..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::.. - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-26, 11:03   #4261
goosia207
Zakorzenienie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..

Cześć dziewczyny,

Effa cudnie wygląda twój wczorajszy obiadowy makaron.Uwielbiam takie potrawy Jak zrobiłaś pastę pomidorową jeśli mogę spytać?Bo z resztą sobie poradzę

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
fotek robic nie mozna było wiec wklejam tylko modele-faworyty

boje sie efektu koncowego, a jesli nie spodoba mi sie po uszyciu...
Śliczne suknie.Wszystkie w podobnym stylu

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Telik piękne te suknie- wzięłabym wszystkie (niestety mój TŻ nieskory do ożenku)
I tak przy okazji- jak zrobić, żeby przy wlejonym na wizazu zdjeciu był taki znaczek jak np Ty masz - "wizaz, nie masz zgody na kopiowanie +nick" - robisz to w programie do obrobki zdjec jako znak wodny czy cos w tym stylu czy jest jakas opcja na wizazu, zeby to zrobic?
To chyba dodaje się automatycznie, do każdego dołączonego zdjęcia na forum
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 11:04   #4262
kakafoniaa
Rozeznanie

ja Was podziwiam za te serki wiejskie. ja tego przełknąć nie potrafię
7.04'10

- 13 kg
kakafoniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 11:06   #4263
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
To chyba dodaje się automatycznie, do każdego dołączonego zdjęcia na forum
no właśnie chyba , bo kiedyś na innym wątku wrzucałam fotki i nie było na nich żadnego znaczka
Cytat:
Napisane przez kakafoniaa Pokaż wiadomość
i tam....kwestia przyzwyczajenia
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 11:18   #4264
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez effa79 Pokaż wiadomość
Witam.

Telik wielkie dzieki Powiedz mi skad czerpiesz info nt kcal, moze sama troche sprobuje. Zdziwilo mnie, ze tyle na kolacj wyszlo, bo 100 g twarogu ma 82 kcal, a bylo jakies 150g, moze to pol awokado tyle ma kcal Camembert ten sniadaniowy w 100g ma 211 kcal, ja zjadlam ok 60g, jajko ma chyba 80, ale pewnie w omlecie, to jakos inaczej... Daj jakiego linka sensownego, to sobie poczytam.twaróg licze 99 kcal/100 gram , jajo licze 90kcal (niewazne czy w omlecie czy gotowane) avocado 233kcal/100gr
wiec kolacja wg moich wyliczen 145kcal(twaróg)+175(pol awocado jesli cale jest wielkosci malego jablka=150gr) reszta to warzywa zostaje 30kcal na warzywa. wiec z twarogu trzeba by z 20-25kcal odjac

U mnie trzeba doliczyc jakies 3/4 szkl. mleka 0,5% i zawsze podjadam troche warzyw, jak robie sniadanie czy kolacje chlopakom. No, ale nie narzekam, bo to 1600 wydaje mi sie ok, zwlaszcza, ze basen wczoraj byl.
Aaa mi sie podoba sukienka nr 1 i ew. nr 3 tylko ta modelka taka chuda...

Dzonksik zdrowka duzo. Paprak chyba nam sie rozlozyla, i Agee wcielo, o Djanie nie wspominajac... No i Fruity gdzies przepadla.

Ilona mi sie tez malo wydaje caly czas...

Kupilam sledzie i mysle, jak je zrobic. Jakies propozycje moze macie
ja licze wg starych utartych informacji i- pewne produkty mam zakodowane i juz no i zawsze przyjmuje zasade ostroznej wyceny wiec minimalnie moga byc zawyzone
ze stron korzystam róznych
takie podstawowe miary biore stad
http://www.*******/dietetyka/tabele_...,1488,0,0.html
faktycznie Ty znajac dokładna kalorycznos i wage bedziesz lepiej wiedziala ile co moze miec ile kalorii. u mnie te informacje niepełne wiec liczyłam wg tego co miałam

Cytat:
Napisane przez IlonaP Pokaż wiadomość
no plus kawki z mleczkiem, herbatki i ksylitol będzie ponad 1500
myślisz, że jadłam więcej? już sama nie wiem
ale przynajmniej waga się ruszyła [ciii, żeby nie zapeszyć]

a mnie się najbardziej podoba 1 i ostatnia
no mysle ze jesz mniej, choc jestem zwolennikiem modelu 3+2 i jesli dobrze sie czujesz z takim układem to ok
Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Telik piękne te suknie- wzięłabym wszystkie (niestety mój TŻ nieskory do ożenku)
I tak przy okazji- jak zrobić, żeby przy wlejonym na wizazu zdjeciu był taki znaczek jak np Ty masz - "wizaz, nie masz zgody na kopiowanie +nick" - robisz to w programie do obrobki zdjec jako znak wodny czy cos w tym stylu czy jest jakas opcja na wizazu, zeby to zrobic?

Żeby nie było tak całkiem offtopowo to powiem, co zjadłam na 2-gie śniadanie - serek wiejski light piątnica ze smarowidłem i płatkami/otrębami. A teraz popijam yerba mate
a ten znaczek sam sie mi robi jak wklejam załącznik

ale roboty mi sie nazbierało a wgłowie metlik z tymi sukniami

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2009-03-26 o 11:29
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 11:57   #4265
Ewlyn
Zakorzenienie

Telik Ja głosuje na suknię pierwszą i ostatnią. Przy czym pierwsza wydaje mi się stabilniejsza, bo ma jakieś ramiączka. Bałabym się, że bez nich będzie mi się zsuwała przy weseliskowych szaleństwach. Zawsze to pewniej i wygodniej (dla mnie).

Cytat:
Jako serowy maniak wszystkie sery uwielbiam! Od lekkich wiejskich (mogłabym kilogramami jeść) po najdziwniejsze suche, śmierdzące, leżakujące, plesniowe... wszystkie
Stary 2009-03-26, 12:53   #4266
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Ilona mi sie tez malo wydaje caly czas...

słoneczko, jakby nie patrzeć to wychodzi nam na jedno - jesteś wyższa, młodsza i ćwiczysz a różnica raptem 100-200kcal

śledzie - dla mnie najlepsze marynowane, następnie w śmietanie z jabłuszkiem i cebulką do tego młode ziemniaczki - to nasza rodzinna wersja wigilijna była kiedyś, można je też smażyć, nadspodziewanie smaczne wychodzą
Stary 2009-03-26, 12:54   #4267
Ciarra
Raczkowanie

ja dzis pochlonelam moje bio cla i term line, zjadlam jajecznice z szyneczka z indyka, jajo na twardo a teraz iore sie za gotowana kiszona kapuste...zapijam tez czerwona herbatka; na 19 mam fitness; planuje dzis wycieczke do rossmanna bo widzialam duzo promocji

musze Wam sie przyznac ze zgrzeszylam - 2 kinder kanapki wczoraj...ale nie mialam czasu zjesc 2 ostatnich posilkow; mimo wszystko brzuch staje sie coraz bardziej plaski; mam nadzieje ze przez to nie zawale wszystkiego...

Ciarra jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-26, 13:17   #4268
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ciarra Pokaż wiadomość
ja dzis pochlonelam moje bio cla i term line, zjadlam jajecznice z szyneczka z indyka, jajo na twardo a teraz iore sie za gotowana kiszona kapuste...zapijam tez czerwona herbatka; na 19 mam fitness; planuje dzis wycieczke do rossmanna bo widzialam duzo promocji

musze Wam sie przyznac ze zgrzeszylam - 2 kinder kanapki wczoraj...ale nie mialam czasu zjesc 2 ostatnich posilkow; mimo wszystko brzuch staje sie coraz bardziej plaski; mam nadzieje ze przez to nie zawale wszystkiego...
a czego mianowicie głodówki, bo z SB czy jakimkolwiek zdrowym sposobem odżywiania to to nie ma nic wspólnego
Stary 2009-03-26, 14:04   #4269
Ciarra
Raczkowanie

Cytat:
a czego mianowicie głodówki, bo z SB czy jakimkolwiek zdrowym sposobem odżywiania to to nie ma nic wspólnego

jakiej glodowki wypisalam samo sniadnie dopiero; jeszcze czekaja mnie zawsze 4 inne posilki; w sumie dzisiaj to jeszcze 2 bo po sniadaniu zjadlam 2 przekaski; ok 16 bedzie obiadek i ok 20 kolacja

Edytowane przez Ciarra
Czas edycji: 2009-03-26 o 14:05
Stary 2009-03-26, 15:27   #4270
effa79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

Effa cudnie wygląda twój wczorajszy obiadowy makaron.Uwielbiam takie potrawy Jak zrobiłaś pastę pomidorową jeśli mogę spytać?Bo z resztą sobie poradzę
Dzieki Oj ja w ogole uwielbiam zapiekanki wszelkiego rodzaju i juz tak dawno nie robilam... A paste pomidorowa to ja kupuje w malych puszeczkach w Lidlu, nie nazywaja tego koncentratem, tylko pasta, to taki zageszczony sok z pomidorow bez zadnych dodatkow. W Netto tez sa.

Cytat:
słoneczko, jakby nie patrzeć to wychodzi nam na jedno - jesteś wyższa, młodsza i ćwiczysz a różnica raptem 100-200kcal

śledzie - dla mnie najlepsze marynowane, następnie w śmietanie z jabłuszkiem i cebulką do tego młode ziemniaczki - to nasza rodzinna wersja wigilijna była kiedyś, można je też smażyć, nadspodziewanie smaczne wychodzą
Mhmmm coz.. masz racje... Tjaaa... No tak, mi dobrze z tym 1600 kcal, ostatnio sie najadam, nie mam problemu z tym, ze zaczynam byc glodna szybciej, choc cos drozdzowka za mna chodzi, ale pewnie przez zblizajacy sie @. Mam ochote zrobic te drozdowki, ktore "rosna, gdy spisz". Maka mi sie kurcze konczy... A dostawa w Świeta bedzie
Ja lubie sledzie w occie i oleju z duza iloscia cebuli, ale co, dac do nich tak bezkarnie oliwy

To zamotalam z iloscia tematow w kilku zdaniach

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Aaaa Telik. Wielkie dzieki NO wiem, ze to trudno wyliczyc, jak sie nie zna proporcji, a zdjecia nie do konca to oddaja, tym bardziej jestem wdzieczna, ale zaczynam lapac. Ja mam wage, wiec moge sobie wazyc produkty. Przygotuje sobie tabelke z najczesciej uzywanymi produktami i sprobuje liczyc chociaz na oko. Najwyzej mnie sprawdzisz

Ilona zrobilam tego kurczaka w soczewicy. Oczywiscie nie trzymalam sie przepisu, bo przypraw dalam wg wlasnego uznania, ale dalam czerwona soczewice i paste z sokiem pomidorowym zamiast bulionu i nie dalam kapusty/szpinaku.
Wygladalo to to nie za ciekawie i jakos ciezko bylo mi uwierzyc, ze bedzie dobre, ale faktycznie - super. Świetne tez na gulasz. Pol porcji sobie zamroze i nastepnym razem ugotuje do tego makaron lub ryz
Kurcze taki nic niby...

Dobra ide do domu napawac sie cisza, bo moje chlopaki wyjechali do mechnika kilkadziesiat km stad, wiec w spokoju cos zjem i kawe zbozowa wypije Alez rozkosz...

Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da
...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica
effa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 15:30   #4271
hałas
Wiele hałasu o nic.

Witajcie,
Postanowiłam od dzisaj wziąść sie za ćwiczenia. Pierwszy tydzięń uwazłam za wprowadzenie do diety, ale teraz już nie mam żadnego usprawiedliwienia na moje lenistow.

Co to za "Drożdżówki które rosna jak śpisz" ?, bardzo prosze o szczegóły.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-26, 15:35   #4272
dzonksik
Raczkowanie

Kobiety, krozystajac z mojego L4 postanowilam sobie porobic badania krwi. Jestem od polowy stycznia na SB i chcialam sobie zobaczyc jak tam to teraz wszystko wyglada. Robilyscie sobie moze?
Ja to konstroluje bo w mojej rodzinie panuje miażdzyca i choroby wieńcowe a także cukrzyca. Poza tym biore tabletki wiec co pol roku robie badania. Ostatnio pol roku temu mialam za wysokie wszystko. Cukier na granicy, przekroczone bardzo trojglicerydy,podwyzszony cholesterol ( w moim wieku ) itp itd. No i powiem wam ze jestem w szoku z dwoch powodow. Po pierwsze calutki cholesterol sie unormowal. Nawet te nieszczesne trójglicerydy, wiec cały lipidogram wyszedl mi ok. Co prawda trójglicerydy na granicy heheh no ale jeszcze w normie. Spadl mi niesamowicie cholesterol, Zarowno ten zly jak i dobry mam w srodkowej wartości normy. Wiec jestem happy.
Zaskoczyl mnie tylko cukier. Nie uzywam go wcale, nawet w postaci fruktozy, bardzo rzadko mi sie zdarza, poza jednym owocem dziennie. Wiec wydawalo mi sie ze bede go miec teraz na prawde blizej normy dolnej niz gornej ( norma 3.9 - 6.4 a ja mam 5.9). Niewiele niższy od poprzednich wyników. Myslalam ze w trakcie SB spadnie mi niżej
Sprawdzacie sobie wyniki czasem ?

dzonksik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 16:14   #4273
malenka86
Przyczajenie

dziewczyny bardzo proszę przeliczycie mi ile powinnam ważyć przy wzroście 158 cm i 23 lata , ktoś juz mi miał przeliczyć no ale sie nie doczekałam

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Ciarra Pokaż wiadomość
jakiej glodowki wypisalam samo sniadnie dopiero; jeszcze czekaja mnie zawsze 4 inne posilki; w sumie dzisiaj to jeszcze 2 bo po sniadaniu zjadlam 2 przekaski; ok 16 bedzie obiadek i ok 20 kolacja
jeśli chodzi o tą ilość jedzenia to ja Cie w zupełności rozumiem bo z tego co tu czytam to można naprawdę dużo zjeść a ja nie mogę jeść więcej niż jem bo jak mam jeść więcej jak nie jestem głodna no bez sensu
a jeszcze jedno jeśli chodzi o te tabletki cudowne toi daj sobie z nimi spokój bo one nic a nic nie dają a jeśli chudniesz to tylko dzięki sobie ja jadłam , a przez te cudeńka to tylko wątrobe sobie niszczysz kochana bo te tabletki są do
Stary 2009-03-26, 16:18   #4274
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
wszystkie śliczne
a mi się czwarta podoba
pewnie masz super figurę i jesteś wysoka,zgadłam??

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 16:18   #4275
malenka86
Przyczajenie

Cytat:

boje sie efektu koncowego, a jesli nie spodoba mi sie po uszyciu...
ostatnia jest śliczna

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-26, 16:40   #4276
effa79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hałas Pokaż wiadomość
Co to za "Drożdżówki które rosna jak śpisz" ?, bardzo prosze o szczegóły.
Prosze
http://zachcialomisiegotowac.blox.pl...sniadanie.html

Cytat:
Napisane przez malenka86 Pokaż wiadomość
dziewczyny bardzo proszę przeliczycie mi ile powinnam ważyć przy wzroście 158 cm i 23 lata , ktoś juz mi miał przeliczyć no ale sie nie doczekałam

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

jeśli chodzi o tą ilość jedzenia to ja Cie w zupełności rozumiem bo z tego co tu czytam to można naprawdę dużo zjeść a ja nie mogę jeść więcej niż jem bo jak mam jeść więcej jak nie jestem głodna no bez sensu
a jeszcze jedno jeśli chodzi o te tabletki cudowne toi daj sobie z nimi spokój bo one nic a nic nie dają a jeśli chudniesz to tylko dzięki sobie ja jadłam , a przez te cudeńka to tylko wątrobe sobie niszczysz kochana bo te tabletki są do
51 kg - czasami warto skorzystac z przegladarki google...
Co do ilosci, to patrzac na kcal nie jemy duzo, bo ja ok 1600 kcal przy sredniej aktywnosci, a to nie jest jakos strasnzie duzo, tyle, ze przy zdrowym jedzeniu, porcje wygladaja na duze. Jedzac malo kcal nawet tych zdrowych spowalniamy metabolizm i o efekt jo jo bardzo latwo. Tu chodzi o to, zeby w III fazie zwiekszyc ilosc kcal, dodac czasamio tez niezdrowe rzeczy, a metabolizm sobie z nimi poradzi.
Co do tabletek - zgadzam sie w 100%

Alez sobie koktajl zrobilam Kupilam w koncu mleko sojowe.

Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da
...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica
effa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 17:02   #4277
alusia1989
Rozeznanie

Witam Was wszystkie!

Na początku powiem Wam, że jestem mile zaskoczona ilością części tematu o SB. Na początku trafiłam do I. I tak powolutku, powolutku doszłam do najnowszej.

2 tygodnie temu postanowiłam, że będę ćwiczyć, żeby poprawić swoją sylwetkę. Nie chciałam przechodzić na żadną dietę, bo już kilka razy próbowałam i po 2 dniach było mi tak słabo, że trzeba było mnie zbierać z podłogi:/ Jednak kilka dni temu znalazłam tą dietkę i stwierdziłam, że tym razem, to chyba będzie to, czego potrzebuję. Na SB przechodzę od jutra. Przeglądnęłam cały wątek z przepisami i skopiowałam sobie prawie wszystko, co tyczy się I fazy.

Od 2 tygodni cwiczę codziennie tak ok. 1,5 - 2 h. Mam nadzieję, że to mi pomoże w osiągnięciu wymarzonej wagi i sylwetki. Ważę 62 kg przy wzroście ok. 168 cm. Najbardziej przeszkadza mi wystający brzuch i uda.

Pozdrawiam Was wszystkie i liczę na wsparcie!
alusia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 17:18   #4278
kakafoniaa
Rozeznanie

a ja sobie wczoraj zupkę ugotowałam coby zjeść jak do domu wrócę, wchodzę do kuchni a tu nii ma! ktoś mi zupę wylał a było tak akurat na jeden talerz
i teraz będę musiała kombinować. o masakra raz coś na piecu zostawić to akurat wtedy im się sprzątać zachce jak nigdy tego nie robią
7.04'10

- 13 kg
Stary 2009-03-26, 17:55   #4279
alusia1989
Rozeznanie

A jest któraś z Was w 1. fazie SB, czy wszystkie już po?
alusia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 17:56   #4280
Ciarra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malenka86 Pokaż wiadomość

kiedys mi pomogly :P schudlam bardzo szybo dzieki term line II; rok temu - 8kg w 2 miesiace; teraz dzieki nim mam energie zeby isc na fitness, chyba bym padla bez nich po 10min...

Stary 2009-03-26, 17:56   #4281
feline2
Zadomowienie

Ale sobie dzisiaj zapiekankę brokułową z makaronem zrobiłam
Odlot po prostu!!
Zakochałam sie w tej diecie...
Stary 2009-03-26, 18:00   #4282
dzonksik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez feline2 Pokaż wiadomość
Ale sobie dzisiaj zapiekankę brokułową z makaronem zrobiłam
Odlot po prostu!!
Zakochałam sie w tej diecie...
daj przepis prosze musze zjesc brokuly bo sie zepsuja , to jutro zrobie

dzonksik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 18:40   #4283
malenka86
Przyczajenie

[quote=effa79;11637534]Prosze
http://zachcialomisiegotowac.blox.pl...sniadanie.html

51 kg - czasami warto skorzystac z przegladarki google...
Co do ilosci, to patrzac na kcal nie jemy duzo, bo ja ok 1600 kcal przy sredniej aktywnosci, a to nie jest jakos strasnzie duzo, tyle, ze przy zdrowym jedzeniu, porcje wygladaja na duze. Jedzac malo kcal nawet tych zdrowych spowalniamy metabolizm i o efekt jo jo bardzo latwo. Tu chodzi o to, zeby w III fazie zwiekszyc ilosc kcal, dodac czasamio tez niezdrowe rzeczy, a metabolizm sobie z nimi poradzi.
Co do tabletek - zgadzam sie w 100%

kochana ale ja sprawdzałam ) i z tych świetnych kalkulatorów wynika że powinnam ważyć 45 kilo przy moim wzroście no wyglądałabym super jak dziewczynka z podstawówki bez piersi i tyłka więc dlatego pytam Was bo widziałam że jakos to obliczałyście i zapotrzebowanie na kalorie też jeśli masz jakąś stronkę która mi pomoże to proszę o link
Stary 2009-03-26, 18:40   #4284
feline2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzonksik Pokaż wiadomość
daj przepis prosze musze zjesc brokuly bo sie zepsuja , to jutro zrobie
Ugotowany makaron razowy+ ugotowane brokuły + sos (starty żółty ser z roztrzepanym jajkiem przyprawiony wedle gustu-> ja dałam dużo pieprzu i czosnek), wszystko razem mieszasz i do piekarnika, dopóki ser się nie rozpuści.
Pycha!!
Jeszcze mi na jutro zostało- już się nie mogę doczekać obiadu...
Stary 2009-03-26, 18:51   #4285
calma
Raczkowanie

Hello plażowiczki przygarniecie calmę?

Jestem w fazie I od 4 dni, jak narazie z powodzeniem Pierwszy raz stosuję tą dietę.
calma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 19:11   #4286
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:

Oooo tak śledzie w śmietanie są pycha, u nas obowiązkowo na obiad przynajmniej raz w miesiącu

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 19:12   #4287
anthill
Raczkowanie

śliczne plażowiczki
powiedzcie mi czy słonecznik prażony można sobie dodać np do sałatki. oczywiście z umiarem ?

moje dzisiejsze szamanko
ś: soczewica ( miseczka)+ czerwna kapusta+ plasterek szynki
p: fasolka szparagowa+2 jajka
o: 1,5 miseczki( sporej) zupy z groszku soczewicy i brokułów + ok 1,5 garci słoncznika do zupy [ alternatwa dla grzanek]
p: 3 łyżeczki wiórków kokosowych , sałatka z kapustki czerwonej-inna niż na śniadanie
k: twarożek na słodko ( 1/2 kostki serka 0,5% + troszkę słodziku i nei mogłam się oprzeć 25 g wiórków kokosowych)

mam nadzieje że już łapie. ah i na prawde chodzę pełna wręcz nażarta :P
anthill jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 19:15   #4288
kakafoniaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez feline2 Pokaż wiadomość
Ugotowany makaron razowy+ ugotowane brokuły + sos (starty żółty ser z roztrzepanym jajkiem przyprawiony wedle gustu-> ja dałam dużo pieprzu i czosnek), wszystko razem mieszasz i do piekarnika, dopóki ser się nie rozpuści.
Pycha!!
Jeszcze mi na jutro zostało- już się nie mogę doczekać obiadu...
niby wszystkie takie proste a taką radość sprawia
ja przygotowałam papryczki zapiekane z pieczarkami, piersią z kurczaka i serem. więc myślę, że jutrzejszy obiad też będę miała niczego sobie
a na kolację szykuje fasolkę po prowansalsku z przepisowego.

za to z racji pozbawienia mnie kolacji ta zamienna przypominała raczej przekąskę, ale cóż. mianowicie pół chudego twarogu, z jogurtem naturalnym i dużą łyżka dżemu słodzonego fruktozą zagryzłam 3 kostkami gorzkiej czekolady. więc na słodko.
7.04'10

- 13 kg
Stary 2009-03-26, 19:38   #4289
feline2
Zadomowienie

Cytat:
niby wszystkie takie proste a taką radość sprawia
ja przygotowałam papryczki zapiekane z pieczarkami, piersią z kurczaka i serem. więc myślę, że jutrzejszy obiad też będę miała niczego sobie
Chyba sobie te papryczki też kiedyś spróbuję- fajnie brzmi
A macie jakieś inne propozycję na przyrządzanie papryki? Bo ja zazwyczaj wsuwam na surowo, ale przydałoby się jakieś urozmaicenie...
Stary 2009-03-26, 19:39   #4290
kamilawu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calma Pokaż wiadomość
Hello plażowiczki przygarniecie calmę?
Witaj, calma!
Cytat:
Napisane przez anthill Pokaż wiadomość
śliczne plażowiczki
powiedzcie mi czy słonecznik prażony można sobie dodać np do sałatki. oczywiście z umiarem ?
Można. Ja dodaję, czasami bez umiaru
kamilawu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości