatnich 3 miesięcy urosłam jakieś 2cm, to i bmi niższe 

, lyzka rodzynek, granoli, masla orzechowego i moze z lyzeczka otrebow
ale nie ma bata, od jutra trzeba cos z tym zrobic bo niestety po nich mam straszne problemy z cera
dobre to?
- 60(28.07) - 59 -58 - 57 - 56 - 55!