![]() |
#2881 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Bukiety ślubne - cz. II
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Raczkowanie
|
Aha Ewalenko zapomnialam dodac ze mam slub we wrzesniu ...to moze wiele zmienic bo pewnie nie wszystkie kwiaty beda dostepne...a zastanawialam sie czy jakby ze zrobic taki luzniejszy gora a dolem 2 - 3 kwiaty tak ok 30 cm w dol to byloby bardzo zle?np taka zantedeskie ze 2 dol... i jakis lisc czy 2 moze trawka to myslisz ze bardzo byloby niestosowne?tzn tak zastanawialam sie w ogolnym zarysie ale jakiegos zdjecia najbardziej oddajacego moje mysli jeszcze nie znalazlam!
Cos takiego jak zalączam ale to jeszcze nie to troche wiecej kwiatow moze roze czy eustoma( bedzie jeszcze)? Edytowane przez kika01 Czas edycji: 2009-03-24 o 12:47 Powód: poprawa bledów |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Suknia niezwykle ascetyczna i elegancka - nie widzę tu zwisających bukietów. Proponowała bym coś na przedramię. Modne ale troszkę nadużywane cantadeskie, gałąź storczyka,lub długie róże, ostróżka, lewkonia itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakoś ten wariant specjalnie do mnie nie przemawia, ale jeśli już to na pewno nie więcej kwiatów. I została bym przy cantadeskiach ponieważ kwiat jest wyrazisty ma bardzo określony kształt i nawet mało kwiatów a sporo liści robi efektowny bukiet. Róża i eustoma będą wymagały mniejszych liści i efekt będzie zupełnie inny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Przyczajenie
|
do Sysunia_d
A co myslisz o takim bukieciku?sukienka bardzo podobna tylko nie wiem jak Twoja ale ta ponoć była wyszywana kryształkami Swarowskiego! |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam - Jola D.
![]() |
#2887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patrze na ta suknie i normalnie bardzo podobna do mojej tylko u mnie jest chyba ciut inna koronka ale dokładnie ten styl. To twoja suknia ? Bukiecik ładny tylko chyba bym wolała jasniejszy np jasny fiolet , róż może zółty ![]() ![]() Ewelana moze cos też doradzi z Jola - moje propozycje na drugiej stronie.
25.07.2009 - Nasz Cudowny Dzień - Ślub ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png 17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek ![]() Edytowane przez Sysunia_d Czas edycji: 2009-03-24 o 13:51 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2888 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Przeczytałam cały wątek w poszukiwaniu inspiracji odnośnie bukietu, który pasowałby do mojej sukni ślubnej. Mam kilka pomysłów tylko nie wiem czy idę w dobrą stronę (nie zawsze to co mi się podoba pasuje do mnie ![]() Moja suknia to ten sam model co na zdjęciu tylko ze zmodyfikowanym dekoltem, teraz będzie ona w kształcie "serca", kolor śnieżno biały. Fryzurę ślubna będę miał bardzo prostą i elegancką (zdjęcia) do tego delikatny welon i mocniejszy akcent w uchu. Mam 168cm i typową figurę klepsydry z wyraźnie zarysowana talią (biust (C) i biodra w normie ![]() Jeżeli chodzi o moje ulubione kwiaty to są to storczyki, róże i kalie bukiet raczej w formie kuli, chociaż przedłużany pewno by mnie wysmuklił. Niestety ślub mam 6 czerwca i pani w kwiaciarni powiedziała, że może wtedy nie być storczyków. Nie wiem jaki bukiet pasowałby do mojej sukni i do mnie najbardziej, wklejam kilka moich propozycji i jeszcze raz proszę o pomoc ![]() p.s. i jeszcze jedno, chciałbym wpiąć kwiatka we włoski ![]()
Edytowane przez AgneseInes Czas edycji: 2009-03-24 o 17:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Raczkowanie
|
Jeszcze moje zdjęcie
![]()
#2890 |
Raczkowanie
|
AgneseInes
Mnie też pani w jednej kwiaciarni powiedziała, że 30 maja nie będzie storczyków (mnie zależy na cymbidium). ![]() Myślę, że do Twojej sukienki pasuje zgrabna kuleczka ze storczyków (ja też coś podobnego wybrałam post #2811), ale myślę że parę wypuszczonych trawek też byłoby ok. Do Twojej fryzurki jak najbardziej pasuje wpiąć storczyka, który notabene jest bardzo wytrzymały. Co do koloru musisz sama zdecydować w jakich odcieniach chciałabyś mieć swój bukiet ślubny. Ja postawiłam na mix różu i bieli (jestem brunetką z szaroniebieskimi oczami), bardzo lubię pastelowy róż, a poza tym chciałam żeby bukiet był świeży i wiosenny. Mój narzeczony będzie miał grafitowy garnitur, a Ewalena i Jola do takiego garniaka polecają właśnie różowe kwiaty. ![]() Pozdrawiam i życzę pomyślnego wyboru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Raczkowanie
|
do Ewalena
dzięki Ewalenko za radę! podobają mi sie formy jakie mi doradziłaś!Ten pomarańcz nawet mi sie podoba co prawda myśłam o zgaszonym różu ....hmmm ! A najbardziej to mi się podoba ten - 3-cie zdjecie i kolor nawet też jest ok!taki niespotykany !Malgosia Kożuchowska miała taki bukiet ślubny z jakiś takich dziwnych kwiatków ale właśnie w takim kolorze!Albo nawet ciemniejszym!co myślisz? Albo ten kolor kwiatów ułożyc w takiej formie na okragło jak zdjecie nr 2? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2892 |
Przyczajenie
|
Sysuniu to nie jest moja sukienka! Śliczna owszem ale nie moja!
To zdjecie, ktore dostałam od mojej klientki! A bukiet robiłam specjalnie dla niej bo ona nie lubi kwiatów i gdyby nie to, że musiała to by bukietu nie zamawiała! No ale w końcu zdecydowałyśmy, że to musi być coś prostego, oryginalnego, niebanalnego w ciekawym kolorze! I masz efekt! Edytowane przez aniafudi Czas edycji: 2009-03-25 o 10:46 Powód: dodanie zdjecia |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem ze prowadzisz kwiacirnie a jestes moze z Krakowa ?
25.07.2009 - Nasz Cudowny Dzień - Ślub ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png 17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek ![]() Edytowane przez Sysunia_d Czas edycji: 2009-03-25 o 10:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Okrągły który Ci się podobał i zresztą ten pomarańczowy robiła florystka z Krakowa Ania Fudali. ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
witam cię droga przyjaciółko - strasznie się cieszę że tu jesteś!!!!!!!!!!!!!!!! dziewczyny,to jest ania fudali z krakowa, której bukiety wielokrotnie prezentowałam - jak już pisałam jest fantastyczną florystką kraków i okolice macie w wątku swojego człowieka ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki! PRZYJMIECIE mnie????
slubuje 6.06.2009 (swoja droga w swoje wlasne urodziny) i tez bede potrzebowala porad co do kwiecia w dloni i we wlosach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2896 |
Przyczajenie
|
Cześć Ewciu!
![]() Tak sobie zaglądam co jakis czas co sie tutaj nowego pojawia!I widzę coraz to odważniejsze pomysły mają Panny Młode!Brawo! |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Zadomowienie
|
ewalena
Bardzo spodobal mi sie pokazany przez Ciebie bukiet. Chcialabym go zrobic sama dlatego chcialabym zapytac jak go wykonac i co bedzie mi potrzebne. Jaki rodzaj kalii. A wogole czy bedzie pasowal do mojej sukni?Dodam jeszcze ze slub mam pod koniec lipca. Z gory dziekuje za odpowiedz!
"Miłóść to uparte dziecię, które nigdy się szaty nadziei bardziej nie uczepi, jak wówczas gdy ta bliska jest zniknięcia" Goethe Edytowane przez magdalenka_ Czas edycji: 2009-03-25 o 12:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Przyczajenie
|
Do Sysunia
Wersja w kolorach smietankowo-zielonych! |
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
Raczkowanie
|
Do Aniafudi
Ooo!!! ![]() Jaki ten sliczny!to teraz dopiero mam problem! Ale za to wiem gdzie zamowię! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Zadomowienie
|
No widzicie dziewczyny Ania jest świetna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
Wiedziałam kogo polecam, a to dopiero początek jej galerii. ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Aniu jak wiesz jestem miłośniczką Twoich prac, ale te dwa ciemny i jasny są fantastyczne. Całuję ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Są hurtownie które sprowadzają storczyki "na okrągło" ale to kosztuje. W większych miastach(tam gzie są giełdy) jest troszkę łatwiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ładny ![]()
#2903 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzeba zastosować metodę prób i błędów. Autorka tego bukietu Ania Fudali jest na wątku. Może ona Ci odpowie czy jest to bukiet do samodzielnego wykonania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2904 |
Raczkowanie
|
Czy do mojej sukienki pasuje taki bukiet ???
bukiet4.jpg suknia.jpg Ślub mam w lipcu. Będą wtedy kalie? Bo ja się kompletnie nie znam;/ Ile może kosztować taki bukiet ? ![]() Tak btw. boję się, że w kwiaciarni mogą mi zaśpiewać cenę jak z kosmosu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Zakorzenienie
|
laseczki błagam pomózcie
kurcze u mnie tez juz coraz blizej slub, a ja nawet nie wiem jaki bukiet chce kurcze, pomozcie jakie kwiatki mam wziac do swojej kiecy? podobaja mi sie takie amarantowe lub cytrynowe rozyczki ale nie wiem czy pasowac beda? heh... chcialabym cos takiego innego... takie jakies konkretne, bardzo zywe kolory... a bizuteria... raczej bez naszyjnika, bo pod szelka moze podchodzic ciagle do góry... ale kolczyki... raczej jakies błyszczące... tak...? włosy bede miec upiete, ale nie 'przylizane' raczej jakis mały irokezik moze ![]()
#2906 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Śliczny jest ten bukiecik! Też znalazłam go w necie i się nad nim zastanawiam. Sukienkę mam ecru a marzy mi się różowy bukiet! A co do ceny niestety też się nie orientuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Raczkowanie
|
Hej cosiczek a może te ci wpadną w oko :
bukiet3.jpg bukiettt.jpg bukiet1.jpg bukiet5.jpg ... chociaż te mogą być za blade do ecru, ten mój ciemniejszy chyba lepszy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Raczkowanie
|
hehe cosiczek ja też mam ślub 11.07.2009
![]() oby była ładna pogoda ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Przyczajenie
|
Śliczne są te bukieciki w różu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Przyczajenie
|
Swoją drogą też znalazłam parę propozycji, choć teraz zasanawiam się: róże?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.