Aparaty ortodontyczne, cz. V :) - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-25, 19:50   #2521
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
bo ja kojarzyłam po nazwie tylko, nie przyglądając się bo TO to było fajne, nie?
to to porażka

Mówie, to kwestia przyzywczajenia, chyba, że nasza koleżanka zrobi jutro foto przy dziennym świetle to zobaczymy wyrażniej

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 19:51   #2522
Kmee
Zakorzenienie

Kurde dziewczyny powiedzcie mi z ciekawości, jak trzeba mieć fizycznie układać język, że taka zapora jest potrzebna? Na prawdę mnie to zastanawia
Kmee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 19:53   #2523
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
to to porażka

Mówie, to kwestia przyzywczajenia, chyba, że nasza koleżanka zrobi jutro foto przy dziennym świetle to zobaczymy wyrażniej
czekamy na foto, susinka
Cytat:
Napisane przez Kmee Pokaż wiadomość
Kurde dziewczyny powiedzcie mi z ciekawości, jak trzeba mieć fizycznie układać język, że taka zapora jest potrzebna? Na prawdę mnie to zastanawia
trzeba pchać językiem w zęby górne (albo dolne, tego nie wiem) właśnie, szczególnie przy połykaniu
mi się w skutek tego wypychały do przodu. ale teraz już się ładnie cofnęły jeszcze się szpary zamkną i będzie git tylko, że jakbym się tego nawyku nie pozbyła, to po paru latach wg orto byłoby to samo

Edytowane przez parodia
Czas edycji: 2009-03-25 o 19:55
parodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 19:54   #2524
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
jak przełykasz ślinę to ci co nosza zaporę jezykiem dotykają górnych zębów i je wypychaja do przodu
a ja tak robie specjalnie teraz bo musze wypchać moje 1 i 2 do przodu hehe i im pomagam

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-03-25, 19:59   #2525
Kmee
Zakorzenienie

Aha
Dzięki, teraz już rozumiem o co chodzi
Nie mogłam sobie tego jakoś w myślach wyobrazić, bo miałam wrażenie, że jak "język ucieka do przodu" to się go zaraz przygryzie
Stary 2009-03-25, 20:07   #2526
ygga8
Rozeznanie

hej dziewczyny
kiedys udzielałam się w wątku ale miałam długa przerwę. wczoraj zdjelam aparat po 1,7 roku noszenia i jestem baaaardzo zadowolona z wyników normalnie usmiecham się do wszystkich na ulicy jeden minus to ta retencja , szczególnie na górze jest niewygodna i ślinie sie niemiłosiernie ale czego sie nie robi zeby nie zmarnowac tylu pieniedzy i czasu.
wszystkim polecam te cudo na zęby
pozdrawiam

moja wymiana książek!!
ygga8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 20:14   #2527
rozgwiazda
Rozeznanie

no nieee, nie wierze!!! od wczoraj 5 str!!!! ale nadrabiania hihi
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 20:18   #2528
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ygga8 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
kiedys udzielałam się w wątku ale miałam długa przerwę. wczoraj zdjelam aparat po 1,7 roku noszenia i jestem baaaardzo zadowolona z wyników normalnie usmiecham się do wszystkich na ulicy jeden minus to ta retencja , szczególnie na górze jest niewygodna i ślinie sie niemiłosiernie ale czego sie nie robi zeby nie zmarnowac tylu pieniedzy i czasu.
wszystkim polecam te cudo na zęby
pozdrawiam
Gratulacje!!!
A możemy prosić foty przed i po?
Dla podniesienia na duchu?
In my time of need
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 20:28   #2529
Tikoma
Raczkowanie

Moja koleżanka co jej aparat ściągali jak mi zakładali to mówiła, że jej krew leciała i strasznie bolało, a druga mówiła, że nic nie bolało
Tikoma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 20:29   #2530
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tikoma Pokaż wiadomość
Moja koleżanka co jej aparat ściągali jak mi zakładali to mówiła, że jej krew leciała i strasznie bolało, a druga mówiła, że nic nie bolało
Ściąganie aparatu?? Auu.
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 20:30   #2531
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mclilu Pokaż wiadomość
Gratulacje!!!
A możemy prosić foty przed i po?
Dla podniesienia na duchu?
prosimy
Stary 2009-03-25, 20:31   #2532
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tikoma Pokaż wiadomość
może za bardzo mocno miała zamki zamocowane albo ma wrażliwe dziąsła

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-03-25, 20:33   #2533
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez skorpio84 Pokaż wiadomość
Ale miło mnie dzisiaj w pracy zaskoczyli !!
Zostałam poczęstowana cukierkiem, nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby cukierek nie był... zadrutowany
Boskie!

Ej laski, zauważyłyście, że co drugie zdjęcie jest opisane w stylu 'nie patrzcie na żółć moich zębów, to wina światła, tak naprawdę są śnieżnobiałe' . Trafia mnie jak coś takiego czytam [ale bez podtekstów personalnych, od razu mówię, żeby nie było, no!], bo póki co to niewiele z nas ma Hollywoodzki smile, dopiero nad nim pracujemy :roll eyes:. No ale whatever, tak mnie po prostu naszło.

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 20:41   #2534
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smiechotka Pokaż wiadomość
Ej laski, zauważyłyście, że co drugie zdjęcie jest opisane w stylu 'nie patrzcie na żółć moich zębów, to wina światła, tak naprawdę są śnieżnobiałe' . Trafia mnie jak coś takiego czytam [ale bez podtekstów personalnych, od razu mówię, żeby nie było, no!], bo póki co to niewiele z nas ma Hollywoodzki smile, dopiero nad nim pracujemy :roll eyes:. No ale whatever, tak mnie po prostu naszło.
Ja tak napisałam. I jakby zwrócić uwagę na poszczególne foty odcienie są różne. I nie uważam, że mam śnieżnobiałe zęby, ale z całą pewnością nie są żółte tak jak na pierwszej fotce.

Strzelałam sobie foty u orto podczas zakładania aparatu, tzn jak siedziałam na korytarzu. Zupełnie inny odcień mają zęby z metalowymi zamkami, zupełnie inny z założonymi gumkami. Światło było to same. Jakby gumki potęgowały żółtawy odcień.
Oczywiście to tylko moje zdanie..
Stary 2009-03-25, 20:45   #2535
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Ja tak napisałam. I jakby zwrócić uwagę na poszczególne foty odcienie są różne. I nie uważam, że mam śnieżnobiałe zęby, ale z całą pewnością nie są żółte tak jak na pierwszej fotce.

Strzelałam sobie foty u orto podczas zakładania aparatu, tzn jak siedziałam na korytarzu. Zupełnie inny odcień mają zęby z metalowymi zamkami, zupełnie inny z założonymi gumkami. Światło było to same. Jakby gumki potęgowały żółtawy odcień.
Oczywiście to tylko moje zdanie..
Oj tam, to był mój luźny wniosek.. Bo raczej ostatnią rzeczą, na jaką tu zwracamy uwagę jest odcień zębów.. Ale nieważne.

W sumie dziś to samo wałkowałam z koleżanką ex-aparatką, żeby testować kolory gumeczek, bo nie we wszystkich zęby wyglądają korzystnie. Ona np. odradzała pastelowe kolory, a my tu na wizażu mamy kult pasteli . Także, punkt widzenia, zależy od..

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 20:56   #2536
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Boskie!

ja za to napisałam, żeby na inne elementy zdjęcia nie zwracać uwagi. bo właśnie o to mi chodziło. nie zawsze w dziennym, ostrym świetle, w jakim robimy zdjęcia aparatu wygląda się idealnie dobrze. a to zostało skomentowane (bez przytyków, ale zrobiło mi się wtedy przykro)

mi np moje zęby wydawały dużo bielsze niż zobaczyłam na zdjęciach pozowanych aparatu z tego może też u innych te dopiski

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Oj tam, to był mój luźny wniosek.. Bo raczej ostatnią rzeczą, na jaką tu zwracamy uwagę jest odcień zębów.. Ale nieważne.

W sumie dziś to samo wałkowałam z koleżanką ex-aparatką, żeby testować kolory gumeczek, bo nie we wszystkich zęby wyglądają korzystnie. Ona np. odradzała pastelowe kolory, a my tu na wizażu mamy kult pasteli . Także, punkt widzenia, zależy od..
ja mam teraz na dole niebieskie gumki, u góry miałam piękny błękit (dwa dni po wizycie się utrzymał ) i jak się pierwszy raz zobaczyłam, to zęby wydawały się dużo bielsze niż w poprzednich fioletowych

parodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 20:58   #2537
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:

No wiem, że to był luźny wniosek. Ale biorąc pod uwagę fakt, że tyczył się po części mojej wypowiedzi a także nie pomijając tego, że lubię wyjaśniać wszelkie sprawy do końca, po prostu musiałam się odezwać.

Ja mam błękitne gumki i uważam, że zęby wyglądają na bardziej żółte. Potwierdza to również zdjęcie zrobione podczas zakładania aparatu
Stary 2009-03-25, 21:01   #2538
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
A ja byłam dziś na konsultacji w Soldencie
I powiem Wam, że ceny podobne jak w Dental-Medzie. Ale podejście... Zupełnie inne! Mogłam zadawać pięć tysięcy pytań i na każde uzyskałam konkretną, prostą ale i wyczerpującą odpowiedź.
I co najlepsze, zostałam odwiedziona od Damona. Tzn może inaczej, orto mi go nie odradzała tylko przekonała, że bez ekstrakcji się nie obędzie (aż cztery zęby ale jak mus to mus!) więc Damon będzie trochę bez sensu.
I teraz się zastanawiam nad kryształem. Cena podobna czyli taka na jaką byłam już nastawiona (2600 za łuk). Jak usłyszałam, że Damon nie koniecznie to myślałam nad zwykłym metalem ale z drugiej strony jestem uczuleniowcem, atopikiem i astmatykiem :P więc szansa, że mam uczulenie na nikiel jest spora... Np jak noszę kolczyki inne niż srebrne to dziurki zaczynają mi się babrać, nawet te teoretycznie wygojone.
Nie wiecie czy znajdę tu kogoś z dużym stażem kryształowym? Najlepiej jeszcze żeby to były ICEy bo takie ewentualnie będę miała.

03.04 wyciski, zdjęcia (muszę jedno zrobić jeszcze raz, to z profilu, bo mają jakiś specjalny program, który pokazuje dokładnie co, gdzie, kiedy, ile itd trzeba robić i zdjęcie musi być kompatybilne z programem) i po tyg dowiem się jaki jest plan leczenia.
Szkoda tylko, że to wszystko wyjdzie ok 500zł... Aż mnie portfel rozbolał.
Fajnie, że lepsze podejście, ale ceny...No ja pierdziu
Stary 2009-03-25, 21:28   #2539
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Cicho!! Koncepcję mi psujesz Bo szukałam argumentu za tym kryształem, a Ty mi tak szyki pomieszałaś... Ale w sumie może dobrze. Ja nie z tych, którym aparat może przeszkadzać np. w pracy bo na razie tylko studiuję, ani z tych, które się wstydzą bo to dla mnie raczej bajer niż obciach. A jeśli wyjdzie taniej to po co przepłacać?
Taka już ze mnie psuja
In my time of need
Stary 2009-03-25, 21:38   #2540
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mclilu Pokaż wiadomość
Taka już ze mnie psuja
Na tym forum to same Psuje Pamiętam jak się pojawiłam i zaczęłam o kosmetycznym pisać wymyślając dziwaczne powody dlaczego nie chcę złomka. Sprowadziłyście mnie szybko na ziemie
Stary 2009-03-25, 21:40   #2541
susinka1
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję, moim niedoświadczonym okiem stwierdzam, że nie musisz mieć żadnych cudów Co najwyżej usuną Ci jakiegoś zęba, ale o tym musisz pogadać z orto.

Aha, nie wiem co chcesz od koloru, wg mnie jest całkiem normalny.
Ja mam podobnie pokrzywiony dół i żadnych rozwieraczy szczęki mi nie trzeba także możesz spać spokojnie

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
a, to Ty też to masz... bo myślałam, że tylko do susinki piszę ale przyznaję, że nie czytam gruntownie wszystkich postów, jedynie pobieżnie...
z tym staraniem się to wielko g.. wychodzi przynajmniej u mnie tak było. jak jadłam np i tak zawsze język lądował na zębach.
więc tak: 27.01 miałam założony, aparat, górę i dół. potem, chyba 31-ego zaporę. 1.02 miałam ściągniętą miesiąc później na wizycie orto założyła mi guzik przypominający.... KLIK właściwie to nie pytałam się, ile będę go nosiła wiem, że o zaporze mówiła ~pół roku. więc guzik pewnie też. teraz już dobrze układam język, ale muszę jeszcze ponosić, żeby się nie odzywczaić

jeśli chodzi o drugie pytanie to ja miałam i zaporę, i teraz guzik przyczepione do zaczepów na pierścieniach
yyyy że ja niby przyjmuję wersję, że nie posiadam żadnej zapory ni guzików i tej wersji będę się trzymać

a zadrutowany cukierek GENIALNY
susinka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 21:46   #2542
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Boskie! Ej laski, zauważyłyście, że co drugie zdjęcie jest opisane w stylu 'nie patrzcie na żółć moich zębów, to wina światła, tak naprawdę są śnieżnobiałe' . Trafia mnie jak coś takiego czytam [ale bez podtekstów personalnych, od razu mówię, żeby nie było, no!], bo póki co to niewiele z nas ma Hollywoodzki smile, dopiero nad nim pracujemy :roll eyes:. No ale whatever, tak mnie po prostu naszło.

...bo chodzi o to żeby minusy nie przesłaniały na plusów.
np. im bardziej żółte tym mocniejsze

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Na tym forum to same Psuje Pamiętam jak się pojawiłam i zaczęłam o kosmetycznym pisać wymyślając dziwaczne powody dlaczego nie chcę złomka. Sprowadziłyście mnie szybko na ziemie
Ciesze się, że pozytywnie do tego podchodzisz
In my time of need
Stary 2009-03-25, 21:49   #2543
skorpio84
Raczkowanie

GG do skorpio84

Cytat:
Napisane przez susinka1 Pokaż wiadomość

a zadrutowany cukierek GENIALNY
hehe, tak mi się spodobał, że musiałam Wam zrobić zdjęcie

Jak widać aparaty opanowały już cały świat!

PM 7-5-2011

skorpio84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 21:54   #2544
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skorpio84 Pokaż wiadomość
hehe, tak mi się spodobał, że musiałam Wam zrobić zdjęcie

Jak widać aparaty opanowały już cały świat!
a ja Wam powiem, że u mnie otwierają nową galerię mury już stoja i połowa sklepów działa, ale na zewnatrz sa wielkie banery z twarzam uśmiechniętych ludzi, na każdym inna osoba, małżenstwo, chłopczyk i dziewczynka z aparatem o taaki ma Uśmiech w drutach i to mnie sie podoba w tej całej galerii

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-03-25, 21:54   #2545
rudo-zielona
Zadomowienie

mclilu gdyby nie Wizażanki prawdopodobnie miałabym więcej rozterek. Kosmetyczne są fajne, z daleka ich nie widać, ale mój złomek strasznie mi się podoba. I te mini zamki na moich mega-łopatach wyglądają strasznie fajnie.

Osobiście przekonywałam chłopaka, który miał zakładany aparat razem ze mną, że złomki są fajne. Ale miałam chyba za słabe argumenty, ponieważ i tak założył kryształowy, albo po prostu nie chciał zmieniać zdania 20 min przed przyklejeniem zamków
Stary 2009-03-25, 22:03   #2546
Kmee
Zakorzenienie

Ja mam porcelankę i strasznie mi się podoba, ale w sumie teraz myślę, że mogłabym równie dobrze mieć metal
Okazało się, że w pracy jestem już drugą aparatką
Nawet nie wiedziałam
Stary 2009-03-25, 22:09   #2547
susinka1
Raczkowanie

a ja tam zawsze chciałam mieć metalowo w gębie
i szczerze mówiąc nawet przez myśl mi nie przeszło zakładanie kosmetyki. To już nie to samo

no ale rzecz gustu nie
Stary 2009-03-25, 22:17   #2548
201604190949
Konto usunięte

Ja po prostu chcę uniknąć przebierania w kolorach Bo jak zobaczę 5tys kolorów to godzinę będę myśleć, wymyśle, a potem będę zła, że te a nie tamte

A co do kolorów gumek vs kolorów zębów... Z tego co pamiętam to zimne odcienie niwelują żółć a ciepłe ją podbijają. Dlatego chyba mało ważny jest kolor co jego odcień. W ciepłym, wpadającym w pomarańcz czerwonym zęby będą jakby bardziej żółte a w zimnym, wpadającym w fiolet bardziej, będą bielsze.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 22:29   #2549
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez susinka1 Pokaż wiadomość
a ja tam zawsze chciałam mieć metalowo w gębie
i szczerze mówiąc nawet przez myśl mi nie przeszło zakładanie kosmetyki. To już nie to samo no ale rzecz gustu nie
Cytat:
Ja mam porcelankę i strasznie mi się podoba, ale w sumie teraz myślę, że mogłabym równie dobrze mieć metal
Okazało się, że w pracy jestem już drugą aparatką
Nawet nie wiedziałam
Cytat:
mclilu
Osobiście przekonywałam chłopaka, który miał zakładany aparat razem ze mną, że złomki są fajne. Ale miałam chyba za słabe argumenty, ponieważ i tak założył kryształowy, albo po prostu nie chciał zmieniać zdania 20 min przed przyklejeniem zamków
A ja przyznaje, że też przymierzałam się do kosmetycznego (bo stara, bo śmiesznie, bo i bo...) ale jak tylko poszłam na 1 konsultację posłuchałam, pomacałam to dlugo nie trzeba było mnie namawiać i cieszę się ze swojego wyboru! Najważniejsze żeby być samemu zadowolonym!!!

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Ja po prostu chcę uniknąć przebierania w kolorach Bo jak zobaczę 5tys kolorów to godzinę będę myśleć, wymyśle, a potem będę zła, że te a nie tamte
A ja to uwielbiam i juz nie moge się doczekać jakie kolorki będą do wyboru - może coś nowego
In my time of need
Stary 2009-03-25, 22:32   #2550
susinka1
Raczkowanie

hehe metalowcami zawsze możemy piwo otwierać nie

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

a co do kolorków ligaturek to ja już mam upatrzony na natępny raz.

z racji tego że wiosna się zbuntowała i ie przyszła to ja sobie zrobie wiosnę chociaż w buzi

gumeczki będą wściekle zielone
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości