![]() |
#2551 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Rozeznanie
|
![]()
Chodzę spać przeważnie 0 23-ciej lub 22.30.
Mam jeszcze pytanko,chciałam zakupic sobie makaron pełnoziarnisty,czy żytni,czy też razowy ,bo słyszałam,że ona maja mniejsze IG-indes glikemiczny,jednak w sklepach nic takiego ie było. kupiłam więc makarono nazwie "Le Classiche" Fusilli 36 firmy ARRIGHI ,Made in Italy,Pasta Di Semola Grano Duro - świderki,pisze na nim,że jest to makaron spożywczy wysokiej jakości,składniki:mąka z pszenicy durum.Czy wiecie może,czy ten makaron ma wysokie IG,bo ja od 01 lutego nie jadłam makaronu i mam smaczek na niego,ale nie wiem , czy on jest właściwy. Na opakowaniu pisze,że należy go gotować 9 minut stosując 1 litr wody na 100 g makaronu,a ja słyszałam też,że jeśli makaron gotuje się aldente,to ma wtedy mniejsze IG,czyli ile mam ten makaron gotować? |
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Zadomowienie
|
to wydaje mi sie ze troszke za pozno jesz ta kolacje o 22.
szukaj makaronu z pszenicy durum, jest na 100% w Biedronce, Lidlu ![]() mniamusny jest ![]()
![]() |
#2556 |
Raczkowanie
|
[quote=vana;11623967]j.w. - nie poddawaj się! to naprawdę leciutkie P, zresztą nie sądzę, żebyś na tym tyła. staraj się zwiększać kcal, choćby przez orzechy w karmelu/czekoladzie, jakieś migdały, nie wiem, co lubisz. może masło orzechowe? dżemy? wcinaj banany! trzymam kciuki
![]() dziekuje Vanuś ![]() ![]() mam nadzieje ze dzieki wam mi sie uda ![]()
#2557 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2559 |
Zadomowienie
|
ch0c0 ->>> moze caly wiesniak na kolacje?
ja zrezygnowalabym tylko z klusek ![]() co do nnkt to dorzuc orzechy, smaz na oliwie z oliwek ![]() ![]()
-zapuszczam włosy -przygoda z białą perłą i olejkiem rycynowym -MŻ+WR! 61(19.07) ![]() ![]() ![]() 17.08 przedłużanie i zagęszczanie rzęs ![]() Edytowane przez wisienka90 Czas edycji: 2009-03-25 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2561 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2562 |
Zadomowienie
|
bekii ----> godzine wczensiej albo 1,5 tez mozesz
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2563 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Może faktycznie to tylko taka wymówka, pewnie znalazłabym czas na coś wartościowszego. Z tym, że ciężko mi jeść więcej, jak najadam się pierwszą łyżką zupy. Jutro idę na badania kontrolne, potem będę miała dużo czasu, zrobię coś super ![]()
![]() |
#2564 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() P: Iśn- grahamka-połowa z serkiem ziołowym i szynką plus warzywka majonez, 2 z masełkiem, cielęcinką i warzywkami, majonez, 2 parówki drobiowe z ketchupem jabłko IIśn- a) 3 naleśniki- 1 z dżemem i bitą śmiataną, 2 z czekoladą i kawałkami banana posypany wiórkami kokosowymi, 3 z budyniem lub jakimś nadzieniem budyniopodobnym ![]() b) paczka biszkoptów, kubuś bananowy grzesiek bananowy, orzeszki w czekoladzie-w drodze ze szkoły O- talerz kapuśniako-bigosu, 2 kromki chlebka, kopytka z sosem mięsnym (karkówka), buraczki x2 ![]() kawwwwa z mlekiem 3.2%, pierniki, mars P- bułka słodka z serem i makiem, jogurt naturalny zmiksowany z 3 łyżkami nutelli i orzeszkami, wkrojony banan, całośc posypana startą czekoladą jabłko K- odsmażane kopytka, szklanka mleka 3.2%, kromka chlebka z masełkiem, cielęcinką i musztardą teraz kakao i pierniki
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2565 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 |
Zadomowienie
|
jedz to co Ci daja ale w malych ilosciach
![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=674 widzisz roznice? ![]()
-zapuszczam włosy -przygoda z białą perłą i olejkiem rycynowym -MŻ+WR! 61(19.07) ![]() ![]() ![]() 17.08 przedłużanie i zagęszczanie rzęs ![]() Edytowane przez wisienka90 Czas edycji: 2009-03-25 o 19:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2567 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
![]() No i jak zwykle moje UW: I: owsianka(200ml mleka, kiwi,cynamon, garsc granoli , 2 lyzki rodzynek i pol lyzki otrebow II:jablko III:3 kluski slaskie, kapusta czerwona, chochelka kalafiorowej IV:serek wiejski z jablkiem,cynamonem, 3 liczi, 2 lyzkami granoli i rodzynek, pol lyzki otrebow, lyzka cookie grisp V:3 lyzki salatki krolewskiej, 2 male kromki grahama z szynka i ketchupem I po ogladalam Uwage i wpadlo troche winogrona ![]()
Zdrowo się odżywiam ![]() Ćwiczę ![]() Zapuszczam włosy ![]() Edytowane przez cytrusekxD Czas edycji: 2009-03-25 o 19:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hm... sniadanko drugie jem w szkole to dlatego ![]() ![]() ![]() ![]() a twoj jadlopisik cudowny ![]() ![]()
![]() |
#2569 |
Raczkowanie
|
tak jak obiecałam: wczorajszy jadłospis (nie mialam w ogole czasu wczoraj ani dzis - teraz tez nie mam za bardzo :P )
1. owsianka (8 lych platkow, banan, sliwki suszone, miod, mleko, otreby granulowane zurawinowe), kroma razowca z MASŁEM, sopocką i chrzanem, kilka rzodkiewek, wielka szklana kawy na mleku z cukrem i pianką (jak zwykle:P) 2. bula zytnia z MASŁEM, sopocka :P, papryka i ogorkiem, baton Picnic 3. duuzy szaszlyk z indyka, z papryka, cebulka, pieczarkami, boczkiem, ziemniaczki z koperem i MASEŁKIEM, brokuły. nie mialam ochoty na nic słodkiego wiec -> herbata z cukrem + jabłko 4. znowu jabło, lody tiramisu, kilkanascie nerkowcow, kilka łyzek otrębów zurawinowych (dooobre !) 5. dwa jajka na miekko, dwie kromki razowca z MASŁEM, sopocka :P i torche warzyw, herbata z cukrem i cytryną potem wpadł jeszcze pasek czeko ze skorka pomaranczowa poprosze o ocenę ![]()
#2570 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() to ja może wkleję dzisiejsze U/p ![]() Iśn: maślana bułka z rodzynkami z masłem orzechowym i konfiturą wiśniową; serek homo stracciatella z garścią mieszanki studenckiej i granoli czekoladowej; banannnnn IIśn: 1. razowa kajzerka z masłem, almette, szynką i sałatą; bobofrut nektar z owoców leśnych 2. snickers peanut, monte drink o: micha rosołu z makaronem, marchewą i mięchem; kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem (duuużo); nektar ananasowy d: 2 paski milki jogurtowo-truskawkowej, rafaello p: grahamka z masłem, pieczonym pasztetem i ćwikłą; 2 frankfurterki k: omlet na maśle z fetą, pomidorami i bazylią, kroma razowca z masłem i żółtym serem; herbata z cytryną
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no bardzo sliczne te twoje utrzymanie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2572 |
Nindżopesz
|
Mój jadłospis sponsoruje literka R
![]() Proszę o rady bo się nieco pogubiłam. - I śn: 3 wielkie łychy płatków owsianych zmieszanych z otrębami pszennymi, żytnimi, błonnikiem, 5 śliwek kalifornijskich zalane odrobiną mleka 0,5% i 150 g twarożku naturalnego homogenizowanego, do tego łyżka białka serwatkowego, - II śn: kawał wędzonej piersi indyka z łyżką kukurydzy, kawałkiem papryki, ogórka, garścią orzechów włoskich, - III śn ![]() - przekąska: jajko na twardo, - obiad przedtreningowy, nie jestem pewna czy bułka i kurczak to dobre połączenie: bułka pełnoziarnista i kawałek piersi z kurczaka smażonej na oliwie z oliwek, jajko sadzone ze szczypiorkiem, - po treningu: banan, szklanka mleka z białkiem serwatkowym, - przed snem: 125 g chudego twarogu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2574 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() małe Pyy: I. Serek wiejski 200g z ok. 50 przeróżnych płatków, suszone morele,miód i sos do deserów-cała miska wyszła ![]() II. Duża drożdżówka z marmoladą, lukrem i skórką pomarańczową ( ![]() III.Kotlet z kurczaka panierowany, surówka z kiszonej kapusty z oliwą(kurde znów ziemniorów babcia nie zdążyła zrobić... ![]() Po: póltorej [aska czekolady nadziewanej ![]() IV: Jogobella 150g z otrębami i dosypanymi rodzynkami, jabłko V: Grahamka: jedna połówka z szynką ogórasem, rzeżucha, masłem a druga z masłem miodkiem i twarogiem W międzyczasie dużo słodzonych herbat i wody:P Może być? ![]()
![]() |
#2575 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() /a co do mojego jadło, to trochę zdezorientowana jestem, ile jeść, ale będę obserwować wagę i najwyżej ureguluję conieco ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Rozeznanie
|
U
I - 3 jajka na miękko, kromka razowca posmarowana serkiem topionym z szynką II - duże jabłko III - duży kawał pangi gotowanej na parze, pół paczki warzyw na patelnie IV - sorbet jeżynowo- jabłkowy V - 200g wieśniaka z startą marchewką i cebulką
#2577 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() moje u: 1. 150 - gramowa grahamka z posypką sezamową, z szynką drobiowa i keczupem (1 polowka), druga - z pasta twarogowo-jajeczną, jogobella pieczone jablko 2. banan, jogurt naturalny z musliiiiii ![]() 3. zupka wielowarzywna zabielana z makaronem, ziemniaczki, szpinak zasmażany, jakas surowka zakropiona oliwa z oliwek, kotlet mielony snickers z orzechami laskowymi 4. twarożek domowy z masłem orzechowy, dżemem i BF (Nasturcyjkoo pyyyszne!), princessa kokosowa 5. znów big grahamka tym razem z maslem, serem żółtym i wedlina, dwa jablka potem pomarancz a niedlugo pewnie pojde spac bo jestem mega zmęczona... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2578 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj odkryłam wasze ciekawe wpisy, z których można wiele cennych porad znaleźć. Liczę że wytkniecie mi błędy, bo wiem że są... na początek podam mój dzisiejszy dzień. Dodam że codziennie jem co innego. Z wtorku jestem bardzo dumna bo zjadłam kilka posiłków w tym dużo warzyw.
Dzisiaj: 6:30 - 2 wasy z masłem szynką i sałatą (nie wychodzę bez śniadania, a szłam tylko na godzinę na uczelnię) po 10 - 4 wasy (sałata, szynka, rzodkiewka, szczypiorek) + przekąska-deser kaszka manna kolo 15 jajecznica z 2 jajek z cebulką pomidorem i szczypiorkiem + 4 wasy, 18 kopytka z jogurtem naturalnym i odrobina cukru, 21- jogurt activia musli A jakoś jestem głodna teraz ![]() Do tego jeszcze wypiłam w ciągu dnia 3 czerwone herbaty i kilka owocowych (bez cukru) i troszkę otręb podgryzłam. Tylko mnie nie zniechęcajcie, bo się chyba poddam. Ciężko się przestawić na więcej posiłków za to mniejszych. |
![]() ![]() |
![]() |
#2579 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzisiejsze P pt. "jeeeeesc ![]() sn; swiezutka,goraca jeszcze biig drozdzowka z serem i lukrem upieczona rano przez Tatusia ; P urlop ma i mu sie nudzi XD, kubek goracego mleka z czosnkiem & miodem, 2 gruszki. 2sn; ( w szkole ) 2 pszenne bulk; jedna z pasztetem i musztarda, druga z serem,pomidorem oraz majonezem. Miseczka budyniu z sosem czekoladowym, 2 male kartoniki soku pomidorowego. na lekcji/ garsc zelkow od kolezanki, 2 suche gofry(takie kupne:P) rowniez od kolezanki :P ob; ziemniaczki z sosem musztardowym, smazona watrobka z cebulka, surowka. d; drozdzowka jw., kubek zimnego mleka sojowego;czekoladowego. /u tzta; ok 200g paluszkow slonych ;O mase przeroznistych cukierkow czekoladowych, maly rogalik z czekolada, szklanka pepsi ![]() p; grahamka z nutella i na to posypalam musli xD, szklanka nektaru bananowego k; 2 tosty z maselkiem, twarogiem tlustym & konfitura malinowo waniliowa. czekolada na goraca aero. i wpadnie chyba jeszcze jedna drozdzowka bo lezy w kuchni ostatnia, i mam wrazenie ze na mnie czeka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.