|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
jak rosną włosy? Mam moze glupie pytanie ale wlosy rosną od skory glowy czy od koncowek sie wydluzaja?Otoz mam cienkie,rozdwajajace sie wlosy a zapuszczam bo w sierpniu Siostra bierze slub i chce miec jakas fryzurke fajna..nie chce obcinac tych porozdwajanych wlosow tylko poczekac az beda troche dlugie i wtedy dopiero je obciac...Zastanawia Mnie tylko jedna rzecz..czy jest sens?czy przez te rozdwojone wlosy w ogole urosna mi wlosy czy tylko sie beda lamac i kruszyc?wiem ze na to nie ma rady i powinno sie je sciac ale co jak chce miec dlugie wlosy?a jak obetne to po miesiacu znowu to samo? ![]()
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jak rosną włosy?
Cytat:
To tak na serio?
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
mOna01
tak, raczej
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra, różne dziwa są na świecie
![]() A więc do autorki - włosy rosną od głowy, nie jak drzewko :P obetnij zniszczone końcówki, i później dbaj o nie żeby znowu się nie zniszczyły
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
to czemu jak jest wlos to sie na koncowce rozdwaja.. i od tego miejsca roznie dalej wlos ktory jak sie pociagnie to sie urwie wlasnie do tego miejsca w ktorym sie rozdwoil ..?nie umiem tego wytlumaczyc;/
---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- mOna01,wiem ze wlosy rosna na glowie nie chodzilo mi o to,zle sformulowalam pytanie..poprostu zastanawia mnie dlatego od rozdwojonej koncowki rosnie dalej wlos ktory moze byc ladny pare cm..ale jak sie go pociagnie mocniej to sie urywa wlasnie w miejscu gdzie jest to rozdwojenie czy takie zgrubienie..eh.. |
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
oki,juz rozumiem
dziekuje za wyjasnienie
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
kto pyta nie bładzi
czasami to co dla nas jest powazne innym moze wydac sie zabawne |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Wpisz sobie na wyszukiwarce google "sposoby na przyspieszenie porostu włosów wizaz.pl" i kliknij na pierwszy link.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Popatrz na odrosty osób, które farbują włosy. Odrosty są przy głowie czy na koncówkach?
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
włosy rosną od nasady czyli od góry.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
1 cm na miesiąc
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Rosną od nasady, nie bój się obcinać końcówek - to jest zdrowe, szczególnie jeśli są rozdwojone.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

Mam moze glupie pytanie ale wlosy rosną od skory glowy czy od koncowek sie wydluzaja?Otoz mam cienkie,rozdwajajace sie wlosy a zapuszczam bo w sierpniu Siostra bierze slub i chce miec jakas fryzurke fajna..nie chce obcinac tych porozdwajanych wlosow tylko poczekac az beda troche dlugie i wtedy dopiero je obciac...Zastanawia Mnie tylko jedna rzecz..czy jest sens?czy przez te rozdwojone wlosy w ogole urosna mi wlosy czy tylko sie beda lamac i kruszyc?

tak, raczej