|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie - sagi część II :D
Cytat:
|
|
#962 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez bym jej coś podrąbała ;p ciekaaaaaaaaawe jakby się czuła. Cytat:
Cytat:
Włosy: 75/100 Waga: 68/55 ![]() „Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.” Edytowane przez Nerchie Czas edycji: 2009-03-25 o 08:22 |
|||
|
|
|
#963 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Niekiedy musimy z konieczności tak jak te okulary (ja za niedługo muszę się wybrać do okulisty) a niekiedy mamy kaprys się inaczej ubrać, z jakiejś okazji lub tak po prostu a reszta otoczenia jak by UFO zobaczyła. Ja jak teraz ścięłam włosy to nawet mój Tż co strasznie lubił moje włosy wcześniej, nie powiedział nic niemiłego, tylko ze fajnie ale niech odrosną, koleżanki zachwycone, a jeden kumpel wchodzi i mówi, "o Boże jak ty paskudnie wyglądasz, okropnie, ach patrzyć nie mogę na Ciebie" myślałam że mi łezki polecą, nie dosyć że miały być dłuższe ale fryzjerka nie załapała, to jeszcze on mnie dobił.
|
|
#964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To było zachowanie na poziomie 1. klasy podstawówki ![]() Wiem, że pewnie jest Ci przykro, wiem, jak to jest mieć takie "miłe" koleżanki, które uwielbiają krytykować
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
ludzie potrafią być tacy okrutni
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety
![]() Ja tego nie rozumiem, nie potrafiłabym powiedzieć komuś czegoś chamskiego na temat wyglądu tylko po to, żeby dowalić...
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
Najwyraźniej te osoby z podstawówki jeszcze nie wyrosły..
|
#968 |
|
Rozeznanie
|
A mówią że mężczyźni dłużej dojrzewają. A tu kobitki niektóre chcą się upodobnić.
Ale faceci tez potrafią dowalić, i to jeszcze tam gdzie najbardziej boli.
|
#969 |
|
Rozeznanie
|
wydaje mi sie ze najbardzie krytykuja te dziewczyny ktore maja najwiecej kompleksów i czują sie niedowartościowane. Wtedy naszym kosztem na siłe probują odciagnąc uwage od swoich niedoskonałości. Osoby ktore znaja swoja wartosc nie musza dowalac innym i chyba czesciej nawet mowia kompelementy. Tak wiec nie ma czym sie przejmowac dziewczyny, glowa do gory
![]() pomijam kwestie konstruktywnej krytyki, ktora bywa przydatna ale taką coraz rzadziej mozna sporkac... U was tez tyle sniegu napadało? u mnie tona kurcze bede musiala czapke zalozyc a tak tego nie lubie, pozniej wlosy są takie ble.
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Po 1. to bez sensu, muszę z nią mieszkać jeszcze 2,5 miesiąca więc wolę nie wchodzić jeszcze na wojenną ścieżkę
Po 2. nawet nie miałabym co jej zabrać Domi, a Tobie poradzę żebyś w ogóle do siebie nie brała tych głupich uwag, ja na szczęście nigdy nie musiałam takich wysłuchiwać bo miałam normalnych znajomych, ale z obserwacji wiem że te co tak wszystkich obśmiewają, same mają multum kompleksów i chcą podbić swoją samoocenę. Np. miałam w klasie w LO dziewczynę, która nosiła wszystko do wszystkiego, na dodatek ciuchy za małe, porozciągane, i jakby zdjęte z młodszej siostry, nic do siebie nie pasowało - wiocha kompletna, po prostu zero wyczucia, nie da się tego opisać, to trzeba zobaczyć /mam nawet jakieś zdjęcia ale nie wkleję tutaj/ I ona zawsze najbardziej się śmiała z czyichś ubrań
Edytowane przez mOna01 Czas edycji: 2009-03-25 o 09:57 |
|
|
|
#971 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Naklejam plaster, jak już się odkleja bo namięknie tą wydzielina z opryszczki to odklejam go i przecieram spirytusem (piecze jak diabeł ale trzeba być twardym ) i naklejam spowrotem plaster i tak ok. 2 dni trzeciego już lecze zowiraxem.Cytat:
. jest bardzo fajny, podobny do kokosowego.Cytat:
[quote=karo69;11608732]Odpowiem sobie sama, WAX nie powinien ściągać farby z włosów, i ta glorie to ciężko dostać normalnie w sklepie. quote] Gloria przeważnie jest w Auchanie albo małych sklepikach osiedlowych, społem Cytat:
A co do złośliwych koleżanek. jesteście pewne, że zawsze ich uwagi są złośliwe? ja jestem szczera i czasami potrafie powiedzieć komuś , że w czymś wygląda źle/niekorzystnie. robie to delikatnie a i tak często sie spotykam ze złością. Co jest dla mnie nie zrozumiałe bo ja naprzykład lubie szczere uwagi.
Wiele dziewczyn krępuje pojawiać się na ulicy z nie umalowaną twarzą. Za to z krzywymi nogami chodzą jak gdyby nigdy nic. Edytowane przez doruś Czas edycji: 2009-03-25 o 09:55 |
||||
|
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
Śniegu napadało... Ale na szczęście już się topi.
|
#973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Dziewczyny za pocieszenie
Niestety, to było chamstwo...ta osoba jest chamska i wulgrana i nie potrafi sie kulturalnie zachowywac, ale wczoraj to bylo przegiecie. Tym bardziej, ze staram sie zawsze dobrze w miare wygladac (nawet teraz siedze w moich oklurakach do komputera ) a ta osoba jest niezadbana, ma brzydkie, krotkie popalone wlosy, przerzedzone . Mi takie sytuacje potrafia obnizayc samoocene. Jak powiedzialam moemu Tz wczora to powiedzial, zeby ja zabil za to( no moze niedoslownie). Nie wiem czy ja taka wrazliwa czy jak...ale poczulam jakbym byla "Brzydula"![]() Dodam ,ze to nie jest jakas moja zadna kolezanka, tylko znajmoa ze studiow ![]() I jest u mnie w grupie taka dziecwyzna, z ktorej sie na zywca nabijaja (fakt faktem, zawsze cos palnie na zajeciach glupiego,)ale ogolnie jest mila, zadbana, niedawno urodzila dziecko. I jeszcze przed cwiczeniami posypala mi milo komplementami...czylo wniosek z tego taki, ze brzydale sa wredni, a zadbane osoby mile
|
|
|
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domi, dla swojego TŻ na pewno jesteś najpiękniejsza na świecie i tego się trzymaj
Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2009-03-25 o 10:22 |
|
|
|
|
#977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#978 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja bym specjalnie wlasnie rozpuscila i jakby byl jakis komentarz powiedzialabym im milo ...,,popatrz na swoje wlosy a dopiero ocenij innych'' Cytat:
|
|
#979 |
|
Raczkowanie
|
Ludzie są chamscy... naprawdę....
Wiecie generalnie stram się nie zwracac uwagi na takich ludzi bo to nie ma sensu- sam mam taką koleżanke z którą sie lubię, ale ma ona sporo kompleksy dotyczące masywnej sylwetki i czasem potrafi coś przykrego poiwedzieć.. Pamiętam jakk kiedyś ubrałam się na uczelnię w takie obcisłe czarne spodnie, do tego kozaczki i dłuższy sweter/tunika- wiem że wyglądałam ładnie. Koleżanka jak mnie zobaczyła to najpierw nie wiedziała co powwiedzieć, a pózniej z głupim uśmiechem stwierdziła ,że wyglądam jakos tak dziwnie i strasznie chuuuuudo.... nie miał to być komplement.. a później dowiedziałam się od naszej wspólnej kumpeli, że jej powiedziała iż strasznie mi zazdrości szczupłej i zgrabnej figury... ( to jej słowa żęby nie było , że sama sobie slodzę ) Ale mi tego nie powiedziała- tylko skrytykowała i chciała zirytować i popsuć humor...
|
#980 |
|
Zadomowienie
|
j wiemz autopsji zawsze gdy ktos zwraca sie uwage w nieprzyjemny sposob to:
zazdrosci odwraca uwage od swoich kompleksow a zeby calkiem offtopowy ten watek nie byl to : jak tam zapuszcznie? ja w koncu miesiaca mierze ile dobrych cm przyniosl mi marzec ponad 2 by mnie zdowolilo. Wlasnie zaczelam garnier neril i mam nadzieje ze podziala jak na inne dziewczynki
|
#981 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po jaką cholere ja je zapuszczam to nie wiem Może dla tego, że długi kucyk jest ładny . Ja mam kwadratową twarz + falujące włosy no nijak mi dobrze w rozpuszczonych
|
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale boje sie isc ze znowu za duzo strace, poczekam az grzywka mi urośnie![]() nie wiem czy na sobote prostowac włosy bo jade na imieniny dziadka ![]() kwiecien/maj beda ciezkie dla włosów: imprezy rodzinne, komunie ![]() ![]()
|
|
#983 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jestem w szoku
![]() Jak dorośli ludzie mogą się tak zachowywać? ![]() To jest nie do pomyślenia po prostu Wiem, że takie komentarze mogą skutecznie zepsuć nastrój i obniżyć samoocenę, ale nie można się tym przejmować. Głowa do góry, nie pozwólcie takim suczitom zepsuć Wam humoru. Co od zapuszczania, ja nie mierzę (co by się nie dołować, a poza tym nie umiem) ale chyba rosną Myślę, że będę usatysfakcjonowana i zadowolona jak włosy urosną mi 'za cyc' To tego jeszcze trochę, ale jestem cierpliwa ![]() Dzisiaj nałożę maskę naturię z miodem i cytryną mmm Stosowałam ją dopiero jeden raz, a już ją uwielbiam.
|
|
#984 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja właśnie po nią do tesco lecę i jakiś szamponik do tego tylko tu sie pijawai problem.... szukam czegoś bez slesów... heh a to cięzkie zadanie...
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam dzisiaj koło Superpharmu i... nie weszłam
Niezła jestem, nie? ![]() Powiem Wam, że też się czasem zastanawiam, po co właściwie zapuszczam włosy, skoro i tak zazwyczaj noszę spięte Ale kiedy je rozpuszczam i wiem, że wyglądają zdrowo, że końcowki są całe, że się błyszczą, czuję coś na kształt próżności Oczywiście nie zawsze, ale zdarza się Też tak macie?
|
#986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, a dziś bedzie trzeci.
|
|
#987 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I myślę, że taka próźność jest całkiem ok, w końcu nie jest bezpodstawna, prawda? Tak się wszystkie staramy, żeby nasze włosy były piękne i zdrowe, trzeba czasem się pozachwycać nad efektami naszej pracy ![]() Ja włosy noszę praktycznie ciągle rozpuszczone, jedynie w domu je spinam - dla wygody. Ale wczoraj byłam w pracy w kitce i dobrze się w niej czułam. Żadne kosmyki nie latały mi koło twarzy, nie przytrzaskiwałam włosów torebką (co mi się zdarza notorycznie ). Myślę, że częściej będę wiązać włosy w kucyk.
|
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam zawsze rozpuszczone, tylko w domu jak jestem sama to spinam....
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki Kochane
Dla mojego Tz no raczej jestem najpieknijesza...zreszta po tym incydnecie jak poszlam do domu, ciagle mi pisal i o tym przypominal ![]() A wiecie...przedwczoraj uzyłam tej kuracji Rzepy i dzis nie mam w ogóle tłustych włsoów...no szok ![]() Coraz częściej myje co 3 dni....
|
|
|
|
#990 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem szczerze, że ja się czasem z tym głupio czuję, jak jakiś narcyz Tym bardziej, że wiem, iż wcale nie mam takich super włosów. Ale bywa, że po prostu nie mogę zapanować nad tą dumą, kiedy wiem, że moja czupryna ma akurat dobry dzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo śmierdzi ta rzepka?
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

/ ale ma je w kosmetyczce.

To było zachowanie na poziomie 1. klasy podstawówki 

Współczuję koleżanek..
Może dla tego, że długi kucyk jest ładny 
Oczywiście nie zawsze, ale zdarza się