Wszystko o Avonie - część 6 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-25, 21:08   #541
ashiva
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 6

Cytat:
Napisane przez Trah Pokaż wiadomość
Kochane od niedawna jestem konsultantką Avonu (dokładnie drugi katalog).
mam nadzieję, że nie łamie regulaminu zadając Wam te pytania.

jeszcze ani razu mój okręg nie zaprosił mnie na żadne szkolenie, moja koordynatorka w ogóle się mną nie interesuje, a sama mi mówiła, że jeżeli będę miała za małe zamówienie na realizacje planu, to ona mi coś tam dołoży.
od kiedy złożyłam z nią pierwsze zamówienie, jest cisza.
czy to tak zazwyczaj właśnie wygląda?

w wątku o katalogach i zdjęciach produktów zobaczyłam ulotkę: Gorąca ! który obowiązywał w katalogu 4/2009
skąd brane są takie informacje? nie miałam pojęcia, że coś takiego w ogóle jest...

czy możecie mi, nowej konsultantce coś poradzić? na przykład na co powinnam zwracać uwagę, co opłaca się zawsze zamawiać, jakie prezenty lubią dostawać nasze Klientki.

często Klientki pytają się mnie jak dany kolor wygląda w rzeczywistości, co powinnam zrobić kiedy nie wiem?
czasami jest tak, że przychodzi do mnie Klientka i mówi, że ona widziała już nowy katalog i w nim jest coś fajnego, a ja go jeszcze nie widziałam, bo mam tylko obecny i zeszły.

to chyba na razie tyle, sorry za banalne pytania, ale nie mam kogo o takie pierdoły zapytać

pozdrawiam
większość informacji możesz znaleźć w strefie konsultantki, jak będziesz mieć chwilę czasu to pobuszuj sobie tam popatrz do różnych zakładek, to powinno rozwiać sporo wątpliwości

co do Liderki to pewnie już jej na oczy nie zobaczysz, no chyba ze np sprzedaż jakoś drastycznie Ci spadnie albo coś to wtedy się na pewno zainteresuje Tobą...

co do oferty Gorąca 5 dostępna jest tylko w COKu ale znaleźć ją możesz w strefie podobnie jak ofertę specjalną (internetową), z której to produkty mozesz dostaać wyłącznie zamawiając je w paczce

jeśli chodzi o odcienie szminek, to część z nich ma próbki, ja zainwestowałam i stwierdzam że warto było, bo dzięki tego uniknęłam zwrotów, ale wiadomo tez nie wszystkie produkty z kolorówki mają próbki, ale z tego co widzę jesteś z Łodzi więc jesteś w o tyle lepszej sytuacji że masz w swoim mieście COK a tam możesz pooglądać, wypróbować, powąchać niemal każdy z produktów dostępnych w ofercie więc wyprawę do COK również polecam

katalogi z wyprzedzeniem możesz znaleźć w wątku ze zdjęciami, tam dziewczyny zamieszczają linki z których mozesz ściągnąć katalog w pdfie w tym momencie dostępne są katalogi do K7/2009 włącznie więc zajrzyj i tam

Cytat:
Napisane przez madzya Pokaż wiadomość
hej, odpowie mi ktoś ! na formularzu zamowień mamy podane kremy w wyjątkowej ofercie widnieje tam napis 4 DOWOLNE KREMY ZA JEDYNE 4,00 ZŁ NETTO.
Czy w takiej sytuacji za zamowienei 4 różnych produktów zapłacę 4 zł czy za każdy osobno po 1,29?
tak, za 4 różne zaplacisz 4zł
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-25, 21:44   #542
aaaania1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monique :) Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was mogłaby się wypowiedzieć na temat kremu modelującego sylwetkę z Anew Clinical (tego w ofercie z 45 % upustem)? Czy są jakieś zauważalne efekty i czy on grzeje/chłodzi?
ja wzielam 3 dla siebie-1 juz w użyciu ale dopiero 2 dni.Jest duzo miej gesty niż trilaser,ma bardzo podobny do niego zapach, ale ma duzo drobinek i cala sie po nim swiece.chlodzi,najbardzie j to mnie zaczyna ziebic godzine po nalozeniu
Stary 2009-03-25, 22:05   #543
Monique :)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaaania1989 Pokaż wiadomość
ja wzielam 3 dla siebie-1 juz w użyciu ale dopiero 2 dni.Jest duzo miej gesty niż trilaser,ma bardzo podobny do niego zapach, ale ma duzo drobinek i cala sie po nim swiece.chlodzi,najbardzie j to mnie zaczyna ziebic godzine po nalozeniu
Dzięki za info. Jak chłodzi to ok, mogę go wziąć. Ja mam pajączki na nogach i te rozgrzewające pogłębiają problem. Ciekawe po co te drobinki?
Stary 2009-03-25, 22:31   #544
MagdaP
Zadomowienie

Przez ponad tydzien nie mialam neta (pad kompa). Na szczescie od wczoraj juz wszystko ok. Wpadlo mi co nieco zamowien, a i dla siebie biore sporo
Stary 2009-03-25, 22:38   #545
aaaania1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za info. Jak chłodzi to ok, mogę go wziąć. Ja mam pajączki na nogach i te rozgrzewające pogłębiają problem. Ciekawe po co te drobinki?
tez niestety mam ten problem.kupiłam w ciemno ale na szczęście nie jest rozgrzewający
Stary 2009-03-25, 22:45   #546
ola93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andziuchna Pokaż wiadomość
alttari dzieki, kupie w takim razie ta kredke jest do kupienia za 9.90- myslicie, ze oplaca sie wziac od razu dwie? (generalnie nie orientuje sie ile kosztuje "normalnie" )
hmmm... jak dla mnie to te kredki sa zbyt twarde...
ola93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-25, 22:52   #547
paulinkosia
Rozeznanie

A mi na maila o tych przeciekających perfumetkach odpisali :

Szanowny Konsultancie,

W odpowiedzi na emaila informujemy, że zgodnie z gwarancją Avon może Pan
zwrócić produkt wadliwy lub nie spełniający oczekiwań Klienta w ciągu 3
miesięcy od dnia powstania faktury. Produkty prosimy wysłać wraz z formularzem
zwrotnym pocztą na adres: Stacyjna 77, 08-400 Garwolina. Na formularzu
proponujemy w tym przypadku zaznaczyć wymianę produktu na pełno wartościowy.

Dodatkowo powiadamiamy, że formularz przesyłki zwrotnej znajduje się w Strefie
Konsultantki w zakładce pliki do pobrania.

paulinkosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-25, 23:02   #548
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinkosia Pokaż wiadomość
A mi na maila o tych przeciekających perfumetkach odpisali :

Szanowny Konsultancie,

W odpowiedzi na emaila informujemy, że zgodnie z gwarancją Avon może Pan
zwrócić produkt wadliwy lub nie spełniający oczekiwań Klienta w ciągu 3
miesięcy od dnia powstania faktury. Produkty prosimy wysłać wraz z formularzem
zwrotnym pocztą na adres: Stacyjna 77, 08-400 Garwolina. Na formularzu
proponujemy w tym przypadku zaznaczyć wymianę produktu na pełno wartościowy.

Dodatkowo powiadamiamy, że formularz przesyłki zwrotnej znajduje się w Strefie
Konsultantki w zakładce pliki do pobrania.
to może spróbuj do nich zadzwonić albo napisz maila jeszcze raz, w końcu to nie Twoja wina, że produkt jest wadliwy (uszkodzony) więc dlaczego masz jeszcze ponosić koszty jego zwrotu..
Stary 2009-03-25, 23:38   #549
kasia2439
Zakorzenienie

tylko pamiętaj że za 4zł to są PRÓBKI a nie pełnowartościowe produkty czy nawet miniwersje

Tak wogóle to mam zamówienie na ponad 1000zł <jupi> znowu mi się udało

A co do balsamu z nakrędką to do tej tubki nie będzie szło nic wlać bo tam jest taka mała dziureczka.
kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 08:33   #550
gabipati
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
to może spróbuj do nich zadzwonić albo napisz maila jeszcze raz, w końcu to nie Twoja wina, że produkt jest wadliwy (uszkodzony) więc dlaczego masz jeszcze ponosić koszty jego zwrotu..
dokładnie, ja też nie odpuszczam kiedy trafi mi się nie taki jak trzeba produkt.Jak nie zadowala mnie odpowiedź , pisze jeszcze raz jednak najszybciej załatwiam i najskuteczniej -dzwoniąc do nich.
Co do perfumetek to dziwne ,że jednym załatwiają reklamacje bez problemu a innych narażają na dodatkowe koszty.Nie podoba mi się taka polityka.
Ja przez 6 lat nie zrobiłam ani jednego zwrotu , wszystko było ok a od kilku miesięcy ciągle coś jest nie tak i już mam za sobą kilka reklamacji ( na szczęście pozytywnie załatwionych).Mam wrażenie ,że bardziej przykładają się do pozyskania nowych "pracowników" dając firmowe torebki prawie za free niż dbać o te które już są kilka lat.
gabipati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 08:45   #551
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia2439 Pokaż wiadomość
A co do balsamu z nakrędką to do tej tubki nie będzie szło nic wlać bo tam jest taka mała dziureczka.
Dokładnie. Nie da się do tuby nic wlać, ale masażer można odkręcić(mnie od denerwuje trochę i odkręcam :P ). Mnie zdziwiło, że ten balsam ma całkiem inny zapach niż normalny ujędrniający z tej serii co oznacza, że jest inny.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 08:45   #552
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

U mnie w o5 już troche gorzej niż ostatnio. Mam zamówienie trochę ponad 300. Dla siebie na pewno wezmę
różany zestaw,
mgiełkę morelową (wychodzi mi za 2 zł:P)
szczotke kompaktową z internetowej
może jeszcze cos z netto wyskrobie : P
i wezme ten pakiet kremów-próbek. Jak znalazł dla klientek będą. :P

64,9 ... 64,0 ...58,0

BuryKotZPiwnicy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 08:49   #553
Monique :)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karola_plm Pokaż wiadomość
To też, a druga sprawa wg mnie jest taka, że gdyby torebka była po 1 zamówieniu to faktycznie bez sensu, ale jeśli konsultantka nazbiera klientek na te 4 zamówienia, to myślę że to dla Avonu dużo większa szansa że się babce spodoba i zostanie
Tyle że się pewnie przeliczą bo dużo z tego to będzie starych konsultantek które zapiszą kogokolwiek z rodziny dla prezentu lub takich które zamówią dla siebie na wymagane kwoty tylko dla torebki. Dlatego zastanawiam się czy Avon nie zacznie wymyślać że to się nie wlicza do kwoty albo tamto.....
Stary 2009-03-26, 10:11   #554
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gabipati Pokaż wiadomość
dokładnie, ja też nie odpuszczam kiedy trafi mi się nie taki jak trzeba produkt.Jak nie zadowala mnie odpowiedź , pisze jeszcze raz jednak najszybciej załatwiam i najskuteczniej -dzwoniąc do nich.
Co do perfumetek to dziwne ,że jednym załatwiają reklamacje bez problemu a innych narażają na dodatkowe koszty.Nie podoba mi się taka polityka.
Ja przez 6 lat nie zrobiłam ani jednego zwrotu , wszystko było ok a od kilku miesięcy ciągle coś jest nie tak i już mam za sobą kilka reklamacji ( na szczęście pozytywnie załatwionych).Mam wrażenie ,że bardziej przykładają się do pozyskania nowych "pracowników" dając firmowe torebki prawie za free niż dbać o te które już są kilka lat.

Załatwienie reklamacji niestety zależy od tego na kogo się trafi. Ja też piszę raz, drugi , trzeci do skutku, aż trafię na osobę rozumną.
Ostatnio też zauważylam u siebie znacznie zwiększoną liczbę reklamacji od klientek z powodu złej jakości produktów. Idą na ilość nie na jakość, smutne,ale prawdziwe.
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 10:36   #555
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
Czy któraś z Was mogłaby się wypowiedzieć na temat kremu modelującego sylwetkę z Anew Clinical (tego w ofercie z 45 % upustem)? Czy są jakieś zauważalne efekty i czy on grzeje/chłodzi?
mnie ani nie grzeje ani nie chłodzi, efekty są Fałdka pociążowa na brzuchu zmalała, brzuszek się zrobił napięty, aż twardszy także ja jestem baaardzo zadowolona i polecam... stosuję już z 2 tygodnie ten kremik
kolciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 10:48   #556
levante
Zadomowienie

Może ktoś chce zerknąc na katalog 8/2009... Rosja http://www.avon-forum.ru/4images/cat...php?cat_id=324
levante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 10:51   #557
Suszara
Rozeznanie

GG do Suszara

Dziewczyny w wątku katalogowym wkleiły 8 rosyjską

Nareszcie jakaś parafinowa odżywka/maska do rąk SPA śródziemnomorska

i dużo nowości niekosmetycznych: świetne torebki, biżu o jak fajnie

tak dla porównania 7 (chyba Chile, raz już dziewczyny taki wklejały)
http://www.k-dreams.com/clientes/avo..._minisite.html

AVONOWE I ORIFLAMOWE

Edytowane przez Suszara
Czas edycji: 2009-03-26 o 11:00
Suszara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 12:18   #558
marta_md
Rozeznanie

GG do marta_md

taką wiadomość znalazłam dziś w strefie:

Droga Konsultrantko/ Drogi Konsultancie

W trosce o ekologię, od katalogu 07/2009 (Okręgi Prognozujące K 09/2009), wprowadzamy zapowiadane wcześniej, torby ekologiczne.
Szczegóły dostępne już na Formularzu Zamówień do katalogu 07/2009 (Okręgi Prognozujące K 09/2009), w rubryce Artykuły Pomocne w sprzedaży.
Pojedyncze torebki będą dostępne tylko w Centrach Obsługi Konsultantek:
Torba papierowa A4 – 1 szt – 0,60 zł
Torba papierowa A3 – 1 szt – 1 zł
Reklamówka biodegradowalna 20X30 cm–1 szt – 0,35 zł
Zachęcamy do korzystania z nowych biodegradowalnych, przyjaznych dla środowiska reklamówek.
Pozdrawiamy
Avon Cosmetics

Stary 2009-03-26, 12:30   #559
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta_md Pokaż wiadomość
(...)
reklamówek.

no własnie.. z tymi cenami to chyba "leTka" przesada....
Stary 2009-03-26, 12:33   #560
Paola
Raczkowanie

Cytat:

Droga Konsultrantko/ Drogi Konsultancie

W trosce o ekologię, od katalogu 07/2009 (Okręgi Prognozujące K 09/2009), wprowadzamy zapowiadane wcześniej, torby ekologiczne.
Szczegóły dostępne już na Formularzu Zamówień do katalogu 07/2009 (Okręgi Prognozujące K 09/2009), w rubryce Artykuły Pomocne w sprzedaży.
Pojedyncze torebki będą dostępne tylko w Centrach Obsługi Konsultantek:
Zachęcamy do korzystania z nowych biodegradowalnych, przyjaznych dla środowiska reklamówek.
Pozdrawiamy
Avon Cosmetics

Jak to rozumieć? Generalnie będzie się je kupować "hurtem" w paczce, a pojedynczo w COKu? i jak się będzie robiło zakupy w COKu to nie dostanie się na nie torby? a plastikowe "wyjdą"?
Nie podoba mi się to...
Paola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 12:38   #561
Suszara
Rozeznanie

GG do Suszara

ładnie....

ciekawe jakie ceny będą w "hurcie", bo może tez być i tak, że w COK będą droższe i jaka ich ilość będzie w 1-nym pakiecie ??ehh, ten avon

Kurcze, to będę chodziła na zakupy do COK z eko torbą z reala, albo tesco ( bo większa ), ale bezsens....

Ciekawa jestem, aż im maila skrobnę...

EDIT: no i napisałam, czy będą pakiety, w jakiej cenie i po ile sztuk, ciekawe co odpiszą

AVONOWE I ORIFLAMOWE

Edytowane przez Suszara
Czas edycji: 2009-03-26 o 12:43
Stary 2009-03-26, 12:38   #562
marta_md
Rozeznanie

GG do marta_md

pojedyncze są dostępne w COKach - może wprowadzą tańsze zestawy tych torebek

dziś składam zamówienie z katalogu 5 - czekam, bo może (jak ostatnio było z kremem modelującym) pojawi się oferta "last minute"
Stary 2009-03-26, 12:55   #563
Suszara
Rozeznanie

GG do Suszara

W katalogowym nasza nowa koleżanka oferuje Nam program "asystent konsultatnki avon", który ma Nam pomóc...ciekawa jestem co to jest za program i czy faktycznie Nam pomaga?:P

AVONOWE I ORIFLAMOWE
Stary 2009-03-26, 13:26   #564
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
dziś składam zamówienie z katalogu 5 - czekam, bo może (jak ostatnio było z kremem modelującym) pojawi się oferta "last minute"
dostałam na maila wiadomość następującej treści:
Cytat:
Kremy do pielęgnacji okolic oczu w super cenach!

Oferta z ostatniej chwili. W Katalogu 5/2009 mamy dla Was specjalną promocję na kremy Anew przeznaczone do pielęgnacji okolic oczu.

Luksusowy system modelujący okolice oczu Anew Ultimate 15 ml + 2,5g tylko teraz w specjalnej cenie 35 zł kod do zamawiania produktu 75739 (Cena regularna 65 zł).

Program liftingujący okolice oczu Anew Clinical 2 x 10 ml tylko teraz w specjalnej cenie 35 zł kod do zamawiania produktu 76471 (Cena regularna 65 zł).

Kompleksowy system pielęgnacji okolic oczu na noc/na dzień SPF 25 Anew Rejuvenate 2 x 10 ml tylko teraz w specjalnej cenie 25 zł kod do zamawiania produktu 76232 (Cena regularna 45 zł).

Krem intensywnie korygujący okolice oczu Anew Alternative 15 ml tylko teraz w specjalnej cenie 35 zł kod do zamawiania produktu 76273 (Cena regularna 65 zł).

Do zamawiania Kremów do pielęgnacji okolic oczu w super cenach użyj podanych powyżej numerów produktów.
Możesz zamówić dowolną ilość kremów.
Ceny podlegają opustowi wypracowanemu i wliczają się do bazy opustu.
Produkty nie wliczają się do ofert wiązanych z katalogu 5/2009.

Pozdrawiamy
Avon Cosmetics
Stary 2009-03-26, 13:30   #565
marta_md
Rozeznanie

GG do marta_md

dziękuje bardzo - Ashiva, jesteś kochana

to już mogę spokojnie składać zamówienie
Stary 2009-03-26, 13:36   #566
ankoro
Wtajemniczenie

Denerwują mnie te oferty z ostatniej chwili. Nie można zamawiać wcześniej, bo można wpisać złe numery i po co przepłacać. Nie moga tego przygotować dzień wcześniej?
Stary 2009-03-26, 13:41   #567
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Denerwują mnie te oferty z ostatniej chwili. Nie można zamawiać wcześniej, bo można wpisać złe numery i po co przepłacać. Nie moga tego przygotować dzień wcześniej?
dlatego nazwali to ofertą z ostatniej chwili a przypuszczam, że dlatego tak robią , bo zawsze ktoś może zamówić drożej, choć wydaje mi się, że oni jednak lepiej wychodzą na takich właśnie ofertach, bo sprzedają więcej a na pewno na tym nie tracą, bo jakiż byłby wtedy tego sens
Stary 2009-03-26, 14:22   #568
ankoro
Wtajemniczenie

Jak myślicie, czy w związku z tymi nowymi torbami w COK-u już nie będą pakować zakupów do siatek za darmo?
Czy w COK-u w Krakowie można płacić dowolną kartą w kasie?
Stary 2009-03-26, 14:24   #569
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Jak myślicie, czy w związku z tymi nowymi torbami w COK-u już nie będą pakować zakupów do siatek za darmo?
Czy w COK-u w Krakowie można płacić dowolną kartą w kasie?
niestety tylko avonową i też nad tym ubolewam.. kiedyś słyszałam jak jakaś pani pytała dlaczego nie można innymi to dziewczyna z obsługi odpowiedziała jej "bo nam się nie chce"...
Stary 2009-03-26, 14:29   #570
Suszara
Rozeznanie

GG do Suszara

mnie oferta z ostatniej chwili akurat nie zaskoczyła, bo termin mam na jutro, ale pewnie, gdybym miała go dziś, to była bym nieco zła :d

Zarówno z płatnością kartą inną niż avonowa, podobnie jak z nowszymi katalogami czasem trudo bywa w COK nie zmienimy chyba nic w tej kwestii...

Fakt, w sumie, czasem musze leciec przez pół katowic do bankomatu, albo rezygnować z zakupu, bo mi kasy braknie....i tu na tym tracą, a mogliby zyskac :P

Dagusiac wkleiła zdjęcia złociście połyskującego cienia do powiek odcień pinky peach, powiedzcie mi, czy on jest bardzo naturalny, taki delikatny? daje sam błysk?

Szukam czegoś mało widocznego, najlepiej sam błysk (do tuszu do kresek )

AVONOWE I ORIFLAMOWE

Edytowane przez Suszara
Czas edycji: 2009-03-26 o 14:32
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości